Flytande glas ansökan

Flytande glas: Ansökan och egenskaper

Flytande glas är med rätta erkänt som ett unikt material, som används inom olika områden. Den utbredda användningen av flytande glas som finns i byggnaden.

Vad är en vattenglas? Talar språket av vetenskap, det är en lösning av natriumsilikat och kaliumsilikat, som är en del av vederlaget av byggnaden materialet består av samma komponenter som i den vanligt glas. Ett annat namn för detta material - silikat lim som gör omedelbart klart dess tillämpning.

Vatten glas har en mycket hög vidhäftningsegenskaper och har en värmeledningsförmåga - detta material används ofta under isoleringsarbeten. Isolering i tillverkningsprocessen som användes flytande glas tål temperaturer upp till 1200 grader Fahrenheit!

Flytande glas har använts inom olika områden av mänsklig verksamhet, så snabbt och kompakt att lista alla punkter för dess tillämpning omöjligt. Men det finns vissa områden som är värda att nämnas:

 1. Flytande glas används för tätskikt. Detta material är impregnerat med väggarna och grunden - vattenglas gör ytan Timeless fukt- och temperaturextrem sådana. Det är lämpligt att använda detta material för isolering av väggarna inne i huset.
 2. Flytande glas - en utmärkt antiseptisk. På väggar och tak i bostäder, och faktiskt olika ytor, kan man ofta se svampen och mögel - konsekvenserna av exponering för fukt. För att bli av med detta obehagliga och skadliga effekter på människors hälsa är det nödvändigt att använda olika metoder för att förstöra svampkolonier. Om processvätskan glasytan är redan skadats av mögel / svamp, de helt enkelt försvinna. För detta ändamål är flytande glas som används vid framställning av väggar för tapetsering.
 3. Flytande glas kännetecknas av utmärkt vidhäftning. Detta innebär att det är perfekt limmade till någon yta. Med hjälp av detta material kan limmas ihop mycket olika material - från kartong till porslin.
 4. Flytande glas är många gånger ökar fuktbeständighet och ved, papper och keramik - de specifikt täcka detta verktyg.

Om vi ​​betraktar bara flytande glas från byggnadsarbetena kan många blandningar produceras med detta material. Materialet har funnit tillämpning i följande processer:

 1. Priming med flytande glas. Används för ytbehandling före målning, tapeter applikation. Naturligt, kan ren föreliggande utföringsform inte användas - det helt enkelt blandas med cement i följande proportioner: 10 kg cement tar samma mängd smält glas. För det första måste cement blandas med vatten, och därefter hälldes den resulterande lösningen in i vattenglaset.
 2. Lösningen för tätskikt verk. Att blanda i lika proportioner av cement, sand, och materialet i fråga. Den resulterande blandningen kan användas för vattentätning arbete av komplexitet.
 3. eldfast lösning. Att först framställa en cement-sandblandning - genom att ta en del cement 3 delar sand siktas. Sedan tillsattes den resulterande blandningen sattes en liten vattenglas (ungefär 20% av den totala torra blandningen). Användning av eldfast murbruk med flytande glas för murade eldstäder och kaminer.
 4. Skyddande medel mot svamp och mögel. Det är nödvändigt för att lösa upp materialet i fråga i vatten (1: 1-förhållande). Den resulterande lösningen används som ett antiseptiskt för behandling av trä, sten, gips och andra ytor.
 5. Spray för behandling av material i samband med det förberedande arbetet. Kommer att behöva 400 g vattenglas utspäddes till en liter vatten och smeta ytan två eller tre gånger. Men observera: varje lager har helt torr och först därefter kan fortsätta tillämpningen av nästa lager.

Flytande betong glas - är förbättring av kvalitativa egenskaper hos det senare materialet. Det rekommenderas att lägga rapporteringen alternativet i betong för att bygga, vilket kommer att bli föremål för ständig fukt - denna teknik kommer att förlänga livslängden på betongprodukten, förhindra dess förstörelse. Glöm inte att vattenglaset har antiseptiska egenskaper och tillsatser i betong, det gör den sista motståndskraftig mot de skadliga effekterna av mögel och mjöldagg.

Det är viktigt att: vattenglas härdar mycket snabbt (nästan omedelbart), så erfarna byggare erbjuder inte lägga till en konkret lösning och impregnerade färdiga konstruktioner.

Om betongkonstruktionen är avsedd för målning, sedan använda vattenglaset är omöjligt att förbättra den grundläggande kvaliteten på materialet. När den är torr materialet i fråga bildas på ytan av något föremål / artiklar tunn skyddande film - tillämpa ytbehandlingsmaterialet är omöjligt.

Användningen av natriumsilikat finns konstruktion

Vattenglas används för tätskikt, förbättra de kvalitativa egenskaperna hos komplexa / tunga material anses oumbärlig i byggbranschen. Men detta unika material funnit sin tillämpning inom andra områden:

 • för läggning linoleum, PVC plattor;
 • för tillverkning av cement som är avsedda för metallrör;
 • för impregnering av tyger och andra material för att minska brandrisken;
 • för vaccinationer träd - är flytande glas behandlat med sårytan på en trädstam;
 • polering - vattenglas gör nästan alla ytor är helt slät och blank.

Användningen av natriumsilikat - är att öka kvalitetsegenskaper hos många material, som ger tätskikt, värmeisolering, automatiska innehar antiseptiska verk.

 • Stuck tillverkad av polyuretan och expanderad polystyren: egenskaper och egenheter montering med sina egna händer

 • Vad ett förkläde i köket: de typer av efterbehandling material och expertråd

 • Vilken parkett lack att välja och hur man använder det
  • Mark förbättring (24)
  • Huset och stugan, förorts konstruktion (26)
  • Tekniska system (14)
  • Konstruktion och komfort (25)
  • Arrangemang av territoriet (1)
  • Reparation, efterbehandling, installation (56)
  • Byggnad och efterbehandling material (26)

  Portal Okeymaster.ru - Internet resurs för att tillhandahålla alla typer av information om reparationer, konstruktion, samt teknik, utrustning, verktyg och material för att göra reparationer på sina händer.

  Obehörig användning av material som släpps ut på webbplatsen är förbjudet enligt lagen om upphovsrätt. Använda referensmaterial till platsen krävs.

  Vad är en vattenglas? Var och hur den används i tillverkning och reparation

  "Flytande glas - är en vattenhaltig alkalisk lösning silikater av natrium, kalium, och sällan mer sällan, litium. Det gemensamma namnet i hemmet - ett silikat lim "(utdrag från Wikipedia).

  Hej, kära bloggläsare!

  Låt oss idag tala om användbart verktyg (nej, inte på gurka pickle) - en flytande glas. Detta är ett unikt material som har många användbara egenskaper. Låt oss ta reda på vad de kan göra? Så - vattenglas används vid konstruktion och reparation.

  I början av de grundläggande egenskaperna - det är en effektiv vidhäftning, dvs vidhäftning. Infiltrerande materialet flytande (lösligt) glas "ger" det fukt, och därigenom öka dess seghet och styrka. Med andra ord, en partiell utbyte med den belagda ytan på den molekylära nivån.

  Flytande glas produceras som ett resultat provarkoy sand och kaliumkarbonat (pottaska), i ugnar med en temperatur av cirka 1300 ° C. Produkten flyter på plattor bestående av metall som rör sig transportbandet där den kyls, hårdnar och bryter sig in i bitar (silikat klumpar). Den resulterande vattenglas skiljer sig från traditionella glas som under vissa förhållanden det är upplöst och passerar in flytande tillstånd.

  Därför de flesta tillämpningsområden, involverar den flytande kompositionen en speciell form av vattenhaltiga lösningar. upplösningsprocessen äger rum i en autoklav under ett visst tryck. Den resulterande lösningen filtrerades och justerades sedan värdena för kvoten av alkali och kiseldioxid. Lösningen justeras sedan till den önskade densiteten och transporteras i behållare för lagring. Förhoppningsvis kan vi enkelt lägga ut?

  Grundläggande aspekter och användningssätt

  • Används som tillsats till murbruk, för att förbättra fuktbeständighet, brandsäkerhet och hållbarhet. Lösning gjort inbäddade sprickor i väggar och tak, grundad avdragare yta. Till exempel: för vattentät gips är blandad sand och cement i ett förhållande av 1: 2,5, och späddes med 15% natriumsilikat lim;

  Viktig vidhäftningsförmåga - förmågan att fylla och eliminera små sprickor, flisning och ojämn. Således finns det ett hinder förstörelse av luft och vatten, betong, tegel, metall och andra strukturer. viktig faktor. Även om det belagda materialet blir vattenavvisande egenskaper, förblir den permeabla (bilden ovan).

  Före impregnering ytan måste rengöras och avfettas. För applicering med pensel, roller eller spray. Blandningen tränger in i betongkonstruktionen vid 1-3 mm. När flerskikts impregnering, är detta djup ökas.

  För en yta impregnering med användning av vattenglas baserat på kalium, späddes med vatten 1: 5, och fluorid silikat i förhållanden av 1: 1. Sådan impregnering är lämplig för betong (härdning det vittrade ytor), natur- och konststen, puts. Signifikant ökad motståndskraft mot vatten, rökgaser, olika lösningar av syror och salter. Vidare, beroende på den höga alkaliniteten, fungerar den som en antiseptisk impregnering.

  • Som en primerkomposition. Cement och vatten blandas till en lämplig konsistens. Silikat lim sättes till cementen av 1: 1. Det används för tätskikt av simbassänger och andra icke-matbehållare;
  • Som värmebeständiga lösningen vid konstruktion av ugnar, spisar, och den yttre ytan av rökröret. Den ungefärliga sammansättningen: sand-cementblandning (förhållande 1: 3) tillsattes 15% -ig lösning av natriumsilikat.
  • Som ett tätskikt lösning för konstruktion av brunnar och byggnader med hög inre fuktighet. Arbeten utförs i två steg. I början, är vattenglas appliceras på brunnsväggarna, och det andra skiktet finns det en lösning, i vilken kompositionen av lika delar av ett: 1: 1 - vattenglas, cement, sand och siktas. För behandling av byggnader är en blandning av en del av natriumsilikat och 10 delar sand och injekteringsbruk.
  • Lera vattenglas används för keramiska plattor och linoleum, hastigheten av ca 0,2-0,4 kg per m ^;
  • Låg värmeledningsförmåga vattenglas, låt honom finna tillämpning i att bygga isoleringsmaterial (olika typer av stenull) som kan motstå temperaturer upp till 1000 ° C, och ett flertal cykler av frysning och upptining;
  • I form av en komponent för Fasadfärger silikat-baserade. Närvaron av en sådan komponent i bläcket, gör det möjligt att öka motståndet av målade ytor till en hög temperatur, och förekomst av korrosion.

  Måla i vilket vattenglas tillsätts, genom tillsats av natriumsilikat är mer slitstark och brinner inte. Dessutom vattenglas används för att avlägsna gammal färgbeläggning;

  Applicering av kompositionen innehållande vattenglas på ytan av gips eller målning - är det inte rekommenderas. Den resulterande filmen kommer att vara ett hinder i den ytterligare behandlingen.

  • Som korrosionsskydd av metallytor. För detta ändamål vattenglas och cement blandas med vatten till önskad konsistens. Vattenglas ligger bakom några fogar (tätningsmedel) anbringas på beläggningen av gjutjärn vatten- och avloppsledningar;
  • Som ett lim för alla typer av material. Inklusive porslin, glas, cellulosa, PVC, Himalaya salter i ångrum, etc.;
  • Som en tillsats, förbättra den vattenavvisande verkan och antiseptiska material från naturligt trä. Till exempel, 0,4 kg natriumsilikat späddes med 1 liter vatten och appliceras på ytan. Efter torkning, täcka ca 1-2 skikt.
  • Under de senaste åren har vissa tillverkare använder autochemistry flytande komponenter glas för att skapa fordons lack.

  Flytande glas kan inte läggas till den preparerade sand och cement murbruk. Den späds med vatten och sattes till den blandade torra blandningen. Om, under drift, hårdnar kompositionen snabbt, kan det spädas med en liten mängd vatten, tillsätta den i små portioner.

  Skillnader i den kemiska sammansättningen av natrium och kalium vattenglas bilda deras tillämpningsområde. Den första (natrium) kan förbättra kvaliteten av limmet. Han interagera produktivt med komponenterna i mineralbaserade. Dess användning är effektiv för vattentätning och härdning av grundvalarna, såväl som komponent för antiseptiska och brandhärdiga blandningar. Den andra (kalium glas) olika motstånd mot vittring och vissa kemiska angrepp. Dess ofta används vid tillverkning av skyddsfärger.

  Både produkten inte avger hälsofarliga ämnen. Men när man använder skyddshandskar bör användas för att skydda huden från att komma in den kemiska sammansättningen av natriumsilikat, alkali. När det blir på huden ska sköljas med vatten snabbare.

  Vattenglas, på en yta av en torkad konventionell (glas), irreversibelt blir matt (ogenomskinlig). Om du vill göra glas ogenomskinlig, kan du blanda den i ett förhållande på 10: 1 med krita och appliceras på ytan. Efter torkning, erhålla frostat glas.

  Jag minns som barn, på nyårs, klippa ut och klistras på ett silikat självhäftande papper snöflingor. Syftet med dekoration var en dörr med dekorativa glasögon. Resultatet har visat sig nedslående: bortskämd utseendet på dörrar och naturligtvis "utbildning farväl" från föräldrar. Lärdomen av en livstid ...

  Under den senaste sovjetiska förflutna, var användningen av flytande glas används i stor utsträckning i olika byggtekniker. Nu marknaden är mättad med ett stort sortiment av färdiga limkompositionen (flamhämmande, vattentät, antiseptiska och andra.). Men som en ingrediens i många av dem är fortfarande flytande glas.

  I vår tid, erfarna specialister verifierade delar och utan någon instruktion att använda silikat lim i olika processer för konstruktion och utanför. I detta mål kommer jag förhoppningsvis lärt sig något nytt och användbart för sig själva.

  Anekdot till detta ämne: I ett skyltfönster: Kära damer, inte sucka mycket - misted glas. "Fur" shop Administration.

  Lycka till och fred till ditt hem! Glöm inte att registrera dig för uppdateringar. Vi ses där!

  Du kanske också är intresserad av:

  Frestande att bygga ett hus av laminerade faner virke? Vi lär oss en del av projekten och ungefärliga priser

  Hur man gör den ursprungliga rännor med händerna ur skrot

  Ramkonstruktion: grova misstag i processen för att bygga

  Vi anser plaströr för avlopp. Vilka är de olika typer, storlekar, konfigurationer?

  Glas flytande tätskikt, isolering

  Scope vattenglas

  Modern byggnad marknaden fylls på med nya high-produktom- skyddande beläggning, som är baserad på vattenglas. Tillverkarna av denna "magiska" produkt hävda att nanoteknik, även om människor vet om det i mer än ett och ett halvt sekel. Applicera flytande glas och utföra experiment med att avslöja sina unika egenskaper har börjat nyligen. Idag gjort en hel del upptäckter om användningen av flytande glas för tätskikt och mer.

  Denna innovativa nya produkt är en komplex vattenhaltiga alkaliska lösningar av natrium- och kaliumsilikater med kiseldioxid, som låg till grund för uppdelning de smälta glastyper: natrium-, kalium-, litium-, och kvartära ammoniumsalter. Totaliteten av dessa beståndsdelar, som kombinerar med vatten eller alkohol främjar bildningen av en tunn skyddsfilm på ytan som behöver bearbetas. Filmen skyddar ytan från smuts, häckar inte skadliga bakterier, Den har en vattenavvisande effekt, Det skyddar mot UV-strålar, temperaturförändringar, och viktigast av allt - inte förhindra inträngning av luft och tillåter "andning" hos den behandlade ytan.

  I samband med natrium-kasein lösnings bundna keramer, glas, porslin, plywood och brädor av trä. En alkalisk lösningskomposition som används vid framställning av blekningskemikalier. Impregnering med en vattenhaltig komposition av ett silikat tyg natrium-, kartong- och pappersmaterial behandlade förlänar hållfasthet och brandmotståndsegenskaper.

  Dessa unika egenskaper hos flytande natrium används i hem för Culture brandskydd dräkter, skärmar och gardiner för fönstren och scener. Lösning av natriumsilikat rengör avloppssystem, reparationer och vattenbrunnar.

  kalium glas också har motstånd i förhållande till vittring och syra skiljer sig från den lösning av natrium brist reflektioner på den behandlade ytan, och detta har tjänat erkännande i utförandet av Målningsarbeten. kaliumsilikat används vid tillverkning av silikatfärger, elektroder som används vid svetsmaskiner och vid installation av tätskikt.

  Vår bransch som specialiserat sig på tillverkning av natrium vattenglas, färre versioner kalium och erfarna parter producerar litium natriumsilikat och kvartärt ammonium.

  Vattenglas ställdes genom finmalning av kvartssand med soda och tillsats av ett bra bränning i en speciell ugn. Det erhållna glaset krossas och löses i vatten. Den moderna marknaden erbjuder det som en färdig produkt i form av ett torrt pulver, vilket motsvarar GOST.

  Applications vattenglas

  Flytande glas används i olika verksamhetsområden:

  • Vid framställningen av den syraresistenta typ av cement och betongblandningar.
  • Inom textilindustrin för impregnering tyger.
  • Vid tillverkning av kartong.
  • för förstärkning av instabila jordar.
  • Reningsanläggningen och maskinoljor.
  • Med användning av LLL bunden cellulosa, papper, trä och metall.
  • Förbereda eldfasta färger och beläggningar för träytor.
  • Inom den kemiska industrin (vid framställning av vitt kol, tseopitov silikat, bly).
  • På grundval av vattenglas framställd kosttillskott, tillsatser och bindemedel för byggändamål, läggs den till gips och spackel, klistra för att skydda ytor mot korrosion, svamp- och mögelbildning.
  • Medlen för rengöring och tvättning av köksredskap.
  • Vid framställning av tvål.
  • Vid tillverkning av kontors- och universell lim.
  • I bassängerna, bad, bastu.
  • För tätskikt med flytande glas i enskilda utvecklingen.
  • När rikta rörskarvar för vatten, ta bort gamla färg- och lackbeläggningar.
  • Att impregnera golv, väggar, källare och fundament.
  • JS används vid tillverkningen medicinska implantat och dressingar.
  • I jordbruket (frön behandlade JS förvärva god immunitet, motstår bakterier och skadliga effekter av bakterier, med tanke på den snabba groning och bra skördar).

  Flytande glas. Används i konstruktion

  Idag är det omöjligt att bygga utan medverkan av flytande glas. Tätskikt, Priming band - dessa arbeten utförs överallt. Lösning med JS fylla sprickor och håligheter i väggarna, som producerar externa verk, gör vattentätning brunnar belagda med vinden och källare, producera elektroder för svetsmaskiner.

  Att arbeta med JS bör noggrant, att det inte hamnar i ögonen, annars bör sköljas noggrant med rinnande vatten och vid behov söka hjälp av en ögonläkare.

  Vilka är de unika egenskaperna hos flytande glas?

  • Miljövänlighet.
  • Inte giftig.
  • I rollen som en naturlig antioxidant.
  • I närvaro av bindemedel.
  • Skyddet mot ultraviolett strålning.
  • Det smutsavvisande effekt.
  • De vattentätande egenskaper.

  I hushållsbruk LLL vitare tyger och avlägsna feta fläckar, vidhäftning av trasiga glas och vaser för bindning pasta, pärlor, för att skapa decoupage. flytande glas appliceras med hjälp av en vals, en pensel på bindningsytan, pressas försiktigt del av motivet, och ges tid att slutföra torkningen.

  Resultatet är en högkvalitativ objekt. Flytande glas lim tankar och kristall, tavelramar, prydnadsföremål för inredning. Vattenglaslösning appliceras hemmafruar för rengöring grytor och kastruller. vid konstruktion av pooler tillräckligt för att lägga ut väggar och gips. En sådan konstruktion av objektet är föremål för läckage. Det är nödvändigt att göra tätskikt med flytande glas.

  Ett utmärkt val för inrednings är plattor belagda med kristallint glasyr, olika i färg och varierande i form. För glasyr frittor kräver en stor massa (varm vattenglas). För skönheten i glasyr används tillsammans med olika bilder, då den utsätts för kalcinering och inredning, som används för spårrull ugn.

  Glasartad glasyr beläggs keramoizdeliya yta. Den är gjord transparent, ogenomskinlig, färgad och färglös, glänsande eller matt. Plattor med glasyr dekorerade pelare land stugor och hus. Dess användning individuella insatser från det sprids trottoarkanter. Kakelplattor väggar, vilket ger dem en chic slags sätt, utrusta badrum väggar, kök och hall. För utomhusbruk plast isbildning.

  Fördelar och nackdelar med vattenglas

  Alla de ovanstående egenskaperna hos det flytande glas kännetecknas av sin positiva sida. Fördelarna kan hänföras lång livslängd, utmärkt koppling med ytan, innehav av hög densitet, enkel användning, enkel användning, tillgänglighet, pris, förmåga att skydda ytorna från kemisk och mekanisk påverkan och tätskikt.

  Nackdelen JS finns en stor närvaro av alkali, de skadliga effekter på huden. Att arbeta med dem kräver handskar, skyddskläder och skor. En stor nackdel är den snabba inställningen lösning som i 20 minuter stelnar och blir olämplig för konsumtion.

  Flytande glas nu produceras av många kemiföretag i Ryssland, så köp det inte kommer att bli svårt. tillräckligt låga priser för denna produkt (mindre än 20 rubel per kilo) gör det möjligt att använda dem med ett brett spektrum av kunder med olika inkomster. På byggmarknaden hyllorna hittar du en primer baserad på fettalkoholer, olika lim, vattentäta material, redo eldfast lösning. I ren form vattenglaslösning används sällan. Vanligen det används för framställning av blandningar av byggare i deras recept och proportioner, oftare, för ett tätskikt fundament och väggar.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  − 3 = 3