Glas soffbord

Glas soffbord - 55 bilder

Nyligen i det inre fanns en modetrend - i inredningen är en relativt ny ämne - glas soffbord. Vilka fördelar har dessa tabeller, och varför de förtjänar en sådan popularitet?

Först uppmärksamma det faktum att soffbordet kan vara gjorda av olika material, vilket för övrigt alla andra möbler. Men nu enligt stränga kraven i alla mönster är mycket lättare, inte att skapa en känsla av rymd trängsel. Soffbord i trä ser komplicerat. Det är därför just nu designers föredrar glasprodukter. När allt kommer omkring, är styrka inte den avgörande faktorn när man väljer ett soffbord.

Inte så länge sedan på glaset möbler kan drömma om, eftersom glas - mycket sköra material. Och den logiska frågan om säkerheten för att använda denna del av inredningen. Svaret är enkelt - säkert. Så möbler görs med hjälp av endast en typ av glas - härdat. Tjockleken på glas som används för att göra soffbord, inte mindre än 8 millimeter.

Härdat glas har en mycket hög motståndskraft mot stötbelastningar. Detta glas bryter inte och tål stor vikt. En modern bearbetningsmetoder gör det möjligt att framställa glas med extremt släta kanter och bänkskiva i sig kan vara antingen transparent eller matt, och med en mängd olika mönster.

sålunda, Glas soffbord De kan passa in i alla interiörer, blir inte bara en praktisk objekt, men också en riktig dekoration.

Det är en logisk fråga: "Varför behöver jag ett soffbord"

Som namnet antyder, är det avsett att lägga på honom tidningar och tidskrifter. Det är därför soffbord installeras på kontor på platser där besökare väntar på sin tur. För en sådan tabell kan vara att dricka kaffe eller te. Hem soffbord utför ungefär samma funktioner. De är dock inte nyckeln.

Den viktigaste funktionen av ett glas soffbord - dekorativt, och eftersom de är ganska små i storlek, kommer de ser bra ut även i ett stort rum. Liksom glas blandas med så gott som alla material, kan det vara i harmoni "fit" i alla miljöer. Ursprungligen ser tabellen, gjorde inte bara glas, och med hjälp av glänsande metall.

Ett glas soffbord i det inre av olika rum

Soffbord av glas med trä, mer passande för klassisk inredning.

Viktlös tabeller inte minska utrymmet och göra den mer "fri" på grund av den extremt lätt konstruktion, inte rörig.

I vissa interiörer soffbord är en del av en stilistisk sammansättning. I grund och botten är det typiskt för lokalerna i en minimalistisk stil. utförs detta ett bord med ett minimum av delar. Den kännetecknas av funktionalitet och användbarhet. Som regel är det lite mer än vanligt.

Några bitar av möbler kan vara "stolt" som väckte så mycket uppmärksamhet till design. Du bör börja med det faktum att bordsskivan vid soffbord kan vara helt annorlunda - från vår vanliga runda och offentlig till en mängd olika oregelbundna former.

Glasbord bär top ingen semantiska belastning och ofta blir ett slags "bakgrund", så att den är placerad under designers. En av de ursprungliga mönster - ett akvarium på ett glas soffbord. Inte mindre elegant det kommer att se det rum där på ett glas soffbord foto publiceras inom ramen för olika former och storlekar.

Glas soffbord: allehanda alternativ

Designers experimenterade inte bara med bänkskivan material, men även med ben material. De kan vara tillverkade av trä, rotting, marmor eller andra material. Benen kan ha olika bisarra form, och kan bildas som en skulptur.

Otvivelaktigt kan soffbordet få en viss nyttolast i det inre. Förutom tidningar och tidskrifter, för vilka, i själva verket är denna tabell används, är det möjligt att sätta en skål med godis eller en vas med blommor. för en sådan bord bekvämt att dricka te eller kaffe, medan utgifterna en lugn konversation. Det är intressant att notera att vad vi kallar ett soffbord utomlands kallas ett soffbord.

På senare tid har deras funktionalitet ökat kraftigt. på vissa glas soffbord Det finns hyllor som att lagra en mängd små föremål.

Ofta utformningen av soffbord innefattar hjul eller rullar. Det är mycket praktiskt, för om så önskas kan de lätt flyttas från plats till plats.

Men detta inte begränsa funktionaliteten. Sanna mästare är glas tabeller transformatorer. De kan enkelt ändra höjden. Dessa tabeller är mycket bekvämt - när den är hopfälld tar upp väldigt lite utrymme och ovikta är fulla matbord.

En annan mycket intressant förändring - en Glas soffbord enligt den bärbara datorn.

Glas soffbord - photo

Således kan dessa tabeller vara det perfekta komplementet till det inre, som förutom den estetiska funktionen utföra en annan funktion.

Glas soffbord: lätthet och originalitet i din inredning

Glas möbler ingår i listan över modetrender inom inredning 2015. Detta material har tjänat kärleken till designer på grund av dess lätthet, lakonisk och diskret. Utbudet av världskända varumärken, avancerad produktion möbler, kan du hitta glas bord, stolar, skåp och även skåp. Dock bör särskild uppmärksamhet ägnas åt ett glas soffbord som passar väl in i alla invändiga områden, vilket gör utformningen av rummet en snygg och funktionell.

"Dream House" erbjuder sig att överväga de mest intressanta modellerna av soffbord av glas, deras design, liksom metoder för att använda dessa möbler i inredningen.

Glas soffbord

Design och glas soffbord konstruktion

Soffbord kategoriseras som dekorativa och funktionella möbler. Som ni kan se av titeln, är det huvudsakliga syftet med dessa poster för att lagra media och små saker. Bänkskivor traditionella soffbord ofta i form av en cirkel eller rektangel. Ofta tabeller design kompletteras med statiska eller utdragbara hyllor, som gör produkten mer funktionell och bekväm. Intressant är möbel som vi brukade kalla "coffee table" i Europa kallas "kaffe".

Glas soffbord foton

Den ursprungliga soffbord av glas i vardagsrummet

Soffbord glas och trä

Ett par decennier sedan kunde ingen ens tänka att soffbord är gjorda av glas, eftersom detta material ansågs opraktiskt, osäkra och till och med farligt. Vanligt glas är verkligen en otroligt sköra material som lätt deformeras på grund av någon mekanisk påverkan. Men utvecklingen av modern produktion gör det möjligt att producera en speciell typ av glas, är styrkan i som inte är sämre än metall styrka. Det handlar om härdat glas i produktionsprocessen som använder en speciell processteknik som gör detta material är mycket slitstarkt och säkert. Skada härdat glas kan kanske som hade fallit från hög höjd ett tungt föremål. Men även delas upp i många små fragment, härdat glas kommer inte att skada dig, eftersom närvaron av speciallegeringar gör kanterna är helt slät och icke-akut.

Soffbord med glasskiva

Oval soffbord gjord av trä och glas

Soffbord i vardagsrummet med glasskiva

En annan unik egenskap av härdat glas visas i dess goda flexibilitet att genomföra de designidéer. På grund av efterlevnaden av materialet, kan formen av den moderna soffbord förkroppsligas i olika former. Till exempel, är ett glas soffbord ofta en flerskiktsstruktur, en produkt med mjuka linjer, en individ med oregelbunden geometrisk form, etc.

Tre nivåer glas soffbord foto

Fullt glasbord photo

Glas soffbord ursprungliga form

Ett glas soffbord på hjul

Soffbordet är intressant inte bara för sin dekorativa värde, men också mycket funktionell. Trots den relativt lilla storleken på ämnet kan lösa många akuta problem:

  • För det första är det nödvändigt att rymma små föremål och inredning;
  • För det andra, tack vare inbyggda hyllor i soffbordet är bekvämt att lagra de saker som alltid ska finnas till hands - böcker, uppslagsverk, fjärrkontroller av hushållsapparater, osv.
  • För det tredje, soffbord ger oss ett utmärkt tillfälle att anordna en tebjudning eller lunch i alla rum i huset.

Dessutom är moderna soffbord ben ofta utrustade med hjul, så att du snabbt och enkelt flytta föremål från ett rum till ett annat.

Soffbord gjorda av ett foto av glas

Tabell-akvarium av glas bild

Ett glas soffbord i det inre

Ett litet glas soffbord

Inredning möjligheter glas soffbord

Idén om att skapa möbler gjorda av härdat glas har uppstått på grund av spridningen av mode i inredningen i stil med minimalism, som kräver maximal rymd och frihet. Möbel av glas, i synnerhet, och ett soffbord, helt överväldigad utrymmet. På grund av insyn i materialet verkar det som glasprodukter inte har tydliga konturer, vilket gör dem ser mycket enkelt och viktlös.

Foto glas soffbord på hjul

Glas soffbord foton

Glasbord foto

Glas soffbord kan bli en harmonisk del av nästan alla inredningsstil. Eftersom glas är helt kompatibel med alla material och färger, är det inte nödvändigt att välja denna produkt till andra delar av möbler. Men om du vill bli en del av tabellen möbler set, leta efter produkter tillverkade av flera material. Till exempel kan ett kaffebord tabletop vara gjorda av glas och dess sidoväggar eller benen av trä, spånskivor eller metall. Dessutom är den härdade glasytan ofta dekorerade med olika sprutnings- och beläggningar som gör produktdesign mer levande och uttrycksfulla.

Runda glas soffbord i det inre

Samtida soffbord med glas

Soffbord med glas rund bordsskiva

Soffbord med glasskiva Bild

Tabell glas ser mycket elegant och original, så det kan mycket väl användas som huvud inre accent, särskilt när det gäller produkter av icke-standardiserade former. Halvcirkelformad, rundade, böjda och släta tabeller passar perfekt till de mest sofistikerade och krävande inredning, designad av reglerna för bionik stil, minimalism, hi-tech, techno, etc.

Foto soffbord av glas

Vackra soffbord med glas

Bord med en fot-bollen, och glas

Runda glas soffbord

Vård för ett soffbord av glas

Det kan tyckas att ta hand om ett glas soffbord är mycket tidskrävande och svårt. I själva verket, i praktiken att det inte skiljer sig från hygienprodukter tillverkade av något annat material. Allt du behöver är att köpa speciella rengöringsmedel för möbler som möjliggör enkel, säker och ren glasytan effektivt. Dessutom, avtorkning och rengöring av glas, använd inte svampar med metall eller densitet träfiber, som de kan lämna mikro repor på sin yta.

Soffbord med träben och glas bordsskiva

Kaffebord med metall ben och glas bordsskiva

Glas soffbord fyller utrymmena enkelt och exklusivitet. Men på produkten så länge som möjligt glädja dig med sin skönhet och funktionalitet i processen att välja ägna uppmärksamhet till styrkan och tjockleken på glaset.

Glas soffbord: Photos

Det har länge varit känt som "kaffebord" inte är associerad med att läsa tidningar. Att kalla en spade för en spade, är det nödvändigt att tala om te ämne, kaffe eller middag. Vanligtvis vid ett lågt bord nära soffan kommer att titta på TV och umgås, samt för att behandla en vän eller en familj av kaffe med godis. Tillsammans med träbord är inte ovanliga och glasprodukter. De ser mycket trevligt i moderna hem, och härdat, gjord av ny teknik Glas är inte sämre i styrka trä.

Glas möbler har en överraskande egenskap inneboende endast för dem. Deras närvaro i rummet, visuellt utöka utrymmet. Flödet av ljus genomsyrar bordet eller annan artikel utan att stöta på hinder i sin väg, så att rummet verkar rymligare och ljusare. Möbler glaset inte utsätts för verkan av fukt, betyder inte blekna under inverkan av solen och jämfört med metall och trä mer motståndskraftigt mot repning. Eftersom glasmöbler kan vara ovanligt kompositionen formbar glas att tillverka och kan produceras däri möbler fantasifulla former och linjer.

Ett glas soffbord på bilden publiceras på denna sida kommer att avgöra valet av produkten enligt det inre av vardagsrummet. Det har redan blivit en klassisk kombination av glas med en mörkt trä. Denna tabell är inte nödvändigtvis väljer att matcha resten av möblerna i rummet, ser det bra som ett självständigt ämne och smälter harmoniskt in i alla miljöer.

Skiva av transparent glas på en mörk massiva träben ser solid, trevlig och inspirerar tillförlitlighet, inte kännetecknande för glasprodukten.

Bara ett fåtal modeller av glas och trä - praktiska två-och tre-nivå tabeller. Köp ett bord kan vara från 15.000 rubel, och priset på exklusiva modeller stiger till 30.000 rubel.

Bräckligheten i glas - är inget hinder för att skapa modeller av fällbara soffbord. Bevis på denna transformator, som kan användas som ett matbord, att höja och sänka bordsskivan till önskad höjd med hjälp av hissen.

Det ser mycket trevligt bord på metall ben, och kombinationen är nödvändig för att utforma en modern stil. Glasskiva kan göras av ett dekorativt glas, som är lättare för vård än vanligt transparent yta.

Plats vid bordet - är en central del av rummet, och det är möjligt att fånga uppmärksamheten med produkten av färgat glas. En ljus möbel kommer att passa väl in i interiören är ljusa och rymliga rum. Köp en modell soffbord kan prissättas på cirka 8600 rubel.

Om tabellen behöver flytta ofta, är det bättre att välja en modell med hjul. De är bekväma, även om tabellen ska flyttas bara några centimeter.

Den rektangulära formen på glas bänkskivor - inte regeln, och för utformning, hävdar den lätthet och lätthet av linjer, är det bättre att välja en oval eller runt bord. Foton av vissa modeller av denna design visas nedan.

Rummet är inrett i ljusa färger, ser harmoniskt, om alla möbler kombineras i färg. För en sådan interiör kan plocka upp ett litet bord på en vit piedestal ovanlig och elegant form.

Dyra soffbord gjord av trä med snidade ben och inläggningar bords som lämpar sig för rum, inredda i engelska eller klassisk stil. Priset på en sådan produkt från 30.000 rubel.

Smooth oval line hjälp för att undvika allvaret former och design ger rummet lätthet och tyngdlöshet. Glasskiva som vilar på en trä monter asymmetrisk form är lämplig för dem som vill lägga till originalitet och individualitet i rummet designkoncept.

Men modellen är helt gjord av glas. Inte alla kommer att våga sätta en sådan ursprungliga tabellen i mitten av sitt rum, men han ser moderna.

Om du behöver en billig glasbord, kan du välja den produkt av 4500 med toppen av genomsynligt glas rubel i samma nivå på trä eller metall kromade ben. Oavsett vilken stil gjorde rum, eftersom denna typ av soffbord kommer att gå perfekt i varje interiör.

  • Inredning studentrum
  • Kombinationen av färger på golvet och dörrar
  • Utformningen av taket i vardagsrummet

Du måste logga in för att lämna en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 6 =