Duschar med händerna foto

Hur man gör en dusch med pallen av plattor

I små badrum ofta duschar. Den populära på bad och herrgårdar, lägg dem i badrummet i stället för lägenheter och hus, gör dessutom - som bäst. Men som plast stuga är inte alltför tunn. Duschkabin med sina egna händer, dock, och kräver mer tid, men mer tillförlitlig.

Om du tittar utanför, det finns en stor skillnad

Om du vill göra dig duschen för att spara, först räkna bra. Du behöver en bra tätskikt, och mest av allt - för pooler. behöver bara en bra dränering, som kommer att behöva höja golvet, och det är - en anständig mängd lösning med mjukgörare som ökar vattenavvisande medel. För att avsluta behöver en bra golv halkfri yta eller mosaik och lim (vattenavvisande). En annan bra idé skulle vara att göra golvvärme - på betonggolvet på vintern vara mycket obehagligt. Fortfarande måste vara dörren, även om du kan göra och slutare. Redan ett betydande belopp. Det finns billigare alternativ - enkel duschväggar.

Om du behöver också bygga väggar, även gipsskivor, då ekonomin inte kommer att vara korrekt. Många säger att kostnaderna dusch med händerna inte mindre, och att - som ett minimum. Men vad som är bra - kan du göra det precis som du vill, en sådan storlek som du vill (eller som det visar sig). Billig kostnad fristående enhet dusch endast i händelse av att det finns en klar vrå, som är inhägnad bara en dörr eller gardin, men kostnaden för golvbrunnen och enheten kommer inte undan.

Sätt att organisera avloppet i duschen

Trots utseendet är nästan samma utseende - vägg- och golvplattor i varje dörr, provisoriska duschar har gott om alternativ för interna enheter. Välj verkligen är från vad.

Det enklaste och mest pålitliga sättet att göra i duschen vattentäta golv - redo att sätta pallen. Den kan installeras på tegelstenar, eller för att göra basen av skumblocken. Med "klar fack" avser två typer: akryl och emalj. Akryl är lätt och halkfria, men gulnar med tiden. Emaljerad - inte dåligt att använda, men i den våta hala: det är nödvändigt att sätta en gummimatta. Plus akryl i det faktum att det inte är så kallt - känns.

Om båda alternativen inte gillar, göra en pall med tegel eller armerad betong, som sedan faner kakel - normal, golv eller mosaik. Beslutet kapital, men svårt att genomföra. Om du väljer att göra en pall i dusch brickor och bor i ett hyreshus, kommer du att ha en mycket bra multi-layer tätskikt: att det inte finns några problem med grannar från botten och sidor. Detta betyder inte att sker utan tätskikt i ett privat hus med sina egna händer dusch. Just när "nakosyachit" kommer att drabbas själva.

Halvfärdiga duschkar av tegel

Det finns ytterligare ett alternativ - tiden. Cook metall "tråg" med lämpliga dimensioner är det väl behandlas med rostfria material. Inställt på ett podium gjord av tegel eller skumblock (drain behöver också), om nödvändigt, draperad tegel utanför och bildar en avsats eller ett steg. Insidan klistra mosaik.

Av dessa alternativ, och väljs typiskt. Det finns absolut ingen synlig enhet pan och avlopp kan göras i väggen, men sedan hela badrummet golvet är nödvändigt att höja nivån och forma lutning mot avloppet.

Nu, om storleken på duschväggar och brickor i synnerhet:

 • 80 * 80 cm - det är mycket liten, svårt att böja även en smal man, kontinuerligt borstad mot väggen;
 • 90 * 90 cm - är något bättre, men fortfarande nära;
 • 100 cm och mer - är det normalt känsla, kan vi sitta ner utan problem.

Om du vill komfort - göra minst en meter gap från vägg till vägg, om dimensionerna är mycket begränsad, försök att ändå lämna minst 90 cm.

Därefter måste du välja hur du vill tömma ordnas. Två enheter: sifon och fälla. Landgång dyrare, men det är oftast mindre höjd och mer tillförlitlig. Dess säkerhetsmarginal kommer att vara tillräckligt för ett anständigt liv, och det är möjligt att hälla betong, och det brukar vara.

Sifon billigare, men enheten facket måste du ge hans ersättare. Bara zamonolitit det - inte en bra idé, eftersom om det finns ett problem med reparation, för att komma till det du har att arbeta hålslag. De resultat du representerar. Eftersom du använder en hävert, lämnar revisions passage som stänger en dörr eller en liten luckor.

Duschkabin med sina egna händer: hur man gör inspektionsluckan

I vilket fall som helst måste avloppet servas. Detta innebär att den övre delen - gallret kan tas bort och rengöras röret rep. Och så det var möjligt, dräneringsrör läggs så att den maximala rotationsvinkeln till avlopps var 45 °, men det är bättre än 30 ° inte göra.

Nu på sluttningarna. Att vatten inte stagnera i röret är röret från stegen till canalizations som med en lutning på minst 4-5%. Detta innebär att en meter längd fallhöjd på 4-5 cm Om samma koniska bör ha och kön :. Vatten bör strömma till utloppspunkten.

Kommer att diskuteras är hur man gör sin egen, med händerna i dusch golvet. golvhöjd innanför höljet inte långt från godtycklig. Det beror på hur du har placerat i duschen avloppet som mycket utsatt för fälla eller en sifon. Och det i sin tur är placerad med ett sådant tillstånd att generera den önskade bias. Det är, desto lägre du har ingången till avlopp, desto mindre är det nödvändigt att lyfta upp för stegen och golvet.

Scheme montering golvbrunn

Det vill säga, innan arbetet måste sätta stegen. Cup - exakt. Men väl skärpa och stänga den, anslut avloppet skrynkliga tidningen eller tyg på insidan medan du arbetar och har tagit ingenting. Håll ett galler för att ge tid för att prova det.

Hur man installerar ett av följande ramp - linjär - se videon. Modellen kan vara olika, men de allmänna principerna är desamma.

När enheten av tegelgolv i duschen facket bör vara minst relativt platt. Om det redan finns en mycket stora skillnader, rikta dem i förväg (göra grov avdragare). Uppvisar dräneringsanordningen, ansluta den till avloppet och sedan stegen som följer:

 • Surface tätskikt fundament. I sin enklaste form - bitumen, men lukten av de många larmrapporter. Du kan missa märket med vattenglas, en hydrofob impregnering cementbaserad tätskikt för pooler. Vad är det som det eller hitta mer i fastigheterna, och sedan använda. Det bästa alternativet är naturligtvis - sammansättningen av pooler. Dessa kompositioner är avsedda för högtrycksvatten eftersom tillförlitliga. Något sämre under dessa omständigheter - impregneringen på basis av betong, men vatten absorption reduceras avsevärt. Promazyvayut ofta två eller tre gånger för att se till att inte missa något.

Tre missade gjutasfalt

Tegel läggs på lösning

Efter ett par dagar betong fluff tätskikt cementbaserad (betonokontakt)

Om du vill göra i duschen golvvärme, tillade två skikt. På tegel lager av murbruk är placerat genom inriktning av basen. Efter det att lösningen kommer att ta fasta på det - värmekabelmatta eller kabel (kabel på gallret). Top är fylld med en speciell förening för golvvärme. Skikttjockleken av kabeln - minst 3 cm och inte glömma att bilda en förspänning till kollektorn .. Efter inställningen kan du lägga kakel (inklusive uppvärmning bara en månad efter gjutning, annars sprickor kommer att gå).

Till displayen arbetade mer effektivt, är det möjligt för ett skikt av lösningen på tegelstenar för att sätta en värmare, och särskilt extruderad polystyren. Dess tjocklek - minst 3 cm, kan vara upp till 5 cm vid honom sätta ett metallgaller med en stigning av 10-15 cm på toppen av värmekabel eller kabelmatta, och sedan -. Lösning.

Vid tillverkningen av sin pall handdusch betongformar som ska samlas in. Det är bäst att använda en tjock kartong (inte mindre än 25 mm tjock) eller trimning OSB, MDF (tjocklek: 16 mm).

Om duschen är ett betonggolv täckt med kakel eller mosaik, är det önskvärt att isolera. Göra warm-up eller inte - ditt val, men värmer det borde vara 100%, annars måste du hälla varmt vatten under en lång tid "tomgång" för att få lite varmt golv eller kasta drabbas av trä gitter. För bad gitter - ett hållbart alternativ, men för permanent bruk i huset eller lägenheten är osannolik.

Således är sekvensen av skikt enligt följande:

 • foundation tätskikt. Allt väl: vi coat väl.
 • Dimensionering omkretsen hydroprotective bandet.
 • Om det finns en värmare, som längs omkretsen av dämpnings tejp eller ett annat skikt av isoleringsväggar.
 • Polystyren som täthet av inte mindre än 35 kg / m 3, tjocklek -. 5 cm Leder limning förstärkt tejp.
 • Metallmaskcellen 10 cm.
 • Exponera fyrarna som bildar avloppet.

Som beacons kan användas skivade remsor av plywood. De skärs med hänsyn till flödesbildning

Efter 24 timmar avlägsnade beacons gnugga spår lösning. Lite senare - efter inställning och härdning - belagda ytan tätskikt, och fortsätter sedan till läggning av plattor.

Om en dusch med händerna kommer att bygga ett hyreshus, är det bättre att lägga ytterligare ett lager av tätskikt: bryta banden lager i två delar. Schematiskt, då allt ser ut på bilden nedan.

Skriden uppdelat i två skikt, och mellan dessa tätskikt

Oavsett tegeltillverkning bricka eller tillverkade av betong, är det nödvändigt att veta hur högt att fylla skriden. Dess höjd bör vara något under gallret Foto - sifon eller stege. Att återta sin position på väggen är mer praktiskt att använda laser. Om det inte har att bära vatten mark. För att göra det lite tydligare, titta på videon. Det visas hur man sätter på väggarna i skriden nivåer och hur man gör en grov avdragare.

Om stall är rektangulär, allt löst mer eller mindre enkelt: rektangeln kan skäras ut och glas i verkstaden. Markiser för glasdörrar mycket, kan du välja mer bekvämt för ditt fall. Endast beordrade dörrarna gå med skärmtak: de har ett borrat hål, och det bästa kostym.

Glas är önskvärt att härdas. Om det är bruten, sedan i små bitar med trubbiga kanter som är svåra att bli skadad. Men framför allt är bitarna hängande på filmen. Mindre av detta glas - det är dyrt. För att spara pengar, kan du beställa den vanliga tjock - 5-6 mm, och huset för att klistra in den på båda sidor av polymerfilm genomskinlig. Du måste mixtra, men effekten är nästan densamma som den härdat glas: bitarna kommer att vara på film.

En punkt: glaset före applicering av filmen tvättas, därefter avfettas. Filmtjocklek på den våta glaset. Det är lättare att utvisa luftbubblor, och även flytta filmen ett tag du kan.

Om glasdörren du inte vill, men behöver genomskinlig, kan du göra dem ur polykarbonat, men inte cellulära och blad. Vi måste hitta rätt möbler profilen, gör det till en ram och ramen på tätnings växt polykarbonat. För att vara säker, är det möjligt och genom skruvar och brickor för att fästa.

Ett annat alternativ - att köpa färdiga dörr. Det finns glas och särskilt för hytter och rymmer plast fällbara "dragspel", som i videon.

Fällor för själen är en annan konstruktion: den vanliga, som ser ut som runda eller kvadratiska maskor i golvet, som facket. Det finns mer moderna modeller - pristennye. Duschkar och trim stege behövs om hytten göra med en stor vattenförbrukning. I detta fall kan den vanliga designen inte klara av utmaningen och behovet av mer effektiva modeller. Och i facket kan stå och två avloppsanordning. Dragen av deras installation i videon från en av tillverkarna.

Ett sätt att vattendusch

Att duschen med sina egna händer

Dusch - en mycket bekväm byggnad, vilket avsevärt sparar utrymme i ett litet badrum, oavsett om det är platt, hus eller villa. Tillverkare av Duschkabin kan nu erbjuda sina kunder en mängd nya typer av bås med en mängd ytterligare funktioner, klockor och visselpipor. Det finns sådana hytter, för att uttrycka det milt, lite dyrt. Det är möjligt att spara - köpa den billigaste modellen. Tja, kan du spara en grundlig annorlunda - gör duschkabin med händerna i huset eller lägenheten.

Det är bättre att göra det själv - arbetsplan

Bygg en rymlig stall dusch är möjlig även i ett litet rum. Hörn duschkabin gör det möjligt att på ett rationellt sätt organisera utrymmet i badrummet. Dessa kan vara varianter av kvadratiska, rektangulära, halvcirkelformade former. Därefter välja dörren du kommer att behöva ta hänsyn till de särdrag i framtiden själ.

Square dusch Polugkruglaya shower rektangulär dusch

Det råder ingen tvekan om att detta dusch kommer att vara unik, men det är nödvändigt att göra en bra svett över varje detalj. Särskild försiktighet måste vidtas för att utformningen av duschen i ett trähus - det är nödvändigt att veta hur man ansluter den, välj alla nödvändiga tillbehör för montering badrum: slangar, kranar, patroner, köpa kakel, tegel och dörren.

Innan vi går vidare till egen konstruktion dusch bör vi definiera planen och sekvens av verk:

 • Vi planerar för framtida rymdpromenad;
 • Vi köper de nödvändiga elementen;
 • utföra de vattentätande aktiviteter;
 • banar kommunikation;
 • montera pallen;
 • väggbeklädnad och ett urval av dörrar;
 • installationsprocessen;
 • kontroll utformning effektivitet;
 • detaljer som bör noteras.

En separat tema - för att ställa in dusch vid stugan. fortsätter därför att läsa material till slutet och du kommer att ta reda på vad som kan göras med sitt eget mästerverk! Om du tar att reparera badrum med sina egna händer, kommer det att få stor erfarenhet av konstruktion, kommer att glädjas infödda, kommer att kunna bekvämt dra nytta av deras arbete.

Det är viktigt att utrymmesbehovet för kabinen var lätt att använda: sammanfattande kommunikation, möjligheten till rörelse i badrummet och bra läge attribut och badrumstillbehör till montern. Särskilt viktigt i detta ögonblick om du inte har extra utrymme. I detta fall är det nödvändigt att beräkna placeringen av alla detaljer.

Beroende på vad du vill se dusch i ett privat hem, bör du göra ett val av material:

 • uppmärksamhet till golvet stuga med duschkar, gjord av tegel, murbruk;
 • golv dekorera kakel eller mosaik dekorera;
 • vägg - tak: plast plattor;
 • besluta om en dörr till dusch glas, plast.

Cooking utrymme för tätskikt

Erfarna medarbetare rekommenderar baslack för att bygga ett golv för några tiotals centimeter under golvplanet av de återstående angränsande rum.

För att konstruera hytter i ett trähus är nödvändigt att genomföra en rad aktiviteter som kommer att skydda sitt golv, alla väggar från fukt. För att göra detta måste du först rengöra ytan som ska behandlas av avfall, färgrester, skilsmässa. Då ytan bör behandlas med snabbtorkande primer, och fortsätter sedan till nästa steg:

 • tätskikt lokaler: om fuktbeständig spånskiva följt av beläggning med en polymerfilm, glassin papper. Anordnade överlappande skikt, företrädesvis utan att det bildas sprickor. Alla fogar behandlas med smörjmedel baserade på bitumen. Efter filmen skiktsytan, avsedda för en dusch, belagd cement-sand bindemedel, som kan vara ytterligare primad vattenavvisande, anti-svamp blandning;
 • i andra hand, till golvet och väggen kan användas drywall, panelling fuktbeständiga kvaliteter, vilket ytterligare bearbetas topp antiseptika och tryckfärger baserade på vattenavvisande;
 • i ett trä inomhus toaletter får inte glömma att organisera ventilation, gör det möjligt att skapa en naturlig luftrörelser efter att ha tagit en dusch. Särskilt sant mekanisk anslutning av komplexet i badrummet, där toaletten är kombinerad med en dusch.

Tätskikt bör utföras runt omkretsen av rummet. Om vissa delar av muren har beslutat att lämna, måste de behandlas med en speciell komplexa strukturer. Fastsättning badrummet i en trä byggnad från effekterna av hett vatten eller ånga kan vara helt isolerad från resten av rumsutrymmet genom att skapa en förseglad dusch. Och extra fläkt anslutning kommer att öka livslängden hemma.

Kom ihåg att tätskikt arbete kommer att skydda inte bara dina väggar, men också golvet från fukt, speciellt om det är en trä rum. Även om har brutit patron funnit defekta slangar, översvämningen uppstod, då tid eliminering av dessa problem kan vara säker på integriteten för alla golv i badrummet.

Se golv tätskikt Golv, täckt med bitumen tätskikt

Om du redan har beslutat om en plats för en liten dusch stall i ett trähus, det första du behöver för att starta installationen av avlopp och vatten anläggningar i framtiden:

 • sätta en etikett till hus mixer;
 • härleda röret i väggen, kommer det att vara belägen där en dusch;
 • installera vattenfilter, vilket påverkar dess kvalitet. Detta kommer att hålla patronen för att säkerställa korrekt drift av blandare, hela vattenförsörjningssystemet inte täppa till olika typer av slangar föroreningar;
 • uppgifter om vattenförsörjning är anslutna via flexibla slangar, försiktigt skruva alla detaljer. Det är viktigt att använda en flexibel slang med större längd, så det kan vara fri att justera placeringen dusch stall;
 • anslutning av avloppsrör i golvet i framtiden badrummet.

Läggning av vattenförsörjning

Innan du ansluter avloppssystemet, bör avloppet vatten alla anslutningar och slangar behandlas FUM tejp, speciella tätningsmedel, silikon.

Kommunikations arrangemang i duschen tillhandahållande av kommunikation

Inte nödvändigtvis för att köpa en pall - det kan rädda dig. Gör en bricka för badrummet med sina händer, kan du använda tegel. Med händerna på golvet läggs ut krets - en halvcirkel, kvadrat, rektangel. Tätas med cementbruk bas. Ett alternativ är användningen av golvkonstruktionen från en blandning av cement med grus lösning, som är helt fylld med substrat. Innan du fyller behovet av att installera ett metallnät. Då framtida utformningen av bås fyllda avjämningsmassa, avjämningsmassa. Efter slutlig torkning kan fortsätta till block plattsättning.

Den ursprungliga utformningen av duschen - sneda golv. Om stötfångare kan glömma att förenkla processen med att använda ett stall dusch, och främjar obehindrat tillträde till den. Utforma ett sådant golv bör göras parallellt reparation av badrummet. Så du behöver för att planera placeringen och anslutning av dräneringshålet.

vi gör stötfångare Fyll konstruktion sätter topcoat

Vad kan vara väggen, välj en dörr

Var uppmärksam på väggen: inom bygg 3 duschväggar kan vara fodrade med sina tegelstenar, och sedan deras händer är kaklade. Dörren kan köpas från glasfiber.

den ursprungliga versionen

För ett litet rum ett badrum är bättre att välja ljusa färger av kakel, gör det möjligt att öka utrymmet visuellt. Om den medföljande vinkelhytt variant i ett trähus, är de två intilliggande väggar klädda med kakel, medan de andra två - köpa glasfiber.

När du väljer en dörr för badrummet bör betraktas som ett sätt att öppna: gångjärn eller glida. Traditionell variant - gångjärnsdörr som gör det möjligt att arbeta utan några speciella försiktighetsåtgärder. Observera att för att installera det är nödvändigt att ha närvaro av lite utrymme. Men det finns ett sätt för en liten stuga - använda två gångjärnsdörrar. De är lätta att installera för hand. En mer komplicerad design i skjutdörrar, som glider på rullar som rör sig längs hyttväggarna. Anses starka skjutdörrar med metallvalsar och guider.

De viktigaste verk om byggandet av duschen klar bör nu ges till installation av dörrar och dusch. glasdörrar, jämfört med glasfiber - den mest hållbara alternativet. Men inte värre version av glasfiber. De är inga problem du kan beställa på de individuella storlekar och installera sina egna händer.

Vid installation av glashöljet måste appliceras på pallen klisterskiktet

Gör så här:

 • på den färdiga ytan av golvet, och takplattor med hjälp av en borr för att göra hål;
 • med dymlingar måste säkras profil;
 • Nu lådan är fixerad vid ingången: den första delen är fastsatt på alla fyra sidor, och den andra är inte fast en vägg, med vilken dörren kommer att vara i kontakt;
 • dubbeldörr å ena sidan distansen är fast mellan golv och tak.

Denna konstruktion ger en perfekt passform dörrar som ger tätningsstruktur. Suturer behandlas med ett tätningsmedel.

Kretsaggregatet av dusch gardinen

Funktionstest - det sista steget

Nu måste du ansluta vattenförsörjningen, slå på vatten, kontrollera mixer, tätning alla skarvar och anslutningar. Känn dig fri att fortsätta med installationen av ytterligare hårdvara - själen, speglar, handtag, hyllor och dekoration av din nya plats för avkoppling. Din nya bad, det vill säga kabinen redo!

Var uppmärksam på tillbehören

Anmärkningsvärt i intervallet blandare för själen, är det den mest "svaga" plats att gå, särskilt i trähus. Mycket ofta mixern är svårt, om igensatt eller trasig patron - ventil börjar läcka, buller. På grund av detta, blandare i drift blir snabbt oanvändbar. Därför är det nödvändigt att välja alternativet att göra reparationer utan svårighet.

Den utrustning som krävs för själen

De mest enkla reparationer och underhåll betraktas nu mekaniska ettgreppsblandare som kan arbeta igenom utan avbrott under en lång tid. Efter att ha läst instruktionerna, kan du enkelt ansluta dem. Den grundläggande principen för omrörare - att uppnå den nödvändiga temperaturen och trycket, som upplever den värsta stöten patronen.

Mixer 5 lägen 100mm dusch

Under driften av vattenförsörjningssystem är ofta igensatt patron mote, så biandaren blir obrukbar. Fördelarna med dessa blandare, där patronen används, är uppenbara:

 • tillförlitlig, hållbar konstruktion;
 • patronen kan ersättas med sina händer på den nya. Det kan finnas problem med kompatibilitet av sådana föremål, men patron bör endast väljas av företag som mixer;
 • enkelt handhavande, ringa storlek, underbar design.

Den enda nackdelen med sådana konstruktioner är att den mekaniska-hävarmen duschblandare misslyckas på grund av fel i dess huvudkomponenter. Denna patron kan inte repareras, måste den bytas ut.

Ovanliga dusch i den privata sektorn

Cottage - det är underbart! Frisk luft, varma solen och trädgård. Om du har extra kvadratmeter i det fria, är det möjligt att göra en sommardusch - att utrusta ett litet badrum för bad på gatan. Och för att göra dina egna händer! Polykarbonat har ett antal fördelar: motstå temperaturvariationer, belastnings, flexibla, lätt för installation. Det enda villkoret - inte installera vinden i skuggorna.

processen att installera en sommar dusch i ett trähus med sina egna händer:

 • drainer ger en särskild lutande röret, vilket säkerställer effektiv utmatning av vatten;
 • betongen hälls och lagd platta bas;
 • justeras och fixeras betong av stöd stål, trä, MDF, PVC-material;
 • ståndarna fasta horisontella lameller, sneda pelare;
 • med användning av aluminiumtejp ram FÖRHYDA ark av polykarbonat;
 • försöker jämnt fördela belastningen, installera tanken, som kan ansluta en varmvattenberedare eller utan honom;
 • platt tank - det mest bekväma, stabil struktur, där vattnet värms mycket snabbare;
 • alla skarvar behandlas med ett tätningsmedel.

Glöm inte att köpa en mixer och andra tillbehör för den nya själen. För att göra en sådan skönhet för att ta dusch bad, behöver du bara händer och huvud. Men för att njuta av denna stuga kommer att vara hela sommaren, med flera säsonger. Viktigast av allt - lager stora mängder vatten för en dusch!

Lägg till en kommentar avbryta svar

Beräkningen av det erforderliga antalet material

Om oss / Mission

Badrumsrenovering kan vara en enkel "sovjetisk" och kan vara snygg och modern.

Uppdraget för vårt projekt för att hjälpa dig att göra ett gott skick själv och kostnadseffektivt!

- Kopiering av material är tillåtet endast med en aktiv länk tillbaka till källan.

Hur man gör en dusch med händerna: och exempel på speciella konstruktioner

Den snabba takten i våra liv har gjort de mest populära dusch vatten behandlingar. Varje dag, blöt i ett varmt bad - en lyx. Uppfriskande "rain" på morgonen och varma avkopplande trickle läggdags bekanta för miljontals ryssar.

Överflöd dusch och massage lådor inte uppfyller de inhemska mästare, i syfte att förverkliga sin kreativa potential. Golf oberoende sökningen är mycket stor. Om man tittar på området för den föreslagna sanitetsutrustning, märker man att den enda förändringen varumärken och utformning och dimensioner flesta duschar är ganska blygsam. Men priserna är inte. De är mycket solid, om vi tar hänsyn till den mängd material och arbetskostnader.

Med tanke på att duschen för att ge - konstruktionen inte är alltför komplicerat, det finns en önskan att göra sina egna händer. Varianter genomfört designer, möjligheten att kombinera olika material och viktiga nyanser av anläggningen kommer att diskuteras i denna artikel.

Exempel improviserade duschar

Ingenting så stimulerar nationella kreativitet som ett bra exempel. Därför anser vi de mest intressanta varianter av duschväggar tillverkade med sina egna händer, och kortfattat beskriva nyanserna i tillverkningen.

Innan arbetet påbörjas, bör handyman göra följande val:

 • Använd fabriks duschkar och väggarna och taket i kabinen för att göra din egen.
 • Duschkar byggt med egna händer, och väggarna och dörren köpa.
 • Hela strukturen från början till slut att samla på hans eget projekt.

Att köpa färdig bricka eliminerar arbetet med tätskikt på golvet, men kommer att begränsa ditt val av kabin storlek.

Genom att bygga sin egen palett av tegel, betong eller gips, kommer du att spara genom att köpa en färdig stängsel och dörrar, förenkla montering. Tyvärr kommer designen storlek och i detta fall begränsas till fabriksstandard.

I det tredje fallet, du får vad du vill. Hemlagad dusch kommer inte bara att vara en plats för bad, men också bekväm sittgrupp.

Det första som kommer att tänka på när man tänker på finish av denna design - keramiska plattor och mosaik. Dessa material är inte komplicerat i förpackningen, tålig och passar perfekt in i kupén. Grunden för styrelsen beklädnad kan vara tegel, fuktbeständig gipsskivor, och på golvet - Cementgolvavjämning.

På bilderna №4 och №5 det visar att duschen i ett privat hem kan rymma någonstans. Även köket var en plats för henne mellan spisen och väggarna i huvudstaden. Färdigt stål bricka i denna konstruktion nr. Han ersattes av kakel, fodrad med en bias mot upptagningsområdet stege.

golvnivå i den betraktade hytten ovanför golvnivån i köket. Detta gjordes för att rymma tratten utan demontering av bottenvåningen. För att eliminera risken för förorening under Gulf avlopp våningen duschrum är separerad från tröskeln i två steg.

För att skapa denna struktur, författaren behövde tegel, kakel och gipsskivor fukt (som utjämning grund enligt mantel). Taket stängt sömlösa plastpaneler. Upphettningsugn passar naturligt in i den övergripande sammansättningen, eftersom den, tillsammans med väggen i duschen stenas dekorativa plattor "Brick".

Vattenförsörjning är anordnad från brunnen genom en pumpstation. Plus till vattensystemet kopplas liten varmvattenberedare. Som en följd av att privata villaägare få en kompakt och bekväm varmvattenduschar.

Ursprungligen ser provisoriska stall dusch gjord av glasblock. Detta material kombinerar styrkan av de tegel och dekorativa egenskaperna hos glaset. Läggningsglasblock behärskar snabbt och låter dig skapa någon form av former, från direkt till böjda vägg spiral. På bilden №6 vi se ett exempel på en kombination av glasblock med dekorativa plattor, imitera natursten.

Golvet i de provisoriska konstruktioner - betong avdragare, fodrad med granit. Väggarna, som i det första fallet, keramiska plattor med dekorativa insats "under en sten."

Inte alla gillar när, i stället för den genomskinliga skärmen separerar duschen från rummet badrummet gardin film. Utförandet av №7 foton motbevisar detta yttrande.

Mosaic beklädnad, vattentätt tyg, släta sluttande veck och upphängd på en krom båge, vanlig dusch i ett konstverk design.

Tänka på vad att göra från duschen i hemmet, inte glömma sådana intressanta saker, som polykarbonat. Den är hållbar, vattenbeständighet och dekorativa. Från den kan du göra en genomskinlig vägg i dusch och ytterdörren.

För denna kantmaterialet är aluminium eller plastprofil. Design dörrar kan göras inte bara vända, men också glida. För detta ändamål botten av polykarbonatarket från behovet av att fästa tillbehör garderob (hjul) och in i styrprofilen.

Eftersom polykarbonat - tillräckligt flexibelt material, kan väggarna av duschen ges en högst ovanlig form (foto №9).

Plexiglas - är en annan populär material för att skydda själen. Jämfört med det cellulära polykarbonat är mindre robust, behöver därför en ram av rostfritt stål (rör eller hörn).

Skyddande skärm av härdat glas, som visas i fotografiet numret 10, väcker uppmärksamhet med sin elegans och lätthet.

Glasinneslutningen kombineras med keramiska plattor som kantade väggarna i kabinen och mosaik läggs på botten av pannan.

Ett annat lämpligt material för beklädnad - sömlös plastfoder. Det snabbt och enkelt kan anslutas till vattentäta paneler för väggar och tak. Fästa kan vara något material - tegel, betong, trä eller stål ramlist (foto №11).

Duschvägg kan tillverkas av samma material eller kan vara sammansatt av flera. På bilden №12 vi ser att kombinationen av tegel, klinker och härdat glas estetiskt tilltalande och original.

Lite fantasi, hållbar plastfolie och duschkabin förvandlas till en bekväm område. Du kan inte bara tvätta, men slappna av, sittande på sidushku (foto №13).

Frame hytter kan göras av gipsskivor profil FÖRHYDA fuktbeständig gipsskivor och kakel oblitsevat. Fördelar med denna design - den låga kostnaden för material och enkel montering (foto №14).

Gör din egen dusch facket är inte svårt. Vi kommer att titta på de viktigaste stegen i sin produktion.

Tanken bakom denna konstruktion är mycket enkel - en gjutform eller inhägnad tegel på golvet, det lagt avloppsrör, regnvatten och landgången (Schema № 1).

Höjden av skiljeväggen improviserade lastpall måste vara sådan att den passar under foten vänd rännan, det finns en plats för gjutning av betong avdragare och skapa förspänningen. Vikta dimensioner alla delar av strukturen, vi får 20-25 cm.

Arbetet på pallenheten, finns det två viktiga punkter för själen:

 1. Pålitlig tätskikt fundament under skriden
 2. Finjustering av stegen (till foder)

Från skålar av tillverkningskvalitet och en dränering ramp beror på komfort, hållbarhet och utseende cockpit view. Om pannan och avlopp tratt läcker, kommer dusch och mögel kännas obehaglig lukt av stillastående vatten. Därför sätter formen av styrelsen eller en sida av tegel, måste du att belägga med tätskikt kitt, inte bara golvytan, men väggarna till en höjd av en framtida slips (foto №15).

Efter torkning, kan mastixen installeras avloppsrör och sätta en stege. Hans mark måste beräknas så att efter hälla betong och utläggning av kakel, han var på samma nivå som fodret (foto №16). Avjämningsmassa måste göras efter slutförandet av väggbeklädnad kakel.

Om duschen kakel omges av en metallram på skärmen, glöm inte att sätta i murverket fästelement för sina ställningar.

Efter inställning av de konkreta banden kan börja kakel fälgen och golvet pannan. Lutningen för avrinning ramp (1,5-2 cm per 1 meter längd) kan göras i processen för att lägga skriden. Annan utföringsform - drain kakel tillhandahålls av en lösning, vilken tjocklek är reducerad som närmar tratten.

Kommentarer (0)

Nytt på webbplatsen

Plantor utveckla och expandera vegetativa massa i en begränsad volym av substrat. Och denna volym.

Vinter - en prövning för sällskapsdjur. Speciellt svårt det överförs värphöns. Kort.

Nyårs fåfänga med gåvor och dra festmeny gäller för hem inredning.

Komfortabelt lantgård, byggt bort från gasnät är omöjligt utan spisen. I kylan.

Belysning av området förortsområde betraktas som ett separat steg arrangemang planeringszoner.

Ordinarie meningen i hundens liv dessa dagar gäller bara för de hemlösa hundar. .

Förvärva mark och göra en plan för den framtida huset, se till att tänka på placeringen.

De senaste 10 åren på grönsaksodling och trädgårds seminarier och forum är en aktiv diskussion.

Det är svårt idag att hitta någon som inte har hört något om plattorna.

Om man tittar på cementsäckar och en hög med sand, känns inte alla utvecklare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 1 =