Flytande glas buy i Leroy Merlin

Flytande glas 15 kg Petro

Industri 70 st

Glider 70 st

Sofia 45 st

Tallinn 37 st

Utformad för att skydda grunden för grundvattenbrunnar för tätskikt, tätskikt väggar, golv och tak i källare, simbassänger, enheter, impregnering av träprodukter för att göra dem mer densitet och brand.

Sammansättning: vattenhaltig alkalisk lösning av natriumsilikat.

Flöde: för att skydda grunden från grundvatten tätskikt väggar och golv i källare, är pooler anordning adderas till cementbruk (8-10 volym-% av lösningen).

för att påskynda härdningen av betongen sättes 3-5% räknat på vikten av cement.

för att fylla sprickor och håligheter i väggar och skiljeväggar av mix vattenglas, cement, sand, i proportionerna 1: 1: 3.

för impregnering av träytor med en borste handtag på båda sidor flera gånger med mellanliggande torkning av en lösning av 400 g. vattenglas 1 liter. vatten.

för bearbetning av plana ytor av flödet är 200-300 g / m.

fullständig version

© 2003-2018 STD "P."

Vid helt eller delvis använda material från sajten hänvisning till källan.

Fortsätter att arbeta med webbplatsen samtycker du till användning av webb cookies och behandling av personuppgifter för driften av platsen för retargeting, statistisk forskning, förbättra servicen, och för att ge relevant reklam information utifrån dina önskemål och intressen.

flytande glas

Denna video förklarar att forskare har uppfunnit en vattenglas. Hittills är denna teknik redan i full användning, men för att se hur det hela började, står stilla.

Str. Mest Dorogomilovskaya 10

Dmitrov Shosse. 163 och, building 1, golv -1

Flytande glas i betong tätskikt: proportionerna, fördelar och nackdelar

Uppförandet av en byggnad eller struktur är inte utan dess tätskikt. Detta förfarande är nödvändigt för att skydda huset från tidig förstörelse under påverkan av fukt. Flytande betong glas - detta är en av de mest använda verktyg, som hjälper att effektivt och tillräckligt stark isolering. Det bör dock tänka på mer detalj egenskaper, fördelar och nackdelar.

Vad är produkten?

Flytande glas - är en vattenlösning av natrium- eller kaliumsilikat, som tillsätts till betongen under konstruktion av fundamentet eller väggkonstruktioner, och för hantering av olika zheleznenija ytor (förutom tegel). Den har en viskös konsistens, så det kan användas för vattentätning av betong (såväl som i de olika sprickor).

Strukturen för produkten består av kristaller som kan växa i storlek efter applicering på substratet, och snabbt stänger kaviteten av sprickan. Därför är tillsatsen av natriumsilikat i betongen nu produceras mycket ofta.

I utseende, är detta glas som påminner om gummi, smältes till ett flytande tillstånd. I vilket fall som helst, innan du köper ett verktyg för zheleznenija betong eller för andra ändamål, är det nödvändigt att överväga dess egenskaper, samt ta reda på hur mycket det kostar.

Även om vilka åtgärder kommer att utföras jfr glas: impregnering, tätskikt eller ytskydd från den negativa inverkan på miljön, har vattenglas samma egenskaper:

 1. Vattenavvisande. Tillsatsen av sådant glas i betong gör det möjligt att erhålla en stark struktur som inte är rädd för de skadliga effekterna av fukt.
 2. Antiseptisk. Användning av flytande glas gör det möjligt att undvika uppkomsten av mögel och mjöldagg i rummen, vilka kännetecknas av hög luftfuktighet.
 3. Antistatisk. Till exempel var ett golv av betong, där ett glas, inte ackumulera statisk elektricitet till.
 4. Skydds. Använda glas som möjligt för att impregnera golvet i de rum som du arbetar med syror och aggressiva ämnen.
 5. Ytbehandlingsmedlet tillåter därmed att göra det mer hållbart och fast.
 6. Eldfast. Måla väggar eller golv av betong eller trä flytande glas kan du göra dem brandsäkra.

Som kan ses, har detta material faktiskt de väsentliga egenskaper som hjälper hårdnar och säker byggnad av betong.

Fördelar och nackdelar med materialet

Vattenglas, läggs till betong eller klar för oberoende användning, har sådana fördelar:

 • Glas kan snabbt tränga även mikroskopiska sprickor, fylla dem snabbt.
 • Traction i detta glas är mycket stark, även om den är gjord av trä eller betong.
 • Denna flytande glas kan du skapa på ytan av en vattentät film.
 • Om den används för tätskikt golvet eller väggmaterial, kommer dess konsumtion vara låg. Till exempel kan det vara tillräckligt bara 5-6 kg för impregneringsanläggningar.
 • Priset på produkten är relativt liten. Stående vatten glas genom 40 rubel. per kilogram.
 • Bearbeta någon yta produceras utan problem, och beläggningen torkar mycket snabbt.
 • Application impregnering utföras även under svåra förhållanden. Till exempel kan den appliceras på ytan även under hög fuktighet.

Dock har verktyget vissa nackdelar:

 1. Att begränsa tillämpningsområdet: rekommenderas inte för behandling av tegelväggar.
 2. Tätskikt erhålls ganska bräcklig, så inte alltid välkomna tillämpningen av flytande glas på golvet. Även om det är möjligt att kombinera flera av tätskikt material.
 3. Livslängden för produkten inte överstiger 5 år. Det kan dock sträcka sig med ytterligare användning av en skyddsfärg.
 4. Om zheleznenija konstruktion flytande glas kommer att använda en nybörjare, kommer det att bli svårt att klara av arbetet på grund av den snabbtorkande material.

Tillämpningsområden av materialet och dess användning, särskilt

Flytande glas i betong kan användas i sådana fall:

 • För zheleznenija ytor.
 • För att täta sprickor i väggar eller golv.
 • För att hälla av betongfundament.
 • För limning av vissa byggmaterial.
 • I syfte att tätskikt pooler eller konstgjorda dammar.
 • För framställning av lösningar som kommer att vara syrabeständiga egenskaper.
 • Att impregnera marken i syfte att stärka.
 • För att täta fogarna inaktiva.

Dragen av användning av materialet

Materialet kan användas för zheleznenija, bearbetning väggen där den vittrade gips och väggar av betong som har några stötar och små sprickor.

Om materialet anbringas direkt på väggen, tillhandahåller teknik för spädning med vatten glas i en proportion av 0,1 kg flytande material per 200 g vatten. Per 1 m2 kan kräva cirka 0,3 kg material.

Innan producera förfarande zheleznenija sprickor eller väggytan, måste de tidigare avfettas. Dessutom bör ytan vara möjligt att anpassa. Om du vill göra impregnering av betong upp till 3 mm, är nog handtaget en gång. Om du behöver en djup impregnering måste ansökan vara minst 3 lager.

För att framställa det isolerande lösningen måste omröras liter av en vätskeblandning med 10 liter betong. Beläggnings flytande glas fasaden bör inte göras, om det är att efterföljande målning. Den teknik som representeras av användningen av ett flytande material innebär användning av skyddskläder.

Precis samma process för applicering av blandningen är ganska enkel (nybörjare kan hitta och visa video):

 • Yta pre-prepared, efter vilken den appliceras med en borste eller roller komposition.
 • Teknik ger för väntar är ett visst tidsintervall (30 minuter) innan applicering av nästa skikt. Vi måste försöka att fördela den flytande blandningen snabbt och jämnt. Det faktum att det snabbt stelnar.
 • Nu är det möjligt att blanda cement-sand murbruk med flytande glas, och applicerades sedan på den yta som skall behandlas mycket snabbt. Användning sammansättning kan vara bara en gång.

Hur man förbereder en vattenglas lösning?

För olika ändamål kan behöva en helt annan lösning. Det är möjligt att förbereda dig i en knipa, kan du titta på video på matlagning. Manuell beredning av lösningar är såsom följer:

 1. Primer. Det är nödvändigt att blanda i lika proportioner av flytande glas och cement. Vatten kan ta lite längre tid. Först måste du att hälla vatten i cement, och sedan denna blandning sätts till glaset. Använd primer behöver en halvtimme.
 2. Antiseptisk. Här, i lika proportioner, blandat vatten och vattenglas.
 3. Impregnering. I detta fall, blandad liter vatten med 400 g av glas.
 4. Tätskikt. Sedan samma mängder blandas cement, vatten, sand och vattenglas. Hälla vatten måste vara noga med att inte gå för långt.

Det är alla de funktioner som presenteras av användningen av glas. Varför är det som behövs och vad det bra, det är redan känt. Lycka till!

Installation polymermaterial i rullar för tätskikt

Hydro-ångspärr membran

1 Kommentar

Flytande glas i betong - det är verkligen en kontroversiell fråga i olika källor skriver olika saker, men jag har lagt mer än en gång, i synnerhet i ett garage på slips väl, för att inte samla damm golvet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 4 =