Buggar i köket

Hur man kan bli av buggar i rumpan. Effektiva och säkra metoder för att bekämpa insekter

Om du hittar fel i köket, kan du anta att din mat förnödenheter såsom mjöl och spannmål har hotats.

Helt ta bort insekter konventionell screening kan inte vara, eftersom skalbaggarna ägg är så liten som lätt tränger in i öppningarna på skärmen.

Idag kommer du att lära dig att bli av med buggar i mjöl och gryn snabbt och utan användning av skadliga kemikalier.

Hur man kan bli av buggar i köket: insekter

Olika typer av köks skadedjur

Huset hemsöka ofta spannmåls provtagare, mjölbaggar, röd mukoedy och livsmedelsnattfjärilar.

Brödbagge - en liten flygande insekter, ljusbrun färg. Det belopp de når 3 mm. Dessa skadedjur lockas torkade bageriprodukter, samt kaffe, te, torkade örter. I lägenheten de kommer i paket med mat och dryck som köpts för sällskapsdjur.

Som så ofta i köksskåpet kan du se mjölbagge. insekt längd av ca 4 mm. Dessa rödbruna skadedjur förs in i lägenheten i påsar av mjöl eller stärkelse påsar. Insekter är lätt att komma till någon av lådan, som är fritt flödande produkter. De lösa inte bara vetemjöl, men också i råg och rismjöl i Hercules och gryn. Ibland kan de ses i bovete, torkad frukt och ris. Mjölbaggar föröka sig snabbt. De lägger sina ägg i spannmål, mjöl, i sprickorna av tabeller och skåp. Kläckta skadedjur krypa runt huset i jakt på lämplig mat.

Red mukoed - skalbagge 2,5 mm. Huset får en låg kvalitet sällskapsdjur. Insekt föredrar att äta spannmål, säd, mjöl eller försämrats, fuktighet som överstiger 15%. Om skadedjur är inte lämpligt för maten själv, bara dör det.

Livsmedelsnattfjärilar - är en annan pest av mjöl och spannmål i köket. Vuxen insekt ser grå fjäril längd av 10 mm. Hon verkar i produkterna som en följd av felaktig hantering och lagring. Även mullvad faller in i köket genom de öppna fönstren eller ventilation. Det kan ofta ses i förpackningar med pasta, i te, kakao, torkad frukt i ett paket. På infekterade produkter hittar du en tunn bana och små gula maskar.

Många människor söker efter ett svar på frågan hur man kan bli av buggar i köket. Det faktum att de produkter som skadats av insekter lösa alla typer av svampar och bakterier som kan orsaka allergier och även förgiftning.

Hur man kan bli av buggar i köket: de kampmetoder

Om ditt kök är angripet skalbaggar, måste de omedelbart dra sig tillbaka.

1. Om graden av skada mat är obetydlig, det finns ingen anledning att rusa att kasta bort dem. Grits i detta fall bör sålla med användning av siktar och värmdes i en ugn vid ugnstemperatur av 110 ° C.

2. Dessutom kan lagrings skadedjur förstöras om en dag för att sätta rumpan, som bosatte insekter i frysen.

3. Om du hittar buggar och larver i bönor eller ärtor, kan du bli av med dem som följer. Fyll bönorna med saltvatten och låt stå några minuter. När larverna och insekter själva komma upp till ytan, måste vattnet tömmas och rena torra bönor.

4. allvarligt skadad av skadedjur bättre att kasta mat, eftersom äta dem för mat, kan du orsaka irreparabla skador på hälsan.

5. Om du vill glömma buggar, en annan i en tabell eller byrå, måste vi först bli av med larver och insekter ägg. Alla skåp ska frigöras från produkten och att torka dem med en lösning av vinäger. I en liter vatten är tillräcklig för att ta en matsked av vätska. Slots boxar måste hälla kokande vatten. Burkar i vilken lagras mjöl och spannmål, bör rengöras noggrant tvål och sedan hälla varmt vatten. Om de används tyg påsar, koksaltlösningen lämplig för lagring bearbetning av livsmedel. Behöver inte skölja, då fel kommer inte att skjutas upp igen i sina ägg.

Hur man kan bli av buggar i mjöl och spannmål: folk rättsmedel

Även för bekämpning av skadeinsekter i köket kan användas folk rättsmedel:

1. sparar av mjöl skalbaggar pyretrum pulver. Detta verktyg kan köpas på apoteket. Hantera hyllor av skåp behövs en gång i veckan tills hela försvinnandet av skadedjur.

2. Köks insekter kan inte tolerera starka lukter. Du kan få hjälp från citrusskal, vitlök, lagerblad och muskot. Ordna dessa produkter i hörnen av skåpen efter rengöring.

3. Bli av livsmedels moth kommer doftande lavendel. Den kan användas som en liten grupp av doftande blommor, insvept i gasbinda, och lavendel eterisk olja, tillämpas på en bomullstuss.

4. På platser där butiks spannmål och mjöl, satte bomullsrondeller med aromatiska oljor av någon av dessa örter: rosmarin, geranium, kryddnejlika, basilika eller gran.

5 kvistar malört placerade i köksskåp, motverka insekter.

6. Insekter kommer att glömma dina produkter, om hörnen av skåp utöka färska blad av valnöt, har en särskild lukt.

Hur man kan bli av buggar i rumpan med hjälp av borax

Borax - är en multifunktionell verktyg som ofta används i vardagen. Med den kan du inte bara helt ren toaletten, men också effektivt hantera mögel, möss och insekter kök.

1. insekten i huset, kan du bli av med, och förbereda bollarna genom en speciell recept. Enligt de beprövade tekniker behöver du följande ingredienser:

Hirs är en kaffekvarn för att mala på. Alla komponenter blandas i lika delar och rulla ut dessa bollar. Skåp måste först tvättas och desinficeras. I hörnen var desintegrerande framställt granulat. Från tid till annan för att uppdatera dem.

2. Också från insekter hjälper en annan blandning. För dess framställning kommer att behöva:

Komponenterna ska vara fint grind, häll på en bit papper och sätta på de ställen i köket, där irriterande insekter avgjord. Erfarenheten visar att efter ett tag skadedjur är borta.

Dessa metoder är inte bara effektivt, men också säkra. Så med de bruna föreningar ofarliga husdjur och människor.

Hur man kan bli av buggar i rumpan: Förebyggande

1. Tänk på köksskåp och tabeller perfekt renhet.

2. För lagring av spannmål och mjöl, använda en sluten behållare.

"Reserve" 3. Köp inte produkter.

4. Från tid till annan, en check livsmedelsförsörjning för förekomst av insekter.

5. Även för lagring av produkter kan göra kassar. Deras före användning bör kokas i en halvtimme i en stark saltlösning. Progladte dem när de är torra. I sådana påsar insekter inte längre zavedutsya.

6. Eftersom de flesta av skadedjur förs in i huset i butiken, efter att ha köpt spannmål rekommenderas för en dag för att sätta i frysen eller värma upp i ugnen. Under påverkan av värme, kommer larverna att dö och inte kunna fylla köket.

7. För att undvika nötter och torkad frukt skalbaggar, lagra dem i kylskåp.

8. Se till att köket till rumsluften regelbundet. Många insekter kan inte tolerera frisk luft.

9. Om du finns i spannmål som köpts eller insektslarver, är det bäst att kasta bort ett sådant köp omedelbart. Av denna anledning, inte köper potentiellt farliga produkter till en lägre kostnad.

10. Ventilationsmunstycken i lägenheten som ska repareras i förväg finmaskigt.

11. Behållaren med spannmål är önskvärt att sätta en vitlöksklyfta. Smaken av produkten påverkas inte.

12. Var noga med att tvätta ytan av tabeller och köket har alltid varit torr eftersom insekterna behöver en ständig källa till vatten.

13. Lämna inte i diskhon länge disken.

14. Resterande gömma mat i kylskåpet.

15. Gör regelbunden kök rengöring.

Insekter i köket - det är inte en mening. Nu när du vet hur man bli av med de irriterande skadedjur som inkräktar på livsmedelsförsörjningen. Med hjälp av enkla tips kommer du glömma allt om gissel köks buggar.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

Hur man kan bli av mjölbaggar i köket: effektiva metoder och rekommendationer

Hur man kan bli av mjölbaggar i köket? Denna fråga uppstår i huvudet på varje hemmafru upptäckt av många små insekter, ockuperar livsmedelsförsörjningen i garderoben. Nog obehaglig syn hotar inte bara bortskämd stämningen, men också helt eller delvis parting med skadade spannmål. Du kan naturligtvis försöka spara minst något genom siktning genom en sikt, men ... "Otsortiruyutsya9raquo; Endast vuxna, men uppskjutna sina ägg, eländiga och som kornen av mjöl, lätt passera genom hålen i sikten mesh. Därför är det bästa för att hitta en annan lösning på den komplexa och obehagliga frågan: "Hur bli av med buggar i gumpen en gång för alla"

Som bor på kökshyllorna?

Om det fanns buggar i köket - hur man bli av med dem snabbt och effektivt? Observera att sökande till innehållet i köksskåp finns i överflöd: korn provtagare, mjölbaggar, röd mukoedy, mat nattfjärilar. Var och en av dessa arter, en gång i gynnsamma förhållanden, förstör mycket produkter och aktivt förökas. Hur man kan bli av buggar i köksskåpet?

Brödbagge - små skalbaggar (upp till 3,7 mm i längd), kännetecknad otrolig överlevnad och fruktsamhet. De har en svartbrun färg på kroppen och en liten, helt täckt med pansar huvud. De vuxna inte foder: skador till köket reserver orsakar larverna. Tränger in i näringssubstrat, de banar det i flera passager. Det är också förpuppas efter gnagande på platser vagga makt. Instanser som bor i mjölet av dess partiklar bundna bollar och de vänta ut konverteringsperioden hos vuxna. Under året, växer ca 3-4 generationer apotek skalbagge, ta reda på vilka bestånd köket, fönstren, väggar, golvytan är möjlig endast med stora kluster av galaxer. När små mängder av insekter är i ätbara substrat diskret och utåt inte är visade. Brödbagge inte krympa te, kaffe, örter, bokband, foder, krossad säd blandning; lämna dem en massa rörelser och låg avfallsprodukter.

Sätt för penetration av buggar i köket

Hur går brödkvarnen in i köket? Oftast tas det med ägarna själva i paket med inköpta produkter. Det är troligt att gryn på hyllorna i butikerna ursprungligen var förorenade på grund av tillverkarens bristande överensstämmelse med hygien- och hygienkraven för bearbetning och lagring av produkter. Således, efter att ha tagit en lång väg från lageret till affären, har buggarna som varit i ett paket med croupen kommit till slutkonsumenten. Hur bli av med mjölkbullar i köket?

Red mulder - för kökslager skada

Inte mot lager av förnödenheter köksluckor röd mukoed - en liten insekt (1,5-2,5 mm långa) rostig-gul färg, som kännetecknas av styva vingar, täckt med silkeslen hår liten kropps och vitt åtskilda trådliknande antenner. Som brödkvarnen föredrar han "work9raquo; i industriell skala och lever på kvarnar, spannmål och foderfabriker, bagerier, makaronfabriker. Den matar på spannmål, råtna mjöl och spannmål, förutsatt att den senare inte är lägre än 15%. Inom ett år under gynnsamma förhållanden kan 4 generationer utvecklas. Livslängden för vuxna är 6 månader. När det samlas i grupper, höjer mucker produkternas fuktighet, förorenar dem med excrement och skal från larverna. Hur bli av med mjölkbullar i köket?

Floury Khrushchak: egenskaper hos livsmiljöer

Den vanligaste invånare i köket är mukoed Surinam (utom mjölbagge) - röd-röd skalbagge, som kännetecknas av små (3-4 mm) i storlek, kort antenner, stark rustning, som skyddar ryggen och huvudet och de små underutvecklade vingar. Med en gynnsam temperatur på + 23-25 ​​° C kan honbägaren ge 4 generationer per år och lägger 300-350 ägg i taget. I mest produktiva individer denna siffra kan nå 1000. Ägg mjölbagge (korotkoovalnye, vit) i bakdelen ganska svårt att detektera, eftersom de är täckta med en klibbig vätska, snabbt absorbera partiklarna av mjöl och damm. Även om honan är så produktiv att kopplingen producerar där det är möjligt: ​​på produkter, tyger, i sprickor på skåp. Kläcknings larver genomsöker genast på jakt efter mat, snyggar lätt ut paket och slår sig i lager av spannmål och mjöl - den mest föredragna produkten. Något nöjd med det faktum att denna typ av insekt reglerar sin styrka självständigt. Med en betydande ökning av det äter vuxna individer och larver ägg och puppar.

Uppsamling av mucoids kan avsevärt förstöra livsmedelsreserver. Till exempel mjöl när en massinfektion blir smutsig, blir klumpig, illaluktande dålig, obehaglig för smaken och generellt olämplig för konsumtion. Livsmedel skadade av hruschak är farliga för människors hälsa och kan orsaka allergisk reaktion, dysbios och jämn förgiftning. Hur bli av med buggar i köket?

Hur bli av med matmotor?

En obehaglig överraskning i köket är upptäckten av mattmot. Insekten sprids inte lika aktivt som dess "colleges9raquo ;, men äggläggningen producerar på de mest oväntade, ofta svårtillgängliga platserna. Bestäm närvaron av en vingad skadedjur kan genom noggrann granskning av rummet. På väggarna och under taket kan man se gråbruna kokonger; i smittad mjöl och croups är det lätt att granska rosa larver. Sådana produkter är värdelösa för användning, så de måste dela med dem. Säg också adjö till matmothen med hjälp av någon av följande metoder.

Mjölbuggar i köket: sätt att slåss

Om små skadedjur finns i spannmål och mjöl bör åtgärder vidtas omedelbart för att förstöra dem, vilket inte tillåter tid för reproduktion och utveckling av kläckta individer. Hur bli av med buggar i spannmål och mjöl i köket?

Ett effektivt sätt att döda ett skadedjur är att frysa förorenade livsmedel i frysen. Ej allvarligt skadade spannmål kan kalcineras i ugnen vid en temperatur på 100-110 ° C i 10-15 minuter innan de siktas. För förebyggande åtgärder rekommenderas att inköpta spannmål uppvärms i ugnen, eftersom de redan kan infekteras med skadedjur. Det är lätt att ta bort skalbaggar från bönor och ärter, som krävs i några minuter för att fylla med saltvatten. När insekterna kommer upp, måste vattnet dräneras, och de rena frukterna av baljväxterna torkas på en torr tygduk. Vid allvarlig skada är det bättre att kassera livsmedel. Hur blir man av med buggar i köksskåp på andra sätt?

Om beställningen i köksskåp

Åtgärden för att bli av med insekter kommer att anses vara fullständigt klar, om du lägger saker i ordning i köksskåp. För att göra detta ska alla hyllor vara helt befriade från innehållet, avlägsna rester av vakna spannmål, fylla spåren med kokande vatten, torka ytorna med ättiklösning (per liter vatten - en matsked vinäger). Då ska skåpen vara kvar för en dag att torka ut. Under tiden är det nödvändigt att placera behållarna för spannmål: tvätta dem med en lösning baserad på tvätttvål och behandla sedan med kokande vatten. Vävnadspåsar i vilka spannmålen lagrades bör behandlas med en lösning av salt och torkas, utan sköljning.

Hur bli av med mjölkbullar i köket? För att undvika återinfektion buggar hylla skåp rekommenderas att strö pulvret av pyretrum - en naturlig ekologisk insekts är säkert för människor och husdjur, men det är ett dödligt gift för insekter. Producerat från dolmata kamomill blockerar ett sådant medel rörelsen av nervimpulser, på grund av vilka insekter snabbt blir förlamade och dö. Behandlingen av problematiska ytor kan också utföras med hjälp av en sprutpistol, som är fylld med pyretrum upplöst i vatten. Fördelen med ett naturligt medel är dess allomfattande förmåga: Pulvret levereras enkelt till svåråtkomliga platser. Dess enda nackdel är oförmågan att förstöra ägg av insekter. Därför rekommenderas att utföra upprepade behandlingar som syftar till att bli av med kläckning.

Hur får man av med en mjölkfisk i köket med folkmetoder?

Vanlig vitlök och lövblad är bra repellenter av köksbullar. Det räcker att helt enkelt placera dem på hyllorna på skåp eller i behållare med spannmål och mjöl. Insekter tolererar också inte doften av muskotnöt, så det rekommenderas att hälla kryddan på klistergipset och fästa det på innerväggarna på skåpet.

Med spannmålsvaddar är det svårt att slåss, så att deras invasion av köket är bäst förhindrad. För att förhindra skadedjur som brödkvarn, röd morbär, mjöl måltid rekommenderas att ständigt hålla sig rent i köket, ventilera regelbundet rummet och se till att luftfuktigheten är måttlig. När allt är fukt är den idealiska miljön för avelbågar.

Groats är en produkt som varje husist alltid försöker köpa med en marginal. Den konsumeras långsamt, sällan kontrolleras för integritet och renlighet. Och vid denna tid kan skadliga skalbaggar uppfödas och utvecklas i den. Därför rekommenderas det inte att köpa mjöl och spannmål i stora mängder. Omedelbart efter köpet bör du kontrollera produkterna för närvaro av skalbaggar, inom en dag i kylen i frysen och häll sedan endast i hermetiskt tillslutna behållare. I paket rekommenderas inte spannmål att lagra, eftersom buggar enkelt kan gnida på dem.

Torkade frukter och nötter är önskvärda att hålla i kylskåpet. Periodiskt bör spannmål och mjöl kontrolleras för insekter i dem, hälls ut på en torr yta för luftändamål. Rätterna i vilka spannmålen lagras, skuras, skållas med kokande vatten och torkas torrt.

Utseendet av buggar i köket är ett problem eller ett mindre problem?

Om buggarna i köket förhindrar dig från att leva, scurrying in closets, förstöra mat och ditt humör, då är detta en allvarlig ursäkt för att bli av med dem. Först måste du hitta den plats där de kom ifrån. Om detta inte är gjort, kommer inga åtgärder hjälpa dem att bli av med dem helt. Även en enda kvarstående testikel kommer att få dem att spridas om och om igen. Platser för lokalisering av "nesting grounds" av parasiter beror på deras variation.

Träfel, såväl som mjöl, är inte vilda för att "stanna" i ditt kök

Utseende och vanor av köksskadedjur

Buggar, som planteras i köket, liknar varandra, även om de har olika ursprung. Isolera mjöl (mukoyed) och trä (kvarn) insekter. Båda arterna är små, bruna, lever i skåp och förstör mat. Men muckerna gillar flingor och mjöl, och kvarnen är kex och trä.

Förutom smakpreferenser skiljer sig buggar i utseende. Surinamiska mjölmaljer är långa, långsträckta, mörkbruna, som liknar en weevil. Och grindersna är mager, mer rundade och välvda, med ett litet huvud, "dolt" under en chitinous hood. De är också bruna, men med en ljusare nyans. Om färgen på flugorna kan nå svart, så är kvarnen tvärtom gulaktig.

"Gäster från Surinam", mjölkbuggar, förekommer i köket med någon form av spannmål: mango, ris, bovete, vete. De förnekar inte bönorna, torkade frukter, kakor, croutoner. Bugs grinders mata på bröd, bröd, breadcrumbs, trä och boksidor. Små parasiter när de föds i köket, kommer du att vara där för att förstöra och reproducera genom att lägga ägg i de mest oväntade ställen (för spannmål, kokböcker, köksluckor i spåren). Att bli av med dem är inte så lätt. Förbered dig för en envis kamp.

Ultraljud repeller av gnagare och insekter

Nu 50% rabatt.

Skydda dina nära och kära - bara för 1390 rubel.

Att köra ut insekter från ditt kök hjälper till att tvätta ytorna med en klorhaltig lösning

Först om förebyggande: oavsett vilken "handväska" värdägarna var, är de inte immun från svampen. Eftersom buggarna visade sig i deras hus, inte alls på grund av brist på hygien. Och även om alla burkarna med spannmål, te, örter och kryddor tätt tvinnas, hittar de små dodgersna en väg att komma dit (eller därifrån). Alla torkade frukter och nötter ska förvaras i kylskåpet, och groatsna ska rosta och förseglas så mycket som möjligt. Det är tillåtet och tyg påsar, förbehandlad med en halvtimme kokande i en stark saltlösning. Det är nödvändigt att hitta och täcka alla befintliga sprickor och sprickor i golvet, i skåp, träfönster och fönsterbrädor.

Om det fortfarande fel angripna, de borde skoningslöst förstöra. Bara inte försöka bli av med dem med hjälp av den kalla: parasiter är så motståndskraftiga mot temperaturvariationer som kommer att stå stilla och -15 C och 50 C. Förbered vara att förorenade livsmedel skulle behöva kasta bort, även om det inte fanns någon mer än ett halvt paket. Förvaringsskåp tvättas stark lösning "Domestos" (eller annat kraftorgan klore) eller rengöras med hett ättiksyra vatten. Alla väskor i köket, som visuellt förblev intakt insekter, förpackade i polyeten och genomförs av rum för 2 veckor. Detta krävs en obligatorisk åtgärd är nödvändig för att säkerställa att inga nykläckta skalbaggar. Om de visas, från resterna av livsmedel kommer att behöva bli av med.

Till buggar inte föds på nytt i hörnen av skåpen måste utökas "lavrushku" eller skalade vitlöksklyftor. Ett annat kraftfullt verktyg mals muskot, de hälls den klibbiga sidan av vidhäftande tejp och placeras i områden med potentiella fara. För att bekämpa de små parasiter, bör du bli av torkad frukt som ligger i klartext. Deras bättre nära till bankerna eller sätta i kylen. Så kommer den fullständiga befrielsen av stödd produkt- och desinfektion av burkar för lagring och köksskåp bidra till att övervinna attacken.

I kroppen levande parasiter?

Signalerar uppkomsten av parasiter i kroppen kan vara:

  • immunförsvagade
  • frekvent trötthet
  • dåsighet
  • brist på intresse i livet - depression,
  • huvudvärk samt värk och smärtor och kramper i inre organ

Om du känner dig ofta krämpor, behöver du bara spendera parasiter rengöra kroppen. Hur man gör detta kan hittas här

Sådana metoder kommer inte att hjälpa att bli av med buggar kök om de skilde sig en hel del. Det är nödvändigt att tillämpa olika desinfektionsmedel eller special kritor och geler som paralyserar nervsystemet hos parasiterna.

Lägg till en kommentar avbryta svar

Varning! Kopiering av material är möjligt endast med tillstånd av administrationen och den aktiva hänvisning till källan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 + = 22