lamellgardiner

Blinds: foto, färg. Hur man tvättar vertikala tyg persienner?

För fönsterdekoration av kontor eller bostäder, är moderna designers aktivt använder persienner. Tyg persienner alltmer ersätta traditionella fönster gardiner. Alla fördelar med detta kan inte överskattas: användarvänlighet, hållbarhet, förmåga att anpassa graden av naturligt ljus, en hög nivå av skydd mot bländning, minskad gatan buller ...

Men för att tygremsor och tjänstgjorde under en lång tid har inte förlorat utseendet, är det viktigt att följa alla regler i drift. Vi anser en viktig fråga i samband med försiktig hand om denna typ av fönster konstruktion: hur man rengör utan skador från smuts och damm och liknande för att tvätta vertikal persienner tyg, beroende på tillverkningsmaterial.

De första persienner var i städerna i Ryssland och omedelbara grannländer för inte så länge sedan, precis i början av 90-talet. Först, den första "europeiska gardiner", samt komma in i landet samtidigt med plastfönster, uppfattas av de flesta som en vacker, men inte för billigt västra fantasi. Medan de flesta av en sådan ny produkt kan ses i företagens kontor och heminredning fönster även designers fortfarande föredrar att använda den vanliga textilier - gardiner och tyll.

Idag persienner kunde ersätta den vanliga gardiner, tyll och draperier i många hem. Ägarna av hus och lägenheter hade inte bara uppskatta sådana egenskaper som funktionalitet, hållbarhet och användarvänlighet, men också att förstå att luckorna kan vara en stor dekoration och komplettera ett inre rum. Detta är inte förvånande, eftersom moderna tillverkare förlitar sig i allt högre grad på en mängd olika material och en bred färgskala.

Alla persienner kan initialt delas in i två typer: vertikal och horisontell. Denna uppdelning är baserad på placeringen av lameller - zashtorivayuschihsya remsor i förhållande till takfoten.

Mest populära i hemmet rullgardiner - tyg lameller bifogas PVC taklist - alltid vertikalt.

Färgpaletten, de typer av material som används för rullgardiner av tyg

Många kommer ihåg att de allra första blinds oftast var antingen vitt eller monokromatiska, neutrala pastellfärger. Senare har tillverkare kraftigt utökat sortiment av kataloger som erbjuder tyg persienner. färgpalett befintliga hittills uppmuntra dess mångfald. Vid tillverkning av texturerade och smidig tyg, vanligt material eller tyg med ett mönster av guld och varmprägling. Designers heminredning har möjlighet att inte bara plocka upp persienner skugga, i kombination med den totala omfattningen av rummet, men också att tillämpa en mycket aktuell konstnärlig teknik - gör ljusa, ovanliga färgband huvud inredning accent.

En av de mest spektakulära och vackra material för tillverkning av lameller anses jacquard. Naturlig jacquard med ett innehåll av bomull och lintråd en mycket hög kvalitet och har hög ljusskärm och ljudisolerande egenskaper.

En annan naturmaterial - bomull. Bekväm och naturlig, materialet har emellertid en stor nackdel: när du tvättar bomullstyg kan "sest9raquo;. I detta sammanhang konsulterna rekommenderar rätt att köpa bomull persienner lite längre än nödvändigt.

Den mest budgeten alternativet - syntetiska tyger, oftast polyester. Medan egenskaperna för syntetisk "proigryvaet9raquo; naturliga jacquardmaskiner, är en klar fördel av detta material att den mindre krävande och kräver inte särskilt noggrann behandling.

Allmänna rekommendationer före tvätt tyg persienner

Den första och viktigaste regeln: läs instruktionerna. Tyg sammansättning och förfarandet för tvättning och rengöring måste också vara etikettvärdet jalusier.

Tyg av mörkarna är alltid täckt med en speciell skyddsstruktur, stöter bort damm och andra föroreningar. Av denna anledning lamellerna i tvätten, bör du inte knåda, gnugga, vrida och trycka på - alla dessa åtgärder förstöra impregnering och kan leda slitna tygremsor. Av samma skäl behöver tyg persienner inte tvätta alltför ofta.

VIKTIGT: tvätta något tyg persienner bör endast användas sparsamt tvättmedel, som en del av som inte innehåller blekmedel eller fläckborttagningsmedel.

Nödvändiga åtgärder före tvätt - torka eller dammsuga damm på mörkarna och tvätta fönster.

Den optimala vatten temperatur för tvättning lameller - 30-35 grader

Om innehåller glas (beteckning som en del av GF eller GL) i kompositionen av materialet har sådana persienner inte tvätta!

Skötsel och rengöring "suhaya9raquo; rengöring och tvättning utan att avlägsna persienner från takfoten.

Kemtvätt dammsugare eller borste brukar rekommenderas för metall persienner, plast eller trä. Vävnads lameller endast använda denna metod - verksamhet ineffektiv. Även utan att demontera kemtvätt måste kombineras med den våta "stirkoy9raquo;.

Persienner möjliga att rengöra utan att ta bort följande metod: de framställda och renade från damm med en mjuk svamp lameller orsak skum speciella medel för rengöring möbler och mattor. Efter torkning för att avlägsna skum i enlighet med instruktions av detergenten.

Naturligtvis är kemtvätts lameller bekvämt att genomförs utan användning av en mängd olika tvättmedel och utan demontering. Men minus den torra rensningen är att det är för det mesta mot starka eller långvariga föroreningar, är inte särskilt effektivt.

När tvättningen inte kan undvikas, är det enklast att demontera fenorna och sätta dem i kemtvätt eller kontakta städfirma, professionella ger tjänster tvätt persienner i hemmet av kunden. Om professionella tjänster inte är trovärdiga och är svåra ekonomiska skäl, för att producera tvätta förorenade persienner kan vara på egen hand.

Hur man tvättar tyg persienner, utan att tillgripa tjänster kemtvätt? Det är viktigt att varna: tvätt, naturligtvis, kan effektivt rengöra persienner (tyg). Men de kan skadas, vilket avsevärt minskar deras livslängd, eller ens hopplös röra i strid med tvingande regler tyg lameller tvätt.

Innan tvättning tygremsor noggrant utan böjning och vridning, avlägsnas från takfoten och är befriade från de vikter och kedjor. Efter att du måste vrida spjälorna i en lös rulle, var för sig, och sätta i skyddande tyg påsar för tvätt (lämplig och konventionell gasväv).

Varför är det bättre att fastställa varje detalj separat? Specialist konsult företag som tillverkar eller säljer produkter som inte rekommenderas i tvättmaskinen för att sätta ihop alla lameller utgör blinds tyget (bilden nedan).

Vikta detta sätt lameller, även med användning av skyddspåsen kan bli vridna och slits i en tvättmaskin.

Tvättmaskinen kan bara tvätta lamellerna tillverkade av bomull och syntetiska tyger. Proceduren är: påsarna med fabric Remsorna placeras i tvättmaskinen och raderas på en känslig tvättoperation vid en temperatur på 30-35 grader. Ingen spin torr och automatisk!

Lameller av jacquard handtvättas, helst inte mer än en gång per år! Detta görs på följande sätt: remsor av trasa indränkt i vattenlösningen för den känsliga tvätt för halv timme. Efter remsan bör sköljas noggrant med rinnande vatten. Om någon damm kvar - hela tvättprocessen upprepas.

Efter tvättning och sköljning av tyg remmar jalusier trycka omöjligt att inte störa det skyddande lagret! Torkning lameller bäst i limbo expanderat tillstånd, dvs mer fuktig omedelbart hänga på kanten med en liten vikt. Inte i något fall under tork persienner inte bör utsättas för varm eller varm luft, i synnerhet ett artificiellt skapade. Enkelt uttryckt, inte försöka torka lameller hårtork. Järn stavarna är inte nödvändigt.

De vertikala tyg persienner: praktiska och trevligt

De vertikala tyg persienner - gardiner gjorda av smala remsor av tyg (lameller). Man tror att prototypen de var lapp gardiner dekorera fönster och dörrar i husen av medeltida Europa.

Idag persienner är endast avlägset liknar sin medeltida motsvarighet. De är tillverkade med användning av högteknologi och enkel drift är utrustade med twist mekanism, vänds upp och ned den vanliga begreppet gardiner gjorda av tyg. Som framgår av nästa bild modern design inredning vertikala tyg persienner har blivit ett lönsamt alternativ till den klassiska gardinen.

Som ett slags persienner, lamellgardiner gjorda av tygremsor i sin tur också uppdelat i flera typer. Var och en av dem har sina egna egenskaper och fördelar. På bilden föreslås nedan kan du se utseendet i det inre av olika design och konsistens av tyg lamellgardiner.

Klassiska lamellgardiner skördas från enfärgat lameller. I det stängda eller samlas i handen skick de liknar traditionella draperier och ser bra ut i klassiska och avant-garde inredning.

Rep lameller av vertikala persienner är remsor av ett stort antal tunna band eller filament. Deras struktur liknar de gardiner av muslin.

Det finns 3 typer av rep persienner:

 • Slassic. Lameller är tillverkade av släta remsor.
 • Multi. I en lameller kombinerar en remsa av två eller flera färger.
 • Dubbel. Varje remsa består av två rep skikt av olika konsistens och färg.

Curly mörkarna är kanske den mest spektakulära och ovanliga. Kant stavarna på dem skär längs hela längden i form av en sicksack. I expanderad form, visas de som en kontinuerlig bana av korrugerade parallella remsor eller som en samling av identiska symmetriska celler. Passerar genom solens strålar själv, de ursprungliga luckorna bryter dem och skapa en unik spel av ljus och skugga.

Persienner med fotoutskrifter är lämpliga för personer som anser en färg tyg är för tråkigt. Tack vare modern teknik, vilket gör det möjligt att sätta på tyg eller foto någon bild, fotozhalyuzi kan "förändring" av utsikten från fönstret och gör interiören en exklusiv och mycket individuellt. För att till fullo uppskatta deras skönhet, måste du distribuera spjälorna i linje.

De vertikala tyg persienner är inte bara rektangulära. De kan ta formen av en båge, för att mejsla ut vilken typ av kappa, göra sneda persienner för vindar och loft och briljant löst problemet med registrering av fönster av oregelbunden form. Denna mångsidighet gör dessa ovanliga gardiner är mycket populära och, naturligtvis, de förtjänar din uppmärksamhet.

Hur är lamellgardiner

Alla persienner inte bara gardiner, men en fullständig mekanism, som består av många delar. Åtminstone så här: lameller, anslutning och kontrollkedjan, löpare, vikter, gardinstång och rep ledning.

Lamell - 89 mm breda remsor av vävnad (sällan till 120 mm), justera belysning. De är inte bara flyttas till höger, vänster eller på olika sidor av centrum, beroende på hur många arrangemang (en eller två) är inställd på taklisten, men roterad 180 ° runt sin axel.

Taklist - en enhet, som bär lamellerna. Blinds att fungera länge, när man köper det är önskvärt att uppmärksamma följande nyanser:

 • Kornischer för mörkarna är aluminium och plast. över tiden, plast gul, förlorar sin presentation och böj under tyngden av gardinerna, så det är bättre att välja en mer robust och tålig aluminiumlister.
 • Bredden på taklisten måste följa vikt och längd av lamellen. Sålunda, för ljusridå höjd av 3 m, är det tillräckligt med takfoten 2,5 m bred, och för samma höjd, men tyngre behov avsats bredd som inte är mindre än 3 m.
 • Alla rörliga delar bör röra sig lätt och smidigt. Cord och befäls får inte vridas. Annars, en dag får de bara fastnat i mekanismen.

Löpare - små detaljer som lameller hålls på kanten.

Vikter - gravitationsplattorna, gängade in i de nedre delarna av lamellerna. Med deras hjälp, persienner hänga rakt och skakar inte.

Bind kedja - rep uppträdda på linjen av plast- eller metallkulor, som förbinder remsor av tyg tillsammans. befäls görs i analogi med det förenande kedja. Med hjälp av lameller roteras runt sin axel. manöverlinan är gjord av plast. Det gör att du kan flytta och skjuta persienner.

Fördelarna med vertikala tyg persienner

I Amerika och Europa, mörkarna är populära under en lång tid, men vi har fortfarande tjugo år sedan trodde man att en sådan strikt mörkarna är endast lämplig för kontor. Att alla ändras när marknaden tillsammans med den traditionella horisontella designen av plast och trä var lamellgardiner av tygremsor.

I motsats till de horisontella variationer de liknar traditionella persienner: sydda av tyg, skildes åt sidan, och längden av dem också kan välja någon. Samtidigt, mörkarna är mer mångsidig, eftersom samtidigt kombinera funktioner draperier och gardiner.

Anser att deras grundläggande värdighet.

 1. 1 Vrid lamellerna i olika vinklar, kan du justera belysningen och luftflöde, vilket skapar skymning eller mjukt diffust ljus och utan att skymma rummet helt för att skydda den från nyfikna ögon.
 2. 2 obegränsat utbud av färger och texturer kan du ange tyg persienner i de flesta inredningsstilar och dekorera sina fönster i rummen och lokalerna hos varje ändamål.
 3. 3 lameller är smala, vertikalt långsträckt form, så gardinerna är visuellt öka utrymmet och lyft taken.
 4. 4 Processen för tillverkning av räfflan behandlas med speciella impregneringar. De ger dem styrka, anti-statisk och förhindra tyg blekning. På grund av impregneringen, stavarna är en lång tid och i verksamheten inte förlorar sin presentation.

För att skräddarsy lamellerna med både naturliga och syntetiska tyger:

Eftersom bladet bör hålla formen oftast sy sina syntetmaterial med naturliga fibrer.

Hängivna kan välja naturmaterial gjorda av bomull eller linne. Men formen de innehar mindre än blandas och syntetiska och sitta efter tvätt eller kemtvätt. Därför när man köper linne och bomull gardiner lägga till den förväntade längden på 7-8 cm krympning.

Mycket trevligt utseende persienner Jacquard. Det liknar en väv tyg och kan vara både naturliga och blandas eller syntetisk. Special vävning, baserad på minst 24 trådar raznoperepletayuschihsya gör det mycket stark och tålig.

Den dyraste och högkvalitativa persienner är gjorda av glasfiber. De tjänar i årtionden, helt brandsäkra och fukt, men på grund av de höga priserna inte är i hög efterfrågan.

När du väljer tyger för persienner, glöm inte att täta material är bättre att hålla sin form och skyddar mot solen. Naturligtvis priset av ovanstående, men det lönar sig en lång livslängd.

Hur ta hand om tyg persienner

Att ta hand om tyget lameller reduceras till rengöring och tork lameller taklist. Regelbunden rengöring genomföres 1-2 gånger per månad med en torr trasa, mopp eller dammsugare.

Vi lameller med tillräckligt jämn yta med en mjuk trasa. För präglade band kommer att behöva köpa en kvast eftersom vobet trasa för att damm i relief yta, och det kommer bara att bli stökigare. Effektivt sätt att rengöra persienner med en dammsugare. Detta bör göras på ett delikat ren sug läget är det önskvärt att separat borste.

Du måste ta hand om persienner, även när de inte ser smutsig. Om du gör det regelbundet, är det troligt att i tidskrävande rengöring av kapitalet, kommer de inte behöver en mycket lång tid.

Om mörkarna ser stökigt, verkar de fläckar och ränder de bör överlämnas till kemtvätten eller tvätt. Maskintvätt rekommenderas inte. Även den mest känsliga läget av maskinen kan skada lamellerna. Därför, tvätta mörkarna måste manuellt. Den sekvens av åtgärder som följer:

 1. 1 lameller avlägsnas från takfoten, tagna ur sina vikter, fäll 3-4 bitar i rullar och placeras i påsar för tvätt. påsar storlek bör inte tillåta sajpningar distribuera.
 2. 2 Fyllda säckar sänks ner i behållaren med tvålvatten, vars temperatur inte överstiger 30-40 ° C, tilläts ligga i blöt under en halvtimme och därefter skakades lätt flera gånger för att spola därefter noggrant.
 3. Tvättn torkas lameller 3 någon klämning, ett rep, införd i dem och att haka pegs vikter. Värmare för torkning kan inte användas - uppvärmd, lamellerna kan varp.

Inom ramen för en normal hand tvättmedel skölj lamellerna är mycket svårt, så det är bäst att använda dusch gel, schampo eller tvållösning. Om bara några smutsiga lameller kan enkelt ersättas med nya.

De vertikala tyg persienner

Jo, när solen skiner in genom fönstret, men ibland du vill dölja från den ljusa solens strålar och från nyfikna nyfikna ögon också. Tidigare detta hjälpte gardiner och draperier. Men nyligen mer och mer populärt det blir en av de sorter av fönstersystem - vertikala tyg persienner.

Ett sådant skydd kan hängas på biljettkontoret eller vardagsrummet, och passar persienner för alla fönster. Dessutom används de som ett staket i hyllorna och nischer. Ibland med hjälp av sådana system är planlagd utrymme. Vissa ägare används framgångsrikt vertikala tyg persienner på balkonger och altaner.

De vertikala tyg persienner - Specifikationer

Base lamellgardiner - profil av aluminium. För honom bifoga vävnadsremsor, lameller. Bredden på lamellerna i persienn amerikansk typ 89 mm, något bredare europeisk - 127 mm.

Ibland persienner profil är krökt form i form av en båge eller bay fönster. Top profil på speciella konsoler kan fästas dekorativa taklisten, som kommer att stänga luckorna mellan spjälorna och över grundval av persienner.

Blinds kan placeras på vänster sida och höger sida. För glid stavarna bör använda repet, och för dem att vända sin axel - chain management. Till luckor var långa och helt säker på att det lameller flyttades endast i öppet läge.

En dyrare alternativet vertikal blind har en fjärr elektrisk styrning.

Ta hand om vertikal persienner tyg

För små föroreningar från tyg persienner kan dammsugas. Regelbundet bör de rengöras med en fuktig trasa eller svamp. Men om mycket smutsig dem fortfarande behöver tvättas. För att åstadkomma detta är det nödvändigt, först och främst ta bort tyget lameller. Detta kan göras genom att ta bort den nedre kätting- och lyft alla vikter. Efter att stavarna avlägsnas från löpare. Då bör varje tyg tejp vridas ihop till en rulle och lägre för en tid i en tvållösning. När vävnad avgår från all smuts, är det nödvändigt att ändra lösningen till rent vatten och försiktigt skölja lameller. Lameller hänga på plats att vara i ett vått tillstånd. Vikten av tyg bandvikterna gradvis rätas och torr.

Emellertid lameller tillverkade av låg kvalitet tyget kan efter sådan tvättning för att förlora sin form. Därför välja tyg persienner, bättre att ge företräde åt den tätare väv.

Fördelar med vertikala persienner

På grund av det stora utbudet av texturer och färger av tyg lamellgardiner kan med framgång användas i många moderna inredningsstilar. Det ser bra fotozhalyuzi med kreativa designbeslut som gjorts i olika färger. De förstora visuellt utrymme, rummet taket verkar högre och rummet självt - rymliga.

Med lamellgardiner är lätt justerbara strömmar av ljus krävs vid en viss tid på dagen. Därför är detta alternativ riktigt gillar gardiner för vardagsrummet och sovrum, och även för barnrum.

En viktig egenskap hos lamellgardiner är förmågan att rotera lamellerna i endera riktningen, vilket är mycket praktiskt för distribution av naturligt ljus i rummet.

De vertikala tyg persienner med bilder gör något utrymme elegant och modern, och kontor - full soliditet och soliditet.

Tyg lameller av vertikala persienner i framställningen av förädlade särskilda hjälpmedel som ger antistatiska egenskaper, och förhindra även tyget blekning i solen. Tack vare denna vertikala persienner tyg längre än gjorda av andra material.

Kopiera information är tillåten endast med direkta och indexe hänvisning till källan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 1 =