Soffbord bäddsoffa

Folding soffbord - en ny generation av möbler

Transforming tabeller, tillsammans med andra multifunktionella möbler, har det länge använts för att spara utrymme, inte bara i små lägenheter, men också rymliga bostäder. Ovilja människor att göra rummet en massa saker leder till expansion av området för alla typer av möbler som kan omvandlas på några sekunder.

Kaffe fällbara bord - vyer

Alla omvandlings möbler har en hög funktionalitet och möjligheten att ändra storlek på grund av närvaron av rörliga mekanismer och anslutningsdetaljer. Som regel är de förvaras i ett hopvikt tillstånd, och när behov uppstår att lägga ut en kort användning. Folding soffbord cabriolet - ett levande exempel. Han blyg står nära stoppade möbler och används för avsett ändamål, men det är enkelt att förvandlas till en fullständig matbord, där gästerna ner.

Andra modeller omvandlas till en bekväm skrivbord, där du kan sätta din bärbara datorer, papper, etc. för att sprida Bordsskiva i tabellen inte ändras i storlek, helt enkelt stiger det till en bekväm höjd. Bekvämt, om du kan fixa det på ett antal nivåer, då kan du arbeta på en soffa, stol eller fåtölj, justera positionen i tabellen för sig själva. Under diskbänken erbjuder också praktisk förvaring för alla typer av pappersvaror.

Sliding soffbord-transformator

Det enklaste och vanligaste typen av vikbara soffbord - ett bord med en glidande insats. Dess area countertop ökar på grund av en extra del, som kan lagras i podstole eller separat. Elements bänkskivor i denna modell flyttas isär av en inbyggd guide kan det ytterligare partiet vara central eller på kanterna - de så kallade sidopaneler.

Form - är, men inte det viktigaste kriteriet för konvertibla möbler, eftersom enheten är mycket viktigare, varför tabellen expanderas och ändå interiören och miljön kräver vissa funktioner i utseendet på möbler. Round soffbord cabriolet hitta en plats i många stilar, både klassisk och modern. Samtidigt användarvänliga tilt-och-slide mekanism tillåter enkelt producera omvandling och justera den för att passa dina omedelbara behov.

Soffbord-transformator på hjul

Ingen skulle hävda att ett fällbart soffbord på kolesikah- mycket bekvämt och trans sak. Det kan enkelt flyttas till någon del av rummet eller lägenheten. Endast i detta fall, inspektera hjulen innan du köper en tabell - de måste vara stark och stabil, regelbundet spinning och fast på benen.

Soffbord bok transformator

Förtjänar uppmärksamhet och en hopfällbar soffbord som en tabell-knizhka.Ot standard och populär under sovjettiden, modellen skiljer det möjligt att inte bara justera storleken på bordsskivor, men dess höjd. Eller höjden förblir densamma, vilket resulterar i en tabell-boken har en liten höjd och en bordsskiva område ökar. Resten av fällbara konvertibla soffbordet är mycket lik den: den har en träram och trä bänkskiva, falsning mekanism är likartad.

Kaffe, matbord transformatorer med höjdjustering

Mat, soffbord lite sopas upp i en svår situation och tar upp minimalt utrymme. Han utför vanligtvis dess funktion i en soffa eller fåtöljer. Men i ovikt formen omvandlas till en full matbord, bakom vilken är fria att sträcka sig från 4 till 8 personer. Beroende på mekanismen för transformation kan det öka i längd och i bredd. Dess höjd är också justerbar och fixeras. Ser utmärkt glas soffbord i vardagsrummet-transformator.

Kaffe glasbord-transformator

Generellt är alltid fördelaktigt betonar de bästa egenskaperna hos interiören glas, möbler, det ger lätthet och luftighet. Dess ökad funktionalitet med blygsamma dimensioner, komplett med visuell tyngdlöshet, finner sin tillämpning i ett litet vardagsrum och en rymlig hall. Glass kaffe matbord cabriolet bedövande strukna i någon stil, men är särskilt relevant i en modern interiör.

Trä soffbord-transformator

Dyra och presentabel ser några produkter tillverkade av trä. Soffbord-transformator paneler - är inget undantag. Det kan dekorera en rik klassisk interiör eller framhäva miljö stil, som tar emot all naturlig och av naturen. I vilket fall som helst kommer en trä fällbara soffbord inte bara dekorera rummet, men också en användbar pjäs som kombinerar lagringsutrymme, arbetsyta och förmågan att modifiering om det behövs.

Soffbord konvertibel i trä med glas

Vill kombinera fördelarna med de två materialen, tillverkare erbjuder en vacker bord med en trä bas och en glasskiva. Ett sådant litet soffbord i form av en transformator expand också i höjd och dessutom har en rymlig förvaringslådor av olika saker. Han ser i någon form är mycket lättillgängligt, och strikt modern.

Fördelar med fällbara soffbord

Oavsett om det är en vit kaffebord-transformator eller wenge färg, oval eller rektangulär, arbete eller middag, det har många fördelar jämfört med vanliga inte ett fällbart bord av soffan:

 1. densitet - Alla omvandlade produkter är ursprungligen alltid blygsamma storlek, perfekt passande i kvadraterna små lägenheter.
 2. utökad funktionalitet. Med sina små dimensioner är denna möbel avsedd för flera användningsområden. Arbetsyta, full matbordet eller bara en tabell-designer av flera sektioner, komplett med stegar, lådor och delar - fantasi är gränslös tillverkare.
 3. originalitet av design. I jämförelse med konventionella tabeller, falsning ibland kunna träffa en kreativ design och transformationsmetod. Användningen av trä, plast, metall, glas, och deras arrangemang förbättrar ytterligare uppställning.
 4. Spara utrymme och pengar. Sådana möbler är en 2-i-1 utan tvekan två ersätter möbeln ett minimum, och därmed beröva behovet av att köpa ett par bitar av möbler och att leta efter en plats för dem i rummet.
 5. Användarvänlighet. transformationsmekanismerna i dessa tabeller gör det mycket enkelt och snabbt att ändra sitt utseende och funktion. Tolka det ofta kraften i ens ett barn.
 6. tillförlitlighet konstruktion. Allt som produceras i världen idag är tillverkade av hög kvalitet byggmaterial och mekanismer slitstarkt och tåligt.

Kopiera information är tillåten endast med direkta och indexe hänvisning till källan

Transformer tabeller - 30 modeller

Liten storlek bostäder kräver mycket försiktig inställning till valet av möbler. Dessutom bör det vara vackra och bekväma. De bör vara funktionella. Mer funktionella möbler än ett bord-transformator är svårt att föreställa Dessutom finns det en modell för att växa i storlek, det finns de i vilka förekomsten av hårda bänkskivor misstänkt.

konvertibla bord för kök och vardagsrum

Konvertibla möbler är relevant för små utrymmen. Det bidrar till att göra maximal användning av det tillgängliga utrymmet. Kännetecknas ofta av liten storlek kök. Här måste det vridas för att passa alla de komponenter som krävs i ett begränsat utrymme.

Bords transformator kan göras i en modern stil

Den svåraste att skriva i ett litet kök matbord: för mycket utrymme den upptar, men också för att det är nödvändigt att sätta stolarna ... Ett bra sätt - glidande eller fällbord transformator. De kännetecknas av en mekanism för omvandling. Veckningen av bordsskivan gångjärn. Det visar sig att i hopvikt tillstånd i tabellen "hänger" på gångjärnen eller läggs på / under den andra delen av tabellen.

Runda matbord fällbara cabriolet Kitchen

En av de välkända alternativ - fällbart bord-bok (ett av alternativen i bilden ovan). Detta är när den centrala delen av det fasta bordet och den sida fäst vid den med hjälp av öglor. Om det behövs, en av de rörliga benen utvidgas, höja den fasta bordsskivan.

Annan utföringsform - bänkskiva består av flera identiska delar, är också fäst tillsammans slingor. Skillnaden är att de på varandra. Ben i sådana möbler - glidning. Dra benen ett visst avstånd, bryts bänkskivan.

Bordsskivan är uppdelad i två eller tre delar. Beroende på bredden kan användas som ett litet bord i köket, eller som en konsol, som på bilden ovan.

Skillnaden i denna grupp är i princip inte, men principen om omvandling är annorlunda. Dessa bord har en glidande bas och ett antal insatser som byggts upp bordsskiva. Denna konstruktion kallas också tabellbaserad konsol.

Bordsfäste - bekväm form av ett fällbord

tabell-transformator av denna typ är lämpliga. Hopfälld tar upp väldigt lite utrymme. Till exempel om den vikta tabell, som är avbildad på fotot ovan, blir bredden lika med bredden av två vikta änddelar. Ytterligare ben och insatser placeras just i dessa ändpartier. Spridning kan vara beroende på önskemål att installera en, två eller flera insatser. Det är att du har en hel del gäster - allt läggs. Vi behöver ytterligare två platser - bara en.

Det finns skjutbara modellen enklare. De är bara lite isär, och ett matbord blygsam storlek åter lite mer. Liknande mekanismer för transformation används för både runda och rektangulära modeller.

Ett annat sätt att öka den del av mat eller soffbordet - gömma sig under bordsskivor av huvuddelen av det. Du behöver ett stort område - det drog. Det är bara inte alla dessa modeller har en mekanism för att göra stand-up delen av tabellen var i nivå med "grundläggande".

Coffee förvandlas till en matsal

Det finns några intressanta idéer om hur man förvandlar ett lågt soffbord i den bekväma matsalen. Den använde en hel del intressanta idéer, mekanismer av olika slag.

Tabell cabriolet kaffe / matsal är populärt, liksom separat i matsalen lägenheten är inte alltid möjligt. Och för att sätta ett matbord i vardagsrummet - är inte den bästa design kurs. Det visar sig att soffbord cabriolet dining-save situation. När vikta, inte avleda uppmärksamheten, och kan mycket väl vara placerad 6-8 personer i ovikt bakom honom.

Den lilla lägenheten är inte alltid lätt att hitta ett jobb. För sådana fall finns det en hopfällbar dator eller skrivbord. I den stationära delen är hyllor där du kan placera böcker, dator, laptop, annan kontorsutrustning. Det finns modeller med slutna hyllor sida. Det är en liten garderob med ett bord "i en flaska."

Bordsskivan består av två delar, är den andra delen expanderas såsom nödvändigt. Mycket lätt att använda version av en hopfällbar skrivbord för studenttonårs student.

En annan idé, som gör det möjligt för en liten garderob att vända i en fast storleken på arbetsplatsen - infällbar bänkskiva. Hon döljer under "grundläggande" i den kompakta tillstånd. När det är nödvändigt att öka storleken på bordet, det bara lagt fram. I grund och botten, används en roterande mekanism, men det finns även modeller med infällbar.

För att underlätta förflyttning av benen, som bör förses med hjul för att flytta. Bara det är nödvändigt att se till "zonen av" hjulen inte faller mjukt golv. De kan "slå en" synliga spår. Det är dags. En två - för att flytta hjulen på ett mjukt underlag är inte lätt.

Det finns en tabell-transformator i form av en kista, som är utrustad med en arbetsstation. Eftersom arbetet är nu nästan alltid i samband med kontorsutrustning, är där att placera skärm, tangentbord, systemenhet. Och så laptops kan placeras överhuvudtaget ett par bitar.

Datorbord kan "dolda" i bröstet

På grund av luckan arbets ytan av en liten del kan ökas avsevärt. Bara bättre att inte satsa på luckan av de stora kontorsutrustning. Det är bättre att placera den i "fasta" delen.

En annan variant av organisationen av arbetsutrymme - en byrå med en hopfällbar toppen. För små lägenheter - en gudagåva. Du kan sättas på plats och använda genomgångs lådor för andra ändamål. När du behöver för att hålla med en bärbar dator eller bärbar dator, plocka upp bordsskivan, push-fot stopp. Du kan arbeta. Klasserna är över, skjuts benet på plats, tappade bordsskiva. Bröst-tabellen tar upp minimalt utrymme - 60-80 cm, beroende på djupet av rutorna.

Bröst-bord i några minuter, kommer att förvandla vardagsrummet till matsalen

Den andra varianten på bilden till höger. Då locket lyfts på metall ben. En nackdel med denna konstruktion - Backar mindre, eftersom sidoväggen upptas av vikmekanismen. Värdighet - vem som helst och skulle inte komma att nattduksbordet kan bli ett bord.

Omvandla tabeller med stoppade möbler

Intressant idé - att göra en soffa som förvandlas till ett bord. Snarare är den tabell som bifogas, så att i stängt läge, döljer det bakom soffan. I detta tillstånd är det en vanlig (nåja, nästan) soffa. Om du behöver arbeta plats, du kastar ryggstödet framåt.

På samma sätt gör stolen bordet. Det har bara en mindre bredd. Vissa modeller tillåter oss att översätta bordsskivan framåt, hopfällbar säng. Ett bra alternativ om du vill ha frukost på sängen.

Mer spartanskt, men inte mindre originellt sätt - på baksidan av soffan på baksidan för att fästa bänkskivan. Heltidsjobb kommer inte att fungera, men en bärbar dator, kan sätta ett par bärbara datorer och böcker. För gymnasieelever är inte ett alternativ, men för studenter eller de som önskar poserfit nätverk - mycket bra.

På baksidan av den bakre fasta bänkskivan

Det finns ett "men" i denna version. Soffa måste stå i mitten av rummet. I vilket fall bör avståndet från väggen inte vara mindre än en meter. Detta är möjligt om baksidan av soffa - separator zoner i studio.

Det finns ett konvertibelt barnstol att föda barnet. Han har två lägen. Den första - ett lågt bord med en stol. Detta alternativ är bra när barnet redan kan eller försöker äta själv. I en sådan situation finns det en ganska stor bordsskiva, som du kan sätta en tallrik. I detta läge, bord och stol är låga, kan du lämna barnet själv.

Detta hopfällbara barnstol tillverkades för 30 år sedan. Idag är det inte mindre lätt att använda än någonsin tidigare

I den andra positionen är en barnstol - sätet är belägen vid nivån för den vanliga middagsbordet. Detta alternativ lämpar sig för att äta tillsammans med vuxna, när mamman är i närheten. Ibland har de hjul för enkel rörelse, men vissa fabriker producerar utan dem. de har

Nackdelen med denna modell - bord och stol är förbundna med varandra. Dela dem ingen möjlighet. Då bord och stol kommer att vara instabil. Detta problem löses i en annan modell. Då bordet vänds "upp och ner", är stolen in i det. De håller på grund av ett listigt system av benen väva stol och bord.

Jo den här typen av att bord och stol kan stå ensam och när barnen växer upp, kan de användas som en vanlig barnmöbler.

Intressanta idéer omvandla tabellerna i bilden

Soffbord, en stol ... 5 användningsfall

Coffee-matbord - enkel att installera i vardagsrummet

Bords transformator kan göras i en modern stil

Knyck med handleden skåpet förvandlas till skrivbordet

Idealisk för altan, uteplats

Och en soffa och bord och ottomaner .... modulära möbler

Stol bord bed-dresser ... multifunktionella möbler

Soffbord cabriolet

Även en liten lägenhet kan vara betydligt mer bekväm överdimensionerade stuga om det klokt ordnade möbler. Numera gör framsteg inte stå stilla, och med den utvecklade möbelindustrin. Technology ge människor en bekväm multifunktionella bord, stolar, sängar som är avsedda för flera åtgärder.

Vad är ett soffbord-transformator

Bänkskiva med olika glidmekanismer och tillförlitliga inredning, gjorda av alla typer av material - så att du kan beskriva soffbord transformator. På grund av dess funktionalitet, är det inga problem att ersätta den vanliga köksbordet eller tjäna en liten garderob i vardagsrummet, där du kan lagra böcker, tidningar och annat.

Vad har fördelarna med en modern fällbord:

 • Lätt att montera. Systemet kan bestå av indragbara anordningar separat lagrade element som skall delvis automatiserade.
 • Speed ​​of konvertering. En handrörelse intrikata kaffebord kan fällas ut i längd, bredd och höjd.
 • hjul är på benen på den mekanism, som gör det möjligt att enkelt flytta ett bord från ett rum till ett annat.
 • Kompakthet. I sig själv är föremål för liten storlek, vilket frigör området om det behövs.
 • Assembly. Att välja rätt tillbehör och ritningar, är det möjligt utan hjälp av personal för att skapa din egen personliga soffbord transformator.

Olika modeller och funktioner

Soffbord på hjul, är transformatorer indelad i flera olika typer. Ju fler produkttillämpningar, mest bestickande av dess utformning:

 1. Bord med införd ytterligare bänkskiva. De mest populära kaffe äta typ av transformator. Installation mindre ökar ytarean tabell. den begränsade storleken på anordningen. Den skjutbara design gör det möjligt att dra en del av styrningen, och i mitten av en extra yta.
 2. Modellen, som liknar en bok. Förenklad omvandlingsmekanism. Den kan vara oval eller kvadratisk form. Omvandlingen äger rum i ett steg: den övre ytan av bordsskivan lutas 180 grader. Till en oval soffbord cabriolet var stabil, är denna del baseras på ramen benet.
 3. Produkten med utdragbar stativ. Option är mycket användbar som en extra yta kan sätta disken när central grundval av tabellen blir maten. Rörelse princip transformatorn är mycket enkel: från under huvudVridBart bordsstativ bas.
 4. Ett soffbord på hjul med självverkande mekanism. Transformatorn innefattar två sekundära ytor, gömda under huvud. När du vill öka bordet, huvudbordsskivan komma till handling och starta mekanismen för ytterligare trafik. Detta kan ske på två sätt: med hjälp av en fjäder eller gasfjäder.

Bord-transformator, som i det inre av enheten, kan skapas från resurser såsom möbler beech panel (matris), spånskivor, pressat trä bräda (MDF), glas, sten, metall, massivt trä. Ignorera färger: vit, brun, röd, svart, etc. Ofta populära produkter från laminerad träfiber MDF eller spånskiva.

Kaffe glasbord transformatorn är också en modern lösning. Det kan finnas ytterligare stenelement, hela smala träribbor. I själva verket, för att bryta denna typ av produkt är mycket svårt, eftersom den är gjord av hållbart glas tjocklek av inte mindre än 1 cm. Det är viktigt att ramen inte var gjord av plast, eftersom strukturen måste vara stark.

Genom att köpa en tabell-transformator, bör du vara uppmärksam på ett antal kriterier:

 1. Om du vill göra en bra produkt passar i det inre, uppmärksamma utseendet. Till exempel ser en rund soffbord bra med klassiska möbler.
 2. Vid val av enhet tonvikt på design. Transformator kan vara flera förvaringsskåp, de utskjutande sidopaneler eller bordsskivor.
 3. Materialet är inte heller utan betydelse. Till exempel, ett glasbord med en sten ram ser fast i kontorslokaler. Höjdpunkten i inredningen är platt trä transformator.
 4. Höjd - en viktig funktion för soffbordet. Detta kommer att avgöra hur det kommer att vara bekvämt att sitta bakom honom, när produkten är i en vikbar form.
 5. Om barnen är i huset, då enheten måste följa alla regler för verksamheten: det är lätt att omvandla, har inga vassa kanter.

Granskning av populära tillverkare

Beprövad tillverkare av möbler hundra procent kommer att säkerställa kvaliteten på soffbordet. Enligt de normer, kommer hela församlingen metoden observeras i produktion, kommer grunden tas bara kvalitet material. Kanske priset på ett soffbord, och kommer att vara hög, men du kommer att spara pengar på reparationer. marknads flaggskepp är:

 1. Ikea - exklusiva tabeller transformatorer. Dessa enkla modeller har redan visat sig, på grund av hela skalan, kan du välja för sig rätten soffbordet.
 2. Om du vill lägga till din inredning med stränghet, då du bättre kontakt med polska företaget Halmar. Dess produkter tillverkar uteslutande från beprövad hårdvara med en unik design. Även om du spiller vätska på bordet, kommer det att kunna rinna på golvet utan att skada materialet.
 3. När du väljer en mångsidig och prisvärd konvertibelt skuldebrev i Signal företaget. Detta är också en polsk tillverkare, som är populär i Ryssland.
 4. Möbler företag från Italien, också sticker ut deras förslag. Till exempel CLEI, Pibiemme, Doimo soffor. De skiljer sig från varandra endast till priset och antalet modeller. I resten av soffbord, transformatorer är inte sämre än den tidigare.
 5. Det ryska företaget Mazetti försöker också att hänga med rivaler. Hon mår bra, eftersom transformatorerna kosta flera gånger lägre än för utländska leverantörer.

Idag är inte längre ett problem köpa möbler: det kan lätt beställas via Internet, bläddra i katalogen. Priset kommer att vara mycket lägre än i möbelaffären. Oavsett var monteringen genomfördes - antingen i Moskva eller Tyskland - Kostnaden kommer att löpa från 10 000 till 28 000. På webbplatser, kommer soffbord Agatha kosta billig, ca 7000 r., Och Acrobat 12 000-20 000 gnugga. beroende på material, konstruktion.

Video: Hur man gör ett fällbart bord med händerna

Foto: ser ut som ett soffbord i det inre av transformatorn

Runda eller ovala, polerat eller matt, med ett fåtal eller en bänkskiva, i stil med högteknologiska eller modern - någon av soffbord, är Transformers värd din uppmärksamhet. Det är inte svårt att göra ännu ett mindre bekväm område. Som genom trollspö trender är produkten förvandlas från en liten sittplatser i det rymliga köket eller en träningsbord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 2 = 3