Soffbord från trä

Sofabord av trä är mycket vackra - 70 bilder

I många hem, är den rådande tradition närvaron av ett soffbord, en mångsidig möbel för varje interiör, som under många år hade blivit en integrerad del av interiören.

Kaffebord av trä - vad?

En universell möbel används inte bara för att skicka tidningar och tidskrifter. Det är bekvämt att placera koppar med kaffe eller te. Många barn gillar att sitta vid ett litet bord för att rita eller lägga pussel, det är bekvämt att placera fjärrkontroller från TV: n, etc. Från ovanstående kan vi dra slutsatsen att en sådan möbel bara är nödvändig för oss!

Så bestämde du dig för att dekorera inredningen i ditt hus med ett soffbord. Storleken, formen, höjd och material av produkten beror på vilka funktioner den kommer att utföra. Tänk, i vilket syfte du behöver det - det kommer bara att placeras någon sak, kommer han att fungera som en plats att spela dina barn, avgöra om du behöver en bärbar eller stationär modell?

På den moderna marknaden för möbelprodukter är kaffebord representerade av ett brett utbud av modeller av olika material: trä, glas, plast. Träbord är fortfarande populära och efterfrågade bland köpare.

Material av ett soffbord från ett träd

Som ett material för kaffebord använd:

Färdiga produkter fanerade med faner trä av olika nyanser, en täckning från en lack eller naturlig bivax.

Köparna erbjuds bord där bordsskivor är gjorda av härdat glas, polerad nickel eller patinerad mässing. Dekoration av det klassiska interiören kommer att vara en modell med sniderier.

Fördelar med soffbord av trä

 • Ny teknik som används för bearbetning av trä har gjort av det material som besitter användbarhet, tillförlitlighet, hållbarhet, lång livslängd.
 • Tack vare dess ekologiska renlighet, säkerhet, naturlig skönhet av materialet, trä soffbord av trä håll palm överlägsenhet bland deras "sobratev9quot; från andra material.
 • Förutom naturskönhet, Trä har användbara egenskaper, bidrar till att hålla luften ren i rummet.
 • Hygroskopicitet av trämöbler gör att du kan skapa rätten "väder i huset".
 • Soffbord, gjorda av olika typer av trä, är universella, eftersom de passar organiskt i alla inredningar i rummet. De kommer att bli en harmonisk del av klassisk, romantisk, minimalistisk inredning eller modern stil.
 • Ett brett utbud av produkter, som presenteras på konsumentmarknaden, låter dig enkelt välja rätt alternativ till huset.

Typer av soffbord av trä

Trä soffbord kan ha olika former - från klassisk till de mest extravaganta och bisarra.

De kan göras i form av en ovanlig bänk, funktionell modul med ytterligare sektioner, där du kan lagra loggar, konsoler, små föremål.

Fläktar av extravaganta produkter kan välja ett bord i form av en stor stubbe eller en chopper från stenåldern. Traditionella modeller har en oval eller rektangulär bänkskiva. Basen på bordet kan vara ben, sockel eller piedestal.

För fans av funktionella möbler, som tar upp lite utrymme, men ger maximal nytta, Träbord, vars utformning innehåller lådor, hyllor, hjul, viktoppar, under vilka är lådor för lagring av saker.

Ofta på ett soffbord installeras en telefon eller en vas med blommor. Den kan placeras bredvid en soffa eller en säng. Modeller utrustade med hjul kan enkelt flyttas till rätt ställe.

Soffbord av trä i inredningen

Du kan köpa ett trä soffbord i butiken, eller du kan göra det att beställa på ett enskilt projekt. Ett brett utbud av produkter och ett annat prisklass gör det möjligt för varje köpare att köpa det möbel som uppfyller alla sina krav, krav och ekonomiska möjligheter.

Nya idéer för att skapa ett soffbord

Möbler dekorerar inte bara rummet, utan uppfyller även sina funktionella uppgifter. För att få en mängd olika inredning kan du skapa ett soffbord med egna händer. Det finns olika idéer för att göra det här möbelobjektet.

Självgjorda soffbord: höjdberäkning, teckningar materialval

Soffbordet kan vara gjord av material med en gemensam stil. Interiören kommer att se lyxigt ut, om den är dekorerad med ett träbord i sten. Det kan ha en klassisk form. Ytterligare dekorationer behövs inte här. Dekorativ carving och dekoration kan användas.

Standardversionen av bordet är gjord av trä. Locket och två horisontella hyllor ansluter fyra vertikala väggar med en komplex profil och fyra dekorerade detaljer, som också har en komplex profil. På grund av kullageret flyttas produkten lätt. Bordet är täckt med transparent eller ogenomskinlig skyddande och dekorativ beläggning.

 • GOST trä för produkten - 19414-90. För att ansluta bordsskivan och den vertikala väggen använd en screed 2.16 D.
 • Den nedre horisontella hyllan är fäst vid kullager 9.2 A.
 • Skruvarna 2-4 används för att fästa bultar.
 • Varje paneldel är gjord med limmade ställen. De är limmade med PVA Lux lim, vilket har låg toxicitet och snabb inställning.
 • Varje detalj ska slipas med en slipplatta.
 • Finish är gjord med en självförstärkande lack och en slipningssvamp.

Interiören kommer att se lyxigt om den är inredd med ett träbord i sten

Ett billigare alternativ är gjord av metall och glas. Interiören ser ut med denna lösning mer raffinerad och lätt jämfört med produkten gjord av sten. Bordskivan är tillverkad av höghållfast glas, benen är tillverkade av metall. Det visar sig vara en solid, slitstark design, bortom vilken du inte behöver ta särskild uppmärksamhet åt.

Korkträprodukten har lätthet, hållfasthet och hållbarhet. Det kommer inte att rotna och antändas. Stilbeslutet kan vara annorlunda.

Om bordet behövs för en säsong, kan det vara tillverkat av plast. Detta är ett billigt och kortlivat alternativ.

Hur man gör ett soffbord själv (video)

För varje inredningstyp - ditt bord

Det är också viktigt att observera en enda stil i varje ämne som används i inredningen. Innan du väljer en specifik design för bordet måste du bestämma den allmänna sammansättningen av objekt i rummet. Först av allt är stilen bestämd, sedan valet av materialet med olika detaljer för dekoration.

 • När du väljer en klassisk stil, behöver du behålla en balans av lyx och enkelhet. Detta mål uppnås med hjälp av enkla material. För att dekorera träbordet kan man använda värdefulla glaspärlor och konstmålning.
 • Lyx med ekologisk kompatibilitet kombineras i ekologisk stil, för utformningen av vilket naturmaterial används. Det är möjligt att använda rotting, vilket kännetecknas av dess styrka och flexibilitet.
 • Den nyaste moderna tekniken används i högteknologiska stil. Formen på bordet för detta stilbeslut borde likna rymden. Produkten är dekorerad med lysande element. Det kan vara neon eller små glödlampor. Möbler ska se fantastiskt ut.
 • I ett rum inrett i en rustik stil, använd mer naturmaterial. Det kan vara massiva stockar, barer. Onödiga saker blir vanliga föremål.

Den nyaste moderna tekniken används i högteknologiska stil

Galleri: idéer för att skapa ett soffbord (25 bilder)

Idéer för självtillverkade soffbord

Genom rummets allmänna stil kan du bestämma vilken form bordet kommer att vara. Det här möbelobjektet används inte bara för att lagra tidningar och tidningar i den. Den kan dekoreras med en lampa. Du kan dricka te på den. Dessutom kan den användas som stativ för akvariet.

I detta sammanhang, är viktigt så att standardformen för det här möbelobjektet uppfyller alla krav. För en klassisk inredning kan du hålla dig i en geometrisk form. Oftast i lägenheterna finns det bord med kvadratiska, rektangulära, ovala och runda former.

För en klassisk inredning kan du hålla dig i en geometrisk form

Hur man gör en soffbordstransformator av trä

Ägare av en liten lägenhet denna lösning hjälper till att lösa problemet med rymden. Sådana vikningsmodeller har en speciell mekanism av fjädrar eller gaslift. Du kan göra en transformator från ritningar till storlekar. Det finns speciella datorprogram som du kan använda för att visualisera produkten, men även från papper och penna kan det också vara bra.

För en pålitlig högkvalitativ transformator är det nödvändigt att ha en plywood (2,2 tjocklek), som kan motstå ett mekaniskt element. Detaljerna är sågade med största omsorg i enlighet med de fastställda dimensionerna.

Varje detalj är fastsatt utan brådska. Om så önskas, tillverkas en infällbar och roterande mekanism. Som ett resultat kan produkten kombinera två tabeller, utföra två funktioner. Under dagen kan du förhandla med honom, och på kvällen kan du äta middag med företaget. Det är bekvämt att använda produkten med hjul. Du kan göra det själv. Hjulen ska vara mjuka så att golvet inte förstörs från dem.

Galleri: soffbord (25 bilder)

Hur man gör ett bord med oändlighetseffekten (video)

Gör ett litet soffbord på hjul

Utan att ha en viss erfarenhet inom möbelindustrin kan du börja göra ett soffbord. För detta är de nödvändiga materialen och verktygen förberedda:

 • Stångar 9 / 3,5 cm, längd 12 m;
 • klämmor;
 • Trä lim;
 • sandpapper,
 • Mejsel och hacksåg;
 • Rouletter, pennor;
 • Lack.

Klippning delar bör göras med hänsyn utsläppsrätter och slutbearbetning. längd ersättning är 2,5, bredden på 0,6 och en tjocklek av 0,15 cm. i snickerier kan direkt producera skärande delar enligt passa dimensioner.

Inte ha viss erfarenhet inom möbelindustrin, kan vi engagera sig i tillverkning av kaffe träbord

Arbetet utförs i följande ordning:

 1. Producerad ritning beredning. Det kan representeras i ett mönster plan som tillämpas nödvändiga dimensioner.
 2. Med hjälp av en bågfil, skär virke. 14 bitar av 70 cm längd bitar på bordet och 4 bitar av 35 cm på stjälken.
 3. Därefter, på de två långa detaljer indenterar från kanten av varje sida (5 cm). För att göra detta, använd en bågfil.
 4. För utjämning ojämna barer, använd sandpapper. Stykovanie producerar täta delarna. Det kan produceras förfining med användning av mejslar eller smärgel arket.
 5. Varje kontaktytan av stången behandlas med lim och limmade. Försiktighet bör vidtas för att ligga plant bänkskiva. Det bör inte finnas någon förskjutning av delar.
 6. Väntar på limmet har torkat, gör avlägsnandet av klämmor.
 7. Polerad yta slipanordning.
 8. Producera en adhesiv beläggning vid ändarna av varje ben och spåren.
 9. Varje ben är införd i slitsen. De sedan poleras tills limmet torkar helt.
 10. Därefter, lack, torkades och skruvas hjul.

För bättre penetration av spiken in i trämaterialet bör läggas till det lösningsmedel. Denna metod är mycket enkel. Eftersom det kan hantera även en nybörjare. Det material som används vid tillverkningen, kan vara den mest ovanliga, trots vad idé, han vill genomföra en mästare.

Överraskande rummet ser polerade, täckt med fläckar och lack stump

Den ursprungliga idén med den ovanliga hemgjorda soffbord

 • träpallar kan bidra till förverkligandet av idén om att skapa unika möbler. Att producera slip pan. För att göra ljusstyrkan används lack. Produkten kommer att vara mer praktiskt om det kompletteras med hjul.
 • original design kan få färdiga dekorativa lådor C. Lådor som används för anslutningsskruvar, spikar. Den färdiga produkten är polerad och ger ljusstyrkan med bets eller lack. En sådan tabell kan kompletteras med bottenramen och hjul.
 • Ovanpå pallen, en stubbe eller en låda, plast- eller metallrör, kan du sätta glas bänkskivan. För sin infästning med hjälp av transparent lim särskilda sugkoppar eller skruvar.
 • Gjutjärns batteri kan också vara en pålitlig och mobil uppfinningen, om den polerade toppen av kylaren för att sätta en glasskiva, och bottensatta hjul. Det beror vilken typ av radiator.

Soffbord: arter (video)

För inredning är inte nödvändigtvis redo att använda möbler objekt. Bättre att förverkliga sin kreativitet och mode idéer, skapa en ny mästerverk av naturligt eller artificiellt material. Det viktigaste att produkten var inte bara funktionella, men också matcha stilen i rummet, passar harmoniskt in i sin form i miljön. Du kan använda färdiga idéer för det eller att översätta sina fantasier till verklighet.

Handgjord: att göra ett soffbord i trä med sina händer

Soffbord - dekoration och inredning zest. Ett ämne, gjort med sina egna händer, dubbelt uppskattat. Gör det möjligt att av trä, glas, plast och andra material. Det är enkelt. Du behöver lite tålamod och ritningar. Vackert bord blir en plats där du kan koppla av och läsa en tidning eller sitta med vänner över en kopp te. Steg för steg instruktioner med bilder förenklar tillverkningsprocessen.

För att producera ett soffbord enbart kommer att kräva inte bara ritningar, men även material med verktyg. Fylla på följande entreprenadmaskin:

 • timmer (matris);
 • lack för beläggning av vattenbaserade;
 • lösningsmedel;
 • akrylfärg;
 • borstar;
 • skruvar;
 • sticksåg;

 • skruvmejsel;
 • slipmaskinen;
 • en router;
 • borr.

Med avseende på trä, är det bästa valet furu i dragningsparametrarna magasinsektion av 2,5 cm tjock., Som är planerad att producera sina egna händer, är 1,5 m x 0,5 m.

Varning! För de enskilda ben i tabellen behövs inte.

Lackbeläggning behövs för den slutliga strukturen, kommer den att behöva totalt cirka 0,3 liter. Akrylfärg är bättre att köpa med glitter. Med dess hjälp kan du ge en ovanlig typ av inredning. bordsanordningen som skall framställas med hjälp av skruvar. Storleken måste vara 4 x 60 och 4 x 40 mm. När det gäller resten av verktyg och material, de specifika kraven för dem där.

Det första steget i att producera ett soffbord är valet av ritningarna sågning och reservdelar. Lämpliga regimer kan hittas i de utrymmen på Internet eller skapa egna.

Så när alla delar är redo, kan du börja montera framtid inredning.

 • Alla leder och grova träbitar primas. Detta kan göras med hjälp av trälim eller PVA. Låt sedan torka helt alla komponenter.

 • Stavar och ben bör fästa med skruvar som anges i listan över material som behövs.
 • Stanna soffbord är lätt att ta bort lösningsmedlet. De mest populära sättet är lacknafta. Torr trasa är nödvändigt att fukta ett litet verktyg och torka av ytan av bordet.

Rådet. Har dessa manipulationer i den öppna platsen, det vill säga. A. I lägenheten lukten urholka snart.

 • Table är nästan klar. Men det är nödvändigt att dekorera. För att göra detta måste du blanda färg och akrylfärg med lysande höjdpunkter. Täcka hela ytan av bordet.
 • När torka färg och lack soffbord kan placeras i rummet och används för avsett ändamål.

Detta är det enklaste och originellt sätt att göra dekorativa bord. Designer objekt handgjorda av rätten sker i vardagsrummet eller sovrummet. För tillverkning av bordet behöver trälådor. Det är av trä istället för plywood. Trä har bra prestanda, det kan inte sägas om plywood.

Ändå är detta material krävs också för ett soffbord från rutorna. Ta några minuter instruktion och du behöver alla bli!

 • Förbereda en plywoodskiva. Detta görs för att inte belasta struktur. Trälådor är inte idealiska geometriska objekt.
 • I detta sammanhang bör lådorna sättas på en nivå, plan yta. Innan sågsnittet fanerskivor rita en kontur. En plywoodskiva lack eller bets.
 • Hjulen bör fastställas i hörnen och boxar fästa vid undersidan av bänk.
 • Vänstra luckan soffbord färg. Efter applicering lacken måste ge honom torr och först därefter täcka det nya lagret. Denna procedur upprepas flera gånger.

Fördelar och nackdelar med trä bord

Träbord - ett populärt alternativ som lätt kan passa in i varje interiör. Det är bara viktigt att välja rätt nyans som kommer att smälta in med de andra möbler. Som med alla objekt, sådana konstruktioner har sina för- och nackdelar. Fördelarna är:

 • ett stort urval av trä (mjukt, hårt berg);
 • variation av färger och texturer;
 • enkel tillverkning och duktilitet hos materialet;
 • naturlighet och miljövänlighet;
 • mångsidighet.

Förutom den positiva sidan, bör det noteras och nackdelar. De är få, utan snarare bara två: de höga kostnaderna för material och exponering för mekanisk påverkan (repor, skrubbsår, etc ...).

Populära idéer om tillverkning av soffbord i trä

Kopior är gjorda av trä, har det alltid varit miljövänlig och vacker. Och hur många intressanta idéer kan förverkligas! Det verkar en enkel tabell med trä än vad som kan vara originell i den? Vi erbjuder några populära alternativ för tillverkning av ett soffbord.

 1. Bord av pallar. För sin produktion kräver konventionella pallar, som är fixerade hjulet. Det utmärkande för denna design - en liten höjd. Det räcker med att fästa hjulet och bordet är klar. Vissa gå vidare och upprätta sin topp och olika hyllor.
 2. Tabell från en gammal dörr. Om du nyligen har ändrat dörren, kan den gamla användas som material för tillverkning av ett soffbord. Dörren måste skära den i tre delar: bordsskivan och två ben. Sinsemellan, de fäst med hjälp av konsoler.
 3. Bord i trä stockar. Det är väldigt enkelt. Du måste plocka eller klippa ut identiska pinnar av trä. Ta plywood bas. Till den nedre delen av de resande hjulen är fästa, och ovanpå stockarna av träd. Eftersom materialet är björk, asp och bok.
 4. Tabell från stumpen. Det räcker med att fästa hjul, lack och dekorativa bord redo.

Soffbord, gjort med sina egna händer - ett originellt sätt att dekorera rummet. Design, dimensioner och andra egenskaper hos objektet är helt beroende av den valda ritning och dina preferenser. Det är värt att notera att för tillverkning av tabellen, behöver du ett minimum av material.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

71 − = 68