Flytande golv med händerna video

Hur att hälla flytande golv: instruktion för nybörjare

Flytande golv är en av de typer av spackel, för framställning av självutjämnande blandningar som används. Ett av de särskiljande egenskaperna hos en sådan yta - minsta möjliga tjocklek (av 3,5 mm).

Namnet på den flytande golvet var på grund av arten av sin produktion: han inte planka som mattor eller parkett, och den är fylld. Du kan också träffa och ett sådant namn som en flytande linoleum. Det är ingen tillfällighet, eftersom den yttre sidan i det slutliga tillståndet av självnivellerande golv är mycket lik linoleum, och känns - de släta plattor, men smidig och utan sömmar.

Sammansättningen av blandningen för en kopplare lösning innehåller:

 • Fraktionerad sand;
 • cement bindemedel;
 • polymertillsatser;
 • mineralfyllmedel.

Cement självnivellerande golv är utformad för beredning av ytor för efterbehandling, sedan lägga ett laminat, parkett och andra material på den. En fördel med denna beläggning är användningen av sammansättningen för att inrätta ett "varmt golv".

Cementgolvet ger styrka och motståndskraft mot fuktabsorption. Bra kopplare som klargörs genom den teknik är inriktade mot horisontalplanet.

Cementkompositionen har god ångpermeabilitet och vidhäftning till substratet. Det är billigt, lätt att använda och miljövänligt material som tål temperaturförändringar.

Cementblandning i vilken det inte finns några tillsatser, deras enastående prestationsegenskaper, men för att ge den flytande kompositionen av självutjämnande och textur, behöver en hel del vätska, som ger den krympning av beläggningen och följaktligen minskar dess styrka. På samma gång, löses detta problem cement och akrylgolvfyllmedel och spackel med andra polymerer och tillsatsmedel.

Sådana formuleringar är billiga, så de är nu ganska hög efterfrågan. Genom att köpa blandningen är det alltid nödvändigt att studera deras ingredienser för självutjämnande golv, att veta exakt vilket märke av cement är verkligen lämpar sig för byggandet av dessa verk.

Sorter av självnivellerande golv:

 • cement och akryl;
 • epoxi;
 • polyuretan;
 • metylmetakrylat;
 • Självnivellerande golv 3D.

För lokaler optimal alternativet är en polyuretan golv, och alla andra är mer lämpade för produktion.

Cement-akryl självutjämnande golv

Sammansättningen av beläggningen innefattar ett polyakrylat-sampolymer, höghållfast cement och ballast. Ursprungligen akryl cement golv utvecklats för anläggningar av livsmedelsindustrin, där golven utsätts ständigt för utspilld vätska, rörelse lastbilar med last och desinfektion.

Cement-akryl våningen mycket motståndskraftig mot stora volymer av vätska, och tvättar de kemiska lösningarna, intensiv nötning och mekanisk påfrestning.

Den matta ytan av golvet skiljer förhöjda halksäkra egenskaper, det är inte föremål för delaminering även i de fall då i betongsprickor. Denna typ av självnivellerande golv nöjd och utanför och inne i byggnader, och frysar.

 • stor tjocklek (8-12 mm);
 • inte delaminera från basen;
 • inte kräver noggrann inriktning av basen;
 • inte halka.

nackdel: anordning komplexitet.

Beläggning, baserad epoxiharts. Det är möjligt att arrangera på trä, metall och betong underlag. Ett tunt skikt av epoxi sömlös självnivellerande golvet är mycket motståndskraftig mot nötning, kemisk attack salter, alkalier, syror, oljor, etc.

Med fördel är sådana beläggningar anordnade i industriella situationer där en hög sannolikhet för kemisk exponering, till exempel, i de farmaceutiska och livsmedelsindustrin. anses också vara helt enkelt oersättliga i avtotsehah golv, garage, tvättstugor, parkeringsplatser och laboratorier, som ofta spiller olika vätskor.

 • miljövänlighet, som medger användning av beläggningen i ett bostadsområde;
 • praktiska;
 • lätthet av vård;
 • utmärkt beständighet mot aggressiva kemiska föreningar.
 • hög slitstyrka;
 • möjligheten att skapa en dekorerad beläggning.
 • svag elasticitet, exklusive möjlighet till applicering i områden där en chock deformation är möjlig och substratrörelse.

Denna beläggning är vanligast i privata konstruktion på grund av sin elegans, lätthet och hållbarhet. I polyuretan största styrka och nötningsbeständigheten hos alla polymerer. Denna vattentäta golv, motståndskraftig mot stötar och nötning, är det ofta används i detaljhandeln, lager- och industrilokaler. Tänk på fördelarna och nackdelarna med självutjämnande golv av polyuretan.

 • värmebeständighet;
 • hygien;
 • hållbarhet;
 • lätthet;
 • styrka.
 • låg fuktighet;
 • behovet av noggrann beredning av substratet;
 • hög materialförbrukning.

Metylmetakrylat självnivellerande golv

Denna grupp av föreningar baserat på metyl metakrylhartser. Denna universella täckning som används på industriella objekt de mest olika områden.

Methylmethacrylic blandningen som används för golv i lokaler, utomhus såväl som i frysar.

Specifikationer och prestanda för dessa hartser varierar beroende tillsatser som modifierar utgångsmaterialet. Till exempel, är det möjligt att ändra graden av hårdhet eller flexibilitet hos beläggningen, samt värmebeständighet och beständighet mot aggressiva miljöer.

 • möjlighet anordnings temperaturer under noll;
 • hög härdningshastighet;
 • UV-beständighet och temperaturförändringar.
 • hög bota, som kräver professionell och snabb installation;
 • stark lukt, så att anordningen skall utföras i väl ventilerade områden.

Det är en modern trend som är populär runt om i världen i dag. en sådan beläggningsanordning innefattar ett speciellt material, på vilken ritning appliceras, samt en transparent självnivellerande beläggning. Den största fördelen med polymer 3D golvet ligger i dess estetik och exklusiv design och samtidigt behålla alla kvaliteter av självnivellerande golv. Hur man gör installationen av påfyllnings 3D golvet med sina händer, läsa i en särskild artikel.

Hur man gör en flytande golv med händerna

Det första steget är att beräkna flödeshastigheten hos polymerblandningen. Det bestäms av tjockleken och området för framtida golvet. Till exempel, 1 sq. behövs mätare beläggningstjocklek av ca 1 mm per liter färdig komposition.

Volym multiplicerat med densiteten av blandningen så köpa billiga grejer - betyder inte att spara pengar. Ofta tillverkare lägger fyllmedel i formuleringar svårt, och detta ökar materialåtgången. så att Om du vill spara, sedan konsultera med professionella byggare. Framför allt gör kvartssand det möjligt att minska materialförbrukningen nästan fördubblats.

När enheten och sedan varje typ av självnivellerande golv sina egna egenskaper. Av stor betydelse under installation är luftfuktighet och temperatur, och sedan, tillståndet hos ytan av substratet.

Dessutom till stor del självutjämnande golvkomposition bestäms av typen enhet teknik, i allmänhet, är kretsen nästan samma. Basen innan man häller kompositionen noggrant rengöras och sedan förberedas. Vid behov måste den vara fri från fett. Glöm inte att ta bort från ytan alla fel.

Grundläggande komposition framställd i förväg för att hällas på ytan och sträck skrapan. När en piggroller för att avlägsna luft. När sammansättningen har hårdnat, är det nödvändigt att skära expansionsfogar, då de är fyllda med tätningsmedel. Slutföra processen inlopps staplingsapparaten golvfinish.

Anpassningen av flytande golv: video

Självnivellerande golv - det är ett utmärkt val för en modern lägenhet eller ett hus på landet. Miljövänligt material är enkel arrangemang och dess livslängd är inte mindre än fyrtio år.

"Sexturister" kunskapsbas

att skapa varma golv.

All rights reserved. Kopiering av information är endast tillåten

med obligatoriskt angivande av författare och en aktiv länk till vår hemsida.

Hur att hälla flytande golv utan någon extra ansträngning?

Från författaren: Hej, våra älskade läsare! Idag visar vi hur man fyller det flytande golvet. Steg för steg för att göra det här jobbet kan du skapa en helt plan yta för efterföljande installation täckfärg. Dessutom kan självutjämnande golv själva fungera som en dekorativ beläggning, blir ett slags "highlight" av interiören. Vill du snabbt lära sig att göra sina hem en ö av komfort i flödet av vardagen? Följ våra råd och du kommer att lyckas!

Flytande (fluid) golv representerar en species av täckande, för framställning av självutjämnande blandningar som används. Hem för de utmärkande dragen hos en sådan yta - dess minsta tjocklek är bara 3,5 mm. Bland de självutjämnande föreningar, som kan väljas för att skapa en plan yta med händerna, kan du träffa dessa sorter:

 • torra cementbaserade kompositioner färdiga för användning;
 • Akryl cementblandning - som ursprungligen utvecklades för att ordna golv inom livsmedelsindustrin på grund av styrkan och motståndet mot hushållskemikalier (tvättmedel, rengöringsmedel, desinfektionsmedel). Om så önskas, kan de användas för vanliga byggnader;
 • epoxiharts - ett bra val för att hälla på betong, trä, metall bas;
 • metylmetakrylat - motstå ogynnsamma förhållanden, kan användas för att anordna frilufts kön;
 • Polyuretan - det bästa alternativet för användning i bostäder, olika maximal hållbarhet och styrka av alla polymerer.

Tillsats av någon av följande blandning av flytande glas golv, kan du få en mer hållbar och motståndskraftig mot fukt kompositionen. De framställs helt enkelt, är den torra blandningen sättes till vatten i den mängd som anges i instruktionerna. Sedan kan den resulterande lösningen sprids över ett trä eller annat tidigare framställd yta.

Det resulterande skiktet utjämnas genom inverkan av tyngdkraften, så det finns inget behov av att installera beacons. Alla små oregelbundenheter i underlaget kommer att jämnas ut, och inom några dagar kommer du att vara redo ganska golvvärme. Som ni ser, det finns inget alltför komplicerad i denna teknik. Så var börjar man? Läs mer för att ta reda på.

Före sex konjak i köket eller i ett annat rum, måste du göra en del förarbete. Dessa inkluderar:

 1. Förvärv av självutjämnande blandning. Självutjämnande golv kan tillverkas för användning både som en grov bas och efterbehandling. Noggrant studera den information som anges på förpackningen, och väljer de produkter med dessa egenskaper (tilldelningsblandningen medan härdning, den maximala skikttjocklek, "viabiliteten" -lösning) är mest lämplig för dig.
 2. Urval av nödvändiga verktyg och material, som inkluderar: en spatel, en rulle 2 (nål och normal), en borste, en hink för en blandning med en borrmunstycke, roulette, nivå, små och stora i allmänhet primer vald blandning utjämning.
 3. Framställningen av basen. utföra följande steg:
  • Rengöra ytan av de färgrester andra gamla beläggningar, mastix tätning urtaget;
  • avlägsna damm och mindre nedsmutsning. Du kommer att behöva utföra våtrengöring eller vakuum noggrant bas;
  • i närvaro av oljiga fläckar på sin yta måste avlägsnas genom speciella avfettningskompositioner;
  • med användning av en konventionell rull applicera ett skikt av primer som behövs för bättre vidhäftning med baslösningen.
 4. Förbered rummet. För detta ändamål, bör det skapa en temperatur av från 10 till + 25 ° C. Håll också i minnet att när man arbetar med självutjämnande föreningar och under stelnings oacceptabla utkast, så att alla fönster och dörrar måste hållas stängd.
 5. Bered en lösning av strikt följa instruktionerna på förpackningen. Fyllkapacitet av vattnet, tillsätt sedan torr blandning i nämnda proportion. Blanda med en borr med en bifogad fil, låt stå några minuter, sedan blanda igen. Den resulterande plastlösning färdig för användning under i genomsnitt 20 minuter, varefter den börjar att förlora sina egenskaper.

Har du fler frågor? Lär dig mer om detaljerna i reparation med egna händer dig en byggare med 17 års erfarenhet av informativ video tutorials, där han delar yrkeserfarenhet.

Skapa en plan yta kommer att hjälpa den föreslagna steg för steg instruktioner. Förutom tvivel och osäkerhet, Komma igång:

 • fylla en smal remsa av självnivellerande föreningar, som börjar med den förnuftiga sidan av rummet;
 • enhetligt stretch spatel lösning, sedan gå därpå piggroller för att avlägsna luftbubblor och likformig fördelning av blandningen;
 • pour andra remsa parallell med den föregående (senast tjugo minuter) och upprepa alla steg i behandlingen - en spatel och en nålvals. Är det nödvändigt att de två delarna är likformigt blandad lösning;
 • fortsätter att hälla en remsa av ett band och utföra distributionsverksamhet, arbeta dig fram till utgången;
 • torkning av lösningen kommer att ske inom 9-10 timmar, men längre arbeta på grundval av den mottagna kommer du att kunna tillbringa bara några dagar;

Du vill försöka skapa sin egen tredimensionell bild på golvet? Denna lösning kommer att göra ditt rum är verkligen unik. För detta ändamål den valda bilden ut på speciell film, montera den på grundval av den mottagna, häll sedan den genomskinliga täck. Nödvändigtvis gå därpå rulle med små nålar.

Som ni kan se, i skapandet av självnivellerande golv, liksom i andra fall finns det inga oviktiga detaljer. Men genom att göra alla åtgärder noga, i följd, kan du vara med rätta stolta över resultaten. Video "Hur man gör en plan yta med händerna" kommer att hjälpa dig att bli inspirerad att utföra arbeten och bli ett riktigt proffs!

Vi ser fram emot era kommentarer och feedback om hur intressant var denna artikel är för dig. Prenumerera på vårt nyhetsbrev om du vill fortsätta att hålla dig uppdaterad nyheter om reparationsarbetet med sina händer, dela information med dina vänner - kanske det kommer att hjälpa dem att fatta beslut om förändringar i det inre av hans hus. Vi ses snart!

Artikeln var användbar? Tipsa en vän

Flytande golv med sina händer

Bild från: kakpravilnosdelat.ru

Dessa hantverkare, som i vårt land finns det otaliga föredrar att göra allt med sina egna händer, samtidigt som du sparar familjens budget, men också att reda ut den invecklade även de finaste byggnaden, för allmän utbildning. Men pokleit tapeter och göra en 3-D golv självnivellerande, som de säger, två stora skillnader. Men med en stark önskan, kan inte ens en professionell lära sig att producera de mest komplexa processer, än mindre förstå hur man korrekt hälla ett flytande golv, och i ännu högre grad, desto mer att det inte finns någonting för svårt här är faktiskt inte.

Grundläggande kunskaper: Klassificering av flytande beläggningar, deras typer och slag

Väl inne i lägenheten eller huset reparation börjar väcker oundvikligen frågan om golv, varav idag marknaden erbjuder otroligt många positioner. Nyligen har dock fler och oftare konsumenter föredrar självutjämnande golv, på grund av deras särskilda hållbarhet, enkel installation, och den relativa billighet i jämförelse med till exempel trä och även laminat. Dessutom kan självutjämnande ytan vara bara två separata arter, är en polymer eller mineral, alla kan välja efter sina egna preferenser.

Flytande linoleum, som i huvudsak är en självutjämnande golv, som kallas mineral, men oftare, en polymerbeläggning, som appliceras genom att hälla och utflytning. Ytan måste resultera i en jämn och perfekt plan. I utseende dessa beläggningar är mer påminner om den redan nämnda linoleum, men beröra ett golv är mer som en bricka.

För att skingra alla tvivel, och tydligt förstå vad som är flytande golv, fotoredigering (likör) och fått det slutliga resultatet inte anser förhindra. Dessutom kommer den resulterande ytan verkligen vara helt slät och absolut slät, utan tandning, leder, sömmar och andra saker. Man bör komma ihåg att när man arbetar med trä, till exempel golvytan kommer att behöva höja minst 5-15 centimeter, men självutjämnande golv kan ha bara en till sju millimeter.

Mineralfyllmedlets yta

Bild från: stoydiz.ru

Blandningen för detta är baserat på den gamla köns bra cement, vilket ger styrka och motstånd mot skador. Dessutom i lösningen inkluderar också andra fyllmedel och mjukningsmedel, inte är skadliga för hälsan efter torkning. Men sådana blandningar används ofta för utjämning oegentligheter och sedan läggs ovanpå laminatskiva eller kakel. Sådana lösningar gör i tre typer:

 1. Basen är avsedd för anpassning av stora ojämnheter på upp till åtta centimeter.
 2. Genomsnittlig lösning lämplig att anpassa ojämnheter på upp till tre centimeter.
 3. Finishen kompositionen är avsedd för slutliga operationer för att slutföra anpassningen. Han borde vara helt slät, eftersom det direkt på ytan och kommer att läggas golv själv, att välja mellan. Både för att fylla flytande golv, för att förstå är inte svårt, men du måste komma ihåg att detta arbete är inte lätt.

Bild från: osnovam.ru

Detta alternativ - det är mer motståndskraftig mot en mängd olika lastgolv. Dess bara tillämpas på de lokaler där den högsta permeabilitet. Denna typ av golv är nästan helt ofarliga för människors hälsa, är det svårt att skrapa och förstöra eller skada, har ännu inte prova. Dessa polymerkompositioner finns det fyra:

 1. Den mest ihållande typ av täckning är metylmetakrylat. De används i parkeringshus och andra platser som, och här hemma används som golv sällan, på grund av en ganska komplex applikation, och vad det är, du kör genom huset med bil eller traktor.
 2. Extremt slitstark polyuretanbeläggning är lättare i förpackningen, och dessutom de inte rädda för frätande kemikalier, extrema temperaturer, brinner inte, och tjänar troget vara mer än två decennier på rätt initial fyllning.
 3. Alternativ golv epoxy uretan, faktiskt också mycket bra, kan de tål nästan någon belastning, medan det fortfarande är flexibel och smidig.
 4. Det senare alternativet är det vanligaste, på grund av att underlätta för stapling, billighet och med tillräckligt hög prestanda och egenskaper. Det handlar om epoxi utjämning yta som perfekt uppträda i fuktiga rum, resistent mot kemikalier, inte rädd för hög och låg temperatur, och så vidare. Hur att hälla flytande sexfilmen i slutet av artikeln kommer att visa tydligt och detaljerat.

stor Flytande golvet med sina egna händer: video, fördelar och nackdelar

Innan du kommer till jobbet, måste du förstå detaljerna och i synnerhet för att förstå vad fördelarna med nackdelarna med dessa golvbeläggningar har. Det är uppenbart att det första som kommer att tänka är livet för en sådan golvet, och han kunde praktiskt taget oförändrad stå fyrtio eller femtio år, som egentligen är en mycket lång tid. Men det finns andra fördelar med en sådan beläggning har alternativ.

 • Den totala avsaknaden av alla typer av fogar och skarvar där ofta angripa hela kolonier av bakterier och mikroorganismer, särskilt i extremt fuktiga rum.
 • Mycket långsiktig problemfri drift.
 • Tvätta ett golv - ett nöje, eftersom smuts från det går från vanligt vatten och diskmedel vid behov knappt.
 • Enkelhet innebär att hälla extra hastighet och klarar bara en dag.
 • Sådana beläggningar är säkra bio-inert, inte avger aldehyder, och brandsäkra.

Hur att hälla självnivellerande golv: video-instruktion för dem som inte vet

Foton från platsen: youtube.com

Om vi ​​analyserar för- och nackdelar, du fortfarande förblir inställd att göra i deras hem eller lägenhet precis som golv, är det dags att tänka på utrustning och instrument, som kan krävas i detta fall. Glöm inte om sig själva torra blandningar, som alltid behöver välja klokt, så att du inte biter armbågarna. Låt oss börja med de mest populyarnyh- och populära märken på marknaden.

Bild från: centro-pol.ru

Så hur du väljer att göra ett sådant golv för första gången, är det nödvändigt att tänka på budgeten, och samtidigt, på det mest enkla versionen, och ett helt mix "Fundamentals Skorlayn T-45." Såsom torrt pulver krävs mindre benägna att 13 kilogram per kvadratcentimeter med en tjockleksmätare. Som jämförelse är det värt att säga att Bergauf blandning redan måste sjutton kilo, inte mindre. Ja, och torkar det första alternativet för ungefär två och en halv timme, och alla de andra mycket längre. Bara läsa instruktionerna på påsarna och du blir nöjda.

Verktyg och utrustning: bara vad som verkligen behövs

Det är tydligt att den bästa av alla för att förstå hur man gör flytande golvet med sina händer, videon i slutet av artikeln ger en helt objektiv bild, men noggrant studera instruktionerna gör inte ont, det är ett faktum. Kostnads ​​professionalnyh- byggare tjänster kommer att kosta någonstans i sju till tio dollar per kvadratmeter yta, eftersom att göra det själv kan rädda dig från familjens budget ganska anständig summa. Hela processen är enkel nog, och om allt görs strikt på teknik, då uppstår problem alls bör inte vara.

Bild från: tolkobeton.ru

 • Från två till sex eller sju plasthinkar. Det är lämpligt att köpa en ny eller rengör upp befintliga, så att de inte har rester av rentvå, färg och så vidare.
 • Vanlig murslev och drev, särskilt för tillämpningen av lösningen för de självutjämnande golv, som lätt kan köpas på någon järnaffär.
 • Låg hastighet borr eller en speciell bländare avsedd för blandning av kompositionerna och lösningarna.
 • Särskild kraskostupy som kommer att krävas för att gå på nygjuten yta.
 • Ett verktyg som kallas schaber, med en justerbar spalt för att jämnt fördela lösningen över skiktet ytan. Man kommer sannolikt att vara otillräcklig, så det är bättre att ha till hands ett par.

Det är inte bli sårad som lösningsmedel, för att komma till rätta med en smutsig verktyg när du är klar. Vilken typ av vätska för att ta dig exakt uppmana butiken där du är, och kommer att förvärva den torra blandningen för självnivellerande golv.

Steg för steg-instruktioner: enkel och vacker Flytande golv, video och kommentarer

Bild från: goodnapolka.ru

När allt är klart, verktyg, strukturer och utrustning köpts in och levereras till ditt hem börjar bli dags att komma ner till processen att hälla golv. Och det bör ske gradvis, noga följa alla direktiv och i enlighet med den teknik, medan beläggningen kommer att vara vacker och kommer att bli lång och tillförlitligt sätt.

 • Det första steget är att förbereda ytan själv, med vilka brädorna är avlägsnade rester, linoleum, och så vidare. Dessutom måste du rengör sprickor, om några, repareras med tätningsmedel, och hela ytan behandlas med en speciell primer.
 • Efter den slutliga grova nivellering och torkning, är det nödvändigt att gå vidare till det andra steget som består i att hälla kompositionen. Den består hålla fuktigheten i rummet, som inte bör i något tillfälle överstiga sextio procent, liksom temperaturförhållanden. Temperaturvariationer tillåts inom intervallet fem till tjugo grader.
 • Blandningen måste blandas med en bländare, och därefter appliceras enhetligt på hela ytan med en piggroller. Tjockleken på ett lager ska vara två och en halv centimeter, inte mer.
 • Bära kraskostupy som utgör sandaler spetsade-nejlikor behöver gå igenom en nål rulle över översvämmade ytan. Det kommer således att ta bort alla luftbubblor och hålrum som har bildats under omröring och hälla kompositionen.
 • Det andra skiktet kan anbringas efter bara två eller tre timmar, beroende på själva blandningen, den bästa läsning på påsen, är det specificeras noggrant.

Bild från: goodnapolka.ru

Tolv timmar efter det andra gjutningsskiktet kan beläggas med en yta lack. Om den planerade alternativet 3D-golv, måste då vara noga i förväg limmad eller särskild etikett appliceras mönster. Men för en nybörjare sådant arbete är ganska komplicerat, men möjligt. Varnish tillämpas förrän alla preliminära förberedelser, och glöm inte att det är bättre att lägga den i en speciell byggnad respirator.

Hur mycket vätska torkar golvet? Denna fråga har ett enkelt svar - efter cirka tio dagar efter den slutliga ansökan är en sådan täckning redan möjligt att arbeta med full kapacitet. Det är dock lämpligt att läsa instruktionerna för alla blandningar och lacker, eftersom tillverkarna kan tyda på något längre eller kortare perioder, och detta måste nödvändigtvis övervägas.

Efter att ha läst en artikel en gång övertygad om att deras händer kan göra många saker, om bara viljan var, och erfarenheten kommer med tiden ... Processen beskrivs i detalj, liksom verktyg med material på fall kommer att vara för små! Jag kommer säkert att börja med små ytor, såsom badrum eller toalett, hand grejer, och sedan kan du gå och golv ett större område är artikeln bra, användbar. Tack! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 1 =