Bostäder och samhällsservice

räkningar

I Ryssland föreskriver lagen ett tydligt förfarande för betalning av allmännyttiga tjänster. Inte för att vara i en svår situation och inte vara svarande i rättegången bör vara medveten om alla nyanser av lagstiftningen på detta område.

om betalning av allmännyttiga tjänster plikt

Skyldigheten att betala för konsumeras verktyg gäller för alla användare. Dessa inkluderar medborgare, eller individer och företag - juridiska personer.

I det här fallet innebär utnämningen av rummet ingen roll för konsumeras energitjänster och betala ägarna och hyresgästerna i bostäder och lokaler.

I Ryssland är förfarandet för beräkning av allmännyttiga tjänster är registrerade i bostadslagen. Grundläggande verktyg medborgare regler för betalning som anges i artikel 153 i LC RF.

Det finns två huvudtyper av betalningar:

I avsnittet för användning av huset och hyran ingår avgifter för "reparation", som år 2015 markeras i en separat position.

Vidare i LCD skriven betalningsvillkor för användning av bostäder (artikel 155, den 10: e dagen i varje månad), är kostnaden för verktyg regleras av artikel 156 och artikel 157 i LC RF.

Enligt dessa artiklar kan man avgöra om parametrarna för beräkning av efterlevnaden av räkningar, ställs ut i kvitton.

På hur många ökning räkningar vid tidpunkten för registreringen? Se här.

Elräkningar omfatta alla tjänster som erbjuds medborgarna för en bekväm vistelse.

Alla verktyg tillhandahålls tjänster av strömförsörjning företag och bostadsföretag.

Tjänsterna tillhandahålls enligt avtal med kunder, som visar:

 • listan över tjänster;
 • betalningsvillkor;
 • konsumtionsgränser;
 • rättigheter och skyldigheter för parterna,
 • deras ansvar vid avtalsbrott poster.

I synnerhet är standardkontrakt ska betala månadsvis kundservice upp till 10 siffror och ge ett kvitto för betalning månadsvis tills den första dagen.

Dessa parametrar kan ändras efter beslut av en av parterna, eller genom överenskommelse mellan parterna.

Listan över verktyg ingår flera punkter:

 1. Konsumeras vatten - varmt och kallt vatten.
 2. Avlopp.
 3. Användning av elektrisk energi.
 4. Använda gas.
 5. Värme energiförbrukning - uppvärmning.
 6. Sophantering.

Grunden för beräkningen av nytta betalningar är artikel 157 LCD. Det visade att löne förbrukning av vatten, el, gas, som är nödvändig för avläsning.

För varje typ av tjänst priser på grundval av vilka beräkningen av det slutliga beloppet för konsumeras kubikmeter.

Om du inte har installerat meter, mängden betalning beror på konsumtionspriser per person (vatten, gas, summerade till spisen), eller per kvadratmeter (centralvärme, gas som används i eldstäder och andra uppvärmningsanordningar).

Priser och specifikationer bestäms av myndigheter inom området. De beräknas i enlighet med federala lagar som etablerar förfarandet för beräkningen.

Om beräkningarna av nytta betalningar görs till brott, kostnader för tjänster du kan utmana med krav ändra priser eller gå till domstol. Samma procedur för att utmana den mängd betalning tillhandahålls i fall av dålig service eller underlåtenhet att tillhandahålla dem. Till exempel den sena införandet av värme och så vidare.

Vanliga och acceptabla betalningssätt för alla nytta betalningar - en kontantavräkning centra, banker, postkontor.

Systemet är enkelt och tydligt, varje medborgare kommer med ett kvitto på en av dessa organisationer, det ger mottagning av pengar för tjänsterna. Du får tillbaka talong med en check för betalning.

Dessa dokument ska samlas in och lagras, särskilt de som får bidrag för verktyg. De kommer att krävas vid beräkningen av stödbeloppet för betalning av verktyg.

Det är ett mer modernt sätt att betala för elräkningar - personlig skåp. Genom denna tjänst är betalning för allmännyttiga tjänster som utförs på distans.

Möjligheten att online betalningar för verktyg inkluderar:

 • få information om ditt personliga konto, skulder, överskjutande belopp, straff, etc.
 • visa dokument på betalning;
 • historik över dina betalningar;
 • introduktions avläsningar av doseringsanordningar;
 • online-betalning för tjänster.

För att öppna ett personligt konto, bör du:

 • ERKTS besöka webbplatsen;
 • passera elektronisk registrering med angivelse av efternamn, namn, patronymikon namn, personnummer kontonummer, SMS-kod och få sin bekräftelse;
 • registrera ditt konto och aktivera den.

Ansamlingen av skulden för allmännyttiga tjänster är fylld med svaret enligt lagen. Anledningen till detta är underlåtenheten att uppfylla avtalsförpliktelser.

Lagstiftning som straffa åtgärder för dem som inte betalar för verktyg:

 1. För borttagning av bostäder för socialt hyra utebliven betalning av allmännyttiga under sex månader kan leda till uppsägning av avtalet och vräka hyresgästen tillsammans med familjemedlemmar i andra bostäder som uppfyller kraven i lösa in vandrarhemmet.
 2. För underlåtenhet att betala verktyg husägare kan hamna stoppa leveranstjänster, böter och avvänjning bostäder på bekostnad av återbetalning av skulder, om du har andra bostäder i fastigheten.
 3. När det gäller hyresbostäder för skulderna skrupelfria arbetsgivare betalar för nytto ägare.

Samla skulder kan vara en av följande metoder:

 • periodisering av påföljder;
 • upphävandet av tillhandahållande av tjänster;
 • överföra skuld till insamlingsorganisationer;
 • avhysning från lägenheten, en frisättning av ett anställningsavtal, inklusive social;
 • införandet av restriktioner för fastighetstransaktioner, för vilka det finns en imponerande (mer än 5% av marknadsvärdet av fastigheten) skulden på elräkningar (initiativet genomförs i många regioner).

Alla rese pretrial förfarandet för inkasso för elräkningar? Läs här.

Vilka är villkoren för nyttotjänster betalningar Housing koden? Detaljerna i denna artikel.

För att undvika problem, kan du betala skulden i delar eller ordna stöd för verktyg.

Bidraget betalas ut till medborgare i Ryska federationen som inte har skulder, eller de som har godkänt återbetalning av skulder.

Detta mått på statligt stöd upphör, om medborgaren återigen tillåta skuld

Bidraget betalas ut till medborgare som betalar för bostäder överstiger den tillåtna storleken för boendekostnader. Denna siffra i varje region sin egen.

I artikel 159 i LC RF reglerade kategori av medborgare som är berättigade till bidrag:

 • fastighetsägare;
 • hyresgäster i privata bostäder;
 • hyresgäster i sociala bostäder;
 • bestående i en bostadsrättsförening.

År 2015 regionerna berätta standarder för tillhandahållande av stöd i samband med graferna som visas på betalning för reparation.

Kommer att få ett kvitto för betalningen av allmännyttiga tjänster, en sällsynt medborgare med en noggrannhet på kan berätta, för vad och hur mycket han betalar. Så ofta det finns missnöje bland befolkningen om de uppblåsta siffrorna för gas. För att förstå när och hur du kan fuska, men när kvittonummer är motiverade, bör det vara.

Kvittot har två sidor, var och en har specifik information. På framsidan av de angivna uppgifterna om konsument platt: antalet personer som bor i lägenheten (denna information är viktig, om den inte installeras i lägenheten mätutrustning); storleken på lägenheten (det är nödvändigt i beräkningen av avgifter för underhåll.

Mängden betalning för elräkningar bygger på avgifterna, som fastställts av myndigheter och kommuner. Beräkningen baseras på volymen av konsumtionen av resurser, som bestäms på disken, och om de inte finns, i enlighet med de etablerade normerna för konsumtion.

Var inte tyst och ovillkorligt för att betala räkningar, om du inte har levt en viss tid i lägenheten eller förvaltningsbolaget brutit sina uppgifter. Vi kommer att förstå när du kan göra en omräkning av de upplupna beloppen och att behovet av detta. Betalning av elräkningar För vissa husägare Bostads tjänster krävs.

Kommunala företag har rätt att inaktivera eller begränsa användaren från makten, om skuldbeloppet är mer än tre av de totala månatliga betalningar. strömavbrott på grund av räkningar endast möjligt när konsumenter förhandsmeddelande inom 30 dagar icke-betalnings föregående sådant.

Transaktioner på köp / försäljning av egendom måste vara säkra, så innan du köper en lägenhet som du behöver veta är inte om de tidigare ägarna av efterskott, inklusive kommunala och bolån, och inte ålagts om gripandet eller begränsning av genomförande av transaktioner på denna egenskap. Hur kan man kontrollera tillgänglighet.

Den ryska regeringen 2014, begränsar tillväxten av den totala ersättningen för verktyg genom att införa en gräns index ökar, vilket i sin tur behöva justeras guvernörer i varje region. I praktiken innebär detta inte eliminera de extra vanliga konsumenter att betala för bostäder och nytta kostnader. Med 1.01. på 2015/06/30.

Internet har länge använts som ett finansiellt instrument, särskilt för alla typer av betalningar. Vänd och verktyg leverantörer som länge har förblivit trogna uteslutande konservativa metoder för att ta emot betalningar. Att arbeta med alla typer av betalningssystem eller jämnt.

I enlighet med artikel 153 i Housing kod för den ryska förfarandet för betalning för ett hus eller en lägenhet, liksom beräkningen av räkningar, bestäms från det ögonblick ansvars hos vissa individer. Ansvarig enligt lagen för avveckling av elräkningar i vardagsrummet bär hyresgästen av lokalerna.

Betalning av allmännyttiga tjänster i ett privat hem - det är en plikt för ägaren eller annan person som lagligen äger en bostadsfastighet (enligt artikel 153 i LC RF). Underlåtenhet att följa resulterar i bildandet av skulden och påföljder. Utilities betalas antingen genom sin faktiska förbrukning.

Få gratis juridisk rådgivning just nu:

+7 (499) 703-43-52 Moskva och podmoskovje

+7 (812) 309-57-61 Sankt Petersburg och regionen

8 (800) 333-45-16 ext. 530 Regioner

 • julia till inteckning inspelning September 9
 • Ljus katonok att skriva Hur man köper en tomt för individuell bostadsbyggande i förvaltningen?
 • trocuatrec338 att skriva Hur får man en inteckning om den officiella lönen är liten?
 • Valencia för att spela in inteckningar för invandrare
 • Alex att skriva en co-låntagare på hypotekslån

All rights reserved 2017

Helt eller delvis kopiering förbjuden enligt lag!

Elräkningar i Ryssland

Varje ägare av bostaden eller arbetsgivaren är skyldig att betala räkningar.

Utan att normal drift kan inte vara platt. För utebliven betalning kan även vräka!

Skyldighet att betala räkningar

Skyldigheten att betala nytta betalningar ställs på alla användare av bostäder och lokaler.

Det kan vara både ägare och hyresgäster, både medborgare och juridiska personer.

Skyldigheten att betala räkningar härrör från registreringen av rätten att använda eller ägande av lokaler.

Så länge som ägaren eller arbetsgivaren inte registrera äganderätten eller innehav, gemensamt betalas antingen av staten eller av den tidigare ägaren.

Till exempel medborgare flyttar in i en lägenhet på den sociala anställningsavtalet. Dessförinnan här lägenheten ingen som används, och det var tomt.

Hyresgästen och hans familjemedlemmar kommer att få betala räkningar från det att kontraktet undertecknas och sotsnayma registrerat i Rosreestra.

Fram till dess de flesta av dessa kommunala betalar ägaren, det vill säga kommunen.

Ett annat exempel. Familjen köper en lägenhet i den nya byggnaden. När ägandet är registrerat i Rosreestra skyldighet att betala nytta betalningar debiteras till ägaren och hans familj.

Fram till dess, tills det händer, betalar utvecklaren för kommunala. Detsamma gäller för försäljning av lägenheter från en individ till en annan.

Om rummet är hyrd bör ansvaret för betalning av räkningar anges i avtalet.

Som regel permanenta tjänster såsom avlopp, betalar ägaren. Och för personlig konsumtion - hyresgästen.

Grundlagen, som reglerar vistelse i lokalen, nyanserna upplåtelse samt beräkningen av räkningar och betalningsföreläggande - detta är bostads kod för Ryssland.

Omfattningen av offentliga tjänster som tillhandahålls av ägarna och hyresgästerna av lokaler, inkluderar:

Alla tjänster måste betalas i enlighet med de taxor. Summan för vissa tjänster beroende på golvytan och vissa tjänster betalas av mätaren.

Till exempel avgiften för uppvärmning beror på det område av lokalerna. Det vill säga, ju större område, desto större mängd för betalning.

Vatten, gas, elektricitet och värme kan betalas på mätaravläsning i närvaro av ingenjörs möjligheter för deras installation.

Vattenräknare är i nästan alla hem, med undantag för de gamla husen byggda.

Betalas vatten, precis som el, nuvarande indikationer, enligt taxor. Räknare av gas och värme - fortfarande en sällsynthet!

Betala för kommunala behov i tid - senast den 10: e av varje månad, efter beräkning.

Om huset är mätare för individuell konsumtion, är det nödvändigt att sända de månatliga värden på dem till service företag.

Elräkningar - en avgift till befolkningen till förmån för tjänsteföretagen för att tillhandahålla tjänster.

Mängden betalning beror på individuella konsumtionstjänster samt golvyta.

I n. 1 msk. 155 Housing Code anger att betalning för förbrukade verktyg måste betalas månadsvis senast den 10 följande månad som följer beräkningen.

Video: nya fördelar för betalnings bostäder och kommunal service

Om detta inte görs, kan servicebolaget räkna skattetillägg och ränta på detta belopp.

När det gäller bostäder och räkningar kommer inte att betalas för 3-Yoh månader i följd, har energibolaget rätt att begränsa utbudet av tjänster som skulden har uppstått.

Normal leverans kommer att återställas först efter fullständig återbetalning av skulden.

Om räkningarna inte kommer att betalas under sex månader eller mer, har energibolaget rätt att helt stoppa flödet av tjänster och att göra en anslutning för en avgift - efter full återbetalning av kapitalbelopp och betaltjänster för att ansluta.

Om skulden inte betalas inom 10 dagar efter utfärdandet av varningen har energibolaget rätt att stämma ägaren eller arbetsgivarens lokaler för utebliven betalning av räkningar.

Resultatet kan bli ganska tråkigt - vräkning från de ockuperade lokaler!

För att få detta eller andra verktyg, är det nödvändigt att ingå ett avtal med ett serviceföretag.

Utan sådana avtal i lokalen inte ska bo. För lokaler kräver mer "mjuka", men åtminstone el i rummet ska vara.

Kontrakt med ett serviceföretag innehåller sådana bestämmelser att tillhandahålla tjänster såsom:

Strukturen av offentliga tjänster inkluderar:

lokaler hyresgäster betala ytterligare en möjlighet områden, och ägarna - betala för reparationer.

Eftersom hyran ut om ingen är registrerad, finns här i lägenheten.

I platozhke för verktyg är också en linje - obschedomovye behov.

De betalade och arbetsgivare, och ägare. Detta inkluderar betalning av el i trapphus, korridorer mezhliftovyh belysning predpodezdnoy territorium, vattenförbrukning för rengöring trapphus, dörrar och mycket mer.

För att beräkna hur mycket räkningar att betala, måste du veta hastigheterna vid vilka de "säljer" golvyta, liksom volymen av individuell konsumtion.

Varje region oberoende ställa taxor för allmännyttiga tjänster. För Moskva och regionen från mitten av detta år, priserna igen steg med i genomsnitt 7%, och endast 2% på gas.

Exempelvis kostnaden för varmt vatten vid 01. 07. 2016 ökat med cirka 7%, och 5 är 163. 24 rubel förbrukning per kubikmeter.

Kallt vatten ökade ungefär lika bra, och är nu värd 33. 03 rubel per 1 cu. mätare.

Den mest "billiga" gas nu - det ökade med endast 2% jämfört med föregående år.

Kostnaden för en cu. meter gasförbrukning för befolkningen i 6. 16 rubel.

Den dyraste kostnads ​​moskoviterna avgift för underhåll och reparation av bostäder.

Kostnaden för dessa tjänster har ökat det nationella genomsnittet på 15%, och ligger för närvarande på 26, 53 och 23 rubel, 60 rubel per 1 kvadratmeter. m boyta ockuperade inom normen i regionen, och utanför dessa standarder, respektive.

El tariffer är också olika. För urbana utrymmen, utrustade med gasspisar, är den hastighet inställd på 5, 38 RUR / kWh, och för stads lägenheter med elektriska ugnar - 3, 77 RUR / kWh.

För att beräkna det belopp som ska betalas om tjänsten är tillgänglig på enheter för redovisning, är det nödvändigt med vittnesmål av den aktuella månaden för att dra vittnesmål förra månaden och multiplicera med den etablerade tariff.

Till exempel i den aktuella månaden avläsningar av el i huset med en gasspis - 35.632, och förra månaden - 35.158.

Denna månad, kommer invånarna att behöva betala (35 632-35 158) 5 * 38 = 1097, 52 rubel.

Och om huset har en elektrisk spis, måste du betala lite mindre - (35 632 till 35 158) * 3, 77 = 769, 08 rubel.

Nu finns det många sätt att betala räkningar. Speciellt eftersom det är oklart om det finns skulder!

Betala för kommunal på flera sätt:

 1. Genom terminalen.
 2. En bankomat.
 3. Med hjälp av Internetbank.
 4. Genom att använda webbplatsen "Offentliga tjänster".
 5. Genom grenar av banken.
 6. Genom den ryska Post.

För betalning du behöver veta hur många personliga hänsyn till betalaren, liksom det belopp som skall betalas.

Om hon betaltjänst som tillhandahålls på disken, då måste också veta de aktuella värden.

Varje tjänsteföretag har en hemsida där varje betalare kan göra ett personligt konto.

Pay nytta betalningar kan ske via elektroniska kontanter eller med kreditkort.

För att göra ett personligt konto, måste du registrera genom att ange all nödvändig information om dig själv.

Site när du registrerar sig berättar exakt vilken information måste anges.

I hans privata kontor betalare får veta:

Sajten, som regel, är betalning med kreditkort. För att göra detta måste du ange detaljer om kortet och göra en betalning.

Du kan använda den elektroniska pengar på resurser såsom Webmoney, Yandex.

Många tjänsteföretag stöder betalning av elektroniska pengar.

Du kan använda internetbank. En sådan tjänst som en "bank - online" är nästan alla banker.

Med detta bidrag till banken eller kontot kan kunden aktivera "online banking".

Använd den för att betala inte bara verktyg, utan även telefon, och böter på trafik och så vidare.

För att göra detta, gå in på webbplatsen onlinetjänst väljer du fliken "Betalningar", sedan "Betalning av allmännyttiga tjänster", och från listan väljer tjänsteföretag.

Inmatning av personliga kontonummer och belopp som skall betalas, måste du välja kontot eller deponering som medlen kommer att skrivas av till förmån för företaget.

Betalning via Internet är ganska praktiskt! Du kan betala hemma med en dator eller en tablett eller smartphone.

Det viktigaste - att ha rätt summa pengar för betalning i bankkonto.

Portal "Offentliga tjänster" är mycket populär bland befolkningen. Med den kan du registrera dig till läkaren och betala räkningar eller trafikböter.

För att betala för offentliga tjänster via portalen, är det nödvändigt att den som tillhandahåller dessa tjänster har anslutit sig till systemet.

Då blir det möjligt att generera ett kvitto och göra en betalning.

För att betala för kommunala, måste du registrera dig på portalen. Då måste du välja den som tillhandahåller allmännyttiga tjänster, och ange numret på ditt personliga konto.

Det är inte nödvändigt att oroa sig för riktigheten av kvitton och in uppgifter om leverantören.

På grundval av det personliga kontot, liksom säljaren Namn, kommer systemet att generera ett kvitto med korrekta uppgifter.

Vi kan bara välja en betalningsmetod och gör det. Har ett personligt konto på "Offentliga tjänster" portal är väldigt användarvänligt.

Den kan användas inte bara för att betala för kommunala, men också för att övervaka status för betalningen, tid att lära sig om de upplupna belopp och uppkomsten av efterskott.

Detta gäller inte bara offentliga tjänster, men också betalning av skatter, böter och andra saker.

Ansvarig för skulden

I artikel. 153 Housing Koden anger att skyldigheten att betala för offentliga tjänster ligger inte bara på ägarna till lokalerna, utan också för arbetsgivare.

Obetalda räkningar i tid för att tillhandahålla offentliga tjänster kan leda till det faktum att gäldenären kommer att vräkta från de lokaler som det.

kommunala tjänsteleverantören har rätt att stämma försumliga, om skulden är "hängande" i sex månader eller mer.

Tillvägagångssättet för betalning av verktyg, och skyldigheten att göra det på månadsbasis, vilar med ägarna och hyresgäster. Detta anges i bostadslagen.

Avhysning från bostäder för utebliven betalning av allmännyttiga tjänster sker i enlighet med den nuvarande upplagan av bostadslagen och resolutionen från plenum i Högsta domstolen i Ryssland №14 från 02. 07. 2009.

Skuld att betala för offentliga tjänster uppstår när tjänsten konsumenten inte betala räkningarna för 3-Yoh månader.

Därefter har energibolaget rätt att utdöma böter på en gäldenär, och att ta ut honom ränta på skulden.

Den påföljd i mängden 1/300 av refinansieringsräntan vid tidpunkten för uppkomsten av skulden för varje dags försening.

Periodisering börjar dagen efter avtalad löptid betalning.

Vanligtvis varnar servicebolaget gäldenären att han har sitt ursprung skulden, och ställer betalningsfristen utan påföljd.

Om det vid denna tidpunkt skulden inte betalas tillbaka, sedan börjar nästa dag laddning straff.

bötesbeloppet, cirka 30 cent per dag. Men det beror på hur mycket av skulden och förseningsperioden.

Om konsumenten inte betala skulden, ett halvår efter debuten av skulden tjänsteföretag har rätt att stämma för att återställa alla skulder till deras fördel.

Om en familj inte har tillräckligt med pengar för att betala för allmännyttiga betalningar i Moskva och i andra delar av vårt land, är en sådan familj har rätt till registrering av offentligt stöd i form av subventioner.

Så har rätt till de familjer där för att betala för den kommunala kostnader är 22% eller mer av alla obschesemeynyh inkomster.

För beräkningen tar hänsyn inte bara inkomster arbetande familjer, men andra betalningar.

Till exempel, min farmors pension, som är registrerat i samma lägenhet eller student stipendium, som är utbildad i high school och fungerar inte.

En sådan tröskel på 22%, som i Moskva och flera andra regioner. I andra regioner är det något lägre - från 10% till 15% av omsättningen obschesemeynyh.

För registrering bidrag bör kontakta institutionen för socialt skydd. Moskva medborgare vänder sig till centrum av bostadssubventioner, som filialen är belägen i varje område i staden.

Du måste skriva ett uttalande om att tillhandahålla stöd och bifoga handlingar som styrker rätten till det.

Bidraget kommer att överföras varje månad till den angivna bankkonto sökanden. Men det finns en viktig förutsättning - bör göras betalning av räkningar genom den 10: e i månaden efter beräkningen.

Bidraget har inget syfte. Den kan användas för betalning av räkningar, liksom för andra ändamål.

Vad ingår i hyran i Ryssland, klicka här.

Vad är preskriptions skuld hyra i 2016, finns här.

Inte ha några skulder och som ett resultat, onödiga problem, är det nödvändigt att betala räkningar i tid.

Lagen säger att detta bör göras innan den 10: e dagen i följande månad, som går utöver summan av beräkningen av månaden för att betala.

Avbetalning skulden på elräkningar

Efterskott på elräkningar kan uppstå av många skäl. Och om beloppet förs över en tillräckligt stor, kan förvaltningsbolaget beviljas omgångar. Detta är ett lönsamt alternativ för dem som inte har någon möjlighet att göra hela beloppet på en gång.

Listan över gäldenärer på elräkningar

Skulder på elräkningar för medborgarna bildas som ett resultat av utebliven betalning under flera månader. Många medborgare har förlorat en inkomstkälla som en följd av den långvariga ekonomiska krisen i landet. Det finns fall då medborgare med en stabil finansiell situation att ignorera skyldigheten att betala verktyg.

Meddelande om skulden på elräkningar

Varje konsument av allmännyttiga tjänster skall vara skyldiga att i rätt tid förlita avgift. Om av någon anledning finns det utebliven betalning av tjänster som tillhandahålls av allmännyttiga företag, uppmanas användaren att ett visst ansvar. Fondbolaget enligt lag har rätt att samla in en skuld.

Bidrag för verktyg

Boendetjänster måste betala i tid, och att göra det måste inte bara ägare utan även hyresgäster.

En av ägarna inte betalar räkningar

Uppstod av något skäl är skulden för allmännyttiga tjänster alltid obehagligt. Men om utseendet av skulden inte klandra dig, men någon annan är fortfarande svårt. Många av delägarna av lägenheter tror att de måste betala för de tjänster och verktyg för sig själv och för "den där killen." Detta är fel.

Elräkningar i en ny byggnad

Att köpa en lägenhet i ny byggnad skapar en hel del frågor, bland dem - laddningen av elräkningar intar en ledande position. utvecklare lura ofta aktieägare, vilket tvingar dem att betala för icke-existerande tjänster.

Felaktig beräkning av nytta betalningar

Att betala för verktyg står på månadsbasis och med en tillräckligt stor mängd. Detta är en av de mest betydelsefulla månatliga utgifter, som inte kan vägra. Men ibland användarna betalar för luften, för de tjänster som de inte tycker om.

Moderna bostäder är utrustade med tekniska tjänster, som levereras till invånarna bekvämligheter olika organisationer. Varje person använder en tjänsteleverantör, enligt den allmänna titeln verktyg.

Hur man delar ett personligt konto på elräkningar

I det dagliga livet, det finns olika situationer i samband med utbetalning av kommunala tjänster. uppstår ofta mellan hyresgäster i konflikter som löses i domstol.

Varje månad betalar varje familj för allmännyttiga tjänster kvitton, som serveras av företaget lägger brevlådor.

Få gratis juridisk rådgivning just nu:

+7 (499) 703-43-52 Moskva och podmoskovje

+7 (812) 309-57-61 Sankt Petersburg och regionen

bostads~~POS=TRUNC tjänster~~POS=HEADCOMP

Vad är det allmännyttiga företag?

Allmännyttiga företag menar med en säker och stabil leverans av kallt och varmt vatten, elektrisk energi, gas, värme, avgaser och rening av avloppsvatten, underhåll och reparation av hus, lokala området, samt förbättring av en lösning i enlighet med specificerade normer, normer och krav (MDC 2-04.2004).

Klassificeringen av bostäder och kommunal service

Alla allmännyttiga tjänster, vilket kan ses i titeln, är indelade i två grupper:

bostäder tjänster omfattar i sin tur:

- uthyrning av lokaler på sociala anställningsavtal eller ett anställningsavtal lokaler statlig eller kommunal bostadsbeståndet;

- underhåll och reparation av bostaden, inklusive de tjänster och arbete för att hantera hyreshus, underhåll och löpande reparationer av gemensam egendom i ett hyreshus;

- översyn av den gemensamma egendom i ett hyreshus för husägare;

- avlägsnande av fast och flytande avfall från flerbostadshus.

Elräkningar inkluderar:

I enlighet med artikel 154 i Housing koden, struktur betalningar för allmännyttiga tjänster, beroende på vilken form av ägande av lokaler är som följer:

1. För arbetsgivare lokaler som den sociala anställningsavtal eller ett anställningsavtal lokaler statlig eller kommunal fastighetsbeståndet, bostäder och samhällsservice inkluderar:

2. För ägaren av lokalerna i ett hyreshus bostäder och samhällsservice inkluderar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 80 = 86