Flytande tvål med sina händer hemma

Mästarklass "Hur man gör tvål med sina händer hemma"

Idag i stormarknader är mycket stort utbud av tvålprodukter i valfri färg och smak, men trots detta är tvåltillverkning blir allt populärare, och varför presenterar vi dig en master class "Hur man gör tvål med sina händer", som kommer att förvalta även nybörjare.

nödvändiga ingredienser

För att göra tvål hemma, vi behöver dessa ingredienser:

 • 1 kopp tvålchips;
 • 10 koppar vatten;
 • 1 matsked glycerin;
 • Eterisk olja (valfritt);
 • Färgning (valfritt).
 • rivjärn;
 • En stor emalj kruka;
 • Mätglaset;
 • Sked för omröring;
 • Flaska tvål med en pump;
 • Tratt.

Uppmärksamhet på videon:

Steg för steg Master Class för nybörjare

 1. Så, för att koka tvål hemma, måste du först gnida en vald tvål rivjärn. Om du föredrar att laga mat från resterna av den gamla, vara noga med att läsa MC för produktion av tvålrester. Det är önskvärt att använda en tvålfria starkt uttalad lukt, t ex barn. Egenskaperna hos slutprodukten är beroende av tvål, som du har valt. Ju högre kvalitet, desto bättre för att få flytande tvål. Därför bör tvålen undvikas.
 2. Du måste gnugga på en grov rivjärn, och när du är klar, kommer tvål marker likna riven ost.
 3. Från en bar tvål erhålls där 1,5-chip cup. Recept behöver vi bara en kopp, så att överskottet kan döljas till nästa matlagning.
 4. Med meshivaem i pannan 1 kopp chips och 10 koppar vatten. Sedan satte vi den på medelvärme och rör hela tiden. När tvålen är helt upplöst, är tillagningsprocessen fullbordad. Det inträffar snabbt, inom 1-2 minuter. Nu kan du lägga till de önskade färgämnen och olja i den. Kom ihåg att vad du har lagt färgen, kommer färgen att förbli ogenomskinlig.
 5. Du kan göra tvål med örtextrakt. Att göra detta i en separat skål brew den önskade samlingen av örter, sila och häll i tvålen i slutskedet.
 6. Efter fullständig kylning är nödvändig för att tillsätt 1 msk glycerol. Detta kommer att ge tvål fuktgivande effekt. Då, är den färdiga tvålen hälls i flaskan genom tratten.

Om du använder detta recept, tvål i slutskedet, en hel del, några gånger.

Nu vet du hur man lagar flytande tvål med sina händer hemma. Om du gillar en masserande effekt, läs vår artikel om att lägga luffa, men ändå mycket användbar för din hud kommer skrabiruyuschee tvål.

Förhoppningsvis kommer vår master class för nybörjare underlätta processen för tvåltillverkning. Och viktigast av allt, kan du nu visa din tvål och säger med stolthet: "Jag gjorde det själv!".

Slutligen rekommenderar vi att titta på videon lärdom av proffsen.

Om du vill göra, inte bara tvål, men också bollar för bad eller fast tvål ursprungliga form, ta reda på mer om det i denna mycket intressant och informativ artikel.

Praxis vid tillverkning av flytande tvål rester, och konventionella hushålls detergenter

Det verkar som kan vara enklare än att gå till affären för att köpa någon av de färdiga tvålen, och även med din favorit doft? Det är verkligen lätt, men om du är en kreativ person och älskar att göra något med händerna, är det dags att du lär dig att göra din egen tvål hemma.

Processen är enkel, men intressant. För att klara själv tvål kan förmodligen alla. Förresten, många kvinnor även lyckas tjäna på det, skapa sin egen, om än liten, men verksamheten.

Varför tvål själv?

Förutom det faktum att denna verksamhet kan vara mycket underhållande, den har andra fördelar:

 1. Genom att göra tvättmedel ensam, du vet, vad är dess sammansättning;
 2. Vid tillverkning av tvål, kan du lägga till några ingredienser - mjölk, choklad, eteriska oljor, kaffe. Genom detta din produkt kommer att ha positiva egenskaper för din hud;
 3. Spara på de små sakerna många verkar ineffektiva, och därmed produktionen av tvål hemma, många tror opraktiskt idé. Faktum är att i många fall gör sådana besparingar det möjligt att avsätta en del av familjen budget är fortfarande på några användbara saker.

Produkter kan beredas både från marken och från ett färdigt material.

Även om denna idé var inledningsvis inte intresserad av dig, inte har bråttom att bli av med tvålrester - gör detta kommer du att kunna när som helst. Kanske viljan att göra sin egen produkt från resterna kommer till dig plötsligt, som råvara för detta måste du vara redo.

Här är vad du behöver för processen:

 • Tvålrester;
 • Kärlet tål höga temperaturer. Till exempel kan du ta en plastskål med tjocka väggar;
 • Varmvatten.

Med rivjärn slipa resterna. Du kan använda denna kniv och förvandla dem till chips. Därefter skickar vi det till den valda behållaren så att det fyllde ungefär två tredjedelar av sin volym. I malningen, notera att större blir marker, desto mer tid det tar att dess upplösning.

Nu kompletteras hälla vattenbehållaren varmt, täck den med ett lock och sedan rör om väl.

Låt blandningen under en tid - du gjort tvål från resterna kommer att vara redo så fort marker löser sig. Denna process kan ta från en till flera dagar. Ibland processen tar ungefär 12 timmar.

Till vegan verktyg det var nyttigt för dina händer, tillsätt en närande kräm.

Dessutom kan produkten tillsätt mjölk, grönsaker och eteriska oljor, som gör det möjligt för honom att hitta en ny doft. Till din mästerverk har blivit ännu mer användbar för huden, berikar det med extrakt av olika örter.

Om du är färdig produkt är inte i flaskan med dispenser, är det önskvärt att hälla - så det är mer praktiskt att använda, förutom att det är hygieniskt.

produkttillverkning teknik är ganska enkel - det är samma som beskrivits ovan. Men modern matte krystat att producera ett mångsidigt verktyg för tvål - det kan också användas för att diska.

Om du vill använda moderna metoder för ämnen som kan orsaka allergier och många andra sjukdomar, däribland dermatologiska.

Tvål har länge varit känt för sina egenskaper:

 • Det tvättar föroreningar perfekt;
 • Produkten orsakar inte allergier, eftersom det för sin produktion inte använda kemikalier och föreningar (färgämnen, doftämnen, konserveringsmedel, ytaktiva ämnen, för att hjälpa skummande rengöringsmedel).

Om du vill göra flytande tvål, som också kan diska, från hårdvara, kolla hur förfarandet utförs.

 • 2,1 liter av varmt vatten;
 • 25 g av tvål;
 • 1 msk. l. vodka (du kan använda utspädd alkohol);
 • 4 msk. l. glycerol.

En kniv (eller riven) mala produkten till chips. Nu fylla den med varmt vatten (ungefär hälften av det totala antalet) och fartyget i en mikrovågsugn för att smälta. Om du inte har det, smälta blandningen i ett vattenbad.

Periodiskt, omrör blandningen och tillsätt långsamt det återstående vattnet. När flisen upplöses, lämnar vid tidpunkten för blandningen svalna det lite. Bredvid det vi lägger alla andra ingredienser och rör om väl. flytande konsistens bör vara enhetliga.

Oljor, färgämnen, doftämnen i vår handgjord tvål är inte nödvändigt att lägga till, eftersom det borde vara miljövänlig.

Under omrörning, kan skummet verkar som skall samlas, och sedan låta blandningen svalna. Därefter häller vätskan i flaskan med dispenser.

Den resulterande medlet kan till en början verkar alltför flytande, men vid kylning kommer det att tjockna, vilket resulterar i sin tur i en ganska tjock tvål, lätt tvättas fett och andra föroreningar. Glycerin skyddar händerna från torrhet.

När du använder få en massa skum, men det är väl tvättas bort.

Troligtvis kommer denna hemgjord tvål förbrukas snabbare än tvättmedel, köpt i butiken. Icke desto mindre, med tanke på den låga kostnaden för tvål och den för 1:a bar kan göras ca 4 liter av detergent, är slutsatsen i sig - ett sådant tillvägagångssätt är mycket mer ekonomiskt.

Om du måste använda en färdig ram för produkter i tillverkningen av verktygen på detta recept, kan du känna dig själv en riktig expert, eftersom du måste göra allt själv från början till slutet av föregående teknik.

Vi kommer att behöva lut och olja (helst luktfri).

Dessutom praktiska verktyg:

 1. Mäta skedar;
 2. mixer;
 3. Staven av plast;
 4. former;
 5. Pannor som används för vattenbadet.

Här är hur man gör tvål hemma med de angivna ingredienserna och verktyg.

Dränka vax och fast olja genom ett vattenbad.

Därefter kommer du att arbeta med alkalier, så du måste duka vaxduk på plats för att sätta på sig handskarna och sätta på ett förkläde, blir detta ämne på huden.

I en kastrull med kallt vatten dopp burk med vätska. För att gradvis lägga alkali. Det är viktigt att komma ihåg att bara inte kan hälla ämnet med vatten - detta kan orsaka en explosion.

Därefter blanda alkali och oljor som måste ha samma temperatur (definierad av denna indikator för hand och bättre - med en termometer). Vispa blandning av en mixer, måste den ta emot konsekvens av gräddfil. Nu lägga till blandningen oljor. Även i detta skede, är alla ingredienser till, du vill (lera, färgämnen, dofter och så vidare. D.).

Det slutar med att tillverka tvål med sina händer utspelas blandning formochkam. Vi linda in dem och ge varma kläder för att kyla och härda i 3 dagar. Efter denna tid, ta bort kläder och skicka produkten under en månad i en sval mörk plats.

Denna teknik är också mycket enkelt och kräver inga speciella kunskaper. När produkten är gjord av resterna av hans rensat, kokt, torkat. Samma sak sker med bar hela produkten.

Beroende på medel för ändamålet som råvara, kan du använda:

 • För att göra produkter för ansiktet, använda en liknande destination bar;
 • För att tillverka en universalprodukt som kan användas för att tvätta olika ytor, ta råmaterial med antibakteriella egenskaper.
 • För att göra en enkel tvålvätska, som kan användas som duschgel, använd fuktgivande råmaterial.

Att känna till dessa tekniker kan du inte bara spara pengar, utan också visa fantasi genom att lägga till olika ingredienser till produkterna, vilket ger dem en ny färg och arom.

Hur man gör flytande tvål hemma

För närvarande finns det ett ganska brett utbud av hygienprodukter. Till salu hittar du en mängd olika geler, schampon, lotioner. Flytande flytande tvål är inte ett undantag - idag finns det en hel del varianter av denna lösning. Kvaliteten på det kan naturligtvis inte jämföras med den egna kokta produkten.

Recept för tillagning av flytande tvål med egna händer

Om du själv förbereder flytande tvål kan du välja de ingredienser som passar bäst för din hud. Dessutom kommer du vara säker på att den erhållna produkten inte innehåller några kemiska komponenter och skadar inte din hälsa.

I din produkt kommer du inte att lägga till artificiella smaker och färgämnen - naturliga ingredienser kan användas istället.

För att förbereda en helt naturlig och användbar tvål måste du först blanda olivolja och kokosolja, tillsätt sedan vatten och sheasmör. Sätt på en tallrik och värma tills en enhetlig konsistens erhålls. Sedan, i små portioner, introducera alkali. Lös sedan kalium i ett klart tillstånd och blanda det väl.

Därefter bör kompositionen slås ihop med en blandare, så att kompositionen är så flytande som möjligt. Sätt massan i tre timmar i ett vattenbad, inte glöm det att störa det hela tiden. Medlet kommer snabbt att få en tydlig konsistens. På tre timmar får du en perfekt flytande tvål.

Det finns också ganska enkla recept för att förbereda tvål från en färdig bas, som kan realiseras bokstavligen på några minuter.

Hur man lagar mat från rester och glycerin

För att göra en sådan tvål måste du samla ett tillräckligt antal rester av det vanliga. Sådana produkter är svåra att använda för sitt avsedda syfte, och kasta bort dem är synd.

Så först måste du ta 100 gram rester och riva dem på en rivare. Tillsätt sedan ett glas kokande vatten till tvålkrummen och slå med en mixer tills en homogen konsistens erhålls.

Därefter sätta i mat en matsked honung och samma mängd glycerin. Att tvål har en trevlig lukt, du kan lägga till lite olja och åter skaka. Låt sedan massan svalna helt. Sedan kan du hälla i en tredjedel av ett glas kallt vatten.

Massan ska noggrant slagen, varefter den färdiga tvålen kan placeras i en speciell behållare med en dispenser.

Hur man lagar mat från en fast barnsåpe

För att göra denna produkt från en vanlig barntvål måste du ta:

 • en bar av barnsåpe;
 • en matsked honung;
 • en tredjedel av ett glas vatten;
 • en matsked glycerin;
 • basolja - utmärkt olivolja eller mandel;
 • eterisk olja.

För att göra din egen tvål med egna händer måste du först förbereda den nödvändiga kapaciteten. Använd sedan en rivare för att mala barnens tvål och placera den på ett ångbad.

Efter att basen blir flytande kan den hällas i basoljan och tillsätt glycerin - denna komponent har uttalade fuktighetsgivande egenskaper. Observera att du inte behöver koka blandningen. Då kan du komma in i kallt vatten och honung. Självklart kan honung och bör inte användas. Experter rekommenderar dock inte att försumma denna ingrediens eftersom det gör huden fuktig.

För att ge tvål en behaglig doft kan du använda eterisk olja - ett utmärkt alternativ kommer att vara en apelsin.

Då måste den resulterande blandningen vara ordentligt slagen och placerad i en lämplig behållare. Ett bra alternativ skulle vara en flaska flytande tvål.

Som du kan se är hemligheten vid beredningen av denna lösning mycket enkel. Beroende på hudens egenskaper kan du göra vissa justeringar i kompositionen och lägga till nödvändiga komponenter. För att ge huden god fuktighet, är det möjligt att använda aloejuice som en extra komponent. Om du vill fylla den med näringsämnen, använd olika oljor.

Matlagning från scratch från tvätttvålen

För att göra hemlagad tvål på grundval av hushållet, måste du gnugga brusochek som väger 150-200 g, tillsätt kokande vatten och lämna ett tag.

Som extra ingredienser behöver du använda honung, havtornsolja, raffinerad solrosolja och ricinolja - en matsked. I processen måste man också ange 100 ml kokande vatten och en efterrättsked äppelcidervinäger - med den kan man minska den alkaliska miljön.

När blandningen har blivit homogen bör du tillsätta vitamin E, anti-celluliterolja och klorofyllipt - alla ingredienser ska tas av en tesked. Behöver också använda en halv sked glycerin eller

Alla komponenter i tvål bör blandas noggrant med en mixer. Som ett resultat bör massan bli ljusare och luftigare. För att ge den en trevlig arom, måste du lägga till 10 droppar essentiell lavendelolja.

Solrosolja kan ersättas med olivolja. Som extra ingredienser används även schampon, duschgeler och andra ingredienser.

Video recept för hemlagad flytande tvål från klumpig

För att förbereda en flytande tvål själv måste du ta varmt vatten, tvål, en rivare, ett lock, en kopp, en matsked och en behållare med en dispenser. Till att börja med ska tvålen slipas med en rivare. Sedan ska det sättas i varmt vatten, blanda noggrant och vänta på fullständig upplösning. Mer detaljerade instruktioner finns på videon:

Som du kan se är det väldigt enkelt att göra en användbar och maximalt naturlig flytande tvål själv, speciellt om du använder den färdiga produkten som grund. För att ge den en trevlig arom, kan du lägga till eteriska oljor. Om du vill fukta huden på dina händer är det värt att använda juice eller ett extrakt av aloe. I vilket fall som helst kommer den självkokta tvålen att vara mycket mer användbar än butiksanaloger.

All kopiering av webbplatsinformation utan tillstånd från redaktionen är förbjuden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 7 = 1