Flytande glas Bruksanvisning

Tätskikt flytande glas: instruktion

Flytande glas är nu allmänt används i byggbranschen, är det på grund av en rad positiva egenskaper av detta material, inklusive:

 • fuktbeständighet;
 • kemisk inerthet;
 • eld;
 • låg värmeledningsförmåga;
 • avsaknad av toxicitet.

Varför välja en vattenglas

Bland annat har vattenglas utmärkt vidhäftning på de flesta ytor. Materialet har en antiseptisk effekt och uppvisar nötningsbeständighet under drift. Kompositionen kännetecknas av anti-korrosionsegenskaper, och även vindtät.

Tätskikt vattenglas vanligast som användning av kompositionen som en ingrediens. Det rena materialet används mindre ofta. I tillverkningsprocessen av en blandning av kvartssand med soda kalcineras och mals, gör det möjligt att erhålla en produkt som, efter upplösning i vatten.

För att bilda en pålitlig barriär mot vatten yta är täckt med vattenglas i två skikt, bör var och en av dem torka väl. Denna metod kallas smörjande och föreslår ytterligare utläggning av tätskikt rulle material. Tätskikt flytande glas används ofta, om så är nödvändigt, tätnings fogar och sprickor i betongblock och fundament. Sålunda en cementblandning sattes natriumvattenglas, för dess framställning dessutom används vatten och cement.

tätskikt komposition som används i en mängd av 50 g per 1000 g cement. För varje 10 gram av glas bör lägga ca 150 g vatten. Blandningen skall beredas i en liten mängd för att spendera för att få det på kort sikt, eftersom det snabbt härdar.

Tätskikt vattenglas kan baseras på en annan teknik som innefattar tillsats till betongblandningen för ytterligare fyllning av fundamentet. För att göra detta måste du förbereda följande ingredienser:

Vattenglas tillsätts i en mängd av 5 vikt-%. Preliminär är det nödvändigt att förbereda allt för att hälla av fundamentet, för det genomförs markarbeten, inställd form och förstärkning bur är placerad. Sanden blandas med cement, är vattenglas löses i vatten och därefter ingredienserna kombineras och blandas. Efter att ha lagt gruset bör omedelbart börja hälla grunden.

Tätskikt av brunnen och poolen

Tätskikt flytande glas kan anta verk inom brunnar och pooler. Kompositionen är lämplig för intern och extern tätskikt. I det senare fallet, blandningen appliceras i flera lager på väggar och golv av poolen. Pre-behov av att behandla alla leder och fördjupningar. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för utmärkt tätning.

Vid utförande av externa arbeten vattenglas fungerar som en betongkomponent och skyddar poolen från effekterna av grundvattnet, vilket ger en grund styrka. Tätskikt brunnar vattenglas innefattar framställning av en blandning av vattenglas, cement och sand, som är anslutna till lika delar. Den resulterande lösningen bör behandlas fogar och skarvar, och efter, och resten av ytan. I syfte att uppnå större effekt, efter väggarna i brunn beläggs med flytande glas.

Ägare av privata hem med källare står inför problem med vatteninträngning genom sömmarna i bottenvåningen. En utmärkt lösning på detta problem tjänar använda vattenglas lösning för tätskikt. Om lederna uppstår, de är i det första steget måste rengöras från damm och smuts. Ytterligare reparation framställs från en blandning av Portland-cement och vattenglas i ett förhållande av 1 till 20. Vatten sättes till kompositionen i en sådan mängd att man erhåller en konsistens av tjock grädde.

Blandningen placeras i sömmarna och sprickor, är ytan smörjs med vatten och en borste. Efter 24 timmars behandling är nödvändig för att realisera en flytande kristall. Om betongväggar är våt, de behandlas på samma teknik, men lagret bör göras tjockare och tätare. Det är viktigt att komma ihåg att kompositionen framställs i små mängder, för att kunna använda den på kortast möjliga tid.

Ytterligare instruktioner för användning av vattenglas

Tätskikt betong vattenglas kan göras med en pensel eller rulle. Det första skiktet är kvar att torka tills ca 30 minuter. Efter bildning kan fortsätta till nästa skikt. Det är viktigt att säkerställa enhetligheten för beläggningen - pauser bör inte vara. När du är redo för applicering av skyddsskiktet. För detta ändamål en lösning av cement, som används för väggen gips. När lösningen är klar, bör det tilläggas att glaset och rör om väl.

I nästa steg ytan är belagd med en blandning av. Idag är ganska vanligt användning av flytande glas, instruktioner om dess tillämpning måste du ha studeras. Sålunda, lösningen som en tillsats som används till vilken glas, åter späddes är meningslöst, eftersom materialet förlorar sina egenskaper. Applicering av lösningen utföres vanligen med en spatel tillräckligt tunt skikt. Det slutliga steget kommer att vara termisk isolering, är detta normalt används basalt ull eller skum.

Omdömen om egenskaperna för flytande glas

Innan du börjar använda beskrivs i artikeln material, måste du bli mer bekant med dess egenskaper. Det är ett kalium- eller natriumsilikat. Ibland används och silikater av litium, men det kan anses vara ett undantag. Egenskaperna hos den slutliga produkten kommer att bero på kompositionen. Enligt konsumenterna, kalium- lösningar har en kvalitet av beständighet mot kemiska och atmosfäriska ämnen.

Men om sammansättningen i drift kommer att reagera med mineraler, är det bäst att välja en blandning baserad på natriumsilikat. Den senare kommer att bidra till en snabbare och cement härdning. Interagera, dessa material reagerar kemiskt, under vilken natriumaluminat bildas. Han fungerar som en katalysator för härdningsprocess.

Konsumenterna betona att vattenglas, användning, bruksanvisningar som beskrivs i artikeln har fått en sådan popularitet och mer på grund av den höga bindningsstyrka. Sålunda, kan glaset användas för en rad olika uppgifter. Kontakt med andra material, glas tränger och fyller porerna. Ämnet har karaktären av eld, producerar inga farliga ämnen och har antiseptiska egenskaper. Men köpare betona att det är ändå viktigt att undvika kontakt av kompositionen med huden, eftersom det har bland de alkaliska ingredienser. Om du väljer att använda i den process som beskrivs i artikeln material, är det viktigt att läsa recensioner av tätskikt flytande glas. Från dem kan du lära dig att blandningen har en jämn och låg värmeledningsförmåga. Den här funktionen är relevant när isolering i industriella miljöer.

Innan man fortsätter till avsättning av materialet på ytan, bör det spädas med vatten med användning av ett förhållande av 1 till 2. Om användning sådan överensstämmelse ett exemplifierande flöde av flytande glas för vattentätning av 300 gram per kvadratmeter. Med hjälp av en blandning av "Stekloizol9raquo, kan du hantera webbplatser med vittrad gips eller ojämn betong. Detta kommer att skapa en antiseptisk skydd och förstärkningsskiktet.

Arbete på betongytan kan vara på olika sätt, med användning av specifika metoder för applicering av kompositionen. Före applicering av flytande glas, är det nödvändigt att förbereda ytan, rengöra den, rikta och avfetta. Impregnering av betong vid ett grunt djup i området av 2 mm som skall användas borste eller sprutpistol. Men om du planerar att ge djupförsvar är programfönstret göras i flera lager, i detta fall, att kunna uppnå impregnering av upp till 20 mm.

Det är anmärkningsvärt att genom användning av flytande glas kan göra golvet, vilket kommer att få en effektiv tätskikt. Uppnå sådana mål som möjligt och anordningen i betong och cement-sand- avdragare på golv och i källaren av huset. Lösningen i detta fall kommer endast behöver lägga till glaset och använd den resulterande kompositionen kommer att vara mer och för rostskyddsbehandling. Särskilt relevant i fallet med en sådan vattentätning med pooler där skydda mot läckor yta kan helt.

Flytande glas: billiga saker för tätskikt och inte bara

På byggmarknaden nya objekt visas varje dag: tillverkarna att förbättra de tekniska egenskaperna hos befintliga föreningar, färger och isolering, om inte för att utveckla unika formuleringar. Men vissa material som inte påverkas av en allmän modernisering - deras struktur har varit oförändrad i decennier. Bland sådana "mammut" hänför vattenglas, som används i många hushåll och industriella tillämpningar.

Sammansättningen och de typer av vattenglas (LGL) ↑

Uppfinnaren av flytande glas (LGL) var den tyska mineralogist Jan Nepomuk von Fuchs, för att ge en lösning i 1818. Den kemiska processen användes alkali- och kiselsyra.

Sammansättningen av det smälta glaset har sedan stort sett oförändrad. Nu är det produceras med hjälp av autoklavering kiselhaltigt råmaterial med en koncentrerad lösning av natriumhydroxid. Det andra alternativet - fusion av kvartssand och soda. I vissa fall, en direkt metod för kisel upplösning i alkalisk lösning (klassisk metod).

Resultatet är två typer av material:

 • Natrium vattenglas. Kännetecknas av hög klibbighet och vidhäftningsförmåga med andra mineraler, är inte rädd extrema temperaturer och atmosfärisk exponering. Där används det flytande glas av detta slag? Förstärkning av fundament, gjutning former, produktion av hushållskemikalier, restaurering och reparation av glas och porslin, eldbeständig behandling av en mängd olika material. Det passar det för behandling av skadade träd och buskar.
 • Kaliumvattenglas. Den har alla de egenskaper hos dess natrium analog. Den enda skillnaden - sammansättningen inte bländning på grundval av den bearbetade, varigenom den kan användas för utvändig målning arbeten. Ingår i de eldfasta och silikat färger som används vid tillverkning av elektroder.

Den första utföringsformen är mindre dyra, men den andra kännetecknas av förbättrade prestandaegenskaper.

flytande behandling glas utför flera funktioner. Materialet fungerar som:

 • hydrofoberande - stöter bort vatten;
 • antiseptisk - hindrar bakterier;
 • antistatisk - förhindrar bildandet av statisk elektricitet;
 • Härdare - fyller porerna i den behandlade ytan, ökning av densiteten;
 • flamskyddsmedel - ökar de eldfasta egenskaperna, skyddar från verkan av syror.

Dessa egenskaper avgör vattenglaset fördelar:

 • Det tränger in i de minsta sprickor och porer, väl täcker betong och trä underlag.
 • Det skapar en vattentät film.
 • Den har en låg förbrukning och lågt pris (jämfört med andra impregnering och hydrofoberingsmedel).
 • Det har en ganska lång livslängd (ca 5 år). Om tätskikt färg täcka, då det kommer att pågå ännu längre.
 • Det gör att verksamheten i miljöer med hög luftfuktighet.

Tillämpningar vattenglas begränsad specifikationer sammansättning:

 • Det är inte lämplig för vattentätning murverksytor (på grund av eventuell förstöring).
 • Den bildade filmen är ganska skör, så det är nödvändigt att kombinera flera olika typer av hydro-skydd.
 • Materialet torkar snabbt, så att utföra det arbete som krävs yrkesskicklighet.

Viktigt! När du köper en vattenglas noggrant studera dess sammansättning. Material baserat på natriumsilikater kännetecknas av hög klibbighet och god vidhäftning till mineraliska ämnen. Pottaska flytande glas kan användas i sura miljöer.

Användningen av vattenglas i konstruktionen ↑

JS används oftast för tätskikt:

 • Källare och vindar. Material skyddar betongkonstruktioner mot de skadliga effekterna av fukt och förlänar brandhämmande egenskaperna hos ytan, som är lämpliga för inom- och utomhusbruk.
 • Wells. Arbete som utförs i två steg: första väggarna bearbetade ren komposition, är det andra skiktet applicerades till en lösning bestående av ett cement-sand blandning och LGL.
 • Pooler. Intern bearbetning minskar sannolikheten för läckage och destruktion av koppen, den yttre - räddar från den destruktiva verkan av grundvatten. Materialen appliceras i ett tjockt lager av ett antal tillvägagångssätt.

Flytande glas för tätskikt kan användas i outspädd form, och i de olika blandningar av tillsatsmedel och impregneringsmedel.

Komposition som används även för antiseptisk behandling av olika ytor. Det hindrar inte bara bildandet av mögel eller svamp, men också förstör de befintliga "avveckling" skadliga mikroorganismer. Därför ZS patent förberedelse för att klistra vägg-papper eller färgning. Lösningen ger fukt och brandskydds egendom trä, keramik och papper.

Tillämpning av natriumsilikat i hemmet ↑

Varför använder fortfarande vattenglas? Hög vidhäftning tillåter dess användning inom följande områden:

 • om linoleum och PVC plattor;
 • tillverkning cement för tätning metallrör;
 • impregnering av tyger att förläna brandbeständighet;
 • Bearbetning sårytor på trädstammar (vaccination, beskärning);
 • polering ytor;
 • av förstörd glas och porslin;
 • produktion av könen flytande 3D-format;
 • bearbetning av bilkarosser;
 • konstdesign (dekorera tak, keramiska plattor och spegelytor, skapandet av målat glas och mosaiker).

Detta är intressant: silikat lim (andra namn natriumsilikat) används i stor utsträckning i arbetet - det används i olika typer av handarbete.

Hur man använder flytande glas ↑

Det rena materialet används sällan, följande lösningar framställs baserat på det:

 • Primer. Det används för förbehandling av ytor. Det är nödvändigt att ta lika delar cement och vattenglas, och en tillräcklig mängd vatten (resulterande vätskan bör få en blandning som är lämplig för tillämpningen roller eller pensel). Först cement omrördes med vatten och tillsätt sedan vattenglas. För beredning rekommenderas att använda byggnaden mixer. Blandningen hårdnar snabbt (viabilitet - ca 30 minuter), i vilket fall det kan spädas med en liten mängd vatten.
 • Tätskikt lösning. För utförande av vattentätning arbete, en blandning av lika delar av siktat sand, Portland cement och ett silikat lim.
 • Den eldfasta murbruk. Initialt, en blandning av en del cement och 3 delar ren sand, och sedan tillsattes en liten mängd av LLL (cirka 20% av total vikt). Sammansättningen kan användas för att lägga av ugnar och spisar.
 • Antiseptisk. För behandling av virke vätska det späds med vattenglas i ett förhållande av 1: 1. Lösningen är också lämplig för sten, gips och betongytor.
 • Att förstärka grunden. Användas för att ge hållfasthet lösning av 400 g liter vatten och LGL. Behandlingen utförs i 2-3 lager, samtidigt som det är nödvändigt att vänta mellan rockar.

Viktigt! Först är alla torra ingredienser blandades, sattes sedan till de flytande beståndsdelarna. Blandningen bör vara homogen och mobil. Universell recept - vattenglas liter per 10 kg av den färdiga blandningen.

Instruktioner för användning av vattenglas ↑

Hur ansöker flytande glas för maximal tätskikt? Observera följande sekvens:

 • Rengör ytan från damm och andra föroreningar.
 • Applicera första lagret av grundfärg rulle eller pensel.
 • Vänta en halvtimme och lägga till ytterligare lager. Se till att det inte finns några luckor.
 • Förbereda en skyddande blandning av cement, sand och vattenglas.
 • Blanda lösningen och snabbt sätta sin spatel på ytan (kom ihåg den låga lönsamheten).
 • Användning i samband med arbete skyddskläder, handskar och skyddsglasögon.

Viktigt! Blanda den mängd lösning som kommer att kunna utvecklas i 15-20 minuter. Håll i inga främmande föroreningar.

Användning av vattenglas i murbruk kräver precision av proportioner. Fel kan orsaka sprickbildning eller kollaps av konstruktionen. Om du förbereder ett konkret hem, överväga följande nyanser:

 • I en industriell skala genom kuben av betongblandningen sättes 72 liter av lim (ca 7%), som garanterar optimala tekniska egenskaper hos den färdiga produkten. Hemgjorda i förhållandet 01:10.
 • I inget fall inte kan läggas till silikat lim i en färdig lösning.
 • Häll inte vatten i blandningen. Först måste du späda vattenglaset, och sedan ingripa i sammansättningen av cementpulvret.
 • Som silikater minskar tidsinställningen av betong, murbruk måste blanda i små portioner.
 • Efter jobbet, tvätta händerna och alla verktyg i kontakt med JS.

Viktigt! Ökad dos silikat lim kan leda till fullständig betong sprickbildning.

En lösning av flytande glas framställs enligt följande:

 • Ta en hink med dricksvatten (teknisk bättre att inte använda på grund av den höga halten av föroreningar), tillsätt glas vattenglas och blandas ordentligt.
 • Häll den resulterande lösningen i en stor behållare.
 • Fortsatt omröring av lösningen, tillsätt det torra betongblandningen i små portioner.
 • Vispa blandare konstruktion blandningen tills en homogen massa.
 • Häll lösningen i betongformsättning beredd.

Viktigt! Bered en lösning i den utsträckning som behövs för att fylla strukturen.

Video: Bil polering flytande glas ↑

Den billighet av flytande glas gör att du inte vara rädd för förfalskningar. Men när man köper en silikat lim notera dess konsistens. Sammansättningen bör vara enhetliga, utan klumpar och fläckar. Inte reserveras för framtida bruk - hållbarheten av materialet är 12 månader, och du kan köpa den på någon järnaffär. Framgångsrik konstruktion och reparation!

Flytande glas - Bruksanvisning

Flytande glas är nu allmänt används i byggbranschen, efterarbete. Detta material uppvisar ett stort antal viktiga egenskaper för att avsevärt förbättra kvaliteten på resultatet. Hög vidhäftning, max vattenavvisande index kan du skapa skydd för olika utföranden, för att ge hållfasthet. Även för nybörjare lätt att använda i vattenglas. Ansöknings instruktioner för dess användning är ganska enkel.

Utföringsformer som använder vattenglas

Spectrum omfattande användning av vattenglas. Med hjälp av:

 • Den skapar en pålitlig, hållbar vattentätande skikt;
 • bindning olika material utförs;
 • fäst krävs densitet, styrka och brandbeständighet.

Tillämpning av detta medel ger absolut skydd av ytan mot exponering för fukt. Därför är vattenglas används som ett tätskikt. Tillräckligt för att täcka detta material Foundation, källare, golv, väggar, för att väsentligt förlänga livslängden på byggnaden, eliminera förtid.

Det är möjligt att använda verktyget för att utföra efterbehandling, reparation lokaler med hög luftfuktighet :. badkar, badrum, rum, etc. vattenglas lager kommer inte att tillåta att visas mögel, röta svampar. Material som används i byggandet av brunnar, dammar, källare. Flytande glas klarar att skydda dessa strukturer bättre än något tätskikt material. Vid vattnet är inte troligt att läcka genom ett sådant skikt.

Flytande glas är en perfekt vidhäftning. Därför kan det vara bundna via vilken som helst typ av ytor. De medel som används för porslin, kartong, glas, speglar och andra.

Att lägga till material i cementuppslamningar gör det möjligt att ge grunden styrka, sockeln av byggnaden. Denna komponent kan inkluderas i det bläck som används för bearbetning. Flytande glas kommer att ge brandsäkra material.

Villkor för användning i konstruktion och dekoration

Flytande glas tillhör den kategori av färdiga material, kommer användningen av medlen inte orsaka problem, eftersom det finns detaljerade instruktioner på förpackningen. Om det är nödvändigt, distribuera den på släta ytor med hjälp av ett speciellt verktyg. I betong, är gips planet material appliceras med pensel, roller eller spray. Fördelningen av ett enda skikt av flytande glas tillåter penetrering organ på grundval av ett djup av ca 2 mm. Om du behöver för att utföra djup bearbetning bör tillämpas flera skikt.

Om nödvändigt, till lösningen skapar en stark grund, utrustning källarväggar, brunnar, avjämningsmassa 10 liter betongblandning tillsätts per liter vatten glas. Det är viktigt att utföra kvalitet knådning massa. Vattenglas kan tillsättas lösningar för murverk eldstäder och kaminer för att ge motstånd mot brand. I detta fall bör mängden vara ca 15% av den totala vikten.

Vid framställning av blandningen som används för antiseptisk behandling av mögel, svamp, vattenglas och vatten tas i lika volymer. För impregnering av material förläna brandbeständighet används som en vattenlösning. och vattenglas förhållandet är 5: 2.

Schabloner för tapeter för målning

Vad bättre fyll kitt väggar under tapeten

De shkurit väggar efter putsning

Innehåll: Vad som krävs i processlager av spackel spackel slipprocessen Många nykomlingar, för första gången inleder en självständig ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 20 = 29