Dracaena vård och reproduktion

Dracaena: hur man bryr sig om och replikerar hemma. Allt om att ta hand om dracaena hemma: tips med bilder

Bland de stora växter som används för hem, kontor, lägenhet, köpcentrum och landskapsarkitektur är dracaena det slag du kan träffas nästan överallt.

Om du vill ha denna buske, följ sedan vårt råd och lära dig mer om att ta hand om dracaena hemma.

Dracaena: hemvård - reproduktion

Till att börja med notera att denna fleråriga växt, som långsamt växer 10-15 cm per år.

Reproduktion sker genom utbredning av sticklingar.

Det finns två sätt.

1. Reproduktion av kronan.

- förbereda stekarna. För att göra detta, skära av den grenade delen av plantans rotkolonn eller, om stammen är en, klipp av dess övre del på ett avstånd av ca 10 cm från början. Ta bort de nedre löven från den snittiga delen. För att torka klippet, lämna det i en timme i luften.

- ta behållaren och fyll den med vermikulit - det här är ett speciellt mineral som används för att rotera stekarna (det kan köpas i trädgårdscentraler eller ersättas med kol). Alternativt kan stammen sänkas till en lösning av grundstommen - ett preparat som accelererar bildandet av rotor i växter.

- fukta jorden och placera sticklingar i den. Återigen, häll varmt vatten.

- Se till att belysningen undviker direkt ljus och en varm temperaturreglering.

Efter tre veckor kommer växtsrotsystemet att utvecklas och det kan transplanteras i jordsubstratet.

Du kan plantera stjälken omedelbart och direkt i marken, men jorden måste ha ett högt torvinnehåll. För bästa effekt, gör en slags växthus eller ge den nödvändiga temperaturen (24-26 ° C), fuktgivande och vattning.

Om livmodern är nu en penechka täcka den med en burk och lägg den på en varm och ljus plats. Tecken på ny tillväxt på det kan ses om några månader. Ta bort alla njurar riktade inåt, de borde inte vara mer än fem. Detta görs så att de skott som kommer att utvecklas inte störa varandra. I annat fall kommer kronan att vara okontrollerbar i täthet, och som följd - sjukdomar och skadedjur samtidigt som deformation av skott.

2. Om huvudets krona är död, och en stump kvarstår, och växten verkligen vill bli rädd, används följande reproduktionsmetod. För att göra detta, ta stammen och skär i lövår från det skivor på 5-20 cm. Stjälken placeras horisontellt eller vertikalt i vermikulit-, sand- eller jordsubstrat och skapar en särskild effekt av växthuset. Om du använde den vertikala metoden är det inte nödvändigt att transplantera skärningen i marken.

Korrekt odling spelar en viktig roll för att tillhandahålla växter. Inte alla vet vilka instruktioner för att ta hand om dracaena hemma bör följas. Följande tips leder dig genom processen för korrekt grödorproduktion.

Dracaena: hemvård - jord, belysning, förhållanden för blomning

jord: Om du inte vill köpa en speciell blandning av jordblandningar för agavefamiljen kan du själv förbereda det. För att göra detta, ta 1 del av sodland (skördad på ängar och betesmarker) + 1 del perlit (lätt lätt mineral, som ersätter sand) eller sanden själv eller torv + 1 delkompost eller lövmusk. Som ett sönderdelningsmedel är det också möjligt att använda kol eller bruten tegel. På botten av kruken sätta nödvändigtvis den expanderade leran. På grund av detta kommer olika stillastående vatten att förhindras i marken, vilket kan förstöra hela anläggningen.

Det är ännu lättare att ta tre stycken trädgårdsmark, en del torv och grov sand. Glöm inte att lägga dräneringen ca 3 cm.

Med den så kallade. omlastning i en djup kruka är det önskvärt att ersätta jordens översta lager. Korrekt utvald mark är nyckeln till framgångsrik utveckling och tillväxt av växten.

ljus: denna växt är ganska tolerant för belysning i ett brett spektrum av förhållanden. Men undvik direkt solljus, det är bättre om belysningen är diffunderad. Samtidigt kan brist på belysning leda till en mycket långsammare växttillväxt. Detta hänvisar till fallet när växten ligger mitt i rummet. Den sträcker sig till tillväxt och förlorar snabbt sitt attraktiva utseende och sofistikering. I detta fall kommer trimmen att hjälpa honom. Det rekommenderas att spendera det på vår och sommar. Genom sitt förfarande liknar det processen för "reproduktion av kronan". Glöm inte att bearbeta skivornas kanter med speciella medel.

temperatur: bör alltid vara varm (20-23 ° C), oavsett säsong utanför. Vid låg temperatur kommer draken inte att växa och kan till och med dö. Minsta temperatur för innehållet är 13 ° C. Glöm inte att Drazena är rädd för utkast. Ta hand om det.

Villkor för blomning. Är du förvånad? Det visar sig att vår prydnadsväxter också blommar. Även om det är omöjligt att kalla denna blomma imponerande. Blomställning är ett öra eller en borste, där det finns små och färglösa blommor. För blomning är det nödvändigt att observera temperaturregimen och regimen för vattning och fuktning. Men stift inte några förhoppningar, eftersom dracaena blommorna är sällsynta och oftast är bara dracaena doftande.

Blommande av doftande dracaena

Dracaena: hemvård - topp dressing och vattning

luftfuktighet: Om den omgivande fuktigheten är hög växer växten bra. Försök att spruta denna anläggning så ofta som möjligt.

Vattning jorden bör vara måttlig och utförs som uttorkning. Detta är ungefär 2 gånger i månaden på vintern och en gång i veckan - på sommaren. Det är viktigt att du inte tillåter överskott av fukt eller torkning av marken. Vatten måste nödvändigtvis vara varmt.

Gödsel: Sådana behov är ganska enkla. På sommaren och på våren kan vattenlösliga gödningsmedel användas två gånger i månaden. När det är vinter eller höst ute behövs inte gödselmedel. Under perioden med aktiv växttillväxt rekommenderas organiska gödningsmedel och från mitten av sommaren - mineralgödselmedel. Viktigt: jorden måste vara fuktig under gödsel.

fluorid: Dessa växter är mycket känsliga för det, så effekten av denna kemikalie bör minimeras. Fluor kan hittas i kranvatten, så det är viktigt att använda rent och destillerat vatten.

Dracaena: hemvård: varför dör hon?

I de flesta fall orsakar ägaren Drazen ångest tillståndet av dracaena löv. De börjar mörka från toppen, och hela bladet blir brun och dör. Beskärning av döda löv löser inte problemet. Här är det nödvändigt att tänka på orsakerna som ledde till sådana resultat.

En av de vanligaste orsakerna till detta är:

- växten är översvämmade. Detta kan också leda till sönderfall av växtrötter. För att återanvända dracaena, ta bort den från potten, skära av rötterna med rot, strö dem med aktiverat eller kolspulver och transplantera dem till ett nytt substrat;

- inte tillräckligt med vatten - Bruna löv förekommer på bladen och de torkar upp. I så fall justera vattnet till en måttlig. Klipp de bruna spetsarna på bladen.

- Låg luftfuktighet kombinerad med hög innehållstemperatur. Undvik att placera potten med dracaena nära radiatorer. Om detta inte kan undvikas, spraya plantan regelbundet.

Överdriven belysning indikeras av utseendet på bladen av ljus och torra fläckar eller de är lite färgade.

Om husets temperatur är för låg blir löven mjuk, krulla, falla och ruttna.

Använd alltid väldränerade jordar för att undvika problem i framtiden. Om stammen på din växt är hälsosam, men bladen är visnade eller fallna av, ta sedan bort dem. Tunnan ska sprutas regelbundet och förses med nödvändiga förhållanden. Snart kommer han att ge nya groddar. Har, i det här fallet, med tanke på att nedgången av plantans nedre löv är en vanlig process för dracaena.

Om stammen är skrynklig betyder det att hela växten ruttnar.

Dessutom kan växtens orsak vara mekanisk skada. Men i det här fallet finns en väg ut. Använd en av avelsmetoderna för att plantera igen den avbrutna toppen eller roten från den trasiga potten. Vård och omsorg i första gången återanpassar din växt.

En annan anledning till växtens död kan tjäna som en initialt sjuk anläggning, som du köpte i affären. Köp inte en växt med följande symtom:

- genomskinliga eller bruna unga blad;

- ruttna rottips

- lukt av mögel och rot.

Att köpa en hälsosam växt räddar dig från onödiga utgifter och upplever att du gör något fel.

Potentiella problem för kampen: sjukdomar och skadedjur

Dracena kan förstöras av olika skadedjur, varför det är mycket viktigt att veta om de naturliga lösningarna på dessa problem.

Spindelens fästingar - Dessa är sugande insekter, vilket leder till ojämnhet av bladen. För att bli av med dem kan du spruta växten med insekticider för krukväxter.

skala insekter När utseendet är nödvändigt för att skrapa av, och bladen behandlas med alkohollösning.

Pulverformig mullet - Sugande insekter, som är tydligt synliga. Bomull ull blöt i en tvållösning ta bort dem från bladens yta och bladen själva behandlas med alkohol.

aphid - När dessa skadedjur är skadade blir plantens löv gul, vrid och faller av. Att bekämpa dem använder insekticider (actinic, phytoverm, decis, inta-vir).

trips - Små insekter som påverkar både blommor och löv. Med blotta ögat ser de ut som svarta prickar. Du kan bli av med dem genom hänsynslöst avlägsnande av löv och bearbetning av en confidor.

De vanligaste sjukdomarna som påverkar växten är:

1) Bladen är gula och vita fläckar nära spetsarna. Sjukdomen behandlas genom att bibehålla måttlig fuktighet, ljusförhållanden och temperatur.

2) Fluortoxicitet - bladen har mörkbruna och döda zoner med gula gränser. Hantering: Undvik att använda jordförändringar som innehåller fluor.

3) Bladspottning - rödaktiga fläckar på unga blad. Applicera iprodion, tiofanat, metyl, mancozeb och klortalon.

4) Mjuk rutt - mjuk, brun rutt och en obehaglig lukt från rotade sticklingar. Rengör gamla jordens rötter och landa i en ny mark.

5) Vid låg temperatur och hög fuktighet kan utveckla gråmögel (Botrytis) - bruna fläckar på bladen.

Att utföra regelbunden kontroll av dina växter och snabba förebyggande åtgärder kommer att hålla din anläggning frisk och vacker.

Dracaena har vackra färgmönster (rosa, gul, vit och röda ränder) och kan liva upp något område. Om du vet när du ska transplantera, hur man tar hand om dem hemma, och kommer att följa alla ovanstående rekommendationer sedan ditt frisk planta kommer att överraska runt.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

Reproduktion Dracaena i hemmet är inte särskilt svårt

Dracaena med en smal stam och frodig cap långa styva blad mycket liknar andra sydliga växt - palm. I naturen, och en, och en andra kultur är annorlunda stigare. Men om Palm finns det ingen gräns att växa upp, något för inomhus blomma blir ett allvarligt problem.

Inte nog med att de flesta av de inhemska arterna kan nå en höjd på 2-3 meter. Utan restriktiva åtgärder växter förlorar sin dekorativa effekt. Dracaena stammar blottade, förlängt, och en liten mängd av löv kvar på topparna motvilliga förgrening woody skott.

Både hemma Dracaena förökas?

Inför denna situation, nybörjare odlare söker ofta att bli av med överväxt husdjur. Men varför köpa en ny anläggning, när det finns en kopia som är lätt att gå tillbaka till sin forna skönhet? Dessutom är det en utmärkt källa för plantering material för förökning Dracaena hemma!

Men dracaena fortplantas? Inomhus det praktiskt taget inte blommar, för att uppnå utseendet på sidoskott, är också mycket svårt, och nya anläggningar från rötterna visas endast i undantagsfall.

Det visar sig sätt att få från Dracaena få avkomma, och de flesta av dem inte kräver odlaren expertis och ansträngning. Under villkoren i lägenheten anläggningen kan förökas genom:

 • apikala sticklingar;
 • Skottsticklingar;
 • Luft sticklingar;
 • frön.

Två första reproduktion metod Dracaena hem mest föredragna. De är lätta och ger praktiskt taget garanterat resultat.

När är det bättre att sprida dratsenu hemma, och hur man korrekt förbereda plantmaterial? Kontrollera i praktiken kan den enkla reproduktionen Dracaena våren. Vid den här tiden, inte bara aktiverade processerna för tillväxt, men också att skydda kraftverket. Därför är även den mest tidskrävande metod noga med att ge ett snabbt resultat. Men försök att böka sticklingar på vintern eller hösten ofta sluta i ett misslyckande.

Förökning av Dracaena apikala sticklingar

Om hemmet har vuxit Dracaena, som har förlorat tidigare attraktion, är det dags att uppdatera den och växa med det en ung exemplar.

Täckt med löv skottspetsarna tillsammans med en del av stjälken skärs med en vass kniv. Optimalt om ett rent snitt vinkelrätt mot stammen kommer att vara på ett avstånd av 15-18 cm från den sista sidan. Med stjälkar bort alla rester av gamla löv och blad. Efter det, torkades nästa planta Dracaena i 2-3 timmar vid omgivningsbetingelser.

Root tas för reproduktion i hemmet Dracaena styckning kan vara:

 • i vanligt vatten med en liten tillsats rotbildning stimulator och träkol;
 • i en blandning av pulveriserat kol, sand och torv;
 • i vermikulit eller perlit eventuellt odlaren;
 • ångad grund för Dracaena eller prydnadsarter palmer.

Böka sticklingar bör vara teplichku betingelser eller under ett filmhölje, som reglerar fuktigheten inuti genom användning av ventilation. För detta ändamål skydd två gånger om dagen i 15-20 minuter avslöja.

Man måste komma ihåg att Dracaena uppfödning i hemförhållanden, sticklingar, ogillar driven markfuktighet.

För att förhindra röta av rötterna av bakterier eller deras torkning, behöver regelbunden, men mycket snyggt vattning och bibehållande av temperaturen i intervallet 20-22 ° C Plantor är bra för sprutning. Endast vatten är bättre att ta en varm och definitivt lösa. På samma sätt kan genom att spraya växterna får den första utfodring i livet.

För att i detalj studera processen och få svar på frågorna kommer att hjälpa videoklipp som Dracaena förökade hemma.

Återstående efter kapning stammen från rotsystemet är inte nödvändigt att kasta bort! Om du döljer den övre delen av paketet, och krukväxt sig att sätta i en varm och måttligt vattnas, sedan i ungefär en månad på stammarna blir synliga väckt sidoskott. De kommer att ge ett framtida liv uppdateras ha en multilateral dratsenu.

Reproduktion Dracaena sticklingar från stammen

Om stammen är för lång, även efter trimning och det är synd att kasta bort det, kan du hemma för att göra multiplikation Dracaena sticklingar som härrör inte från toppen, men från mitten av skott. Samma teknik kan vara till hjälp om den övre delen av anläggningen vissnade och ruttna när friska rötter.

För friska stamceller sticklingar skärs i bitar av 10-15 cm så att segmentet hölls exakt på den plats där den förra med markerade ark. Platser skivor bör vara släta och rena, fria från sprickor eller delaminering vävnader.

Böka utförs analogt med den första metoden, avel Dracaena sticklingar. Men har bitar av skott i substratet, i detta fall, kan du inte bara vertikalt, begravt ett par centimeter, men också horisontellt, försiktigt trycka i fuktig jord mix.

Om böka av apikala sticklingar bildar rötter endast när odlingen av Dracaena skottsticklingar men rötterna av fred bor i njuren och även gro skott. Vanligtvis utvecklar rotsystemet i 1-1,5 månader, och de första skott på sticklingarna visas även efter 2-4 veckor.

Förökning av Dracaena luft skiktning

När anläggningen är liten, och få sticklingar att propagera hemma Dracaena är det omöjligt, att använda en annan metod:

 1. På stammen av plantorna enligt den tidigare plåten är planerad plats för bildandet av framtida rötter och gör en liten tvärgående snitt ungefär till mitten av stammen.
 2. Att han inte övervuxen, i kortplatsen infoga en match eller tandpetare.
 3. Runt snittet stammen inslagna vitmossa och täckt med ett paket
 4. Det är viktigt att mossan under filmen inte torkas upp, fukta den med en sprutpistol.
 5. När i en sphagnummossa sprout rötter, är stången avlägsnas och en separat planta skärs från moderplantan.

Ofta på plats under cut-off tiden bildade början av skotten som blir nya stammar Dracaena.

De separerade gro rötter i jorden för vuxna växter, och för en vecka är det lämpligt att sätta i ett växthus eller täcka stora banker för accelererad acklimatisering.

Denna metod är svårare än Dracaena förökning genom sticklingar tas från stammen eller skjuta apex, men med tillbörlig omsorg unga plantor överlever och växer mycket snabbare.

Hemma är oerhört svårt att orsaka blommar och ännu mer för att få fröna. Om det visar sig som en sällsynt växtmaterial, är det inte nödvändigt att fördröja omhändertagande odlaren.

Frön Dracaena är inbäddade i marken endast i färskt tillstånd, men innan de noggrant renas från foster rester 10-15 minuter och doppas i lösningen tillväxtstimulerande:

 1. De torkade frön sås på ytan av fuktig sand och torv, blandningen steriliseras.
 2. Strö lite jord, täck med folie eller sätta i växthuset för groning. För pipping frön kräver ljus och konstant temperatur omkring 25 ° C.
 3. Tills fröna inte gror, växthus luft regelbundet försöker att inte missa en film av kall luft och kondens.
 4. Osammanhängande plantor måste vänta 25-30 dagar.

Little dratsenu gradvis får acklimatisera sig till rumsluften. Sedan dyka växter och överfördes till separata krukor.

Detta är den mest komplexa och ovanliga sätt Dracaena reproduktion i hemmet, men det kan också bära frukt och fylla upp bagage kunskaps odlaren en intressant rum kultur.

Dracaena - vård i hemmet, överföring och reproduktion

Dracaena - Denna vintergröna buskar och träd, som tillhör 80 arter som kommer från subtropiska Afrika och öarna i Oceanien. Florister är glada som kan odlas i växthus och rum för nästan hälften av de arter som tillhör släktet Dracaena (Dracaena). Vård växter behöver en standard, men maximal uppmärksamhet bör ägnas åt temperatur och luftfuktighet.

Det finns olika synpunkter från experter om klassificering av släktet Dracaena. Vissa botaniker forskare tillskriver det till familj dratsenovyh, den andra - till sparris. Även om den första - en suckulent träd och buskar, och den andra - örtartade perenner, sällan - vintergröna buskar. Förtydligande av familjeband, och ursprunget av växterna bidrar till att förstå funktionerna i släktet Dracaena.

Att ta hand om husdjur inomhus grönt betyder skapa förutsättningar som liknar naturligt. Många trädgårdsmästare är intresserade av ursprunget till namnet "dratsena9raquo;. Termen kom genom det grekiska ordet som översatts som "kvinnliga drake". Botanik etymologi förklara förekomsten av klarröda harts i arten från Kanarieöarna - drakblodsträd (dragon träd).

Exotiska krukväxt Dracaena: ett foto vård

Grooming rummet och drivhus fall överväga egenskaperna hos livsformer, växt krav på ljus och fukt. Woody stjälkar av de flesta arter av Dracaena grepp om toppen av långa blad rosetter. Med tillväxten av de lägre blad blad faller av, och stammen är ett slags "otmetiny9raquo;. exponering av stammen förekommer också i svåra förhållanden, när du ändrar läge för bevattning, belysning.

Dracaena lämnar - ett konstverk. I vissa arter, de är långa, sabelformad, andra - som en kort grön eller randig "kinzhaly9raquo;. Blad Längd är 15 till 60 cm, bredden är 10 cm (i växthus). De mest populära typer av färg dominerar vita eller gula längsgående ränder i olika storlekar.

Vad som är viktigt att komma ihåg när växande Dracaena

Sorter med gröna blad annan nyans-tolerant, men ofta finns det en krökning av toppar, som dras till ljuset. Om du stänger av potten, kan felet undvikas. Men täta byten av placering av någon anläggning inte gillar, inklusive Dracaena. Vård av brokiga bildar en lite mer komplicerat eftersom det är nödvändigt att välja den optimala dosen av ljus. Allt som krävs dratsenu:

 • fuktighet större än 60%;
 • sprayning av en mjuk, varm vatten;
 • regelbunden vattning, men utan fuktning av substratet;
 • det rum där temperaturen är under 13. 15 ° C.

Efterfrågas i inomhus trädgårdsodling förökning genom sticklingar är ett bra alternativ för de flesta typer av Dracaena. Klipp att böka lummiga övre delen av skott, de delar av stammen utan blad. Umbo landning måste ha en minsta längd av 10 cm, den nedre delen inklusive inga blad. cutoff vinkel spelar ingen roll, inte nödvändigtvis podvyalivayut flykt.

Rotbildning utföres i sand, vermikulit, jord för kaktusar eller helt enkelt ett glas vatten (vätska behöver ändras regelbundet för att undvika port). Påskynda utseende rötterna är särskilda beredningar som säljs i blomsteraffärer. Användningen av var och en av dem beskrivs i instruktionerna. Temperaturen under upprättandet bör inte understiga 20 ° C. Skydd krävs i form av transparenta burkar, koppar eller paket. Detta skydd flera gånger om dagen bör tas bort och planteras för att spraya toppen av sedimenterade vattnet.

Längden av skottsticklingar för förökning av minst 5 cm i böka förökningsmaterialet i temat, -. Vertikalt placera substratet. Du kan sätta en bit av stammen på sanden i potten och tryck försiktigt. Care är densamma som för apikala sticklingar. Rötter och skott växa i en eller en och en halv månad.

Dracaena genus. Typer Dracaena deremensis, D.fragrans

Deremskaya Dracaena (D. deremensis) - vintergröna perenn. Inomhus förvedade stjälk av anläggningen når en höjd av en halv meter från upp till 3 m. Långa, även de nedre bladen bevaras med god vård, men ofta dör när de blir äldre. blad bladlängd i form av lansetten, men med vågiga kanter, är 0,2-0,5 m, bredd - 6,5 cm.

Den inledande bild av Dracaena deremensis - växt med mörkgröna blad. Med tiden tog vi brokiga former som har blivit allt populärare. Inomhus Dracaena blommar varje år, men när det finns knoppar, knopparna är vita på insidan, och utanför är en röd gloria. Lemon Lime sorten är känd för sina gula ränder längs bladet. Vit Stripe - är former med vita linjer. som kännetecknas av ljusgröna längsgående ränder för sorter Vit Jewel.

På sitt eget sätt charmiga, varje art av släktet Dracaena. Att ta hand om dessa fantastiska växter enkla, utan att skapa goda förutsättningar för blomning i rummet kan vara svårt. Till exempel i den typ av doftande blommor ofta visas på Dracaena doftande (D.fragrans), men i områden som fenomen är sällsynta. Det ser mycket dekorativa rosett blad böjda bågen av de populära mini palm rum. Dess blommor är oftast vita, men det finns sorter med gröna och gula toner. Vissa forskare tror att formen D. deremensis ett formulär D.fragrans.

Attraktivt utseende anläggningen har länge varit importerats från tropiska regioner i Västafrika. I odlingsspridningsform, når en höjd av 0,6-1 m. Tunna skjuter Dracaena Sander väl för att böja sig, vilket gör det möjligt för florister att få sticklingar, böjda i olika vinklar. Den del av stammen och rot väl ibland liknar bambu stjälkar. Växer blad är 15-22 cm längd, bredd - 4 cm; skivform - lansettlika, ljusgrön färg, är närvarande i vissa sorter vit eller mörkgrön frans (t.ex. Boringuensis).

Att D. Sander - detta är Dracaena rummet som blev känd informellt som "Bamboo lycka." Dess spiralkrökta stjälkar, klasar av sticklingar i samband med 3, 5, 7 eller flera stycken är mycket efterfrågade i blomsteraffärer. Sådana former av vegetabiliskt Dracaena sanderiana - en sann dekoration av lägenheter och kontor. "Bamboo lycka" ge familj, nära och kära, vänner och kollegor med önskemål välstånd, lycka och rikedom. stjälkar flätad tråd när de är unga, väl böjd.

Buske, når lokaler 0,5-3 m. Stammen av denna art liknar sockerrör skjuter med membran skalor av fallna löv. Överdelen av bladen oval - pekade; Det finns uppgifter om 3-5 i virvlar falska. Coloring - grönt med fläckar av grädde eller vitt. Storlek, antal och form av fläckarna beror på sort.

Blommor bildar en borste, som avgår från axils av blad eller kronan. Knopparna är målade i gul-gröna toner, blommande blommor avger en behaglig doft. Många älskare av krukväxter tror att Dracaena godseffiana - detta är den mest ovanliga Dracaena. Vård i hemmet för sina sorter förutsätter respekt för de fyra viktigaste reglerna:

 • skapa en bra belysning för brokiga former;
 • dratsenu skydda från direkt solljus;
 • med en brist på naturliga solexponering att ge konstgjord belysning,
 • regelbundet ordna en varm dusch, torka bladen.

De flesta arter av släktet Dracaena cranky när den odlas inomhus. Anläggningen kräver hög fuktighet, är det nödvändigt att stödja en hög stjälk (0,7-1 m). Skicklig beskärning kan skapa en trevlig robust trunk med täta rosetter av blad. Plattor nå en längd av 15 cm, färg - grön, gul kant är närvarande. En välkänd sorter kallas Song of India.

Dracaena gränsas (D. marginata)

Det antas att detta inte är en egen art, och angustifolia formen D. reflexa. Stam grenar med ålder, kan vara upp till mer än 3 m höjd. Smala fastsittande blad liknar band; lägre - böjd, övre stiger nästan vertikalt. Plattor nå en längd av 20 till 70 cm. Vid kanterna av bladen är inte bred rödaktigt band.

Vissa sorter dominerar nyanser av crimson i färg, till exempel, Colorama. Tricolor sorter kombinerar gröna blad med rött och gult. Magenta olika sort crimson trim. För betygen Bicolor rosa rand på grön blad bakgrund.

Alla dessa tecken på arter och sorter av Dracaena uttalade med god vård. Brott mot de villkor som leder till snabbare gulnar och löv faller. I det här fallet behöver du en transplantation apikala sticklingar. Det bör skäras med en vass kniv, sedan behandla snittet med kolpulver eller aska ugnen. Jorden i krukan bör vattnas med en svag lösning av kaliumpermanganat. Hantera rot i vatten eller sand som visas på bilden nedan. Uppifrån och skydda mot avdunstning genom att täcka potten stor plastmugg.

Kanarieöarna - födelseplatsen för Dracaena med röd latex. Smala blad av växterna nå en längd av 60 cm, en bredd av 2-4 cm. Den gröna plattan med tillräckligt ljus rodna på kanterna. Lämnar samlas i kransar och ser ut som knippen av läderremmar. Det kännetecknande för typ - val av en rödaktig harts fat (drakblod ").

Växt in vivo upp till 20 meter i höjd, men i rummet vanligtvis inte överstiga 1,5 m Sådan mini palm -. Dracaena Canary - lätt förökas stympade apikala skott och frön, känns bra att kyla plats även vid omgivningstemperatur +12 ° S.

Skötsel dratsenu: 10 enkla regler

Rumsförhållanden som lämpar sig för odling av de ursprungliga växter som Dracaena. Utseendet på afrikanska arter i harmoni med de unga "skruv palmer" (Pandanus Veitch). Det ser bra sammansättning Dracaena och brokiga former Chlorophytum, Nephrolepis och Prickbladssläktet.

Om snabb gulnande Dracaena i rummet, vilket innebär att brutit en av de grundläggande reglerna för vård:

 1. Placera anläggningen är bättre att ljuslådor och skyddas från direkt solljus.
 2. vinterväghållning mer härdiga arter temperaturen är 12 ° C, termofil kräver ett rum där luften värms till 15 ° C.
 3. Rummet får inte vara för torr, Dracaena som hög luftfuktighet, sprutning.
 4. Vattning på sommaren och varma rum bör vara dagligen.
 5. På vintern, om rummet är kallt, minska vattning.
 6. Jorden i krukan eller badkar bör inte torka upp, annars växterna kommer att dö.
 7. Under våren och sommaren bladen besprutas varje dag, hösten och vintern är nog en gång i veckan.
 8. När omplanteringen är nödvändigt att upprätthålla lerkärl rum, lägga till potten på hög torv marken och humus.
 9. Så gör under hantering, som genomförs årligen tills de fyller tre Dracaena.
 10. Gödselmedel önskvärda att alternera med organisk. Dracaena svarar bra på gödsling med en lösning av fågelspillning.

Vuxen lämnar Dracaena även med bra innehåll långsamt gulnar och faller av. Stammen i botten läggs nakna, men toppavgång måste vara magnifik. Livslängden för ett enda ark av ungefär två år, och hela anläggningen kommer att glädja odlare minst 5-10 år (med tillbörlig omsorg). I den typ av ålderdom når "Dragon Tree". Forskarna beräknar att vissa fall av drakblodsträd -. Cirka 6000 år! Här är en underbar växt - Dracaena.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

84 − = 79