Soffbord med händerna

Ett soffbord med händerna

Bekvämt och ofta diskret del av inredningen bidrar till att skapa en atmosfär av komfort. När det finns en önskan att ge den individuella situationen, kommer det dags att genomföra djärva idéer, det enklaste steget - gör dig själv ett soffbord. Vem har sagt att en funktionell möbel inte kan förvandlas till sin "smak"?

Hur man gör en tabell med händerna

Skapelseprocessen är roligt, och när det är fortfarande där och de praktiska fördelarna, är det dags att förvandlas till en designer för att göra ett soffbord med händerna. Brist på erfarenhet kan vara ett hinder, eftersom valet av tillgängliga material (spånskiva, glas, trä, däck, gamla dörrar, pallar) är enorm och färdiga ritningar och ett minimum av verktyg hjälper att bli en mästare hantverkare. Välj förbruknings att göra billets, samla design - detta är hur det visar sig ett soffbord med händerna.

Systemet med steg för steg instruktioner om hur man gör en tabell med händerna, är det lätt att hitta på Internet. Skisser med dimensioner kommer att vara särskilt användbar för dem som vill göra ett soffbord i trä eller glas. Baserat på den exakta siffran kommer att avsevärt förenkla den efterföljande monteringsprocessen. Om du vill göra din egen ursprungliga tabellen av ovanliga material en chans att hitta en ritning kommer att vara minimala. Ofta är dessa produkter tillsammans med en detaljerad beskrivning av vad som är ett bra alternativ till de skisser med dimensioner.

Funderar på att tillverka ett soffbord med sina egna händer, kommer att behöva börja om från början. En enkel version av denna konstruktion i det inre av ämnet är en bordsskiva (horisontell yta) och bas eller stödben (vertikal stopp). Komplexa variationer antyda närvaron av ytterligare element, såsom gångjärnsförsedda hyllor eller lådor, men även sådana konstruktioner är sällan countertop dispensering.

Till framtiden soffbord med sina egna händer, väl passar in i inredningen, är det nödvändigt att välja bänkskivor materialet på rätt sätt. Nykomlingar bättre att stoppa valet på Spånskiva, plywood, glas använda enkla former. Om det inte lämnar en önskan att skapa en exklusiv möbel, då är det logiskt att lära sig tekniken decoupage, craquelure, konstnärlig målning. Dekorativa bänkskivor avsluta ser intressant och soffbord kommer att vara "höjdpunkten" i vardagsrummet eller något annat rum i huset.

Hur man gör en tabell med händerna, som kombinerar fantasi, hantverk och praktiska? De första stegen i skapandet av den ursprungliga möbler av motivet är bättre att börja med förverkligandet av färdiga ritningar med detaljerade instruktioner. Att välja en grund för ett sådant alternativ, ingenting kommer att hindra framtida göra saker med sina egna händer skapade önskad personlighet. Olika soffbord inte bara dekor och improviserad material. Vy över det inre av ämnet, också har möjlighet att påverka sin mångfald, mellan en soffbord kan skilja sig:

 • form (kvadratisk, rektangulär, rund, oval);
 • material (trä, glas, metall, plast, komposit);
 • struktur (enkel, hopfällbar, cabriolet, flip);
 • stil (klassisk, land, retro, high-tech, kolonial, minimalism).
 • närvaron eller frånvaron av dekorativa element.

Att soffbord förutsätter att det framgångsrikt passar i det inre, även om det är ett litet område i rummet. För detta ändamål, bland de många alternativ finns modeller av en hopfällbar struktur. Gör ett soffbord i vardagsrummet, kaffe - sovrum, balkong eller trädgård bidra till metallprofiler och hörn. För att utforma denna del av inredningen släckte ljuset, är det bättre att välja aluminium, som är lättare att bearbeta än järn.

Värdighet någon fällbara möbler - sparar värdefullt utrymme. Vid behov kan soffbordet utökas, och sedan designen är lätt att montera, för att dölja det för förvaring. Tillverkning fällbara soffbord med händerna får även i frånvaro av snickeri erfarenhet med följande ämnen till hands:

 • bänkskivor (trä, timmer, spånskivor, plywood);
 • U-formad profil - 2 enheter.;
 • Område (aluminium);
 • borr;
 • fästdelar (skruvar, bultar, muttrar).

Funktionaliteten hos en del av de individuella interiören kan nå perfektion. Soffbord cabriolet blev utförandet av idén, som innebär en kombination av komfort, originalitet och platsbesparande. Trans modeller ser imponerande inte bara på bilden: överdel, som fungerar som en arbetsbänk, kan du nominera eller dölja vid behov med hjälp av mekaniska spaken eller ställdon.

Gör en tabell-transformator egna händer kommer att vara lite mer komplicerat än en enkel eller en hopfällbar struktur. Den huvudsakliga strukturelement - mekanismen med hävstångssystemet, är det önskvärt att arbeta smidigt och utan screening. Om du tar arken för tillverkning av spånskivor eller trä, bör glidsystemet döljas, och soffbord konvertibla glas som ska objektet paraderade, spela rollen av dekoration. Kom ritning kommer snabbt att inse idéer och måste behärska tredimensionella modelleringsprogram (Google Sketch Up, PRO 100) för enskilda projekt.

spara visuellt utrymme utan att belamra rummet, det hjälper att rensa och praktiskt taget viktlös designtabell av glas. På grundval av detta material är inte sämre än trä eller plast, eftersom bordsskivan av härdat glas. Tillverkningskostnad tabell glas lite dyrt, avskärningen av plåttjocklek av minst 12 mm för bättre verkstad, vilket ytterligare kan göra slipkanterna. För att göra detta hemma med dina egna händer, kan du använda filen filt cirkel, slippapper, men processen kräver försiktighet.

Process glaskanten eller skära hemma kommer att bli svårare, eftersom behovet av att använda glas cutter, men limmas ihop två lager eller fler få dig att använda silikon för akvarier. Samma material används ofta av hem mästare att hålla inredning eller tillbehör, såsom metallhjul eller åtgärda dem på köksbordet med glas genom sugkoppar.

För hundra år sedan - ett obligatoriskt inslag i varje vardagsrummet för att välkomna gäster för en kopp te. För det moderna hemmet arbetstagare att göra ett runt bord i skivor med sina händer kompakta storlek inte blir för mycket besvär, om handen är tillgängligt material och verktyg:

Hur man gör en tabell från ett träd med händerna? Version av Roundtable kommer att kunna bara göra dem som har möjlighet att arbeta med ett snickarverktyg. Skär ett runt bordsskiva burk fasta bitar av plywood eller brädor av arbetsstycket. Viljan att skapa en exklusiv möbel ta form i form av det inre av ämnet, vilket kommer att skapa en zon av psykologisk komfort. Samla information och fastställande konstruktion soffbord klar rund form kan täckas med lack, med bibehållen struktur trädet eller använda färg för att betona individualitet.

Ett soffbord med händerna: idéerna och genomförande

I en ålder av elektroniska medier Få bry läsa publikationer. Trots detta soffbord fortfarande stolta plats i varje hem.

Förutom direkt användning, kan de användas för andra användbara saker: serverar lätt frukost eller middag, mindre reparationer och hemarbete.

Enkelhet av design, en mängd olika former och mönster, ett minimum av verktyg - alla dessa fördelar soffbord fånga uppmärksamheten hos inhemska hantverkare. I den här artikeln kommer vi att göra en detaljerad genomgång av den populära hemlagad och ge praktiska råd om sin produktion.

Strukturella varianter av soffbord

Det enklaste sättet kan du göra ett soffbord med händerna, med hjälp från kantbrädor brädor, fanerad spånskiva eller MDF.

För att dölja förbindningspunkten plattor som används klassiska metoden - monteringen på de runda trä spikar (shkantah). Allt som krävs från hemmet mästare i detta fall - bara markera installationsplatsen spikar på ändarna av sidoväggarna och borra monteringshål för dem på botten och den övre luckan.

Den enklaste soffbord MDF

Att öka styvheten hos strukturen mellan dess sidoväggar för att installera en vertikal tvärbalk. En liten nisch för förvaring av tidskrifter och andra små saker här kommer inte att bli överflödig. Det kan tillverkas av plåt, som återstår efter skär- och sidokåpor.

Rörlighet - ett användbart alternativ bord. Hon insåg installation av möbler hjul på botten. Kompakta transporthjul, kan du dölja, men du kan köpa en större och medvetet välja dem. Så vi få den ursprungliga tabellen på hjul polerade barer som stöder massiva trä bordsskivan.

De som är rörlighet inte spelar en stor roll, och vill se i sitt hus ett fast bord i rustik stil, är det möjligt att erbjuda möjlighet till kraftfulla styrelser. Denna tabell kommer utan tvekan att bli en av de viktigaste dekorationer i vardagsrummet i något land hus.

Rimlig lättja i kombination med en törst för kreativitet leder ofta till intressanta upptäckter. En av dem - en tabell med gamla däck.

Han kommer att mycket enkelt:

 • De två skurna spånskiva cirkeldiameter 3-4 cm mindre än den yttre storleken av däcket.
 • Den första cirkeln fästa de fyra metall ben.
 • Botten och locket säkras med skruvar till sidorna av hjulet.
 • Rep gjorda av jute dekorera sidorna och locket.

Hemlagad byggandet av gamla däck snygg

Som det visar sig en ovanlig soffbord som kan användas vid behov som banketter.

Idén att använda "slumpmässiga" objekt för att skapa heminredning visat sig vara mycket produktiv. Hon födde många hemgjorda från lådor och pallar. Med lite fantasi och ett minimum av kostnader som krävs för att samla in ett soffbord i trä med fyra standardlådor.

samling algoritmen är som följer: lådor sätta på kanten genom att ordna dem i en cirkel, en efter en. Kombinera design med självgängande skruvar, i mitten gör hyllan. Här kan du sätta en blomvas eller häll inredning flod stenar eller snäckor. Avslutar träförädlings sandpapper, färg och lack.

Ett soffbord monterat från fyra lådor

Naturträ behöver inte en raffinerad dekoration. Använd det för inredning, komplettera situationen med ett enkelt bord. För att montera den behöver du flera planade bruskar och lameller av staketet.

Basramen ser solid och robust ut när man använder en kontrasterande färgkombination med bänkskivan. För att göra detta måste staplarna vara täckta med mörk fläck, och låta locket vara i den naturliga färgen på tallskogarna.

Trä i möbler är inte dåligt i kombination med metall. Du kan vara säker på detta genom att göra ett soffbord i loftstil på metallben. Dess lock är monterat från tre stycken av arket stapel "fyrtio" och inramad av en krona.

Träbord på metallben av slät förstärkande bar

För att göra benen behöver du en svetsmaskin, en stålplåt 1,5-2,0 mm tjock och flera sticklingar av slät förstärkande stål med en diameter på 10-14 mm.

Efter böjning av fyra stavar längs ett mönster svetsas de med fyrkantiga plattor (eller tjocka snickerihörn som på bilden) och alternerande fästs på bordet monterat från arkpolen. För slutlig efterbehandling måste du polera, tarnera och avtäcka locket, sidor och måla benen.

Istället för en stång för tillverkning av basen kan ett profilrör med rektangulärt tvärsnitt användas. Svetsa två rektanglar ut ur det, avlägsna sömmarna och täcka metallen med silverfärg, vi kommer att få tillförlitliga stöd för bänkskivan, monterade från tjocka ekbrädor.

För att öka stabiliteten är metallens sidoväggar under locket förbundna med en sektion av profilröret.

Mycket imponerande ser soffbord med en bordsskiva av trä. Det är inte svårt att hitta detta grundelement. På varje sågverk får du en "halvfabrikat" av rätt storlek. För att få det i skick kan du hjälpa elektrobrusor och bältesandare.

Bänkens ben kan vara gjorda av tjocka stavar eller använda en förstärkande stång för dem. Kontrasten mellan den massiva bänkskivan och ljusmetallbasen ger en design en touch av exklusiv design.

En annan intressant variant av kombinera material är trä och glas. Bänkskivan kan vara oval eller rund, stödd av en tvärformad botten av två stångramar.

"Viktfritt" glas kombineras perfekt med en massiv träram på basen

Rörligt soffbord, tillverkat av en träpall och täckt med kvadratglas, ser elegant och modernt ut.

Glas ger ett rikt utseende på hela strukturen och stänger mellanrummen mellan palllattarna, genom vilka små föremål kan falla till golvet.

De som fokuserar på funktionalitet, säkert som soffbordstransformatorn. Genom enkel manipulation förändras han inte bara sin höjd, men också utseendet.

I sammansatt tillstånd är det ett vanligt ställe för tidningar och tidningar. Genom att höja två sidoväggar med ben, ökar vi höjden på bordet och förlänger bordsskivans yta till "lunchformatet".

Basen för ett annat transformationssystem är två metallramar. Var och en av dem är gångjärn till bordsskivan. I monterad position ligger de horisontellt, och vid lyftning av locket vrider gångjärnen och står upprätt.

Höjden på strukturen i den utfällda formen är 73 cm. Det räcker att använda transformatorn som datortabell.

Skyddet består av två plattor, som kan flyttas horisontellt. I det här fallet roterar en platta på gångjärnet kring sin axel. Om så är nödvändigt kan en sådan transformator omvandlas till ett matbord för 4 personer inom några sekunder.

Transformatorbordet "tre i ett"

Någon skapar vikande adaptiva system, och någon försöker framgångsrikt med konventionella plywoodskrot. Resultatet av sökandet efter nya former var ett ovanligt soffbord.

Vi kan bara förundra sig den noggranna noggrannheten i beräkningen och dess talangfulla utföringsform i en synlig bild.

Teoretiskt ser allt ut enkelt: basen limes konsekvent från tre dussin plywoodramar. Var och en av dem har en viss lutningsvinkel på benen.

I praktiken, för att beräkna alla element i en plywoodställ, behöver du ett tredimensionellt simuleringsprogram.

Kryssfinen "pie" monterad tillsammans lockar utseendet med en ovanlig futuristisk form. Glaset täcker detta mönster av innovativ snickeri teknik.

"Vi skulle ha något enklare, men också vackert", säger hemmamästaren. Snälla, det är inte mindre elegant, men billigare vid tillverkningen av ett bord. Den består av tre paket med tunna hyvlade brädor.

Många spår i setet kan täckas med ett glaslock.

Om anslutningen av glas med trä måste jag säga några ord. Den bästa lösningen är att använda ett transparent "optiskt" lim. Borra hemma tjockt glas, vilket inte orsakar honom irreparabel skada är ganska svårt. Lämna därför idén om mekanisk fixering och ge möjligheten att modern kemi visar sina bästa egenskaper.

Stödare av gängade leder, vi rekommenderar användning av plexiglas för bordsskivor. Den borras enkelt med en vanlig borr och ser bra ut.

När vi talade om materialet till bänkskivan glömde vi helt av trä-euroförekomsten. Detta är ett utmärkt verktygsmaterial, lika lämpligt för att göra locket, sidorna och benen.

Bordsskivan från euroföreningen är vacker och pålitlig

Formen av bänkskivan från fodret kan vara vilken som helst. Locket, som är sammansatt av träleder, skärs av ett elektriskt sticksåg med den angivna konturen.

För att göra ett soffbord från fodret behöver vi flera verktyg:

Dimensioner på den färdiga produkten och utformningen av dockningsenheterna bör genomtänkas i förväg och sätta dem i skissritningen.

Bordet är inrett i två steg. Innan monteringens början sandar ytan på locket, bottnar och ben med sandpapper. Efter arbetets slut är träet täckt med en toningfläck och en färglös lack.

Ännu lättare är ett soffbord av spånskiva. Detta material utför två funktioner samtidigt: det bildar en fast yta och bär en belastning. Vi rekommenderar dig att använda fanerplattor, eftersom den "nakna" spånplåtfärgen och lacken inte kan dölja träflisens konsistens.

När du har slutfört monteringen måste du stänga alla kanter (bänkskivor, botten och ben) med plastmattan, värma den med en hårtork innan du klistrar.

 • Vi gör en vacker bänk för vår egen dacha
 • Vi gör ett vackert och bekvämt bord för din egen dacha
 • Hur man gör en soffa själv: alternativ, instruktioner och monteringsscheman
 • Hängmattor för dachas: vad är de? Hur man gör din hängmatta själv?

Gillar du artikeln? Lägg till en sida i:

Loading.

 • Copyright © 2014-2017 | Konstruktion och reparation

  Vi tillverkar och dekorerar ett soffbord: lösningar, material, ritningar, exempel

  Soffbordet finns i otaliga sorter. Gör det enkelt; Om så är nödvändigt är inte teckningar alls komplicerade. Visst i tablettransformatorerna finns en vikningsmekanism, men du kan göra det själv om du vill, utan att vara en mycket skicklig hantverkare; vi kommer att röra vid denna punkt.

  Men å andra sidan är ett soffbord i inredningen som en kostym för en man eller en smink för en dam. Samma material, liknande skära, samma kosmetiska väska kan ge bäraren utseendet hos en respektabel gentleman eller vårdslös, livlig, självsäker lejoninna, lekfull ingenjör eller en fuzzy coquette.

  Därför kommer vi inte att gå in på för mycket detaljer om steg-för-steg recept, hur man själv skapar ett soffbord (även om det kommer att ges uppmärksamhet), men vi kommer först och främst att hålla sig på den estetiska och kreativa sidan av frågan. Då - på pålitlighet och hållbarhet kombinerat med cheapness. Det här är också en viktig punkt: ett soffbord hör till de mest intensivt använda möblerna.

  Finns det någon definition av vad vi bestämde oss för att göra? Vilka regler, krav, regler? Villkor för ergonomi? Endast en: höjd - från 40 till 50 cm. Och allt skapar, som Gud lägger det på själ, men för att vara vackert och bekvämt.

  Utsikten över bordet är knuten till inredningen, så det är lämpligt att börja med slutet: med dekoration och dekoration. Att lösa detta problem är inte längre svårt att välja en design från färdiga eller att utveckla en egen: belastningarna på objektet är små, men plötsligt har fläcken gått, det är lätt att återskapa eller göra på nytt. Kostnaden för arbete och pengar är ingenting.

  Typer av efterbehandling av soffbord

  Dekorera bordet på olika sätt, se Fig. Positionerna sorteras som läst, från vänster till höger och från topp till botten. I samma ordning arrangeras de i enlighet med graden av arbetets komplexitet.

  Med hjälp av den vanligaste tapeten kan du snabbt och billigt förfina det äldsta shabbybordet, bara för att vara starkt. Stripping, puttying, priming, målning har inga speciella egenskaper. En bit tapeter ovanpå bänkskivorna är också lämplig för alla: den är täckt i ett skikt av transparent eller färglös lack eller akryl enligt limmet på limet.

  Varje lager, förutom finishen, torkar genom slipning, men huden för detta behövs sammet, vilket inte alltid är tillgängligt för försäljning. Så gör vi det här: Ta två stycken nazhdachki nummer 240-280 och tre av varandra tills det börjar se igenom basen. Detta och polska.

  Obs! Det är önskvärt att samla slipskurven. Det är mycket användbart för olika jobb, särskilt på glas.

  Om tapetet präglas börjar slipningen med ett lager ovanför vilket oregelbundenhet av lättnad inte sticker ut. Som regel är detta 2: a - 4: a lagret. Över det ska vara minst 3-4 lager lack.

  Lacken appliceras med ett kuvert från mitten till kanterna. De första skikten är rikliga, så att den är kakad i ändarna; Samtidigt läggs bänkskivan på golvet, golvet är täckt med en film. Skikten för slipning appliceras något hakande, så att en lackbeläggning (dess tjocklek kan nå 4 mm) till kanterna av bordsskivan. Droppande droppar i botten efter fullständig härdning av hela beläggningen är avskurna och kanten på den undre plattan är täckt med skinn.

  Elegansbordet kommer att lägga till nagelspikar eller metallpinnar som hamras i en rad på kanten. Det viktigaste villkoret för att titta - plack ska placeras i jämn rader och med ett enhetligt steg. Då kommer den enklaste enheten att hjälpa till: en bit av ett metallhörn med hål borrade på ena sidan med en diameter som är något mer än knappens tjocklek (oftast - 1,2 mm). Den används som en mall, rör sig runt omkretsen. De yttersta hålen måste vara placerade på avstånd från kanten genom steget av förtäppningen minus kapens halvdiameter.

  På semester till havs, kan du ta en hög med tomma snäckskal och havet stenar. Bord med en lös under glas ser romantisk. Men populära design med ram av bambuchin, som visas i figur., Är inte särskilt praktiskt. bambu stjälkar är smalare mot toppen, och för att välja de fyra stycken av samma enhetlig tjocklek inte så lätt, och i grottan mellan glaset och bambuchinami snart kommer att dammet som är svåra att rengöra. Glas på limmet är dåliga vilar på de släta halvcirkulära delar. Slutligen, nära bambu saltvatten bara växer inte, och ser ett bord är inte helt naturligt.

  För tillverkning av en ram för sjöfarts tabell skulle vara bäst att sätta den vanligaste sockel. Konfigurationen av en tvärsnittsstorlek, ton, textur - i ett stort antal, är priset billigt. Glas akvarium silikon till den övre hyllan sockel följs tätt. Silikon lim för limning akvarier säljs i djuraffärer, evigt, har otrolig belastning. Finns transparent (ej synlig limning), vit och svart, vilket ger ytterligare möjligheter för design. Kammaren är fylld med vänder praktiskt taget lufttät, inget damm inne ingenting.

  För bänkskivor 400h750 mm krävs glastjocklek av 6 mm; för 600h900 mm - 8 mm; för de flesta - 10 mm. Glas behöver en spegel, utan strimmor och vågighet. Om du inte vara lat och välj insidan av sockel kvartalet djup i tjockleken av glaset är det limmas flush och bord kommer absolut trygg och säker.

  Obs! i början av 80-talet några franska företaget gjort ett plask i marknaden var exklusiva möbler, säljbara bord-akvarier. Genom transparent bordsskivan var synlig under vattnet. Tillverkarna hävdade att resursen är en sluten ekosystem i en tjock ihålig bordsskiva - 40 år, men kom komplett förlägenhet. Fish börjar föröka sig, flög biologisk balans åt helvete, och bords tanken förvandlas till en begravning slags otäck. Bekant författaren till artikeln om detta ämne sade: "De skulle först få fisken, som på franska ..."

  Mirror bord passar in i varje interiör. Spegel, vilket speglar den omgivande automatiskt inkludera det i designen.

  Basis - vanlig låda tillräcklig styrka med rundade hörn, omsorgsfullt målade. Lämna luckor i trä kan inte vara elak: trä - ett naturligt ädla material. Lämna sina smala remsor - så medvetet för att undertrycka det faktum att till sin natur bör dominera, och det är dålig smak. Bare trä kan vara och bör lämnas under speglar, så att de kommer att hålla din lim - monterings nitro, konstruktion eller akvarium silikon. Box-base pre-primas med en primer om behovet niroosnove utan vatten!

  Författarna rekommenderar att måla designen grunden för silver (aluminiumpulver), som helt är berättigad: silverfärgad harmoni med speglar i alla miljöer. Men om tabellen görs under ett visst inre färg färg kan vara olika. Till exempel i vardagsrummet Art Deco - guld (brons färg eller bladguld), svart eller vitt - i en klassisk Art Nouveau; i tech - också i svart eller blå, lila; i vardagsrummet Fusion - klarröd i minimalistisk - någon i den allmänna tonen; till exempel, grön.

  Decoupage - limning på basis av den färdiga mönster av fragment, något som liknar en modifierad dekaler. Decoupage tekniken i sig är enkel, och allt du behöver säljs i set, men beredningen basen (översta lagret) och fästmönster behöver en del arbete.

  Dekupirovannaya möbler tills nyligen ansågs vara ett tecken prostetskogo (om inte - dålig) smak, men decoupage teknik förbättras, är valet av färdiga ritningar ständigt växande, och nu även experterna ofta förvirrad av decoupagelack handmålade konst.

  Bänkskivan, första hide, planat, närbild gapande sprickor som i återställandet av möbler. Därefter primas med krita, blandas ihop med en transparent lack möbler NC tills tjock gräddfil. Primers, vatten kan inte användas! Efter dekupirovaniya plast belagd transparent akryllack i två skikt eller möbler nitrovarnish 3-4 skikt. Varje efterföljande skikt anbringas efter torkning av den tidigare metoden ovan.

  mosaik

  Soffbord dekorerad med mosaik, så länge de gör det. Men få människor vet att de gjordes för bänkskivor av marmor eller alabaster - att träbaserat solid klassisk mosaik är omöjligt: ​​det är mycket olika i temperatur och mekaniska hållfasthetsegenskaper och fiberskiktade organiska material med monolitisk mineral.

  Obs! inte ihop Alabastro - genomskinlig rosa halvädelsten - med stuckatur.

  Idag kan stark och vacker mosaik av trädet ringas av plast. Fragment kan skäras ut av PVC-plastlådor för electrocommunications. De produceras mestadels vit, sällan - svart eller mörkgrå. Men färgen - inte ett problem. PVC filler äter tätt i färgen för graffiti. En enda villkoret - du måste måla redan skurna bitar, eller vita strängar kommer att synas på kanterna av deras redan monterade sammansättning. Limmade plast glasyrer på montering trälim; basis primas och pre-linje som en spegel.

  Det finns redan ett behov konstnärlig smak och levererade hand målare. Stencil är önskvärt att använda - inte taket och även väggarna, den minsta fläckar mitt framför ögonen. Foundation primer som en spegel, för alla typer av målning, utom Khokhloma där primer leran ingår i processen.

  Det är lämpligt att använda den traditionella ryska konsten att måla på trä, utom Khokhloma (vilket är mycket svårt) - Polkhovsky och Gorodetsky. De är utformade för trä porslin och köksredskap; tabell inte äta degen och det är inte detta kommer att vara i många år framöver.

  Video: sminkbord målat glas färger

  Slutligen, Krakow utrustning. Princip: ännu inte torkat helt färg (finger tryckt utan tack) är belagda med en speciell lack Krakow. Dries, drar den färg som sprickor mesh, och den slutliga beläggningen ser anständigt gammal. Detta är särskilt värdefullt i ett land stil eller traditionell - Baroque, Empire, etc.

  Kracke på bordet måste nödvändigtvis vara lackerade eller i sprickor snart belamrad upp smuts och typ kommer att vara borta. Detta eliminerar behovet av kostsamma krakelyurnogo lack. Istället kan den tillämpas:

  • PVA lim utspätt två eller tre gånger - för vattenbaserade färger (gouache) och nitro. Applicera en liten bit, ett mycket tunt lager, efter att bestämma doseringen av prototypen är samma färger! Konturerna av gouache målningar gå lite suddiga, luft. Ljusa färger är absolut inte önskvärt.
  • Äggvitor - för oljefärger.
  • Vinäger - för alkyd- och akryl emalj.
  • Gelatin - för alla typer av färg, men färgen har högst fem år, även under lack.

  Video: fullständigt återupprättande av det gamla bordet

  Runda soffbord är de mest populära: det lilla bordet lite trångt och vinklar i vägen. Vi ger ett exempel på tre utföranden. Till vänster i fig. - ett runt bord med en ledad topp. Se arkaisk, gå till någon gammaldags (eller bara gamla) vardagsrum.

  Runda soffbord

  Dessa tabeller förr i tiden kallades ett företag, bryr de för gästerna lämnade sina visitkort. När han gick ut såg en besökare bakre bänkskivan (som i hemlighet ges till förfogande för de anställda), var det ett tydligt tecken på att hans framträdande i det här huset är inte önskvärt att fortsätta. Men anledningen till samtalet till en duell sådan passage gav inte. Numera kan business desk hittas inte så kränkande användning: akvarium silikon bänkskivan limmas akryl spegel.

  Högst upp - ett träbord, en bokhylla, en diameter på 700 mm, också. Byggandet av en elementär enkel, men om tabellen är något tyngre handskar eller halsduk, med översta hyllan är bättre att backa under kanten av stolparna av polerad metallrör. Option - radiella skiljeväggar av laminat, trä, spånskivor. Rekvisita från en bar förstöra utsikten.

  Längst ner till höger - samma 700-mm runda bordet, som kräver ett minimum av arbete och kostnader. Varför? Det kan ses från Fig. Bordsskivan är spikas till benen på pinnar skrotar igenom, sedan förberedas och slutade fullständigt. Stativ för att samla förskott inget lim och naglar; trä ring på den - dekorativa. Toppen är skuren i ett plan längs en linje hemgjord pseudo-ytan måttet från skrot. Se avsnittet om stubben av tabellerna.

  Idén: en ovanlig runda bord i plaströr (it)

  Fäll soffbord är inte heller nyheter. De har länge gjorts på modellen av middagsbordet: med en infällbar topp och en plugg styrelse. Tumba är vanligtvis tilldelas rollen i vinkällaren. Partitjänstemän höll ihop i en flaska och ett glas vinglas, inklusive Lenin och Karl Marx. Beroende på tar besökarna till "däck" orsakades av den ena eller andra. Datanörd är inte benägna att hyckleri, föraktade dubbel slags hjärtligt.

  Numera soffbord sig slutligen av hyckleri ägare. De mest populära design - och ett soffbord samtidigt, och matsal. I små odnushke - en gudagåva. Hur gör detta bords transformator, som visas i Fig. ovan.

  Dess höjdpunkt är naturligtvis omvandlingen mekanismen. Inköpt ganska dyrt, men du kan göra det själv. Den måste först lära sig något program som gör det möjligt att producera tredimensionella modellering. Det enklaste sättet att Google Sketch Up. Det är inte så funktionell som PRO 100, men det är mycket lättare att använda, men på transformatorn för tabellen det kommer att räcka.

  Principen verkningsmekanism - armsystem med två blinda fläckar i den extrema positionen och med en punkt med instabil jämvikt mellan dem. Detta ger enkel omställning utan buller och bomull. Följande stegen att skapa en mekanism, se Fig .:

  Utvecklingsstadier av den transformerande mekanismen

  1. Dra det schematiska diagrammet (1 pos.), Åtminstone för hand eller i Coreldraw;
  2. Vi utvecklar trehmerke layout och interaktion kontrolldelar 2 nyckel;
  3. Vi gör en del i den typ av träbitar (nyckel 3) Vi kontrollerar alla promenader anpassa dimensioner;
  4. Vilket gör detailing har en metallnyckel 4;
  5. Att sätta sektionen slutligen checka in naturen, position 5;
  6. På mekanismen för att göra ett stativ, styrelsen och samla tabell, punkt 6.

  För en sådan mekanism behöver ungefär fyra proftruby 20x20 m, 1,2 m är det 50h25, 20h4 bandmätare 6 M8h120 bultar 2 och M8h60 M8h50 8 M4h20, M8 muttrar 26 och brickor 30, 30h8, 12 intersektion skridar 6 cm bit 45h25 och hiss gas 4 120-140N. Trädelar - enligt den valda tabellen design. På bordet är bättre att låta MDF, är det lättare och starkare än spånskivor. Kostnad - cirka 1000 rubel, vilket är mer än hälften av priset på märkes modeller ..

  Video: Ett exempel på det färdiga bords transformator

  Obs! i följande figur - ritning omvandla mekanism utan gasfjäder, på fjädrar. Denna kostnad är ännu billigare, men med fjädrar har pokoldovat, plocka upp sin styrka.

  Transformenny mekanism springs

  Det faktum att ett soffbord är bättre att ha det ursprungliga utseendet, alltför vanliga plats. För att parafrasera ett känt ordspråk om indianerna, kan vi säga: en bra soffbord - den ursprungliga soffbordet. Att starta isär tre strukturer (se. Fig.) För att öka komplexiteten av tillverkningen.

  Original soffbord

  Soffbord från gamla tidningar och tidskrifter (vänster). - är inte bara original i utseende, men också subtilt på en plan. Att det finns bevis även om det inte traditionell, men utvecklingen av smak. Sant, bör lokalen under det utfärdas därefter. I varje inredning av konventionell visdom, men gamla, även i dag, skulle han inte se.

  Tekniken för tillverkning är ganska enkel:

  • Stäng av skräp medier i trånga rör och fixa med några monetära band.
  • Nedsänktes under 2-7 minuter i en hink eller tråg med vattenhaltig polymeremulsion; det inte stinker, och billig.
  • Är upphängd på trådkrokar på klädstreck att torka; behöver inte torkas i en dammig miljö, ha spritt vid botten av filmen genom att flöda överskott.
  • Limma en gäng PVA-skåp; torka dem i en upprätt position, efter att ha band en tråd för att inte utspridda.
  • Märka upp pseudo-plan yta mätare (cm. Nedan) och avskurna i en storlek av en fin-bågfil blade "clean cut".
  • Silikon klistra akvariet bänkskiva planglas av minst 12 mm tjock.

  Denna tabell, genomsnittet i fig. ovan, är det svårare att arbeta, men träbit behöver inte så mycket som det kan verka. I hjärtat av det - samma trälåda, limmats på en styrelse på 20 mm plywood på hjul. Överlämna alla sidor i blocket av trälim. Höjden av varje Poleshko - höjden av lådan plus tjockleken kruglyaschey från samma block av trä som kantar det övre skiktet (20-50 mm).

  Layouten av planen på blocket av trä gör hemmagjord yta mätare, som redan har nämnts och kommer att diskuteras nedan i närmare detalj. Vid sågning sågspån samlas försiktigt i någon lämplig panna som inte riktigt få smuts från golvet. Kruglyashi limmade till formationen; sågspån knådas därefter flytande naglar tills tjock och model erhållna kompositionen triturerades gummispatel mellan dips kruglyashami. Det lämnade oshkurit hur man dammsuga, lackade topp - och du är klar.

  Denna tabell har två nyanser. För det första, sågspån från, så att säga, regelbunden skärning, absolut inte tillräckligt. Så vi måste lägga en del av materialet är sågspån. För det andra, över hela plaster och lämpligen sätta på silikon akvarieglaset tjocklek av åtminstone 6 mm. Det skyddar inte bara trä från smuts, men också hindra den från ultraviolett strålning, som orsakar mörkfärgning av trä. Ett slags glas falshstoleshnitsa inte förstöra.

  En tabell höger på figuren. i början av avsnittet är fortfarande tillgänglig för oberoende produktion, men redan kräver allvarliga färdigheter, ventilerade industrilokaler och vid tillverkning av de strängaste säkerhetsåtgärder. Dess utformning är baserad på förmågan hos trä för att mjuka upp torr värme (ej att förväxla med rasparivaniem!) Och sedan spara för att ge den form. Olika träslag, och samma - beroende på huruvida det är en matris eller faner, olika utbyte formning, är på basis av self-made teknik.

  Först av allt du behöver göra sättning, på naglarna, dumma form av det inre utrymmet i tabellen. Material - massivt trä ek, alm, bok, valnöt. Kostnad dåre dyrt, men det är återanvändbara upp till 15 produkter. Bolvan omedelbart vidhäftningsförmåga PTFE (Teflon) film på utsidan överlappande ytan. Utanför - som inte figursydd faner. Fäst filmen med små spikar med plywood kuddar under motorhuven. Vi måste konsolidera bra, mycket hala Teflon och helt limmas.

  Fabriks variation böjda tabellen

  Då måste en faner lind, björk eller (bättre) än bambu. remsor Längd - längden av hela tabellen ytan; remsor i skikten måste vara fast och orienterade i intilliggande skikt är inbördes vinkelräta. Det bästa, men tidskrävande och komplicerad metod att lägga - diagonalen.

  Ursprunget för dåre skiktstapel på torr, värmande faner hårtork konstruktion; de initiala ändarna av remsorna fasta dubbar. Vi måste arbeta i en gasmask, ingen kronblad! Stroyfen utveckla temperaturen till 400 grader, och vid tidpunkter som temperaturen börjar att sönder Teflon, fördela letalt toxisk vätefluorid. I själva verket, för att mjuka upp faner ganska 300 grader, och bambu och 160. Vid denna punkt, och bör ställas in hår, men - bättre säker än ledsen. Med flyktiga fluorider inte skojar.

  Genom kylning lura det första armeringsskiktet avlägsnades och dess dubbar börja stapla det andra skiktet; avslutar hans sår som en tillfällig fix naglar. Det andra och efterföljande skikt av de varma områden av 20-30 cm, appliceras, bågform, håll svalna, hiss, utsmetade PVA inställning, varm väntar och formas ytterligare.

  Sedan bilda efterföljande skikt tills den önskade tjockleken; minimum - 6 skikt och 12 mm. Fastställande dubbar i varje skikt inte behöver komma ihåg att ta bort innan du installerar nästa. Slutligen den färdiga tabellen försiktigt avskalades från booby (dyr PTFE kommer att kasta), impregnerat med upp till 2-3 gånger flödet genom vattenhaltig polymeremulsion, torkades och utsmyckning producera någon av de ovan beskrivna metoderna. Naturligtvis håller stilen.

  Webben är en ganska lång promenad från soffbord vin lådor, se Fig.. Byggandet av en elementär enkel och mycket funktionell. Omedelbart uppenbart att om innehållet i behållaren och författarna använder i måttlig mängd och kvalitet.

  Soffbord vin lådor

  Genom estetik här kan bara rekommendera att köra naglar dobojnika djupare brunnar och kitt samma trä sågspån inblandade flytande naglar som beskrivs ovan. Detta kommer inte bara att dölja fästelement. Nu kan du stänga centrala depression i vissa lakan. Förutom att faktiskt slutföra en planka, kommer det att ge en fantastisk anpassningsförmåga till stilen i tabellen:

  1. Glass - alla modern stil.
  2. Trä - land.
  3. Borstad metall - Deco och hi-tech.
  4. Vit, svart eller färgad plast - modern minimalism.

  Betona tillhörighet till en eller annan riktning kan, efter att ha inrättats i mitten av respektive typ av lampa.

  En enkel soffbord

  En mycket enkel och billig soffbord med ett fack för böcker kan vara gjord av laminerad spånskiva, se Fig.. Utan formade metallreglar kan göra, ersätta dem med längder av timmer, såsom visas i röda streckade linjer. På ett eller två på en nisch i mitten eller på kanterna - beroende på den förväntade lasten och design. Men i vardagsrummet en tabell lämplig inte riktigt; ett sovrum eller plantskola.

  Vid sågning skivorna skulle vara billigare att beställa möbelföretaget där och zakromkuyut. Samla inte nödvändigtvis excentriska kopplingar, är det möjligt att shkantah eller skruvar genom. I det senare fallet - gips hål och tättslutande självhäftande under trädet. Efter lackering skilja från äkta trä kan bara skrapat.

  Video: En enkel tabell med originaldetaljer

  Är det möjligt att göra en fullständig glas soffbord? Det är samma som på bilden? Eller enklare, men helt av glas?

  Glas soffbord

  Ja, du kan bara kostar det dyrt: glaset behöver spegla tjocklek 12-14 mm. Kapning måste bokas på industriell utrustning med polering kanterna; Hem steklorezom exakt storleken på vinkelräta kanterna inte vyrezhesh. Behärska individen i skjulet också, inte skära och glas firman denna nivå är inte tillgänglig i alla större städer.

  Limning är en svårighet är inte: akvarium silikon, och det är det. Den misslyckade gemensamma kan separera rakblads; fläckar omedelbart, före torkning, avlägsnas med en duk fuktad med vinäger. Metall tillbehör (hjul, till exempel) till glas akvarium silikon vidhäftar också tätt.

  Bindningsytor bör noggrant avfettas med isopropylalkohol (ångor är giftiga!), Eller komposition för rengöring fotooptiki och torka sedan det gnisslande mikrofiberduk för rengöring av glas. Då ser till ljuset nästan på en glidande om fläckar, torka zazhirilas, behöver ändra en ny. Tvätt är inte föremål.

  Video: Mobila tabeller av glas och plywood

  Mycket ursprungliga och populära möbel - en tabell med tjock-set stubbe, se fig .. Men obpilit pnische något slags platt på båda ändar? Det är där det är dags att tala om pseudo-hyveln. Egentligen märkning spårvidd - ett specialverktyg markera vad du vill koryavin; Den används ofta med små hemlagad varvsindustrin och modellering. Men vi kommer att göra enklare.

  Vi behöver två stolar; lägre, företrädesvis vid någon lösgöring av hjulen. Fortfarande behöver en plan slätt golv. Om allt detta finns - en andra pall inrättas på de första benen. Tillsammans är de hålls samman av klämmor. Om framtiden kanske du redan har gissat det: en bit järnväg eller rör, blyertspenna, penna eller märkband.

  Inlägg med "risovalom" primatyvaem ner benen till toppen av pallen, och flytta enhet markera plan. För stubbe - först på rumpan; Glöm inte att fylla på beskärning rötter!. Innan märkning under rötterna, pre-cut utkast, sätter en kil tills butt inte uppstår, som det ska (i ögon på estetik, inte plumbed).

  Sedan såg ut från ändan av markeringen (bättre - motorsågen), och vänd att märka upp åsen plan. Om åsen är på golvet, i mitten av rötterna bort hacket vrids så bordet är stabilt. Det återstår att göra en bänkskiva, fast den - och helt unikt och exklusivt redo!

  Alternativ: soffbord snitt från ett träd

  Denna artikel om soffbord bara berätta en liten del av vad de förtjänar. Och därför - tankar, idéer, uppfinningar, framgång!

  Video: hemlagad soffbord i "Trowel" -programmet

  Hur många bord jag gjorde om för ditt liv ... som bara visste ...! Först var det gjort på grund av brist på nödvändiga möbler i butiken, och sedan till förmån för konsten, och nyligen blev en "föra tankarna till" tabeller från IKEA - slägga eller decoupage kort, lim, akrylfärg och ett mästerverk visar sig att redan exakt den andra kan inte hittas! Nu tabellerna gör sina vänner, tyckte de min idé!

  Så många alternativ =)), men enligt min mening skulle en tabell från returpapper vara bra förutom att i landet, liksom från stockarna. En glasbord ser bra ut, men mycket opraktiskt. In-law av mina barn har lyckats bryta upp, ja, som inte skadar någon. Och fläckar på ytan av de permanenta, alla utskrifter för hand, och damm omedelbart märkbar. Vi måste alltid gnida (((

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  31 + = 35