Flytande sten med sina händer

Flytande Granit - ett nytt perspektiv i byggandet av

På byggmarknaden fanns ett alternativ till cement, som när det gäller produktion ekologi är inte säkert för atmosfären. Årligen omkring 2 miljarder ton cement i världen, med varje ton allokerar 0,4 ton koldioxid i atmosfären. Ingenjörer arbetat hårt med denna fråga under en lång tid, har vi ännu inte uppfunnit en flytande granit - ett nytt ord i teknik för efterbehandling material. Det har många fördelar jämfört med andra efterbehandling material: flamskydd, flexibilitet, kvalitet, säkerhet, styrka.

Flytande Granit - en konstgjord flytande sten.

Dess fördelar är beror på det faktum att den innefattar en renad marmorflis (80%) och polyesterharts (20%). Det stelnade genom tillsats därtill av en härdare och en accelerator. Under loppet av kemiska reaktioner ut alla skadliga ämnen, och det slutliga tillståndet av produkten är redan miljövänlig.

Flytande Granit används inom alla områden: bostäder, kontor, skolor och så vidare. Som avsättningsytan är: trä, sten, metall, porslin, glasfiber, keramiska material, spånskivor och fiberskivor. Produkter från Liquid Granit likna produkter tillverkade av natursten, eftersom det innehåller marmor chips, och inte längre behöver använda stora bitar av sten. Färgskalan av materialet varierade med hundratals färgämnen som tillåter flytande granit att passa in i alla rum.

 • bottenfärg påverkar inte färgen på flytande sten;
 • Behaglig att ta;
 • Materialet är icke-toxiskt, luktfritt;
 • Fuktbeständighet uppnås genom tillsats av en härdare;
 • Förlorar inte sin form med tiden, är det hållbart - livslängd produkter i mer än 25 år;
 • Med lätt avlägsna ytföroreningar;
 • När temperaturen sjunker från den flytande produkten stenen förlorar inte form och egenskaper.

Komponenter Liquid Stone:

 1. gjutning - avslutade blandningen hälls i en speciell form för att torka helt. Sedan den färdiga produkten återhämtat sig och behandlingen utförs.
 2. sputtring teknik - sprutvätska appliceras på ytan bergskikt av några millimeter.

direkt sprutmetoden - anbringas på arbetsstycket speciell jord, ge det att torka. Sprutapplicerades vätskeskiktet av sten. Slipning och polering utförs efter torkning.

Omvänd pollinering metod - tillämpa om arbetet inte är en möbel. Förformen placeras på en formyta (spånskivor, glasskiva tabell) och omger dess kontur. Längs konturen av en sido uppsättning spånskiva eller plast. Applicera ett släppmedel skikt. Efter att det sprutas över ytan av vätske sten. När den är partiellt härdad, är primern sprayas vid ett skikt av stenar inte lyste. Det visar sig en form, som är fylld med polyesterharts. Produkten avlägsnas från formen när den är helt stelnat.

Rummet där produktion av flytande granit, bör bestå av två rum. I första rummet krävs för direkt framställning, och den andra - för målning av den erhållna produkten. Temperaturen i rummet bör hållas vid 20-24 grader. Det måste ventileras.

Ytans förbehandling börjar med att avlägsna smuts och damm. Före beläggning av ytan tvättas noggrant med vatten och torkades. Alla skador, repor, sprickor måste repareras.

 1. Bereda en blandning genom blandning med en borr transparent gelcoat (polymerharts) pelleten i ett förhållande av 2: 1. Härdaren tillsätts före sprutning.
 2. Den resulterande blandningen appliceras på en artikel. Det finns två sätt att dess tillämpning: direkt sputtring och omvända sputtering.
 3. Ytan av den färdiga produkten är slipad och polerad.

Flytande sten - mångsidig användning. Den är lämplig för slutbehandlingen av dekorativa element, för beklädnad av ugnar och spisar. Det används för att tillverka sanitetsporslin för badrum och toaletter, samt för bordsskivor och andra möbelelement rum.

Liquid Granit kan du skapa en mängd olika vaser, blomkrukor, statyer.

Till detta material fest för ögat under en lång tid, måste du ta hand om honom ordentligt.

 1. Det är inte nödvändigt att skära maten på ytan belagd med flytande granit, annars repor visas. De kan repareras, men det kommer att leda till snabbt slitage på ytan.
 2. På bänkskivan med en vätska belagd sten inte kan sättas varma koppar, tallrikar, kokkärl och andra köksredskap. Höga temperaturer kan skada ytan. Tvättningen av detta material är också omöjligt att hälla varmt vatten. Temperaturen bör inte överstiga 80 grader, och inte vara under -50.
 3. Rengöring av ytan bör vara mjuk handduk eller svamp utan slipskikt. För att täcka längre serveras, kan du använda polish.
 4. Tvättvätskorna från den vätska som skall rengöras granit medel innehållande klor. Detta kommer att underlätta förnyelse av utseende. Om ytan är matt, är det bäst att använda ett rengöringsmedel i gelform. De ansökte om några minuter, och sedan tvättas bort med en svamp.

 • GRANITO-farfalla - ett företag som bedriver produktion av bordsskivor, fönsterbänkar av granit vätska. Kvaliteten på produkterna är försedd med material och utrustning från världsberömda tillverkare. Företaget strävar ständigt efter att förbättra teknik, förbättra teknisk prestanda.
 • "GRANIT" - företag som producerar dekorativa fyll GraniStone sten för framställning av flytande och klar att använda flytande komposition AquaGranit, tillverkade av isoftalsyra polyesterharts och akryl.
 • "Liquid Granit" - företaget för produktion av bordsskivor, trösklar fönster gjord av konstgjord sten, väggpaneler och foder för dörrar under granit.

 • MASTERCOMPOSIT - tillverkare av beläggningar och produkter tillverkade av konstgjord sten för GraniStone teknik.
 • ColGran - Företaget tillverkar ett flytande polyester sten 150 färger.
 • Hi-Macs - tillverkare - LG Corp. producerar sten, bestående av 70% naturmaterial, med utgångspunkt i akrylharts.

Varor av sten är flytande och vackert utseende, olika beslut om färg och konsistens. De är helt kombineras med efterbehandling material. Kvalitet, säkerhet och hållbarhet komplettera listan över fördelarna med detta material.

Tillverkning av flytande granit: Video

När ta hand om materialet att vara en ansvarsfull inställning till valet av rengöringsmedel, annars kommer det snabbt slits ut och deformeras. En annan nackdel med användningen av sten är en låg grad av harts vidhäftning till ytan, kan visas emellertid bubblor och delaminering. För att förhindra detta är det inte nödvändigt att behandla ytan. Orimligt höga priset på sten - en brist på köpare. Tillverkarna överskattade det, med hänvisning till tillverkningen, dåliga arbetsförhållanden och arbete.

Hur man startar produktionen av flytande granit komplektuschie och var man kan köpa?

Hur man startar produktionen av bordsskivor, etc. av vätskan och var man kan köpa granit blandning för att hälla och fyllning?

Hur man gör en flytande sten med händerna: teknik, rådgivning om tillverkning

Flytande sten med sina egna händer att göra är ganska enkel. Det är en modern efterbehandling material, som tillverkas av tekniken gör det möjligt att uppnå simulering av de produkter som framställs med uppkomsten av natursten. Detta namn beror på det faktum att den slutliga produkten är resultatet av polymerisationen av en multikomponent flytande komposition baserad på polyesterhartser. De resulterande material används i olika områden kan det vara efterarbete, fasadbeklädnad, såväl som produktion av sanitetsgods. Som ett resultat, kan produkten erhållas på följande sätt:

Den använder flytande sten med sina egna händer som du kan göra, och för dekoration av olika funktioner. Produkter få billiga, men mycket stark och formbar, att det ibland är nödvändigt. Detta är sant vid mot varandra vända ytor av oregelbunden konfiguration. Produktionen kan förvandlas till en lönsam verksamhet.

Produktion av flytande sten bänkskivor

Innan man börjar på produktion av flytande sten för bänkskivor, måste du bildas. Ytan i slutändan bör du få den högsta nivån, så basen bör göras stark. Detta beror på det faktum att lösningen inte bör driva sin vikt material. Du kan använda spån ark, som är monterade på ställningar eller getter.

Substratet behöver något för att täcka, så att efter härdning av bordsskivan skild från spånskivor. En bra lösning skulle vara användning av en polymerfilm. Den i ett stycke plåt är monterad på flera getter, strax efter tillverkningen kan börjar bildas. Det kan utföra ett antal toppar.

Nästa steg blir att beredningen av flytande sten för bänkskivor. Du kan använda cement-sand bas, till vilken ytterligare ingredienser tillsätts. Detta kan vara som fyllmedel sand och marmor chips och harts. Den näst sista komponenten verkar bindemedel.

Översikt av ytterligare egenskaper hos den flytande sten

Polyesterhartset är typiskt en del av den flytande sten, som är en polymer komposition. Det är kärnan i plast. Olika fyllmedel och komponenter ger detta materialspecifika egenskaper. Standardfärg har cirka 120 enheter. Vid behov kan materialet ges praktiskt taget vilken färg som helst, som kommer att vara oförändrade under en lång tid.

Om vi ​​lägger ingredienserna i polyesterhartset, kommer ytan efter polymerisation inte kräva praktiskt taget inget underhåll för att vara tillräckligt torkas av med en mjuk trasa indränkt med såpvatten. I de flesta fall, är fodret som används för förädling på inredningen, såväl som vid tillverkning av möbler.

Beläggningen är polymera, det härmar den naturliga färgen och texturen av ett material som, i motsats till naturliga, är segare och varm. Den producerar utmärkta bordsskivor och fönsterbrädor, som kan bildas i imitation av en betong eller tegelvägg.

Stenen försvinner inte i solen och har en hög slitstyrka. De trimma väggen nära diskbänken, som helt enkelt används i stället för de vanliga plattor. Trots att en sådan yta som påminner om granit, har en mer rimlig kostnad och lägre vikt. Produkterna är miljövänliga, de är resistenta mot mekanisk stress och extrema temperaturer inte utsätts för korrosion och repor omfattas inte vid intensiv användning. I strukturen av mediet bildas, som skulle vara lämplig för uppkomsten av patogena mikroorganismer. I bildandet av trä, är metall- och glaskomponenter ofta tillsättes för att fullborda stelnande av blandningen. Som en av de viktiga egenskaperna hos detta material tjänar sitt billighet.

Metoder för att tillverka smält granit

Flytande granit kan göras genom en av två tekniker. Den första innefattar användning av metoder för gjutning, medan den andra involverar sprutmetoden. Vid gjutning färdiga blandningen hälls på blanketter och tilläts torka, och sedan extraheras produkten, och nästa steg utföres deras bearbetning.

Flytande Granit kan göras mer och sprutmetod. I detta fall behöver sputtringstekniken på ytan av den flytande tjockleken stenskikt inte överstiga några millimeter. I sin tur är pollinering metoden delas in i två typer:

Den första metoden är som följer: ämnet appliceras till jorden, och, efter vänster tills den är torr. Sedan, genom ett förstoftningsförfarande på substratet, ett skikt av flytande sten, det utförs polering och slipning, men endast efter torkning. Flytande sten Manufacturing kan uttryckas i den omvända förstoftningsmetoden. Det används, om arbetet är inte en del av en möbel.

Artiklar är placerade på formytan av glas eller spånskiva, konturer konturer, och sedan ställa in en sida av en plast eller spånskiva. På ytan av släppmedlet skiktet anbringas, och sedan sprutas flytande sten. Efter dess partiella härdnings primer sprutas på ett lager av stenar inte lyste. Som ett resultat, att inte komma i form, som är fylld med polyesterharts. Efter polymerisationen, produkten extraherades.

tillverkning av flytande granit teknik ger för att följa vissa regler. Den första säger att förutsättningen för produktion måste bestå av två rum. Det första krävs för gjutning, medan den andra - för målning av den erhållna produkten. Temperaturen hålls vid 24 ° C, är ventilering krävs.

Liquid sten Manufacturing börjar med avfettning, den avlägsnas med damm och smuts. Innan den belagda basen tvättades med vatten och väl torkas. Alla skador och sprickor ska repareras. I nästa steg av blandningen framställes av en transparent gel coat med granulerna. är det således nödvändigt att använda förhållandet 2 till 1. Den första ingrediensen är ett polymert harts. Före sprutning vulkmedlet tillsättes. Den resulterande formuleringen appliceras till substratet. Detta kan göras genom att använda någon av två metoder som har beskrivits ovan. Ytan på den nya produkten som ska slipas och poleras.

Om du vill göra en flytande sten med sina händer, kan du försöka göra en kula. Han är mycket populär, särskilt med avseende på litium sina arter. Det är ett kompositmaterial som är baserat på polyesterharts. En ytterligare ingrediens verkar mineralfyllmedel. De kan dock vara kvartssand eller grus av marmor.

Beroende på vilken typ av hjälpämnen kommer att väljas, kan marmor erhållas i simuleringen följande arter av stenar:

Att producera flytande sten med händerna, måste du veta om det vissa funktioner. Bland andra bör belysa att materialet kan användas för dekoration, men det är en lätt, miljövänligt och flexibelt material av akrylpolymerer och smula av marmor. Sådana produkter kan även skäras med sax eller en kniv och stick på väggarna i stället för tapeter.

area ytterligare användning

Materialet har en helt slät sömlös yta, så det kan användas för beklädnad konstruktioner oregelbunden form, nämligen:

, Du måste förbereda sin utrustning innan en flytande sten:

Gjutnings former kallas också matris, men sprutan måste gelcoat. För blandning av kompositionen behöver fylla på en bländare, medan den smorda formen kommer borstar. marmor formen utförs på grundval av polyuretangummi. Matrix är hållbart och bristande tendens att deformeras, så är dyrt, men det betalar priset, eftersom produktionen har en hög lönsamhet.

Om du har startat produktion av flytande sten, är det nödvändigt att hålla sig till proportionerna. Till denna blandade polyester eller akrylharts med marmor chips, med användning av förhållandet av 4 till 1. Bindemedels ingrediensen kan använda cement eller murbruk eller puts. Men hartser används oftast, eftersom de ger hög hållfasthet.

Produkter av flytande sten nu används överallt. Det kan vara dekorativa element eller delar av möbler, såväl som fasadbeklädnadsmaterial. Det är anmärkningsvärt att de kan utföra på egen hand, som i hög grad kommer att spara. Dessutom är variationer av stenen i dag så mycket, och alla ingredienser kan hittas i butiken byggmaterial. Men produktionen är möjligt att göra på grundval av teknik som du vill ha mer än andra.

Flytande sten bänkskiva

Tekniken för produktion av olika efterbehandling material utvecklas hela tiden. Det finns nya sätt att avsluta ytor av olika produkter. En av dem, som har en förhållandevis lång tids användning, men den har hittat i denna tid i stor utsträckning - flytande sten.

Användningen av vissa kemiska komponenter och pigment gör praktiskt taget alla material för att få ännu med sina egna händer imitation stenytan.

Teknik prestanda yta är så enkelt att den lätt kan göras genom att själv med nödvändiga verktyg och material.

När individen fungerar för tillverkning av produkter baserade på flytande sten kan behöva följande verktyg:

 • Elektrisk borr;
 • kompressor;
 • Elektrisk sticksåg;
 • skruvmejsel;
 • Gun för sprutning;
 • Manuell grinder;
 • Handen Mill;
 • Pistol för smältlim;
 • Infästning för borrmaskiner - mixer;
 • Skrivbord.

 • Ark av flakeboards (kan vara ofodrad);
 • Ark fiberskivor;
 • glasfiber;
 • lera;
 • Kemisk harts, för allmänna ändamål;
 • fyllmedel;
 • Färg paste;
 • härdare;
 • aceton;
 • Varmsmält adhesiv;
 • kalcit;
 • Gelcoat.

du kan börja genomföra testprodukten efter beredning av alla komponenter i flytande berget och nödvändig utrustning. En lista över dem är stor. Denna fönsterbänkar och bänkskivor och badrum. För första färdigheter, försöka göra vissa inte komplex produkt, såsom bänkskivan för köksbordet.

Denna teknik har två huvudsakliga metoder för att få produkter - framåt och bakåt. I den första metoden, ytan av den färdiga artikeln eller förformen av spånskivor eller träfiberskivor produceras sprutning arbetskompositionen följt av torkning och målning. beläggningstjocklek är omkring två millimeter. Den höga skikttjockleken gör metoden dyrare. I detta fall kan en dekorativ effekt köpa färdiga produkter. Den andra metoden är mer hållbara, men kräver mindre förbrukning av dyra material. Låt oss dröja vid det.

För tillverkning av flytande sten bänkskivor med sina händer måste skära ut den ur ett ark av hårdpapp sticksåg två bitar som är större än fem millimeter på vardera sidan av det framtida produkt. De sedan limmas ihop. I fall av olika formulär anslutna delar av sina kanter bearbetas ytterligare. Sedan den erhållna preformen överförts till skrivbordet.

På bordet längs kanten hos förformen remsan är fäst arkmaterial - plywood, spånskivor eller plast, ange dem på kant och fixering smältning. Förformen avlägsnades från den resulterande matrisen, och skär fem millimeter på varje sida. Placera en framtida bänkskivor kantbeläggningen med lera och ge den formen av ett format mönster som upprepar formen på skäraren. För bättre separation av produkten tillverkad från ytan av bordet, är alla av den inre ytan av matrisen som behandlats med släppmedel. Efter sin absorption, utför följande operationer efter femton minuter.

Den framställda blandningen av komponenterna sprayas via pistolen på botten- och sidoytorna av matrisen. Skador sammansättning måste härda i en halvtimme. Sedan, för att öka dess styrka och hälldes vägbeläggnings glasfiber jord - hartsblandningen, färgpigment och utdrygningsmedel (kalcit). I översvämmade matris som tom tidigare klippa och bänkskivor prigruzhajut det jämnt. Efter stelning av jord och en halv timme laster avlägsnas, och slutligen arbetsstyckets yta primas med ett tunt skikt.

För att göra den resulterande dekorativa artikeln högst kanterna efter den slutliga härdningen slipat och blank yta och en halv timme slipmedel olika gryn och polerad.

Som framgår av artikeln, inte den ovan beskrivna tekniken inte kräver specialutrustning. Huvuduppgiften för hemarbetande beslutat att genomföra arbetet med flytande sten med händerna - förvärv av högkvalitativa förbrukningsartiklar och tillgången på tillräckligt arbetsutrymme, utrustad med ett ventilationssystem.

Kära läsare, kommentera en artikel, ställa frågor, prenumerera på ny publikation - Vi är intresserade av din åsikt 🙂

Poster som kommer att vara av intresse för dig:

Ställ en fråga eller lämna en kommentar

Copyright © 2015 nashakrepost.ru återkoppling och förslag skickas till adressen [email protected]

Material av webbplatsen skyddas av upphovsrätt. Kopiering av material är tillåtet endast när du placerar direktlänkar till webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 6 =