Duschar för stugor

Översikt duschar för förhör: arter, fördelar och nackdelar

Många tillbringar i landet en mycket stor del av tiden. Det är därför nödvändigt att ha en duschvägg för att ge utomhus prestanda - det kommer att hjälpa till att kyla av efter en varm sommardag.

Genomtänkt design som finns på försäljning ganska ofta, eftersom de är mycket populär bland lastbilsförare, ägare av trädgårdar eller bara byborna.

Duschar att vittna kan delas in i flera kategorier:

 1. Sluten typ (Figur 1.);
 2. Öppen konstruktion (fig. 2).

De flesta människor väljer duschen för att ge baserat på deras preferenser och beroende på de förhållanden under vilka det kommer att drivas. Du kan också dela data på olika typer av produkter i enlighet med metoden för vattenförsörjningen. Det kan hällas från en vattenkanna på människan i cockpiten på en speciell tank på toppen, eller matas till biandaren kontinuerligt, på en särskilt som vattenförsörjning.

Ofta är många modeller utrustade med ett antal sektioner, vilka var och en har sin egen ändamål (fig. 3).

Det rum där det inte finns någon aktuell vattenkanna med vattnet från den, kan användas som ett omklädningsrum. Eller kanske installera en diskho för handtvätt anläggningar och andra hygienrutiner.

Översikt duschar för att ge sluten typ

Många är ofta mycket lång tid funderat vad duschen väljer att ge? Oftast de flesta ägare av småhus väljer en modell av sluten typ.

Eftersom förekomsten av väggarna gör det möjligt att skydda sig från nyfikna ögon, att känna sig bekväm och inte känner sig psykiskt obehag.

En av de mest populära modellerna är mycket efterfrågade under de senaste åren är duschen Polex Classic 2 (Fig. №4). Det har följande fördelar:

 • Ramen är tillverkad av rostfritt stål, lätt och snabbt demonteras;
 • Alla delar är målade med speciell pulverlack;
 • Ingår monterar en speciell nyckel finns också tillgängliga för dem;
 • det finns en träpall - detta gör det möjligt att inte glida under bad;
 • Det finns en särskild ficka för personlig hygien.

Den enda nackdelen med den aktuella produkten är bristen på fullständig vattentank. Det måste antingen köpas separat eller göra själv. För övrigt denna modell ofta uppfyller alla behov av en genomsnittlig sommar bosatt - det är bekvämt, lätt att montera och demontera, slitstark, kompakt.

Annan populär produkt är en liknande utförande Polex Classic 4. Den huvudsakliga skillnaden från dess mer kompakt motsvarighet är närvaron av ett extra rum som kan användas de så önskar. Oftast är ägarna av sådana strukturer placeras där bänkar och klädhängare, liksom sänkor.

Modellen i fråga har följande fördelar:

 • enkel montering och installation;
 • hållfasthet;
 • hållbarhet;
 • låg kostnad;
 • möjlighet att installera metallstrukturer för tankar med stor volym vatten.

Det finns också en nackdel. Polex Classic 4 upptar ett relativt stort område av mark. Men ytterligare en sektion kan demonteras vid behov - funktionalitet och användarvänlighet inte minskar.

Företag Mega Resurs monterar och försäljnings bås som kallas "dusch för datja (ram med tank) med omklädningsrum" redan under en ganska lång tid. Och deras produkter är mycket populära.

Medföljer hyttmodellen är:

 • Fack med avrinningsyta;
 • trälåda i logen sektionen;
 • en metallram med en bifogad polykarbonat.

De främsta fördelarna är enkel montering och låg kostnad. Särskilt i jämförelse med konkurrensen i detta marknadssegment.

Företaget Mega Resurs producerar och säljer duschar, utrustade med en beläggning av andra polymermaterial (ej polykarbonat). Ofta, kan försäljningen ses en modell som kallas "dusch för att ge (med RAMTRUMMA) med omklädningsrum." Priset för denna modifiering är något högre. Men icke desto mindre är det skiljer sig mycket från kostnaden för liknande produkter från andra tillverkare.

Chalet duschar öppna cockpit

Används ofta i stugor stugor duschar öppna versionen. Ett bra exempel är en Polex Classic 1 (fig. 1).

Trots den säregna utseende av sådana modeller av duschväggar har ett stort antal fördelar:

Eftersom väggarna är helt frånvarande, kommer vikt designen övervägande vara relativt liten. Således kan du enkelt installera kabinen även på mycket löst underlag, och det kommer inte att falla in i den. Det gör att du snabbt utföra installation.

För montering behöver bara par nycklar, all nödvändig hårdvara ingår i dataobjektet. Kabinen själv är mycket kompakt, dess område är endast 1000 × 1000 mm.

Ett företag som heter Mega Resource tillverkar och säljer olika typer av modeller av duschväggar för förhör. Deras kostnader är mycket liten i köpet från tillverkaren. Även komplett med sina hytter vanligtvis vattentankar. Detta är en stor fördel gentemot sina konkurrenter, såsom tanken priset är ganska hög.

En modell som kallas "dusch för att ge (ram med tank)" är mycket populära. Sedan omedelbart efter hopsättningen den kan användas. Inget behov av att ytterligare anpassa olika monteringshål för vattenbehållaren.

Duschar med varmvattenberedare

Du kan också ofta hittas i recensioner av duschar för att ge modeller med olika typer av tillbehör. Oftast, eftersom hans handling värmare Electric typ flöde. Uppvärmda vattnet kan även utföras med en anordning placerad inuti själva tanken, dvs vattenbehållaren är i huvudsak en förrådsberedare.

Duschar i landet - är inte en lyx utan en nödvändighet. Därför är de mycket efterfrågade. Om det behövs, kan du enkelt välja någon modell som är lämplig prestanda för en viss tillämpning.

Video: monterings duschar sommar och sommar-X2

Om du har en fråga, kan du be den i kommentarerna till denna artikel nedan!

Våra experter svarar på din fråga inom en snar framtid (1-2 dagar), registrera dig för kommentar i tid för att få meddelande om svaret!

Duschkabin i landet - en bra idé. Speciellt för sommaren. Jag satte mig en enkel dusch gjord av improviserade medel. Att använda dem är inte lika bekväma som dusch, definitivt. Naturligtvis jag ensam räcker och sådant, men jag planerar att avsluta reparationer i landet och att resa med hela familjen, så läs artikeln mycket användbar. På sommaren är jag säker på att göra en duschkabin.

Duschkabin sommaren för att ge sina egna händer. Valet av material och konstruktionssteg

Dusch i landet - ett bra sätt att ge en bekväm land semester. Den maximal bekvämlighet kan erhållas med minimal kostnad, om duschen för att ge kommer att byggas med sina egna händer. Det återstår bara att bestämma några viktiga punkter.

Favorit stuga är svårt att föreställa sig utan två saker - en hängmatta och en sommardusch. Med den första är enkel och lång förbryllad inte nödvändigt. Men skapandet av analoga duschrum på naturen men och ger stort utrymme för fantasi, men det kan vara förenat med svårigheter.

Därför innan inköp av byggmaterial, är det nödvändigt att lära sig de grundläggande strukturella delarna av själen, nyanserna av bygg- och möjliga variationer duschar, eftersom inte alla kan till fullo uppfyller familjens behov och passa in i en viss budget.

Som regel, utanför dusch - en ramstruktur av en kvadratisk eller rektangulär form, som är monterad på den preparerade substratet och vidhäftningsförmåga i något lämpligt material. Top hyttmonterad lagringstank med vatten uppvärmd eller inte.

Ritning sommar själ beror på de krav som ställer till det. Detta kan vara en konventionell duschstorlek av 100 x 100 cm höjd av 2,5 m eller mer praktisk struktur med dressing. Obligatoriskt är att organisera ett system av vattenflöde och ramen stöd.

Gör en fullständig remsa grund i det här fallet är det inte nödvändigt. Som ett stöd, typiskt tjäna fyra metallrör, infällda i marken vid en m i hörnen av strukturen. För bättre stabilitet cementerats. Översta stapeln metall eller träbalkar, som är monterade på en lastpall och säkras till diskbänken ramen. På den övre rörledningen förstärka taksparre, och ett tätskikt stapeln ställs tanken.

Processen för byggandet av duschen kan delas upp i flera steg:

 • Enheten systemets avlopps och fundament;
 • Konstruktionen av ramen och paneler;
 • Installation och anslutning av tanken;
 • cockpit arrangemang.

På platsen där det kommer att ligga en dusch, bör det inte finnas några drag. Det är bättre om hela dagen lång i tanken kommer att utsättas för direkt solljus. Dusch måste vara på ett visst avstånd från hus på landet. Och för att säkerställa det normala flödet av vatten och har den högsta punkten i landskapet.

Konstruktion av avrinning för en sommar dusch

dränering problem kan lösas på flera sätt, viktigast av allt, inte göra din egen trädgård träsk. Avrinning kan avledas till filtrerings grop, varifrån de kommer gradvis att sippra ner i marken. Eller utrusta filtret. Organisationer såsom reningsmetod i fritidshus ofta utspädda vatten genom kanalerna, till exempel mellan sängar.

Avloppsvatten från dusch kan lämna öppet eller stängt metod. Open dränering, är det en vanlig dike kan göras i händelse av att marken är tillräckligt vlagouporny och små vattenförbrukning. Ibland väggen hos kanalen bör dessutom stärkas.

Konstruera avlopp med sina egna händer, är det viktigt att ge en kanal lutning - 0,5-1 cm / 1 meter. Stängt dränering är annorlunda endast i att vattnet går genom rör, pelare grävde under jord. Normalt sluten typ avlopp utrusta om vattnet går in fristående avloppsanläggning.

Tips! För att förbättra avrinningen av marken bredvid duschen, kan du plantera några fågelkänsliga växter. Gröna plantager kommer inte bara att försköna landskapet, utan skyddar också platsen kring duschen från att svampa. Detta gäller speciellt vid ett öppet dräneringssystem.

Vilket material att välja på väggar

Skelettet i duschen kan sys med något fuktresistent material, det kan vara:

Vilket som helst av de valda efterbehandlingsmaterialen är fastsatt på ramen med självgängande skruvar. En duschkabin tillverkad av en film kallas ibland säsongsbetonad eller engångs, den skiljer sig varken i styrka eller hållbarhet.

Träet ser väldigt vackert ut, men behöver särskild behandling och är inte det billigaste materialet.

Optimalt alternativ kan vara en duschkabin av polykarbonat. Att arbeta med det medför inte speciella svårigheter även för nybörjare, variationerna i färglösningar är enorma och materialets tillförlitlighet och hållbarhet är helt i linje med konsumentnivån. Tjockleken på polykarbonatet för duschen ska vara 8 -16 mm.

Det finns inga speciella krav för vattentankar. Men det finns ett antal rekommendationer som kan hjälpa dig att välja det bästa alternativet.

 • Metallbehållaren värms snabbare under solen, och plastbehållaren blir mer hållbar, eftersom den inte är korrosionsbestämd och mycket lättare, vilket avsevärt minskar belastningen på ramen.
 • Tankens volym väljs individuellt, om det i genomsnitt tar 30-50 liter per dag per person.
 • Vanligtvis är tanken målade svart, den absorberar värmen bättre, därför kommer vattnet att värmas upp snabbare.
 • Behållaren måste vara stängd med lock, annars kommer damm och skräp i vattnet.
 • Innan du monterar på ett skelett i en tank, klipp ut för kranen. För sommarduschen säljs duschar i butiker, de inkluderar: ett rör, en vattenburk, en kran och specialutrustning. Det är viktigt att hålet i tanken motsvarar diametern på delar av det valda satsen.

 • En praktisk lösning är att installera en tank med integrerade temperatur- och vattennivå sensorer.

Dusch i villan med uppvärmd vatten: sätt att arrangera

En duschkabin för en dacha kan tillverkas med vattenuppvärmning, som är oberoende av

solstrålar. Det vanligaste alternativet är installation av värmeelement. De kan installeras på de flesta tankar med egna händer.

Vattnet kan också värmas med en gaspanna med låg effekt eller en panna men deras installation i enlighet med säkerhetskraven i landet är inte möjlig.

Ett annat alternativ är solpaneler. De är glaslådor, inom vilka en växthuseffekt skapas runt spolen och vattnet värms upp även på en grumlig dag

Duscha dina egna händer

På golvet i duschen lagde vanligtvis en trägrill (träpall) eller kaklade. Du kan också installera fabriken duschbricka, akryl, plast eller metall. Dörren för sommardusch är vanligtvis gjord av samma material som väggarna. Om duschrummet med en garderob kan det delas upp med en vattentät gardin. Glöm inte belysningen. På dagtid måste ljuset i cockpiten passera genom fönstret, vilket ofta ligger direkt under taket.

Till själen är det också möjligt att sträcka ledningarna och ansluta lampan. Speciell uppmärksamhet ges i detta fall isolering av ledningarna. En extra uppsättning sommardusch kan vara allt: hyllor, tvålfat, krokar för kläder och handdukar. En hel del intressanta idéer kan ses på bilden av färdiga duschar, och några av dem kan med rätta kallas dachas dekoration.

Duschkabiner för sommarstuga: vilken variant att välja

En duschkabin hemma är en fråga om individuellt val av varje person, eftersom många kan välja ett bad. Men här är en dusch i dacha - bara en nödvändighet, naturligtvis, om det inte finns någon sommardusch.

Många dra paralleller mellan duschen i landet och sommarduschen, trots allt är de nästan identiska mönster med samma syfte. Skillnaden är bara i platsen, ibland i materialet för produktion och utrustning.

Ärligt talat, vi går in i ovanstående majoritet, och därför kommer vi att överväga duschen i landet och korsar ofta med sommarduschen. Godkänn, för det är realistiskt att skapa en stuga inte bara i landshusets badrum (om det finns en), men också på verandan, bakom huset, i hörnet av trädgården och så vidare.

Enkla duschkabiner för sommarstugor

Under detta namn vi vill ange de mest grundläggande design, som inte kräver värdlandets sida kostar en hel del, och om det behövs en dusch bara för att fräscha upp efter en dag i trädgården eller köksträdgård, då så det kommer att bli.

Idag kommer vi att överväga billiga duschar för stugor av de enklaste material till platsen för gatan, utan massan av anläggningar, men endast med strikt praktisk belastning, så om du riktar en allvarligare VVS-enheter, rekommenderar vi att du studerar materialet, vilket Vi har beskrivit i detalj valet av duschkabiner. Naturligtvis är det som sommarbostad inte alltid en plats för plantering frukt och grönsaker, men också en allvarlig stuga i utkanten av skogen, där det finns en stiliserad badrum ... kanske du vill duscha det där.

Enkelt, vi kallar standarden, så att säga, utomhusduschar för stugor, och det är därför vi redan har nämnt sommarduschen flera gånger.

Så vi väljer det bästa, mest praktiska, billiga, men bekvämt att använda duschkabin och lär dig hur du bygger det själv.

Duschkabiner för semester: möjliga alternativ

Om vi ​​betraktar alla alternativ, är andelen av dem fångas och mobila duschar för att ge 80x80 cm, och standard rektangulära duschar för stugorna, och även badrum duschar för att ge i form av kapital byggnader. Men vi är mer intresserade av alternativet, vilket kan göras snabbt och för lite pengar, men alternativet ska vara bekvämt och högkvalitativt. Ja, ja, och en sådan kombination är möjlig.

Trä duschkabiner för sommarstugor

Ofta kan liknande lådor med vatten hittas i trädgården, i skuggan av träd, där det är friskt på kvällen, men på en dag har vattnet tid att värma upp gott i tanken. Träduschkabiner 100x100 cm eller andra storlekar, var och en av oss kan bygga självständigt, men här lite senare. För närvarande vill vi överväga praktiken i en sådan struktur.

Initialt skapas stugan på en viss bas, sedan ramar och ramar ut, eller helt enkelt en pålitlig gård under en tung tank med vatten. Om vi ​​utvärderar hållbarheten hos en sådan byggnad är det nödvändigt att återkalla kvaliteten på bearbetning och skydd av trä. Det vill säga om hytten är byggd och trädet helt enkelt torkar upp och blir blött varje dag, kommer en sådan kontrast till bra inte att resultera, särskilt om stugan förblir i denna form och för vintern. Men om vi försiktigt skyddar materialet i skapandet av stugan med speciella föreningar, kommer det att kunna leva den här byggnaden under många år, väl, till exempel ett decennium eller två, det är säkert.

Att bygga trädgårdsdukar för dacha från trä är väldigt enkelt, och snabbt skulle det vara en önskan, ekonomi och erfarenhet. Gör det praktiska, samma spelar ingen roll, det viktigaste initialt ställa in rätt storlek för bekvämlighet, utrustad med en permanent vattentillförsel, upplyst på kvällen, en gardin eller dörr, hyllor och klädhängare, tvål och så vidare. I princip kan en fråga om bekvämlighet att använda en sådan dusch endast fyllas välpolerad barer på fötterna och korrekt vattenflödet så att ingen pöl och leran runt själen.

Plast duschkabiner för sommarstugor

Ärligt talat är det praktiskt taget ingen skillnad, bara att duschkabinens väggar kommer att vara gjorda av olika material och i de flesta, nästan identiska konstruktioner. Samma tillförlitliga ram under konstruktionen stannar samma tillförlitliga under tanken med vatten, samma gardiner, hyllor och liknande. Det är bara den enda och den mest signifikanta skillnaden - plast är inte rädd för temperatur- och fuktighetsändringar, och därför är det inte nödvändigt att priming, dressing, målning och andra liknande åtgärder för att skydda den. Det är bara nödvändigt att ta hand om materialet i tid, så att det förblir i en anständig form under en längre tid.

Plastduschhytter från PVC-lakan är möjliga i många varianter, och det är med användning av detta material att duschkabinerna presenteras i sin majoritet på marknaden. Demonterade duschar för stugor, fyrkantiga duschkabiner 90x90 cm för stugor med pall eller vanligt vattenavlopp, dyrare alternativ för boende i hus eller andra byggnader - välj något.

Metall duschkabiner för sommarstugor

Det finns ingen anledning att argumentera för styrkan här, men i alla andra avseenden har hytten av liknande material länge överlevt sin. Naturligtvis används metallramen fortfarande och kommer att användas i många år, men här blir duschkabinens väggar i landet mindre och mindre av metallplåt. Och med rätta, eftersom ingen behöver lida med svetsning eller andra typer av fästelement, spendera pengar på dyr metall, och skydda det till och med varje år med färg från korrosion.

Jag vill inte prata illa om sådana booths, de är helt enkelt inte på mode, och viktigast av allt, om vi överväger placeringen av en duschkabin inuti byggnaden, så kommer metallet säkert inte att bli vant.

Sommarduschkabiner för egen dacha

Klar duschkabiner för stugor - det är bra. Men inte alltid på försäljning är exakt det alternativ som passar oss, av storlek eller av externa kvaliteter, oavsett, viktigast, här är något i stugan är det inte. Det finns fortfarande ett annat alternativ - byggandet av en dusch i dacha på egen hand.

Så, en självgjord duschkabin på dacha, några, de viktigaste stegen i processen och funktionerna för att bygga upp strukturen.

Att bygga en dusch i landet, särskilt sedan sommaren, är den så kallade street versionen mycket enklare än självständigt för att göra en dusch i badrummet i lägenheten. Och allt för att du kan utesluta ett antal krav, och därmed kostsamma processer.

Placera under duschen i stugan

Här är allt enkelt - bestämma var det är bekvämare, men kom ihåg att det kommer att finnas en avrinning från duschen, vilket betyder mycket vatten. Försök därför att antingen ta avloppet eller ordna hytten där vatten från duschen inte kommer att störa.

Försök också att hålla marken på vilken du installerar en stuga, var stark.

Om däremot rekommenderar att mer eller mindre lämplig plats i duschen vid stugan - små, ett par grader i backen, hårda marken, området - trädgården förort, men alltid en solig plats, vattnet i tanken var uppvärmd dusch.

Ramen för duschen för att ge

Om du har möjlighet att ta till duschvattnet från en ständig källa till kallt och varmt vatten genom pannan, kan ramen vara den enklaste, eftersom det inte är nödvändigt att installera en vattentank. Om vatten finns i tanken, är önskvärt att konstruera en tillförlitlig och stabil ramen. I det första fallet - trä, aluminium, tunn slang eller profilerad röret i den andra - metall hörnet, rör profil, kanske till och med en tegelsten eller stenpelare (om det är absolut grundlig och lång).

Dessutom är det lämpligt att överväga och underredet, varför skulle du installera de viktigaste delarna i marken. Vi erbjuder konkreta fundament eller enkla band stiftelser 30-40 cm djup. Förresten, kan du ordna kvalitativa och fylla golvet i duschen, att under fötterna inte kommer att smuts och gör det snett, och ovanpå gallret set. Det är billigt och mycket snabbt, kvalitet och funktionalitet som du kommer att märka direkt.

Mantlar ram dusch vid stugan

Vi kommer inte att prata om hur man konstruerar taket, sätta stockar under takmaterial och ge andra liknande instruktioner, men visar bara vad du behöver installera tanken, naturligtvis, en mycket pålitlig fastsättning, eller ta vatten till duschen. Men också, är det nödvändigt att FÖRHYDA kabinen.

Vi väljer en enkel möjlighet att göra ett projekt för dyrt och tidskrävande, och samla lätt dusch av det formade röret och plast.

Monterad på den befästa ramen för profilerade rör, där tanken är installerad, vi fästa plastfilm väl, eller polykarbonat, organisera så märklig duschkabin. Detta görs med en speciell monterings eller styrlister. Mantlar dusch i landet sker på tre sidor, med den fjärde ingången som vi gör, och bara hänga på honom blinda gjord av polyeten eller polyester.

Konstruktion och placering av dusch vid stugan

I stort sett är det fortfarande bara att lägga till lite komfort i kabinen. För att göra detta, satte vi upp några klädkrokar nära ingången, stack dem på skruvar på ramen. Dessutom satte en hylla för tvål och schampo. Diod bakgrundsbelysning är inställd på batteriet, för att inte leda elektricitet till den ständigt fuktig och även våt konstruktion, eftersom det är mycket farligt. Därefter trivia - pan-galler under fötterna eller plastmatta, praktisk duschmunstycke, kran.

Som ni kan se, är installationen av duschen i landet inte skiljer sig från några komplicerade eller kostsamma processer, och allt kan göras på bara ett par dagar, faktiskt spenderar en liten mängd. Därför är det lämpligt att börja bygga just nu, om du fortfarande har ingen glädje sval dusch på en varm sommardag.

Som kan du skapa i alla rum, men inne i huset eller sommar kök, är det redan lämpligt att inte bygga en dusch och redo att installera och billig laget dusch för stugorna, som kommer att rädda dig från ett antal problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

92 − 82 =