Flytande sten bänkskivor

Vi tillverkar med sina egna händer av artificiell sten bänkskivor

Konstgjord sten - är en praktisk och billigt material, som ofta används i otdelke.Podobnye material gör det möjligt att ge köket en respektabel och tilltalande utseende, och de skiljer sig i styrka, hållbarhet och motståndskraft mot vlagi.V denna artikel kommer vi att tala om för dig hur man gör en bordsskiva med sina egna händer.

Vad göra? Kortfattad beskrivning av materialet

Konstgjord sten är ett kompositmaterial som är gjord av olika fyllmedel, bindande harts och pigment av naturligt ursprung. Dess typ kommer att bero på vilken typ av harts som används. Mycket populär Corian, som är hållbar och motståndskraftig mot olika kemikalier.

Tidigare kostnaden för denna konstgjorda material var hög, och arbeta med honom representerade vissa svårigheter, men nu på marknaden kan hitta en flytande akryl, som är enkel att använda och ger dig möjlighet att självständigt genomföra högkvalitativa kök bänkskivor.

från dess fördelar notera följande:

 • Full miljövänlighet.
 • Lättskött.
 • Underhåll.
 • Mängd olika färger.
 • Lång livslängd.
 • Styrka.
 • Vattenbeständighet.
 • Prisvärd.

Samtidigt bör det noteras förekomsten av vissa brister. Detta är främst tendens att utseendet på ytan skav, repor och flis. Därför undvara en sådan yta skall vara noggrant och exakt. Det är dock möjligt att utföra reparationer på egen yta, återställa sitt ursprungliga utseende.

tillverkning av konstgjord sten bänkskivor Teknik

en bänkskiva tillverkningsteknik är inte särskilt svårt, därför fullt kapabla att utföra sådant arbete på egen hand. För att göra detta behöver du akryl- och enkla material. För att genomföra detta arbete, var och en av oss kan, även om det inte har relevant erfarenhet av reparationer.

För sin tillverkning med sina egna händer, behöver du följande:

 • Tvåkomponentlim.
 • Vattenfast plywood, som används som ett substrat.
 • Konstgjord blad sten.

Av de verktyg du behöver:

Innan vi går direkt till reparationsarbetet ska definiera utseendet bänkskivor och dess dimensioner. måste mäter ledigt utrymme på diskbänken i köket, och sedan utföra en detaljerad ritning med detaljerade noggranna beräkningar.

I så fall, om plåtmaterialet som används kan rekommendera dig följande dimensioner. Längd - 76 cm bredd - 60 cm. Höjden av ändarna - 36 mm. Lister och stötfångare utförs upp till 7 centimeter. Fördjupningarna för hällen och sänkor driva en router, bildas sedan manuellt nazhdachkoy behandlad kant hål.

Plywood remsor skars ungefär 8 centimeter bred. Sådana remsor kommer därefter bilda ramen. Plywood utförs svarande mot ramen, som klistras på tätningsmedlet skurna och bearbetade "yta" av stenen. Ändarna av plattmaterialet bör okleit dekorativa kanter eller band.

Det rekommenderas omedelbart före fastsättning av plywood bänkhandtaget kant sander, som helt kommer att ta bort grader och mindre skador.

Att sten bänkskivor platta av material är komplex, så denna teknik i dag är inte utbredd. De flesta husägare föredrar akryls vätska, är lätt att använda och ger dig möjlighet att utföra detta arbete med sina händer.

Akryl vätska sten bänkskiva

Den flytande akryl sten - det är extremt enkel, billig och miljövänligt material, som tillåter dig att göra den ursprungliga utseende kök bänkskivor. En husägare kan enkelt köpa färdiga flytande material eller göra sina egna händer.

Produktionen av en sådan sten bänkskivor kan utföras framåt och bakåt sätt. Vid användning av den direkta metoden kommer att krävas för att göra de tomma ark av spånskivor eller fiberskivor, och sedan "flytande sten" anbringas på arbetsstycket från en pistol. Filmtjocklek är omkring två centimeter. Kommer bara vänta på stelning och utföra polering med lämplig slipmaskin manuellt fint sandpapper.

Med användning av omvänd tillverkningsmetod är mer arbetsintensiv, men materialåtgången reduceras avsevärt. I det här fallet måste du göra förberedelser från fiberboard, som är 5-6 mm större än dimensioner framtida bänkskivor. Sådan förform bör limmas med ett epoxilim, sedan skära ut öppningar motsvarande hällen och skalen limma längs konturen av arbetsstycket från plywood och bearbeta dem slipmaskin.

Made preform installeras i köket, är installerat VVS, sedan smort lera tillgängliga platser. kommer bara sprutvätska sten, som utförs i full överensstämmelse med instruktionerna. Den blandade kompositionen härdar snabbt, så du måste agera snabbt och korrekt. Rekommenderas bildas över arbetsstycket som glasfiber och utför sputtring. Detta kommer att ge den nödvändiga strukturella styrkan.

därefter, yta slipas, malas kant, och är anpassad till arbetsbänken nivå om nödvändigt. Allt sådant arbete är inte svårt, därför att göra sina egna händer som en möbel inga svårigheter.

Hur skulle noga du inte har använt en bordsskiva, med tiden på henne visas mikroskopiska marker, sprickor och andra skador. Reparation av artificiella stenytor är inte svårt som möjligt för att återställa det ursprungliga utseendet av ytan av köket.

I syfte att eliminera de stora chips och sprickor måste avfetta det skadade området och något vidga sprickan och fylla den med ett två-komponentslim. Efter härdning av limmet hålls slipning och handpolerad yta.

Små fläckar och ytliga repor kan poleras med sandpapper. För denna första användningen nazhdachku med stora korn, så småningom flyttar till liten kornstorlek. Ytterligare polering yta kan utföras med hjälp av en speciell borr och en tusch.

Om så krävs för att avlägsna fläckar och blåsor, sedan använda routern defekta partiet skärs ut, varefter det vätskeformiga materialet från återstoden hälldes plåstret. Det kommer bara att behöva vänta på stelning av materialet, för att utföra polering och polering den reparerade bänkskivan.

Tillverkning av sten bänkskivor med händerna är inte svårt, så att du kan utföra arbetet i sina egna händer. Med hjälp av vätska gör att sten Original starka och hållbara kök bänkskivor, med rimliga priser av sådant material kraftigt reducerar kostnaden för husägare. Om det behövs, kommer du att kunna utföra reparationen av ytan genom att återställa det ursprungliga utseendet.

Mina kära läsare!

Med stort intresse, Jag läser alltid dina kommentarer mina artiklar. Om du har några frågor, tveka inte att fråga dem, lämna, Vänligen dina recensioner i form nedan. Din åsikt är mycket viktigt för mig. Tack vare din kritik och tacksamhet jag kan göra den här bloggen mer användbar och intressant.

Jag skulle vara mycket tacksam om du Betyg denna publikation och dela den med dina vänner. Gör det enkelt genom att klicka på de sociala nätverken knapparna ovan. Gillade artikeln inte glömma Bokmärk och prenumerera nya blogg publicering.

God eftermiddag, alla! Jag vill skryta lite, nyligen köpt hans fru Bordsskivor av konstgjord sten akryl. Fru bara nöjd med det.

Välj de företag som gör dessa ytor var många, beslutat att stanna vid Homelion och inga misstag.

I själva verket, att hitta en bra bordsskiva av sten är inte så lätt. Vladislav säg hur du tyckte att det här Hamleon om vilka du säger här? All Internet paus, till ingen nytta.

Hur man gör en flytande sten med händerna: teknik, rådgivning om tillverkning

Flytande sten med sina egna händer att göra är ganska enkel. Det är en modern efterbehandling material, som tillverkas av tekniken gör det möjligt att uppnå simulering av de produkter som framställs med uppkomsten av natursten. Detta namn beror på det faktum att den slutliga produkten är resultatet av polymerisationen av en multikomponent flytande komposition baserad på polyesterhartser. De resulterande material används i olika områden kan det vara efterarbete, fasadbeklädnad, såväl som produktion av sanitetsgods. Som ett resultat, kan produkten erhållas på följande sätt:

Den använder flytande sten med sina egna händer som du kan göra, och för dekoration av olika funktioner. Produkter få billiga, men mycket stark och formbar, att det ibland är nödvändigt. Detta är sant vid mot varandra vända ytor av oregelbunden konfiguration. Produktionen kan förvandlas till en lönsam verksamhet.

Produktion av flytande sten bänkskivor

Innan man börjar på produktion av flytande sten för bänkskivor, måste du bildas. Ytan i slutändan bör du få den högsta nivån, så basen bör göras stark. Detta beror på det faktum att lösningen inte bör driva sin vikt material. Du kan använda spån ark, som är monterade på ställningar eller getter.

Substratet behöver något för att täcka, så att efter härdning av bordsskivan skild från spånskivor. En bra lösning skulle vara användning av en polymerfilm. Den i ett stycke plåt är monterad på flera getter, strax efter tillverkningen kan börjar bildas. Det kan utföra ett antal toppar.

Nästa steg blir att beredningen av flytande sten för bänkskivor. Du kan använda cement-sand bas, till vilken ytterligare ingredienser tillsätts. Detta kan vara som fyllmedel sand och marmor chips och harts. Den näst sista komponenten verkar bindemedel.

Översikt av ytterligare egenskaper hos den flytande sten

Polyesterhartset är typiskt en del av den flytande sten, som är en polymer komposition. Det är kärnan i plast. Olika fyllmedel och komponenter ger detta materialspecifika egenskaper. Standardfärg har cirka 120 enheter. Vid behov kan materialet ges praktiskt taget vilken färg som helst, som kommer att vara oförändrade under en lång tid.

Om vi ​​lägger ingredienserna i polyesterhartset, kommer ytan efter polymerisation inte kräva praktiskt taget inget underhåll för att vara tillräckligt torkas av med en mjuk trasa indränkt med såpvatten. I de flesta fall, är fodret som används för förädling på inredningen, såväl som vid tillverkning av möbler.

Beläggningen är polymera, det härmar den naturliga färgen och texturen av ett material som, i motsats till naturliga, är segare och varm. Den producerar utmärkta bordsskivor och fönsterbrädor, som kan bildas i imitation av en betong eller tegelvägg.

Stenen försvinner inte i solen och har en hög slitstyrka. De trimma väggen nära diskbänken, som helt enkelt används i stället för de vanliga plattor. Trots att en sådan yta som påminner om granit, har en mer rimlig kostnad och lägre vikt. Produkterna är miljövänliga, de är resistenta mot mekanisk stress och extrema temperaturer inte utsätts för korrosion och repor omfattas inte vid intensiv användning. I strukturen av mediet bildas, som skulle vara lämplig för uppkomsten av patogena mikroorganismer. I bildandet av trä, är metall- och glaskomponenter ofta tillsättes för att fullborda stelnande av blandningen. Som en av de viktiga egenskaperna hos detta material tjänar sitt billighet.

Metoder för att tillverka smält granit

Flytande granit kan göras genom en av två tekniker. Den första innefattar användning av metoder för gjutning, medan den andra involverar sprutmetoden. Vid gjutning färdiga blandningen hälls på blanketter och tilläts torka, och sedan extraheras produkten, och nästa steg utföres deras bearbetning.

Flytande Granit kan göras mer och sprutmetod. I detta fall behöver sputtringstekniken på ytan av den flytande tjockleken stenskikt inte överstiga några millimeter. I sin tur är pollinering metoden delas in i två typer:

Den första metoden är som följer: ämnet appliceras till jorden, och, efter vänster tills den är torr. Sedan, genom ett förstoftningsförfarande på substratet, ett skikt av flytande sten, det utförs polering och slipning, men endast efter torkning. Flytande sten Manufacturing kan uttryckas i den omvända förstoftningsmetoden. Det används, om arbetet är inte en del av en möbel.

Artiklar är placerade på formytan av glas eller spånskiva, konturer konturer, och sedan ställa in en sida av en plast eller spånskiva. På ytan av släppmedlet skiktet anbringas, och sedan sprutas flytande sten. Efter dess partiella härdnings primer sprutas på ett lager av stenar inte lyste. Som ett resultat, att inte komma i form, som är fylld med polyesterharts. Efter polymerisationen, produkten extraherades.

tillverkning av flytande granit teknik ger för att följa vissa regler. Den första säger att förutsättningen för produktion måste bestå av två rum. Det första krävs för gjutning, medan den andra - för målning av den erhållna produkten. Temperaturen hålls vid 24 ° C, är ventilering krävs.

Liquid sten Manufacturing börjar med avfettning, den avlägsnas med damm och smuts. Innan den belagda basen tvättades med vatten och väl torkas. Alla skador och sprickor ska repareras. I nästa steg av blandningen framställes av en transparent gel coat med granulerna. är det således nödvändigt att använda förhållandet 2 till 1. Den första ingrediensen är ett polymert harts. Före sprutning vulkmedlet tillsättes. Den resulterande formuleringen appliceras till substratet. Detta kan göras genom att använda någon av två metoder som har beskrivits ovan. Ytan på den nya produkten som ska slipas och poleras.

Om du vill göra en flytande sten med sina händer, kan du försöka göra en kula. Han är mycket populär, särskilt med avseende på litium sina arter. Det är ett kompositmaterial som är baserat på polyesterharts. En ytterligare ingrediens verkar mineralfyllmedel. De kan dock vara kvartssand eller grus av marmor.

Beroende på vilken typ av hjälpämnen kommer att väljas, kan marmor erhållas i simuleringen följande arter av stenar:

Att producera flytande sten med händerna, måste du veta om det vissa funktioner. Bland andra bör belysa att materialet kan användas för dekoration, men det är en lätt, miljövänligt och flexibelt material av akrylpolymerer och smula av marmor. Sådana produkter kan även skäras med sax eller en kniv och stick på väggarna i stället för tapeter.

area ytterligare användning

Materialet har en helt slät sömlös yta, så det kan användas för beklädnad konstruktioner oregelbunden form, nämligen:

, Du måste förbereda sin utrustning innan en flytande sten:

Gjutnings former kallas också matris, men sprutan måste gelcoat. För blandning av kompositionen behöver fylla på en bländare, medan den smorda formen kommer borstar. marmor formen utförs på grundval av polyuretangummi. Matrix är hållbart och bristande tendens att deformeras, så är dyrt, men det betalar priset, eftersom produktionen har en hög lönsamhet.

Om du har startat produktion av flytande sten, är det nödvändigt att hålla sig till proportionerna. Till denna blandade polyester eller akrylharts med marmor chips, med användning av förhållandet av 4 till 1. Bindemedels ingrediensen kan använda cement eller murbruk eller puts. Men hartser används oftast, eftersom de ger hög hållfasthet.

Produkter av flytande sten nu används överallt. Det kan vara dekorativa element eller delar av möbler, såväl som fasadbeklädnadsmaterial. Det är anmärkningsvärt att de kan utföra på egen hand, som i hög grad kommer att spara. Dessutom är variationer av stenen i dag så mycket, och alla ingredienser kan hittas i butiken byggmaterial. Men produktionen är möjligt att göra på grundval av teknik som du vill ha mer än andra.

Olika typer av konstgjord sten bänkskivor.

Bordsskivor av konstgjord sten De är mycket populära och efterfrågade. Och detta är förståeligt, eftersom den konstgjorda stenen kombinerar de bästa egenskaperna hos natursten, och i den praktiska tillämpningen med överträffar den naturliga analoga. Och kostnaden för Bordsskivor av konstgjord sten lägre än den för natursten. Hittills finns det flera typer av konstgjord sten, respektive, och typer av bänkskivor gjorda av konstgjord sten: Akryl sten, agglomerat, cast-sten eller en vätska.

Produktionen av bänkskivor akryl är en komplicerad process. Det underlag som används vid framställning av akryl Bordsskivor av konstgjord sten Det är ett pulver av vit lera. Som ingår i de stenakrylpolymerer och akrylharts förlänings viskositet. Pigment tillåter bänkskivor mängd olika färger. Akryl sten kan känna igen kompositionen, om kompositen innefattar ett mineralfyllmedel och ett akrylharts, är det akryl konstgjord sten.

Fördelar med toppar akryl.

 • Ett brett utbud av färger och en presentabel utseende.
 • Inga sömmar i de mest skiftande och komplicerade former. Seamless teknik ger en enda monolitisk utseende artificiella sten bänkskivor olika storlekar och konfigurationer.
 • Bänkskivor gjorda av akryl stenar är hållbara, fuktresistent, hygienisk, resistent mot stötar.
 • Enkelt underhåll och rengöring, tvättades med tvålvatten.
 • En möjlighet att göra samma sink som bänkskivan och att integrera det med inga synliga sömmar.
 • Ytan på akryl sten bänkskiva kan repareras med reparations plats kommer att vara helt osynlig.

Nackdelar med toppar akryl.

 • Installera en bänkskiva personal bör
 • Ytan av akryl bänkskiva rädd för höga temperaturer. Heta kastruller ska placeras på en särskild monter, eller kan lämna spår på Bordsskivor av konstgjord sten.
 • Bänkskivor av akryl sten kan inte tvättas hårda svampar eller slipande rengöringsmedel kan repa.
 • Det höga priset.

bänkskivor av akryl

Köksbänkar av agglomerat är inte så lätt att skilja från naturliga bänkskivor sten. Agglomerat av 90-95% består av naturliga stenskott: kvartsit, granit, marmor och andra stenar av sedimentära bergarter. Dessutom ingår i detta artificiella sten bänkskivor är bindemedelshartser, fixeringsmedel, färggivande pigment och fina tillsatser.

toppen gjord av agglomerat

Fördelar med agglomererade toppar.

 • Bordsskivor av agglomerat ser bra ut, har en bred färgskala och är mycket lik produkter tillverkade av natursten.
 • Dessa bänkskivor är mycket hållbara och motståndskraftig mot mekanisk skada.
 • Miljövänlig, hygieniskt, inte avger radioaktivitet.
 • Agglomerat kan motstå höga temperaturer, resistent till livsmedelssyror och färgämnen, vattenbeständighet.
 • Bordsskivor av konstgjord sten lätt att rengöra och inte behöver särskild vård.

Nackdelar toppar av agglomeratet.

 • Installation och reparation, om nödvändigt, en bänkskiva bör lita enbart till proffs.
 • Förekomsten av sömmar, även om professionell installation är mycket svårt att se dem.
 • Det höga priset.

agglomerera i köket

Bordsskivor av flytande sten idag är också ganska vanligt visa bänkskivor gjorda av konstgjord sten. Flytande Stone Facing - ytmaterialet innefattar den dekorativa fyllmedel - färgade pelletar av olika storlekar och polymera bindemedel. För sprutning nödvändigtvis behöver en bas, såsom spånskiva eller MDF. Tjocklek på injektions sten kan vara 3 till 15 mm.

Flytande sten bänkskiva

Fördelar med flytande sten bänkskivor.

 • Bänkskivor av sten vätska tilltalande vid beröring, har ett tilltalande utseende och en rik palett av färger.
 • Flytande Stone är miljövänlig och icke brännbart material.
 • Dessa bänkskivor slagtålig, kemiskt stabil, vattenbeständig, motståndskraftig mot olika typer av fläckar, är inte föremål för föda mögel och mjöldagg.
 • Bilda en enda integrerad bänkskivan ger möjlighet sömlös anslutning.
 • Bordsskivor av konstgjord sten ge efter för reparation och restaurering.

Nackdelar med flytande sten bänkskivor.

 • Ganska tunt vätskeskikt av sten 3-4 mm, tryckt på basen kan spricka med tiden.
 • Beställning av flytande sten bänkskivor behöver bara pålitliga, beprövade producenter. Dålig bänkskiva tillverkad av skrupelfria tillverkare kan inte bara snabbt förlorar sitt ursprungliga utseende, men också att vara farliga för hälsan, eftersom vissa dyra ingredienser kan ersättas av en billig och ganska giftiga ämnen.
 • Inom några månader flytande sten kan andas lite obehaglig lukt av styren (polyesterharts lösningsmedel). I ett väl ventilerat rum lukten avdunstar snabbare.

Konstgjord sten i köket De är inte bara används för framställning av bänkskivor, men också för tillverkning av diskbänkar, väggpaneler, flyttbara lådor, fronter, hyllor, omslag och mycket mer.

Feedback (C) 2014-2018 Alla helt eller delvis kopiering av material är tillåtna endast med den aktiva länken till köket projektet. | sitemap

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 4 =