Flytande golv med sina händer Video

Hur man gör golvet i flytande glas, gummi

Flytande golv - beläggning som alltmer blir allt populärare. Idag, flytande golv installeras i olika rum. Förutom ålderdomshem - är kontor och industrilokaler.

Flytande golv har en mycket positiv feedback. Detta beror på det faktum att detta material kombinerar de bästa egenskaperna hos olika material. En sådan våning har en attraktiv och modern utseende. Och dess höghållfast beläggning för att behålla sin ursprungliga form under många år.

Uppdatera ditt hem och konvertera golvet med hjälp av bulkmaterial kan vardera. Men för att framgångsrikt fylla flytande golvet med händerna, bör du vara beredd på det tidskrävande process.

Det första du behöver göra är att skaffa specialverktyg. nämligen:

 • Rullarna. Paint och luftning med törnen;
 • Djup kapacitet;
 • Borra med ett munstycke för att blanda komponenterna;
 • Spatel, vars längd är 1,5 meter;
 • Byggnadsnivå;
 • Wide pensel;
 • Lack med en bas av polyuretan;
 • primer;
 • Blandningen flytande könen.

Efter att samla en full uppsättning av verktyg kan du säkert börja arbeta. Det första steget är att ta bort den gamla golv. Det bör noteras att en flytande golv är inte ett verktyg som är självständigt dölja alla brister och oegentligheter. Därför är det viktigt att ordentligt förbereda grunden.

Ta bort slips och den gamla ytan måste vara ren all smuts och skräp. Rengör ytan av hela området som ska behandlas primer. Att bättre anpassa ytan, är det möjligt att tillsätta kvartssand.

Genomföra något förfarande före fullständig torkning av primern är strängt förbjudet. Efter att de vattentätning av ytor med användning av polyeten eller takmaterial.

Du kan sedan gå vidare till nästa steg, som består i att utjämna golvet. Tillvägagångssättet genomförs med hjälp av en konkret avdragare. Eller så kan du ersätta det med cement-sand murbruk. kan hällas installera fyrar som definierar planet avdragare. Dessa fyrar är monterade på koner gips, och efter linje via nivå. Lösningen fördelas över hela erforderliga området och lämnade för en dag. Vid utgången av den tilldelade tiden, kan dras ut ljus. Det återstående gapet från dem tätas enkelt med spatel. För att skydda ytan från rost, tar bort alla stålprofiler.

Efter detta är det svåraste - att vänta. När allt kommer omkring, processen för torkning betong avdragare varar för hela månaden. Därför bör det fortsatta arbetet avbrytas.

Tills ytan hårdnar, kan du använda din fritid till god användning och för att välja vilken typ av framtida kön. Totalt finns det två typer av vätskeytor:

Den senare, i sin tur, är indelade i två underarter:

 • Epoxi. Dessa golv är lätta att bära tunga laster;
 • Epoxi uretan. Denna typ installeras i lokaler med hög luftfuktighet.

För vardagsrum använder ofta mineral utjämning golv.

Dessutom bör särskild uppmärksamhet ägnas åt valet av mixen. De är också uppdelat i flera grupper:

 • Basiska gruppen. Dess kompositioner eliminerar ojämnheter med skillnader på upp till åtta centimeter.
 • Självnivellerande golv av den mellersta gruppen framgångsrikt eliminera ojämnheter på upp till 3 cm.
 • Efterbehandling grupp är i stånd att hantera höjdskillnader på upp till 1 cm.

När skriden är helt torr, primerskiktet appliceras ovanpå. Det kommer att ge beläggningen enhetlighet och dölja alla sprickor.

Klistra in av väggar runt omkretsen av golvet - det sista steget före gjutning.

Du kan sedan gå vidare till steg fyllning. Avel blandningen är endast nödvändigt för instruktion. Det måste tillämpas ett lager på 5-7 mm. Dessutom behöver arbetet med att vara effektivitet, eftersom efter 30-40 minuter blandningen tjocknar. Fluid bör fördela med ett speciellt verktyg - ett schaberblad. Även på golvet inte stelnat kan gå, men bara i närvaro av speciella skor med spikar på sulan. Kan appliceras flera skikt. Dock bör var och en av dem hanteras med en piggroller. Detta tar bort eventuella luftbubblor. Fullständig torkning sker i 72 timmar. Ytan är täckt med ett skyddslack.

För att tydligt se hur man fyller det flytande golvet med sina händer rekommenderas att se filmen.

Flytande glas används för golvet ganska ofta. Detta material har följande fördelar:

 • Antiseptiska och en vattenavstötande;
 • Inte elektrifierad;
 • Dessutom kan glaset inte vara brännande, och effekterna av olika syror.

Göra ett flytande golv i garaget eller ett annat rum i flytande glas i källaren. För att göra detta, till remsor och parallellt med väggen pour lika delar av det flytande materialet och omedelbart fördelade över ytan. För att göra allt kvalitativt, förutom en bred spatel med hjälp av en nål rulle och en schaber med ett långt skaft. Spatel lösningen fördelas likformigt i hela området. Valsen används också för efterföljande utjämning och full avlägsnande av luftbubblor.

Det är värt att notera att golvbeläggningen med flytande glas kan endast ske på en nivå och den behandlade ytan.

Beläggningsskiktet bör vara från 3 till 5 mm.

Efter torkning, kan skiktet påföras genom lackering. Detta kommer att ge en mer presentabel utseende och stärka golvet.

Gå på bulk golv kan vara en dag senare. Men för att utnyttja det till fullo möjligt först efter fem dagar. Inkludera systemet "varmt golv" under flytande glas kan vara bara en vecka.

Golvvärme flytande gummi används ofta i garage. Men kan hittas beläggningen och andra platser ganska ofta (sport och lekplatser och andra icke-bostäder). Gjorda av gummi golv gummi smula. Läggas till det en mängd olika färger och en speciell polyuretanlim. Det appliceras på det beredda beläggningen genom en speciell dispenser.

Fördelar med påfyllningsgummigolv är som följer:

 • Beläggningen appliceras på praktiskt taget alla preparerade ytan (asfalt, betong, keramik, metall, och andra);
 • Förutom könen flytande gummi kan beläggas och vertikala strukturer.

Livslängden för självutjämnande golv, samtidigt som alla regler för drift, inte överstiger 10-15 år.

Till priset av självnivellerande golv är signifikant bättre än andra gummibeläggning. Det är dock helt enkelt kompenseras vid installation och hög prestanda.

Oberoende applicerade vätskegummibeläggningen är inte så svårt. Men för många där. När allt detta kräver en speciell sprututrustning.

Fördelar med den flytande gummi är i följande faktorer:

 • praktiska;
 • flexibilitet;
 • Förmåga sömlös beläggning;
 • Används kall;
 • Att torka ut den minsta tid;
 • Miljövänligt material som inte har en del av absolut inga skadliga ämnen;
 • Tryggt klara av plötsliga förändringar i temperatur.

Den huvudsakliga skillnaden i denna beläggningsvätska genom konventionell golv innefattar applicering till det lägre skiktet alla typer av siffror och inskriptioner. För att installera denna typ är nödvändig endast på en helt slät yta. Eftersom tjockleken på det mönstrade skiktet är inte mer än 400 mikrometer.

Installation av golvet sker i flera steg. När denna beläggning appliceras tre skikt:

I tillägg till det ursprungliga utseendet, är beläggningen tåligare än material som redan har blivit bekant för oss (laminat, parkett, etc).

Det finns två typer av dekorativa golv:

 • Flytande linoleum, som ofta används för kök och bad.
 • Inloppet 3d våningen. Det är en genomskinlig plast fylls i widescreen bilden. Ett sådant golv snabbt ökar i popularitet, eftersom dess användning kan göra något utrymme attraktiv och unik.

Str. Mest Dorogomilovskaya 10

Dmitrov Shosse. 163 och, building 1, golv -1

Flytande golv med sina händer

Bild från: kakpravilnosdelat.ru

Dessa hantverkare, som i vårt land finns det otaliga föredrar att göra allt med sina egna händer, samtidigt som du sparar familjens budget, men också att reda ut den invecklade även de finaste byggnaden, för allmän utbildning. Men pokleit tapeter och göra en 3-D golv självnivellerande, som de säger, två stora skillnader. Men med en stark önskan, kan inte ens en professionell lära sig att producera de mest komplexa processer, än mindre förstå hur man korrekt hälla ett flytande golv, och i ännu högre grad, desto mer att det inte finns någonting för svårt här är faktiskt inte.

Grundläggande kunskaper: Klassificering av flytande beläggningar, deras typer och slag

Väl inne i lägenheten eller huset reparation börjar väcker oundvikligen frågan om golv, varav idag marknaden erbjuder otroligt många positioner. Nyligen har dock fler och oftare konsumenter föredrar självutjämnande golv, på grund av deras särskilda hållbarhet, enkel installation, och den relativa billighet i jämförelse med till exempel trä och även laminat. Dessutom kan självutjämnande ytan vara bara två separata arter, är en polymer eller mineral, alla kan välja efter sina egna preferenser.

Flytande linoleum, som i huvudsak är en självutjämnande golv, som kallas mineral, men oftare, en polymerbeläggning, som appliceras genom att hälla och utflytning. Ytan måste resultera i en jämn och perfekt plan. I utseende dessa beläggningar är mer påminner om den redan nämnda linoleum, men beröra ett golv är mer som en bricka.

För att skingra alla tvivel, och tydligt förstå vad som är flytande golv, fotoredigering (likör) och fått det slutliga resultatet inte anser förhindra. Dessutom kommer den resulterande ytan verkligen vara helt slät och absolut slät, utan tandning, leder, sömmar och andra saker. Man bör komma ihåg att när man arbetar med trä, till exempel golvytan kommer att behöva höja minst 5-15 centimeter, men självutjämnande golv kan ha bara en till sju millimeter.

Mineralfyllmedlets yta

Bild från: stoydiz.ru

Blandningen för detta är baserat på den gamla köns bra cement, vilket ger styrka och motstånd mot skador. Dessutom i lösningen inkluderar också andra fyllmedel och mjukningsmedel, inte är skadliga för hälsan efter torkning. Men sådana blandningar används ofta för utjämning oegentligheter och sedan läggs ovanpå laminatskiva eller kakel. Sådana lösningar gör i tre typer:

 1. Basen är avsedd för anpassning av stora ojämnheter på upp till åtta centimeter.
 2. Genomsnittlig lösning lämplig att anpassa ojämnheter på upp till tre centimeter.
 3. Finishen kompositionen är avsedd för slutliga operationer för att slutföra anpassningen. Han borde vara helt slät, eftersom det direkt på ytan och kommer att läggas golv själv, att välja mellan. Både för att fylla flytande golv, för att förstå är inte svårt, men du måste komma ihåg att detta arbete är inte lätt.

Bild från: osnovam.ru

Detta alternativ - det är mer motståndskraftig mot en mängd olika lastgolv. Dess bara tillämpas på de lokaler där den högsta permeabilitet. Denna typ av golv är nästan helt ofarliga för människors hälsa, är det svårt att skrapa och förstöra eller skada, har ännu inte prova. Dessa polymerkompositioner finns det fyra:

 1. Den mest ihållande typ av täckning är metylmetakrylat. De används i parkeringshus och andra platser som, och här hemma används som golv sällan, på grund av en ganska komplex applikation, och vad det är, du kör genom huset med bil eller traktor.
 2. Extremt slitstark polyuretanbeläggning är lättare i förpackningen, och dessutom de inte rädda för frätande kemikalier, extrema temperaturer, brinner inte, och tjänar troget vara mer än två decennier på rätt initial fyllning.
 3. Alternativ golv epoxy uretan, faktiskt också mycket bra, kan de tål nästan någon belastning, medan det fortfarande är flexibel och smidig.
 4. Det senare alternativet är det vanligaste, på grund av att underlätta för stapling, billighet och med tillräckligt hög prestanda och egenskaper. Det handlar om epoxi utjämning yta som perfekt uppträda i fuktiga rum, resistent mot kemikalier, inte rädd för hög och låg temperatur, och så vidare. Hur att hälla flytande sexfilmen i slutet av artikeln kommer att visa tydligt och detaljerat.

stor Flytande golvet med sina egna händer: video, fördelar och nackdelar

Innan du kommer till jobbet, måste du förstå detaljerna och i synnerhet för att förstå vad fördelarna med nackdelarna med dessa golvbeläggningar har. Det är uppenbart att det första som kommer att tänka är livet för en sådan golvet, och han kunde praktiskt taget oförändrad stå fyrtio eller femtio år, som egentligen är en mycket lång tid. Men det finns andra fördelar med en sådan beläggning har alternativ.

 • Den totala avsaknaden av alla typer av fogar och skarvar där ofta angripa hela kolonier av bakterier och mikroorganismer, särskilt i extremt fuktiga rum.
 • Mycket långsiktig problemfri drift.
 • Tvätta ett golv - ett nöje, eftersom smuts från det går från vanligt vatten och diskmedel vid behov knappt.
 • Enkelhet innebär att hälla extra hastighet och klarar bara en dag.
 • Sådana beläggningar är säkra bio-inert, inte avger aldehyder, och brandsäkra.

Hur att hälla självnivellerande golv: video-instruktion för dem som inte vet

Foton från platsen: youtube.com

Om vi ​​analyserar för- och nackdelar, du fortfarande förblir inställd att göra i deras hem eller lägenhet precis som golv, är det dags att tänka på utrustning och instrument, som kan krävas i detta fall. Glöm inte om sig själva torra blandningar, som alltid behöver välja klokt, så att du inte biter armbågarna. Låt oss börja med de mest populyarnyh- och populära märken på marknaden.

Bild från: centro-pol.ru

Så hur du väljer att göra ett sådant golv för första gången, är det nödvändigt att tänka på budgeten, och samtidigt, på det mest enkla versionen, och ett helt mix "Fundamentals Skorlayn T-45." Såsom torrt pulver krävs mindre benägna att 13 kilogram per kvadratcentimeter med en tjockleksmätare. Som jämförelse är det värt att säga att Bergauf blandning redan måste sjutton kilo, inte mindre. Ja, och torkar det första alternativet för ungefär två och en halv timme, och alla de andra mycket längre. Bara läsa instruktionerna på påsarna och du blir nöjda.

Verktyg och utrustning: bara vad som verkligen behövs

Det är tydligt att den bästa av alla för att förstå hur man gör flytande golvet med sina händer, videon i slutet av artikeln ger en helt objektiv bild, men noggrant studera instruktionerna gör inte ont, det är ett faktum. Kostnads ​​professionalnyh- byggare tjänster kommer att kosta någonstans i sju till tio dollar per kvadratmeter yta, eftersom att göra det själv kan rädda dig från familjens budget ganska anständig summa. Hela processen är enkel nog, och om allt görs strikt på teknik, då uppstår problem alls bör inte vara.

Bild från: tolkobeton.ru

 • Från två till sex eller sju plasthinkar. Det är lämpligt att köpa en ny eller rengör upp befintliga, så att de inte har rester av rentvå, färg och så vidare.
 • Vanlig murslev och drev, särskilt för tillämpningen av lösningen för de självutjämnande golv, som lätt kan köpas på någon järnaffär.
 • Låg hastighet borr eller en speciell bländare avsedd för blandning av kompositionerna och lösningarna.
 • Särskild kraskostupy som kommer att krävas för att gå på nygjuten yta.
 • Ett verktyg som kallas schaber, med en justerbar spalt för att jämnt fördela lösningen över skiktet ytan. Man kommer sannolikt att vara otillräcklig, så det är bättre att ha till hands ett par.

Det är inte bli sårad som lösningsmedel, för att komma till rätta med en smutsig verktyg när du är klar. Vilken typ av vätska för att ta dig exakt uppmana butiken där du är, och kommer att förvärva den torra blandningen för självnivellerande golv.

Steg för steg-instruktioner: enkel och vacker Flytande golv, video och kommentarer

Bild från: goodnapolka.ru

När allt är klart, verktyg, strukturer och utrustning köpts in och levereras till ditt hem börjar bli dags att komma ner till processen att hälla golv. Och det bör ske gradvis, noga följa alla direktiv och i enlighet med den teknik, medan beläggningen kommer att vara vacker och kommer att bli lång och tillförlitligt sätt.

 • Det första steget är att förbereda ytan själv, med vilka brädorna är avlägsnade rester, linoleum, och så vidare. Dessutom måste du rengör sprickor, om några, repareras med tätningsmedel, och hela ytan behandlas med en speciell primer.
 • Efter den slutliga grova nivellering och torkning, är det nödvändigt att gå vidare till det andra steget som består i att hälla kompositionen. Den består hålla fuktigheten i rummet, som inte bör i något tillfälle överstiga sextio procent, liksom temperaturförhållanden. Temperaturvariationer tillåts inom intervallet fem till tjugo grader.
 • Blandningen måste blandas med en bländare, och därefter appliceras enhetligt på hela ytan med en piggroller. Tjockleken på ett lager ska vara två och en halv centimeter, inte mer.
 • Bära kraskostupy som utgör sandaler spetsade-nejlikor behöver gå igenom en nål rulle över översvämmade ytan. Det kommer således att ta bort alla luftbubblor och hålrum som har bildats under omröring och hälla kompositionen.
 • Det andra skiktet kan anbringas efter bara två eller tre timmar, beroende på själva blandningen, den bästa läsning på påsen, är det specificeras noggrant.

Bild från: goodnapolka.ru

Tolv timmar efter det andra gjutningsskiktet kan beläggas med en yta lack. Om den planerade alternativet 3D-golv, måste då vara noga i förväg limmad eller särskild etikett appliceras mönster. Men för en nybörjare sådant arbete är ganska komplicerat, men möjligt. Varnish tillämpas förrän alla preliminära förberedelser, och glöm inte att det är bättre att lägga den i en speciell byggnad respirator.

Hur mycket vätska torkar golvet? Denna fråga har ett enkelt svar - efter cirka tio dagar efter den slutliga ansökan är en sådan täckning redan möjligt att arbeta med full kapacitet. Det är dock lämpligt att läsa instruktionerna för alla blandningar och lacker, eftersom tillverkarna kan tyda på något längre eller kortare perioder, och detta måste nödvändigtvis övervägas.

Efter att ha läst en artikel en gång övertygad om att deras händer kan göra många saker, om bara viljan var, och erfarenheten kommer med tiden ... Processen beskrivs i detalj, liksom verktyg med material på fall kommer att vara för små! Jag kommer säkert att börja med små ytor, såsom badrum eller toalett, hand grejer, och sedan kan du gå och golv ett större område är artikeln bra, användbar. Tack! =)

Spackel och självutjämnande golv. De viktigaste skillnaderna

Alla självutjämnande vätskeblandningen kan delas in i två huvudgrupper:

Grov yta fyllning avjämningsmassa

Efterbehandling självnivellerande golv

Kravet till basen för självutjämnande golv anges på förpackningen. Det måste vara sunda, rena, torra och har inga signifikanta defekter (sprickor och chips), som kan ses genom beläggningen. För att undvika svallning och delaminering av polymerytan är inte tillåtet att ha de damm, smuts och fettfläckar kemikalier.

Framställning av betongbasen

Beredning av trägolv

Bestäm önskat antal självnivellerande golv "med ögat" är ganska svårt lösning, så för dessa ändamål är det bättre att använda fyrar:

Fastställande av det färdiga golvet

Horizontality justeringsytan via interdigitala ramar

De viktigaste stegen i att hälla självnivellerande golv

1. För att kompensera för expansion och förhindra framtida sprickor i golvet längs väggarna måste säkras självhäftande tejp spjäll. Intilliggande band är förenade överlappning på 15-20 centimeter.

Installera spjället bandet

Hälla golvet filler

Utjämning utjämning golv med hjälp av en nål rulle och borstar

3D självnivellerande golv med sina egna händer

Sådana ytor ser mycket attraktiv. Uppnå en liknande effekt kan vara följande. I det första basskiktet, ett skikt av speciell bläckbild på en vinylfilm, marmor chips, färgad sand, etc, vilka är sedan täckt med självnivellerande golv. Djupet bilden beror på tjockleken av det gjutna skiktet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 70 = 74