Buggar i köket för att bli

Hur man kan bli av buggar i rumpan. Effektiva och säkra metoder för att bekämpa insekter

Om du hittar fel i köket, kan du anta att din mat förnödenheter såsom mjöl och spannmål har hotats.

Helt ta bort insekter konventionell screening kan inte vara, eftersom skalbaggarna ägg är så liten som lätt tränger in i öppningarna på skärmen.

Idag kommer du att lära dig att bli av med buggar i mjöl och gryn snabbt och utan användning av skadliga kemikalier.

Hur man kan bli av buggar i köket: insekter

Olika typer av köks skadedjur

Huset hemsöka ofta spannmåls provtagare, mjölbaggar, röd mukoedy och livsmedelsnattfjärilar.

Brödbagge - en liten flygande insekter, ljusbrun färg. Det belopp de når 3 mm. Dessa skadedjur lockas torkade bageriprodukter, samt kaffe, te, torkade örter. I lägenheten de kommer i paket med mat och dryck som köpts för sällskapsdjur.

Som så ofta i köksskåpet kan du se mjölbagge. insekt längd av ca 4 mm. Dessa rödbruna skadedjur förs in i lägenheten i påsar av mjöl eller stärkelse påsar. Insekter är lätt att komma till någon av lådan, som är fritt flödande produkter. De lösa inte bara vetemjöl, men också i råg och rismjöl i Hercules och gryn. Ibland kan de ses i bovete, torkad frukt och ris. Mjölbaggar föröka sig snabbt. De lägger sina ägg i spannmål, mjöl, i sprickorna av tabeller och skåp. Kläckta skadedjur krypa runt huset i jakt på lämplig mat.

Red mukoed - skalbagge 2,5 mm. Huset får en låg kvalitet sällskapsdjur. Insekt föredrar att äta spannmål, säd, mjöl eller försämrats, fuktighet som överstiger 15%. Om skadedjur är inte lämpligt för maten själv, bara dör det.

Livsmedelsnattfjärilar - är en annan pest av mjöl och spannmål i köket. Vuxen insekt ser grå fjäril längd av 10 mm. Hon verkar i produkterna som en följd av felaktig hantering och lagring. Även mullvad faller in i köket genom de öppna fönstren eller ventilation. Det kan ofta ses i förpackningar med pasta, i te, kakao, torkad frukt i ett paket. På infekterade produkter hittar du en tunn bana och små gula maskar.

Många människor söker efter ett svar på frågan hur man kan bli av buggar i köket. Det faktum att de produkter som skadats av insekter lösa alla typer av svampar och bakterier som kan orsaka allergier och även förgiftning.

Hur man kan bli av buggar i köket: de kampmetoder

Om ditt kök är angripet skalbaggar, måste de omedelbart dra sig tillbaka.

1. Om graden av skada mat är obetydlig, det finns ingen anledning att rusa att kasta bort dem. Grits i detta fall bör sålla med användning av siktar och värmdes i en ugn vid ugnstemperatur av 110 ° C.

2. Dessutom kan lagrings skadedjur förstöras om en dag för att sätta rumpan, som bosatte insekter i frysen.

3. Om du hittar buggar och larver i bönor eller ärtor, kan du bli av med dem som följer. Fyll bönorna med saltvatten och låt stå några minuter. När larverna och insekter själva komma upp till ytan, måste vattnet tömmas och rena torra bönor.

4. allvarligt skadad av skadedjur bättre att kasta mat, eftersom äta dem för mat, kan du orsaka irreparabla skador på hälsan.

5. Om du vill glömma buggar, en annan i en tabell eller byrå, måste vi först bli av med larver och insekter ägg. Alla skåp ska frigöras från produkten och att torka dem med en lösning av vinäger. I en liter vatten är tillräcklig för att ta en matsked av vätska. Slots boxar måste hälla kokande vatten. Burkar i vilken lagras mjöl och spannmål, bör rengöras noggrant tvål och sedan hälla varmt vatten. Om de används tyg påsar, koksaltlösningen lämplig för lagring bearbetning av livsmedel. Behöver inte skölja, då fel kommer inte att skjutas upp igen i sina ägg.

Hur man kan bli av buggar i mjöl och spannmål: folk rättsmedel

Även för bekämpning av skadeinsekter i köket kan användas folk rättsmedel:

1. sparar av mjöl skalbaggar pyretrum pulver. Detta verktyg kan köpas på apoteket. Hantera hyllor av skåp behövs en gång i veckan tills hela försvinnandet av skadedjur.

2. Köks insekter kan inte tolerera starka lukter. Du kan få hjälp från citrusskal, vitlök, lagerblad och muskot. Ordna dessa produkter i hörnen av skåpen efter rengöring.

3. Bli av livsmedels moth kommer doftande lavendel. Den kan användas som en liten grupp av doftande blommor, insvept i gasbinda, och lavendel eterisk olja, tillämpas på en bomullstuss.

4. På platser där butiks spannmål och mjöl, satte bomullsrondeller med aromatiska oljor av någon av dessa örter: rosmarin, geranium, kryddnejlika, basilika eller gran.

5 kvistar malört placerade i köksskåp, motverka insekter.

6. Insekter kommer att glömma dina produkter, om hörnen av skåp utöka färska blad av valnöt, har en särskild lukt.

Hur man kan bli av buggar i rumpan med hjälp av borax

Borax - är en multifunktionell verktyg som ofta används i vardagen. Med den kan du inte bara helt ren toaletten, men också effektivt hantera mögel, möss och insekter kök.

1. insekten i huset, kan du bli av med, och förbereda bollarna genom en speciell recept. Enligt de beprövade tekniker behöver du följande ingredienser:

Hirs är en kaffekvarn för att mala på. Alla komponenter blandas i lika delar och rulla ut dessa bollar. Skåp måste först tvättas och desinficeras. I hörnen var desintegrerande framställt granulat. Från tid till annan för att uppdatera dem.

2. Också från insekter hjälper en annan blandning. För dess framställning kommer att behöva:

Komponenterna ska vara fint grind, häll på en bit papper och sätta på de ställen i köket, där irriterande insekter avgjord. Erfarenheten visar att efter ett tag skadedjur är borta.

Dessa metoder är inte bara effektivt, men också säkra. Så med de bruna föreningar ofarliga husdjur och människor.

Hur man kan bli av buggar i rumpan: Förebyggande

1. Tänk på köksskåp och tabeller perfekt renhet.

2. För lagring av spannmål och mjöl, använda en sluten behållare.

"Reserve" 3. Köp inte produkter.

4. Från tid till annan, en check livsmedelsförsörjning för förekomst av insekter.

5. Även för lagring av produkter kan göra kassar. Deras före användning bör kokas i en halvtimme i en stark saltlösning. Progladte dem när de är torra. I sådana påsar insekter inte längre zavedutsya.

6. Eftersom de flesta av skadedjur förs in i huset i butiken, efter att ha köpt spannmål rekommenderas för en dag för att sätta i frysen eller värma upp i ugnen. Under påverkan av värme, kommer larverna att dö och inte kunna fylla köket.

7. För att undvika nötter och torkad frukt skalbaggar, lagra dem i kylskåp.

8. Se till att köket till rumsluften regelbundet. Många insekter kan inte tolerera frisk luft.

9. Om du finns i spannmål som köpts eller insektslarver, är det bäst att kasta bort ett sådant köp omedelbart. Av denna anledning, inte köper potentiellt farliga produkter till en lägre kostnad.

10. Ventilationsmunstycken i lägenheten som ska repareras i förväg finmaskigt.

11. Behållaren med spannmål är önskvärt att sätta en vitlöksklyfta. Smaken av produkten påverkas inte.

12. Var noga med att tvätta ytan av tabeller och köket har alltid varit torr eftersom insekterna behöver en ständig källa till vatten.

13. Lämna inte i diskhon länge disken.

14. Resterande gömma mat i kylskåpet.

15. Gör regelbunden kök rengöring.

Insekter i köket - det är inte en mening. Nu när du vet hur man bli av med de irriterande skadedjur som inkräktar på livsmedelsförsörjningen. Med hjälp av enkla tips kommer du glömma allt om gissel köks buggar.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

Hur man kan bli av mjölbaggar i köket: effektiva metoder och rekommendationer

Hur man kan bli av mjölbaggar i köket? Denna fråga uppstår i huvudet på varje hemmafru upptäckt av många små insekter, ockuperar livsmedelsförsörjningen i garderoben. Nog obehaglig syn hotar inte bara bortskämd stämningen, men också helt eller delvis parting med skadade spannmål. Du kan naturligtvis försöka spara minst något genom siktning genom en sikt, men ... "Otsortiruyutsya9raquo; Endast vuxna, men uppskjutna sina ägg, eländiga och som kornen av mjöl, lätt passera genom hålen i sikten mesh. Därför är det bästa för att hitta en annan lösning på den komplexa och obehagliga frågan: "Hur bli av med buggar i gumpen en gång för alla"

Som bor på kökshyllorna?

Om det fanns buggar i köket - hur man bli av med dem snabbt och effektivt? Observera att sökande till innehållet i köksskåp finns i överflöd: korn provtagare, mjölbaggar, röd mukoedy, mat nattfjärilar. Var och en av dessa arter, en gång i gynnsamma förhållanden, förstör mycket produkter och aktivt förökas. Hur man kan bli av buggar i köksskåpet?

Brödbagge - små skalbaggar (upp till 3,7 mm i längd), kännetecknad otrolig överlevnad och fruktsamhet. De har en svartbrun färg på kroppen och en liten, helt täckt med pansar huvud. De vuxna inte foder: skador till köket reserver orsakar larverna. Tränger in i näringssubstrat, de banar det i flera passager. Det är också förpuppas efter gnagande på platser vagga makt. Instanser som bor i mjölet av dess partiklar bundna bollar och de vänta ut konverteringsperioden hos vuxna. Under året, växer ca 3-4 generationer apotek skalbagge, ta reda på vilka bestånd köket, fönstren, väggar, golvytan är möjlig endast med stora kluster av galaxer. När små mängder av insekter är i ätbara substrat diskret och utåt inte är visade. Brödbagge inte krympa te, kaffe, örter, bokband, foder, krossad säd blandning; lämna dem en massa rörelser och låg avfallsprodukter.

penetrationsbana buggar i köket

Hur brödbagge kommer in i köket? Oftast förs av ägarna i en inköpt produktpaket. Troligtvis att spannmål på hyllorna ursprungligen smittade från bristande efterlevnad med tillverkaren av sanitära standarder för bearbetning och lagring av produkter. Således, efter att ha gjort en lång väg från lagret för att lagra fångad i ett paket med gryn buggar faller till slutkonsumenten. Hur man kan bli av mjölbaggar i köket?

Auburn mukoed - för kök lager skada

Inte mot lager av förnödenheter köksluckor röd mukoed - en liten insekt (1,5-2,5 mm långa) rostig-gul färg, som kännetecknas av styva vingar, täckt med silkeslen hår liten kropps och vitt åtskilda trådliknande antenner. Liksom brödbagge föredrar "rabotat9raquo; i industriell skala och bor i kvarnar, spannmål och foderväxter, bagerier, pastafabriker. Den livnär sig på spannmål, mjöl och ruttnande spannmål, förutsatt att den senare inte är luftfuktigheten under 15%. Under året under gynnsamma förhållanden, förmågan att utveckla 4: e generationen. Den förväntade livslängden för vuxna - 6 månader. Samla grupper mukoed ökar fukt livsmedel förorenar deras avföring och skal av larver. Hur man kan bli av mjölbaggar i köket?

Mjölbagge: habitat funktioner

Den vanligaste invånare i köket är mukoed Surinam (utom mjölbagge) - röd-röd skalbagge, som kännetecknas av små (3-4 mm) i storlek, kort antenner, stark rustning, som skyddar ryggen och huvudet och de små underutvecklade vingar. Vid gynnsam temperatur på + 23-25 ​​° C den kvinnliga skalbagge är i stånd att ge 4 generationer per år, vid en tidsfördröjning på 300-350 ägg. I mest produktiva individer denna siffra kan nå 1000. Ägg mjölbagge (korotkoovalnye, vit) i bakdelen ganska svårt att detektera, eftersom de är täckta med en klibbig vätska, snabbt absorbera partiklarna av mjöl och damm. Medan honan är så bördig som producerar murverk där så är möjligt: ​​i produkterna, vävnader, i sprickorna i skåp. Kläckta larverna omedelbart krypa på jakt efter mat, lätt gnaga igenom säckarna och bosätta sig i lager av spannmål och mjöl - det mest föredragna produkten. Flera glad omständighet att denna typ av insekt självständigt reglera sina siffror. Med en betydande ökning av dess vuxna och larver livnär sig på ägg och puppor.

Ansamlingar mukoeda kan avsevärt förstöra livsmedelsförsörjningen. Till exempel kan en måltid på en massa infektion blir lerig färgen blir knölig, illaluktande, obehaglig smak och allmänt olämpliga för konsumtion. Produkter som skadats av skalbaggar, är farliga för människors hälsa och kan orsaka allergiska reaktioner, dysbios, och även förgiftning. Hur man kan bli av buggar i köket?

Hur man kan bli av livsmedel av nattfjärilar?

Obehaglig överraskning i köket är att upptäcka mat nattfjärilar. Insekts sprider är inte lika aktiv som sin "kollegi9raquo, men utläggning av ägg som produceras i de mest oväntade, ofta svåråtkomliga ställen. Fastställa förekomsten av skadedjur bevingade möjligt genom noggrann undersökning rum. Väggarna och taket kan du se gråbrun kokonger; i förorenad mjöl och spannmål enkelt visa pinkish larver. Sådana produkter är inte lämpliga för konsumtion, så du måste skiljas från dem. Du bör också säga adjö till maten äts av att använda någon av metoderna nedan.

Mjölbaggar i köket: hur man slåss

När upptäcks i spannmål och mjöl kvalster skadedjur bör omedelbart vidta åtgärder för att förstöra dem, inte ger tid för fortplantning och utveckling av nykläckta fåglar. Hur man kan bli av buggar i spannmål och mjöl i köket?

Ett effektivt sätt att förstöra skadegöraren är förorenad mat frysning i frysen. Inte mycket skadade kärnor kan kalcineras i en ugn vid en temperatur av 100-110 C under 10-15 minuter, varesiktning dem. Som förebyggande rekommenderas att värma upp ugnen någon köpte spannmål, eftersom de kan redan vara infekterade med skadedjur. Lätt att ta bort fel från bönor och ärtor som kräver hälla salt vatten i några minuter. När insekterna fram, bör vattnet tömmas och rena, torra baljväxter på en torr trasa. I svåra fall producera bättre kast. Hur man kan bli av buggar i köksskåpet på andra sätt?

I storleksordningen i köksluckor

Operationen för att bli av buggar kommer att övervägas helt komplett när man ska städa upp i köket skåp. För detta ändamål bör alla hyllorna helt frisätta innehållet, för att avlägsna rester vaknar spannmål, gap fylla med kokande vatten, ytan torkas av med ättika lösning (per liter vatten - matsked vinäger). Sedan skåp rekommenderas att lämna en dag för torkning. Under tiden måste du få ordning kapaciteten för spannmål: tvätta dem med en lösning baserad på tvål, varefter processen med kokande vatten. Tygpåsar, som lagrade spannmål, bör behandlas med saltlake och utan sköljning, torka.

Hur man kan bli av mjölbaggar i köket? För att undvika återinfektion buggar hylla skåp rekommenderas att strö pulvret av pyretrum - en naturlig ekologisk insekts är säkert för människor och husdjur, men det är ett dödligt gift för insekter. Producerad från dolmatskoy kamomill, såsom betyder blockerar förflyttning av nervimpulser, varför insekter snabbt förlamad och dö. Bearbetning problemytor kan även utföras med hjälp av en spruta i vilken pour löstes i vatten pyretrum. Fördelen med naturläkemedel är att det vsepronikaemost: pulver lätt att leverera till avlägsna platser. Den enda nackdelen är oförmågan att döda insekter ägg. Därför genomför upprepade behandlingar rekommenderas, som syftar till att bli av med nykläckta generation.

Hur man kan bli av mjölbagge i köket traditionella metoder?

Genomsnittlig vitlök och lagerblad är bra repeller kök buggar. Räcker med att placera på hyllorna i skåp eller i behållare med spannmål och mjöl. Insekter kan inte heller tolerera doften av muskot, så det rekommenderas att hälla krydda på plåster och fäst vid innerväggarna i skåpet.

Med spannmål buggar ganska svårt att slåss, så att de invaderar köket är bättre att förebygga. För att förhindra sådana skadedjur som brödbagge, röd mukoed, mjölbagge, rekommenderas att upprätthålla konstant renhet i köket, rumsluft regelbundet och säkerställa att luftfuktigheten var måttlig. Efter all fukt - en idealisk miljö för avelsbaggar.

Krupa - en produkt som varje kvinna är alltid försöker köpa en aktie. Det konsumeras långsamt, sällan kontrolleras integritet och renlighet. Och vid denna tid, kan det föröka sig och utvecklas skadliga insekter. Därför är det inte lämpligt att köpa mjöl och spannmål i stora mängder. Omedelbart efter att köpa produkter bör kontrolleras med avseende på förekomst av fel inom några dagar i en frys svalna och häll sedan i hermetiskt tillslutna behållare. bör inte förvaras i paket av spannmål, eftersom buggar kan lätt tugga.

Torkad frukt och nötter, är det önskvärt att hålla i kylen. Med jämna mellanrum bör spannmål och mjöl kontrolleras med avseende på förekomst av insekter, att hälla ut på en torr yta för att ventilation. Rätter, i vilka spannmåls lagras vid tvättning skållning med kokande vatten och torka torrt.

Buggar i köket: hur man kan bli av med oönskade gäster

För att förhindra att skalbaggar 'värd' i köket, för att bli av med dem omedelbart Denna obehagliga fenomen som buggar i köket, det händer oavsett hur ofta du utförde allmän rengöring. De visas från ingenstans. I själva verket, i köksskåpet skadliga insekter kan enkelt migrera direkt från butiken - i ett paket med en ny korn eller mjöl.

Ofta fel finns i påsar med mjöl och spannmålsprodukter. Ofta tar de bosätter sig i bönorna. Bosatte sig i ett frö, kort skalbaggar protochat alla kärnor.

Lufttäta förpackningar - garanterar inte att innehållet inte parasiter. I ditt hem, kommer de att kunna få direkt från fabrikerna och sädesmagasin.

Flygande fåglar kan röra sig i en granne köpte i bulk från spannmål, pasta, torkad frukt.

Parasiter i form av fel kan komma till ditt kök på något sätt

I torr bakdel bosatte apotek skalbagge, en liten skalbagge och röd mukoed:

 • röd mukoedy - en liten, ca 2 mm i längd, insekter Coleoptera rödbrun med långa antenner. De lockas av produkter med fukthalten mer än 15-17%. Hans vitala funktioner de förorenar spannmål och andra livsmedel. Kännetecknande för arbetet är mukoeda Rout dem att sikta mjöl;
 • små skalbaggar - små bruna skalbaggar ca 3 mm med en kort mustasch. Kom in i köket med mjöl eller stärkelse, där borta på spåren och behållare med andra produkter. Efter det bli av med dem inte kommer att bli lätt. Spoiled beetle livsmedel blir knölig utseende. Deras användning kan leda till matsmältningsbesvär och förgiftning;

Mat bortskämda av små skalbaggar, är i form av klumpar Red mukoedy mycket liten, kan skada inte bara produkter, men också redskap

Brödbagge är särskilt makthungriga och kan även hamna i tobak

 • brödbagge - det mest glupsk och allätare bland andra arter av skalbaggar. Representerar insekt till 4 mm, har sin kropp en cylindrisk form bruna nyanser är täckt med hår. De angriper rumpan, bönor, mjöl, te, kaffe, kakor, nötter, djurfoder, och även tobak.

Så här visar fel har bosatt sig i köket?

Så fort du märker att köket hade små buggar, bör åtgärder vidtas omedelbart i livsmedel. Parasiter inte bara förstöra dina aktier, men också börjar föröka sig. Om du inte får dem direkt, bli av med dem så kommer det att bli mycket svårare.

Om du inte visas omedelbart vid detektering av parasiter, så småningom ockupera de i köket och bli av med dem kommer att bli mycket svårt

Om skalbaggar uppvuxna i små mängder och har visat på en gång, kan du försöka spara spannmål. Detta kommer att kräva:

 • Sålla den genom en sikt;
 • Ugnen vid en temperatur av 100 + ... + 120 ° C;
 • Innan matlagning blöt i saltat vatten, skölj sedan noggrant.

Tyvärr är denna metod inte tillämplig bönor. Om paketet några korn borrade parasit larver kommer sannolikt att leva längre och till andra.

Graden av angrepp av insekter riktnummerprodukter är hög, så spannmål är bättre att kasta bort, så att de inte blir en källa för spridning till andra livsmedel och inte skadlig för hälsan hos din familj.

Hur man kan bli mukoedov och skalbaggar?

Även när en bortskämd produkt kastas, är det troligt att parasiten kan lägga ägg i ditt kök. För att bli av med dem, behöver du:

Följ steg för steg instruktioner som kommer att bidra till att dessa små belackare:

 1. Skölj köksskåp med varmt vatten och vinäger flera gånger.
 2. Spannmål som inte visas insekter, ta bort "karantän" i kylskåp eller på balkongen.
 3. Om det efter en vecka produkten förblir ren, lägg dem i glasburkar med lock.
 4. I skåp hyllor låg lagerblad och skalade vitlöksklyftor, dörrarna till limmet band muskot.

Glasbehållare, som innehåller spannmål, för profylax bör rengöras en gång i månaden. Denna åtgärd kommer att bidra till att skydda mot uppkomsten av larver på väggarna i kokkärlet.

Att bli av med buggar i bakdelen (video)

För att bli av kvarnen, är det nödvändigt att blockera åtkomst till båda produkterna och dess avskilda tillflyktsorter. Gör så här:

 1. Täta sprickor golv, fönsterbrädor, träprodukter och möbler.
 2. För lagring av spannmål, bönor och andra bulkprodukter, använda hermetiskt förslutna behållare.
 3. Sweet, torkad frukt lagra dem i kylskåpet.
 4. Hjälp bli av kvarnen borren, måste brytas ned på hyllor och lådor.

För att bekämpa skalbaggen grinder bör noggrant repar sprickor i golvet Nedbrytning på hyllor och lådor borra kommer att hjälpa att bli av med skalbagge grinder

För att förhindra uppkomsten av parasiter i ditt kök bör bulkprodukter förvaras i hermetiskt tillslutna förpackningar

Till objudna gäster inte längre förädlat, spannmål efter köpet plats för två dagar i frysen, full dem sedan i en glasbehållare med lock. När du rengör upptäckta gap togs omedelbart upp med kokande vatten. Tvätta köksmöbler du behöver tvål och bakpulver. Efter det, skåp, bord, hyllor, torka ättika lösning.

Bli av skadeinsekter (video)

Skriv parasiten är svårt, men möjligt. Regelbundet genomföra förebyggande åtgärder, och även då de förmodligen inte kommer att peta näsan i din allestädes närvarande bakdel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 3 =