Julgran gjord av sisal mästarklass

Gör en julgran gjord av sisal

New - det är inte bara julstämning, men också en besvärlig sak. Det största problemet är: där får vi en vacker julgran för semester.

Om du köper något originellt och exklusiva, det är dyrt, men om du tar billiga, ogiltiga semester humör. Den bästa lösningen på problemet - julgran gjord av sisal. Detta är ett verkligt mirakel av luft, vilket ger en semester för både barn och vuxna.

Sisal - ett material som har en intressant och ovanlig utseende. Därför är alla de hantverk som är gjorda av den, har en ovanlig och festlig look. Skapa en nyårs mirakel sisal kan vara olika sätt. Allt beror på tid och möjlighet. Hantverk för basen kan tas som ett billigt alternativ - ritpapper, och dyrare - florist skum för torra blommor.

Om du gör hantverk med händerna i det andra utförandet, kommer sammansättningen att vara mer snyggt och söt. Vid denna tidsåtgång reduceras till ett minimum, eftersom fiskbensform definieras av vystriganiya kniv. Det första alternativet är billigare, men om du försöker, du får inte värre än med oasis.

Julgran gjord av sisal: Material och verktyg

 • Gouache enligt färg sisal;
 • lera;
 • chopsticks,
 • Plastmuggar;
 • sisal;
 • svamp;
 • Whatman;
 • Nya bollar och girlanger för julgranar;
 • scotch

Nu är det nödvändigt att i detalj analysera systemet julgran med händerna.

Ta ritpapper, som plockas upp i förväg om den framtida storleken på julgranen och målas för att matcha den köpta sisal. Det händer att den valda ganska tjock sisal eller vice versa - tunn. Denna funktion gör att materialet att limma bitar av sisal eller linda på Whatman papper och lämnar områden som är genomskinlig. Därför kommer en separat råds måla ritpapper i exakt ton sisal, vilket kommer att ge inte lika märkbar genomskinlighet. Efter materialet målat, skulle han låta det torka i ca 10 minuter.

Vad som följer görs för hand basis. Färgad Whatman rullas till en kon, varefter den resulterande formen fäst med adhesiv (tejp inte kan användas, kommer formen fastnar inte). Då måste du trä tråden genom järnstycket och fäst den med tejp vid spetsen av konen.

Nu, när grunden är klar, och du kan urskilja mycket träd med sina egna händer. Designen sveper tätt sisal och förespråkade för inköp former. Till träd av sisal var ren form, materialet behöver lite blåmärken i händerna. en sådan åtgärd som ska utföras mycket noggrant, eftersom sisal - en mycket skört material, som har förmåga att fördärva en misslyckad rörelse.

Nu måste du göra händerna står för julgranar tillverkade av sisal. Ta plast figur och pinnar. Alla pinnar sammanfogas efter inslagna papperet hålls tillsammans med bandet. I ett berett kopp, hälls gips och monterade fasta pinnar. Denna konstruktion i framtiden kommer att fungera som en stam för fiskbens sisal. I händelse av att det inte finns någon gips kan göras med utgångspunkt i sina egna händer ur svampen. Detta material är bättre att fixa trädet av sisal och tillåter inte klistra.

Ready-träd dekorerade med olika bollar och girlanger, clearance beror på din fantasi.

Du kan börja göra en slingrande träd sisal olika band, som kommer att fungera som en krans. Följt av enhetligt plocka upp julgranar över hela ytan: band, pärlor, leksaker och andra prylar som endast kommer att finnas på. Kom träd sisal fixerad på den kinesiska pinnar, som är i koppen.

Julgranar med sina händer kan göra allt. Semester träd gjort ungefär en halvtimme. Lite tid spenderas, även om det inte är hög, men erfarenheten är för hela året. Julgran gjord av sisal kan läggas på ära, en festlig plats att tillfredsställa hela familjen. Detta skapande av sisal julgranar kan fungera som en gåva, som kommer att skilja särskild originalitet bland annat av gåvor på nyår semester.

Workshop: julgran gjord av sisal. Instruktioner om att göra rekommendationer

Vill du lära dig hur man gör vackra juldekorationer? För att snabbt lära sig tillverkningsteknik, lära sig master class "Fiskbens sisal". Nedan vi anser flera alternativ för design och inredning. Läs väljer lämplig typ. Skapa spektakulära delen av den festliga stämningen.

Denna term hänvisar till en speciell naturlig fiber som extraherats från de färska bladen av växter av släktet Agave. En ofärgade material har en ljus gul färg. Av praktiska skäl används för tillverkning av rep, garn och annat. För närvarande är sisal populär i dekorera blommiga kompositioner samt skapandet av souvenirer och handgjorda smycken. Master Class "fiskbens sisal" kommer att lära dig att göra det bästa av detta material i konstruktionen vyn.

Om du är intresserad av möjligheterna att detta material eller för en lång tid såg snävt på det i en blomsteraffär, sedan en bra tid att skapa med hjälp av gåvor handgjorda stil. "Fiskbens sisal" master class kommer att visa dig hur man gör olika typer av dekorationer:

Det finns olika alternativ för tillverkning. Dekorera för semester kan göras i den traditionella gröna färgen, som i alla andra, till exempel, blått eller rött. Material som säljs i ett ganska brett spektrum av färger, men grönt bara kanske inte i nyårshelgen talet. Så det är nödvändigt att ta hand i förväg, men om du inte har tid, oroa dig inte - bara att måla de befintliga ämnena i önskad färg.

Fiskbens sisal egna händer kan göras på olika sätt. Material för att utföra grunderna kan du använda: både köpt och de som redan har tillgängliga. Alla alternativ kommer att diskuteras nedan, och en lista över nödvändiga verktyg, beredningar och tillbehör sådana:

 • Styrofoam kon;
 • papp eller papper;
 • penna;
 • kompasser;
 • Häftapparat eller tejp;
 • Smälta adhesiv eller;
 • tråd;
 • Hårklippnings med en tråd;
 • gips eller gips;
 • blandningskärl;
 • stick för blandning;
 • koppen eller kannan för fixering av basen;
 • stång, pinne, spett att skapa en stjälk;
 • sisal önskad färg;
 • sisal motsvarande färg färg;
 • borste eller svamp (svamp);
 • dekorativa föremål (satin band, pärlor, pärlor, sparkles, band, pärlor, glitter, är konstgjord snö mjukt, och så vidare. d.)

Med hjälp av denna lista kan du lätt att hitta det du behöver eller vad arbetssätt att välja, baserat på vad du redan har i lager.

Hur man gör blankt papper julgran

Så du får en trevlig och snyggt fiskbens sisal (med sina händer smastert sådant mirakel, som i bilden ovan är inte så svårt), måste du ordentligt förbereda marken för dekoration. Om du inte har köpt en skum preform är det enklast i form av en kon av kartong eller tjockt papper. Arbetet fortskrider i följande sekvens:

 1. Rulle pappersarket i plastpåsen eller en första dragningen med en linjal och kompass krets framtida kon.
 2. Lim överlappning via förformen Melt, en konventionell adhesiv, tejp (dubbel-kan) eller fäst sutur häftapparat på flera ställen.
 3. Rita på ett annat ark av papper eller kartong cirkeldiametern motsvarande bas. Ersättningar för limning värt att göra om du inte smälta. De kan fästa en del till den andra änden.
 4. Limma cirkeln till kon.
 5. Måla mottagna objektet är i tonen av sisal till genom spalterna mellan fibrerna inte lyste en ful grå kartong eller vitt papper.

Ämnet formas. Du kan börja inredning.

Du lärde dig hur man gör en julgran gjord av sisal, eller snarare, tills gjort enda grunden för hennes papper. Ett annat alternativ - utföra en mjuk trasa preform eller filler, t.ex. syntepon. För att göra detta, gör följande:

 1. Skär stoppningen polyester, eller framställas av en tät väv i strimlor. Bredden och längden beror på hur storleken på det material du har, och souvenir mängd som du tänker att tillverka.
 2. Som ett fast trådram greppa den önskade längden.
 3. Börja med att linda på stången remsor syntepon från den plats där det kommer att vara toppen av julgranen, uppifrån och ned, innan den når änden av tråden några centimeter. Materialet rör sig inte nedåt från ramen, se till att fixa det med lim.
 4. När den första strimma slutade fortsätta på den andra och så vidare. D.
 5. Ägna särskild uppmärksamhet till basen av arbetsstycket. I denna del av den enhetliga expansionen skulle inträffa.

Den andra metoden kräver tätare sisal fibrer som inte visar genom påfyllnings, men något rundad form under arbetet med den här metoden kan du göra en julgran. Det kommer att se mer naturligt, snarare än geometriskt.

Så lärde dig hur man gör en julgran. Sisal erhållits mycket vacker topiary ser bra ut och fjädring, samt ett smycke som kan sättas på en festlig bord. Beroende på vad du vill producera och välja lämplig metod för fäst (installation) hantverk.

Om du vill att din souvenir kan placeras på granen eller dekorera sina interiörer, och tänka hur man gör julgran hängande, gör en loop eller krok längst upp i arbetsstycket. Gör en funktionselement kan vara följande:

1. För en papper kon: rulla en liten bit av tråd i halv i form av öglor och för in i hålet - toppen av könen. På den inre sidan knyta en knut, tvinna tråd ändar avbitare och utanför droppsmältbindemedel. Utföra operationen måste du limma bottnarna.

2. För mjuk ämne: innan ett lindningsband på kärnan, tråden dra tillbaka den önskade längden och spole i slingan. Om du vill suspensionen var tunnare och mer dekorativ än ramen stången, bifoga gjord av en tunn tråd eller annat material till slingan spetsen av stången.

Mästarklass kom till det viktigaste steget - sisal vidhäftningsskikt. Det bör göras försiktigt så att inte skada fibern. Om en basfärg skugga träd motsvarar materialet kan vara fast till ett skikt sisal. När du behöver för att dölja "inälvsprodukter", kommer att försöka linda trädet en massa saker, om du köpte den i form av en rulle.

Som för basen, kan det skära en cirkel, och utgör gränsen av övergången från könen till botten av den prydligt dekorera. Om sisal har en fiber stället av arket (rulle), kan ytan trädet blir för hårig. För att övervinna denna nackdel är det nödvändigt att linda stycket speciella buljong tråd, t ex silver.

Denna souvenir är en liten konstgjord klippt trädet som en boll i en kruka.

Typiskt, som bas för att ta bollen ur skummet eller omfattningen av papier-maché. Om du vill utföra Topiary "fiskbens" av sisal, då som en mall, ta samma kon som för vanliga träd. För att hålla din julgran har blivit det som kallas Topiary måste göra stjälkar, vars ena ände är fixerad i kon, och den andra - i potten. Utföra denna konstruktion enligt följande:

 1. Ta en kopp, kruka eller någon annan lämplig behållare.
 2. Häll lite vatten och sätta gips eller puts. Blanda ingredienserna. Konsistensen ska likna en tjock kräm.
 3. Häll i en kanna komposition.
 4. Omedelbart, medan plåstret inte är i pausläge, ligger i centrum av potten pinne, stav eller som består av flera tunna shpazhek FAT. Håll den så att den föll och inte flytta tills blandningen hårdnar.
 5. När tåget kom hårt, skär toppen av koppen, om du inte lägger gips till brädden.
 6. Linda stav Barrel dekorband. Det är bättre att göra det i detta skede inte att färga yta dekoration vätskedroppar gips under installationen av stången.
 7. Också dekorera potten, till exempel, en satin band.
 8. Ytan av plåstret är lätt att dekorera samma sisal, glitter, pärlor eller kaffebönor.
 9. Säkra de koniska träd-stavar till tidigare utskurna i basen diy hål med motsvarande diameter. Smält försegla förbindningen.

Om du har en julgran gjord av mjukt material lindad på en metallkärna, en ytterligare stjälk du inte behöver. Sätt färdiga design direkt i potten för härdning gips. Det viktigaste - inte färga produkten.

Alla stegen för tillverkning av en sådan souvenir kommer att likna de som beskrivits ovan. Skillnaden är att ytan av trädet inte att vara jämn, och som består av bollar.

De kan vrida direkt av fibrer eller användas som grundval av någon fyllmedel, t.ex., sintepon som kommer att lindas på toppen sisal. Detta kommer att spara ett dekorativt material och göra ett större antal bollar. Förresten, kan de vara samma eller olika diameter. I det senare fallet måste stora placeras närmare botten av julgran, och små, respektive till toppen.

Julgranar gjorda av sisal ser särskilt söt när de är dekorerade med alla typer av små detaljer. Alternativ kan användas på följande sätt:

 • Nanizhite pärlor eller pärlor på ett snöre eller tråd (eller köpa färdiga) och en spirallind på produkten från toppen till botten.
 • Samma som i föregående stycke, är det lätt att göra med en fin satin, brokad eller andra dekorativa band, spets eller fläta.
 • Lim träd eller vid basen av den övre delen av pott klumpar av konstsnö (köpt eller tillverkat av bomull).
 • Cut formad stans snöflingor och limma dem på ytan av trädet.
 • Använd glitter.
 • I de fria områdena mellan remsorna kan arrangeras små bollar, bågar.

Således en master class "Fiskbens sisal" kom till ett slut. Vi diskuterade flera alternativ för att skapa en vacker nyårs inredning. Välj din favorit och börja den kreativa processen.

Själv mk.ru

Intressant hantverk, souvenirer och hantverk.

Fiskbens fiber sisal med sina händer

Alla vi på tröskeln till nyårs försök att laga mat för din familj och vänner de ursprungliga souvenirer. En bra lösning är att tillverka Julgranar av sisal fibrer med sina egna händer.

Sisal - en mycket intressant och ovanlig material, relaterade produkter har en särskilt festlig och elegant utseende.

Företaget butiker för handarbete säljs sisal fiber i olika färgvariationer, som är mycket aktivt används av praktiska människor.

Julgran gjord av sisal kan vara helt valfri färg, det beror på dina önskningar och fantasier.

att göra Julgran gjord av sisal Du behöver:

- en kon av papp, skum eller blomsterskum,

- sisal (antalet beror på storleken fiskbens -. 25-50 c)

- tråd i färg av sisal,

- en bit av medelstark tråd,

- tejp bredd 2,5 cm och en (I: Feed-brocades 2,5 cm tygband cm -1),

- en plastmugg, burk, kruka, krukor (vilken som helst lämplig behållare)

- byggnad gips (stuck)

- 3 grillspett för kebab,

- en liten bit av kartong,

- för kronan: en stjärna, en klocka eller en liten boll,

- för dekoration: en sträng av pärlor eller snöflingor, dekorativa kvistar, kottar och vilka andra lämpliga dekorationer,

Att bygga gips ras kallt vatten till en tjock kräm. Häll i en liten, i förväg framställd, kopp, burk eller kruka, fyllning någonstans halvvägs. Omedelbart medan putsen inte är frusen, centrumskäret fat (i mitt fall: limmas ihop 3 grillspett för kebab), håller vi oss till putsen föll inte förrän fångas.

Vidare är det nödvändigt att framställa en kon. Den kan vara gjord av papp, skum eller blomsterskum. En liten julgran kan bildas även från Sintepuh.

Att fästa könen tråden 2-3 (en - en lite längre), är fasta med varmt lim. Kommer att göra i slutet av en lång trådslinga liten, för kronan. Därefter hela delar av bilateral fiskbens tejp.

Sprid jämnt över sisal fullängdsfiskbens och försöka rulla den hårt för att stänga hela kon och kronan.

Linda en liten kon och tråd krona färg sisal att säkra enda fiber.

Nu måste vi stänga botten av julgranar. För att göra detta, skär en cirkel av kartong med diametern på kon. Cirkeln omedelbart göra ett hål, t ex med en sax.

Lindade med sisal cirkel. Vidare på samma sätt som vi gjorde med konen förankringen sisal tråd. Överskottsfiber kan klippas med sax. Bitars befria mitten av en cirkel, och fixera stammen på önskad höjd.

Tape kan vara lite av våra julgranar att dekorera stammen.

Beläget på toppen av konen själv, som bottom-fastnar cirkel.

Dekorera julgranar liten botten "kjol" av banor med olika bredder. Du kan också fixa klockan.

Nu återstår det mest intressanta inredningen av julgranar och potten.

Pot kan dekoreras med konstgjorda granris, kottar eller andra dekorationer. Vi fixar allt med varmt lim.

Dessutom bestämde mig för att slå två flugor i en smäll: att jämna utskjutande enskilda fibrer och sisal julgranar lägga flimmer. Runt koniska spiral lim gäng snöflingor eller varmt lim pärlor. Dekorera en liten klocka båge.

Här är en av sisalfibrer träd Han vände sig bort från mig.

Annan identisk fiskbens.

Coffee julgran gjord av sisal med blommor av stjärnanis och korn av kaffe ...

Fiskbens i barnkammaren för flickor.

Pengar julgran gjord av sisal och mynt.

Som ni ser är det inte så svårt. Var noga med att försöka skapa en egen Julgran gjord av sisal med sina händer.

Jag var glad att hjälpa!

P.S. Vi skulle vara mycket tacksamma om du delar den här artikeln genom att klicka på knappar som du använder sots.setey. Tack!

med steg för steg bild har framställts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

46 − 41 =