Golv vattenglas

Golv av vattenglas och vattentätning av betong bas

Egenskaper och tillämpning av vattenglas

 • hydrophobizator - besitter vattenavvisande egenskaper;
 • antiseptisk - förhindrar bildandet och tillväxten av bakterier;
 • antistatisk - inte elektrifierad, inte lockar statisk elektricitet;
 • Härdare - ökar densiteten av lösningarna, det fyller porerna i materialet, som appliceras;
 • det förhindrar förbränning och skydda mot exponering för syror.

På grund av dessa egenskaper, är vattenglas används vid konstruktion som tillsatsmedel för flamskyddsmedel (värmebeständiga) och syrafärgämnen, och olika vattenavvisande kompositioner. Skyddar fundament, golv och väggar mot fukt och väta. Den använder flytande glasgolv tätskikt, tak - plattor - och vägg, inuti och utanför lokalerna.

Hydrophobization använder vattenglas

Flytande glas fyller perfekt sprickorna och porer i olika typer av porösa material: betong, tegel, gips, vilket förbättrar hållbarheten och förhindrar att ytan utsätts för fukt.

Som tillsatser används det för cementbruk (1 till 5%), vilket ökar dess hårdhet, beständighet mot nötning och inverkan av aggressiva medier, men att reducera härdningstiden.

För att framställa lösningen genom att använda vattenglas behöver mixer och följande torra ingredienser: sand, fyllmedel och tillsats kvarnen malda aktiva kiseldioxid. De lagt andelen vatten och lösningen omrörs i 3-4 minuter. Efter tillsats av vattenglas blandningen omrördes under ytterligare 4-5 minuter. Den erhållna blandningen - homogen, är dess rörlighet 2-4 cm.

När de sätts till vattenglaslösningen under dess stelning ändras från tidsintervallet (början - slut):

 • 1 h 40 min. - 5 timmar, tills följande tidsintervall:
 • 1%: 1h 15 min. - 3 h 40 min;.
 • 2% 1 h - 3 h 10 min.;.
 • 5% 35 min. - 2 timmar 30 minuter.

För vattentätning av byggnader i kontakt med fukt appliceras hälla flytande glasgolv. Det kan vara badrum, tvättstugor och även simbassänger och vattentankar.

Vid tillämpning av tätskikt och att erhålla en fast hydrofoba beläggningar kan appliceras på det vattenglaset marken.

Golv flytande glas är följande: i fyllmedelsbanden, parallellt med väggen, i sin tur leda till samma del av lösningen, som är jämnt fördelade över ytan. För detta ändamål en spatel, en speciell nål vals och en gummiskrapa på ett långt skaft. Först en spatel lösningen dispergeras över ytan, följt av en valsningsvals däri lämnar bubblor och ojämnheter, varefter den är inriktad skrapan. Beläggningsskiktet bör vara från 3 till 5 mm. Hela blandningen bör användas inom en timme, så du måste räkna hur mycket arbete: att ta lösningen på ett väldefinierat område. I ett rum betonggolv beläggning flytande glas bör ske i ett svep.

Efter ytbeläggningen är helt torr, är det möjligt att täcka hela området belagd med epoxi eller polyuretanlack. Eftersom beläggningen kommer att få klarhet och glans, och förbättra kvaliteten på deras arbete.

Gå på golvet kan tas på en dag, men den operativa beredskap uppnås efter 5 dagar. Om skriden läggs inom ramen för systemet "varmt golv", sedan sätta den i handling inte kan påbörjas tidigast en vecka.

Om du häller vattenglaset på betonggolvet, dess yta, respektive, kommer att vara "konkret", samma färg och struktur. Att dekorera golvet, före applicering av vattenglasskiktet, kan vara ett betongfundament för att måla eller prydnad appliceras på den, med hjälp av färg med tillsats av 5-10% natriumsilikat, för att förbättra vidhäftningen. Det är också möjligt golv dekor med papper flox. Tekniken är enkel: golvet prokryty lagret av flytande glas, är de sönderrivna lagrade omslag (eller annan) papper prokryvayutsya därefter ett annat skikt av kompositionen. Varefter den kan fyllas med vatten glas i hela skärmen som beskrivits ovan.

New självnivellerande golv på marknaden - genomskinlig, så kallade «3D-golvet ". Kärnan i tekniken är enligt följande: tredimensionell bild skapas av förekomsten av flera halvtransparenta bilder ovanpå varandra. De kommer att vara synliga från olika synvinklar genom det transparenta hartsskiktet eller epoxiföreningen, som glas, men längre livslängd. Med den bildar en klar glansig membran, som visuellt kan misstas för glas. Till exempel är företaget «Masthouse» sådan beläggning heter: «glasgolv», som översatt betyder :. "glasgolv"

Tillverkningsteknik 3D-sex är ganska komplicerat och packning producera mästare, med hjälp av särskilda skyddsanordningar. Emellertid, kan den erhållna beläggningen skall användas i lokaler med 14% fukt och kontakt med alkalier och syror; Det är starkt och hållbart och dess livslängd - minst 10 år.

Impregneringsmedel är mycket viktiga i byggandet av simbassänger, byggandet av fundamentet, byggandet av källare och vind. Med ett stort utbud av vattentätningsmedel svårt att välja det material som är mest lämplig för varje situation. Ska jag använda en vattenglas för tätskikt? Hur tätskikt flytande glas? Villkor för avel och proportioner - allt i en artikel.

Utbudet av färger på marknaden idag är mycket bred. Några av dem utför en rent dekorativ funktion, andra skydda ytan från olika yttre påverkan. En separat arter -. Denna färg på flytande glas, som kan användas för väggar, fasader etc. Dessa beläggningar har många fördelar, som kommer att diskuteras i denna artikel.

När bör tänka tätskikt på marken? I denna artikel kommer vi att titta på inte bara de fall som skydd av strukturer från fukt, men också vägar sin vård. Vidare beskriver vi vilka material kan användas för vattentäta golv på marken och begravd.

Användning av vattenglas för olika typer av ytor

Med tillkomsten av byggmarknaden av den skyddande beläggningen, vars kärna innehåller flytande glas, konsumenter omedelbart uppskattat dess unika egenskaper. För närvarande har denna sammansättning ett tillräckligt brett användningsområde. När behandlingen utförs med hjälp av flytande glas och vad är det?

Vad är material

Silikat lim eller, som det annars kallas vattenglas är en vattenlösning av silikatsalter. Beroende på huvudkomponenten isolerades:

 • natriumvattenglas med en hög grad av vidhäftningsförmåga, brandmotstånd, antiseptiska och vattentätande egenskaper;
 • Kalium som har immunitet mot väderpåverkan och syraexponering.

Sodaglas används för att accelerera härdningen av cementblandningar på grund av pågående kemiska reaktioner.

Flytande glas är utbredd som en byggnad och efterbehandling material på grund av dess egenskaper:

 1. Den hydrofoba (vattenavvisande). På grund av denna egenskap vattenglas används för behandling av ytor som utsätts för långvarig kontakt med vätska, inkluderande träprodukter. Som ett resultat av impregneringen, kommer de inte vara känsliga för svullnad och deformation.
 2. Antiseptisk. Denna egenskap möjliggör användning av ett silikat lim för impregnering de skyddande väggarna av sådana negativa fenomen som mögel och svamp.
 3. Eldfast. Impregnering av golv och väggar med vätska ökar glas brand säkerhets lokaler.
 4. Antistatisk. Material eliminerar elektrifiering och inte orsakar uppkomsten av statisk elektricitet.
 5. Syrabeständighet. Impregnering av silikatlösning för att skydda ytan från exponering för kemikalier.
 6. Miljövänligt. Detta material avger inte skadliga ämnen för den mänskliga organismen.

Flytande glas på grund av dess kemiska sammansättning klarar fyllning av porösa material:

När ytbehandlingskompositionen av silikatet ökar dess hydrofobicitet och hållfasthet. Därför en speciell fördelning av flytande glas mottagen i behandlingen av fundament, väggar och golv i källaren, brunnar och pooler. För tillverkning av primern med hydrofoba egenskaper måste ansluta vatten, cement och LLL i lika proportioner.

Ytan som ska behandlas måste först förbereda: anpassa och ren från föroreningar. Vid bearbetning av trä, är det önskvärt att bevara sin naturliga grovhet (detta kommer att säkerställa en bättre vidhäftning av material). Om rensningen var tvungen att väta ytan, innan bearbetning den behöver för att torka. Skikttjocklek tätskikt lösningen bör vara minst 3 mm.

Den silikatlösning som användes i golvet i rummet eller badrum. För att skapa en hydrofil beläggning av stort område, till exempel för att täcka golv eller väggar kan använda sprutpistolen, pensel eller roller.

Ansökan för att öka brandbeständigheten hos material

Brandmotstånd av flytande glas kan användas för:

 • murade eldstäder, skorstenar och ugnar;
 • framställning av en eldfast betong och cement och eldfasta målarfärger;
 • Träbehandling för att förläna brandhämmande egenskaper;
 • täcka delar av metallkonstruktioner.

Att framställa den eldfasta silikatlösningen kräver 3 delar sand, 1 del cement och en del av vattenglas. Denna blandning var snabbt stelnar som ett resultat av kemiska reaktioner som sker, så man kan först framställa den önskade strukturen hos den konventionella lösningen, och sedan utföra en eldfast betong yttre beläggningsskiktet.

Att göra ytegenskaperna hos det eldfasta kan täckas av trä eller betong endast vattenglas av pistolen, använder den som en primer. Impregneringen av väggarna kan också utföra en fristående lösning eller silikater eller som en avdragare golv.

I badrum, duschar, bad rum och i simhallar, som är inneboende i en konstant fuktighet och vätande golvet, är det möjligt att göra en golvbeläggning med användning av vattenglas. För att fylla golvet måste vara:

 • om staplade trägolv, sedan avslutade skriden av betong;
 • på den torkade ytan lika stora portioner pour silikatlösning;
 • jämna ut skikt av bindemedel bred spatel;
 • inriktningsskiktet för att ha en slutlig tjocklek av 3-5 mm med användning av en schaber;
 • efter torkning för att producera ett skiktsilikat toppbeskiktningslack (bästa passning polyuretan eller epoxi).

Man bör komma ihåg att dekorera golvet redan belagd med flytande glas, är det omöjligt. När hälla betong avjämningsmassa golvytan kommer att vara, respektive "betong" färg och konsistens. Dekorera golvet bör utföras före applicering av vätskeglasskiktet. Alternativt kan du göra en målning av betong. I beläggningsmaterial för att förbättra deras vidhäftning till betong rekommenderas att lägga till en liten mängd silikat. Efter torkning kan producera kön fyller enligt algoritmen som anges ovan.

För övrigt, med tanke på toxiciteten hos materialet, dess värme och vattenbeständighet, tillät dess användning för behandling av ångbad, som ofta är tillverkad av trä med en konstant fuktig varm luft utan vederbörlig omsorg kan genomgå deformation.

Flytande glas används också för många andra ändamål:

 1. Silikatet lim används allmänt som en primer för impregnering antiseptiska väggar av mögel och mjöldagg.
 2. Detta material är användbart när plattsättningen av PVC eller linoleum. I detta fall kommer silikatlösningen utföra funktionen av ett bindemedel.
 3. Höga adhesiva egenskaperna hos vattenglas tillåta dess användning då avslutande eller anslutningsrör, kitt lederna. I det här fallet, objekten är inte utsätts för diskriminering, och om nödvändigt, ersätta en av elementen har helt isär strukturen.
 4. Också, som lim, kan lösningen användas vid reparation av möbler av trä och andra material.
 5. Trädgårdsmästare som används för behandling av träd efter beskärning. Platser skivor är extremt känsliga för bakterier, förstöra trä. Deras kitt flytande glas "tätningar" snittet och skyddar trädet från förstörelse. Fordon efter polering med användning av skydds vattenglas
 6. Detta material kan komma till undsättning och hemmafruar: vattenhaltig lösning gjord i en andel av 1 till 25, gör det möjligt att rengöra disken från tunga föroreningar. För bästa effekt rekommenderas att koka rätter i den beredda lösningen.
 7. Den kan användas för att ta bort den gamla beläggningen färger.
 8. Silikatlösningen användas även inom jordbruket. Experimenten visade att utsäde som behandlats med en sådan komposition inte utsätts för bakterier och växa snabbare.
 9. Använd väggar: under beläggningsväggarna steklooboyami förimpregnerade med vattenglas. Detta förhindrar absorption av fukt och öka nötningsbeständigheten hos glas tapet. I vissa fall för att öka livslängden av väggarna belagda med konventionell tapet, och att ge dem speciella glanstoppbeläggningen opererar silikatlösning.
 10. Vid bearbetning av träprodukter. Föremål tillverkade av trä, tillräckligt för en stund nedsänkt i en behållare med silikatlösningen.

I byggvaruhus flytande glas i ett brett spektrum: både i ren form eller som färdiga byggnadsmaterial baserat på den. På grund av det låga priset av detta material är tillgängligt för alla konsumenter, oavsett inkomst. Det viktigaste är att välja komposition lämpad i deras egenskaper.

Hur man gör golvet i flytande glas, gummi

Flytande golv - beläggning som alltmer blir allt populärare. Idag, flytande golv installeras i olika rum. Förutom ålderdomshem - är kontor och industrilokaler.

Flytande golv har en mycket positiv feedback. Detta beror på det faktum att detta material kombinerar de bästa egenskaperna hos olika material. En sådan våning har en attraktiv och modern utseende. Och dess höghållfast beläggning för att behålla sin ursprungliga form under många år.

Uppdatera ditt hem och konvertera golvet med hjälp av bulkmaterial kan vardera. Men för att framgångsrikt fylla flytande golvet med händerna, bör du vara beredd på det tidskrävande process.

Det första du behöver göra är att skaffa specialverktyg. nämligen:

 • Rullarna. Paint och luftning med törnen;
 • Djup kapacitet;
 • Borra med ett munstycke för att blanda komponenterna;
 • Spatel, vars längd är 1,5 meter;
 • Byggnadsnivå;
 • Wide pensel;
 • Lack med en bas av polyuretan;
 • primer;
 • Blandningen flytande könen.

Efter att samla en full uppsättning av verktyg kan du säkert börja arbeta. Det första steget är att ta bort den gamla golv. Det bör noteras att en flytande golv är inte ett verktyg som är självständigt dölja alla brister och oegentligheter. Därför är det viktigt att ordentligt förbereda grunden.

Ta bort slips och den gamla ytan måste vara ren all smuts och skräp. Rengör ytan av hela området som ska behandlas primer. Att bättre anpassa ytan, är det möjligt att tillsätta kvartssand.

Viktigt! Blandningen av sand och en primer kunna klara oegentligheter inte större än 0,5 mm.

Genomföra något förfarande före fullständig torkning av primern är strängt förbjudet. Efter att de vattentätning av ytor med användning av polyeten eller takmaterial.

Du kan sedan gå vidare till nästa steg, som består i att utjämna golvet. Tillvägagångssättet genomförs med hjälp av en konkret avdragare. Eller så kan du ersätta det med cement-sand murbruk. kan hällas installera fyrar som definierar planet avdragare. Dessa fyrar är monterade på koner gips, och efter linje via nivå. Lösningen fördelas över hela erforderliga området och lämnade för en dag. Vid utgången av den tilldelade tiden, kan dras ut ljus. Det återstående gapet från dem tätas enkelt med spatel. För att skydda ytan från rost, tar bort alla stålprofiler.

Efter detta är det svåraste - att vänta. När allt kommer omkring, processen för torkning betong avdragare varar för hela månaden. Därför bör det fortsatta arbetet avbrytas.

Viktigt! De första dagarna av skriden måste täckas med folie. Och sedan, med en viss periodicitet måste fukta den med vatten.

Tills ytan hårdnar, kan du använda din fritid till god användning och för att välja vilken typ av framtida kön. Totalt finns det två typer av vätskeytor:

Den senare, i sin tur, är indelade i två underarter:

 • Epoxi. Dessa golv är lätta att bära tunga laster;
 • Epoxi uretan. Denna typ installeras i lokaler med hög luftfuktighet.

För vardagsrum använder ofta mineral utjämning golv.

Dessutom bör särskild uppmärksamhet ägnas åt valet av mixen. De är också uppdelat i flera grupper:

 • Basiska gruppen. Dess kompositioner eliminerar ojämnheter med skillnader på upp till åtta centimeter.
 • Självnivellerande golv av den mellersta gruppen framgångsrikt eliminera ojämnheter på upp till 3 cm.
 • Efterbehandling grupp är i stånd att hantera höjdskillnader på upp till 1 cm.

När skriden är helt torr, primerskiktet appliceras ovanpå. Det kommer att ge beläggningen enhetlighet och dölja alla sprickor.

Tips! Rumstemperaturen spelar en viktig roll. Därför bör det optimala området vara i området 15-259ordm C.

Klistra in av väggar runt omkretsen av golvet - det sista steget före gjutning.

Du kan sedan gå vidare till steg fyllning. Avel blandningen är endast nödvändigt för instruktion. Det måste tillämpas ett lager på 5-7 mm. Dessutom behöver arbetet med att vara effektivitet, eftersom efter 30-40 minuter blandningen tjocknar. Fluid bör fördela med ett speciellt verktyg - ett schaberblad. Även på golvet inte stelnat kan gå, men bara i närvaro av speciella skor med spikar på sulan. Kan appliceras flera skikt. Dock bör var och en av dem hanteras med en piggroller. Detta tar bort eventuella luftbubblor. Fullständig torkning sker i 72 timmar. Ytan är täckt med ett skyddslack.

Flytande glas används för golvet ganska ofta. Detta material har följande fördelar:

 • Antiseptiska och en vattenavstötande;
 • Inte elektrifierad;
 • Dessutom kan glaset inte vara brännande, och effekterna av olika syror.

Göra ett flytande golv i garaget eller ett annat rum i flytande glas i källaren. För att göra detta, till remsor och parallellt med väggen pour lika delar av det flytande materialet och omedelbart fördelade över ytan. För att göra allt kvalitativt, förutom en bred spatel med hjälp av en nål rulle och en schaber med ett långt skaft. Spatel lösningen fördelas likformigt i hela området. Valsen används också för efterföljande utjämning och full avlägsnande av luftbubblor.

Det är värt att notera att golvbeläggningen med flytande glas kan endast ske på en nivå och den behandlade ytan.

Beläggningsskiktet bör vara från 3 till 5 mm.

Varning! Blandningen bör tillämpas på beläggningen under en timme. Det är hur mycket vätska torkar glasgolvet.

Efter torkning, kan skiktet påföras genom lackering. Detta kommer att ge en mer presentabel utseende och stärka golvet.

Gå på bulk golv kan vara en dag senare. Men för att utnyttja det till fullo möjligt först efter fem dagar. Inkludera systemet "varmt golv" under flytande glas kan vara bara en vecka.

Golvvärme flytande gummi används ofta i garage. Men kan hittas beläggningen och andra platser ganska ofta (sport och lekplatser och andra icke-bostäder). Gjorda av gummi golv gummi smula. Läggas till det en mängd olika färger och en speciell polyuretanlim. Det appliceras på det beredda beläggningen genom en speciell dispenser.

Fördelar med påfyllningsgummigolv är som följer:

 • Beläggningen appliceras på praktiskt taget alla preparerade ytan (asfalt, betong, keramik, metall, och andra);
 • Förutom könen flytande gummi kan beläggas och vertikala strukturer.

Livslängden för självutjämnande golv, samtidigt som alla regler för drift, inte överstiger 10-15 år.

Till priset av självnivellerande golv är signifikant bättre än andra gummibeläggning. Det är dock helt enkelt kompenseras vid installation och hög prestanda.

Oberoende applicerade vätskegummibeläggningen är inte så svårt. Men för många där. När allt detta kräver en speciell sprututrustning.

Fördelar med den flytande gummi är i följande faktorer:

 • praktiska;
 • flexibilitet;
 • Förmåga sömlös beläggning;
 • Används kall;
 • Att torka ut den minsta tid;
 • Miljövänligt material som inte har en del av absolut inga skadliga ämnen;
 • Tryggt klara av plötsliga förändringar i temperatur.

Den huvudsakliga skillnaden i denna beläggningsvätska genom konventionell golv innefattar applicering till det lägre skiktet alla typer av siffror och inskriptioner. För att installera denna typ är nödvändig endast på en helt slät yta. Eftersom tjockleken på det mönstrade skiktet är inte mer än 400 mikrometer.

Installation av golvet sker i flera steg. När denna beläggning appliceras tre skikt:

I tillägg till det ursprungliga utseendet, är beläggningen tåligare än material som redan har blivit bekant för oss (laminat, parkett, etc).

Det finns två typer av dekorativa golv:

 • Flytande linoleum, som ofta används för kök och bad.
 • Inloppet 3d våningen. Det är en genomskinlig plast fylls i widescreen bilden. Ett sådant golv snabbt ökar i popularitet, eftersom dess användning kan göra något utrymme attraktiv och unik.

Moskva-regionen, Schelkovo, st. Moskva, d.70a mall "MEBELLIERY"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

67 − 59 =