Soffbord med sina egna händer

Ett soffbord med händerna

Bekvämt och ofta diskret del av inredningen bidrar till att skapa en atmosfär av komfort. När det finns en önskan att ge den individuella situationen, kommer det dags att genomföra djärva idéer, det enklaste steget - gör dig själv ett soffbord. Vem har sagt att en funktionell möbel inte kan förvandlas till sin "smak"?

Hur man gör en tabell med händerna

Skapelseprocessen är roligt, och när det är fortfarande där och de praktiska fördelarna, är det dags att förvandlas till en designer för att göra ett soffbord med händerna. Brist på erfarenhet kan vara ett hinder, eftersom valet av tillgängliga material (spånskiva, glas, trä, däck, gamla dörrar, pallar) är enorm och färdiga ritningar och ett minimum av verktyg hjälper att bli en mästare hantverkare. Välj förbruknings att göra billets, samla design - detta är hur det visar sig ett soffbord med händerna.

Systemet med steg för steg instruktioner om hur man gör en tabell med händerna, är det lätt att hitta på Internet. Skisser med dimensioner kommer att vara särskilt användbar för dem som vill göra ett soffbord i trä eller glas. Baserat på den exakta siffran kommer att avsevärt förenkla den efterföljande monteringsprocessen. Om du vill göra din egen ursprungliga tabellen av ovanliga material en chans att hitta en ritning kommer att vara minimala. Ofta är dessa produkter tillsammans med en detaljerad beskrivning av vad som är ett bra alternativ till de skisser med dimensioner.

Funderar på att tillverka ett soffbord med sina egna händer, kommer att behöva börja om från början. En enkel version av denna konstruktion i det inre av ämnet är en bordsskiva (horisontell yta) och bas eller stödben (vertikal stopp). Komplexa variationer antyda närvaron av ytterligare element, såsom gångjärnsförsedda hyllor eller lådor, men även sådana konstruktioner är sällan countertop dispensering.

Till framtiden soffbord med sina egna händer, väl passar in i inredningen, är det nödvändigt att välja bänkskivor materialet på rätt sätt. Nykomlingar bättre att stoppa valet på Spånskiva, plywood, glas använda enkla former. Om det inte lämnar en önskan att skapa en exklusiv möbel, då är det logiskt att lära sig tekniken decoupage, craquelure, konstnärlig målning. Dekorativa bänkskivor avsluta ser intressant och soffbord kommer att vara "höjdpunkten" i vardagsrummet eller något annat rum i huset.

Hur man gör en tabell med händerna, som kombinerar fantasi, hantverk och praktiska? De första stegen i skapandet av den ursprungliga möbler av motivet är bättre att börja med förverkligandet av färdiga ritningar med detaljerade instruktioner. Att välja en grund för ett sådant alternativ, ingenting kommer att hindra framtida göra saker med sina egna händer skapade önskad personlighet. Olika soffbord inte bara dekor och improviserad material. Vy över det inre av ämnet, också har möjlighet att påverka sin mångfald, mellan en soffbord kan skilja sig:

 • form (kvadratisk, rektangulär, rund, oval);
 • material (trä, glas, metall, plast, komposit);
 • struktur (enkel, hopfällbar, cabriolet, flip);
 • stil (klassisk, land, retro, high-tech, kolonial, minimalism).
 • närvaron eller frånvaron av dekorativa element.

Att soffbord förutsätter att det framgångsrikt passar i det inre, även om det är ett litet område i rummet. För detta ändamål, bland de många alternativ finns modeller av en hopfällbar struktur. Gör ett soffbord i vardagsrummet, kaffe - sovrum, balkong eller trädgård bidra till metallprofiler och hörn. För att utforma denna del av inredningen släckte ljuset, är det bättre att välja aluminium, som är lättare att bearbeta än järn.

Värdighet någon fällbara möbler - sparar värdefullt utrymme. Vid behov kan soffbordet utökas, och sedan designen är lätt att montera, för att dölja det för förvaring. Tillverkning fällbara soffbord med händerna får även i frånvaro av snickeri erfarenhet med följande ämnen till hands:

 • bänkskivor (trä, timmer, spånskivor, plywood);
 • U-formad profil - 2 enheter.;
 • Område (aluminium);
 • borr;
 • fästdelar (skruvar, bultar, muttrar).

Funktionaliteten hos en del av de individuella interiören kan nå perfektion. Soffbord cabriolet blev utförandet av idén, som innebär en kombination av komfort, originalitet och platsbesparande. Trans modeller ser imponerande inte bara på bilden: överdel, som fungerar som en arbetsbänk, kan du nominera eller dölja vid behov med hjälp av mekaniska spaken eller ställdon.

Gör en tabell-transformator egna händer kommer att vara lite mer komplicerat än en enkel eller en hopfällbar struktur. Den huvudsakliga strukturelement - mekanismen med hävstångssystemet, är det önskvärt att arbeta smidigt och utan screening. Om du tar arken för tillverkning av spånskivor eller trä, bör glidsystemet döljas, och soffbord konvertibla glas som ska objektet paraderade, spela rollen av dekoration. Kom ritning kommer snabbt att inse idéer och måste behärska tredimensionella modelleringsprogram (Google Sketch Up, PRO 100) för enskilda projekt.

spara visuellt utrymme utan att belamra rummet, det hjälper att rensa och praktiskt taget viktlös designtabell av glas. På grundval av detta material är inte sämre än trä eller plast, eftersom bordsskivan av härdat glas. Tillverkningskostnad tabell glas lite dyrt, avskärningen av plåttjocklek av minst 12 mm för bättre verkstad, vilket ytterligare kan göra slipkanterna. För att göra detta hemma med dina egna händer, kan du använda filen filt cirkel, slippapper, men processen kräver försiktighet.

Process glaskanten eller skära hemma kommer att bli svårare, eftersom behovet av att använda glas cutter, men limmas ihop två lager eller fler få dig att använda silikon för akvarier. Samma material används ofta av hem mästare att hålla inredning eller tillbehör, såsom metallhjul eller åtgärda dem på köksbordet med glas genom sugkoppar.

För hundra år sedan - ett obligatoriskt inslag i varje vardagsrummet för att välkomna gäster för en kopp te. För det moderna hemmet arbetstagare att göra ett runt bord i skivor med sina händer kompakta storlek inte blir för mycket besvär, om handen är tillgängligt material och verktyg:

Hur man gör en tabell från ett träd med händerna? Version av Roundtable kommer att kunna bara göra dem som har möjlighet att arbeta med ett snickarverktyg. Skär ett runt bordsskiva burk fasta bitar av plywood eller brädor av arbetsstycket. Viljan att skapa en exklusiv möbel ta form i form av det inre av ämnet, vilket kommer att skapa en zon av psykologisk komfort. Samla information och fastställande konstruktion soffbord klar rund form kan täckas med lack, med bibehållen struktur trädet eller använda färg för att betona individualitet.

15 helt unikt soffbord som kan göras med sina egna händer

Få till postkontoret en gång om dagen som är mest lästa artiklar. Följ med oss ​​på Facebook och VKontakte.

Många saker kan göras med sina egna händer. Det är svårt i de flesta fall bara vid första anblicken. I den nya granskning har exempel på unika och fantastiska soffbord samlats, som hantverkare gjort sina egna händer.

Gamla resväskor - en riktig gudagåva för designers och okonventionella tänkande individer. Genom enkel manipulation, är påsar förvandlas till unika möbler och inredning objekt. Till exempel kan du konvertera en onödig resväska i den ursprungliga soffbord, helt enkelt genom att skruva till benen. Denna tabell kommer att lägga charm som ungkarl lägenhet, och en familj vardagsrum, inrett i klassisk stil.

Istället för att behöva gå till en möbelaffär och köpa den färdiga produkten, att vara kreativa och gå till byggandet av trä barer och metall ben. Detta följs av styrelsen att få kontakt med varandra och fäst dem till styrelsen. Bord med sina egna händer - något unikt och mångsidig som trämöbler passar perfekt i varje interiör.

Vi köpte ett nytt batteri? Det mindre, inte bråttom att göra sig av med gamla gjutjärn radiatorer. Köp en glasbit och vrid det gamla batteriet i den ursprungliga soffbord, som du inte kommer att se någon i affären eller på sina vänner.

Gamla fönster i en ram - en underbart material för att skapa en glamorös soffbord i vardagsrummet. Skruva ramskänklama, insvept en grov rep och dekorera bordsytan med pärlor och snäckor.

Bedövning lågt bord kan göras från små stockar. Först måste du samla bastabellen av plywood, lim i ytterkanten av träbalkar och stäng mitten av plywood locket. Nästa du behöver för att limma den tunna trä sågsnittet plywood för att täcka för att få det att verka som om tabellen är helt i stockar, slips benen och försiktigt täcka upp alla sprickor.

Stor trä sågsnittet - ett fantastiskt material för att skapa vackra och ursprungliga tabellen, som kommer att bli en riktig höjdpunkt i vardagsrummet och kommer att pågå i många år. Gör en tabell - enkel. Måste noggrant behandlat trä sågsnitt och häfta de två tillsammans, hålla i mitten av ett block av trä stam och öppna ytan med lack.

Träpallar - utmärkt material för att skapa mycket olika möbler: soffor, sängar, stolar och bord, naturligtvis. Till att börja med bör du få facket försiktigt rengöra den och måla till önskad färg. Det lämnade ingenting alls - att knyta benen och sätta en glasskiva bordsskiva.

En stor trä rulle av ledningar - det är nästan klar soffbord. Naturligtvis, för att få det är inte så lätt, men om du gjorde, lycka, vet du vad du ska göra med det.

Det finns en hel del idéer för att skapa ursprungliga möbler från uttjänta däck. Till exempel kan du göra en härlig tabell från däck, bitar av plywood, några pinnar av trä och grova rep.

Budget och mycket originell bord för en modern livsstil, som kommer att behöva för att skapa en fyrkantig glas och låg stamceller hjul.

Den ursprungliga idén att återvinna oönskade böcker. Naturligtvis är vi inte talar om litteratur och verk av klassikerna, men de gamla läroböcker som samlar damm på hyllorna runt. Förutom böcker behöver fortfarande en liten bit av glas och ram. Sätt glaset i en färdigmålad ram och fäst den färdiga design till stolparna i böckerna.

Tabell från en gammal stam - en exklusiv pjäs som kommer att bli en riktig höjdpunkt av alla rum. Du kan hitta en verklig gamla stammen på en loppmarknad eller loppmarknad eller köpa en ny, dekorativ, och att arbeta på sitt utseende.

13. Trådtvättkorg

Pre-målade tråd tvättkorg kan vara en spektakulär ram för soffbordet.

Ibland kan även en bruten ränna gör ett bra service. Till exempel är det lämpligt att skapa ett soffbord. Förutom metallkärlet, i egenskap av benen, behöver den ytterligare en runda toppen gjord av spånskiva eller trä.

Utmärkt material för att skapa en ny tabell kan vara en gammal soffbord. Behöver bara måla benen och bords obtyanut önskad färg trasa.

Gillar du? Sedan stödja oss, TRYCK:

Ett soffbord med händerna: idéerna och genomförande

I en ålder av elektroniska medier Få bry läsa publikationer. Trots detta soffbord fortfarande stolta plats i varje hem.

Förutom direkt användning, kan de användas för andra användbara saker: serverar lätt frukost eller middag, mindre reparationer och hemarbete.

Enkelhet av design, en mängd olika former och mönster, ett minimum av verktyg - alla dessa fördelar soffbord fånga uppmärksamheten hos inhemska hantverkare. I den här artikeln kommer vi att göra en detaljerad genomgång av den populära hemlagad och ge praktiska råd om sin produktion.

Strukturella varianter av soffbord

Det enklaste sättet kan du göra ett soffbord med händerna, med hjälp från kantbrädor brädor, fanerad spånskiva eller MDF.

För att dölja förbindningspunkten plattor som används klassiska metoden - monteringen på de runda trä spikar (shkantah). Allt som krävs från hemmet mästare i detta fall - bara markera installationsplatsen spikar på ändarna av sidoväggarna och borra monteringshål för dem på botten och den övre luckan.

Den enklaste soffbord MDF

Att öka styvheten hos strukturen mellan dess sidoväggar för att installera en vertikal tvärbalk. En liten nisch för förvaring av tidskrifter och andra små saker här kommer inte att bli överflödig. Det kan tillverkas av plåt, som återstår efter skär- och sidokåpor.

Rörlighet - ett användbart alternativ bord. Hon insåg installation av möbler hjul på botten. Kompakta transporthjul, kan du dölja, men du kan köpa en större och medvetet välja dem. Så vi få den ursprungliga tabellen på hjul polerade barer som stöder massiva trä bordsskivan.

De som är rörlighet inte spelar en stor roll, och vill se i sitt hus ett fast bord i rustik stil, är det möjligt att erbjuda möjlighet till kraftfulla styrelser. Denna tabell kommer utan tvekan att bli en av de viktigaste dekorationer i vardagsrummet i något land hus.

Rimlig lättja i kombination med en törst för kreativitet leder ofta till intressanta upptäckter. En av dem - en tabell med gamla däck.

Han kommer att mycket enkelt:

 • De två skurna spånskiva cirkeldiameter 3-4 cm mindre än den yttre storleken av däcket.
 • Den första cirkeln fästa de fyra metall ben.
 • Botten och locket säkras med skruvar till sidorna av hjulet.
 • Rep gjorda av jute dekorera sidorna och locket.

Hemlagad byggandet av gamla däck snygg

Som det visar sig en ovanlig soffbord som kan användas vid behov som banketter.

Idén att använda "slumpmässiga" objekt för att skapa heminredning visat sig vara mycket produktiv. Hon födde många hemgjorda från lådor och pallar. Med lite fantasi och ett minimum av kostnader som krävs för att samla in ett soffbord i trä med fyra standardlådor.

samling algoritmen är som följer: lådor sätta på kanten genom att ordna dem i en cirkel, en efter en. Kombinera design med självgängande skruvar, i mitten gör hyllan. Här kan du sätta en blomvas eller häll inredning flod stenar eller snäckor. Avslutar träförädlings sandpapper, färg och lack.

Soffbord, sammansatt av fyra lådor

Trä behöver inte en sofistikerad inredning. Att använda det för efterbehandling interiören, lägga till en enkel dukning. Att bygga det krävs några barer och hyvlade plankor intag demonstrationen.

en bas ram ser tillförlitlig och robust med kontrasterande färgkombinationer från toppen. För detta ändamål staplarna behöver tonas mörk fläck, lämnar locket i den naturliga färgen på talltimmer.

Trämöbler väl i kombination med metall. Du kan kontrollera detta genom att göra ett soffbord i loftstil med metall ben. Hans lock är sammansatt av tre delar av trädäck "sorokovke" och inramade Cornice remsa.

Trä tabell på metallben tillverkade av släta armeringsstänger

För tillverkning av benen erforderliga svetsmaskin, en bit stål plattan 1,5-2,0 mm tjock och några få rester slät armeringsjärn 10-14 mm i diameter.

Genom att böja fyra stavmönster, de svetsade fyrkantiga stycken av plattor (eller tjocka snickeri hörn som i bild), och i sin tur är fäst vid bordsskivan som samlats in från trall. För den slutliga förfining som krävs för att slipa, tonad och lackering locket styrelse och måla benen.

I stället för stången för tillverkning av baser kan användas en profil rör med rektangulärt tvärsnitt. Svetsade från hennes två rektanglar, rengöring svetsar och pläterad med silver färg, får vi en pålitlig stöd för bänkskivor, samlas in från tjocka ekplankor.

Att öka stabiliteten av metall under täcksidovägg ansluter segment format rör.

Mycket imponerande utseende soffbord med topp från en trä sågsnitt. Hitta denna grundläggande inslag är enkel. På alla sågverk erbjuder "halvfabrikat" storlek. Ta upp till standard hjälper dig elektrorubanok och bandslip.

Bordsben kan tillverkas av tjocka stänger eller armeringsjärn som används för dem. Kontrasten mellan den massiva topp och lättmetall grunddesign kommer att ge en touch av exklusiv design.

En annan intressant möjlighet att kombinera material - trä och glas. Bänkskiva kan vara oval eller rund vilar på grundval av två kors kvadrat ramar.

"Vikt" glas kombineras med massiv träram bas

Roll soffbord gjord av en träpall och täckt med ett kvadratiskt glas, ser snygg och modern.

Glas ger en rik utseende hela strukturen och stänger mellanrummen mellan spjälorna i pallen, genom vilken små artiklar kan falla på golvet.

De som fokuserar på funktionalitet, kommer att njuta av ett soffbord-transformator. Genom enkel manipulation, radikalt ändrar han inte bara sin höjd utan även utseendet.

I monterat tillstånd, är detta ett vanligt stativ för tidskrifter och tidningar. Att höja två sidoväggar med ben, vi öka höjden på bordet och förlänga bänkytan till "middag format."

Grundval av den andra omvandla systemet - två metall-frame skåp. Var och en av dem är svängbart fäst vid bordsskivan. I det monterade läget, de ligger horisontellt, och när man lyfter locket svänger och stå upprätt.

Höjden av strukturen i en ovikt formen är 73 cm. Detta är tillräckligt att använda en transformator som en dator skrivbord.

Täck den består av två plattor som kan flyttas horisontellt. I det här fallet, en platta svänger runt sin axel. Vid behov kan en sådan transformator omvandlas på några sekunder i matbord för 4 personer.

Soffbord cabriolet "tre i en"

Någon skapar ett adaptivt fällbara system, medan andra framgångsrikt experimentera med konventionell plywood skrot. Resultatet av sökandet efter nya former blev här en sådan ovanlig soffbord.

Vi kan bara undra noggrann precision för beräkningen och hans begåvade leda till en synlig bild.

Teoretiskt det ser enkelt: bassekvensen limmade plywood trettio ramar. Var och en av dem har en viss lutning vinkel ben.

I praktiken, för att beräkna alla delar av en plywood stand behöver tredimensionell modellering program.

Genom att sammanföra plywood "pie" fångar ögat ovanlig futuristisk form. Skyddsglaset kröns av exemplet med den innovativa skåp teknik.

"Vi har något enklare, men också vackra," - säger hantlangare. Snälla, det finns inte mindre elegant, men billigare att tillverka bord. Den består av tre paket av tunna Brädor hyvlade.

Talrika lucka i bänkskivan kan täckas av det staplade glaslocket.

När det gäller glas samband med trä nödvändigt att säga några ord. Den bästa lösningen - användningen av transparent "optiskt" lim. Borr hårt hemma tjockt glas utan att vålla irreparabel skada. Därför ge upp tanken på en mekanisk fixering och låta modern kemi visa sina bästa egenskaper.

Anhängare av skruvförband rekommenderar vi användning av akryl bänkskivor. Det är lätt att borra en konventionell borr och ser bra ut.

Att tala om materialet för bänkskivor, vi glömde trä Foder. Det är ett utmärkt material till hands, lika lämpliga för att skapa omslag, sidorna och ben.

Bänkskiva Foder - trevlig och pålitlig

Formen på bänkskivan kan vara vilken som helst foder. Cover, sammansatt av träplankor trimmas sticksåg för en given krets.

För tillverkning av ett soffbord från fodret, behöver vi några verktyg:

Mått på den färdiga produkten och strukturen som förbinder noderna bör överväga i förväg och ange dem i den preliminära ritning.

Avsluta tabellen genomförs i två steg. Före början av monteringen är polerad med sandpapper ytan av locket, botten och ben. Efter slutförandet av toner virkes locket och färgas med lack.

Ännu enklare är ett soffbord gjord av spånskivor. Detta material utför två funktioner: som bildar en kontinuerlig yta och bär lasten. Vi rekommenderar att använda fanerade ombord, eftersom den "nakna" DSP färg och lack kan inte dölja strukturen av träflis.

Efter monteringen måste du stänga alla kanter (bänkskivor, botten och ben) möbler plasttejp, värmer sin byggnad torktumlare innan du ansöker.

 • Behärska vackra bänk för att ge sina egna händer
 • Gör ett vackert och bekvämt bord att ge sina egna händer
 • Hur man gör en soffa med händerna: Alternativ instruktioner och monteringsscheman
 • Hängmattor för förhör: vad är de? Hur du gör din egen hängmatta?

Gillar du? Lägg sidan:

Loading.

 • Copyright © 2014-2017 | | Reparation

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 64 = 73