Flytande glas struktur

Flytande glas - vad är det? Flytande glas soda

Alla vet vad en normal glas. Det visade sig i Egypten omkring 5000 år sedan. Och sedan finns det vattenglas. Vad är det? Nej, det är inte något fantastiskt. Denna vattenhaltiga lösning, som framställdes från natriumsilikat.

Silikat lim eller vattenglas, - en lösning av vatten och silikatsalter. I framställning av den komposition som används samma ingredienser som används för produktion av glasprodukter.

Produktionsteknik mer. Mer populärt - det är effekten av lösningar på material som innehåller kiseldioxid i konstant temperatur. Andra utförande - fusing sand och vatten.

När det gäller tillämpningen, annan konstruktion och efterarbete är inte möjligt utan denna sammansättning. Det finns inget bättre material för tätskikt än flytande glas. Vad är det känt under en lång tid, för att något bättre är ännu inte skapat. Användningen av detta bindemedel ökar i hög grad byggnadens livstid.

Silikat lim produceras på basis av natrium, kalium eller litium, även om de senare används mycket sällan. Kalium används inom många områden, och det har utmärkta tekniska egenskaper och egenskaper. Om man jämför detta lim och natrium vattenglas, har den första strukturen en lösare struktur. Stygn gjorda med detta lim skiljer sig inte stabilitet.

Och kalium, natrium och lim kan användas inom många områden, men sammansättningen på basis av kalium förekommer mycket mindre ofta. Saken är den att priset är ganska hög. Så ofta den ersätts med natrium lim.

I kemiska anläggningar för produktion av det universalverktyg som används svavelsyra anhydrit, järnoxid och aluminiumsilikat modul, natrium och kalciumoxid, kiseldioxid. Natriumvattenglas och kalium kommer att bestå av natrium och kalciumoxid, men i mindre kompositioner. Sålunda, har glaset en 9% natrium, natrium och kalcium - endast 0,2%.

Detta glas uppfyller GOST 13.078-81. Hastigheten med vilken materialet kommer att torka beror på hur och när den tillämpas. Om glas används i ren form, torkas den upp i 10 minuter. Sammansättningen av blandningarna under stelning kan ta 2 timmar.

glasdensitet är att 1,45 g / cm 3. Hållbarhet - 2 år. Densitet - 1,45. För att smälta silikat lim, måste den värmas upp till 1088 grader.

Tillverkningsprocessen för flytande glas ganska komplicerad, så producerande material inom den kemiska industrin. Det första steget är att jorda kvartssand, och blandades sedan med natrium-karbonat, kaliumkarbonat, natrium- eller kaliumsulfat.

Då är det allt samman till en monolitisk göt. För detta ändamål, autoklaver. Efter smältning av den resulterande massan måste också lösas upp. I detta fall kommer temperaturen att vara ca 170 grader. Denna process är ganska lång och tar ca 7 timmar.

Byggindustrin har länge förstått och kunde tillämpa flytande glas. Vad det är, naturligtvis, men limmet används? Det beror på viktigaste egenskapen, utan snarare en hög vidhäftningshållfasthet, har detta material blivit en av komponenterna för en mängd av murbruk.

Natrium och kalium glas har fortfarande annan struktur, och det definierar omfattningen av deras användning. Det senare är resistent mot kemisk och väderpåverkan. Ofta detta material används som en av ingredienserna för framställning av skyddsfärger.

Sodaglas kan förbättra klister kvalitet. Materialet fungerar bra med mineralsubstanser. Ofta används natriumsilikat lim för tätskikt fundament. Också vid dess bas är framställd blandning antiseptisk och brandskyddsmedel. Men det finns andra egenskaper som har vattenglas.

Vad är det, som bara professionella byggare. Men det finns inget bättre sätt för tillverkning av värmeisoleringsmaterial. Konstruktioner av detta material kan motstå mycket höga temperaturer.

Detta material är nästan helt ofarliga för människor. Men måste du arbeta med honom mycket noggrant: alla fel alkali - en av komponenterna. Det är bäst att använda handskar vid hantering.

Flytande glas: priset är lågt, på höjden av resultatet

Inte bara på grund av den höga prestanda, har denna produkt använts i konstruktionen. Till skillnad från andra liknande material, är glas kostnaden mycket låg (200 rubel. 5 kg). Därför sin användning som en komponent i konkreta lösningar. Det kan kostnader avsevärt förbättra den strukturella hållfastheten och fuktbeständighet. Silikat lim kan maximera fylla även de minsta sprickor eller stötar.

Med alla de fördelar det finns en liten nackdel - en snabb härdningshastighet. Ibland är det inte särskilt praktiskt. Därför ofta ett silikat adhesiv yta bara impregneras. Och om det sedan målade eller putsade, då vätskan är inte nödvändigt att använda glas.

Detta material är populär inte bara i branschen. Många förare använder flytande glas för bilar. Tills nyligen, bland de rättsmedel för kroppen bara det var vax, och idag är mycket populär speciell keramisk sammansättning eller unik nanocoating.

Keramisk beläggning flytande glas kroppen ger hög glans, hög vatten- och smutsavvisande egenskaper, hög motståndskraft mot solljus, skydda mot repor och kemisk exponering. Du kan enkelt köpa flytande glas - priset är mycket lågt.

Men nanokosmetika på sin grund bör också titta på försäljningen. Det finns också vissa svårigheter med tillämpningen av dessa föreningar i kroppen.

Behandlingen av bilen kallas keramiska polering. Han är densamma för alla nanopreparations. Det första steget är att tvätta bilen ordentligt. Utför sedan avfettning av hela kroppsytan. För att göra detta, välj sparande droger. Vidare polering utförs för att ta bort gamla rester av olika polerpasta och inneslutningar. Ta sedan bort flisas och poleras till en glans igen. Vidare appliceras vattenglas. Vad är det länge känt, men började använda bara ett par år sedan. Det måste tillämpas från 3 till 10 skikt. Då kroppen torkas under 8 timmar. Om det finns vissa färdigheter som kan tillämpas på sammansättningen av sina egna händer. Men för att göra samma sak i SRT kommer att kosta ett högt pris.

Flytande glas för bilen enligt tillverkaren kan hållas på kroppen på 3 år. Det är dock rekommenderas att uppdatera allt oftare. Det är bättre att göra en gång per år, om maskinen används varje dag.

Första gången biltvätt är inte nödvändigt, eftersom det fortfarande bildandet av högteknologiska skyddande beläggning. Tillverkare av dessa föreningar föreslår rekommendationer att avstå från tvätt i 3 veckor. Sedan, på baksidan kommer det att finnas lite smuts, och det kommer att vara tillräckligt att bara skölja.

Nanoceramics för bilar fungerar faktiskt. Alla de som försökte vattenglas, bara skriva positiva recensioner.

Beläggning är mycket svårt, det är inte ens en spik att repa. Vatten inte heller stanna på kroppen. Vax sådan effekt inte.

Bygg specialister också positiva till materialet. Unika egenskaper, överkomligt pris medger tätskikt fungerar mycket snabbt.

Flytande glas för tätskikt

Det är känt att för att skydda mot skadliga miljöfaktorer: regn, fukt - använder olika tätskikt material. Vatten glas har många fördelar jämfört med andra kompositioner, varav en är dess mångsidighet i tillämpningen.

Om ämnet har en sammansättning av kalium- och natriumsilikater. Vattenglas lim liknar pappersvaror, är skillnaden mindre detaljer (gidroizolyant innehåller modifieringsmedel som förbättrar vissa egenskaper hos materialet). Betong är ett flytande tätskikt modifieringsmedel, som förbättrar dess hållfasthetsegenskaper, förhindrar absorption av vatten. I modern konstruktionsmaterial användes för:

 • skydd från fukt putsade cement lösningsytor (glaset belagt med flera skikt, och det fyller porerna i betongen);
 • framställning av en cementslam för behandling simbassänger, fuktskydd olika leder (blandning förvärvar impregnerande egenskaper och vilja greppas);
 • modifiera olika typer av betong (efter torkning blir materialet mycket starkt och har en utmärkta vattentätande egenskaper).

Sammansättning och egenskaper av vattenglas

Vid framställning av ämnen med hjälp av samma element som den konventionella glas för att skapa: natrium- och kaliumsilikater. Även liknande kompositionsmaterial antar approximativt samma tillverkningsprocess. I det här fallet finns det två sätt att skapa ett glas för flytande tätskikt:

 1. Omsmältning sand och bakpulver under höga temperaturer.
 2. Exponering för kalium, litium och natrium i det kiselhaltiga materialet. När detta ämne är föremål för konstant värme.

Hur tätskikt med flytande glas

Innan något tätskikt arbete kräver förberedelse hög kvalitet på ytan för applicering av skyddande material. Smuts och damm kommer ingen roll tätt ihop med den behandlade ytan. Ytterligare tätskikt passerar i denna ordning:

 1. Med rulle / borste impregnering appliceras på ytan av strukturen.
 2. Andra gången för att bearbeta materialet bör vara halv timme efter den första proceduren. Det är oerhört viktigt att inte göra luckor i tillämpningen av tätskikt. Det är nödvändigt att försöka täcka cement eller virke så jämnt som möjligt.
 3. Efter nödvändigt att framställa ett skyddsskikt. För detta ändamål bör göra en vanlig cementbruk för putsning och sedan späda ut det med vatten glas i lika proportioner. Eftersom denna blandning torkar snabbt, avel, och sedan använda den för att vara mycket snabbt och i små portioner. Applicera gips på väggen eller golvet med en spatel bättre.
 4. Det sista steget - uppvärmning. För detta ändamål användning av tillgängliga material: polystyren, basalt ull, pr.

Hur man använder flytande glas för tätskikt

Trots den dök mängd moderna tätskikt material är flytande glas fortfarande används aktivt för att skydda brunnar, bassänger, braskaminer, väggar, golv, träkonstruktioner. arbetar med detta material är mycket enkla instruktioner, men vi bör veta hur man förbereder och säkert att använda lösningen. Flytande glas för tätskikt kan användas på olika sätt, beroende på vilken typ av arbete.

Flytande tätskikt källaren

Billigt och enkelt förfarande för att skydda en grund mot fukt är användningen av vattenglas. Detta material framställdes genom att blanda saltlösningen med vattenhaltigt natriumkarbonat och kvartssand. Lösningen kalcinerades för att ge kristaller av vattenlösligt silikat av kalcium och natrium. Det resulterande råmaterialet är vattenlösligt, är det viktigt att ta hänsyn till de proportioner för att erhålla den önskade tjockleken.

Flytande glas för golv och källaren används i de fall där användningen av andra lösningar opraktiska. Rollen av själv gidroizolyanta skikt av natriumsilikat kan inte agera, utan genom att reagera den med cement fyller porerna och starka materiella former är resistenta mot fukt och vatten tunt skyddande skikt. Ofta är en sådan lösning som används för avjämningsmassa. Hur man arbetar med flytande glas:

 • yta som kräver tätskikt, renat från fett, smuts;
 • betong rengörs försiktigt med en borste genom att öppna porerna i materialet;
 • framställda kompositionen är belagd i skikt design, med användning av en stor borste (totalt 3 lager måste, efter ansökan intervallet av en halvtimme eller mer);
 • källaren yta torkas, varefter rullen kan börja / okleechnuyu tätskikt.

De bestrykningsvätska glas källare och vindar

glasytor bearbetning flytande såsom källare eller källare, liknande förfarandet enligt silicification betongkonstruktioner. Som det aktiva materialet har en hög grad av skydd från vatten, kan den användas både inne i byggnader, och från gatan. I detta fall kommer även en betydande glasflöde inte kosta, eftersom materialet har ett relativt lågt pris. Waterproofing är snabb, och livslängden av skyddsskiktet är mycket stor.

Flytande trä och glas ger en betongyta som skall behandlas utmärkta vattenblockerande egenskaper, dessutom, på grund av att kristallstrukturen av kompositionen, förblev länge han en ånga. När det interna arbetet är glaset läggs till cementbruk. För framställningen av en sådan blandning måste vara upp till 10 liter av en cementkomposition och totalt 1 liter gidroizolyanta. Extern beredning arbete kräver ett annat material: sand, cement, vattenglas tagen i proportionerna 3: 3: 8. Sålunda måste vatten vara högst 25% av den totala vikten av lösningen.

Bearbetning flytande pooler eller brunnar kristall

Tätskikt för brunnar och pooler - en obligatorisk åtgärd. Som regel, är sådana strukturer byggda med betongelement. Sålunda deras förband utan rätt behandling kommer gradvis att kollapsa under påverkan av vatten eller temperaturvariationer. Den resulterande poolen / brunn börjar läcka. Flytande glas för tätskikt kan du säkert skydda strukturen från förstörelse och avsevärt förlänga dess livslängd. Hur man hanterar poolen eller väl gidroizolyantom:

 • rengöra ytan på någon struktur skikt;
 • knåda lösningen genom blandning med vatten glas cement och fin sand (8: 3: 3);
 • försegla sömmarna av den framställda blandningen med användning av en spatel eller impregnerade med denna komposition rep (det bör vara lätt att köra in i slitsarna med en hammare);
 • täcka designlösning, med hjälp av pensel.

Hur man väljer ett vattenglas för tätskikt

Trots det stora antalet tillverkare som erbjuder vattenglas, skillnaden i sin struktur där, så valet av ett visst märke - en privat angelägenhet för varje köpare. Tro inte att det dyrare material, så det är bättre, eftersom alla blandningar för tätskikt har liknande egenskaper. Sålunda bör valet grunda sig uteslutande på den typ av glas, som är den kalium och natrium. Dessutom har varje art vissa fördelar och nackdelar likvärdiga. I vissa fall, att välja ett eller annat sätt:

 • natrium komposition är idealisk för bearbetning objects byggändamål;
 • Kalium Blandningen användes för stiftelsen och golvet, eftersom det är mer trögflytande.

Priserna för tjänster tätskikt med flytande glas

Kostnaden för utfört arbete varierar beroende på de material som används, komplexiteten / storlek arbete besättningar hyras. Minimipriset för tjänsten är 200-300 rubel per 1 kvadratmeter. m ytfinish. Tätskikt sammansättning kan köpas på nätbutiken, beställa hemleverans. Du kan också ansöka om detta ändamål på någon järnaffär. Ungefärliga priser gidroizolyant anges i tabellen.

Flytande glas - bruksanvisningar, egenskaper, sammansättning och torktid

Flytande glas, vars användning växer både inom industrin och i hemmet - det är en av de få material som har behållit sin ursprungliga struktur i dag. Denna populära råvaror har funnit sin tillämpning i olika områden av mänsklig aktivitet, i själva verket har många fördelar och användbara egenskaper.

Klassificering av material beroende på komponenterna

För första gången vattenglas skapades och används av tyska mineralogist. Tillbaka i 1818, Jan Nepomuk von Fuchs första lösningen var en formel bestående av kiselsyra och alkali. Sedan starten är flytande glas nästan inte förändrats. Men dessa dagar en liten populär material som framställts genom andra metoder med användning av högteknologiska maskiner. De gör det möjligt att minska människors kontakt med kemikalier och producera material i mycket stora mängder.

Natriumvattenglas komposition

Flytande glas framställes genom autoklavering av råmaterial som innehåller en stor mängd kisel med en koncentrerad natriumhydroxidlösning. Det finns ett annat sätt att få saker. Den ligger i fusion av kvartssand och soda. I vissa fall, ett förfarande för upplösning av kisel i en alkalisk lösning. Men att arbeta på denna princip är det möjligt att få en mycket liten mängd material.

Oavsett på vilken grund justerat produktion, vilket resulterar i två typer av material. Den första av dem - en natriumkomposition, med hög vidhäftning och klibbighet. I sin kärna är limmet flytande glas, vilket är absolut inte rädd för vassa hoppar av temperatur och andra atmosfäriska effekter. Denna typ av material används för förstärkning av fundament gjutning av olika form, för tillverkning av hushålls kemiska reparation och återställning av porslin och glasprodukter, behandlings eldfasta byggnadsmaterial. Ett annat användningsområde - det är trädgårdsarbete, så limmet är väl lämpad för behandling av skadade träd och buskar.

Den andra typen av material - ett kalium glas. Det har nästan alla funktioner i den första kompositionen. Den enda skillnaden är frånvaron av bländning efter bearbetning kaliumbeläggningskomposition. Tack vare detta material används allmänt för målning arbeten utanför hemmet. Denna typ inkluderar ofta eldfast komposition baserade bläck kaliumsilikat. Dessutom är detta material används för framställning av elektroder.

Den första versionen av glaset är mycket billigare, men den näst bästa prestanda är annorlunda. Sålunda, torkar kaliummaterialet snabbare, den har utmärkt vidhäftning och hög beständighet mot extremt höga temperaturer.

Fördelar och nackdelar med vattenglas

Den stora efterfrågan på material är allt annat än oväntat. Han har en hel del olika egenskaper som används i olika områden av mänsklig aktivitet. Efter bearbetning av materialet av produkten utför flera viktiga funktioner:

 • repellerar vätska, det vill säga, spelar rollen av effektiv vattenavvisande medel;
 • Det eliminerar bakterier och förhindrar deras fortsatta förekomst, det vill säga, fungerar som ett antiseptikum;
 • hindrar uppkomsten av statisk elektricitet - i detta fall, de materialet verkar som ett antistatiskt medel;
 • ökar densiteten, utfyllnad av sprickor i den yta som skall behandlas;
 • Det dämpar effekten av syror och skyddar produkten från följderna av en brand.

Alla dessa egenskaper är besatt av en tunn film, som bildas efter applicering av vattenglaset. Materialet snabbt in i de små porerna i väggen eller skiljeväggen, vilket gör dess yta är helt plana. Förekomsten av filmen garanterar att skydda produkten från effekterna av eld och vatten. Flytande glas har ett relativt lågt pris. En burk varar under en mycket lång tid. Efter applicering av filmen kan pågå i 5-7 år, och om du täcka den med ett tunt lager av färg, kommer användningen av termen öka upp till 10-12 år. På grund av deras höga motståndskraft mot vittring materialet inte påverkas av fukt.

Flytande glas, på grund av dess egenskaper, har ett brett spektrum av tillämpningar. På reparation och konstruktion av bostadshus tillämpningen av materialet inte slut där. Det är allmänt används inom industrin och byggandet av kommunikation. Ofta mästare använder flytande för glas dekoration, det är perfekt för inre och yttre väggar och golv.

Emellertid kan materialet inte användas inom områden som tätskikt murverksytor - vattenglas kan snabbt förstöra objektelementen. Det bör också noteras att filmen bildas inte har hög hållfasthet, så att säkerställa ett tillförlitligt skydd av ytan kräver ytterligare bearbetas av flera arter hydroprotection. Oavsett hur mycket material användes för lösningen, är det möjligt att torka ut snabbt, så nykomlingarna till en början kommer att bli svårt att arbeta med honom.

Det är mycket viktigt när man köper en vattenglas noggrant granska dess komponenter. Medel av natriumsilikat har en hög vidhäftning och god vidhäftning. Kalium vattenglas baserade ofta används i en sur miljö, men har inte klibbigheten att en första typ av material.

Användning i konstruktionsmaterialet

I de flesta fall är vattenglaset som används i byggbranschen. Här har materialet praktiskt taget inga konkurrenter för tätskikt olika typer av rum. För det första är det väl lämpad för användning på vindar och källare. På grund av de specifika egenskaperna hos den flytande glas skyddar utformningen av betong, vilket gör dem vattentäta och brandsäker yta. Materialet är också perfekt för dekoration och inredningsarbeten.

Tätskikt flytande glas

För det andra glaset ofta används vid behandling av brunnar. I sådana fall är arbete som utförs i två steg. Initialt är väggen appliceras på ren material, och då de är belagda med en lösning av den cement-sandblandningen och vattenglas.

Tredje, det material som används för de inre väggarna i behandlingsbassänger. Filmen hjälper till att skydda strukturen mot skador och läckage av skålen. Material utanför poolen skyddar den från effekterna av grundvatten. När det gäller både intern och extern efterbehandling måste vattenglas appliceras i tjocka lager 2-3. Utförande av en vattentätande funktion, kan materialet användas outspädda eller som en komponent av olika tillsatser, och blandningar impregneringar.

Använd som konserveringsmedel

Flytande glas har använts i konstruktionen och som en antiseptisk. Det skyddar effektivt ytan från bildandet av mögel och mjöldagg, samt förstöra stora kolonier av farliga mikrober. Det är anledningen till att materialet är mycket populär med gavlar bearbetning för att klistra tapeter och färg. I varje fall, skyddar materialet från fukt och brand keramik, trä och pappersfilm.

Flytande glas i hemmet - en sann hjälpare av varje värd

Flytande natrium och kalium glas används i stor utsträckning för hushållsbruk. Tack vare den utmärkta ytbindning detta material används ofta för läggning av PVC och linoleum. I det fall då det krävs att lägga metallröret, är materialet i efterfrågan i produktionen av fogtätning att täta kommunikation.

Polering flytande glas

En annan användning av materialet i hemmet - är impregnerat olika typer av vävnad för att skydda dem från elden. Även vattenglas ofta används för behandling av stammar och grenar av träd för att skydda mot skadedjur. Många ägare av privata hus och lägenheter som ofta används material för att polera olika ytor, samt för att reparera den skadade porslin och glas.

Ofta vattenglaset är en komponent vid tillverkning av självutjämnande golv med en 3D-effekt. Det används också för att bearbeta bilmekaniker av bilkarosser. Andra användningar av material - en design tak, speglar, kakel, mosaiker och målat glas. Det bör också noteras att den flytande glas funnit sin ansökan bland needlewomen - det är ofta används för kreativitet.

Beredning av lösningen - hur och vad man ska blanda material

För att korrekt tillämpa material måste du strikt följa instruktionerna för dess användning. Det är inte alltid möjligt att göra de regler för användningen av vattenglas, speciellt om du har köpt importerade produkter. I sådana fall är det att söka hjälp från Wikipedia.

Rent vatten glas används ganska sällan. I de flesta fall, tjänar den som en komponent i olika blandningar. En av sådana lösningar - en primer som allmänt används för behandling av olika typer av ytor. För beredningen måste ta samma mängd vattenglas och cement och häll dem i behållare med tillräckligt med vatten. Som ett resultat, bör få en blandning, som skulle vara lämplig för applicering med pensel eller rulle.

Beredning av lösningen med flytande glas

För att få den optimala lösningen konsekvens bör först i vattnet somna cement, och sedan omedelbart blanda innehållet i behållaren. Vidare sattes blandningen vattenglas. För att snabbt röra om lösningen, är det nödvändigt att tillämpa en särskild mixer konstruktion. Du måste vara mycket försiktiga och att arbeta snabbt, eftersom blandningen härdar helt en halvtimme. Om du inte har tid att arbeta, då lösningen kan hälla lite vatten.

För att framställa lösningen tätskikt krävs för att ta en del av sand, Portland-cement och vattenglas. Alla komponenter är hälls i en behållare med vatten och blanda. En lösning med eldfasta egenskaper är beredd i två steg. Först måste vi framställa en blandning av tre delar av siktat sand till en del cement. Sedan vattenglas tillsätts i en takt av 25% av den totala blandningen. En sådan lösning används ofta för tillverkning av eldstäder och kaminer.

Antiseptisk lösning som framställts för behandling av träytor. För detta ändamål materialet måste spädas med vatten till en kurs av 1: 1. Blandningen är optimalt lämplig för betong, puts och murverkskonstruktioner. Att förstärka de baser som krävs för att framställa en blandning av en liter vatten och 300 g vattenglas. För kvalitativ bearbetning krävs för att sätta minst tre skikt av en blandning, vilket gör pauser för torkning var och en av dem.

Experter rekommenderar att framställa en lösning, blanda de första torra ingredienserna, och först därefter tillsats därtill vätska. Som ett resultat, bör en homogen mobil blandning vända.

Algoritmen tillämpar en flytande glas - snabbt och enkelt för nybörjare

Sekvensen av att arbeta med materialet för maximal tätskikt alla borde veta. Det är alltså kunna spara en anständig summa pengar som skulle behöva betala för professionella tjänster.

Innan ansökan beredd gips, ren arbetsyta från damm och fläckar. sedan ta rullen och bringar det första skiktet beläggningslösningen. Väntar tills lösningen torkar, och bringar det andra skiktet. Samtidigt måste man vara försiktig för att undvika fläckar och brister.

Nästa, förbereda den skyddande lösning av cement, sand och vattenglas. Grundligt blanda de tillsatta ingredienserna, och omedelbart applicera lösningen med en spatel på en torr yta. I processen för ansökan är nödvändigt att använda skyddsglasögon, handskar och skyddskläder.

Vi får inte glömma att i varje skede av knådning krävs att mängden av blandningen, som du kommer att ha tid att använda för 20-25 minuters arbete.

I processen för applicering av ett flytande glas för byggändamål är nödvändigt att klart observera proportionerna av blandning av materialet. Även ett litet misstag kan leda till sprickbildning eller fullständig kollaps av konstruktionen. Om du gör betongen hemma, måste du ta hänsyn till några av nyanserna. Eftersom silikater förkorta den period under vilken betongen gripes lösningen bäst förberedda i små enskilda portioner. När du är klar, måste du tvätta händer och utrustning som kommer i kontakt med blandningen.

Kom ihåg att överskottsmängden av natriumsilikat i lösningen kommer att leda till en snabb sprickbildning härdad betong. För att framställa lösningen av flytande glas som skall fyllas hink dricksvatten, fyll i 200 g material och blanda väl. bör hällas i ett kärl den resulterande blandningen. I denna samma kapacitet fortsätter röra om lösningen gradvis tömning cement däri. Rör sedan blandningen bör vara att bygga en mixer och häll det i en i förväg förberedd gjutform.

Helt eller delvis kopiering av information från webbplatsen utan en aktiv länk till det är förbjudet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

69 − = 61