Vätskeformigt linoleumpris

Vätskeformig linoleum: Vad är det här materialet

Vätskeformigt linoleum kallas en fyllnadsbeläggning bestående av en härdare och en polymer med vissa ingrepp av epoxi- och polyuretanhartser.

Ofta är namnet "flytande linoleum" förvirrat med andra typer av golvbeläggningar och detta är ett mycket vanligt misstag.

Faktum är att ett sådant golv är resultatet av ett arbete för en viss teknik.

Golvet, som är bättre känt på språket av byggare som kallas "flytande linoleum", har nu ett stort antal alternativ för genomförandet:

 • industriella golv;
 • dekorativa 3D-beläggningar;
 • epoxi golv och andra.

Alla dessa beläggningar ser ut som linoleum, men de har en jämnare, jämnare och fast yta.

Om du försöker röra, så påminner ett sådant golv keramiska plattor.

En annan viktig skillnad från andra beläggningar är full fuktmotstånd, vilket ingen annan typ av golv kan ge (laminat, parkett, etc.).

Sammansättningen av följande typer av denna fyllmedelbeläggning:

 • med användning av epoxihartser;
 • från metylmetakrylhartser;
 • cement och akryl;
 • från polyuretanhartser.

Syftet med golvet och dess interna egenskaper gör att du kan arbeta i rum med vissa kompositioner, till exempel i hushålls- och vardagsrum, används ofta polyuretanbeläggningar.

De är tillräckligt starka och motståndskraftiga mot mekaniska influenser, dessutom ger målning och 3D-grafik en unik designstil.

Användning av flytande linoleum

Idag är det ett ledande och lovande material för konstruktionen: bulkbeläggningen installeras hemma, i hushåll, i garage.

Sådana sömlösa golv är lätta att installera och kan uppfylla alla säkerhets- och hygienkrav.

Färgområdet och antalet special effekter har ett ganska brett val och är den viktigaste fördelen med detta material.

Det bör noteras att för varje rum i byggnaden är det mycket enkelt att skapa en unik ritning, som även en nybörjare kan mycket framgångsrikt utföra, eftersom det finns gott om information om hur man installerar vätskegolv.

Priset på materialet beror helt på bildens specificitet, arbetets komplexitet, texturen och varierar från $ 8 till $ 280 per kvadratmeter.

I den här videon finns det allt för dig att göra en flytande linoleum med egna händer.

Vi ser och lär oss!

Golvbeläggning som sådan - den mest intensivt underhållna ytan av något rum, orsaken är banal - vi går längs den.

Alla är överens om att varken taket eller väggarna utsätts för starka effekter jämfört med golvet.

Slutsats: Det finns två sätt ut - antingen golv byts oftare eller välja starka byggmaterial för deras enhet.

Vätskeformig linoleum används där ökade krav ställs på golvet:

 • motståndskraft mot nötning;
 • kemisk resistans;
 • antistatiskt skydd
 • Särskilda hygien- och hygienkrav.

Storleken på polymerbeläggningen ligger i intervallet från 1 till 77 mm, för vardagsrumsexperterna rekommenderar ca 1,5 mm, tunnare - opraktiskt, vanligt - inte riktigt ekonomiskt.

Före installation av fyllnadsmodellen är basen noggrant förberedd, eftersom betongens huvudsakliga effekt är att jämföra golvet för framtidens golv.

Ofta händer så att golvet är en ojämn yta med hällar och hålor, skillnaderna som når 10 cm, därför före montering av bulklinoleum är ytan jämn med ett betongskikt.

Häll golv på vilken yta som helst: metall, trä, på plattan.

Den beredda basen av golvet täckes med en primer och får stå i flera timmar, varefter polyuretanblandningen hälls på ytan.

Fördelar med flytande linoleum

Användningen av ett sådant golv har flera fördelar:

 1. Anspråkslöshet. Detta koncept omfattar: stabilitet, vattentäthet, dammavstängning, enkel rengöring. Även om något tungt faller av misstag, kommer det inte att präglas på golvet på något sätt, det kommer inte att finnas några byar eller andra defekter.
 2. Antistatiska, antibakteriella, antislipande egenskaper.
 3. Lätt att montera.
 4. Vid rengöring använd de vanliga rengöringsmedlen.
 5. En ökad grad av slitstyrka, ett sådant golv reagerar inte på en kraftig temperaturförändring (det är därför rekommenderat att hälla jämnt på balkonger eller verandaer i alla ouppvärmda rum.
 6. Ej giftig och svår att elda.
 7. Estetik. På grund av denna kvalitet är golv universellt tillämpliga.
 8. Frånvaro av stygn.
 9. Används med något sätt att värma rummet.
 10. Användbarhet (upp till 50 år).

Enheten av ett betonggolv på marken. Hitta all nödvändig information om denna förfrågan du kan på vår sida!

Här kan du läsa, med hjälp av vilka verktyg du kan göra en vattentätning av källaren från insidan.

Foto av kaklade golv i köket ser du här. Rekommenderas!

I det här avsnittet kan du se några intressanta och vackra bilder av flytande linoleum i köket.

Njut av din visning!

20 september 2016 kl. 16:03

Kan jag hälla detta golv på laminatet? För att vara mer exakt, en obruten smörgås: ett bulkgolv + en kaklat isolering (gjord av tallnålar) + ett laminat med korkbeläggning? Allt detta vill lämnas som golvvärmare.

31 oktober 2016 kl. 20:56

Och om det är nödvändigt att täcka ovanifrån med lack, - det här linoleumet?

Vätskeformig linoleum med egna händer - fördelarna, nackdelarna med fyllningsgolvet

Flytande linoleum - det namn som nyligen användes. Men det är relaterat till klassiska beläggningar endast kanfas integritet. Enligt dess egenskaper och sätt att installera - det här är ett helt annat material. Dess andra namn är en bulk (polymer) golv. Vad som är anmärkningsvärt om denna efterbehandling och funktioner hos enheten kommer att diskuteras mer detaljerat.

Fördelar och nackdelar med flytande linoleum

Självplanande golv skiljer sig från andra typer av beläggningar med maximalt antal fördelar:

 1. Styrka. Ej utsatt för mekanisk påverkan, nötning. Denna egenskap är överlägsen golvplattor, linoleum, parkettskivor och laminat. Tillämpningsområde: Individuellt boende, industrianläggningar (butiker, lager), flygplatser. Allt detta beror på den ökade styrkan, de resulterande ytorna.
 2. Vattenbeständig. Polymergolvet utmärks av ett monolitiskt, starkt vattenavvisande skikt. Tål direkt vätskepennträngning. Av denna fastighet, överträffa kakel. Den mest relevanta för badrummet.
 3. Sömlös beläggning. Oavsett konfiguration och rummets yta ger denna beläggning en jämn och jämn yta utan leder. Vad är en obestridlig estetisk fördel.
 4. Designlösningar. Vätskeformig linoleum till skillnad från klassiska rullematerial öppnar stort utrymme för registrering av enskilda unika projekt. Det här är 3D-ritningar eller fotografier, bara handmålade med användning av naturmaterial (skal, löv) eller blestok, mynt och andra saker.
 5. Beständig mot förbränning. Täckning avser icke brännbart material. Därför används denna dekoration i stor utsträckning på sociala och industriella anläggningar.
 6. Det är giftfri. Med rätt teknik för applicering och förberedelse uppfyller materialet säkerhetsnormerna för människors hälsa.
 7. Lätt att rengöra. Beständig mot ett stort antal hushållskemikalier. På grund av en jämn yta blir det enkelt att rengöra smuts.
 8. Hållbarhet. Denna egenskap uppnås på grund av styrka egenskaper. Denna egenskap kan också hänvisas till den negativa sidan. Under lång tid kan täcken näringas. Du vill ändra inredningen, och demonteringen blir ganska svår på grund av beläggningens ökade styrka. En annan flytande linoleum är resistent mot temperaturskillnader.

Nackdelarna med en sådan beläggning inkluderar ett högt pris, komplexiteten hos den korrekta installationen, ett litet sortiment i färg. Med tanke på fördelarna med flytande linoleumbeläggning blir dess popularitet tydlig.

Matlagningsregler och tips

I affären finns två typer av självnivellerande golv:

 1. En-komponent. De används för prefinalberedning av substratet för någon typ av beläggning. De kallas också självnivellerande screeds. De har ökad styrka och tillåter att skapa helt platta ytor utan brister.
 2. Två-komponent. Sådana medel för flytande linoleum används för att avsluta golven. Kompositionen är utmärkande: metylmetakrylat, epoxi, cement-akryl, polyuretan. Den senare typen används för att dekorera interiörer i bostäder. De övriga tre används som golv för industriella företag.

Därför bör du noggrant överväga kompositionen och sorten när du väljer ett material. För att förbereda en kvalitativ grund är det nödvändigt att utföra ett antal åtgärder:

Justera ytan. En-komponentpolymerkomposition kan användas. Det kommer att möjliggöra att nå ett perfekt plan på kort tid. För detta ändamål rengörs basen, primerad med en snabbhärdande murbruk. Tiden för full härdning är upp till 7 dagar. Betongskikt måste vänta 28 dagar.

Priming. För pålitlighet och kvalitet väljs kompositionen för djup penetration. Primer appliceras i stora mängder, i två uppsättningar. Det första skiktet torkar, fortsätt till det andra.

Speciellt primerad. Den utförs med hjälp av en tvåkomponents polymerkomposition. Applicera ett tunt lager. Låt torka i två dagar. På så sätt når de ett maximalt plattplan vilket kräver att man lägger vätskeformigt linoleum.

Vid arbete med polymerbeläggningar måste personliga andningsskydd - andningsskydd - användas. De utvecklade ångorna vid tiden för stelningen är skadliga för människor.

Teknik för att lägga golv med flytande linoleum

Häll flytande linoleum med egna händer är lätt. Det är viktigt att följa instruktionerna från tillverkaren och välja rätt material och verktyg. Tänk på det mest tidskrävande installationsalternativet - 3D-linoleum.

För arbete är det nödvändigt att förbereda:

 • perforator med en visp för knådning;
 • Målningstejp;
 • bilagor på sulan av skor med nålar (tillåt att flytta längs den fyllda ytan);
 • bred spatel, nålrulle,
 • vanlig rullning.

Materialen kommer att behöva:

 • tvåkomponentpolymerkomposition;
 • banderoll med UV-tryck;
 • polymerlack.

Varför är det bättre att skriva ut storformatutskrift? Det kommer att tillåta mer att förmedla naturen i färg och volym bilder, foton. Sådana tyg har ökat motståndet mot uppbränning under inflytande av ultraviolett. Banderoll är bättre att beställa en storlek större än området i rummet. Före limning gör du det passande på duken och beskärningen till önskad storlek.

Processen att fixa banderollen börjar med att applicera en polymerlack på ytan. Duken rullas på basen. Det är viktigt att mjuka mönstret noga så att ytan blir jämn, utan bubblor och böjar. Ger tid att frysa.

Processen att göra en lösning är inte svår. En puncher med en vispblandning blandar noga båda kompositionerna. Potten är 30-50 minuter. Därför är det nödvändigt att arbeta fortlöpande och snabbt.

Fyllningen börjar längst till höger i utkörningsriktningen. En del av lösningen hälls ut, fördelad längs golvet med en bred spatel. Det rekommenderade skiktet är 1,5-3 mm. Då är ingången en nålspatel. Med sin hjälp utförs den slutliga fördelningen av lösningen över ytan, bete av luftbubblor från partiet. Nästa del hälls lite bort från gränsen för den första, upprepa proceduren med justering. Förstärkningsprocessen tar två dagar.

Efter torkning föreslår vissa tillverkare att applicera ett lager av speciell skyddslack. Fram till fullständig hällcykel rekommenderas inte kontakt med vatten.

Om installationen av golvbeläggning planeras med glitter, naturmaterial, mynt och andra små föremål limas de med en tvåkomponentkomposition. Det bör inte glömmas att installationen av fyllnadsgolvet kräver skydd av andningsorganen.

Gör ett hem så att ett golvbeläggning kan vara mest, om du är säker på dina förmågor. Denna finish, trots sina plusser, har sina nackdelar, inklusive den svåra installationen. Men det är möjligt att med självförtroende säga var det viktigaste vätskeformiga linoleumet är: i köket, i badrummet, på toaletten, på korridoren. Dessa rum kännetecknas av det största antalet aggressiva faktorer som påverkar. Och med tanke på styrkan, vattenavvisande egenskaper hos den flytande beläggningen, kommer ansökan att motiveras.

Användbar video: Vätska linoleum hemma

Du kan köpa polymera beläggningar på flera sätt:

 • genom online shopping
 • Återförsäljare från tillverkare;
 • i stora nätverksbutiker av byggmaterial;
 • från företag som installerar beläggningar.

I regionerna bärs polymerlösningar i ordningen. Leveranstiden kan vara från 7 till 14 dagar. Beror på önskad volym.

Priset per kvadratmeter börjar från 350 rubel och över. På hemmamarknaden finns importerade och ryska föreningar. På grund av installationens komplexitet blir de i de flesta fall till professionella. Därför kostar kostnaden för golv, med hänsyn till allt material och arbete, från 5 000 till 10 000 i genomsnitt. Och om den handmålade är klar, då frågan "hur mycket är det flytande linoleumet? "Är öppen.

"Jag tittade noga på de flytande badrumsgolv. Genie tyckte om tanken på 3D-design under havsbotten. Banner med ett foto beställt från annonsörerna. Återförsäljaren tog en polymerlösning. Sam - efterbehandlaren, så processen verkade inte komplicerad. Nu leder fruen gästerna, skryter. Och jag har fler kunder. "

"Jag ville göra ett originalt kök. Jag gillade idén med en ritning, men det vanliga linoleumet med sådana prydnadsföremål kunde inte hittas. Därför övertalade hon sin man att göra dem på internetens flytande golv. Jag installerade ett företag som hanterar sådana beläggningar. Resultatet är nöjd, jag rekommenderar. "

Det är möjligt att montera ett flytande linoleum hemma. På grund av dess hållfasthet och vattenbeständighet överträffar det nästan alla ytbehandlingar. Den största nackdelen är det höga priset.

Betrakta syftet med denna linoleum för badrum, toalettrum, kök och hall är helt berättigad, trots den höga kostnaden. Glöm inte längden på beläggningen. Om du beräknar det totala antalet gånger under den här tiden, kommer en sådan finish som klassisk linoleum, laminat, parkettbräda, inte att vara hög.

Vätskeformig linoleum: 70+ idéer för att skapa det perfekta golvet

Vätskeformig linoleum - det här är verkligen revolutionerande material för design av golv i modern design

Innovativa lösningar när det gäller reparationsföretag tillåter moderna användare att välja de verkliga produkterna till rimliga prislösningar för huset, villan, lägenheten. En av de sista orden av teknik är flytande linoleum.

Modernism i det inre av vardagsrummet i ett privat hus

Fyllnadsgolv har många fördelar

Det svarta och vita golvet är väldigt imponerande

Kök kombinerat med matsal, i klassisk stil

Tack vare moderna lösningar finns det ett stort antal variationer i utformningen av lokaler. Nyligen började idén om linoleum i flytande form sprida sig med hög hastighet, och om du bestämmer dig för att bekanta dig med denna kvalitativt nya typ av golv, så kommer du säkert att upptäcka nya gränser inom designfärdigheter. Så, flytande linoleum är en nyhet från sista gången, vilket gör det möjligt att skapa stilistik i ett rum i vilken riktning som helst, beroende på ägarens personliga preferenser.

Syftet med linoleum av flytande typ

Gult golv i badrumsinteriören

Om vi ​​ritar en parallell mellan jämförande analoger mellan rulle linoleum och en flytande produkt kan vi dra slutsatsen att det bara finns en sak gemensamt: hela kanfas integritet. Det finns en avlägsen likhet i externa indikatorer, men om du rör ytan kan du förstå att det inte är så. Detta flytande material, när det berörs, är galet lik keramisk plattor, om vi beaktar de andra parametrarna är det värt att notera att det finns skillnader i alla riktningar. Om det finns behov av en detaljerad reflektion av denna råmaterials natur för golvet, kan du uttrycka "självnivellerande golv".

Ljus vätskeformig linoleum i kökets inredning, inredd i jugendstil

Golvet är en av de mest hållbara typerna av beläggning

Den första tillverkade linoleum applicerades strikt för industriella aktiviteter. Utvecklarna satte sig som mål att skapa en solid, solid grund för golvbeläggning som inte skulle utsättas för nötning och lätt skulle kunna användas i ekonomiska byggnader - industriella, lagringsanläggningar. Därefter kom konstruktörerna upp för att dekorera enkla, oattraktiva golv med ett mönster, och antalet personer som vill använda förbättrade material för utsmyckning av bostaden ökade avsevärt. Dessutom ökade antalet användare av denna produkt inom den geometriska utvecklingen.

Varianter av flytande produkter

Modernt marknadsutrymme och konkurrerande tillverkare erbjuder flera former och typer av självutjämningsgolv som klassificeras av fyllmedel och kommer in:

Vätskeformig linoleum kännetecknas av dess livslängd

Varierad möbelklädsel hjälper till att späda det monofoniska interiören

I princip används flytande linoleum för industriellt ändamål, även om polyuretanprodukter används för högkvalitativ design av bostadshus. Detta är inte förvånande, eftersom materialet är starkt, lätt tack vare vilket det är möjligt att simulera en naturlig beläggning utan att äventyra sin egen handväska. Produktens tjocklek varierar också, och denna siffra varierar i ett litet område på 1-7 mm, men om du följer rekommendationerna från reparationsarbetare, för en traditionell last, rekommenderas att du väljer ett material med ett lager av 1,5 mm. Detta värde är tillräckligt för ohindrad drift av beläggningen under de kommande årtiondena.

Fördelar och nackdelar med flytande linoleummaterial

Effektiv kombination av gul och grå i sovrummets inre

Att jämföra denna typ av material med andra element är det värt att notera att det finns kolossala skillnader mellan honom och andra typer av golv. Låt oss överväga dess positiva aspekter.

 1. Styrkan är ganska stor, eftersom produkterna traditionellt inte är föremål för mekaniska influenser. Denna positiva funktion ger materialet överlägsenhet över golvplattor, vanligt linoleum, parkettbräda.
 2. En viktig fördel att flytande linoleum har är priset. Det är ganska optimalt för alla bekvämligheter och fördelar du kan få genom att ge företräde åt detta material.

Golvet har inga sömmar, vilket kan täppa till smuts

Tack vare vattenmotståndet är linoleum perfekt för ett badrum

Vätskeformig linoleum - en godsend för designers!

För att säkerställa att golvet alltid är rent är det ofta tillräckligt att torka det med en fuktig trasa

Definitivt: om du bestämmer dig för att köpa en flytande linoleum, då kommer du inte ångra det. Men för att inte behöva hantera olika fallgropar är det nödvändigt att i förväg behandla negativa aspekter vid användningen av materialet. Detta är ett relativt högt pris och komplexitet som kan uppstå under installationen. Det finns också brist på ett brett utbud av produkter inom ramen för färg. Vare sig man väljer en linoleumvätskebeläggning bestämmer varje person sig själv, och många som använder och använder den ger de bästa recensionerna och rekommendationerna.

Funktioner av matlagning och drift

Inom ramen för moderna byggaffärer kan du välja mellan två sorter av golv - en med en komponent och två.

 1. Enkomponentprodukter används för förberedande jordningshändelser för alla typer av material. Med andra ord kännetecknas dessa element som band av oberoende inriktning. De kännetecknas av höghållfasta indikatorer, och med hjälp av dessa produkter är det möjligt att skapa en idealiskt slät typyta.
 2. Tvåkomponentföreningar används exklusivt för ytbehandling av beläggningarna. Om vi ​​överväger kompositionen kan vi skilja epoxigolv, cementakryl och produkter gjorda på basis av polyuretan.

Glansigt beige golv i köksdesign

Golvet i kökets inre i stil med minimalism

Sådana särskiljningsegenskaper vittnar bara för att under urvalsprocessen är det nödvändigt att ha den mest försiktiga inställningen till kompositionen och materialtypen. Innan skapa förutsättningar för bildandet av en kvalitetsstiftelse är det nödvändigt att bedriva ett antal aktiviteter:

 • inriktningsytan för att uppnå ideala planet index;
 • rening, primning och fyllning av grov bas på 100% genom applicering av snabb stelning av lösningen;
 • kompositioner som används för grundning bör vara olika djup penetrering typ, appliceras de i hög halt i två passager.

Flytande linoleum med sina egna händer

självnivellerande golv skapar teknik

Efter att ha genomfört denna verksamhet är det nödvändigt att vänta tid för torkning och härdning av "jord".

En viktig fråga som berör människor som vill köpa en flytande linoleum - priset per kvadratmeter. Allt beror på inköpsstället, och det kan göras online eller i specialbutiker, från specialiserade företag som deltar i installationen av den här typen av material. Den tidslängd under vilken leveransen är att vänta, upp till 2 veckor (normalt). Utgångspriset per kvadratmeter av materialet är minst 350 rubel på den inhemska marknaden, såsom kan hittas och importerade produkter. Det bör ta hänsyn till kostnaderna för arbete av personal, eftersom självläggning - en komplicerad process.

Flytande linoleum är perfekt för interiören i stil med ett loft

Självnivellerande golv är resistent mot hög luftfuktighet i badrummet

Så vi tittade på vad som är en flytande linoleum, lära sig olika typer av material och dess fördelar, priset per kvadratmeter. Rätt val av produkt kommer att ge den rätta resultatet i någon inredningsstil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 7 = 1