flytande linoleum

Flytande linoleum: fördelar och värdighet arbetsteknik

Flytande linoleum kallas också flytande polymer golv som är extremt bekväm att använda. Den rum designen är ganska nytt ord. För industribyggnader sådan täckning är en riktig välsignelse, eftersom det inte är nödvändigt att reparera och byta under drift på grund av den långa livslängden. Varje interiör golv kan skapa en unik visuell volym tack vare sömlös yta och mjuk glans. Det är därför de används ofta i små rum. Efter installationen kommer krympningen vara minimal och utseende - perfekt.

Positiva egenskaper hos olika typer av flytande linoleum

Flytande linoleum presenterade idag till försäljning i ett brett spektrum. Varje typ kännetecknas av olika ingredienser i basen. Till exempel, är polyuretan golv kännetecknas av överlägsen prestanda. Sådant material kan installeras oberoende av varandra i lokalerna för olika ändamål. Epoxi-uretan-golv är särskilt motståndskraftiga mot nötning, så de används i de områden som utsätts för hög belastning. Dessa inkluderar lager, butiker och korridorer. Du bör dock vara beredd på en tillräckligt hög pris.

Om du bestämmer dig för att välja en flytande linoleum att reparera, men det är mycket begränsad när det gäller arbete, är det möjligt att välja metylmetakrylat golv som är tillåtet att använda bara två timmar efter applicering. Denna beläggning kännetecknas av utmärkt köldbeständighet och tåla aggressiva åtgärder. Därför är denna typ av flytande linoleum kan användas i mycket svåra förhållanden.

Om det behövs skapar golvet med tunga bäst att välja en cement polyuretan beläggningar som helt klara de höga temperaturerna och effektivt skydda betonggolvet från skador. Därför är detta material används framgångsrikt för inomhus bilservice. Den vanligaste idag och polyuretan golv, beläggningstjocklek som kan variera mellan 0,5 till 6 millimeter. Men epoxi har en högre hårdhet. De kostar mindre, medan en reptålig polyuretan.

Beskrivna golv har många positiva egenskaper, såsom: en högre mjukhet i jämförelse med linoleum och enastående termiska isoleringsegenskaper. Kombinera ett sådant material kan vara ännu med golvvärmesystem. Slitstarkt beläggning erhålls, miljövänlig, hygienisk och lätt att rengöra. Ytan skiljer frånvaro traumatisk slip, och inte innehåller giftiga ämnen som beror på beståndsdelarna. Vidare kan materialet användas som en grov bas för läggning någon täckfärg.

Flytande linoleum, vars pris beror på ingredienser, kan vara en bild på ytan, vilket är användbart i de fall där det finns ett behov av att använda golvet utan ytterligare efterbehandling. Konsumenterna har en hög nivå av tätskikt och brandskydd, samt bristen på fogar och skarvar, som inte samlar smuts och bakterier. Polymer golv är extremt resistenta mot låga temperaturer. Det är därför de kan användas även i en frys. Känne sådan golvbeläggning av det faktum att den kan drivas vid ett brett temperaturintervall, som varierar i området från - 60 till +90 grader. Även utanför dessa värden, kommer ordet inte fatta eld, rök eller producera toxiner.

Golv filler typ kan vara isolerad ytterligare, den behöver för att göra fyllning basen grov jämnt expanderad lera. Efter isoleringen hälls cement-sand avdragare, som du kan förbereda dig. Experter råder förvärva inköpt blandning för att dekorera grov beläggning avdragare. Så snart en fullständig torkning av lagret, kan du fortsätta till golvet arrangemang av "flytande linoleum" teknik.

Konsistensen bör likna strukturen i flytande grädde. Men det är viktigt att inte bara förbereda det ordentligt, men också att göra den grova ytan är lämplig för det fortsatta arbetet. Based måste vara felfria, och som den mest praktiska lösningen fungerar precis konkret avdragare. Vissa masters använder trä beläggning, men ibland är det olika känslighet för extrema fuktighet och temperatur.

Funktioner i den förberedande fasen

måste hällas golv typ flytande linoleum på betongytan till vilken speciella krav. Bland dem, betyder restfukten inte överstiga 4%. Efter skriden är nödvändigt att vänta en viss tid krävs för att avlägsna kvarvarande fukt från betongen. Om ingen tid, och tiden rinner ut, är det rekommenderat att använda en tvåkomponents epoxyprimer i form av utbildning. Om det finns oregelbundenheter på ytan av skriden måste primas, som kommer att stänga porerna och bidra till en bättre vidhäftning av material. I gamla täck keramiska golvplattor kan produceras fyllning. Emellertid är förtvätt nödvändigt och avfetta ytan, och sedan förberedas. Lösa plattor måste tas bort, och sedan fylla tomrum med cementbruk.

Filler linoleum oftast läggs på en pre-primas substrat. Detta förhindrar bildning av bubblor. Primer själv måste tillämpas på en ren yta med en rulle. I syfte att förbättra vidhäftningen till fyllning av golvet, på botten är det nödvändigt att hälla icke härdad bråkdel sand. För att utföra en primer bör användas för sammansättningen av betong, vilket inte rekommenderas för att spara. Om marken absorberas snabbt, måste dess tillämpning upprepas.

Flytande linoleum, recensioner, av vilka endast de mest positiva, måste fyllas ut i flera steg. Detta är nödvändigt för en effektiv användning av material. Golvytan kommer att vara slät, utan klumpar och blåsor, om rikta ojämn mark. Själva självnivellerande golv kommer att bestå av två lager: en bas och finish. Den första är att ha en tjocklek i området 3 millimeter, bör det tillämpas efter 6-12 timmar efter avslutad priming är sant för polyuretan golv. Om du tänker använda epoxy och sedan vänta innan ansökan tar cirka 12-17 timmar.

Bygga golvet behöver särskild teknik, som ger för initial skapandet av basskiktet i form av en kontinuerlig beläggning. Måste tillämpas genom att hälla materialet. Efter att kompositionen fördelas likformigt över ytan. Om du måste täcka ett ganska stort område, är polymermassan som skall tillämpas i alternerande ränder. Vikt bör tillåtas att spontant spridas och platta. Innan arbete som krävs för att förbereda ett specialverktyg, som är en gummiskrapa med justerbar gap. Med hjälp av den kan du applicera ett skikt av önskad tjocklek.

Att avlägsna luftbubblor, ytan av den blandning som skall behandlas med lång piggroller. Dessa manipulationer måste genomföras i olika riktningar, utan att höja verktyg. End process som är nödvändig för 15 minuter tills kompositionen börjar öka viskositeten. Golv, kan kostnaden för vilka uppgå till i genomsnitt 3000 rubel. per kvadratmeter, tillsammans med det arbete, ofta staplas med ett två-komponentkomposition. I detta fall bör blandningen knådas i det belopp som du kommer att ha tid att träna innan härdning. bör sätta på enheter som har de metallreglar utvisas manipulering flödesbeläggningsprocesser i en rull rullyta på skorna. Före paus i verktyget måste vara väl tvättas i ett lösningsmedel.

Flytande linoleum, kan priset på som når 6000 rubel. per kvadratmeter, tillsammans med det arbete som hälls i två steg. Dag efter tillämpningen av den grundläggande ramen, men inte senare än 48 timmar är det möjligt att gå vidare med tillämpningen av ett ytskikt. Dess tjocklek kan variera inom intervallet från 1 till 2 millimeter. I syfte att förbättra de kemiska egenskaperna hos beläggningen och för att behålla glans, fyll rekommenderat att fylla ett tunt skikt av polyuretanlack. Den resulterande monolitiska beläggningen kommer nästan inte ge termisk krympning, men väggar och dörrar måste penetrera skiktet, och sedan fylla tätningsmedlet.

Självnivellerande golv, som kostar i det mest ekonomiska alternativet kan vara lika med 410 rubel. per kvadratmeter, ofta utvecklas är fastighetsägare själva. Den ovan nämnda ärvärde för tonkonalivnogo golvskikt som är 0,5 millimeter.

Allt enheten

Flytande linoleum: funktioner i material och stapling teknik

Flytande polymer eller linoleumgolv fyllmedel - en relativt ny typ av golvbeläggning som har unika egenskaper. Efter torkning den bildar en monolitisk yta utan luckor och sömmar, och kan ha olika färger och grafik alternativ.

I utseende, ser ut som ett normalt flytande golv linoleum, och taktila förnimmelser - den släta ytan av keramiska plattor. Denna polymer används som en sömlös beläggning för industriella ändamål och för arrangemang av golv i garage, privata hus och lägenheter.

Viktigaste egenskaperna för den flytande linoleum:

 • mer än 10 primära färger som används för att fylla bakgrunden (vanligen neutral färg - beige, grått, blått);
 • gjutning bredd kan vara 1-7 mm i hemmet optimalt bära fyller 1,5-2 mm;
 • pris linoleum vätska beror på tjockleken av det gjutna skiktet (för privata ändamål tillräckligt skikt av 1,5-2 mm, och det flytande golvtjocklek mer än 2 mm används för kommersiella och industriella ändamål).

Flytande linoleum har flera arter (epoxy, metylmetakrylat, akryl cement, polyuretan), men hushålls rum och bostäder använder vanligtvis polyuretan filler fält. Andra typer av vätske linoleum avsett för industriell användning Improve (frysar, underjordiska parkeringsplatser, produktionshallar, öppna områden och så vidare.).

Fördelar och nackdelar: väga för- och nackdelar

Självutjämnande polyuretangolv, jämfört med andra typer av golv har många fördelar, bland annat:

1. Flytande linoleum ger en monolitisk, jämn golvyta med en fin lyster utan dimning över tiden. Detta är vad som gör vätskan i köket linoleumgolv bäst.

2. Ett brett utbud av färger kan du skapa hela bilden, för att få ett unikt mönster av komplexitet enligt din smak och preferenser. Självutjämnande polyuretan golv kan ha en matt eller blank yta, grov eller jämn textur.

3. Golvet har inga sömmar och luckor, som med tiden kan öka och fungera som en plats för ansamling av skräp och damm.

4. Hög hållfasthet, nötningsbeständighet och hållbarhet. Flytande linoleum har en livslängd på 40-50 år, som är flera gånger livslängden för konventionella linoleum.

5. Shock. Självnivellerande polyuretan golvet är inte rädd för att mekaniska skador: på denna täckning kommer att finnas kvar och repor om du tappade något på det.

6. Vattenbeständighet och icke-antändbarhet.

Dessutom vätskan enkelt ta bort linoleum - tillräckligt våtrengöring vid behov. Sådant golv reparation: det är nödvändigt att demontera den skadade stycket och häll en ny komposition, lämplig i färg och mönster.

Men flytande linoleum har sina nackdelar, som bör läsas innan köp och hälla på golvet:

 • Jämfört med andra typer av golvbeläggningar, golv fillers har ett högre värde.
 • Hållbarhet flytande linoleum är definitivt ett plus, men i 30-40 år, kan samma struktur, mönster och färg vara mycket uttråkad. Dessutom kan ombyggnaden av rummet eller omklädningsrum interiör kräver byte av golv, och mycket tidigare, vilket negativt kan påverka din budget.
 • Innan du fyller golvet måste noggrant förbereda marken - flytande linoleum kräver nästan perfekt yta.

En annan nackdel med flytande golv polymer innefattar deras icke-naturlig sammansättning och komplexitet nedmontering vid ersättning.

Om du har vägt alla för- och nackdelar med flytande linoleum, och beslutat att göra fyllningen polyuretan golvet, sedan uppmärksamma vissa detaljer innan de köper en sådan golvbeläggning.

Vad du behöver veta innan du köper?

Vi väljer att köpa linoleum vätska och inte vet vilken du ska välja? Våra experter är redo att dela sina års erfarenhet nu. Förutom ett stort urval av färger kan du köpa flytande linoleum:

 • chips - olika i form, storlek och mönster av färgpartiklar, som kompletterar polymerkompositionen och ge en simulering av naturliga material;
 • med en polymer färg som appliceras på basbeläggningen och toppbeläggningen lack (mönster kan appliceras manuellt eller under schablonen);
 • transparent, matt eller glansig.

Särskild uppmärksamhet förtjänar 3d golvet när en polyuretanbeläggningsskikt staplade tredimensionella bilden (mynt kan användas, snäckor, stenar och andra skrymmande föremål).

Vissa typer av självnivellerande golv inte har UV-skydd och kan gulna när de utsätts för solljus. Därför, för att lägga i rum med fönster bör välja flytande linoleum, på förpackningen som är ett tecken på resistens mot UV-ljus.

gjutteknik: hur man gör självutjämnande golvet med sina händer

Flytande linoleum kan fylla i själv tillräckligt för att ha vissa färdigheter och följa våra rekommendationer. Innan dess måste du förbereda:

1. Två banker med de nödvändiga komponenterna.

2. Needle rulle och pensel.

3. Borrmaskin med munstycken, i allmänhet.

För att framställa blandningen av polyuretan bör vara mindre kapacitet innehåll hälldes i en stor burk och blanda med en elektrisk borr adapter. Därefter flytande linoleum klar för gjutning.

Men det viktigaste och tidskrävande process i detta fall kommer att vara att förbereda bas under golvet fyllning. Det är nödvändigt att helt anpassa grov yta för att ta bort alla gupp, gropar och sprickor. Oberoende av basmaterial (sten, betong, kakel, trä och så vidare.) Mark under vätskefyllningen linoleum måste vara helt platt och vattenavstötande.

Viktigt! Om undergolvet är ojämn, på ytan av fyllningsbeläggningen bildade bubblor är svåra att avlägsna.

milstolpar:

1. Substrat förberedelse, primning och installation av tätskikt.

2. Blandning av komponenterna.

3. Fyll. Redo linoleum vätska appliceras på delar av en golvyta med en speciell nålvals. Tjockleken på fyllningen 1,5-2 mm för lokaler, annars användningen av självnivellerande golv blir oekonomiskt.

4. blandning Polyuretan distribueras med hjälp av regler och nål rullen kan du ta bort bubblorna från ytan av det nya golvet.

5. Torkning. Under normal luftfuktighet torkningsprocessen tar ungefär en dag.

Var uppmärksam! Användning av flytande linoleum möjligt vid en temperatur från 5 till 25 grader och en fuktighet av 60%.

Om du använder flera lager, mellan tillämpningen av deras behov av att vänta i 2 dagar, och efter avslutad - ca 14 dagar för att täcka helt stelnat.

Således flytande linoleum - modern utomhus slitstarkt material som kan skapa en exklusiv våning. Och om du har vissa kunskaper och färdigheter kan du utföra allt arbete med sina egna händer.

Flytande linoleum video - teknik Grunderna

Det ryska företaget "Prospectors" ger premixer sedan 1992. På ...

Det hände så att långa ryska naturen behagar oss med sin mångfärgade. Rainbow ...

Idag är valet av golv så stor att du kan gå vilse i materialet ...

Flytande linoleum: vilken typ av material

Flytande fyllmedel Linoleum kallas beläggning bestående av en härdare och en polymer med vissa inneslutningar epoxi och polyuretanhartser.

Ofta kallas "flytande linoleum" förväxlas med andra typer av golv, och det är - ett mycket vanligt misstag.

Faktum är att denna våning - resultatet av arbete som utförs på en viss teknik.

Självnivellerande golv, som är mer känd på det språk som byggare som kallas "flytande linoleum", har nu ett stort antal alternativ för dess genomförande:

 • industrigolv;
 • 3D dekorativa beläggningar;
 • epoxy golv och andra.

Alla dessa beläggningar liknar linoleum, men har en platt, slät, hård yta.

Om du försöker röra golvet liknar en keramiska plattor.

En annan viktig skillnad från andra beläggningar - fullständig vattenbeständighet, vilket inte kan ge någon annan typ av golv (laminat, parkett och så vidare).

Om sammansättningen av följande typer av fyll omslag:

 • med användning av epoxihartser;
 • av methylmethacrylic harts;
 • cement och akryl;
 • polyuretanhartser.

Utnämning av kön och dess inre egenskaper gör att du kan arbeta i områden med vissa kompositioner, till exempel i hushållet och vardagsrum använder ofta en beläggning av polyuretan.

De är ganska tålig och motståndskraftig mot mekanisk stress, dessutom, målning och 3D-grafik innebär en unik design stil.

Användning av flytande linoleum

Idag är det en ledande och lovande material för konstruktion: filler täcka monterad hemma, i bostadsområden, garage.

Dessa skridar är ganska enkla att installera och kan uppfylla alla krav på säkerhet och hygien.

Färgskalan och antalet specialeffekter är ganska brett utbud och är den viktigaste fördelen med detta material.

Det bör noteras att för varje rum i byggnaden är mycket enkelt att skapa en unik bild som kan utföra mycket väl även en nybörjare, eftersom information om installation av självnivellerande golv i överflöd.

Priset på materialet är helt beroende av det specifika mönstret, komplexiteten i arbete, texturer, som sträcker sig från 8 till 280 dollar per 1 sq. M.

I den här videon finns allt för att se till att du kan göra flytande linoleum med händerna.

Titta och lär!

Golvbeläggningen som sådan - det mest intensivt utnyttjade ytan av alla rum, är orsaken enkel - vi går igenom det.

Alla är överens om att något tak eller väggar inte är starkt utsatta än med golvet.

Slutsats: det finns två alternativ - antingen att ändra golv är mer benägna att välja en hållbara byggmaterial för sina enheter.

Flytande linoleum används där ökad kraven på golvet:

 • nötningsbeständighet;
 • kemisk beständighet;
 • antistatisticheskaya skydd;
 • speciella hygienkrav.

Storleken hos polymerbeläggningen är satt inom intervallet från 1 till 77 mm, experter rekommenderar till omkring 1,5 mm, för de tunnare lokaler - opraktiskt normalt - inte helt ekonomiskt.

Innan du installerar anses flödesbeläggning basmodellen förberedas noga, eftersom den viktigaste effekten av betong - att anpassa plattform för framtida golv.

Ofta händer det att golvet - grov yta med gupp och gropar, som svänger upp till 10 cm, för montering framför inlopps linoleum baslinjen betong avdragare.

Hällde golv på alla ytor: metall, trä, på plattorna.

Förberedda grundgolvet belagd med en primer och härdades under flera timmar, hälldes sedan polyuretanblandningen till ytan.

Fördelar flytande linoleum

Användningen av denna våning har ett antal fördelar:

 1. Anspråkslöshet. Detta koncept ingår: motstånd, vattenmotstånd, damm repulsion, enkel rengöring. Även om du råkar tappa något tungt på golvet är inte på något sätt kommer att skrivas ut, kommer det att finnas några bucklor eller andra defekter.
 2. Anti-statisk, anti-bakteriell, anti-slip egenskaper.
 3. Lätt att montera.
 4. Vid rengöring med hjälp av vanliga tvättmedel.
 5. Högre grad av hållbarhet, så golvet inte reagerar på plötsliga förändringar i temperatur (eftersom det rekommenderas att hälla även på balkonger eller verandor, alla ouppvärmda rum.
 6. Giftfri och trudnogoryuchest.
 7. Estetik. På grund av denna kvalitet golv är allmän giltighet.
 8. Inga sömmar.
 9. Användas med några uppvärmning av lokaler metoder.
 10. Hållbarheten av användningen (upp till 50 år).

Anordningen betonggolv på marken. Hitta all nödvändig information om ansökan, kommer du att kunna på vår hemsida!

Här kan du läsa igenom vilka instrument kan utföra tätskikt inne i källaren.

Foton klinkergolv i köket, se här. Rekommenderas!

I det här avsnittet ser du några intressanta och vackra bilder av vätska på köks linoleum.

Njut av vyn!

September 20, 2016 vid 16:03

Är det möjligt att hälla golvet på laminat? Mer specifikt neskreplony sandwich: självnivellerande golvplattan + isolering (från barren) + laminat kork golv? Det är allt jag vill lämna som en värmare golv.

31 oktober 2016 vid 20:56

Och om du vill täcka topplack - linoleum?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 1 =