Lifecycle Lycopsida

Institutionen lycopsids. Cykeln utveckling till exempel Mattlummer

På exempel Mattlummer - Mattlummer tittar vi på morfologi och livscykel mossa.

yttre konstruktion sporophyte Lycopodium. Flerårig ört med krypande stammar, dichotomous förgrening i den apikala delen. Från krypande skott lyfte grön assimilation, av vilka några är i mitten av sommaren skapar fertila spikelets. Spiralformigt anordnade på stamceller små syl formade blad. Från krypande stam avgår tunna numeriskt små tillfälliga rötter.

Anatomiskt skaftet anordnade mycket primitivt: en enkelskiktad utanför epidermis, då den primära cortex med endoderm, då - pericycle och i centrum av den koncentriska vaskulär bunt, där de bandliknande partierna belägna xylem, floem och dess omger. Cambium i strålen inte är närvarande, varefter stammen är oförmögen att sekundär tillväxt. Har en liknande struktur och tillfälliga rötter Lycopodium.

Sporiferous spikelet är en modifierad flygning, som utför en funktion av sporulering. Bladen hade förlorat funktion fotosyntes och är bara ansvarig för bildandet av sporer, därför kallas sporofyller (sporolistiki). Sporofyller Lycopodium innefattar på den övre sidan i den nedre delen av en njurformade sporangium. Sporangium bildas av en eller flera i stånd att delning av epidermala celler. Efter uppdelningen av celler (mitos) visas oval klump (tuberkel utbuktning) bestående av pedagogiska vävnadsceller. Efter en tid, differentieringen av celler: perifera - specialiserade på flercelliga framtid sporangium väggen och interna - omvandlas till sporogena vävnad. Cellerna av vävnaden är större i storlek, med en tjock och stora kärninnehåll. I framtiden är de delat med meios och haploida sporer bildas - cellerna i asexuell reproduktion. Som sporer mogna sporangier vägg avslöjade en tvärgående spricka, och sporer hälls på marken. Strömmar av vattentvister bärs in i sprickorna eller fördjupningar i jorden och gror där.

Vid groning skal sporer - exine bruten, och innehållet i sporer mitos delas upprepade gånger, och resultatet är en grupp av parenkymal vävnadsceller - detta är den initiala steget att bilda en gametofyten (prothallia). Snart han bildade rhizoider, genom vilka tränger in i cellerna i jorden svampen hyfer. Bildandet av gametofyten är mycket långsam, och endast för 12-15-åriga liv verkar könsorgan, och han lever upp till 20 år. Fermenterad gametofyten (zarostok) små storlekar (2-5 mm i diameter), napiform bildar färglösa vegetativa organ inte och inte kan äta på egen hand. Utanför zarostok klädd epidermis, följt av 3 - 5 lager av celler innehållande svamphyfer skiktet vidare vertikalt långsträckta celler, och, slutligen, parenkym, som delvis innehåller stärkelseceller. Om cellerna bildas prothallia missar svampen, till gametofyten dö i de tidiga stadierna av utveckling.

På den övre ytan gametofyten bildade antheridia och arkegon. Antheridia helt nedsänkt i prothallia vävnad. De utvecklar många biflagellate spermier. Arkegon magen nedsänkt i zarostok, men de stiger över halsen på sin yta. I buken arkegon utveckla ägg. Mogna arkegon öppnas upptill och insidan av sperma penetrera varav går samman med ägget. Denna process är möjlig, såsom i mossor, endast om spill-flytande vatten. Den resulterande zygoten divideras med mitos i framtiden, antalet celler ökar, kommer gradvis differentiering av vegetativa organ nya unga sporophyte. Det bör återigen noteras att från groende sporer sporophyte innan barnet hålls 15 - 18 år. På grund av den långsamma utvecklingen av gametofyten som klubb mossor är mycket små, och eftersom de är föremål för skydd.

studopedia.org - Studopediya.Org - 2014-2018 år. (0,004 sek).

Kännetecken för klubb mossor

snäll moss (Lycopodium) Det har ungefär 200 arter, fördelade i alla världsdelar, cirka 10 arter hemma i Ryssland. Den vanligaste Mattlummer, som växer i barrskog.

Lycopodium krypande skott, täckt med spiral arrangerade små blad som har en ven. Nedåt från stammen i jord oavsiktlig rötter sträcker sig uppåt - stigande grenar (Figur 86.).

Inre (anatomisk) struktur

Den anatomiska strukturen av stammen Lycopodium mer primitiva. Utanför han bär epidermis, för att vara mer kraftfull inuti bark, som består av celler och primära mekaniska vävnader. Den centrala delen av skaftet tar en koncentrisk vaskulär bunt. Cambium i balken är inte så stammen är oförmögen att sekundär förtjockning.

I slutet av sommaren skjuter lateral Lycopodium spor vanligtvis bildade två spikelets. Varje spik axel och består av små blad, som kallas sporofyller. På den övre sidan av varje utvecklings sporofyller sporangium, varvid samma små sporer bildas efter meios sporogena vävnad. Efter ett utslag sporer gror efter 3-8 år bisexuella prothallia - gametofyter. Zarostok mycket små (2-3 cm i diameter), som saknar klorofyll och utvecklas i marken först efter det att inträde i symbios med en svamp. Genom 6-15 år det bildade antheridia och arkegon. Befruktning sker i närvaro av vatten. Zygot utan viloperiod produceras och växer embryo utvecklas till en vuxen anläggning - sporophyte. Material från webbplatsen http://doklad-referat.ru

Sålunda, i cykeln av alternerande mossa gametofyt och sporophyte fas. Den dominerar i förväntad livslängd och komplexiteten i sporophyte strukturen.

Moss sporer används inom metallurgin för gjutning av delar samt deras användning inom medicinen som babypuder.

Ett steg

Fyll i säkerhetskontrollen för att komma åt znanija.com

Varför måste jag fylla i en CAPTCHA?

Slutföra CAPTCHA bevisar att du är en människa och ger dig tillfällig åtkomst till webbegendomen.

Vad kan jag göra för att förhindra detta i framtiden?

Om du är på en personlig koppling, som hemma, kan du köra en anti-virus scan på enheten för att se till att det inte är infekterad med skadlig kod.

Om du är på ett kontor eller delat nätverk, kan du be nätverksadministratören att köra en scan över nätverket söker felkonfigurerade eller infekterade enheter.

CloudFlare Ray ID: 3e0f6661449c64f3 • Din IP: 5.189.134.229 • Performance & säkerhet genom CloudFlare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 4