Buggar i gumpen foto

Rekommendationer om hur man kan bli av buggar i mjölet och spannmål

Svarta skalbaggar och andra insekter i mjöl och spannmål - ett vanligt problem. Synas, de snabbt zapolonyayut alla, och ett par dagar fördröjning kan leda till att produktionen av skadedjur har lång. De inte bara förstöra produkter, men också kan orsaka förgiftning och allergiska reaktioner. Skadedjur kan föras ut ur butiken med produkter av dålig kvalitet, eftersom de sätts i marken av felaktig förvaring av livsmedel. På metoder för att bekämpa insekter prata vidare.

Numera finns följande typer av hushålls skadedjur:

Det finns i bagerier, där bortglömda om grundläggande metoder för hygien och desinfektion, och anpassa perfekt i praktiskt taget alla miljöer, faller med produkterna i huset. Storleken på insekts 3 millimeter i längd, flyger han perfekt, att låta honom att snabbt flytta från plats till plats, och på grund av detta, är det svårare att eliminera. Vanligtvis han äter bröd, men kan äta och ris, bovete, te, foder och även en gammal bok.

Han föredrar mjöl, flingor och korn. Han är mycket girig, trots sin lilla storlek - 2 mm i längd. Larva mukoeda ännu mindre, så det är svårt att lägga märke till på en gång: de svarta prickarna som finns i mjöl - ett tecken på att finna det mukoeda larver. Bug mycket produktiv avkomma ger 7 gånger per år i stora mängder. Därför bara ett par månader, kan mjölet förvandlas till en grogrund för dessa insekter. En idealisk miljö för mukoeda - hög luftfuktighet och värme.

Denna lilla insekt längd 4 mm, en rödbrun nyans. Han multiplicerar snabbt och lägger sig inte bara i mjöl och spannmål, men även i möbler, köksredskap. Skriv skalbaggen är mycket svårt, eftersom det är opretentiös villkoren i levande och varaktig.

Hon ser ut som en enkel mullvad. Längden på hennes kalv är mindre än en centimeter. Det kännetecknas av hög fertilitet (över fem hundra ägg två veckor av vilka visas caterpillars). Moth äter spannmålslager med hög hastighet. Dess förmåga att dölja, att flyga och att maskera sig som mörka objekt, gör det praktiskt taget osårbar.

De kan förekomma i nästan alla produkter: spannmål, mjöl, bröd, torkad frukt, frukt och grönsaker. De ser ut som små buggar på cirka 5 millimeter lång snabel. Vivlar kan flyga, ändra platsen för utplaceringen, beroende på förändringar i miljöförhållanden, samt lätt att klättra över väggarna. Avkomma skadedjur tar upp till 6 gånger per år. Settle allt: avlägsna hörn av köksskåp, behållare med korn, sängkläder, golvlister, sprickor.

Vad gör jag om i mjöl och spannmål fortfarande uppvuxna buggar?

Det viktigaste sättet att bekämpa skalbaggen är utnyttjandet av de drabbade butikerna. Naturligtvis mycket ledsen bortskämd mjöl eller flingor, men om det fötts insekter, vilket innebär ett par dagar passera och de raspolzutsya runt huset. Därför trängande behov, knyta en stram knut på plastpåsen och placera den i en annan väska för att bära den i papperskorgen.

Sedan återvinning bör tvättas kök hyllor och behållare för förvaring av spannmål (om någon) med blekmedel, soda eller vinäger. Efter bearbetning krävs för att skölja vattenytan.

Alla typer av insekter dödas vid en temperatur över 50 grader. Detta kan vara antingen kokande vatten eller ånga. Denna metod är bra att eliminera bugg bon i skrevor och golvlister, som inte kan nås, och sanering kemikalier.

När larverna och vuxna kommer att förstöras, måste du noggrant skölja korn (bönor, bönor, nötter) och vänta på att vattnet mot skadedjur dykt upp. Sedan dränera vattnet och skölj igen med produkten för att säkerställa att det inte förblir larver. Mjöl och fina korn efter värmebehandlingen är bättre Sikta genom en sil med 2-3.

På det öppna köket ytor bättre att använda speciella kemikalier som säljs i överflöd i järnhandeln. Bara inte köpa för att bekämpa beetle enkla medel för kackerlackor och myror. I det här fallet är specialiserade behovet verktyg, såsom "Antizhuk" eller "Malation".

"Antizhuk" hjälper i kampen med någon bugg, om spannmål eller trä, förstöra fönster och möbler. Läkemedlet är ganska effektiva, men innan du använder noga läsa instruktionerna, eftersom det är giftigt.

Du kan använda "Rogneda" för avel av insekter - en stark antiseptisk som kan förstöra så vivlar, mukoedov och myror och kackerlackor.

Ett annat kraftfullt verktyg är "Fire Lovin'. Läkemedlet är omedelbart dödar skalbaggen, men det är nödvändigt att sprida utom räckhåll för djuren, eftersom det är den starkaste giftet.

God hjälp för kontroll av parasiter vinäger: det är nödvändigt att skölja med en lösning av vinäger och torka med köksredskap hyllor. Sharp, stickande lukt av vinäger inte bara avskräcka skadedjur, utan att förstöra den.

Blanda lika proportioner av borsyra, mjöl och florsocker som fungerar som en utmärkt bete. Strö blandning livsmiljö för buggar.

Insekter luktar rädd leafs, vitlök, paprika och svavel. Det räcker med att sätta i ett skåp kvist lagerblad eller utökad match enkelt och tillförlitligt skydd mot skadedjur kommer att skapas.

Insektskontroll är effektiva och naturliga antiseptiska medel, såsom kamomill och calendula. Med en kraftfull antiseptisk, antimikrobiell effekt, torkade örter kan skrämma bort skadedjur, eftersom de innehåller ett stort antal av eteriska oljor.

Enkla säkerhetsåtgärder kommer att bidra till att undvika sådana obehagliga problem som köks skadedjur.

 1. Till mjöl och spannmål är inte uppfödda buggar, måste de lagras på medelfukt i ett väl ventilerat utrymme;
 2. Du måste se till att köksluckor inte var våta eller unseasoned livsmedel (torkade frukter, grönsaker, spannmål våt). Om de är, då de nödvändigtvis lösa mukoed;
 3. Det är obligatoriskt att utföra regelbundna kontroller av produkter och hyllor. Se till att korn inte ligga under en längre tid, är långtidsförvaring den främsta orsaken till insekterna.
 4. Håll ut ur köksskåpet kryddnejlika, lagerblad, och matcher att stöta bort skadedjur.
 5. Spannmål och spannmåls lagras i en plast- eller glasbehållare med ett förseglat lock.
 6. Vid detektering av de första tecknen på förruttnelse omedelbart kasta dem antingen spolas eller Sålla genom en sikt.
 7. Genomför allmän rengöring minst en gång per månad, med hjälp av desinfektionsmedel.

Lägg till en kommentar avbryta svar

För varje familj, planerar att skaffa barn, viktigt.

Trikomonasinfektion (trichomoniasis) - en sjukdom i urogenitalsystemet.

Pyelonefrit - en smittsam inflammatorisk sjukdom i njurarna.

Synovit - en deformation av fogen synovialmembranet.

Yoga - det är en fantastisk andlig, mental och.

Vad händer om i rumpan eller mjölbaggar föds och hur man bli av med dem

Varför fick buggar i rumpan för att bli av skadedjur och vissa spannmål är mest mottagliga för deras inverkan? Det första man måste förstå att fel angripa endast om det finns en ständig tillgång till mat. Insekter lockas att förlora inte bara i öppna behållare och väskor, men även i form av rasat på hyllor och skåp.

Spannmål, pasta - en favorit behandlar inte bara fel, men maten mal. Insekter är också aktivt äter spannmål, kex, torkad frukt, bröd, kan du hitta dem i kryddor och livsmedelskoncentrat.

Vad buggar finns i köket och hur man kommer dit?

Inte bara för att upptäcka att förädlad buggar i mjöl och spannmål, skadar produkter med blixtens hastighet. För att hitta ett effektivt sätt att skadedjursbekämpning, måste du tydligt vet vad de talar om. Identifiera flera grundläggande typer av skalbaggar som skadar bulkprodukter:

Brödbagge - buggar miniatyr ljusbrun kan flyga, ofta bosätta sig i spannmål, med stor glädje regale bageriprodukter, gamla örter och te och kaffe. I lägenheten de blir infekterade med butiksprodukter samt djurfoder.

Mjölbaggar mjöl lösa oftare än i andra produkter, inte sällan de kan hittas i förpackningar med stärkelse. Insekter helt enkelt in lådan i köket med lös, inklusive förpackning med råg, rismjöl, gröt och gryn. Sällan, men du kan se skadedjur i torkad frukt, ris eller bovete.

Speciellt insekter - förmågan att föröka sig. Äggläggande honor buggar kamouflage i sprickorna av möbler i köket, spannmål, mjöl, på hyllorna i skåpen. Den nya generationen av skadedjur spred sig snabbt genom huset i jakt på mat källor.

Red vanliga mukoed en längd av högst 2,5 mm. Rummet blir oftast tillsammans med låg kvalitet djurfoder. Favoritmat pest - spannmål, korn, mjöl av utgånget och fuktigheten inte mer 15%. Red mukoed slutade förstöra mat och frukt på kök, tillräckligt för att blockera tillgången till nätaggregat.

Mat mol sätts i bovete, Hercules, mannagryn, ris, mjöl, mogna individer liknar visuellt en silver fjäril når en längd av 10 cm. Dess förekomst i köket är förbunden med kränkning lagring av produkter, förutom insekts tränger in i byggnaden genom ventilationsöppningarna och öppna fönster.

Bortsett från det faktum att insekter upptäcka hans närvaro i mannagryn, hirs och andra spannmål, i vissa fall, är föremål för kontamination som te och kakao, torkad frukt, pasta.

Identifiera skadedjur i produkter är enkelt - de lämnar efter sig en tunn väv, vävda av fina gula maskar.

förebyggande åtgärder: hur man kan förebygga infektion?

Till insekter i spannmål inte komplicera livet, vilket kräver en serie operationer för att förstöra dem, kan du hålla sig till enkla rekommendationer för att förhindra deras förekomst. Dessa inkluderar:

 • Uppvärmningen köpt spannmål i ugnen vid en låg temperatur under en timme.
 • Frysning av bulk i en frys under en dag (används ventilerade torr pack).
 • Utsäde som behandlats med kokande vatten, följt av tvättning och lagring endast kylskåpet.
 • Noggrann undersökning av de inköpta produkter (inklusive vakuumförpackning) med återvinning av spannmål och mjöl med tecken på infektion.

Store bulk behövs i en perforerad polyeten eller glas förseglade behållare. Alternativt lämpliga metall lådor, påsar av naturliga miljö webben.

En av anledningarna till buggar angriper mjöl och spannmål - förseningar i förvaring av livsmedel. För att undvika att skapa gynnsamma förutsättningar för skadedjur, är det värt att köpa spannmål och andra bulkprodukter, samt torkad frukt, kaffe och te med ett minimum marginal.

Man tror att ris, gryn, mjöl och bovete till kan spara högst sex månader, havre och vete lagras högst 4 månader på grund av den höga fetthalten.

Den rekordhållaren när det gäller hållbarhet är polerat ris. Många sorter, efter flera års lagring bli ännu bättre, få extra smak.

Om fortfarande förorenad mat i köket för att undvika att inte arbeta, bli av med buggar i rumpan, mjöl och kryddor på flera sätt.

Återvinning - en enkel och tillförlitlig metod

När det finns ingen önskan eller förmåga att klara av den ökande befolkningen i skadeinsekter i bulkmaterial i köket, är det nödvändigt att gå till en radikal metod - omhändertagande av skadade spannmål.

Påsar, säckar, containrar med buggar packas noga i en förseglad cellofan och transporteras ut ur huset.

Platser där lagrade kontaminerade produkter (hyllor, piedestaler, blandad), behandlades försiktigt med soda, ättika eller klorlösning, följt av tvättning med rent vatten.

Kampen mot termisk process - vilken effekt?

Om grynen uppfödda fel kan prova dem att föra temperaturökningen till 50 grader Celsius. Det gäller att hantera containrar skadedjur kokande vatten eller ånga. Särskilt effektiv metod för att ta bort skadedjur i avlägsna platser.

För att frigöra spannmål och annat löst från insekter, kan de torkas i en ugn vid 70 grader i en halvtimme, eller för att uppnå ett resultat, genom att placera förorenad mat i frysen. De flesta fel dö vid en temperatur på -15 grader Celsius.

Efter förstörelsen av larver och skalbaggar från köksskåp, hyllor, är det viktigt att inte glömma att behandla ytan, liksom spannmål, nötter och bönor. Som ett resultat av denna behandling, bli av med andra insekter, som just kommit till ytan. Med tanke på att produkter förorenade med insekter, otjänliga som människoföda, är det lättare att bli av med dem genom att uppdatera inventeringen färska spannmål och mjöl.

Kemiska agenser, i kampen mot skadedjur

Om skalbaggar uppfödda i rumpan, vad man ska göra när de tidigare metoderna ovan inte ger önskad effekt? I sådana fall är det vettigt att använda kemikalier. Effekten av läkemedlet är "Karbafos" och "Antizhuk". Den andra har en universell effekt, det hjälper till att klara inte bara med kök buggar, men med trä, skada möbler, fönster, laminat och parkett. Användning av läkemedel bör vara med yttersta försiktighet, enligt anvisningarna.

En annan åtgärd "Rogneda" pest - en kraftfull antiseptisk, vilket gör det möjligt att återvinna en mängd olika hushålls insekter, inklusive mukoedov, vivlar, kackerlackor och myror.

Också föra bugg i köket kan du använda drogen "Lovin Fire", som gör det möjligt att uppnå en snabb effekt. Produkten har en hög grad av toxicitet, används i frånvaro av djur och barn hemma.

Arbeta traditionella metoder: vad du ska välja?

De som tror kemikalier är för farligt, omhändertagande och destruktion av insekter genom att minska eller öka temperaturen inte är så effektiv är det nödvändigt att försöka lösa problemet med hjälp av huskurer. Recept på några av dem nedan:

 • Ättika. Vatten-baserad lösning, alla ytor behandlas med vinäger, infekterat bug från att passera kasse spannmål och mjöl skadas av skadedjur.
 • Lagerblad, peppar, vitlök, eller svavel. Alla dessa produkter lukt fruktade inte bara mjölbaggar (bilden nedan kommer inte förväxlas med identifieringen av skadedjur), men andra typer av insekter.
 • Antiseptika naturligt ursprung - kamomill eller Calendula kan också skrämma bort skadedjur.

Ett intressant alternativ som gör att, om inte alltid, då under en lång tid att glömma vad buggar i bakdelen (bilden kommer att bidra till att avgöra vilken typ av varje) - en fälla på basis av borsyra.

Betet fungerar på en enkel princip: insekten locka bete. Hungriga insekter försöka behandla förgiftad, infekterade med gifter och förgifta resten av medlemmarna i kolonin.

Att framställa betet behållaren borsyra blandas med strösocker, mannagryn, honung, sirap. Förfriskningar kommer att locka skadedjur endast i färsk form. Vi rekommenderar att du använder en fälla i avsaknad av barn hemma och husdjur, placera dem på livsmiljöer för insekter.

Kopiering webbplats material är tillåtet endast med aktiv länk till webbplatsen.

Så här visar fel av spannmål? Buggar i rumpan: hur man kan bli

Kashi - en utmärkt källa för komplexa kolhydrater, som är mätta kroppen med den nödvändiga energin. I tider av brist på produkten, när "dostat9raquo; spannmål var ganska svårt, många hemmafruar föredrar att köpa dem från några kilo för att ge näringsrik mat hushåll. Det är klart att för att hålla dessa reserver stod för ett par månader, men efter en tid otäcka insekter dök upp i produkterna. Det är nödvändigt att lösa problemet med hur man får buggar ur spannmål, så att de inte sprids inte vidare. Visst sörja för deras utseende är mycket lättare än att bekämpa invasion.

Vi kommer att försöka att överväga de viktigaste punkterna i artikeln, så att du lär dig att lagra spannmål och ta itu med objudna "gostyami9raquo;.

Vad buggar angripa produkter?

I köket är mer sannolikt att uppstå mukoedy surinamesisk och vivlar (ris och kornbod). Insekter skadar inte människor, men ogiltiga spannmål och mjölprodukter. Vivlar - buggar mörk färg med en långsträckt snabel. I torra och varma förhållanden producera avkomma 5-6 gånger per år. Ofta äter bovete, ris, gammalt mjöl och pasta, samt baljväxter.

Om buggar i rumpan, mörkbrun eller svart och du har hittat dem i Perlovka, mannagryn eller havregryn, då troligen du avvecklas mukoed Surinam. Denna insekt bor i områdena sädesmagasin (lager, butiker), samt lägenheter och butiker. Beroende på levnadsförhållandena kan producera avkomma 2-6 gånger per år.

Det fanns liknande buggar i spannmål (foto)? Omedelbara åtgärder, att inte tillåta dem att propagera ytterligare.

Insekter penetrera spannmål?

Källan till penetration av buggar oftast själva blir torra bulkprodukter som du köper i en butik eller på marknaden. Infektionsrisken är högre om spannmål säljs efter vikt eller tillverkare inte bryr sig mycket om kvaliteten på underhåll. I allmänhet är ett bra kvalitetsprodukt genomgår den nödvändiga behandlingen vid förpackning. Om du ger företräde åt produkter kända tillverkare, problemet med hur man får buggar ur spannmål, skulle uppstå.

Insekter kan också ta in en påse med torkad frukt. Särskilt hög risk när man köper godsaker på naturliga marknader besökare från Uzbekistan och Kirgizistan. En liknande situation uppstår med kryddor om de köper i bulk eller lagras efter öppnandet är för lång (mer än 6 månader).

Profylaktisk behandling av bulk livsmedel

Det är uppenbart att de buggar i spannmål och mjöl föröka under gynnsamma förhållanden. Men, precis som alla levande organism, och insekter själva, och deras larver är känsliga för temperaturförändringar. Till exempel, genom att öka den till 50 ° C eller sänks till -16 ° C domningar inträffar, passerar i dödsfall. Baserat på detta och de viktigaste metoderna för att förebygga.

 1. Omedelbart efter köpet av spannmål låg på en plåt och lägg i ugnen i 20-30 minuter.
 2. Placera en korn påse i frysen i 24 timmar, och sedan lagra den i ett torrt ventilerat behållare.
 3. Varje torkad frukt köpt i butiken, se till att skålla med kokande vatten, skölj noga och därefter förvaras i endast kylskåpet. Så du förhindra kontaminering av livsmedel och reproduktion av insekter.
 4. Om du märkt buggar i kryddor, omedelbart kasta dem.

Innan du köper noga inspektera produkter, spannmål (även packade). Om du märker tecken på infektion - ge upp sina inköp!

Optimal - inhämta olika korn av 1 kg. Om du behöver för att snabbt koka bovete eller ris gröt, är det alltid till hands är en liten marginal. Men i stora livsmedel innehåller en viss mängd fett, vilket försämrar tidigare än andra ämnen. Baserat på detta faktum, är det viktigt att noggrant övervaka de villkor och buggar i rumpan visas.

 • 6 månader lagra mannagryn, ris, bovete och mjöl - resistent fettlagring här lite.
 • 4 månader - den bästa tiden i skafferiet havregryn, hirs och oslipade. Den innehåller mer fett.

Man tror att ger stor lagring av slipat ris. Till exempel, en favorit med många av basmatiris genom åren bara förbättrar kvaliteten.

För lagring av spannmål utvalda perforerade polyeten, glasburkar eller metallburkar, linne påsar.

Perforerad polyeten - perfekt för lagring i fråga om spannmål, om paketet är gjord i enlighet med kraven. Det viktigaste kriteriet - Förpackningen skall "dyshat9raquo, då problemet med hur man får buggar av spannmål, inte uppstår. Men det är svårt att bestämma kvaliteten av polyeten, så direkt ur förpackningen bör ersättas med mer tillförlitlig.

Glas eller burkar är idealiska om det är stängt hermetiskt. Genom dåligt förseglat omslag kan tränga skadedjur. Linne påsar förvärmas i salt-lösning (ca 5 matskedar per 1 liter vatten).

Köket och skafferiet, där det är alltid ren, är risken för spridning av buggar minimal. bör rengöras fortsätta ytan med en fuktig trasa eller svamp. Rätter, som är lagrade spannmål, skållas med kokande vatten och torka torrt.

Men vad händer om felet har redan avvecklats i rumpan? Det första steget är noga inspektera resten av behållaren med mat, glöm inte att inspektera kryddor och torkad frukt. Som regel har insekten inte leva ensam. Om andra burkar märkte svarta buggar i rumpan, kryddor, torkad frukt, mjöl, en del av de varor du bör omedelbart bli av med. Avyttra, tveka inte.

Netto spannmål kan torkas i ugnen. Eller - för att förhindra - en dag för att sätta i frysen. Alla hyllorna i skafferiet och i köksluckor tvättas med varmt vatten och tvål. Förbereda svag ättika lösning (1 matsked per gallon vatten) och gnuggas upprepade gånger. Väl ventilerad och torrtoaletter.

Om du undrar hur man får buggar ur spannmål, glöm att använda kemikalier. Spara bara en fullständig inspektion av köket, stridsvagnar och allmän rengöring. Ett populärt sätt att skadedjursbekämpning anses torr blandning av någon hackas till mjöl spannmål, borsyra och strösocker. Blanda ovanstående komponenter i lika delar. Tillgänglighet spannmål pulver och attrahera insekter och borsyra kommer att eliminera de långa buggar.

Plötsligt fanns det buggar i rumpan? Hur man kan bli av skadedjur? Lika effektiv är följande recept. Blanda socker, torrjäst och borax i lika proportioner och fint pund och läggs ut på hyllorna i köket eller skafferi. Bugs försvinner efter ett tag.

Kan jag äta de drabbade spannmål, mjöl?

Vissa hemmafruar tror felaktigt att tvätta vatten kommer att eliminera parasiter. I själva verket, buggar i rumpan att aktivt utveckla och reproducera, lämnar sina avfallsprodukter. Om vissa insekter, kan du försöka tvätta lösa produkten, torka den och använda den för mat. Ät en spannmål eller inte en privatsak.

När en produkt är kraftigt förorenad, är smaken kvalitet förlorad. Bugs äter upp värdefull grund av korn, och resterna blir bitter. Förekomsten av tomma kokonger, avföring och kitin skinn tyder på att insekterna föds upp för en lång tid och gryn äter ordentligt. Fördelarna med sådana spannmål kommer inte att vara. Dessutom kan du tjäna allvarlig förgiftning.

Infested mjöl kan försöka sålla. Men här uppstår ett annat problem. När buggar äta upp värdefullt protein, förlorar mjöl sin förmåga att knådning. Som ett resultat, inte att kunna använda den för andra ändamål.

Sedan urminnes tider har våra mormödrar och mödrar försökte hålla kvaliteten på inköpta produkter. Tidigare spannmål lagra väskor, och därmed behovet av att ta hand om dem var mycket mer noggrant. Vi erbjuder dig några tips, vars effektivitet är beprövade.

 • Behållaren med gryn gå till en Zubcu rå vitlök. Bara klippa det inte är nödvändigt - kan ruttna och förstöra produkten. Vitlök är också läggs ut på hyllorna i köksskåp eller skafferi.
 • En pod av heta peppar kommer att hålla bakdel av unken lukt och skyddar mot skadedjur.
 • Wrap i gasbinda par teskedar salt och sätta på botten av tanken med korn, mjöl eller stärkelse. Top, tillsätt lagerblad. Du kan också använda en torr citronskal eller vanlig kastanj, som också klarar mat och hushålls ätit.
 • Det visar sig, mat skadedjur kan inte stå metallföremål. Du kan sätta i burkar järn sked eller begränsa en bit vanlig mat folie.

Håll koll på din livsmedelsbutik leveranser tid Inspektera dem utan ånger Kontaminerat produkter. Inte att köpa en massa av spannmål, mjöl, påfyllning efter behov. Håll rent och inte lämnar någon chans att skadedjur!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 12 = 14