Flytande glas för tätskikt

Flytande glas för tätskikt

Det är känt att för att skydda mot skadliga miljöfaktorer: regn, fukt - använder olika tätskikt material. Vatten glas har många fördelar jämfört med andra kompositioner, varav en är dess mångsidighet i tillämpningen.

Om ämnet har en sammansättning av kalium- och natriumsilikater. Vattenglas lim liknar pappersvaror, är skillnaden mindre detaljer (gidroizolyant innehåller modifieringsmedel som förbättrar vissa egenskaper hos materialet). Betong är ett flytande tätskikt modifieringsmedel, som förbättrar dess hållfasthetsegenskaper, förhindrar absorption av vatten. I modern konstruktionsmaterial användes för:

 • skydd från fukt putsade cement lösningsytor (glaset belagt med flera skikt, och det fyller porerna i betongen);
 • framställning av en cementslam för behandling simbassänger, fuktskydd olika leder (blandning förvärvar impregnerande egenskaper och vilja greppas);
 • modifiera olika typer av betong (efter torkning blir materialet mycket starkt och har en utmärkta vattentätande egenskaper).

Sammansättning och egenskaper av vattenglas

Vid framställning av ämnen med hjälp av samma element som den konventionella glas för att skapa: natrium- och kaliumsilikater. Även liknande kompositionsmaterial antar approximativt samma tillverkningsprocess. I det här fallet finns det två sätt att skapa ett glas för flytande tätskikt:

 1. Omsmältning sand och bakpulver under höga temperaturer.
 2. Exponering för kalium, litium och natrium i det kiselhaltiga materialet. När detta ämne är föremål för konstant värme.

Hur tätskikt med flytande glas

Innan något tätskikt arbete kräver förberedelse hög kvalitet på ytan för applicering av skyddande material. Smuts och damm kommer ingen roll tätt ihop med den behandlade ytan. Ytterligare tätskikt passerar i denna ordning:

 1. Med rulle / borste impregnering appliceras på ytan av strukturen.
 2. Andra gången för att bearbeta materialet bör vara halv timme efter den första proceduren. Det är oerhört viktigt att inte göra luckor i tillämpningen av tätskikt. Det är nödvändigt att försöka täcka cement eller virke så jämnt som möjligt.
 3. Efter nödvändigt att framställa ett skyddsskikt. För detta ändamål bör göra en vanlig cementbruk för putsning och sedan späda ut det med vatten glas i lika proportioner. Eftersom denna blandning torkar snabbt, avel, och sedan använda den för att vara mycket snabbt och i små portioner. Applicera gips på väggen eller golvet med en spatel bättre.
 4. Det sista steget - uppvärmning. För detta ändamål användning av tillgängliga material: polystyren, basalt ull, pr.

Hur man använder flytande glas för tätskikt

Trots den dök mängd moderna tätskikt material är flytande glas fortfarande används aktivt för att skydda brunnar, bassänger, braskaminer, väggar, golv, träkonstruktioner. arbetar med detta material är mycket enkla instruktioner, men vi bör veta hur man förbereder och säkert att använda lösningen. Flytande glas för tätskikt kan användas på olika sätt, beroende på vilken typ av arbete.

Flytande tätskikt källaren

Billigt och enkelt förfarande för att skydda en grund mot fukt är användningen av vattenglas. Detta material framställdes genom att blanda saltlösningen med vattenhaltigt natriumkarbonat och kvartssand. Lösningen kalcinerades för att ge kristaller av vattenlösligt silikat av kalcium och natrium. Det resulterande råmaterialet är vattenlösligt, är det viktigt att ta hänsyn till de proportioner för att erhålla den önskade tjockleken.

Flytande glas för golv och källaren används i de fall där användningen av andra lösningar opraktiska. Rollen av själv gidroizolyanta skikt av natriumsilikat kan inte agera, utan genom att reagera den med cement fyller porerna och starka materiella former är resistenta mot fukt och vatten tunt skyddande skikt. Ofta är en sådan lösning som används för avjämningsmassa. Hur man arbetar med flytande glas:

 • yta som kräver tätskikt, renat från fett, smuts;
 • betong rengörs försiktigt med en borste genom att öppna porerna i materialet;
 • framställda kompositionen är belagd i skikt design, med användning av en stor borste (totalt 3 lager måste, efter ansökan intervallet av en halvtimme eller mer);
 • källaren yta torkas, varefter rullen kan börja / okleechnuyu tätskikt.

De bestrykningsvätska glas källare och vindar

glasytor bearbetning flytande såsom källare eller källare, liknande förfarandet enligt silicification betongkonstruktioner. Som det aktiva materialet har en hög grad av skydd från vatten, kan den användas både inne i byggnader, och från gatan. I detta fall kommer även en betydande glasflöde inte kosta, eftersom materialet har ett relativt lågt pris. Waterproofing är snabb, och livslängden av skyddsskiktet är mycket stor.

Flytande trä och glas ger en betongyta som skall behandlas utmärkta vattenblockerande egenskaper, dessutom, på grund av att kristallstrukturen av kompositionen, förblev länge han en ånga. När det interna arbetet är glaset läggs till cementbruk. För framställningen av en sådan blandning måste vara upp till 10 liter av en cementkomposition och totalt 1 liter gidroizolyanta. Extern beredning arbete kräver ett annat material: sand, cement, vattenglas tagen i proportionerna 3: 3: 8. Sålunda måste vatten vara högst 25% av den totala vikten av lösningen.

Bearbetning flytande pooler eller brunnar kristall

Tätskikt för brunnar och pooler - en obligatorisk åtgärd. Som regel, är sådana strukturer byggda med betongelement. Sålunda deras förband utan rätt behandling kommer gradvis att kollapsa under påverkan av vatten eller temperaturvariationer. Den resulterande poolen / brunn börjar läcka. Flytande glas för tätskikt kan du säkert skydda strukturen från förstörelse och avsevärt förlänga dess livslängd. Hur man hanterar poolen eller väl gidroizolyantom:

 • rengöra ytan på någon struktur skikt;
 • knåda lösningen genom blandning med vatten glas cement och fin sand (8: 3: 3);
 • försegla sömmarna av den framställda blandningen med användning av en spatel eller impregnerade med denna komposition rep (det bör vara lätt att köra in i slitsarna med en hammare);
 • täcka designlösning, med hjälp av pensel.

Hur man väljer ett vattenglas för tätskikt

Trots det stora antalet tillverkare som erbjuder vattenglas, skillnaden i sin struktur där, så valet av ett visst märke - en privat angelägenhet för varje köpare. Tro inte att det dyrare material, så det är bättre, eftersom alla blandningar för tätskikt har liknande egenskaper. Sålunda bör valet grunda sig uteslutande på den typ av glas, som är den kalium och natrium. Dessutom har varje art vissa fördelar och nackdelar likvärdiga. I vissa fall, att välja ett eller annat sätt:

 • natrium komposition är idealisk för bearbetning objects byggändamål;
 • Kalium Blandningen användes för stiftelsen och golvet, eftersom det är mer trögflytande.

Priserna för tjänster tätskikt med flytande glas

Kostnaden för utfört arbete varierar beroende på de material som används, komplexiteten / storlek arbete besättningar hyras. Minimipriset för tjänsten är 200-300 rubel per 1 kvadratmeter. m ytfinish. Tätskikt sammansättning kan köpas på nätbutiken, beställa hemleverans. Du kan också ansöka om detta ändamål på någon järnaffär. Ungefärliga priser gidroizolyant anges i tabellen.

Tätskikt flytande glas: instruktion

Flytande glas är nu allmänt används i byggbranschen, är det på grund av en rad positiva egenskaper av detta material, inklusive:

 • fuktbeständighet;
 • kemisk inerthet;
 • eld;
 • låg värmeledningsförmåga;
 • avsaknad av toxicitet.

Varför välja en vattenglas

Bland annat har vattenglas utmärkt vidhäftning på de flesta ytor. Materialet har en antiseptisk effekt och uppvisar nötningsbeständighet under drift. Kompositionen kännetecknas av anti-korrosionsegenskaper, och även vindtät.

Tätskikt vattenglas vanligast som användning av kompositionen som en ingrediens. Det rena materialet används mindre ofta. I tillverkningsprocessen av en blandning av kvartssand med soda kalcineras och mals, gör det möjligt att erhålla en produkt som, efter upplösning i vatten.

För att bilda en pålitlig barriär mot vatten yta är täckt med vattenglas i två skikt, bör var och en av dem torka väl. Denna metod kallas smörjande och föreslår ytterligare utläggning av tätskikt rulle material. Tätskikt flytande glas används ofta, om så är nödvändigt, tätnings fogar och sprickor i betongblock och fundament. Sålunda en cementblandning sattes natriumvattenglas, för dess framställning dessutom används vatten och cement.

tätskikt komposition som används i en mängd av 50 g per 1000 g cement. För varje 10 gram av glas bör lägga ca 150 g vatten. Blandningen skall beredas i en liten mängd för att spendera för att få det på kort sikt, eftersom det snabbt härdar.

Tätskikt vattenglas kan baseras på en annan teknik som innefattar tillsats till betongblandningen för ytterligare fyllning av fundamentet. För att göra detta måste du förbereda följande ingredienser:

Vattenglas tillsätts i en mängd av 5 vikt-%. Preliminär är det nödvändigt att förbereda allt för att hälla av fundamentet, för det genomförs markarbeten, inställd form och förstärkning bur är placerad. Sanden blandas med cement, är vattenglas löses i vatten och därefter ingredienserna kombineras och blandas. Efter att ha lagt gruset bör omedelbart börja hälla grunden.

Tätskikt av brunnen och poolen

Tätskikt flytande glas kan anta verk inom brunnar och pooler. Kompositionen är lämplig för intern och extern tätskikt. I det senare fallet, blandningen appliceras i flera lager på väggar och golv av poolen. Pre-behov av att behandla alla leder och fördjupningar. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för utmärkt tätning.

Vid utomhusarbete fungerar flytande glas som en betongkomponent och skyddar poolen på ett tillförlitligt sätt från grundvattnets effekter och säkerställer substratets hållfasthet. Vattentätning av brunnarna med flytande glas ger förberedelse av en blandning av flytande glas, cement och sand, vilka förenas i lika delar. Den resulterande lösningen ska behandlas leder och sömmar, och efter och resten av ytan. För att uppnå större effekt är brunnarnas väggar förbehandlade med flytande glas.

Ägare av privata hus med källare står inför problem med vattenintressen genom sömmar till bottenvåningen. En utmärkt lösning på detta problem är användningen av en lösning av flytande glas för vattentätning. Om sömmen flyter, måste de i första steget rengöras av damm och skräp. Därefter framställs en reparationsblandning av flytande glas och Portlandcement i ett förhållande av 1 till 20. Vid kompositionen tillsättes vatten i sådan mängd att en konsistens av tjock gräddfil erhålls.

Blandningen placeras i sömmar och sprickor, ytan smutsas med vatten med en pensel. Efter 24 timmar ska behandlingen göras med ett flytande glas. Om betongväggarna är våta bearbetas de enligt samma teknik, men skiktet ska göras tjockare och tätare. Det är viktigt att komma ihåg att kompositionen är förberedd i små mängder så att den kan användas på kortast möjliga tid.

Ytterligare anvisningar för användning av ett vattenglas

Vattentätning av betong med flytande glas kan utföras med borste eller vals. Det första skiktet lämnas att torka i ca 30 minuter. Efter att du kan gå vidare till bildandet av nästa lager. Det är viktigt att säkerställa jämnheten i beläggningen - det borde inte finnas några sprickor. Då kan du börja applicera ett skyddsskikt. För detta görs en cementmortel, vilken används för plastering av väggar. När lösningen är klar bör glas läggas till det och blandas väl.

Nästa steg är att täcka ytan med en blandning. Idag är användningen av flytande glas ganska vanlig, instruktionen för dess tillämpning måste studeras. Så, lösningen, som ett tillägg till vilket glas användes, är inte meningsfullt att spädas ut, eftersom materialet förlorar dess egenskaper. Appliceringen av mortel görs vanligen med ett tunt lager av spatel. Det sista steget kommer att värmas, för det används vanligtvis basalt bomullsull eller polystyren.

Recensioner om egenskaperna hos flytande glas

Innan du börjar använda materialet som beskrivs i artikeln måste du bli mer bekant med dess egenskaper. Det är ett kalium- eller natriumsilikat. Litiumsilikater används ibland, men detta kan anses vara ett undantag. Egenskaperna hos slutprodukten beror på kompositionen. Enligt konsumenterna har kaliumlösningar kvaliteten på motståndskraft mot kemiska och atmosfäriska effekter.

Men om kompositionen under operationen kommer att interagera med mineraler är det bättre att välja en blandning baserad på natriumsilikater. Den senare kommer också att bidra till den snabba stelningen av cement. Samverkan kommer dessa material till en kemisk reaktion, under vilken natriumaluminat bildas. Det fungerar också som en katalysator för härdningsprocessen.

Konsumenterna betonar att flytande glas, ansökan, instruktionen för användning som beskrivs i artikeln, har fått en sådan popularitet också på grund av höga limningsförmåga. Således kan glas användas för att lösa ett brett spektrum av problem. När det kommer i kontakt med andra material penetrerar glaset och fyller porerna. Ämnet har brandbeständiga egenskaper, släpper inte ut farliga ämnen och har antiseptiska egenskaper. Köparna betonar emellertid att det fortfarande är viktigt att undvika kontakt med huden, eftersom den har bland ingredienserna i alkali. Om du väljer att använda materialet som beskrivs i artikeln under arbetet är det viktigt att läsa recensionerna på vattentätningen med flytande glas. Av dessa kan du ta reda på att blandningen också har en låg värmeledningsförmåga. Denna egenskap är relevant för värmeisolering under industriella förhållanden.

Innan du börjar applicera materialet på ytan, ska det spädas ut med vatten, med ett förhållande mellan 1 och 2. Om du använder denna konsistens, kommer ungefärligt användande av vattenglas för vattentätning att vara 300 gram per kvadratmeter. Applicera en blandning av "Glass Insulation9raquo ;, Du kan hantera områden med förvitad gips eller ojämn betong. Detta kommer att skapa ett antiseptiskt skydd och stärka skiktet.

Effekter på betongytan kan göras på olika sätt, med vissa metoder för att applicera kompositionen. Innan du använder flytande glas, är det nödvändigt att förbereda ytan, rengöra den, anpassa och avfettas. För att impregnera betong till ett grunt djup inom 2 mm, bör en luftborste eller borste användas. Men om du planerar att ge djupt skydd, appliceras glaset i flera lager, i så fall kommer det att vara möjligt att impregnera upp till 20 mm.

Det är anmärkningsvärt att med hjälp av flytande glas är det möjligt att göra ett golv som har ett effektivt lager av vattentätning. Det är möjligt att uppnå sådana mål vid konstruktion av betong, liksom cement-sandskikt på golv och i källare i huset. I lösningen är det bara nödvändigt att tillsätta glas, och den resulterande kompositionen kan också användas för korrosionsbehandling. Speciellt relevant är vattentätningen vid simbassänger, där du kan skydda dig helt från läckor.

Är vattentätt glas lämplig för vattentätning?

För att skydda mot de skadliga effekterna av vatten och fukt har ett stort antal vattentätningsmaterial utvecklats. Bland dem är inte den sista platsen det flytande glaset. Inte så länge sedan används det visade verktyget med makt och huvudanvändning i många branscher. På grund av dess unika egenskaper är vätskeglas lämpligt för vattentäta väggar, golv, golv i källaren och vindsrum. Den används för att utrusta pooler, skydda grunden från grundvatten. De är täckta med trägolv, väggar och tak. Det är viktigt att det flytande glaset har goda antiseptiska egenskaper, vilket skyddar ytan mot svamp och mögel.

Naturligtvis, innan arbetet utförs, är det nödvändigt att förbereda ytan: för att rengöra föroreningarna och försiktigt avlägsna rester av den gamla beläggningen. Ytan ska vara så platt som möjligt, utan sprickor, marker och andra defekter.

Isoleringen ska ge ett tillförlitligt skydd mot vatten, tåla stora dynamiska och hydrostatiska belastningar. Det är viktigt att vattentätningsskiktet är elastiskt och tunt. Beläggningen ska fylla porerna och sprickorna. Vattentätande material måste ha antiseptiska egenskaper och ha hög grad av vidhäftning.

Vattentätning med flytande glas av källare och garrets

Arbetet på beläggningen av flytande glaskällare och vindusutrymme liknar kiseleringen av betongkonstruktioner. Den har en hög grad av skydd av betongkonstruktioner från de skadliga effekterna av vatten och kan användas både utanför byggnaden och inuti.

Arbetet med vattentätning utförs snabbt nog. Varaktigheten av det flytande glasets skyddsegenskaper är så stor att det kan jämföras med livslängden för själva strukturen.

Den flytande glasens kemiska sammansättning gör det möjligt att penetrera även de minsta porerna och sprickorna i materialet, vilket på ett tillförlitligt sätt skyddar det mot fuktens effekter. Fastän det material som behandlas med flytande glas erhåller vattenavstötande egenskaper, är det på grund av kristallstrukturen fortfarande ånggenomsläppligt. Vid internt arbete läggs vattenglas för vattentätning till cementuppslamningen. För att förbereda den för 8-10 liter cementmortel, är 1 liter flytande glas tillräckligt.

För att göra vattentätning utanför blandningen späds ut i en annan mängd. För att förbereda morteln behöver du ta cement, sand och vattenglas i förhållandet 1,5: 1,5: 4. Vatten behöver inte mer än ¼ av lösningen. Om arbetet är ordentligt gjort kommer en stark isolering att erhållas, skyddande inte bara från vatten utan också från eld.

Arbeten på vattentätningsbrunnar utförs i två steg. För det första appliceras det flytande glaset på brunnarnas väggar, sedan appliceras ett andra skikt med en cementuppslamning bestående av cement, sand och flytande glas i lika delar.

Utan överdrift är simbassänger föremål för ökad komplexitet. De måste stå emot tunga laster från vatten. Vatten förstör snabbt byggnadsmaterial och, som ett resultat, själva konstruktionen av poolen. Därför är korrekt genomförd vattentätning så viktig vid poolens konstruktion och drift.

Arbetet med vattentätning av simbassänger utförs både inomhus och utomhus. Vattentätning inuti skålen skyddar den mot förstörelse och läckage, externt - skyddar mot grundvattenens förstörande effekt. Poolens livslängd beror till stor del på det valda vattentätningsmaterialet för bassängen. För vattentätning, tillsammans med cementpolymerföreningar, används ofta elastiska material, inklusive flytande glas, vilket bildar en film som avstöter vatten och förhindrar utseende av sprickor i poolens väggar.

Vätskeglas för vattentätning används både i ren form och i form av impregnering och tillsatser. Det fyller alla porer och sprickor i tegel och betong, fungerar som ett tillförlitligt skydd mot skador och korrosion.

Regler för beredning av lösningar

Blanda först de torra ingredienserna och blanda i flera minuter, tillsätt sedan vattenglaset eller blandningen och blanda igen 3-5 minuter. Den färdiga blandningen måste vara homogen och mobil. Späd den färdiga blandningen med flytande glas, vatten eller fyllmedel är inte tillåtet.

Proportionerna av en universell lösning för vattentätning: för 10 liter cementmortel 1 liter flytande glas.

Vätskeglas - ett universalverktyg. Det används med framgång på många områden av mänsklig aktivitet. Konstruktion är inget undantag. Vattentätning, skydd mot skador och svampar, vilket förbättrar betongkvaliteten, färgerna, puttiesna och plåsterna - det ligger långt ifrån en komplett lista över "meriter" av flytande glas. Och nu om användningen av flytande glas i konstruktion i mer detalj.

Artikeln underbygger behovet av vattentätning under ett betongskikt, beskriver materialen för vattentätningsskiktet och metoderna för deras tillämpning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 3 = 3