våningen vinden

Byggandet av vinden med sina egna händer, ett foto av de bästa alternativen

Byggandet av vinden är det enklaste, snabbaste och billigaste sättet att expandera livsrum i huset. Konstruktionen av sådana anläggningar är mycket billigare än att tillverka ett bostadsområde annex till ett privat hus. Även om rummet, upprättats i enlighet med vinden, har en mycket liten storlek, betyder det inte avsaknaden av möjligheten av dess rationell.

våningen vinden Det är inte bara en bra investering av pengar, men också en möjlighet att visa fantasi i utformningen av en interiör gjort med sina händer. Här är några bilder av de bästa exemplen på hur man effektivt använda varje kvadratmeter av området med vinden.

Detta rum kan vara ett bra ställe allt barnkammare, sovrum, vardagsrum. När du väljer alternativ för att skapa det inre av vinden med sina egna händer, kommer det att vara möjligt betydande besparingar. I detta fall kommer det att vara möjligt att få ett bekvämt och mysigt rum.

Tillverkningssteg av vinden med sina egna händer

 1. Välj din stil för inredningen, som också skall beaktas vid bestämning av typ av möbler, dekoration material och tillbehör för vinden.
 2. Ett beslut om vilken typ av material som skall användas som tak dekoration, golv, väggar, vinden. Erfarna designers rekommenderar användning av hög kvalitet och naturliga material.
 3. Definition av de viktigaste färgschema i rummet. I detta fall kan man använda flera nyanser av en färg, en elegant och stilfull mottagningsrummet. Om slutresultatet bör vara mer extravaganta och djärva accenter görs bäst genom att tillämpa en ljus och mättade färger.

Projicera framtid vinden och material för konstruktion

Det viktigaste elementet i det pågående jobbet är taket, kännetecknas av sin ovanliga struktur. Ganska vanligt utförande i vilket fönsteröppningarna är monterad direkt på taket genom att ordna dem i en viss vinkel. mansardtak, gjort med sina egna händer, innebär ofta en förändring i profilen, som om att bryta det.

För vinden, kan du använda antingen konventionella lean-och brutna gaveltyper tak. Naturligtvis kommer den resulterande utseende beror på loftet av de material som används, liksom på design av taket.

Som en allmän regel, för att bygga på vinden med sina egna händer, Vi behöver följande material:

 • Board.
 • Reiki.
 • Metall hörn.
 • Träklossar.
 • Metall hängslen.
 • Tätskikt.
 • Fästelement.
 • Mineralull.
 • Fönster design.
 • Trappa.

Vidare kan det vara användbart uppsättning av olika byggverktyg, exempelvis skruvmejsel, bågfil, en borr, en häftapparat, en nivå mejsel.

ramkonstruktion och utformning av den välvda vinden

Proffs tror att produktionen av ramverket är det mest tidskrävande steget att bygga ett rum på vinden. Ensam är utförandet av detta arbete är omöjligt, så du behöver en assistent. Till att börja med fit mauerlat runt omkretsen av högst upp i huset. Då är det nödvändigt att fästa kuggstången till de två extrema horisontellt anordnade skenor, sammankopplade. Slutligen ställer den längsgående bryggan ovanpå rack.

För att framställa en välvd utformning med händerna så som visas i bilden, är det nödvändigt att dra en sladd och formas mellan bågarna för att fixera den inre delen av ramen. Deras värde ska matcha storleken på sidobågar. Fastställande alla element rekommenderas för metallband och hörn. Slutligen, genom att använda en konventionell hammare och spik, på den yttre sidan av taket du behöver för att spika låda, bildad av spjälor eller plankor.

Dessa element är ett viktigt steg i byggandet av vinden med sina egna händer. Det bästa alternativet för att skydda lokaler mot fuktinträngning kommer membran film, läggs över reglarna.

Ett utmärkt material som lämpar sig för vinden isolering är mineralull, som måste säkras från insidan av spännverket.

Lägga tak, installation av fönster och inredning trim

Hittills skulle den mest framgångsrika alternativet användas som material för taket på vinden folie, metall eller skiffer.

Det sista steget är installationsfönster och utför med sina egna händer interna dekoration av vindsutrymmet.

Intressanta alternativ mansardtak rummet design

Bilden nedan visar några konkreta exempel på hur du kan göra ett mysigt vardagsrum brutna olika ändamål.

Vardagsrummet eller hemmabio på vinden

Rum för att ta emot gäster och resten ska vara enkelt och representativ. Men i vardagsrummet, som ligger på vinden, bryts lätt stereotyper. genomtänkt noggrant arrangemang av elementen av situationen, trots det lilla området, kan hjälpa till att få i slutändan en elegant och vackra rum. Utmärkta resultat kan uppnås, med tanke på följande rekommendationer:

 • Den minimalt antal delar.
 • Ergonomiska möbler, möbler.
 • Noggrant utformad belysning alternativ.

En av de mest ovanliga, men praktiska designalternativ vindsrum är organisationen lounger utrustade med ett hemmabiosystem. Det är värt att nämna att användas som isolering värmeisolering material bostäder vinden kan fungera samt att få en utmärkt akustisk effekt. Därför att njuta tittar på dina favoritfilmer Det kommer att bli exakt så liten teater samt i nuet.

Bibliotek eller grupprum

Arbeta produktivt och njuta av att läsa en bok kommer att hjälpa en avskild och lugn plats, vad kan bli ett loft, dekorerad med ett kontor eller bibliotek. Genom att utrusta väggarna omtänksamt inbyggda hyllor och ställningar, avsedd för förvaring av böcker är möjligt att kombinera båda funktionerna. Bekväm och praktisk plats kan göras genom att tillämpa kompetensen hos korrekt användning av tillgängligt utrymme och ergonomiska principer.

Naturligtvis placeringen av köket på vinden ser ut som en bra idé, som för förverkligandet av en sådan plan inte behöver mycket utrymme. Dock kommer det här alternativet behöver en mycket bra och välgjord isolering i väggar och tak. Ett sådant krav beror på det faktum att het ånga, som kommer att stiga i tillagningsprocessen, kommer att ha en stark inverkan på cirkulationen av luften i utrymmet under taket.

Biljard rum på vinden

Om inget företräde ges för att lugna titta på film, och mer aktiv fritid en grupp vänner på vinden för att bättre organisera biljardrum, som är stor variation på den dagliga rutinen. Vid första anblicken, att sätta ett biljardbord i ett litet utrymme är overklig. Men med hjälp av speciella ändringar hemlik tabeller som har mycket blygsamma storlek parametrar, problemet kan lösas. Biljardbord rekommenderas att installera i mitten av rummet, vilket gör det mest bra belysning på honom.

Så, med en god smak, en känsla för proportioner och möjlighet att enkelt klara av uppgiften, du kan säkert ta upp vinden dekoration med sina egna händer. Och efter en tid där till fullo njuta av resultatet.

Förberedelse vinden för vintern

Varje ägare använder det utrymme som ligger under taket, på olika sätt, beroende på deras mål. Någon ordnar sovrummet här, någon - ett rymligt vardagsrum, någon - ett rum som utformats för spelet i bordtennis eller biljard. Vissa ägare har utrustat tillräckligt bra i territoriet plantskola. Och vissa tror att det bästa alternativet för detta utrymme - en vinterträdgård. Hur många människor, så många beslut. Men alla kommer till samma slutsats: det slag som öppnar från fönstren i översta våningen, unikt fantastiskt.

Schema värmeaggregatet.

Som först använde vinden för bostadsändamål?

Belastningen på 'vinden' golv, jämfört med våningen under, är för liten, så det finns minimalt med bärande konstruktioner. Detta bidrar till att skapa den mest rymliga även "luft" utrymme. Attic - är en bostad belägen i vindsutrymmet. En sådan titel fick hon vid namn franske arkitekten F. Mansart. Det var först med att använda vinden för bostäder och kommersiella ändamål.

För att bli ett loft på vinden, måste du utföra några ganska komplexa jobb enkelt. Till att börja med måste du överväga den viktiga frågan om hur man gör dagsljus komma in i rummet. Innan du utrusta vinden, kommer ägaren måste bestämma om den skulle användas detta utrymme till god användning under den kalla perioden. Om du behöver en varm vind, är det nödvändigt att korrekt isolera vindsutrymmet.

Skapa en pålitlig sköld

Schema vinden isolering.

Eftersom vinden, har vanligen en tillräckligt stor total area för kontakt med den yttre miljön, dess värmeförluster, särskilt under vintermånaderna, är för stora och är cirka 20 - 25% av värmen i byggnaden. Syftet med denna herre skulle vara att göra läckage av värdefull energi minimum. Att uppnå en sådan effekt skulle vara möjligt om skapandet av de mest pålitliga kvaliteten på skärmmaterial för isolering.

Klarar värmeisolering teknik

Men inte mindre viktig förutsättning för att uppnå det är och använda den på det mest strikt enlighet med rutinerade teknik isolering. Varm skärm kommer också att utföra funktionen av en räddning för vinden på sommaren i händelse av en eventuell överhettning.

Konsekvenserna av dålig isolering

Faktorer som påverkar taket.

 • överdriven fuktighet inom vinden;
 • is hängande från takfoten på taket;
 • frysning av kopplingsdosor;
 • den konstanta uppkomsten av läckage och bildning av istappar.

Värmeisolering av vinden - ett mycket viktigt och nödvändigt byggprocessen. På många sätt bestämmer den hållbarhet och tillförlitlighet i rummet, så det finns absolut olämpligt alternativ för att spara pengar på inköp av material för isolering.

Den moderna marknaden för värmeisolering är rikt och varierat. Takkonstruktionen kräver främst isoleringar som besitter egenskaper såsom hög miljö, brand, lägsta hygroskopicitet, och mycket hög vattenbeständighet.

Jämförande egenskaper isolering för taket.

En viktig punkt är den obligatoriska närvaron av absolut alla de egenskaper som anges ovan. Frånvaron i det värmeisolerande materialet enligt någon av ovanstående egenskaper, till exempel, är inte så bra vattenbeständighet eller inte en hög hygroskopicitet, försämras dess värmebeständighet och, som en konsekvens, leder till en stor förändring inte bara dess storlek, utan även en försämring av dess hållfasthetsegenskaper . Alla dessa brister uppenbart i förlust av värme och en betydande försämring av levnadsförhållandena.

Vad komma ihåg genom att skapa en termiskt skydd för vinden?

Skapa en värmeskydd av vinden, måste du så noggrant stygnplåten värmare, vara säker på att komma ihåg att även de minsta spricka manifestera sig och kommer att fungera som en källa genom vilken den dyrbara värmen rummet läckt ut. Tänk på att värmeisolerande material deponeras och under, och över takstolarna, och inte bara mellan dem. Inte heller uteslutas en kombinerad metod. Sålunda vraspor platta monterad mellan spärrarna, liksom ovan (nedan) dem i lådan själva vinden.

Skydda isoleringen från vatten

Vid installation av isoleringsskivor, finns det ett behov av att skydda den från eventuellt läckage och inträngande vatten penetration och vind par droppar som bildas inomhus. Med detta syfte tillförlitlig vatten- och vindruta, samt ånga (ångspärr och tätskikt film superdiffuzionnaya ISOROC membran, etc.).

Processen för uppvärmning av fönstret.

En annan viktig punkt som bör komma ihåg när takkonstruktionen är behovet av ventilation. På tal om isolering på vinden, är det nödvändigt att påminna om att särskild uppmärksamhet bör ägnas åt genomförandet av värmeisolering av takfönster. Det är särskilt viktigt att säkerställa beräkningen av isoleringstjockleken exakt densamma över hela konturen av fönsteröppningen, eller på platser där det kommer att finnas en lägre tjocklek av isolering, är det möjligt frysning.

Värmeisolering av vinds gavel gör via ett aggregat i en skiktad koppling, som ligger mellan det yttre skyddsskiktet och det dekorativa trimbäraren väggen. För att förhindra en möjlig implementering av fuktansamling i isoleringen är det rekommenderat att använda en ångspärr.

Scheme vindsisolering väggar.

Om konstruktionen av väggarna i utrymmet funnit tillämpning system som har namnet "ventilerad fasad", när mellan isoleringen och skyddande och dekorativa inför en spalt av ca 40 - 150 mm, medan det för maximalt skydd av sådan isolering från värme blåsning av clearance och fukt vanligtvis används gidrovetrozaschitnaya membran. Väggarna i vinden inte nödvändigtvis isolera i händelse av att detta rum taket var isolerad från toppen och fortsätter till botten. Wall isolering vinden isolering görs först efter sex.

Väggisolering framställs på följande sätt: den bakre delen av stativet, som är pelarna i de framtida väggar, 30 - 40 cm fyllda med träribbor. Att de måste göra om isolering. Ark av värmeisolering, förskurna rätt storlek, mycket tätt inklämd mellan stöden. På toppen av hela ytan av nästa vägg och täckt med en ångspärr på samma sätt som taket är gjord, sutureras skenor.

Vinden ångspärr kan säkerställa maximal täthet, och hennes leder nödvändigtvis limmas med en vidhäftande tejp. Värmeisolering av taket utföres vanligtvis, stapling följande skikt: ångspärrsegenskaper, isolering, gidrobarer, golv, golvbeläggning. Sådan "Layer Cake" kommer att vara vid 100% uteffekt inhiberar den varma luften från utrymmena belägna nedan. Typiskt används isoleringen antingen mineralull eller skum.

Typer av isolering fäste.

Isolera vinden med hjälp av mineralull

Om du väljer att göra isoleringen av vindsrum med hjälp av mineralull skulle mer fördelaktigt alternativ vara att använda mineralullsmattor. De har inte nöja sig med tiden och mycket bättre hålla sin form. Laid mineralull behöver två lager.

Isolera vinden med hjälp av skum

Variant vinden isolering skum, jämfört med användningen av mineralull, - en mindre önskvärt alternativ. Definitivt, behåller skummet värme bra, men i sin tur betyder inte hindra penetration och uppkomsten av möss. Emellertid är helt acceptabelt att använda skum. Det är önskvärt att göra skumenhetsplåtarna i två skikt. Följaktligen visar det sig att det är nödvändigt att skaffa ark 50 mm i tjocklek. Sedan placeras mellan takstolarna så att lederna tillhör arken i det första skiktet inte sammanfaller med lederna i det andra skiktet ark.

Hur man kan uppnå 100% effekt med isolering?

Det är viktigt att komma ihåg att endast noggrann, gjort sig husbonden kontrollera designen för förekomst av fukt och röta och radera dem vid behov med hjälp av obligatorisk antiseptisk behandling eller utbyte av vissa delar av strukturen, som redan är ur drift, kommer 100% förtroende för framgången av den planerade verksamheten och hjälpa dig att få ut det mesta varm plats, passar inte bara för lagring av reservverktyg och saker, men också för bostäder.

Råd om hur man gör vinden beboe

Isolera vinden i förorter hem och omvandla dem till boyta har nyligen blivit mycket modern. Om så önskas, under taket, kan du flytta kontoret för att ordna vardagsrummet här, ett kök, ett biljardrum, en gillestuga, hemmabio, eller ens ett bad eller bastu.

Hur man gör så att rummet under taket för att få bekväma och mysiga? Hur du ordnar rummet och placera den i ett visst fall? Vad ska vara hans plan? Låt oss försöka ta itu med allt detta.

Byggandet av bostäder vindsvåningen

Först av allt, naturligtvis nödvändigt att göra projektet ett bostadsområde vindsvåningen. Även vid tidpunkten för byggandet bör se till att höjden på framtiden rum från golvet till den högsta punkten på taket inte är mindre än 2,3 m. Att leva med komfort och bekvämlighet här kommer det att bli möjligt endast i detta fall. Vid utvecklingen av projektet, naturligtvis, bör först tänka på syftet med lokaler, samt hur det kommer att bli det inre av ett vardagsrum på vinden.

Kontor i vinden förorter hem utrustar mycket ofta. Detta vardagsrummet kan vara en perfekt plats för dem som vill arbeta, helt isolerade från den bullriga hemmiljö. Nackdelen med denna lösning kan anses att vinden - ett rum är oftast ganska mörkt. Därför, i detta fall i första hand bör ta hand om sin goda ljus. Göra takläggning projekt är det önskvärt att tillhandahålla ett fönster, inte bara på fasader, men också på sluttningarna.

Våningen vinden. Foton en väl upplyst bekväm kontors

behövs boende till zon minst tre delar: arbete, lagringsutrymme för kontorsmaterial och en relaxavdelning. Längs sluttande väggar i denna vindsrum rymmer tabeller. Soffa sittplatser nödvändigt att sätta på väggen eller i mitten av rummet.

I studien på ett bostadsområde vinden är möjligt att ställa in en bekväm soffa att koppla

Möblerna på kontoret på ett bostadsområde våning under taket bör inte vara så mycket vacker som praktiskt. Särskild uppmärksamhet bör ägnas naturligtvis TV. Bygg inre av rummet bör vara precis runt möbler. Det är oftast satt vid fönstret. Bords skrivbord bör inte vara för liten.

Obs: Vid utformningen av skåp design på vinden är att välja en lågmäld och strikt stil. Alltför många inte använda tillbehör i det här rummet.

Kontoret på vinden ska duka med en stor bordsskiva

Eftersom levande vinden - rum är oftast inte särskilt stor, utveckla hans design är för mörka eller ljusa färger, är det inte nödvändigt. Detta gäller både efterbehandling material och möbler själv. Emellertid är användningen av kontraster en mycket bra lösning. I detta fall täcker av väggar, golv och tak, till exempel, kan vara lätt, och möbler tillverkade av ett material som är tillräckligt mörk nyans.

När du gör en kontor på ett bostadsområde vinden är möjligt att använda metoden av kontraster

Mest föredraget för skåpet betraktas svala färger.

Våningen vinden med sina egna händer - en idé till ett hus på landet bara bra. Om så önskas, är taket även möjligt att ordna vardagsrummet. Detta rum kommer säkert att få mycket bekväma. Nackdelen med att bo i vinden kan vara en brist på kvadratmeter.

Soffan i vardagsrummet som brukar placeras i en lutande vägg, nära takfönster. Således vid slutet av den vertikala väggen är nödvändigt att sätta ett nattduksbord med en TV.

Att leva på vinden. Foto vardagsrum, möblerat med maximal bekvämlighet

Om så önskas, i ett vardagsrum på vinden kan ställas in även en liten hemmabio.

Viktigt: I vardagsrummet under taket bör utformas i samma stil. Det kan vara både klassisk och land, modern eller loft.

Även i en tillräckligt stor livsrum bör inte vara för stor möbler. Modulära lätta skåp kommer sannolikt att passa in i det inre av rummet en mycket mer ergonomisk.

Obs: Utformningen av rum på vinden för att ta emot gäster, bör utvecklas på ett sådant sätt att de är fria från möbler område i mitten av rummet.

Om storleken på bostäder golv inte tillåter att ordna händerna fulla vardagsrum, kan du försöka här för att utrusta en mysig relaxrum. I detta fall kommer en liten soffa och bord på ett fönster räcka.

Foto vinden lounger

Bibliotek på ett bostadsområde vinden och lyckad lösning. Läs en bok i total tystnad skulle vara mycket trevligt. Den enda nackdelen med en sådan omvandling kan vara något som du måste betala maximal uppmärksamhet till rymden tätskikt. När allt kommer omkring är alltför fuktig mikroklimat av boken överförs inte. På gavelväggen på vinden vardagsrummet i detta fall är det nödvändigt att anordna ett stort antal hyllor, och längs den sluttande installera praktiska hyllor.

Bekväma rum på vinden biblioteket

bad enhet på vinden kommer inte att spendera pengar för att bygga en separat byggnad. Nackdelen med en sådan lösning kan anses nödvändig i konstruktion och installation av hög kvalitet avlopp extra vattentätt skydd överlappning.

I regenereringsbadet är bäst att inte installera en vedeldad och elspis. Idag kan även Wall alternativ köpas.

Bad med bostäder vinden kan se mycket vacker och fortfarande vara bekväm

Biljard rum på vinden - ett annat bra alternativ arrangemang av lokalerna. Framför allt är det lämpligt friluftsentusiaster. Men efter att ha beslutat att utrusta vinden så värt med tanke på att ett stort biljardbord i rummet kommer att kunna rymma osannolikt. Vi måste leta efter en kompakt modell.

På ett bostadsområde vinden kan ordnas biljard

Köket i vinden - en annan bra beslut när det gäller omvandlingen av lokalerna. Svårigheten i detta fall kan bara uppstå med leverans av alla nödvändiga kommunikationer. Arrangera köket till vinden är inte bara viktigt att välja rätt design, men också att se till att denna vardagsrummet var det mest bekväma. Under fönstren i det här rummet är vanligtvis ett handfat eller bord. Kylskåp bör sätta på gavelväggarna och tabeller - längs den lutande. Således får det mest bekväma köket.

Ät på köksbordet, som i vinden fönster, kommer att vara trevligare

Kombinationen av lokaler för olika ändamål

Under stora tak ibland ordna flera vardagsrum för olika ändamål. Du kan till exempel här samtidigt utrusta vardagsrummet och köket eller på kontoret, allrum och ett bibliotek.

Rum på vinden. Foton kontor, i kombination med ett bibliotek

Rumskamrat är bäst att inte tjock septa, och lätta genomskinliga skärmar. I det här fallet får vi mycket bekväma och vacker lägenhet loft.

Hur man väljer utformningen av vinden i ett hus på landet eller villa?

Exempel avsluta balkongen: arch franska glasningsöppning

Välja utformningen av barnens rum för flickor, bilder av vackra rum

Först nyligen jag konverterade vinden till ett kontor. Jag beställde ett par smala skåp och sätta på gavlarna på vardera sidan av fönstret. En tabell placeras under luck takfönster lite längre. Det var mycket bekvämt.

Jag vet inte hur man ordnar ett mansardtak rum. Sovrum, vardagsrum, studera och kök är i huset. Bath bredvid byggas. Så vinden tills bostäder och tomgång.

Utrusta barnkammaren där. Barnen kommer att älska loftet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 31 = 37