Fluid värmesystem nonfreezing

"Nezamerzayku" för uppvärmning: recensioner, pris. "Nezamerzayku" för värmesystem

Det händer att användningen av vatten som kylmedel är inte möjligt. I sådana situationer, till undsättning kommer "nezamerzayku" för uppvärmning. Denna vätska har några krav på driftsförhållandena. Den har utmärkta egenskaper vatten, som också måste beaktas när man utformar värmesystemet.

Inte en hemlighet att en av de viktigaste komponenterna i ett privat hem är ett värmesystem. Det är bara med hjälp av den kan du överföra starka frost, som i vårt land är inte perfekt, och faktiskt, det är på vintern inte ovanligt. Trots viljan hos konsumenterna för frost, måste du ge några överraskningar i förväg. Och kanske den farligaste av dem kan frysas värmesystem - inte för inte som detta tillstånd anses vara en nödsituation.

För värmesystemet nödsituation bådar inte gott. Det är viktigt att notera att detta kan ske inte bara i det centrala pannhuset, men även i de enskilda pannan. Av denna anledning, när man utformar ett system, är det nödvändigt att beakta villkoren för ytterligare säkerhet.

Enligt experter, det vanligaste problemet i ett privat hem är ett fel i pannan, och som regel, det händer alltid oväntat. För att förhindra sådana överraskningar, såväl som för att eliminera fel på värmesystemet och dess efterföljande kylning, experter rekommenderar att använda antifrysvätska.

"Nezamerzayku" för uppvärmning - samma frostskyddsmedel eller frostskyddsmedel. Den viktigaste egenskapen hos den värmebäraren - inte vända temperaturen sänks i isen. Sålunda finns det en förtjockning av den kylda kompositionen. Alla frostskyddsmedel för otoplnyh system som är tillverkade på samma princip. I sin struktur innehåller följande:

 • ämnen (tillsatser), som ansvarar för de egenskaper hos kompositionen;
 • ämnen (inhibitorer) för att förhindra korrosion;
 • den huvudsakliga aktiva komponenten;
 • alkohol (glykol) basis.

Således "nezamerzayku" för uppvärmning och alkoholen är en substans. I sig själv är glykolen inte skadligt, men vissa tillsatser kan skada hälsan. Som kan fungera som en aktiv komponent i antifreeze:

 • Glycerin.
 • Propylenglykol.
 • Etylenglykol.

Köldbärarvätska baserad på glykol är strängt förbjudet att använda i hemmen hos personer med permanent uppehållstillstånd. Begränsningar på grund av det faktum att denna "nezamerzayku" mycket giftigt för uppvärmning och i kontakt med huden kan orsaka brännskador. En gas eller vätska från att komma in i kroppen kan leda till allvarliga konsekvenser, inklusive död.

Alla kända låggradig frostskyddsmedel - frostskyddsmedel maskin, som ibland hälldes också in i värmesystemet - producerad etenbaserad. Men om det finns minsta möjlighet till mänsklig kontakt med etylenglykol är från dess användning bör undvikas av flera skäl:

 1. De kombi pannor inträffar i blandningen med den heta vattentillförselkrets.
 2. Kan läcka.
 3. Kanske avdunstningen av expansionskärlet öppet.

Använder inte etylenglykol antifrysvätskor för system där värmaren är använt som en dubbel-panna.

Värmeöverföringsvätska baserad på propylenglykol, helt giftfri. Naturligtvis är detta inte betyder att det kan drickas, men om du råkar slå i minimala doser till huden, eller till och med inne, kommer inte att ha hälsoproblem.

Glycerin "nezamerzayku" för uppvärmning (lägre pris) hälls från mitten av nittonhundratalet och har använts med framgång hittills. Glycerin - en universell lösning, och till skillnad från de tidigare två, det gör det inte torra däck, utan snarare återställer den. Med andra ord, de glycerinvätske verkar på gummit som en återställande smörjmedel, vilket resulterar inte behöver oroa sig för tillståndet av tätnings gummin.

Bland de ryska konsumenter, den mest populära "nezamerzayku" för att värma huset märken såsom:

 • "Hot-65Eko Blood".
 • "Stugna-N9raquo;
 • "Warm House".

Vid val av antifrys viktigt att komma ihåg att dess innehåll av propylenglykol indikerar att den flytande kristallisationsprocessen äger rum vid en temperatur av -60 ° C.

Nezamerzayku för uppvärmning: pris och tekniska indikatorer

Naturligtvis, den flytande - har "nezamerzayku" för uppvärmning av olika egenskaper, kännetecken och betyg för tillämpningen, är dock den viktigaste förutsättningen bristen på benägenheten att frysning. Antifryskomposition definierad temperaturbetingelser vid vilken kristallisation sker. Naturligtvis bör välja en lägre temperatur, vilket är typiskt för din klimatzon.

värmesystem typ avgör vilka "nezamerzayku" skulle vara den lämpligaste i hemmet värmesystemet. Som nämnts ovan är alla antifrysmedel som skapats med hjälp av olika ämnen. Kan kompositionen innehålla etylenglykol är en giftig substans, så det kan endast användas i värmesystem för sluten typ. Frostskyddsmedel baserade på propylenglykol, enligt experter, är det mindre toxiska.

Frostskyddsmedel hjälp förlänga livslängden för hela värmesystemet, inklusive radiatorer. Och viktigast av allt, att en sådan kylvätska förhindrar gasbildning.

Frostskyddsmedel - en blandning av propylenglykol med tillsats av olika inhibitoriska komponenter. Den genomsnittliga tjänstgöringstiden för frostskyddsmedel är 4-5 år.

Kvalitet "nezamerzayku" för värmesystem bör ge väl fungerande system, även i nödsituationer. Därför, för att spara på inköp av frostskyddsmedel helt olämpligt. Du kan spara kanske att på utspädning med destillerat vatten, men bara i så fall, om du inte paniruete att driva värmesystemet under extrema förhållanden, till exempel i de norra delarna av landet.

Frostskyddsmedel för värmesystem - att göra rätt val

Vatten eller frostskyddsmedel - vad du ska välja

De kommunala värmeledning vanligtvis kylvätska är vanligt vatten och att det är oftast används för att organisera fastighetsägare bostäder uppvärmning. Men under de senaste åren, många konsumenter att byta till alternativa bärare av värmeenergi, trots höga priser. Man tror att frostskyddsvätska för värmesystem är mycket dyr. För att ta reda på det var sant eller inte, måste du överväga fördelar och nackdelar med att använda vatten som kylmedel och en speciell vätska (Läs också: "Välj vätska för värmesystem hemma").

Fördelar och nackdelar med vatten som kylmedel

När det gäller de positiva aspekterna, vatten, först och främst, det är det billigaste och mest prisvärda form av värmebärare. Flesta uppvärmningsenheter, såväl som de element och komponenter beräknas på cirkulation av kylvätskan.

I händelse av en läcka i värme sundet strukturen vatten inte kommer att skada människors hälsa, eftersom det är miljövänligt för miljön.

 • vid uppträdandet av plötsliga frost, när värmesystemet inte redan körs, sannolikheten för bristning av rör och radiatorer, och ibland uppvärmningsenheten. Elimineringen av en sådan olycka kommer att kosta en betydande summa;
 • vattenanvändning med tiden, leder till bildningen av glödskal på den inre ytan av rörledningen, och detta orsakar invariably termiska energi överskridande av ca 25-30% och ökar monetära kostnader för uppvärmning av bostäder, eftersom något bränsle kostar mycket;
 • om metallröret, förr eller senare, kommer kylvattnet resultera i korrosionsprocesser.

Fördelar och nackdelar med frostskyddsmedel för uppvärmning

Frostskyddsmedel för uppvärmning av hus, som produceras av olika företag kan innefatta olika komponenter. I kommersiellt tillgängliga värmeöverföringsvätskor för drift av uppvärmningssystem baserade på propylenglykol, glycerin, en saltlösning bishofit och saltlösning.

Fördelar frysning vätskor:

 • Frostskyddsmedel bör inte tömmas efter uppvärmningssäsongen från värmetillförselstrukturen - funktionalitet av utrustning, rörledningar och radiatorer förblir full även med en signifikant minskning av lufttemperaturen på gatan;
 • i "nezamerzaek" alltid närvarande speciella tillsatser, genom vilka fluiden inte skum, inte bildar pannsten och korrosion på den inre ytan av elementen, betyder inte orsaka svallning eller upplösning av material från vilka tätningar produceras.

Nackdelar frysning vätskor

frysvätskan för värmesystem som gjorts baserat på propen:

 • i händelse av en läcka avger skadliga för människors hälsa avdunstning;
 • Det har en hög aggressivitet till rörledningar, ventiler, kopplingar och andra element i uppvärmningsstrukturen;
 • Den har en stor grad av viskositet än den för vatten med ca 20%. Som ett resultat, vid pumparna är ökad hydraulisk belastning. Baserat på ovanstående, till inköp av cirkulationspumpen att föredra mer kraftfulla instrument.

För att minska belastningen och därigenom öka värmefrostskyddsmedel, tillsattes vatten, men endast destilleras. Det faktum att i vanligt kranvatten har en hög andel av kalciumsalter framkallar uppkomsten av avsättningar på de inre väggarna i uppvärmningselementet designen.

Valet av frostskyddsmedel för värmesystem

I hemmamarknaden frysvätska för värmesystemet är representerad i ett brett och varierat spektrum. Men det finns inhemska varor som är i hög efterfrågan, till exempel "Warm House".

Frostskyddsmedel från ryska tillverkare i över fem år, kan undvika att förlora sin prestanda, så det finns ingen anledning att köpa dyrare importerade analoger. På grund av ökad efterfrågan på uppvärmning frostskyddsvätska inhemska företag från ett år att öka utbudet av icke-frysning vätskor baserad på produktion som är miljövänliga råvaror - mat propylenglykol. Vad är det paket med frostskyddsmedel till värmesystemet, sett i bilden.

När du inte kan använda frostskyddsmedel

Information om vilka egenskaper har frostskyddsmedel för värmesystem kan hittas på tillverkarens.

 • kan inte användas som ett antifrys kylmedel i uppvärmnings aggregat av dubbelkrets, eftersom det är möjligt att, när vätskan i värmekretsen faller i varmvattenmatningskretsen. Som tidigare nämnts, "nezamerzayki" fysikalisk-kemiska parametrar är giftiga föreningar;
 • Använd aldrig frostskyddsmedel och öppna system som kylvätska avdunstar, vilket har en negativ inverkan på familjens hälsa (läs: "Hur man väljer värmemedium för värmesystem i ett hus på landet - beskriva frostskyddsvätska");
 • Det är oacceptabelt att använda frostskyddsmedel i värme när rörledningen designen är gjord med galvaniserad - frostskyddsmedel förlorar sin ursprungliga kvalitet, eftersom förändringen av dess kemiska sammansättning;
 • frostskyddsmedel för uppvärmning av huset har en lägre värmekapacitet än en oxe, och kräver därför flera kraft radiatorer, som de kallas, är dyrare;
 • eftersom viskositeten av frostskyddsmedel ovan nödvändiga cirkulationspumpar, och kraftfull.

Byte av frostskyddsmedel producerar ungefär en gång vart 5-6 år. Det hälls i en särskild behållare och kasseras vid återvinningsföretag.

Kan jag göra en icke-frysvätska för uppvärmning av sina egna händer: en översikt över olika typer av frostskyddsvätska, deras sammansättning och funktioner i programmet

Under drift av värmesystemet kan frysa kylvätska. Detta leder till skapandet av nödsituationer. De kan endast undvikas genom att ersätta vattnet i ledningarna till den speciella komposition är fryspunkten för vilket avsevärt under 0 ° C. Är det möjligt att göra en liknande frostskyddsvätska för uppvärmning av hus med sina egna händer?

Vi gör dig frostskyddsmedel

Det bör noteras genast att vanligt vatten är den bästa typen av kylvätska. Den har tillräcklig termisk kapacitet, den har ett optimalt densitetsvärde tillgängligt. Därför, om sannolikheten för exponering för frystemperaturer för uppvärmning är minimal - det är bäst att använda destillerat vatten.

Men om du inte kan uppfylla detta villkor kräver särskild frostskyddsmedel för värmepannor. Det är en lösning i vilken vatten upptar 70% av den totala. Resten är tillsatser som sänker tröskelkristallisa till -60 ° C. De innehåller:

 • Huvudkomponenten - etylenglykol, propylenglykol eller glycerol. Detta frysvätskan för värmesystemet av huset har ett högt viskositetsindex, vilket leder till den önskade effekten;
 • tillsatser. På grund av att dem frostskyddsmedel för uppvärmning av vatten inte skum, och temperaturen höjs inte bildar en kristallin fällning.

Problemet med själv tillverkning av denna komposition är i rätt val av den sista komponenten. Alla tillverkare avslöjar inte hela listan av komponenter. Men även veta hur man gör den högra delen, hemma det kan göras - detta skulle kräva specialutrustning och iakttagande av produktionsteknik.

Hur man gör frostskyddsvätska för uppvärmning, och vilka konsekvenserna kan leda sin ansökan?

 • Ökad skumnivåer under upphettning av det kylmedel kommer att orsaka ett snabbt bildande av en fällning på väggarna i rören och radiatorer;
 • Minska värme hemlagad frostskyddsmedel. Detta kommer att orsaka en signifikant minskning av uppvärmningseffektiviteten;
 • Made frostskyddsmedel för att värma händerna kan påverka delar av systemet stål negativt på grund av den höga syrehalten. Påskynda korrosion.

Någon frysning vätska för kamin uppvärmning eller fastbränslepannor får inte orsaka förekomsten av dessa negativa effekter. Det rekommenderas därför att endast använda högkvalitativa frostskyddsvätska för uppvärmning av vatten från en pålitlig tillverkare för att hålla systemet säkert.

bör hänvisa inte bara till sin sammansättning och om tillämpningen av rekommendationerna, men också noggrant läsa instruktionerna innan du använder värmepannan frostskyddsmedel. Det måste anges typer av kylvätska, som kan hällas.

Former för uppvärmning frostskyddsmedel

Fastställa att frystemperaturen till värmesystemet endast bör vara fabriks kvalitet - du kan gå vidare till valet av en viss sammansättning. Det måste anpassas till den specifika fjärrvärmesystemet och dess prestanda kan inte försämra systemparametrar.

Innan du fyller i vätskan värmesystemet frostskyddsmedel behöver lära sig - inte om det kommer att ha en negativ inverkan på värmekomponenter. För att göra detta, läs instruktionerna för användning som skall bifogas. Det är också viktigt att uppmärksamma den huvudsakliga vätskekomponenten i kylarvätska för värmepannor. Det påverkar inte bara staten uppvärmningskomponenter, utan även driftsförhållanden:

 • etylenglykol. Det kännetecknas av en hög toxicitet. Därför kan det endast tillämpas i slutna kretsar. Svårigheter kan uppstå när påfyllning av värmesystemet av denna typ de flytande fryser. I ångtillstånd är farligt för människors hälsa;
 • propylenglykol. Faktiskt är ett kosttillskott, så kan användas både i öppet och i slutna värmesystem. I motsats till kristallisationstemperatur av eten vid + 80 ° C, vilket gör det möjligt att använda den för fasta höga pannor. Den enda nackdelen - de höga kostnaderna;
 • glycerol. Den mest populära typen av frostskyddsmedel för uppvärmningsugnen. Dess prestanda är något lägre än den för propylenglykol. Men tillsammans med kostnaden för glycerol frostskyddsmedel storleksordning mindre. Nackdelarna är den höga omsättningen. Detta kan påverka integriteten av rörledningar. Exit - Byte av gummipackningar på paronitovye.

För närvarande är den optimala användningen av icke-frysvätska för uppvärmning av bostäder baserat på glycerol.

Tillverkare erbjuder 2 typer av icke-frys värmeöverföring till värmesystemet - i delstaten klar för användning, och koncentrera. För stora värmekretsar är det fördelaktigt att förvärva koncentrat. Men komplicerar detta process fyllning.

När du köper en färdig att använda flytande anledning att uppmärksamma den lägre kritiska nivån för frysning. Det kan vara från -25 ° C till -65 ° C.

Funktioner hällfrostskyddsmedel in i värmesystemet

För att inte göra sig frostskyddsvätska för uppvärmning och därmed riskera hela systemet - du behöver köpa en färdig struktur. Dock bör utöver det vara förtrogen med gjutteknik.

Om systemet har det gamla kylvätska - bör tömmas. Det rekommenderas att kontrollera dess status. Föroreningsgrad indikerar betydelsen av en omfattande rengöring. Den utförs innan häller frostskyddsmedel i värmesystemet. Efterföljande skeden av arbetet består i utförandet av dessa punkter:

 • Om du tidigare använt frostskyddsmedel - se till att göra en fullständig tvättsystem. Annars, blandning av två olika frysvätskor för uppvärmning av ugnen kan leda till oönskade kemiska reaktioner;
 • Slutet system. Det fyller Punkten måste ligga under alla andra värmekällor. Med hjälp av pumputrustning utförs fylls med frostskyddsmedel privat hem värmesystem. Det är viktigt att trycket i rören inte överstiga ett värde av 3 atm;
 • öppet system. För användning rekommenderas inte frostskyddsmedel för uppvärmning av vatten. Ständig kontakt med luft kan orsaka en betydande ökning av skumbildning. Fyllning utförs genom den övre expansionstanken;
 • testning uppvärmning. Temperaturen i systemet ökar gradvis. Samtidigt alla noder kontrolleras efter läckor och frånvaron av ovidkommande brus i kylmedelskretsloppet.

Under drift, behovet fylla på frostskyddsmedel för uppvärmning av vätskan ensam. Därför är det rekommenderat att köpa den med en marginal - 15-20% mer än den beräknade volymen i systemet.

Det är omöjligt att göra frostskyddsvätska för uppvärmning. rekommenderas också att använda fordonskylarvätska, som de är i de flesta fall görs på grundval av propylenglykol osäkra.

Restriktioner för användningen av antifrys i värmetillförseln

Trots alla sina fördelar, inte varje frostskyddsvätska lämpar sig för värmepannor. Missbruk kan leda till en gradvis förstörelse av värmeväxlaren och snabb misslyckande dyr utrustning.

Dessutom finns det ett antal andra begränsningar som måste beaktas vid användning av icke-frys kylmedel värmesystem:

 • Många modeller av kombipannor är inte konstruerade för frostskyddsmedel. Han kan komma in varmvattensystem, vilket inte är önskvärt;
 • Frostskyddsmedel negativ inverkan på galvaniserade ytor. Det sker en snabb förstöring av det skyddande skiktet och följaktligen - utsignalen från värmeelementets misslyckande;
 • Eftersom viskositet i frostskyddsmedel är mycket högre än för vatten - du behöver bemanna upp kraftiga värmecirkulationspumpar. Den lägre den kritiska nivån av fryspunkten - ju större produktivitet bör vara i pumparna;
 • Byte av frostskyddsmedel bör göras klart rekommenderas av tillverkaren. över tiden det förlorar sina egenskaper, som direkt påverkar de operativa egenskaperna av värmesystemet.

Antifryskoncentrat späds med endast destillerat vatten. Vanlig flödes olämpliga för detta - ett stort antal tredjepartskomponenter kan orsaka oönskade kemiska reaktioner.

Videon detaljer frostskyddsurvalsparametrar för värmesystem:

 • Uppvärmd stuga med sina egna händer: vatten och elvärme, braskaminer
 • Alternativa källor för uppvärmning och uppvärmning av bostäder
 • Bergvärme egna händer: recensioner, kostnader för utrustning, verksamhetsidé

underrättas att pour (vissa nezomerzayku) in i röret i garaget? Längd-36m-systemet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 6 = 2