Julgransprydnader julgran

Nyår leksaker och prydnadsföremål Fiskbens

"Fiskbens" - den äldsta företaget i Ryssland som specialiserar sig på produktion av glas julen leksaker. Det ligger i Klin regionen, som alltid har varit kända glasblåsare. Det var den första prototypen av julen leksaker dök upp i området - långa glaspärlor.

Deras blåst glas lokala hantverkare. Allteftersom tiden gick, ändra teknik. På 70 kallas för "Christmas tree" bildas genom att kombinera flera fabriker, som 1992 fick status av.

Företaget är känt för handgjorda produkter. Julgran leksak av företaget "Fiskbens" - ett stort utbud av glaskulor i olika färger och diametrar, toppar och målade set. Nyligen läggas till dem ljus ursprungliga utsmyckningen av PVC-filmer. Nästan viktlös och billig, fick de snabbt popularitet bland konsumenterna.

En betydande del av produktionen är figuriner sagofigurer och djur, tekannor och samovarer, klockor, kottar. Sådana gjutna produkter tillsammans med nationella mönster stödja de ursprungliga traditioner berika dem med moderna möjligheter dekoration.

Sedan 2002, produktion av experter företag tillskrivs produkterna av folk konst och hantverk. Den höga kvaliteten och värdet av leksaker show vunnit priser vid nationella och internationella utställningar.

Genom att placera order på genom "Supplier Portal" ring 8 (495) 669-55-36 och

Enligt dekretet av regeringen i Moskva 480-PP daterad 2013/07/23 alla statliga kunder ska migrera till Unified Automated Information System of Trades "Supplier Portal".

Copyright © julgranar jul. All rights reserved.

Factory Christmas tree leksak "fiskbens"

Innan det nya året ett par dagar kvar, och alla ser fram emot att närma sig mest favorit semester. Barn skriver brev till Santa Claus, vuxna köpa presenter och fundera över var och hur man spenderar nyårsafton. En av de mest intressanta händelserna under semesterperioden kan vara en resa till fabriks juldekorationer. Det finns flera fabriker i regionen. Vi råder dig att besöka den äldsta av dem - fabriken i Vysokovsk, men först titta på den närliggande Mountain.

Om du älskar trängs, folkmassor, en serie av gymnasieelever från 3B, 5A och 4D, inför det nya året - är det dags att gå till fabriks juldekorationer. Tja, om du har mer att gilla lugn och ro, den bästa tiden att resa - i sommar. Men sedan den magiska ögonblicket kommer att gå förlorade. Men det finns en lösning: gå upp tidigt och komma ända fram till öppningen - med 09:00.

Vårt första stopp - är en utställning komplex "Klinskoe gården." Den sysselsätter den största museum i Ryssland jul leksak. Parkering vid huset i pseudo-rysk stil och tårögd be administratören att ansluta sig till oss för någon turné grupp. Även tidigt på morgonen gruppen är tät flöde. Vakten berättar att idag är mer än 40 bussar med skolbarn. Administratören hanterar gruppen med hjälp av en megafon, det erhålls mäster - ingen går förlorad, allt är organiserat på högsta nivå.

Vi är anslutna till en grupp av tredje väghyvlar från Mytischi. Det bör noteras att barn beter sig bättre följa med sina föräldrar. Guiden börjar sin berättelse.

Den första nyårs gran sätta in 1510 i Riga. Under medeltiden tal dekoration julgran leksaker glas gick inte. Det var för dyrt det här. Forest skönhet klädd kanderade rosor och äpplen. På den tiden var Riga under inflytande av Tyska orden tyska. Tyskland och i dag är en trendsättare inom juldekorationer.

Som bekant ett dekret om firandet av "nya året", den första januari undertecknade Peter I år 1700. Men ryssarna var ingen brådska att dra i gran huset. Mörk granskog Scarecrow våra förfäder, trodde de gran symbol för döden.

Efter hundra-tal år, bestämde Grand hertiginnan Alexandra för att ställa in en festlig gran i hans kammare. Och 1828 hon också organiserade den första "barnens trädet." Mode spridit sig långsamt. Det tog så många som 20 år innan träden i de kejserliga palats adeln flyttade in i huset.

i ryska hus antog seden att tyska ... dekorera ... planta så snart som möjligt för att bättre blommor och band, hängde på grenarna förgyllda nötter. Reds, den vackraste äpplen, borste välsmakande druvor ... alla upplysta av en massa vaxljus, klibbig grenarna, och ibland flerfärgade lyktor

Ungefär samtidigt började anordna offentliga och träd, till exempel i stationsbyggnader. Julgranar ordnade i idrottshallar och skolor, trots den försiktiga attityd ortodoxa kyrkan, som såg det en manifestation av hedniska ritualer.

År 1929 Sovjetunionen avskaffades firandet av julen. En julgran ansågs vara en borgerlig sed. Men förbudet varade inte länge. Redan 1935 publicerade han en artikel i "Pravda" tidningen kallar Komsomol organisera semester för barn i alla städer och kollektivjordbruk i landet.

Det var vid denna tid i Sovjetunionen började massproduktion av julen leksaker. Den mest utbredda och billig kartong var leksaker. Bibelns berättelser ersätts av hjältarna av ryska sagor, och stjärnan i Betlehem - till Sovjet femuddig stjärna med en hammare och skära.

Speciella instruktioner beskriver scenariot nyårs utfärdade motsvarande mask.

Till jul leksaker kan studera historia av landet. År 1936 kommer filmen "Circus" i sovjetisk film. Jag gillade filmen och människorna, och Stalin. Omedelbart tillgängliga julen leksaker av papier-maché, som skildrar cirkus tecken.

Samtidigt Sovjetunionen aktivt utveckla flyg och flygteknik. På nyårs gran hängande fallskärm, luftskepp och flygplan.

Efter 20 år, kommer en annan hit - "Carnival Night" med Lyudmila Gurchenko. Låten "fem minuter" blev populärt älskad. Och på rea komma julen leksaker på timmar räknade minuter före nyår.

Naturligtvis är leksaker tillverkas i kostymer av USSR folk.

År 1960 blev Yuri Gagarin den första mannen som hade stigit i rymden, Valentina Teresjkova - den första kvinnan-kosmonaut, och Aleksej Leonov första rymdpromenad. Alla dessa historiska händelser återspeglas inte bara i officiell propaganda, utan även på julgranen.

Museet har försökt att återskapa det inre av de sovjetiska lägenheter, dekorerad för det nya året. Krävs krans, pärlor, stjärnan i plexiglas. TV "KVN", skidåkning på väggen ...

En av de attribut nyår är baletten "Nötknäpparen". På tröskeln till 2014 det satte Bolshoi och Stanislavsky teatern, liksom flera mindre kända trupper. De sista åren av sitt liv, Peter Iljitj Tjajkovskij tillbringade sin egendom i Klin. Det var här som kompositören och komponerade sin berömda balett. Naturligtvis har museet en speciell träd som ägnas åt Tjajkovskijs Nötknäpparen.

Som vi nämnde, är lagstiftaren julen mode Tyskland. Och där det är mode, där designers, modeller, visar catwalken. I Vysokovsk Fabriken har sina egna designers och deras arbete har varit vinnarna i internationell parad av julgranar.

Christmas Collection i år är tillägnad saga Cinderella. Och för att vara exakt, dess filmversionen, ställa upp på "Lenfilm" 1947. Den minsta julgran - en lärjunge Fairies, den som yttrar den berömda frasen "Jag är inte en trollkarl, jag bara lära." Bakom honom står Cinderella balklänning, och bakom det - en goda fen.

Insamling av jultomtar och Snow Maidens. Skenbar oss primordially ryska Santa Claus började komma till barnen på julgranen strax före revolutionen. Och slutligen hans bild bildades under sovjettiden, på trettiotalet. Hans barnbarn, Snow Maiden, presenterade en bra vinter guiden för allmänheten endast 1937, då hon fortfarande var en liten flicka, men så småningom växte upp och blev alltid en ung flicka under efterkrigstiden.

Turen avslutas i det rum där det finns en stor 10 meter gran.

Här gäster klostret kommer Santa Claus. Barn glada att hjälpa tända lamporna på julgranen, dans i en cirkel, och sedan alla - både barn och vuxna - gör en önskan. Så att de var fyllda, är det nödvändigt att hålla ut för personalen med slutna ögon.

Efter turen kan besökarna ta en master class i målning jul leksaker.

Kan fantisera som du vill. Men om alla Muse kommer inte, då kan vi ta färdiga instruktioner och göra en ritning av stegen. Mycket trevligt att hänga hemma med sin egen målade leksak.

Om en leksak är liten dig eller resultatet är långt ifrån dina förväntningar, då kan du gå till affären julen leksaker. År 2013 kan leksaksfabrik "Fiskben" köpas i hjärtat av Moskva, GUM om placeringen av den centrala fontän. Men Klin du köper julpynt och en halv till två gånger billigare. Här säljs som byggsatser, och de individuella bollar, spikar och andra prydnadsföremål. Butiken accepterar betalkort.

Under turnén, gäster Klin gård passera genom lokaler där glasblåsare och konstnärer arbetar. Men för att verkligen få bekanta sig med processen för att skapa en nyårs leksak, är det nödvändigt att gå till produktion - i Vysokovsk. Detta är nästa punkt på vår resa. Samtidigt skulle det vara trevligt att äta.

Med allmän näring Klin inga problem. Inom en kilometers radie från Klin klostret där och företrädare för välkända amerikanska snabbmat och lokala institutioner. När du besöker olika platser vi följer principen "stödja lokal", och vad du rekommenderar. Därför, för lunch gick vi till ett kafé, "Copacabana" (Gagarin st, house 6). Enligt vår mening är mat lagad utan krusiduller, men snabbt. På andra våningen rökfritt område. låga priser. Te - 130 rubel, samma är wienskt kaffe. En skål med soppa - 80-100 rubel, pannkakor - 70-80, spagetti - 150-200.

Stärkt, vi utöka vår nyårs resa och gå till fabriken Jul leksaker i en närliggande stad Vysokovsk. Gå långa, cirka 15 kilometer. Vägen går genom området för Klin-Dmitrov kulle, som kännetecknas av den högsta höjden nära Moskva och därför pittoreska när som helst på året.

Och här är vi vid fabrikens port. Folket här är mindre än i Klin, och arbetarna uppmärksammar oss. Öppnar porten på fabriksparkering och får parkera bekvämt. Oväntat och trivsamt. Vi börjar inspektionen.

Fram till mitten av artonhundratalet importerades glasjulleksaker till Ryssland från Tyskland, det fanns ingen produktion i vårt land. År 1848 fick Prince Menshikov tillstånd att öppna en glasfabrik på sin bondgård nära Klin. Detta underlättades av de rika avsättningarna av kvartsand här. Fabriken producerade huvudsakligen flaskor och lampor.

Bedövande bönder antog snabbt glasproduktionens hemligheter och upptäckte i sina hyddor en hantverksmässig produktion av glasprodukter. I hantverksförhållanden var det lätt att producera små föremål, såsom pärlor eller örhängen. Det var pärlor och gillade att dekorera julgranar. Produktionstekniken i 150 år har inte förändrats mycket. Det ursprungliga materialet för skapandet av produkten är ett glasrör, som kallas glasglas. Röret upphettades i brännaren, värmen i vilken skapades med hjälp av bälgen. Plastglaset som blivit plast blåses sedan ut eller formas i speciella små pressar som liknar tang.

Behållning av glasblåsare överfördes från generation till generation. De mest initiativande och framgångsrika bönderna skapade workshops där anställda arbetstagare arbetade. Det är därför en höghöjd julgranleksak kan hänvisas till folkhantverk.

Efter revolutionen försvann inte fisket, utan tvärtom började det växa. Masters-glass blåsare förenade i artels. För sin yrkesutbildning i en av de närliggande byarna öppnades en skola, där specialister utbildades för att skapa medicinsk utrustning och julleksaker.

Tidningen "Sovjet Toy" skrev 1936:

Klin distriktet i Moskva regionen har länge varit en koncentration av hantverkare - glasblåsare. Härifrån till marknaden (förutom en liten andel importerade från Tyskland) slängdes hela julen julprydnad av glas. En glasblåsare - en leksaksmakare som producerade produkter hemma, detta gjordes vanligtvis av hela familjen, var glasblåsarens konst arvad ...

Och vid 1980-talet hade artels och små företag i Klin-distriktet slått samman i Yelochka-företaget. Efter att ha gått igenom omstruktureringskrisen, efter privatiseringen var företaget inte stängt, fortsatte att producera julleksaker. År 2002 tillkännagav Klinens glasblåstraditioner folkhantverk och 2008 öppnade Klinskoe gården, där vi redan hade besökt.

Det finns ett litet museum i fabriksbyggnaden. Här kan du också bekanta dig med det traditionella sovjetiska juleträdet.

Titta på de mest trendiga granarna den här säsongen.

Museet presenterar en rad produkter från olika perioder, från 1930-talet till moderna. Förmodligen, många från barndomen kommer ihåg uppsättningarna av "grönsaks" julgranleksaker. Föreställ dig att de spåra landets historia, i tiden av Khrusjtjov, förutom de traditionella gurkorna och morötterna, såg majs.

Men det mest intressanta i fabriken är naturligtvis produktion. Det här är syftet med vårt besök, men tyvärr är det förbjudet att ta bilder på verkstäderna.

I det nya året sker mirakel, i butikerna växer ett julgran i nationalflaggens färger och vi har flera bilder i kamerans minne. Förresten ligger i den nedre vänstra delen av bilden de mycket glasbehållare som blir till bollar och andra julleksaker.

Butiken där glasfläktarna arbetar. Teknik över 150 år har inte förändrats mycket. Men istället för män arbetar endast kvinnor i produktionen, i stället för bälggas och i stället för ett eldstäder tvingades utmattning. Från brännare och huvar i butiken är det mycket bullrigt. En gång i taget skyddades ljudet av öronproppar, nu har alla hörlurar och fin musik.

Kanske är den viktigaste tekniska innovationen metalliseringsbutiken. En transparent glasboll placeras i en specialtank. Där finns också volframtrådar placerade på vilka aluminiumfoliefolien är spänd (i exakt samma folie är chokladpåse packade). Sedan är tanken stängd, luften pumpas ut och därigenom skapar ett vakuum och spänningen appliceras på wolframtrådarna. Folien smälter och en aluminium dimma skapas i tanken, som ligger på bollarna, vilket gör dem glänsande.

Färdiga bollar, liksom andra leksaker, går in i affären, där de dyppas i nitrofärg och därmed målar basen. I målningsverkstaden målade konstnären manuellt en leksak. Och för att skapa effekten av snö eller förgyllning - strö med vit, guld och andra ströar.

Du kan se hur man gör ett julgranleksak i den här videon (© "Vesti Moskva").

På fabriken, som i Klin, kan du delta i mästarklassen. En leksak för målning kommer att ges till dig exakt samma, men arbetsplatsen här är mer rymlig. Om du glömde att betala mästarklassen till ett litet barn, men han vill skapa - fråga anställda för lite bristande leksak. Tro mig, äktenskapet kommer att märkas endast för proffs, och barnet kommer vara glada. Om du gillade, då kan du köpa en uppsättning av fyra bollar och måla dem lugnt hemma.

Fabriken driver också en butik med exakt samma sortiment som i Klin, men korten accepteras inte längre. Priserna är desamma som i "Klinsky Compound", mycket billigare än i Moskva butiker.

Efter att ha besökt museet av julen leksaker, fabriker och verkstäder, fick du förmodligen en avgift på nyårs humör och nu är det dags att sluta med julen basaren, köpa din favorit gran eller tall och dekorera det skapade sina egna moderna och gamla leksaker. Glöm inte att varje leksak har sin egen historia, som är kopplad till familjen och landet.

Kartan laddas. Vänta vänta

Klinskoe gårdsplan. Parkeringskoordinater: 56.3375, 36.7222

Kaffehus Copacabana. Koordinater: 56,3325, 36,7304

Fabriken Fur-tree. Koordinater: 56.3249, 36.5578

 • När ska man gå? Konstigt nog, men det är bäst att inte gå på vintern. Men om du vill skapa ett nytt år humör kan du gå i december och januari. Stå bara upp tidigt på morgonen och kom till öppningen. I vilket fall måste du ringa och klargöra schemat.
  • Klinskoe gårdsplan. Telefon: +7 (49624) 2-40-34, plats: klinvk.ru
  • Fabriken "Fur-tree". Telefon: +7 (49624) 6-24-34, sajt: yolochka.ru
 • Hur kommer man dit? 70 kilometer från Moskvas ringväg på Leningrads motorväg.
 • Hur mycket tid? Med masterklasser, inspektion av produktion och snacks, planerar att spendera hela dagen.
 • Än att ockupera barnet? En rundtur i Klin metochion och mästerklasser kommer säkert att glädja barnen.
 • Hur mycket kostar det?
  • Klinskoe gårdsplan. Biljett för vuxna - 400 rubel, för barn - 200. Mästarklass - 200 rubel. Priset på biljetten innehåller en present - en julgranleksak. Fotografering är tillåtet överallt, med undantag för workshops.
  • Fabriks julgran. Vuxenbiljett - 450 rubel, barn under tre år - gratis. Master klass - 200 rubel. Fotografering i butikerna är förbjuden.
 • Var kan man äta? Det finns inga problem med cateringanläggningar i Klin. Vi gillade servicen i kaffebutiken Copacabana.
 • Vad ska jag ta med hem? Julleksaker, målad av professionella hantverkare och självständigt på mästarklasser, samt en uppsättning kulor för målning.

Relaterad programvara

Gillade du den här artikeln? Dela det med dina vänner!

Lägg till en kommentar Avbryt svar

© 2018 Moskva förorter av fridagen - Den omvända sidan av Moskvas ringväg. Det är kontrollerat på sig själv.

Att lära sig att göra leksaker på ett julgran med egna händer från nästan vad som helst

Tycker du om att arbeta? Då vill du göra julleksaker med egna händer! Det här är en trevlig och spännande aktivitet för hela familjen, som inte kommer att lämna någon likgiltig - du kommer att tillbringa flera kvällar med glädje och göra leksaker på trädet med egna händer.

Enkelt hantverk från improviserade material

För produktion behöver du:

 • garn;

Templatet bör fästas med stift (eller vanliga tandpetare) och ett poröst material, och topp med önskat mönster - först utlagda banan, då den inre inredningen. Korsa inte tråden för ofta, leksaken ska vara platt nog. När du är klar, torka produkten och ta bort den från stiften och binda ögonen i ögonen. Om så önskas kan du dekorera med paljetter eller regn.

För tillverkning av leksaker behöver du:

 • två typer av tråd - tjock och tunn (tunn kan ersättas med ljusa trådar, till exempel en mulina.) Mycket rent ser rent vit stark tråd);

När leksaken är jämnt sårad, behöver du en ledig svans av ledningen för att linda runt leksaken och binda ett band i form av en båge - din leksak är klar.

Du behöver:

 • pärlor;

Inredningen på detta sätt ser väldigt attraktiv ut.

Gör två figurer av kartong, lim dem ihop, lägg en tråd med en slinga mellan dem - leksaken för leksaken är klar.

Vi twistar julgranen i olika riktningar med en fri svans av garn. När ett trådmönster visas på granen kan du fortsätta att klistra med en servett. Servetten kan plockas upp i stycken, granen är väl spridd med lim och tätt limmade med en servett. Detta kommer att ge en fin textur till framtida leksak.

När leksaken har torkat kan du börja måla - måla julgranen i grönt.

När färgskiktet torkar, skuggar leksakens konsistens med en torr hård borste och vit färg och sedan dekorera efter din smak.

Förbered några pappersmönster - till exempel hjort, asterisker, pepparkakor, ungar, bokstäver och hjärtan. Öppna dina egna händer från arbetsstyckets tyger, sy i par, lämna ett litet gap (för fyllning), och genom detta lilla hål stryker du leksakerna stramt med bomullsull eller sintepon. Att fylla det är mest lämpligt i penna.

Stjärnmallen kan laddas ned här:

Först gör du ett mönster på vanligt papper och överför det sedan till pappen. Glöm inte att stjärnan måste vara dubbel. Gör inte en stjärna för tunn, det är bättre att göra det en centimeter eller mer. Garnets garn klistras på kartongen, då måste du sätta ihop hela arbetsstycket gradvis.

Sätt tråden så tätt som möjligt så att det inte finns några luckor kvar. För att dekorera stjärnan, gör ett par blad och bär från tyget och dekorera en av strålarna. Din dekoration är klar.

För att göra nyårs julleksaker i form av mössor behöver du:

 • ett par ärmar från toalettpapper (du kan helt enkelt lima ringarna från papp);

Trådar måste skära i längder på ca 20-22 centimeter. Varje bit är vikt till halvor, öglan genom carry kartong krage och genom slingan den fria kanten av stretchgarn. Det är nödvändigt att tråden har varit fast fixerad på en kartong bas. Så du behöver upprepa tills kartongbasen är dold under tråd.

Alla trådändarna att sträcka genom ringen, så att i hatten att få en "flik".

Nu tillgängliga svansar hårt tråden tätt och trimmas i form av pompom - cap redo! Det återstår bara att göra en slinga och dekorera din jul bollar med paljetter och gnistrar.

Gör en ögla i tråden och uppträdda hennes gröna pärlor varvat med stora pärlor - de kommer att uppfylla vår roll av päls-julgran bollar. Efter det att tråden är fylld, ge det ett fiskbensform, vikning en spiral.

Skära av en bit tejp, som bildar från den en ögla för upphängning och sträcka genom julgranen och dekorera med en fri svans mynt (det enklaste sättet att limma på dubbelsidig tejp). På en slinga för att hänga kvitt rosett - din dekoration är klar!

Först måste du blåsa upp ballongen - inte helt, men storleken på den framtida dekoration. Blanda två matskedar vatten, två teskedar socker och en PVA lim (50 ml), och dra tråden så att tråden är indränkt i denna blandning. Då måste du linda pärla tråd kaotisk. Lökar behöver torka i flera timmar. Efter limmet är helt torr, måste du blåsa bort en boll och ta ut och bomullstuss försiktigt måla färg från spray och dekorera med paljetter och gnistrar.

Christmas leksak gjord av papper med händerna är som följer:

 • först måste du förbereda ett papper med ett vackert mönster, sax, PVA och hålcirkel (lämplig lock eller en liten burk);

Dekorera en sådan leksak inte dessutom krävs, och därför är det uttrycksfulla.

Först gör skisser för dina framtida leksaker. Det kan vara vad du vill. När mönster är redo, överföra dem till filten och klipp ut. Hur bra är det här - han var inte stänkte, behöver du inte behandlas kanten av varje del ytterligare.

Försök att sy filt prydnader för det nya året är inte bara träd, men också för huset - till exempel en julkrans dekorerad med en filt leksaker, ser mycket elegant. Se ett urval av juldekorationer med händerna foto workshops - och du kan se hur många intressanta saker du kan göra utöver det vanliga filt två eller tre färger.

 1. Skära 10-12 identiska remsor av papper bredd av omkring två centimeter.

Nu när du vet hur man gör en jul leksak av något material, vilket är rätt nära till hands - det kan vara en trasa och kartong, papper och snöre, tråd, pärlor, användning kan vara allt - det viktigaste är inspirationen och andan i det nya året, som kommer att fylla ditt hjärta under tillverkningen vackra juldekorationer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

69 − = 68