Livet i garaget

Är det möjligt att permanent uppehållstillstånd i garaget?

Upprepade gånger jag hört och läst vad som händer i Moskva och andra storstäder, en del människor runda De bor i garaget.

Är detta tillåtet enligt lagen?

Liksom polisen, polisen eller snarare att behandla sådana extremister?

Hur man organiserar värme, vatten och sanitet i dessa garage? Vem vet, berätta för oss.

Personligen är jag bara undrar, men någon det ska vara användbart.

Sedan januari, tvingas leva i garaget.

Betong. 18 kvadrater, nio rutor källare. Vinter uppvärmning el, 1,5-2 kilowatt per timme kontinuerligt. Värme var penofolom 2mm nu är isolerade med skum och Foder. Vatten för att köpa mat, toaletten på bensinstationen eller närmaste köpcentrum, tvätt pomyvka vänner. Matlagning i multivarka.

På vintern hölls temperaturen inom 14-18 grader, 24-32 grader sommaren (dag hade sitta öppna porten). Den är försedd med tre faser på 16 ampere på varje (totalt tillåtna förbrukningen till 10,5 kilowatt).

Tyvärr är ägare tvingas sälja garaget (jag hyra för 5000 per månad), leta efter andra boende alternativ (du inte vill ha i ett tält i skogen bor på vintern).

Boende i ett garage, kan det verkligen vara.

I ett närliggande garage (bredvid mitt) bor nu muzhichok.Zhivet dostoyno.Blizko Jag känner honom inte, men jag kan säga att en man inte på den positiva skuchaet.Vsegda: Hej, ulybaetsya.Kakim otillräcklig eller druckit jag inte när jag inte såg Ja, och andra också, så de säger att den lilla människan och inget fel med positiva eller som inte gjorde det.

Garage honom extrem och planterade en mängd olika blommor längs ytterväggen.

Blomster med blommor ständigt uhozhena.Vidno omedelbart att den person att ta hand om blommor.

Men jag har aldrig talat med honom, vad hans liv är på det sättet, men i garaget rent och snyggt.

Inuti är allt dekorerad med inte värre än en bekväm lägenhet.

Kort sagt, som sommar bor i landet och alltid ett leende på pozitive.S ustah.Ne uttråkad man.

Jag bor vid Svarta havets kust. Det bostadshus garage länge sedan någon inte ovanligt, tvärtom, förvånad över att någon med ett garage, inte använda den här funktionen.

Frågor med kommunikation är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken.

Elektricitet är vanligtvis tillgängliga i varje garage kooperativ. Det är lätt - det finns inga problem med att använda alla nödvändiga hushållsapparater, inklusive spis, tvättmaskin, varmvattenberedare och så vidare. I allmänhet, matlagning du kan använda gasol, under förutsättning att alla säkerhetsåtgärder.

Vatten ofta placerats i kooperativ. Frågan om anslutning till konkreta garage, oftast utan problem lösas på plats med ordföranden. Även om detta inte är möjligt, är kapaciteten inställd optimalt 2- kub 3 och hydrofor i källaren. Vatten importerat vatten carter, också är löst. Dricka - eller 20 liter importeras också, eller ett bra filter.

Avlopp - septisk tank, i extrema fall - en bio-toalett, men det är mycket besvärligt.

Vad, värme? Garage stabilt isolerad, bra val av material är nu enorm, och vidare, eller konvektor (från el - det bästa alternativet är markerad) eller upphettning med fastbränslepannan.

Så i fråga om komfort, kan du inte nöja sämre än i lägenheten, och underhållet kostar mindre ibland.

Är i ditt garage, har du all rätt att när som helst, dygnet runt även. Om du inte kommer att hålla en håla, en bordell eller ett kasino, brottsbekämpande organ som är intresserade av dig vrya längd. Och här svaren på advokater om lagligheten av konstruktionen av överbyggnaden ovanför garaget.

Jag brukade, i Fjärran Östern var en fyra våningar parkeringsgarage. Bilen var på första våningen, i botten fanns en verkstad, i kombination med en inspektion grop, där jag tog även en liten svarv. Längre ner var bekväm, torr källare, där han höll potatis, alla hemlagade konserver och mycket mer. Och på toppen, på andra våningen har ett vardagsrum, och många bosatte sig i det, beroende på fantasi, tillgången på pengar och korruption åtgärder. Vissa tvätta ner, gå hem och bara dricka i garaget tills sopyutsya död. För andra är det - en mötesplats med vänner. Och vem kan stoppa dig att bo permanent i garaget, om det är - är din privata egendom. I garaget vi var där och varmt och kallt vatten, och utmärkt värme, bra TV och musik installation, utmärkt belysning. Vissa geezer lyckades göra vilorum renovering. I allmänhet - den stora ryska och mycket i det mirakel.

Vad vatten? Hur avlopp (toalett), och på vintern? - 3 år sedan

Vårt folk kan bo var som helst, om det behövs. Men frågan är hur det är att legalisera bostad. Så är det nästan omöjligt att legalisera. Om ditt garage är värd i ett område som tillhör dig, kan du fortfarande konkurrera. För att få uppehållstillstånd, behöver det här rummet omvandlas till bostäder. För detta ändamål är det nödvändigt att officiellt erkänna de levande.

Faktum är att om att registrera en person, ju mer han vill gifta sig, då barnet kommer att födas och kommer att behöva ta en sjuk mamma. Detta redan inte kan vägra kroppar. Därför kan registret endast i vardagsrummet. Och för att leva utan uppehållstillstånd - vänligen. Du kan bygga och sanitet, liksom många av b / ett hjul. Men det kommer alla att tills vidare, tills antingen klaga till någon om vad du täppa till territorium avloppsvattnet genom avloppssystemet byggs olagligt. Eller orsaka brandmän till frågan om hur man värmer än vatten värms upp, är gasen där med dig.

Och grannar i garaget, kan du ändå förstå, eftersom det ofta en brand eller annan nödsituation uppstår.

Vid första anblicken är listan över dokument som krävs som oskyldig, även bara:

Men om du går igenom alla dessa punkter, utan snarare fall verkar himlen ovchinka.

Du kan prova. Men om det garage kooperativ, är det nödvändigt att börja med ordföranden i kooperativet. Du kan erbjudas bara att sälja din bostad och köpa något, där du kan leva.

Titta på ett garage om garaget har el och ljus, är det möjligt att ordna bostäder, men det är möjligt att leva på sommaren, och det finns ingen värme på vintern kan frysas. Och så i garaget var olämpliga för boende behöver isolera väggar, att göra reparationer, möbler för att inreda sin lilla garage och det kan vara ett skydd.

Men du är uppenbara allmänna överväganden

Och jag skulle vilja se någon från mötet delade verklig upplevelse, verkliga fakta om Ryssland, helst i Moskva eller vid den centrala delen i större städer. Hon berättade hur man genomför vatten regleras administrativa relationer och andra - 2 år sedan

Jo, jag menar ser ut som ett garage finns) Jag jobbar på ett företag så det är vår chef för garaget eftersom garaget finns en soffa en bra läder och bords bestånd av mahogny och reparation häftigt där), återstår det bara att sätta ett kylskåp och häng TV på väggen, jag tror att det kommer att vara möjligt att bo där

Garage Jeremy Buchholz från Frankrike.

Med lite fantasi och hårt arbete, och voila, det finns en stor lägenhet i 41 kvadratmeter!

I Ryssland, kanske också kan göra det, men garaget måste vara på ohronyaemoy territorium, eftersom de kan bära.

Och vad kan du svara på mina frågor på bekostnad av värme och vatten och laglighet sort? I vårt land, naturligtvis. - 3 år sedan

Jag tror att bo i ett garage finns i så mycket som du är picky människor. Om zamorochitsya, är det möjligt att utrusta allt bekvämare än i en lägenhet. Men, du behöver tillstånd för varje steg i Ryssland. Dessutom är upplösningen inte bara staten, utan även andra ägare. Om garaget ligger i ett kooperativ, är det troligt att kräva tillstånd från grann människor.

Det finns garage, två våningar och det finns allt du behöver och vatten och ljus och dusch.

Så det är okej om du bor i ett garage.

Detta är precis vad som är billigare att betala för lägenheten.

Jag är verkligen trött redan betalar för en lägenhet och tänka när den stoppas.

Enligt lag är garaget vara lokaler och bo där, skapar bekväma lägenheter är förbjuden. Men i själva verket är Moskva säljer full-garage med euro renovering för att leva. Dessa garage är mycket billigare lägenheter, och alla bara inte kan kontrollera och vräka desto mer. Eftersom att bevisa det faktum att leva i ett garage mycket dyr arbetskraft.

Jag tror att det är möjligt, om det är att isolera ordentligt och utrusta skulle vara bra för vår net.V prozhivaniya.Pochemu och ingen ingenting om möjligt, det beror på de förhållanden under vilka människor kommer att leva

Hur man lever i garaget

Livssituationer ofta tvingas söka skydd i de mest oväntade ställen. Till exempel har omvandlingen av sommarstugor i förortsområden, och blivit otroligt populärt på senare år mode för att skapa boendeförhållandena i en normal garage. I själva verket är omstruktureringen av den tekniska rum i garaget under tillfälliga bostäder inte ny, det kan bekräftas av alla dem som åtminstone en gång vilade på Svarta havets kust "dikarem9raquo, men det är möjligt om ett fullvärdigt liv i garaget hela året?

Det är nödvändigt att omedelbart göra en bokning, att boendet olämpliga för bostäder garage är ett allvarligt test för din hälsa. Oftast vardagsrum garage föredrar vissa kategorier av befolkningen:

  • Tillfälligt anställda som har kommit i staden eller landet under en viss period, äter en mycket enkel bostäder är betydligt dyrare än förändring av garaget. Den kittlande utsikter är att en enda förändring av lokaler för bostäder tillåter vidare leva för ett öre;
  • Bil och tekniska fans. Liknande kategorier frivilligt går med på att skydd i garaget, särskilt eftersom de redan tillbringar nästan all sin tid i samma rum med din favorit bil eller cykel;
  • Pensionärer och människor som befinner sig i svåra situationer. Först mest av allt, hyra bostäder att hyra och försöker tjäna en ökning till pension, den andra kategorin - de människor som lämnades utan egen bostad, vilket är nödvändigt för att klara de slag av ödet, så de har hårdast.

Hur kan du bor eller överleva i garaget

Först av allt, säker för hälsan av bostäder förutsätter absolut torrt rum, med en fungerande grind och tak. Sprickor på väggarna inte lika kritisk som att läcka eller sagging taket av ett garage eller löst monterad till ramen hos portbladet. Vardagsrum med våta väggar, vatten i källaren och, som ett resultat, mögel eller svamp kan inte, kan sådana bostäder orsaka lung eller hudsjukdomar.

Den minimala mängden av omvandling av garaget till huset

Rummet under skydd av garaget måste göras så bekvämt som möjligt och varm, så du behöver för att utföra små förändringar, och för att lösa de grundläggande problemen i vardagen:

  1. Först av allt måste du utrymma lokaler röran så mycket som möjligt för att göra plats för rörelse. Om garaget är en bil, är det nödvändigt att driva plattformen framför garaget, har ett hus under ett tak med transport är tillåten om den inte är utrustad med gasoltillförselsystemet;
  2. Sedan behöver du för att stärka och justera ventilationssystemet i rummet för att ha en tillräcklig tillförsel av frisk luft till inloppet brukar ställa fortochny fläkt med kontinuerligt justerbar hastighet;
  3. Bor i ett kallt konkret rum är mycket svårt. Behöver isolera taket, är det bäst att hålla ark av tunn skum och sy plywood. Om golvet är i form av betongslipers, är det nödvändigt att fastställa träbalk ytterligare skumskikt, ett skikt av polyetenfilm, och slutligen att lägga trall.

Arrangemang uppvärmning och sanitets nod

Möjlighet att använda toaletten och tvättställ, i själva verket är det absolut nödvändigt för en person att leva i ett rum utan en toalett garage kan vara ett par dagar, inte mer. Inledningsvis kan problemet lösas med badrum med hjälp av kompostering toaletter, medan septiktank för insamling av avföring och avloppsvatten måste tas utanför lokalen. I den enklaste utföringsformen avloppsröret kan härledas genom den nedre inflödesfönster ventilationssystem. På ventilation operation kommer inte att påverkas, men att leva i ett rum med en väl fungerande avloppssystem är mycket mer intressant.

Här kan du ställa in tvättställ, duschkabin. Den minsta versionen av den stora själ kommer att stiga i ett hörn av den bakre väggen i garaget, framför luftningsventil. Sålunda, ett överskott av varm och fuktig luft att lätt avlägsnas från huven av garaget lokaler.

För uppvärmning bättre att använda elektriska konvektor eller öppen spis, garage om det finns ingen elektricitet, är den säkraste att installera en gas konvektor. Att driva ett sådant uppvärmningssystem i garaget måste installera i en vägg hos koaxial lead-out - luftintagsröret. Gasförbrukning kommer att vara cirka 0,3 till 0,5 liter propan per timme, tack vare fullständig automatisering av processen i garage är möjligt att leva och inte betalar mycket uppmärksamhet till värmesystemet.

Märkligt nog, att leva i garaget är svårt för två skäl - på grund av brist på solljus och den lilla storleken på bostadsyta. För att få inflödet av solljus in i rummet, måste radikalt göra om vägen till taket på garaget, till exempel för att sätta dörren fast polykarbonat.

Lång vistelse i rummet i garaget är inte nödvändigtvis slutföra negativ. Till exempel är det möjligt att leva i garaget, plus arbeta i sin egen studio, vilket är omöjligt i förhållanden i flerbostadshus. För många fans Tuning, taxichaufförer, mekanik har ofta att göra en mycket blygsam bostadsförhållanden och inte komma ut ur garaget lokaler i flera dagar i sträck.

Dessutom lever i en konverterad garage rummet ger osynliga, men mycket viktiga fördelar:

  1. Inga irriterande grannar har fått festa, demontering och nattliga sammankomster;
  2. Du behöver inte adresser, vilket innebär att det finns en stor del av hyran som ska betalas är inte känd för några tjänster som minskar kostnaderna för bostäder;
  3. Bilen är under klockan säkerhet,
  4. Du är fri att leva och att förfoga över huset som du vill, utan hänsyn till kraven och myndighetsgodkännanden.

Den optimala alternativet bostadsenhet i garaget, hur man lever bekvämt

Praxis visar att de bästa logi alternativ i garaget är en två våningar platt design. På bottenvåningen finns en bil på andra våningen, kan du bor i överbyggnaden. Vid utvecklingen av utformningen av den andra våningen, kan du ta hänsyn till alla villkor för lämplig bostad på detta område.

Själv överbyggnad för bostäder lättare att montera stomkonstruktionen i form av metallvinkel stål eller en valsad profil. Väggar och tak samlas från SIP-panel, putsade både inom och utanför lokalerna. Denna konstruktion är lämplig för alla alternativ på grunden av kapitalanläggningar, med undantag för lätta system av korrugerade och sandwichpaneler.

Innan du väljer ett alternativ från överbyggnaden behov av att undersöka väggarna i rummet för sprickor eller förstörelse av murverk, anser placeringen av entrén exit trapporna för att erhålla ett hus med en bekväm rör sig mellan två våningar.

Ofta är tillfälliga bostäder problemet löst radikalt - rivning av taket och en del av väggarna och installerat redo vahtovku från en ombyggd container. Kostnaden för den nya modulen kommer att vara cirka 150 tusen. Rubel, alternativ b / y kommer att kosta cirka 50 tusen. Rubel. Det återstår att inhysa och ansluta kommunikationen. Det är en option att förvärva permanenta bostäder och bor i staden för 900 dollar. USA.

Str. Mest Dorogomilovskaya 10

Dmitrov Shosse. 163 och, building 1, golv -1

Är det möjligt att leva i garaget?

9 AUGUSTI 2017

- Är det möjligt, enligt lag eller så bor i ett garage, som hyra eller köpa?

Uppfyller Chief Scientific Adviser av "The rättstjänst kapital" till. Th. n. Dmitry Hawks:

Ett förbud mot faktiska bostad i sitt garage eller hyrs av den nuvarande lagstiftningen inte är installerad, trots det huvudsakliga syftet med ett sådant objekt - att placera de permanenta förvaringsrymdfarkoster. Men många människor är intresserade av är frågan om registrering av civil registrering i garaget. Migration lagen föreskriver att en medborgare-in finns på bostadsort och bostadsort. I denna situation är det en bostadsort. Plats - det är i vardagsrummet, där en medborgare bor permanent eller i första hand som ägare till ett anställningsavtal (andrahandsuthyrning) eller på andra grunder som föreskrivs i lagstiftningen i Ryssland, och där det är registrerat på bostadsort. Efter normer i huset lagstiftning, registrerade i garage (även om det är "kapitalnyy9raquo;), lokaler, är det omöjligt.

Counsel ansvariga avdelningen av den sekundära fastigheter Est-a-Tet Yulia Dimova:

En person kan bo var som helst. Det är en bostad kod som anger typer av boende, men garaget är fortfarande betraktas inte som en bostad. Denna byggnad kan bara vara en tillfällig eller akutbostäder. I detta fall är lagen inte förbjudet att leva i garaget, men om det finns en önskan om att hyra den för en levande, är det osannolikt att lyckas.

Till chef för avdelningen för rättshandling Tekta Group Yulia Simanovskiy:

Garage är inte stallar, så du kan inte leva i det. Dessutom måste ryska medborgare registrera sin bostad och bostadsort. Eftersom garaget - en lokaler, skapar det på något sätt kommer inte att fungera. Men för att leva "tak9raquo; garage förbjude, ingen kan, i synnerhet om garaget kommer att tillhöra på grundval av äganderätt, det vill säga helt lagligt.

Uppfyller jurist builder Alexei Tanana (Ekaterinburg):

Enligt lagen - inte kan entydigt. Det finns vissa krav som gäller för egenskaperna hos bostaden, och förfarandet för att erkänna vardagsrummet. Garage cirkuleras förståelse kan inte anses vara levande objekt.

Det är värt att uppmärksamma det faktum att själva objektet kan utrustas med alla verktyg, kan isoleras, och så vidare. E., men det betyder inte att göra sitt uppehälle. Åtminstone det faktum att den ursprungliga anläggningen byggdes som ett garage på marken för byggandet av just denna typ av byggnader som inte tillåter att legalisera byggnaden som bostad. Och om objektet inte uppfyller säkerhetskraven kan utfärdas ett beslut om erkännande av hans obehöriga konstruktion; Som ett resultat - Du kommer att rivas.

Men förbudet vistas på ett olämpligt objekt, ingen kan. "Vyselenie9raquo; sådana lokaler under lagen - en stor förvirring för tjänstemän. Itu med denna fråga kommer att vara bara om de mindre bor i garaget. I andra fall är det staten inte intresserad. Det visar sig att du inte är juridiskt kan finnas i sådana anläggningar - registreringen kommer inte att ge - men också osannolikt att bli vräkta.

Texten framställdes genom Maria Gureeva

Skicka oss dina frågor om fastigheten, reparation och design till adressen: [email protected] Vi kommer att hitta dem som kommer att kunna svara på dem!

Artiklarna är inte juridisk rådgivning. Eventuella rekommendationer är de privata utsikt över författare och inbjudna experter.

Håll dig uppdaterad fastigheter nyheter

En gång i veckan skickar vi ett brev med de mest intressanta artiklar.

Nya annonser om försäljning av fastigheter - Moskva

Lägenheter till salu - Moskva  000 000 gnugga.

Lägenheter till salu - Moskva  500 000 rubel.

Lägenheter till salu - Moskva 6 000 000 RUB.

Lägenheter till salu - Moskva 7.250.000 RUB.

Lägenheter till salu - Moskva  000 000 gnugga.

Lägenheter till salu - Moskva 14 miljoner RUB.

Lägenheter till salu - Moskva 14.700.000 RUB.

Lägenheter till salu - Moskva 14.300.000 RUB.

Lägenheter till salu - Moskva 5 100 000 RUB.

Skhn mark till salu - Moskva 800 000 RUB.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

82 − = 72