flytande porslin

Cold Porslin egna händer: hantverk för nybörjare. Varor av kallt porslin med sina egna händer - en master class med foton

Kall Porslin - den mest tillgängliga, billig och mycket bekvämt för en pressmaterial.

Att arbeta med honom är helt säkert, och skapa hantverk behöver inte specialkunskaper skulpturala modellering, skulptur med en förskolebarn kan vara gjord av porslin.

För att kalla porslin med egna händer, kan du hemma.

Cold Porslin egna händer: receptet

Receptet för den kalla porslin stor variation, och varje master deras hemligheter och komponenter. En gemensam för dem: denna PVA lim (vit, byggnad), en del, en del av stärkelse (majs rekommenderas att ta), 2 stolov.lozhki glycerol (säljs på apotek), tabell 1. bebis grädde sked (eller någon annan).

Limmet hälls i en stekpanna eller kastrull, grädden tillsättes, är hela omrördes kontinuerligt behöver snabba rörelse kastrull placeras på elden att värma successivt hälldes stärkelse och omröring fortsatte.

Mass nästan omedelbart tjocknar och kommer att påminna nepromeshannoe deg, så småningom förvandlas till en kastrull "snöboll", är det nödvändigt att sätta på en smord yta av grädden och låt svalna något. Sedan massan knådas till likformighet. I en sådan massa kan lagras upp till 2 dagar, men det är bättre att använda den omedelbart.

Cold porslin som material: skulptera sina egna händer hantverk för nybörjare: en master class

Att blomma lila:

Till att börja med gjutna vit blomma och färgnyanser appliceras senare.

Vikten är ganska torkar snabbt, så du måste stänga den med en bit plastfolie efter varje otschipyvaniya.

1. nypa bort en bit storleken på en massa punkter.

2. Använda fingrar ärta formas till droppar.

3. droppe liten sax för att klippa över bredden, flera gånger för att erhålla kronbladen. Sedan försiktigt räta de resulterande kronblad.

4. Flower kommer ut i ungefär tre tillvägagångssätt, den färdiga produktform är fäst med hjälp av en pincett.

5. För att tillverka skaftet tas tråden kapas den önskade längden, vridna och vikas två gånger. Vik att doppa i PVA lim tips - Pierce blomman i mitten och dra kabeln så långt det går. Produkten ligger i en vas, innan limmet torkar. När limmet är torrt, måste du stänga kronbladen.

6. Gör en blomma med kronblad av olika former. Även gjutna droppe, men nu inte skära en bred del och smal. Vi fortsätter flödes steg som den första blomman.

7. Ett annat alternativ tsvetka- knopp lila. För att göra detta måste du omedelbart ärta uppträdda på en tråd med lim. Direkt på trådfingrarna vulsten är formad droppe. Sax något anskäras toppen. Allt är redo att knopp!

8. Så vi fortsätter några gånger tills ett tillräckligt antal knoppar och blommor.

9. För att kunna färgad blommiga behov zakolerovat massa under blandningen. För att göra detta, nypa bort en bit av massan, det droppade in lite akrylfärg lila. Det är viktigt att inte hälla, annars blir det dåligt knådade massa. Nu måste vi knåda tills slät.

10. Efter att ett tillräckligt antal blommor du vill skicka ut dem torka på en plats där det inte finns några drag. Ungefär tar det timmar. Efter torkning blommorna minskar i mängden tjugo procent.

11. Nu kan du samla blomställningar är denna tråd vriden. Inne i blomman droppe bläck fläck seredinka.

12. Flygblad skärs med sax från den rullade pre-grön massa. Veins springa stack (för modellering pinnar).

13. bukett. Allt klart! Du kan njuta av!

1. Sakura skulptera är inte mindre intressant. För att göra detta, från mass rida två "kolbasy9raquo;: omålad och tonade rosa. Vit korv måste vara större än den rosa, dubbel. Nu behöver för att sätta ihop och ta formen av kuber. Därefter är det skär i tärningar.

2. Från kuben formade lepestochek.

3. kronblad samlas i blomma måste de fäster en liten mängd PVA. Uppsamlade kronblad stansade ledningen under stjälken.

4. Knopparna är gjort liknande knoppar av lila. Glöm inte en droppe lim på tråden.

5. foderblad Sakura bestå av fem kronblad och kan tonas kosmetiska skuggor. Upprepa kirurgi - en tråd, lim samlas och knopp sepal.

6. en kvist körsbär liknar lila gren. Det är nödvändigt att ta hänsyn till sin naturliga form (kan förhandsgranskas i foto körsbär på Internet). På kvist appliceras ett tunt skikt av en brun massa, som imiterar bark grenar. Fingrar bör ges specifika sprickor och avsatser.

Rose från en kall porslin med sina händer

För tillverkning av rosor kommer att behöva allt i bilden:

1. Rulla ut en liten boll.

2. Från denna droppe bildas.

3. Spetsen på tandpetare doppade i PVA och den resulterande uppträdda på det falla ner bred bas. Detta är grunden för blomman. För fixering och stabilitet måste hålla änden av en tandpetare i skum eller svamp.

4. pistill av blomman är bättre att förbereda i förväg så att de har tid att torka.

5. Ball igen formning. Finger är fäst till bollen droppe form.

6. På palm murgröna vår liten droppe, som bildar ett rosenblad. Av detta följer att kanterna är inte tjock.

7. Rose bas anbringas en droppe av adhesion till PVA anbringas och den första fliken, den har en något "obnimat9raquo; halvvägs.

8. Upprepa steg 5-7 för att bilda det önskade antalet kronblad. Eftersom den andra fliken för att varje efterföljande behov ålägga föregående varvet.

9. Titta på foto av en blomma en ros och anpassar sig till den verkliga blomman (bär veck och vändningar på rätt ställen)

Av dessa blommor senare kan producera dekorativa topiary - vackra träd på det långa benet. Grenar av lila och körsbär blommar kan dekorera ett hus eller donera till någon.

Av kan göras kall porslin inte bara blommor, men också en mängd olika figurer, prydnadssaker, bilder, lister dekorera blomkrukor, utföra intressanta reliefer och många olika hantverk.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

hemmafru

Cold porslin. Flera recept + workshops

Här är några recept kallt porslin från mästare som skapar och lever på plats landets mästare: http://stranamasterov.ru/ . Recepten är alla stora och intressant, men vad som verkligen väljer - du bestämmer själv! Alla texter och foto författare!

1. Den första receptet från GD: http://stranamasterov.ru/node/362872?tid=451

Jag delar receptet kallt porslin !! Det är perfekt !!

Hej kära hantverkare. Jag äntligen hittat ett recept för HF.

-Glas majsstärkelse.

-Knappt klister glas (tänka på något.)

-Matsked babyolja.

-Art. sked glycerin

-Art. sked av flytande paraffin.

-En tesked av citronsyra.

Blanda alla komponenty.Postavit på en långsam eld för att laga det innan det blir en klump och flytande isparitsya.V nästan första gången jag var fortfarande lite (mycket liten) inte Dowar men den här gången när lozhila på bordet, lämnade han spår av vit vätska och jag bestämde koka fler chutok.Poluchilos väl torkar utan att spricka!

Clay I universalnyy.Takoy lim är mycket vanligt, det finns i någon affär stroymaterialov.On vitt, men inte mycket tjock.? så jag bestämde mig för att lägga till mindre än krahmala.Esli som du träffar den tjocka lim som gärna lägga till så många som krahmala.V första gången jag gjorde detta recept http://stranamasterov.ru/node/99236 utan vaselin masla.On mycket lime sina händer, och nästa dag potreskalsya.Etot samma inte fastnar, även om dina händer än inte smeta. (Uraaa.)

Här är hemligheten bakom min farfora.Eto vaselinolja, är det är väldigt billigt (8 rubel) har på alla apotek! Hans Jag kikade i micron http://stranamasterov.ru/node/356708?tid=1629 porslin, men jag gjorde det jag inte gillar u alltför trådiga från det kan bara skulptera något liknande paprika ..

Här är porslin av mina drömmar: DDDD.

Det rullas ut underbart. Just även utan filen till Skalka inte lipnet.Edinstvennoe men kan gå sönder om böjd (rå, rulla porslin) Men detta är nonsens!

Jag målar med oljefärger gamma.O har läst att de är dåliga för farfor.No allt var tvärtom, inte luktar egenskaper sohranyaet.Pokupayte säkert!

I allmänhet är jag väldigt glad, jag hoppas inte upprepas eller vars retsept..Poprobuyte! Du kommer inte ångra

Tack för er uppmärksamhet!

2. Den andra frå girasole2161: http://stranamasterov.ru/user/84772

Jag föreslår att förbereda en kall porslin utan värme obrabotki.HOLODNY, så kallt.

Oroa dig inte, ta inte mer än 10 minuter av tid ....

Ta 2 msk majsstärkelse. / Inte uppmärksamma etiketterna på förpackningar ... /

Tillsätt 1 sked av flytande paraffin, men det är möjligt och olja Johnsons Baby, som har alla butiker och alla hus ..

? önskvärt att koppla droppar glycerin

Slipa med stärkelse olja, rengör finger sked ...

Ta en tesked och på toppen av en sked ta bakpulver / ganska lite /

All vymeshuem sked ... och tydlig finger sked ...

Ta 2 msk lim ... I? Vinavil midjan ...

PROVA PVA lim, som du använder den!

All vymeshuem sked ... och tydlig finger sked ...

Om du ser att alltför snäva / beror på lim /, tillsätt lite mer

Cleared sked skrapas skålar med en blandning av alla krympte i hans händer och krossade ....

Bara ett par minuter, men för att få en sådan fin nästan färdig vårt kalla porslin.

Glöm inte att hälla vatten i en skål, då är det lätt att tvätta bort ...

Se hur vacker.

Se hur vacker.

Nu tar en handkräm / som du använder / smazuete hand kommer vi fram till vår HF och cellofan ...

Nu tar en handkräm / som du använder / smazuete hand kommer vi fram till vår HF och cellofan ...

Nu tar en handkräm / att du använder / smazuete hand kommer vi fram till vårt HF i cellofan ... och jag lämnade en liten bit av HF som skulle visa att han är redo att äta ...

Här med en tandpetare förblindad att piska upp en blomma ... .HF-BEAUTIFUL.

Vem har inte skulpterade, försök att skulptera dessa paprika ... .Detta MO? FÖRSTA Perch? K? ... .Mycket roligt att skulptera

Jag glömde nästan, om din blandning kommer att verka alltför klibbig eller inte håller sin form, rulla den till en stärkelse och knåda mellan handflatorna ... här? Hela hemlighet! Lycka? Dig flicka.

Hoppas som är användbar för dig min MK.Osobenno dem som är rädda för att laga HF.

3. Den tredje recept från Kukushechka: http://stranamasterov.ru/user/14738

Blommor gjorda av porslin) för "zazhigalochki")))))))))

Det finns master classes på Internet och i vårt land, men fortfarande en hel del frågor om det. Visa dig hur man gör det, jag

1) Konstruktion av PVA lim,

2) Stärkelse (jag har majs, är det värt att leta efter honom, tro mig !? S porslin honom en mjukare, genomskinligt, mindre klibbiga, etc.) Jag fann det i butiken "Den sjunde kontinenten"

4) handkräm (önskvärd fet stil)

5) citronsaft eller citronsyra

6) aromatizaor (valfritt)

Blanda alla ingredienser i en kastrull.

En kopp av PVA, en kopp stärkelse, en matsked glycerol, 1 matsked handkräm, och en h / l. citronsyra kistloty och flera droppar av smak

Rör om tills uniform. Vi lägger på brännaren värmer. Jag värmas på sex. (Vid maximal 9)

STÄNDIGT POMESH? Vai. Utan att förringa något och inte stanna.

Blandningen tjocknar snabbt

Det kommer in en stor klump

Här massan är klar

Sprid den på bordet, före smord med babyolja. ? Jag knådade. Det är varmt, men uthärdligt för vapen)

Så han är klar) Lycka till på gång)

Jag vill visa dig skillnaden porslin potatis och majsstärkelse. Två rosor till höger är gjorda av majs och till vänster om potatisen. Det är tätare och gråaktig. En majs mer öppet och luft. Corn porslin torkar gul

Här är två rosor. Vänster potatis och majs på rätt porslin

Ett gäng), men det kommer att bli mer) Jag mögel!)

Var kreativ) Lycka till!

4. Den fjärde recept från Nicoleta: http: //stranamasterov.ru/node/261863

Hej kära mästare. Jag vill dela ett mycket enkelt recept för HF, ett recept jag tror att det kommer att bli intressant för nybörjare. ? Source recept http://furi2.ucoz.ru/forum/8-4-1

Vi behöver: 1/4 av en kopp bakpulver

1/4 av en kopp majsstärkelse

1/4 av en kopp vatten

Allt blandas i en kastrull med en teflonbelagd

sätta på elden under ständig omrörning, bara en minut soda väsa och börja bilda klumpar

Fortsätta omrörning, att en klump bildas efter ett annat par minuter, och är lätt bort från väggarna. Stekning är väsentligen rent.

Du kan laga mat i Enamelware, det tvättar även bort, men först måste läggas i blöt i vatten.

vi övergå till handduken försiktigt det är varmt

och knåda mycket bra, som vanligt deg. degen inte fastnar på händerna, och kräver inte användningen av olja och eventuella krämer, visar liten knöl.

Skulptera bättre direkt innan jag uppmanas att ligga ner i vikt, men nu empiriskt att formen så snart massan har svalnat

uppdelad i klumpar, målade med akrylfärg och läppstift. Store HF i en plastpåse, väl tillsluten. Jag har mer än en vecka ljög inte, så specifikt på slutdagen kan inte säga.

Förvara inte i kylskåp.

Nalepa här är rosor, har de inte spricker.

Kronblad rulla tunna. Torka i rumstemperatur under en dag.

Första gången jag försökte detta recept förra året. Men gjorde med potatisstärkelse, vände färgen serovatyy.Etot blomman lever med mig om ett år, är en av de första provgjutning, av okänd ras blomma och primitiv, jag flytta det från en låda i en låda, är det inte förrän ansökan

Detta träd har länge velat göra för Julia MK äntligen uppfyllt min dröm http://stranamasterov.ru/node/86868?c=favorite

rosor gör det först på tandpetare "dress" här är "pimpochki" sot dem på PVA, och nästa dag, när de är torra start att skulptera kronblad också fastnar dem på PVA, kronbladen bara bildas mellan fingrarna på tummen och index inte rulla dem på bordet. Malden inte heller använda ännu (de bara inte är tillgängliga)

Alla ytterligare rosor och bär görs på samma recept

uppföra sig väl, inte spricka, inte falla sönder

Flickor med "Masters i landet", tack så mycket för mästarkurser för arbete, fantasi och gyllene händer.

PS.: Flickor från Ukraina, har majsstärkelse (ännu) inte i stormarknader "Silpo", så att driften shop!

Hur man gör kall porslin till hemmet: tips för nybörjare mästare

Figuriner, smycken, buketter av konstgjorda blommor kallt porslin (plast), ser vacker och realistisk. Med tanke på dem, verkar det att göra en sådan produkt endast genom en mycket skicklig och skickliga hantverkare. I själva verket är den typ av tyg teknik ganska enkel, och behärska det kan vara vem som helst.

Hur man startar en nybörjare webmaster? Först av allt du behöver för att fylla på en stuckatur material. Den kan köpas i en butik av varor för handarbete, och kan göras med dina egna händer. För information om hur man gör kall porslin i hemmet, vill dekorera den i olika färger, samt grunderna för tillverkning av enkla blomma läsare kan lära av uppgifterna i artikeln. En vacker fotovisning produkter från denna pressmaterial ger förvisso positiva känslor och inspiration för kreativitet.

Intressanta fakta om kylan porslin

Gjutning av plastprodukter anses vara en ny typ av handarbete. I själva verket visade farkosten i mitten av förra seklet i Argentina. Varför är det här som kallas "kall porslin", eftersom den inte innehåller komponenter av naturliga keramiska massan? Det faktum att plastvaror torkar blir utåt mycket lik porslin. En "kall" - eftersom kompositioner framställda därav inte kräver värmebehandling. De torkar mycket snabbt på ett naturligt sätt.

Hur man gör kall porslin i hemmet: vägen №1 (hot)

I syfte att göra deras egna händer gjutet material, framställa följande komponenter:

  • majsstärkelse - 1 stor (200 gram) av glas;
  • glycerol Pharmacy - 2 små skedar;
  • PVA lim - 3.5 stora glasögon;
  • vatten - 100 gram.

Hur man gör kall porslin själv, lära av nästa instruktion. I en stekpanna med en tjock botten pour rent kallt vatten, lim och glycerol. Komponenterna blandas. Pot inställd på låg värme för att värma. Lösningen omrördes kontinuerligt. Ytterligare små portioner häll i pannan stärkelse. I detta skede av arbetet är nödvändigt att intensifiera blandningen av heta massan, eller stärkelse knock i klumpar. Konsistensen av förformen blir tjock.

Koka tills plasten, tills det blir som en deg. När massan kommer att samlas till en boll, sprida det på en våt handduk och linda. Därefter knåda plasten rakt in i den i ca 10 minuter. När den kalla porslin svalnar till staten att det kan ta upp detta väl knåda igen och dela den i bitar. I detta skede, plastfärg i önskad färg. För information om hur man gör kall porslin färg, prata senare.

Gör dig själv plast: Metod №2 (kall)

Detta formade material kan framställas utan värmebehandling av dess komponenter. Bekanta med matlagning recept plaster kall metod. Att arbeta behöver följande komponenter:

  • majs eller potatisstärkelse - 200 gram;
  • Vaselin eller babyolja massage - en stor sked;
  • PVA lim - 200 g;
  • parfym eller eau de toilette - en liten sked;
  • Vaselin - 2 stora skedar.

Hur man gör kall porslin hem, läsa i processbeskrivningen. Blanda i en skål med lim, olja och vaselin. Sattes i små portioner till dem stärkelse. Knåda massan av enhetlig konsistens. Stärkelse att hälla tills arbetsstycket inte kommer att se ut som en klump av deg. Ytterligare wrap materialet som framställts i plastpåse eller plastfolie och låt på en sval plats i 12 timmar, och ännu bättre på natten. Efter denna tid, kan du forma plastprodukter.

Hur man gör kall porslin färg?

Plast färg kan hemgjorda med olika material: akrylfärg, olja, karamellfärg. För att göra detta, läggs de till den färdiga massan vid tidpunkten för knådning.

Om du vill måla en färdig fryst produkt eller enskilda delar, kommer det att behöva en borste, bomullspinnar och torrfoder färg. Inom plast- tillämpas elementen färg. Den del plockas upp med pincett och höll en minut eller två över ångan från den kokande vatten. Sålunda kall porslin absorberar färgämnet.

Lagring hemlagad plast

Hur man gör det mesta av den kalla porslin, du vet. Hur man bevarar det under en längre tid? Skruva fast tuss av plast i plastfolie och lägg på hyllan i kylskåpet (inte frys). Lagring på detta sätt gör det möjligt för materialet att bibehålla sina egenskaper under ca två veckor.

Följande är en master class, som beskriver hur man gör en ros från kall porslin. Från en liten klump av plast gör arbetsstycket i form av droppar. Tandpetare spets fett med vitt lim och sätta på denna detalj till den. Ytterligare skulptera flera arbetsstycken av denna typ, bara storleken på lite mer. Platta dem, vilket ger formen på kronbladen. Smörjer basen av lim och linda runt "kärnor droppar". Kanterna på kronbladen något nedtryckt.

Varje liten detalj i denna ålägga varandra. vi utför sålunda önskat belopp kronblad. En tandpetare införas i ekonomiska svampen och låt torka produkten. En sådan blomma kan användas för tillverkning av smycken, prydnadssaker, buketter.

Hur man gör kall porslin i hemmet? Vi hoppas att den här artikeln kommer du att få ett fullständigt svar på denna fråga. Njut av din kreativitet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 2 =