Rengöringsvätska för silver

Hur man rengör silver hemma

Om silver föremål eller prydnad med tiden förlorat sin glans, mörk, då måste man lära sig att rengöra produkten med improviserade medel eller med hjälp av en speciell lösning i hemmet, och djärvt ta upp fallet. Recept få tillbaka glans till silver är mycket, men de är verkligen effektiva?

Hur man rengör silver hemma

De flesta silversmycken svartnar efter en viss tid, blir det tråkigt. Vidskepliga människor säger att orsaken till att skador på ägaren eller sjukdom. Enligt forskarna, i silver påverka sammansättningen av mänsklig svett, om kroppens överskott av svavel, är mer sannolikt att vara svart metall, och om en hel del kväve, då silver inte kommer att mörkna. Men händer det att varor bara ljuger i kistan - som bestick, porslin, figuriner - och fortfarande täckt med bloom. Detta sker genom interaktion med luft innehållande vätesulfid.

Att veta hur man rengör silver smycken hemma korrekt är det nödvändigt att överväga en legering av silver, föroreningar, förekomst av stenar. silverlegering är:

Så, hur man rengör silver hemma? Innan vi går vidare till rening av silversmycken, redskap, avfetta produkten med någon rengöringsmedel. Grooves whorl gnugga mjuk tandborste. Låt ämnet ligga ner några minuter i tvålvatten och skölj dekorationer och fortsätt till drastiska åtgärder. Det finns massor av resurser än till rent silver, inklusive rensning genom:

 • väteperoxid;
 • bakpulver;
 • salt;
 • ammoniumhydroxid (ammoniak);
 • folie;
 • citronsyra;
 • Coca-cola;
 • tandkräm, eller pulver;
 • särskilda hjälpmedel (vätskor, pastor, våtservetter);
 • mekanisk reningsmetod suddgummi.

Användningen av väteperoxid för att rengöra silverföremål är mycket tvetydig. Sko silver väteperoxid kan både ta bort svärtning med en ädelmetall, och köra den omvända processen. Väteperoxid ger syreatomerna till reduktion eller oxidationsmedel, beroende på dess sammansättning, så att reaktionen av silver kan vara oförutsägbara, om silverlegeringen innehåller ovidkommande metaller. I det här fallet finns det en risk att ytan av dekorationen kommer att upptäckas eller helt svart.

Sådan förorening är svår att avlägsna hemma. Kommer att behöva vända sig till juvelerare, och hans arbete kommer att resultera i en fast öre. Det recept som rent silver hemma med hjälp av kombinerade lösningar baserade på väteperoxid och ammoniak. Men innan man lägger alla smycken som helhet, gör ett test - kontrollera kedjereaktionen på spännet eller insidan av ringen. Om du kontaktar platsen lyser upp och sedan gå vidare och applicera lösningen på hela ytan av dekoration, med hjälp av en bomullstuss.

Housewives har länge känt kraften av bakpulver i kampen mot föroreningar. Kanske hon kunde tvätta och silverföremål, men måste agera utan fanatism, inte repar den glansiga ytan. Metoden är lämplig för små föremål, såsom plattor och skedar scratch skulle vara alltför iögonenfallande. Hur man rengör silver soda:

 1. Blanda bakpulver och en droppe vatten för att bilda en uppslamning ..
 2. Med fingrarna eller en mjuk trasa för att tillämpa slammet på ytan av produkten, lätt gnugga en glans.
 3. Svårt plats bättre ren med en tandborste.
 4. Skölj med vatten dekoration.
 5. Torka torrt.

En annan snabbt och enkelt sätt - rengöring silversalt. Det kräver vanligt salt, stor eller liten, vad som finns, det spelar ingen roll. I en liten skål eller en mugg, är vars botten fodrad med folie, häll, skona, salt, bakpulver, häll flytande diskmedel. Dekorationer bör placeras i detta ämne och koka i 10 minuter. skölj produkten under rinnande vatten och torka. Denna metod är lämplig för små föremål, såsom ringar, kors, örhängen, halsband, mynt. Tallrikar, skedar, ljusstakar, andra köksredskap bör rengöras med andra metoder.

Sätt att rengöra silver ammoniak några. Det kan användas i ren alkohol, och dess kombination med andra substanser. Två sätt att använda endast ammoniak:

 1. Ta en del av ammoniak och 10 delar vatten för att framställa en lösning. Inbäddat i sin produkt att suga. Om silver sekundära föroreningar, varar behandlingen från en halvtimme till en timme. Bli inte för lång tid att hålla silver i ammoniak, är det nödvändigt att övervaka blekningsprocessen. Kasta grumlig Något produkter, kan du helt enkelt torka av med en bomullstuss fuktad med luktsalt.
 2. Alltför svärtade silverföremål behöver ren ammoniak. Bearbetningstid 15 minuter. Skölj och silver obsushivayut.

Mycket intressant, effektivt och beprövat sätt - rengöring silver hemma med folie. Det liknar en metod för rening av salt, men i detta fall är det nödvändigt att lösa sig i 0,5 liter vatten 2 msk. l. bakpulver och sätta på elden till en sjuda. Sedan i kokande vatten droppe silver och en något skrynklig bit folie. Håll silver produkt i en minut, sedan tvätta med vatten och torka. Allt du kan göra ett fotoprodukter för att dela receptet med vänner.

Ljusare antikviteter och smycken kommer att hjälpa rengöring silver citronsyra eller vinäger:

 • Det bör spädas i 0,5 liter 100 g syralösning upphettades och sätta i ett vattenbad.
 • Lägre i en behållare eller en liten bit av koppartråd och silver. koktid 15 till 30 minuter.
 • Då, som vanligt, skölj och torka föremålet.

Vid rengörande egenskaper av koks runt en legend. Inte bara rengör dryck: kakel, sanitetsporslin, köksredskap! För familjelivet - det är dyrt och irrationell process men rengöring silver Coca-Cola är lättillgänglig och inte drabbas alltför dyrt. Det är nödvändigt att hälla en liten mängd Coca-Cola i ett glas och sjunka till bestick. Utdragen process tar ungefär 12 timmar, men silver kommer att skina som ny.

På en lätt Kassera grumliga dekorationer fungerar bra rengöring tandkräm silver. Slät produkt kan torkas av med trasa tandkräm, är en dekoration med ett flertal reliefdetaljer renat med en tandborste. Pastan välja utan tillsatser och färgämnen föroreningar inte leda till oönskade reaktioner med metallen. Efter rengöring skölj noggrant med produkter som inte bildar en vit film, polera med en mjuk trasa.

I alla smycken butik kan du hitta specialprodukter för rengöring silver. Ozvuchte fråga konsult, utan snarare ge smycken med dig - han kommer att rekommendera en lämplig renare: våtservetter, vätska eller pasta. Ange om en viss rengöringsmedel för användning med produkter stenar: vissa kan inte tolerera aggressiv rengöring, de lätt skadas.

Speciell rengöring lösning av silver består av organiska lösningsmedel, fosfater, ytaktiva medel, parfymer, vatten. Detta är ett starkt rengöringsmedel, så det rekommenderas inte att använda den för att lysa silversmycken med pärlor, bärnsten, korall. Till exempel, är Aladdin vätska en lämplig behållare med en speciell korg och borste: produkten placeras i korgen, då måste det vara nedsänkt direkt i en burk, stå 30 sekunder. Skölj sedan med vatten och silverputsmedel trasa. Effekten syns på första försöket, men det finns en nackdel - en obehaglig lukt.

Särskilda vätskor kan säljas som en spray, t ex en kinesisk botemedel solljus. Den levereras med en liten borste för rengöring av svåråtkomliga ställen. Som anges på förpackningen, spraya Solljus är säker för alla typer av ädla metaller och stenar. Medel klar, ingen stickande lukt, lätt att använda. Vi behöver bara strö silver, stå några minuter och skölj sedan med vatten.

Att rengöra något förmörkade eller förlorat lyster nyhet objekt rekommenderas att använda våtservetter för rengöring av silver. Det finns våtservetter gjorda av microfiber och inte innehåller kemikalier som inte skadar metall och sten. Dessutom i butikerna kan du köpa engångsservetter impregnerade med polering smycken, separat impregnerade poler smycken med pärlor och andra organiska ädelstenar. En sådan vävnad är tillräckligt för att riva för att lysa en liten bordsservering.

Den tjocka kräm eller en pasta för rengöring silver rengör effektivt kronisk svart beläggning på smycken, bestick, äldre individer. Pasta har en delikat struktur och inte lämnar repor på produkten. Före rengöring, är det nödvändigt att avfetta silver, tvätta det med varmt vatten och tvål eller diskmedel. Applicera sedan lite pasta på en trasa och gnugga produkten och låt den stå en stund, och sedan polera med en torr trasa.

Hur man rengör silver på svart

Rengöring silver hus - besvärande, kan produkten repas eller bryta sten. De flesta av de kända metoder, hur man rengör silver hemma, som diskuterats ovan. Det återstår att ta reda på vilken av de tekniker som anses bäst för smycken produkter med stenar och en maträtt, bestick, antikviteter och andra objekt:

 • Silver, som kommer att vara synliga repor på soda, är det bättre att rengöra tandkräm. Det passade bara för objekt som inte har drabbats hårt av svärtning. Men inte vara alltför frekvent användning av pastan, kan det leda till bildandet av mikrosprickor i metallen. Skedar, gafflar, knivar, renad soda, salt och folie. I denna metod för att gnugga objekt är inte nödvändigt, lämnar smuts när kokt.
 • Med små prydnader eller mynt lätt klara suddgummi, men kommer att behöva arbeta hårt. Istället Eraser några råd att använda läppstift, vilket orsakar en lite på en mjuk trasa och gnugga silver. Läppstift lämnar inte repor och är lätt att tvätta bort med tvål och vatten. För mer grunda dekorationer lämplig uppslamning av krita och ammoniak, som appliceras på produkten och sköljdes sedan med vatten.
 • Blackened silver är inte värt blanchera, försöker tvätta bort den ädla patina, beröva dekoration av charm och finess.

Hur man rengör silverkedja

Många människor tror att det svåraste - rengöring silverkedja, eftersom det finns mindre enheter, eller spiral. Men att tillämpa förvärvade kunskaper om metoder för rengöring silver, kan lätt klara av detta problem. Det behöver vinäger och 3 timmars tid:

 • Blötlägg i syran ihärdigt utan att späda den med vatten och hålla en viss tid.
 • Kanske processen går snabbare om silver är inte så avancerat.
 • Vinäger klarar mycket mörka färger.

Hur man rengör silver med stenar

Om skrämmande ruin silversmycken med stenar rengöringsmedel, är det bättre att rengöra speciella vätskor för professionell rengöring. Du kan köpa dem i en juvelbutik. De inte bara försiktigt rengöra silver, men också täcka ytan av skyddsfilmen. Det är viktigt att känna till egenskaperna hos stenarna i dina smycken:

 • Turquoise tolererar inte fukt, sänks ner i vattnet kan det inte vara kategoriskt.
 • Pärlor kan inte tolerera ammoniak och väteperoxid, tvättas den i tvålvatten-lösning.
 • Ametist och topas lätt motstå effekterna av låg koncentration av alkalier och syror, men kommer inte att överleva den höga temperaturen - blekna.
 • Cubic zirconia är kiseldioxid inte kräsen, de kan tvättas i såpvatten.

Hur man rengör silver hemma: dekorera, köksredskap. Svaren på alla frågor om städning silver

Silvervaror kan hittas i alla hem.

Det kan vara bestick, souvenirer och smycken.

Med tiden dessa omhuldade objekt som täcks av en mörk patina (patina).

Patina silver omfattar produkter på grund av oxidation av koppar, som ofta ingår i legeringen.

Hur man rengör silver hemma: de nödvändiga verktyg och tillbehör

För att effektivt rena silver hemma, måste du köpa några verktyg. Helst bör du använda speciella kosmetiska produkter för vård av smycken.

Den största fördelen med särskilda medel för ädelmetaller är att de är efter det att ansökan fortsätter under en längre tid för att stöta bort smuts och skyddar mot oxidation.

De kan köpas i en avdelning med bohag eller smycken utställningslokaler.

Om du inte vill spendera pengar, kommer det vara bra eller konventionell toalett tvål och en mjuk trasa.

Hur man rengör silver hemma: bestick och köksredskap

Bestick kan mest effektivt rengöras med ett speciellt tvättmedel för silver och guldsmycken. Dessutom bör stora objekt (brickor, krukor, ljusstakar) bearbetas sprayer och gafflar, skedar och knivar - pastaartade ämnen. Blackened områden emalj och måste skyddas från kontakt med dem renare.

Om en kort tid krävs för att ta bort en mörk patina och smuts från ett stort antal redskap, är det lämpligt att traditionella metoder.

Denna metod ska användas, om pengarna inte svärtad. Potatisen laga pot efter potatisen kokas, inte vattnet inte hälla. Knölar behöva dra ut och lägga en folie i botten av tanken. Placeras sedan i en buljong smutsiga artiklar och koka upp. När buljongen kokar, minska elden och lämna den på spisen i 15 minuter. Det är nödvändigt att kyla vätskan och häll sedan. Skölj med kallt vatten kokt enheter, torka av med en mjuk och torr trasa.

Du kan också använda en underbar fordon - en vanlig bakpulver. Ta behållaren på sig att sätta alla behöver rengöras hem silver i botten sönder aluminiumfolie. Hur många liter vatten går att använda, så Diners behöva hälla läsk skedar på folien. häll sedan hett vatten, och varmt vatten efter fullständig upplösning av soda utelämna bestick. När vattnet har svalnat, ta bort silver från lösningen, tvättades med tvål anordningar, sköljdes i rinnande kallt vatten och torkas torr.

Hur man rengör silver hemma: smycken

Den mest bekvämt och snabbt sätt att ta bort smuts och patina är gnugga med en dekoration av den färdiga duken med lösningen. De är universella, och ibland skiljer sig i syfte. Vissa är gjorda av guld och den andra för rengöring av silver. möjligt att använda speciella vätskor och vävnader för rengöring någon silver med stenar av olika slag.

I brådskande fall, med smutsiga och inte mycket utsökt dekorationer kan du få tandkräm och borste. En sådan metod är bekväm i att tandkräm är alls, som den gamla borste för rengöring av tänderna.

Slät ring eller någon annan enkel form av silver kan försöka rengöra normal kontors suddgummi. Jag hade inte provat den här metoden, och av goda skäl. Häromdagen, sittande, titta på TV-serier och parallellt gnugga suddgummi suddgummi liten ring. Vad som förvånar är denna metod fungerar! Men det är lätt att gissa att dekoration med mönster eller stora ritningar massiv produkten inte klart förrän i slutet, oavsett hur mycket de tre.

Om smycken inläggningar stenar, en effektiv användning av procent av ammoniak 10%, som kan köpas på alla apotek. Det sänkt utsattes för rengöringsmedel på kvart. Vi får en dekoration och bestämma renhet, om du inte är nöjd, kan du åter låt dra i 15 minuter. När du fick silver, vara säker på att skölja med rent vatten och torka torrt. En annan typ av silver rengöring med ammoniak kräver inte nedsänkning däri ornament. Du kan helt enkelt ta en bit tyg och fukta den med ammoniak. Denna duk krävs för att torka silver att glänsa.

Jag kommer att introducera dig till receptet mer aggressiv rengöringslösning som innehåller ammoniak. Det tar ca 200 ml vatten, en tesked flytande ammoniak, också vid halv tesked flytande tvål och väteperoxid. Alla dessa ingredienser blandas omsorgsfullt och den erhållna släppa smutsiga dekoration lösningen. Från tid till annan är det nödvändigt att ta bort silver och utvärdera graden av renhet. Om resultatet uppfyller dig, skölj sedan med rena kläder och torr.

Vinäger är också en av de favorit av många hemmafruar rengöringsmedel för silver hemma. I allmänhet är det mycket ofta används för andra ändamål, och mycket framgångsrikt. För att ta bort smuts och patina med silversmycken, bör en liten mängd vinäger värmas upp 40-60S på spisen. Ta av från plattan skålen med vinäger, doppa i det i 15-20 minuter mörka produkt. Om smycken inte tillräckligt rensas kan du återvända tillbaka till vinäger. Glöm inte efter ingreppet, tvätta rena kläder med rent vatten och torka torrt.

Citronsyra är väl att bli av med mörka avlagringar på silver. Ta en emalj skål eller kastrull och häll vattnet tillbaka. Lägga till citronsyra i pulverform. Redskap med en lösning sätta på spisen och vänta tills kokning. Medan vattnet kokar, måste du snöre på en koppartråd ringar, örhängen, hängsmycken, du är på väg att rensa ut smutsen. Smycken med tråd ska doppas i kokande vätska och behålla dem där så länge som smutsen inte komma ner. Vanligtvis upp för att slutföra rengöring sker 20-30 minuter.

I värsta fall kan du söka hjälp från saltet. Det kan inte vara så att du inte har det. För varje 200 ml vatten hälles på en tesked vanligt bordssalt och omrördes till fullständig upplösning. Placera skålen med en saltlösning till plattan. När vattnet börjar koka, lägg i en behållare silversmycken 15-30 minuter. Efter denna procedur bör din silver lysa som ny.

Vanligt salt kan användas som en av ingredienserna för att erhålla en lösning som rengör silvret i hemmet. För att göra detta behöver du aluminium kokkärl (gryta eller stor djup skål) vatten, något flytande diskmedel, bakpulver och regelbunden bordssalt. Cirka 1 liter vatten tar en matsked av flytande tvättmedel tillsätts till en matsked salt och bakpulver. Det är nödvändigt för att bringa lösningen till kokning, med rikligt skum kan bildas, och sedan måste stänga ned kraften i elden och sätta i kokande vätska är förorenad med silver ornament. Puttrade behovet av att koka i 15-30 minuter. Täck inte behållarlocket och från tid till annan, kontrollera den kokande vätskan.

Det har länge varit känt ett förfarande för rening av silver hemma med hjälp av tandpulver eller bakpulver. Först av allt ta ett pulver (mer), och vatten (mycket mindre). Konsistensen hos den framställda rengöringsmedlet att vara degig. Gnugga använda soda eller tandpulver kan bara händer eller trasa. Om vissa områden inte rensas sedan ta penseln.

På Internet kan du hitta olika sätt att rengöra människor från silver patina. Till exempel med hjälp hönsägg. Efter kokning äggen bara behöver i det återstående vattendroppe silver och efter en viss tid för att ta bort. Som planerat av behovet att ta bort smuts. I själva verket var det inte ett särskilt effektivt sätt, men kanske jag gjorde något fel.

Hur man rengör silver hemma och inte förstöra det

Om produkten fick silver kontakt med en våt yta eller våt hud, är det nödvändigt att noggrant torka torrt med en ren trasa.

När du arbetar hemma, trädgård och köksträdgård, alltid bort silversmycken. Denna enkla regel bidrar till att bevara renhet och briljans av ringar och armband.

Innan du utför kosmetiska behandlingar, eller tillämpning av medel för huden glöm inte att ta bort alla smycken från ädelmetaller. Krämer med svavel främja oxidation av silver och förlusten av sitt vackra utseende.

Produkter som inte ofta använda, förvara på en torr plats. Det är nödvändigt att de olika silverföremål inte är i kontakt med varandra. Så ta någon folie eller vanlig plastfolie och linda sig i deras smycken, matsilver.

Produkter med pärlor kontraindicerad rengöras med ammoniak.

Praxis visar att soda tandvårdsmedel och inte hamnar i löst form scratch ytan av silver. Bildas små repor och sprickor samlas inne i smutsen, som kommer att bli mycket svårt att rengöra. Ammoniak, tandkräm och vinäger och inte ta silver bra. Det är bättre att använda dessa ämnen för sitt avsedda ändamål, annars kan du få förlust presentation av dina favorit dekorationer och familjen redskap.

Folk visdom - som den kallas, testas av vår mormor och mormorsmödrar, men numera vet vi att ägg innehåller svavel så effektivt rent silver hemma med hjälp av en äggskal kommer inte att fungera.

För att vara lugn för din favorit silver smycken kommer omhuldade keramik och mynt fortfarande vara bättre att anförtro sina yrkes medel.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

Silver Shoe: välj det bästa sättet att

Smycken och bestick av silver tenderar att mörkna med tiden. Detta kommer från det faktum att metallen bringas att reagera med svavlet som finns i svett, och kosmetika, och i luften. Dessutom, smycken ackumulera partiklar av olika kosmetika, svett och damm. En silverperiod täckt med fett blom.

Om du använder silver produkter regelbundet, så att de ser attraktiva och glittrande, är det önskvärt att rengöra dem en gång i månaden. Idag den kemiska industrin erbjuder olika medel för rengöring silverföremål, en metod för att applicera olika rengöringsmedel: pasta, spray, torka impregnerade kompositionen. Fördelen med kemiska medel, rengöring silver, framför hemmet i bekvämligheten av ansökan och kollisionshastigheten. Även envis smuts lämna ett par minuter.

Speciella rengöringsmedel silver

"Aladdin". Rengöringsvätska för silver produkter säljs i smycken butiker. Den uppsättning verktyg som erbjuds i form av en lösning kan innehålla en speciell korg, som är lämpligt att utelämna små smycken (ringar, örhängen) direkt i en burk med en lösning, och putsduk. Använd inte lösning för rengöring av artiklar med inlägg från organiska stenar och emalj. Burkar med vätska är av olika volymer, finns det också en speciell behållare med en lösning för rengöring av bestick.

Lägre silver föremål i en vätska "Aladdin" i 10-20 sekunder. Då ska du skölja och torka med en trasa. Vid stark nedsmutsning, kan du hålla silverprodukten i vätskan lite längre, men inte mer än 2 minuter. Arbetshandskar rekommenderas. Förutom att rengöringsvätska kan köpas silver putsduk "Aladdin". Denna duk är gjord av ren bomull impregnerad med en speciell lösning, förläna lyster silver polering och skapar på ytan av en silverobjektskyddsfilm.

«Silbo». Det tyska företaget «Silbo» erbjuder sin egen uppsättning av verktyg, rengöring bestick. Bland dem, vätska, skum, tyg. Innebär noggrant rengör ytan av produkten, återgår glans, skapar en skyddande film som lätt tvättas bort.

Innan du ansöker skum till sin rekommenderade rengörings skaka. Applicera skummet på en mjuk trasa och torka av silver objektet. Låt stå i några minuter och torka igen. Skölj med vatten, torka av med en torr trasa och polera. Medel kan inte användas för produkter med svart, emalj, mjuka stenar. På stålprodukter detta verktyg kan ge fläckar.

Med hjälp av flytande «Silbo» i en burk, sätta ditt silver i en sil, som ingår, och lägre i vätskan under 4-8 minuter. Skölj av alla typer av rent vatten och torka torrt med en mjuk trasa.

Smycken kosmetika "Thurman". Särskilda medel "renar silver", "Thurman" Moskva företag - är en koncentrerad lösning, färdig för användning. Lösningen innehåller en syra. Det kan inte användas för rengöring av objekt med pärlor, svärtning, emalj. Efter rengöring produkt tvätt och hur man torka av putsduk.

«Talisman». St Petersburg Företag «Talisman» producerar en uppsättning verktyg, rengöring silver - är vätskor, skum, lösningar för bestick, servetter rengöring och polering. Detergentkompositionen innehåller syra, måste produkten därför efter behandling med vatten och tvål och torr mikrofiberduk.

För större effekt, innan du rengör silver på något sätt, och tvätta dem med tvål och vatten. Således du tar bort smuts och fet beläggning och rengöringsmedel svärtning snabbt bort, kommer att ge en glans produkt. För att noggrant rengöra svåråtkomliga områden av smycken, ta en tandborste med mjuk borst.

 • tand-pulver. Våt silver produkt vatten och lägre i tandpulver. Gnida en bit luddfri trasa eller vikta i flera lager cheesecloth. Pulvret kan ersättas med soda.
 • ammoniak. Ammoniaklösning framställd från en del av ammoniak och 10 delar vatten, skölj silver objektet. Om föroreningen på produkten är stark, låt det sedan i blöt i lösningen periodiskt tittar reningsprocessen. Hur att lysa - ta bort. I vilket fall som helst för längre timmar för att hålla silver i ammoniak är inte nödvändigt.
 • COCA-COLA. Placera i en metall kruka bestick, häll cola och koka i 5 minuter. Skölj, lufttorka och polera med sämskskinn.
 • ättiksyra. Silver produkt sätta i syralösningen i 15 minuter. Ta och torka sämskskinn att glänsa. Kom ihåg att du inte kan rengöra den sura produkten med pärlor.
 • citronsyra. Att rengöra silver citronsyra, är det nödvändigt att framställa ett vattenbad. I liters glasburk utspädd syra per 100 gram polbanki vatten för att sänka silver produkter och koppartråd. Koka i en halvtimme, skölj, torka, polish.
 • Salt, bakpulver och folie. Stänga botten av krukan folien, häll ett glas vatten, lägga till en matsked salt och soda. Placera silver till lösningen och koka i 10 minuter sedan tvätta, torka med en mjuk trasa och polera.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  4 + 6 =