Soffbord av glas

Glas soffbord - 55 bilder

Nyligen i det inre fanns en modetrend - i inredningen är en relativt ny ämne - glas soffbord. Vilka fördelar har dessa tabeller, och varför de förtjänar en sådan popularitet?

Först uppmärksamma det faktum att soffbordet kan vara gjorda av olika material, vilket för övrigt alla andra möbler. Men nu enligt stränga kraven i alla mönster är mycket lättare, inte att skapa en känsla av rymd trängsel. Soffbord i trä ser komplicerat. Det är därför just nu designers föredrar glasprodukter. När allt kommer omkring, är styrka inte den avgörande faktorn när man väljer ett soffbord.

Inte så länge sedan på glaset möbler kan drömma om, eftersom glas - mycket sköra material. Och den logiska frågan om säkerheten för att använda denna del av inredningen. Svaret är enkelt - säkert. Så möbler görs med hjälp av endast en typ av glas - härdat. Tjockleken på glas som används för att göra soffbord, inte mindre än 8 millimeter.

Härdat glas har en mycket hög motståndskraft mot stötbelastningar. Detta glas bryter inte och tål stor vikt. En modern bearbetningsmetoder gör det möjligt att framställa glas med extremt släta kanter och bänkskiva i sig kan vara antingen transparent eller matt, och med en mängd olika mönster.

sålunda, Glas soffbord De kan passa in i alla interiörer, blir inte bara en praktisk objekt, men också en riktig dekoration.

Det är en logisk fråga: "Varför behöver jag ett soffbord"

Som namnet antyder, är det avsett att lägga på honom tidningar och tidskrifter. Det är därför soffbord installeras på kontor på platser där besökare väntar på sin tur. För en sådan tabell kan vara att dricka kaffe eller te. Hem soffbord utför ungefär samma funktioner. De är dock inte nyckeln.

Den viktigaste funktionen av ett glas soffbord - dekorativt, och eftersom de är ganska små i storlek, kommer de ser bra ut även i ett stort rum. Liksom glas blandas med så gott som alla material, kan det vara i harmoni "fit" i alla miljöer. Ursprungligen ser tabellen, gjorde inte bara glas, och med hjälp av glänsande metall.

Ett glas soffbord i det inre av olika rum

Soffbord av glas med trä, mer passande för klassisk inredning.

Viktlös tabeller inte minska utrymmet och göra den mer "fri" på grund av den extremt lätt konstruktion, inte rörig.

I vissa interiörer soffbord är en del av en stilistisk sammansättning. I grund och botten är det typiskt för lokalerna i en minimalistisk stil. utförs detta ett bord med ett minimum av delar. Den kännetecknas av funktionalitet och användbarhet. Som regel är det lite mer än vanligt.

Några bitar av möbler kan vara "stolt" som väckte så mycket uppmärksamhet till design. Du bör börja med det faktum att bordsskivan vid soffbord kan vara helt annorlunda - från vår vanliga runda och offentlig till en mängd olika oregelbundna former.

Glasbord bär top ingen semantiska belastning och ofta blir ett slags "bakgrund", så att den är placerad under designers. En av de ursprungliga mönster - ett akvarium på ett glas soffbord. Inte mindre elegant det kommer att se det rum där på ett glas soffbord foto publiceras inom ramen för olika former och storlekar.

Glas soffbord: allehanda alternativ

Designers experimenterade inte bara med bänkskivan material, men även med ben material. De kan vara tillverkade av trä, rotting, marmor eller andra material. Benen kan ha olika bisarra form, och kan bildas som en skulptur.

Otvivelaktigt kan soffbordet få en viss nyttolast i det inre. Förutom tidningar och tidskrifter, för vilka, i själva verket är denna tabell används, är det möjligt att sätta en skål med godis eller en vas med blommor. för en sådan bord bekvämt att dricka te eller kaffe, medan utgifterna en lugn konversation. Det är intressant att notera att vad vi kallar ett soffbord utomlands kallas ett soffbord.

På senare tid har deras funktionalitet ökat kraftigt. på vissa glas soffbord Det finns hyllor som att lagra en mängd små föremål.

Ofta utformningen av soffbord innefattar hjul eller rullar. Det är mycket praktiskt, för om så önskas kan de lätt flyttas från plats till plats.

Men detta inte begränsa funktionaliteten. Sanna mästare är glas tabeller transformatorer. De kan enkelt ändra höjden. Dessa tabeller är mycket bekvämt - när den är hopfälld tar upp väldigt lite utrymme och ovikta är fulla matbord.

En annan mycket intressant förändring - en Glas soffbord enligt den bärbara datorn.

Glas soffbord - photo

Således kan dessa tabeller vara det perfekta komplementet till det inre, som förutom den estetiska funktionen utföra en annan funktion.

Glasbord i det inre till dina favoriter 19

Glas möbler ingår i listan över modetrender inom inredning 2015. Detta material har tjänat kärleken till designer på grund av dess lätthet, lakonisk och diskret. Utbudet av världskända varumärken, avancerad produktion möbler, kan du hitta glas bord, stolar, skåp och även skåp. Dock bör särskild uppmärksamhet ägnas åt ett glas soffbord som passar väl in i alla invändiga områden, vilket gör utformningen av rummet en snygg och funktionell.

Vi föreslår att överväga de mest intressanta modellerna av soffbord av glas, deras design, liksom metoder för att använda dessa möbler i inredningen.

Glas soffbord

Design och glas soffbord konstruktion

Soffbord kategoriseras som dekorativa och funktionella möbler. Som ni kan se av titeln, är det huvudsakliga syftet med dessa poster för att lagra media och små saker. Bänkskivor traditionella soffbord ofta i form av en cirkel eller rektangel. Ofta tabeller design kompletteras med statiska eller utdragbara hyllor, som gör produkten mer funktionell och bekväm. Intressant är möbel som vi brukade kalla "coffee table" i Europa kallas "kaffe".

Glas soffbord foton

Den ursprungliga soffbord av glas i vardagsrummet

Soffbord glas och trä

Ett par decennier sedan kunde ingen ens tänka att soffbord är gjorda av glas, eftersom detta material ansågs opraktiskt, osäkra och till och med farligt. Vanligt glas är verkligen en otroligt sköra material som lätt deformeras på grund av någon mekanisk påverkan. Men utvecklingen av modern produktion gör det möjligt att producera en speciell typ av glas, är styrkan i som inte är sämre än metall styrka. Det handlar om härdat glas i produktionsprocessen som använder en speciell processteknik som gör detta material är mycket slitstarkt och säkert. Skada härdat glas kan kanske som hade fallit från hög höjd ett tungt föremål. Men även delas upp i många små fragment, härdat glas kommer inte att skada dig, eftersom närvaron av speciallegeringar gör kanterna är helt slät och icke-akut.

Soffbord med glasskiva

Oval soffbord gjord av trä och glas

Soffbord i vardagsrummet med glasskiva

En annan unik egenskap av härdat glas visas i dess goda flexibilitet att genomföra de designidéer. På grund av efterlevnaden av materialet, kan formen av den moderna soffbord förkroppsligas i olika former. Till exempel, är ett glas soffbord ofta en flerskiktsstruktur, en produkt med mjuka linjer, en individ med oregelbunden geometrisk form, etc.

Tre nivåer glas soffbord foto

Fullt glasbord photo

Glas soffbord ursprungliga form

Ett glas soffbord på hjul

Soffbordet är intressant inte bara för sin dekorativa värde, men också mycket funktionell. Trots den relativt lilla storleken på ämnet kan lösa många akuta problem:

 • För det första är det nödvändigt att rymma små föremål och inredning;
 • För det andra, tack vare inbyggda hyllor i soffbordet är bekvämt att lagra de saker som alltid ska finnas till hands - böcker, uppslagsverk, fjärrkontroller av hushållsapparater, osv.
 • För det tredje, soffbord ger oss ett utmärkt tillfälle att anordna en tebjudning eller lunch i alla rum i huset.

Dessutom är moderna soffbord ben ofta utrustade med hjul, så att du snabbt och enkelt flytta föremål från ett rum till ett annat.

Soffbord gjorda av ett foto av glas

Tabell-akvarium av glas bild

Ett glas soffbord i det inre

Ett litet glas soffbord

Inredning möjligheter glas soffbord

Idén om att skapa möbler gjorda av härdat glas har uppstått på grund av spridningen av mode i inredningen i stil med minimalism, som kräver maximal rymd och frihet. Möbel av glas, i synnerhet, och ett soffbord, helt överväldigad utrymmet. På grund av insyn i materialet verkar det som glasprodukter inte har tydliga konturer, vilket gör dem ser mycket enkelt och viktlös.

Foto glas soffbord på hjul

Glas soffbord foton

Glasbord foto

Glas soffbord kan bli en harmonisk del av nästan alla inredningsstil. Eftersom glas är helt kompatibel med alla material och färger, är det inte nödvändigt att välja denna produkt till andra delar av möbler. Men om du vill bli en del av tabellen möbler set, leta efter produkter tillverkade av flera material. Till exempel kan ett kaffebord tabletop vara gjorda av glas och dess sidoväggar eller benen av trä, spånskivor eller metall. Dessutom är den härdade glasytan ofta dekorerade med olika sprutnings- och beläggningar som gör produktdesign mer levande och uttrycksfulla.

Runda glas soffbord i det inre

Samtida soffbord med glas

Soffbord med glas rund bordsskiva

Soffbord med glasskiva Bild

Tabell glas ser mycket elegant och original, så det kan mycket väl användas som huvud inre accent, särskilt när det gäller produkter av icke-standardiserade former. Halvcirkelformad, rundade, böjda och släta tabeller passar perfekt till de mest sofistikerade och krävande inredning, designad av reglerna för bionik stil, minimalism, hi-tech, techno, etc.

Foto soffbord av glas

Vackra soffbord med glas

Bord med en fot-bollen, och glas

Runda glas soffbord

Vård för ett soffbord av glas

Det kan tyckas att ta hand om ett glas soffbord är mycket tidskrävande och svårt. I själva verket, i praktiken att det inte skiljer sig från hygienprodukter tillverkade av något annat material. Allt du behöver är att köpa speciella rengöringsprodukter som ger enkel, säker och ren glasytan effektivt. Dessutom, avtorkning och rengöring av glas, använd inte svampar med metall eller densitet träfiber, som de kan lämna mikro repor på sin yta.

Soffbord med träben och glas bordsskiva

Kaffebord med metall ben och glas bordsskiva

Glas soffbord fyller utrymmena enkelt och exklusivitet. Men på produkten så länge som möjligt glädja dig med sin skönhet och funktionalitet i processen att välja ägna uppmärksamhet till styrkan och tjockleken på glaset.

olika tabeller, en stor variation. Vissa modeller och så de frågar i min lägenhet)

Härdat glas är cool. Han uppmärksammade akvariet. Men jag har länge drömt duplex runt glasbord i köket. Prototypen var en kinesisk, svängbar skrivbord.

Jag har två tonade glasbord - Jag är mycket nöjd. Men här jag såg akvariet och bara sjukt! Vi måste veta mer.

Natalia, slår av misstag en tråd säte och du kommer att samla fisken på golvet ...

Nina och göra reparationer grannar! Och din laminat måste förändras! Ha-ha-ha! Vid 5 minuter i sinnet är inte tillräckligt ... Här är de - första intryck.

Natalia, ja, skönhet - en stark pjäs!

Glas soffbord - en raffinerad accent i det inre av vardagsrummet

Transparenta och glansigt material uppmärksamhet alltid och i någon form. Husgeråd och prydnadssaker, figurer, glasunderlägg, och, naturligtvis, möbler. Och det handlar inte bara om vingarna i skåpet med en glasinsats och ett glas soffbord, stolar, hyllor, och även rack.

Varför glas soffbord är så populära

Soffbord - ett valfritt ämne, visas i vardagsrummet eller sovrummet i en andra, eller till och med tredje, och så är mer dekoration. Mer korrekt, första förband, och sedan föremål för möbler. Men glas - utmärkt material för de inre dekorativa element.

 • Beauty - Glas kan ge den mest fantastiska och enklaste form, kommer sitt överklagande inte att förändras. Den punkt i materialet, i kombination av öppenhet och briljans.
 • Transparens - särskilt för designkvalitet. En konstruktion, att inte tala om blygsamma storlek soffbord, men infällbar restauranger och även flera rack, om den är gjord av glas, kommer det att verka enkelt och viktlös. Allt material - trä, plast, metall, ger föremål för besvärligt. En transparent objekt är inte uppfattas av ögat som ett hinder. Visuellt vardagsrummet där bordet ligger, upplevs som en blank. Rummet behåller perspektiv och verkar större än det är.
 • Elegans - glasföremål i det inre av det enklaste sättet att använda som en stilistisk accent, särskilt soffbordet: den är liten, är framstående elegans och design variation överlägsen resten av möblerna tillsammans.

Foto soffbord med glasskiva

En mängd olika modeller kan inte vara antingen beräkning eller beskrivning. Lättare att säga vad de är - ful. Den enklaste plana glasytan i en metallram med benen redan på att bli ursprungliga interiör detalj.

Följande video kommer att hjälpa dig att välja en modell glasbord i vardagsrummet:

Obligatoriskt element modell är planglas bänkskiva. Basse ben, och så ytterligare sektioner kan utformas av samma glas eller annat material.

 • Att producera kaffe tabell som används härdat silikatglas, åtminstone 8 mm tjock. Materialet kännetecknas av mycket hög slagseghet, bryta det verkligen svårt. Men även om skador på ett bord misslyckades, splittras den i fragment, till skillnad från konventionell härdat glas med en trubbig rundade kanter, vilket är mycket säkrare.
 • Metal - vanligaste stål och aluminium som slaktprodukter. Mindre vanligt förekommande mässing och brons - dessa material är mer dekorativa och inte lämpar sig för alla inredningsstil. Metallytan kan bibehålla den naturliga färg och struktur - borstat stål, till exempel, eller bearbetas - krom, obduktion färgad lack, förgyllning, försilvring och andra.
 • Trä - glas i kombination med någon form av trä från varmåldrat till polerad. Carving, inlägg eller tvärtom, en avsiktlig bevarande av grov yta - vilken form som helst med glas ser original.
 • Plast - kännetecknas av en kombination av urban stil - techno, futurism, men används också i modern, till exempel. Plast - även plastmaterial, soffbord gjord av plast och glas kan ta sig an de mest otroliga abstrakta former, samtidigt som den är fullt fungerande.
 • Ganska ovanliga på grund av de höga kostnaderna, men det finns modeller där sten och glas tillsammans. Oftast är det en gjutmarmor, men det finns tabeller där basen är gjorda av natursten - samma marmor, granit eller onyx.

Soffbord gjorda av glas och andra material

Glas - materialet är tillräckligt formbara. Det vill säga, skärning och dekorera det är nödvändigt att använda specialverktyg, men behandlingen inte kräver särskilda villkor - tryck, temperatur och andra.

 • Klarglas - traditionell version, vars popularitet minskade inte med tiden. Minimalistisk stil och enkla, klassiska, till exempel föredrar sådana modeller.
 • Färgade genomskinligt glas är ganska ovanligt. Normalt är dessa modeller är också böjda konturer och är utformade för jugendstil, popkonst, fusion.
 • Frostat - helt matt yta används sällan. Där ett populärt alternativ, som är utformad på en transparent bakgrund matt mönster eller vice versa. Komplexiteten och formen på prydnad eller till och med bilder har begränsningar.
 • Avfasning - behandling brukar appliceras på kanterna, men moderna designers har framgångsrikt använt för dekoration av avfasning hela bänkskivan.
 • Målning - applicering bläckbilderna kan olika metoder för handskrivna målade med akryl färger, och till en kombination av matting färgning eller tryckning. För att inte förlora den största fördelen av glasbord - öppenhet är det lämpligt att välja den trista genomskinliga färgen.
 • Målat glas - rättare sagt dess imitation. Metall soffbord med en färgad yta ser ut som en juvel, så det är ljust och elegant möbel.
 • Effekten av krossat glas - ett relativt nytt sätt att utforma. Bordsskivan består av tre skikt av glas, två transparenta, mellan vilka ett skikt av brutet härdat glas. Det är ett alternativ för djärva interiörer i fusion stil, loft, art deco.

Soffbord av glas med ytterligare effekter

Form bänkskivor kan vara vad som helst: rund, fyrkantig, oval, och godtyckligt krökt.

Arrangeras bord kan vara ganska varierande.

 • Den enklaste versionen av den klassiska - bänkskivan i fyra kniven stöd. För att understryka sin utilitaristiska ändamål modellen utrustad med en monter för tidskrifter, hyllor under dem samma vertikala tidningen rack och så vidare. De träbord ligger i en klassisk stil och lådor. En variant av detta alternativ - en bordsshowcase. Under bordet står det klart Bay, där en mängd intressanta prydnadssaker är placerade.
 • Tabell på grundval av - i stället för ben används endast för stöd. Åsynen av hennes sträcker sig från grovt tillformade trädstam till skulpturala grupp i rocaille stil.
 • Pridivanny bord - påminner om ett omvänt U med början i olika former. Denna bas kan skjutbordet vid soffan.
 • Vagn på hjul - mobila versionen, som ofta används som ett soffbord eller som ett alternativ till middagen. Rullar kan levereras som ett ben-support själva modellen, och till exempel, ett mobilt stativ.
 • Transformator - produkter är den vanligaste, som kan justeras i höjdled. Standard för ett soffbord anses höjd 40-50 cm, vilket är perfekt för te parter. Transformator kan höjas till den vanliga höjden på matbordet eller skrivbord. I denna kategori ingår även produkter med en glidande topp, eller kombinera båda alternativen.
 • Bord med belysning är inte en separat typ av design, men denna design metod kräver vissa ändringar. Alternativt, naturligtvis, extremt dekorativa, speciellt när glaset innefattar en matt eller halvtransparent mönster.

Foton av olika typer av soffbord av glas

bakgrundsbelyst Pridivanny vals

Och nu är det dags att ta reda på var man kan köpa en billig glas soffbord.

Soffbord av glas kan ingå i den färdiga möbler, men oftare är en oberoende element. Hans dekorativa och insyn i materialet tillåter oss att försumma stil tillbehör i ett mycket bredare spektrum. Det finns bara en begränsning stommematerial: förkromat stål, till exempel, i klassiska inredningen ser extremt främmande.

 • Samlingar omfattar möbelaffärer vanligtvis 2-3 modellen ett glas soffbord. Om butiken har specialiserat sig på möbler i modern stil, kommer valet att bli fler.
 • Glasbord är ofta vad som kallas designmönster. Sådana produkter är bättre att titta på utställningar, vilket visar och säljer anpassade möbler.
 • Nätbutiker erbjuder även glas soffbord i ett stort sortiment. Som regel är det mer än standardprodukter, men du kan hitta mycket originella modeller.

Ovala glas soffbord

Bilder och priserna på soffbord av glas

Kostnaden för ett sådant föremål bestäms av dess skönhet och originalitet. Naturligtvis är materialet också viktigt, men i mycket mindre utsträckning.

Så är klassiska träbord med glasskiva från 7750 s. Bord med ram dekorerad med inslag av smide kostnaden 14500 s. inte mindre. De dyraste objekt är där stenen används, till exempel, en modell av marmor och glas värt 90.000 s.

Design för denna produkt är den viktigaste faktorn för priser. Så enkla möbler i stil med minimalism i det genomsnittliga priset på 4000 rubel. Genom digDet soffbord av glas i den italienska interiör kan inte vara mindre än 29000 s.

Och i slutet av berättelsen om glas soffbord vi inbjuder dig att titta på en annan version av produkten.

Ett glas soffbord på hjul

Gillar du? Prenumerera på plats uppdateringar i VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus och Twitter.

Prenumerera på uppdateringar på e-post:

Berätta för dina vänner om den här artikeln till din favorit sociala nätverk med hjälp av knapparna nedan.

Lämna en kommentar

Finrum

navigering

sovrum

vardagsrum

stoppade möbler

badrum

Kontakter:

nya diskussioner

Cool! Det är hyllan bredvid sängen för glasögon, smart telefon, bärbar musikspelare.

Och jag såg en annan sådan variant: en säng med ett podium, mycket.

Tack för den värdefulla och detaljerad information! Mycket användbart exempel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

79 − = 74