Vätskan för avlägsnande av färg från metall

Tvätta gammal färg med sina händer

I många fall, före målning yta om behovet av att ta bort den gamla färgen. Netrudozatratny bästa sättet att göra detta - att använda en speciell kemiskt medel som används för att ta bort färgskiktet. Tork kompositioner innefattar polyester, kol eller lösningsmedel.

Vid försäljning finns en hel del kemiska tvättar för att avlägsna oljebaserade färger (t.ex. "The Constant», «Neomid», «Dufa Abbeizer»). De innehåller aceton, paraffin, organiska lösningsmedel. Action smyvok redan märkbar efter 5-10 minuter: beläggningen mjukas, deformeras, varefter den är lätt att ta bort med en spatel.

Konsumtion kan variera mellan 150 och 400 gram per kvadratmeter. Ett specifikt flödeshastighet är praktiskt taget omöjligt att fastställa i förväg, eftersom det beror till stor del på tjockleken hos färgskiktet. Baserat på det ovanstående, är det rekommenderat att köpa en tvätt med en viss marginal.

Som ett exempel, betrakta sammansättningen av tvättning av varumärket "konstant" av Ukrainas produktion. "Constant" kan användas för att avlägsna olja, och pentaphthalic glyptal målarfärger, lacker, lacker med trä och metallytor.

"Constant" innefattar organiskt baserade lösningsmedel, sprängmedel, förtjockningsmedel. Externt remover det ser ut som en tjock gråvit eller brungula suspensionen. Den genomsnittliga förbrukningen av preparatet "Constant" - från 150 till 170 gram per ply.

Tekniska parametrar avtorkning komposition:

 1. Icke-flyktiga komponenter - från 2 till 10%.
 2. förångningshastighet vid 20 grader över noll - upp till 6%.
 3. Tiden för spolning av ett lager, - upp till 20 minuter.
 4. Korrosiv effekt på metall - 20 minuter.

Var uppmärksam! Förvara denna medicin i en väl tillsluten behållare, bort från direkt solljus eller värmeelement.

Sammansättningen behöver inte spädas med ett lösningsmedel, eftersom det är klar att användas. Dock måste lösningen vara noga tillstånd eller ursäkt innan de ansöker: Det är viktigt att uppnå enhetlighet. Om skakning kommer att kvarstå även efter delaminering (typiskt en följd av lagring vid låga temperaturer), rekommenderas att värma burken i ett vattenbad.

Applicera remover med en borste eller rulle vid en temperatur av inte mindre än 10 grader. Efter ca 20 minuter, börjar mjukgörande och avskalning av färgmaterial. Om skiktet är för tjockt och omedelbart avlägsna det misslyckas, kan det upprepas avtorkning ytbehandlingskompositionen.

Efter avlägsnande av beläggningsytan ska rengöras med lösningsmedel, men inte någon, och av mycket flyktig grupp. Detta är viktigt eftersom lösningsmedelsrester kan förstöra nya finish.

Om förvärvet av torka sammansättningen inte har tid eller resurser, kan oljebeläggning tvättas med följande populära sätten, beprövade:

 1. En blandning av terpentin och ammoniak. Lösningen görs i en sådan proportion: 2 delar ammoniak en del take terpentin. Applicera fluiden med en borste, väntar på en timme tills beläggningen börjar svälla. Ta bort den med en spatel, tvättades, torka den rengjorda ytan.
 2. Lösning av bränd kalk (70%), kaliumkarbonat (30%). Vatten tillsätts för att erhålla en viskös blandning. Det färdiga materialet anbringas på det önskade området, väntar under åtminstone 12 timmar och sedan ta bort färg spatel organet.
 3. Pastaliknande blandning av krita och kalk kitt. Kompositionen framställes enligt följande: 5 kg krita blandas med samma mängd kalk pasta. Tillsats av en liten 20% kaustiksoda. Pastaliknande substansen sätta 2 mm skikt på ett material som skall behandlas. Redan efter 60-90 minuter färgskiktet blir böjligt, kan den avlägsnas mekaniskt.

Borttagning av vattenbaserade färger

Avlägsna vattenhaltig emulsionsskikt färgämne i hemmet kan vara enklare sätt på vilka:

 1. Kombinationen av mekanisk borstning med metalltänder och effekterna av konventionell varmt vatten. Till att börja med penseln lämnar djupa repor på ytan. Sedan fukta rullen med varmt vatten, noggrant hantera ytan. Vi väntar på 10-15 minuter tills färgen sväller och börjar flagna. Ta dess metallskrapa.
 2. Tapetklister. Ta vilken pappersark, limmet appliceras på den, för att införa lacken. Vänta tills limmet torkar. Nästa med hjälp av en spatel bort.

Medel för borttagning:

 1. En lösning av jod. För detta ändamål framställdes en 10-liters kärl med vatten sattes 200 ml jod. Väl omrörda lösning, tillämpa den på ytan. Efter en tid kommer det att finnas sprickor.
 2. Tvållösning. Receptet innebär användning av vanlig tvål. Ta tvål, gnugga den på ett rivjärn, blanda den resulterande massan med vatten.
 3. En lösning av ammoniak. För dess produktion behöver 250 ml ammoniumklorid, 2 kg krita liter vatten. En lösning som erhållits genom grötig konsistens. Den resulterande massan appliceras på ytan. Efter några timmar gamla beläggningen kommer att börja flaga.
 4. Eftersom latexbeläggningar gör bra dikloretan och kloroform. Någon av dessa komponenter kan enkelt läggas till lösningen.
 5. Om ytan är målad med akrylfärger för att förbättra de arbetande kvaliteter av lösningen är det möjligt lägga alkohol (vodka) eller salicylsyra.

Det rekommenderas att följa följande regler:

 1. Remover måste uppfylla det avsedda ändamålet. Om kompositionen är avsedd för metall, är inte bara ineffektivt, utan också för förstörande material dess användning på en träyta.
 2. Universella föreningar med förmåga att avlägsna alla typer av beläggningar, men deras effektivitet är lägre än den för specialiserade fonder riktade mot särskilda typer.
 3. Det är knappast nödvändigt att ge företräde åt över aktiv lösning. De är giftiga och ibland kan skada ytan. Modern tvättning av välkända tillverkare har en mjukare effekt, men de släpper ut färre gifter.
 4. Det rekommenderas inte att blanda ihop de olika preparaten, eftersom konsekvenserna av detta är oförutsägbara.
 5. Det är inte alltid täcker skalas efter den första behandlingen. Om materialet är täckt av flera lager behöver för att bearbeta ett par gånger.
 6. När man arbetar med kemikalier är nödvändigt för att säkerställa god luftcirkulation i rummet - det kommer att hjälpa urholka gifter.
 7. Med ett urval rekommenderas att ge företräde åt geléliknande pasta. De är dyra vätskor, dock på grund av den högre koncentrationen av aktiva komponenter över deras effektivitet. Förutom pastor smidiga handtag vertikal yta som gel som kännetecknas av låg fluiditet.
 8. Om det finns en del av tvätt vax (han utför funktionen av förångningen hämmare), måste ytan avfettas. Om du inte gör det, mellan det nya lagret och marken kommer inte att ha en tillräckligt hög vidhäftning.

Processen för spolning bläck i hemmet inte kräver hög kompetens och kan utföras av vem som helst. Men även en sådan enkel arbete bäst i strikt enlighet med instruktionerna i enlighet med säkerhetsföreskrifterna.

FÄRGBORTTAGNINGS med metall

Tvätta färgen från metallen kommer att hjälpa dig att ta bort alla lager av färg appliceras på objektet

Om du behöver måla något metallföremål redan omfattas av ett eller flera lager av färg, måste du veta att ovanpå en befintlig gamla lager färg appliceras på den nya inte vettigt.

Kanske vid första anblicken, för att gå vidare till enkelt sätt (dvs färgytan utan föregående rening) verkar optimalt rätt beslut, men det är inte så! Det kommer bara vara ett slöseri med tid, ansträngning och pengar, eftersom det resultat kommer att ge kortsiktiga och över tiden, den nya färgen utbuktningar börjar flaga och bli stora bitar faller av. För att undvika detta, se till att:

 • avlägsna helt alla lager av gammal färg;
 • håll obeszhirivanie yta;
 • primas.

Först efter att en sådan sekvens kan börja spruta ett nytt färgskikt.

Sådana alternativ är många, men här är några av dem:

 • otzhiganie färg;
 • obrabatyvaniya speciell yta sandblästrat;
 • remover av speciella tåg (de kan alltid hittas i någon järnaffär).

Det bästa sättet att rengöra metallytan av färgen är användningen för detta särskilda vätska.

När du tar bort gammal sprucken färgborttagningsmedel, måste du måla av metall.

Verktyg som kommer att behövas

Remover kräver arbete några verktyg:

 1. Behöver en särskild vätska eller en viss specifik komposition för att kunna ta bort färgen;
 2. Skyddshandskar;
 3. Krävs respirator för att skydda luftvägarna;
 4. Vissa typer av sandpapper;
 5. Vilken som helst lämplig spatel.

Först måste du noga läsa instruktionerna på etiketten för flytande borttagning kraski.Rekomenduetsya välja kachetvennye kompositioner. De verkligen dyrt, men resultatet av deras användning betydligt bättre än användningen av billigare motsvarigheter.

Var noga med att bära skyddshandskar innan applicering av rengöringsvätska (enligt anvisningar). Förutom att det är nödvändigt att skydda de övre luftvägarna och av skadliga ångor och giftiga toxiner, som släpps ut under interaktionen av vätskan med den gamla färgen.

Det är viktigt att komma ihåg att när du behandlas ett lager av speciell vätska på gammal färg, behöver lite tid för att börja peeling processen. Som regel är det exponeringstiden som anges i instruktionerna.

Efter en viss tid har gått, kan du gå vidare till att avlägsna oönskade bläck. Du måste ta rätt verktyg till hands (i detta fall är mest praktiskt att använda en spatel) för att ansluta exfolierad bitar av gammal färg och ta bort den från ytan. Det är ganska enkelt (om det används som en högkvalitativ tvättvätska).

Man bör komma ihåg att om den gamla färgen är inte en, utan flera lager, måste du åter ytbehandling.

För en perfekt rengöring yta efter bearbetning och avlägsnande av gammal färg från vätskan, är det rekommenderat att rengöra även med sandpapper (nödvändigt att avlägsna de finaste partiklarna av gammal färg och jämn yta).

Det sista steget av renings behandling av gammal färg-lösningsmedels hela ytan (napr.Uayt ande).

Ytterligare yta primas, och först därefter kan målas.

 • Läs noga instruktionerna till alla medel;
 • se till att ta hand om skydd av händer, ögon och luftvägar;
 • och, naturligtvis, inte snåla på material (detta kommer att spara tid och energi för att minimera).

"Dockers CHEMICAL GmbH RUS"

Str. Magnitogorsk, 11 A, Building 3

försäljning: pr. Metallistov 32 Tower 1

office driftläge: Mån-fre, 10,00-17,00 (utan lunch) lör-sön, 10-14,00

Tel / Fax .: (812) 438-07-23 (flerkanalig)

leverans i regioner över hela Ryssland

office B \ C "Yauza Tower, ul. Radio d. 24 K.1, m." Bauman "

office driftläge: Mån-fre, 10,00-17,00. sub.pod ordning (utan lunch)

Föredragen vätska för att ta bort färg från bilar metall: beskrivning, diagram, instruktioner för användning och recensioner

Tyvärr har färgen en viss livslängd. Varje år försvinner färgen och ändrar dess egenskaper. Bilen ser mindre attraktivt. Om du vill uppdatera den och lämna tillbaka bilen till en fabriks färska utseende, väcker det frågan om re-målning. Men här är att tillämpa emalj på de gamla experterna rekommenderar inte. För bättre vidhäftning bör noga förbereda hela ytan. BÄSTA SÄTT - vätska för avlägsnande av färg från metall. Om det idag och vi ska prata.

Det finns flera populära tillverkare av dessa medel. På den ryska marknaden är att ge följande varumärken:

hur de skiljer sig från varandra? Och vilken som är den bästa vätska för att ta bort färg från metall maskiner? Svaret på denna fråga, lär vi oss under testet.

Produkten kallas "Tvätta gammal färg." Tillverkaren hävdar att detta verktyg är perfekt för borttagning av olika typer av färger, nämligen:

Även i den använda gasen är propån-butan (som drivmedel).

Det tar bort emalj med både metall och träytor med. Instruktion sägs att före användning Skaka produkten. Ytterligare organ appliceras på ytan av kroppen. Effekten av läkemedlet - från 10 till 60 minuter. Under testerna fick inga kemiska processer efter 20 minuter inte hända. Emalj inte sprids ut. Handlings under en lång tid. Detta är dess främsta nackdel. noterar också bristen på recensioner av produkter i sprayburkar. Vi måste åter köpa en borste. I denna beredning ligger hos LPC transparent film. För det är svårt att avgöra hur mycket pengar har besprutats.

Men det är värt att notera att detta är den billigaste vätskan för att ta bort färg från metall. Pris för 500 milliliter flaska är 500 rubel.

Detta är den berömda tillverkare från USA. Företaget är verksamt sedan 30-talet av förra seklet och har ett omfattande utbud av produkter. Bland henne - flytande remover gammal färg från metall. Han sålde den i en aerosol. Volymen av ballongen - 283 gram. Produktkostnaden är 350 rubel.

Verktyget är utformat för att avlägsna de emalj, lack och epoxiformuleringar med olika ytor. Det är keramik, metall och trä. Emellertid överraskande, är inte lämplig för plast för att avlägsna tryckfärg från en flytande metall, även om har en god effekt av verkan.

Undervisningen är ganska enkel - ska skakas försiktigt spray och spraya den på ytan. Produkten innehåller en syra, så närvaron av gummihandskar - är nödvändig.

Instruktion anger att produkten är giltig i 10-20 minuter. Under testerna, "Abro9raquo; Hon visade sitt bästa. Efter applicering av färgen börjar vzdyblivatsya och delamineras från ytan. Före fullbordandet av åtgärden tog 15 minuter. Produkten hålls inom den angivna tidsramen tillverkare. Aerosol klarat 90% reparationslackering.

När det gäller recensioner, de är ganska positiva. Läkemedlet är snabbverkande och lätt att applicera. Men experter varnar om förfalskningar. Eftersom detta är ett stort namn tillverkare, kan du stöter på förfalskade. Därför alltid jämföra priser och se markeringarna.

Detta är den japanska medlet. Även lämplig för borttagning av envisa etiketter. I motsats till den amerikanska "Abro9raquo;, kan produkten användas på plastytor. Men på den ryska marknaden "Permateks9raquo; inte särskilt populärt. Mot bakgrund av detta, är priset 14 dollar eller 860 rubel vid den aktuella hastigheten. Tillverkaren hävdar att produkten verkar vid en temperatur från 5 till 38 grader Celsius. Timmar lösningsmedel - från 10 till 15 minuter. Under testerna betyder det helt klara uppgiften. Fluiden appliceras likformigt genom sprut facklan, och omedelbart skalas av färg börjar. När detta material bildar en liten skumskiktet.

Hur gör funktionen "Permateks9raquo;? Experter säger att detta inte är den bästa vätska för att ta bort färg från metallpulver. Med klistermärken hon klarar "med en smäll". Men med en bra färg är inte mycket. Eftersom produkten - flera syften, avlägsnas den endast 30 procent av emaljen till metallytan. Därför är den japanska medier inte mycket lämplig för förberedelserna inför Målningsarbeten.

Denna dokumentförstörare beläggningar produceras inom landet. Instruktion säger att organ klarar efirotsellyuloznymi och vatten-dispersion emaljer, såväl som fordonslack och sealer. Tillverkaren hävdar giltighetsperioder från 20 till 30 minuter. Det kostar mer än rimligt - 200 rubel per 850 gram produkt. Visserligen är det "Top-52" på försäljning endast i banken. Recensioner Observera att du måste använda för att köpa mer och mer borste. Shredder lackbeläggning har gelat en formel med vilken en likformig och tjock efter att ha applicerats på ytan. Också, när man använder medel uteslutna från att komma in den slumpmässiga stänk på den intilliggande ytan. Vätskan är mycket tjock. I detta fall är instruktionerna inte visas på agitation. Läkemedlet kan anbringas direkt vid en temperatur över noll. Efter 30 minuters tid på ytan lyckats ta 7 procent av färg. Överraskande nog var produkten inte så effektivt som det insisterade tillverkaren.

Så, vad vätskan för att avlägsna färg från metall passar bäst? Under testerna, den bästa uppskattningen av drogen fick USA: s produktion "Abro9raquo;. Denna produkt är mycket säljbara på den ryska marknaden och har en rimlig kostnad. Silver är uppdelad mellan en "Permateks9raquo; och "Top-52". Den första har ett tillräckligt högt värde, och det andra lösningsmedlet är mindre effektiv men är mer tillgänglig i fråga om pris. Men det värsta är botemedlet för "Eltrans-N9raquo;. Wash har inte klarat testerna, och inte uppfyller specifikationer.

Som vi har sagt tidigare, nu på marknaden finns det många förfalskningar autochemistry. Och de kan säljas till samma pris som originalet. Ta reda på om detta är den ursprungliga vätskan för att ta bort färg från metall, eller inte? Många talar om förekomsten av logotypen prägling. Däremot kan en sådan ikon inte bara original, utan också på förfalskade produkter. Modern teknik gör det möjligt att behärska någon metod för märkning.

Men vad som inte är i falska produkter "Abro9raquo, så det är lämpligt inskrift i botten. För närvarande den ursprungliga inskriptionen "Made in China under överinseende av Abro INDUSTRIES, INC., USA." På förfalskningar är begränsade till de tre första orden. Detsamma gäller drgua varor från den amerikanska tillverkaren (t.ex. tätningsmedel). Senaste förpackade i kartonger med 12 stycken. Förfalskning är förpackad i kartonger med 144 stycken.

Så har vi ansett de största producenterna av kemiska produkter. Nu när du vet hur snabbt och enkelt att ta bort den gamla färgen av metall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

75 + = 76