Hus under kontraktion

Hus under krympning, vad betyder det?

Trots att byggandet av naturliga timmer ganska mödosam och utdragen process, många potentiella ägarna är villiga att leva i ett trähus, som är lätt att andas och känna samband med naturen. Bygg ditt eget hem utanför staden är ofta billigare än att köpa färdig, även om man tar hänsyn till krympning av timmerhus och andra viktiga nyanser.

Varje konstruktion av trä är utsatt för så kallad krympning uppstår på grund av förlust av fukt och exponering träd statisk belastning.

Deformationen av det material av vilket huset är byggt, kräver särskild uppmärksamhet, som i processen för att torka ut storleken av stockarna eller skivor i betydande grad avviker från den primära.

Graders strukturer krympa i större utsträckning beror på den initiala fukthalten hos trä som används i konstruktion - för krympning av trähus från de väl torkade stockar krävs minimiperiod. I genomsnitt, beroende på storleken av strukturen, tar processen från 6 till 24 månader

När du krymper veden själv inte förstörs, utan endast ändrar sin geometriska form och volym. Expansion av stockar som går i hand med en förlust i höjd, men eftersom i slutet av krymper den färdiga konstruktionen kan vara lägre än 5-15% av designhöjden.

Krympning stångformade hus med hjälp av otillräckligt torkat material kan avsevärt minska graden av konstruktion, störa tidpunkten för färdigställande och gör det omöjligt för en kvalitativ prestanda av interna och externa bearbetningsarbeten. Det är av denna anledning fick byggföretag ökad uppmärksamhet fuktighetsgrad brädor och stockar i valet av material.

Att bygga ett hus eller under en nyckelfärdig krympning

Naturligt trä är ett material med naturlig fukthalt i alla väder och klimatförhållanden i samband med som före byggandet av varje framtida ägaren av huset bör veta skillnaden mellan ett hus under huset nyckeln under krympning, fördelar och nackdelar med varje metod. Och slutligen bestämmer sig för att bygga en viss tid om huset strax under knappen eller vänta och genomföra byggandet i krympning.

Fördelar och nackdelar med hus under nyckeln

Den största fördelen med byggandet av hus inom det centrala - hög hastighet av konstruktion.

Detta alternativ är idealisk för människor som vill spara pengar, inte vill investera betydande medel i konstruktion och som inte kan vänta. Huset, byggt nyckelfärdig, helt lämplig för att leva och har all nödvändig intern och extern dekoration. Detta är kanske den bästa lösningen för en semester eller ett pensionat, rum där planen endast under sommaren.

Förutom de uppenbara fördelarna och nackdelarna är ganska betydande byggande av hus under nyckeln förbunden med den naturlig torkning av virke och den oundvikliga krympning av strukturen. Ägarna till dessa hus bör vara medvetna om att de måste se till att hålla ett öga på huset och se till att fylla gapet gradvis visas från tid till annan att dra expansionsfogar. Annars kan krympning av huset gjord av stockar köpas okontrollerat, vilket negativt påverkar tillförlitligheten av anläggningar och komfort av att leva i den.

Hus under krympning: solid och pålitlig

När du väljer boende alternativ de flesta av de framtida ägarna inte vet eller inte helt sant föreställa sig vad ett hus under krympning, utan föredrar att rensa alla alternativ "nyckelfärdiga". Eller vice versa, är väl medvetna om, men önskar alla byggnadsarbete och lösa snabbare än du kan köra.

Vad innebär det att bygga ett hus för krympning av virket? Detta innebär att efter slutförandet av huvud byggnadsverk får kunden en ram hemma och en del av fackverket tak, med mellanväggar, samt undergolvet och bjälklag, behandlas med en speciell brand- och BioShield kompositioner.

Hus under krymps - detta är ett bra alternativ för dem som föredrar att leva i en hög kvalitet och god kvalitet hus.

Fördelarna med denna metod för bostadsbyggandet är uppenbara:

  • tillbehör för hem under krympningen är betydligt billigare än en totalentreprenad; Dessutom är det möjligt att investera i byggandet stegvis ge upp dispense lån och eget kapital;
  • vid slutet av krympning kan utföra varje interiör trim - vänster väggarna i virket som den är eller att FÖRHYDA deras gipsskivor för efterföljande målning eller tapetsering, och isolera fasaden;
  • verktyg lätt dolda under innerfoder i huset.

Bygga ett hus åt krympning - vilket innebär att inga naturliga processer som sker i uttorkning av trä, inte kan överskugga liv och påverka inredning.

Tekniken för byggande av hus under krympning

Timmerstuga hem ligger på en förberedd grund, som samlade önskad styrka. Graden av krympning av konstruktion beror på olika faktorer, främst - från storleken på huset och säsongen av byggnadsarbete.

Dörr- och fönsteröppningar i den medföljande trähus lämnas tomma, annars processen för torkning timmer monterade enheter och ram snedvridningar och deformerade.

Varje hus byggt av timmer, måste genomgå en period av krympning, varefter ramen kan binda för att utföra hydrauliska och ångspärr. Partitioner och väggar är anordnade från barer, ansluten till varje andra pinnar. Vinklarna samlas på en "tagg-paz9raquo;, tätande passning mellan spjälorna. Sömmar kan logga täta förrän huset är helt lägger sig. För att förhindra nedböjning av väggarna, är deras fria längd rekommenderas att lämna högst sex meter.

Finbearbetning och dekoration av väggar, är installation av fönster och dörrar utförs vid det andra steget av konstruktion, följt av krympning.

Ditt betyg nyheter:

Lnovatin

Lättbetong exteriör trim

All rights reserved. 2015.

Tack!

Din fråga kommer att publiceras inom kort

Ju bättre huset från en bar under krympa?

Byggandet av huset från en bar under krympning tar lång tid, men de flesta moderna byggföretag är överens om att tillhandahållandet av sådana tjänster. Byggandet av trä land hus har nu blivit mycket populärt. Bygga ett hus utanför staden kommer att bli mycket billigare än att köpa färdiga. Men du behöver veta vissa funktioner i materialen innan byggandet.

Någon träkonstruktion är den så kallade krympning. Krympning - trämaterial deformationsprocess på grund av förlusten av fukt och belastningar.

Varför är det viktigt att veta? Deformationen av trä kräver speciell uppmärksamhet, eftersom i processen för torkning, kommer dess dimensioner vara betydligt annorlunda från den ursprungliga. Det bör leda till ett litet urval.

Om du bygger ett hus från profilerad timmer eller något annat trämaterial, vill ha det så snart som möjligt för att avsluta tidskrävande arbete, och snabbt starta inflyttnings.

Efter uppförandet av ram börjar inför verk. Väggarna är putsade, täckt med färg, klistra tapet eller paneler. Men på grund av oavslutade allt krympning inför arbete kommer att vara förgäves, eftersom lager av färg och gips, sannolikt kommer att spricka eller kommer att kollapsa. Under tyngden av trädstrukturen kommer gradvis expandera i handen, och detta i sin tur orsakar förstörelse av material, som avsätts på den. Därför innan du fortsätter till den slutliga arbetet, måste du vänta hemma krympning.

krympning schema

Krympning träkonstruktion beror huvudsakligen på fuktigheten av det material, som användes för konstruktion. Dvs torr ved kräver minimal tid för denna process. Hela processen tar i genomsnitt upp till sex månader i små byggnader och hus i ungefär ett år. Till exempel är ett bad med profilerat timmer redo för efterbehandling i ca 3-5 månader efter byggandet av ramen. Om du använder väl torkad trä, den period minskat med ungefär hälften.

Under deformationen process trädet själv inte förstörs, utan endast ändrar sin volym och form. Stockar expandera i sidled, att förlora höjd, så konstruktionen är redo vid slutet av krympning kan vara lägre med ca 5-15%, beroende på innehållet av trä fukt. I början av konstruktionen ska alltid beräkna detta värde.

Wall från en enkel timmer efter krympning

Hus formad timmer enligt krympning är optimal för detta.

Byggandet av ramen på ett sådant material är mycket snabbare. Dessutom kommer en sådan konstruktion att kosta mycket mindre torkat virke. Det är också mycket ofta bad erektion teknik timmer under krympning.

Efter att lägga grunden och konstruktionen av ramen påbörja byggandet av väggar, golv och tak. När byggnaden är klar, bör den lämnas att krympa.

Den bästa tiden för byggstart - sommar. I den varma tiden av de enklaste att bygga en grund och slutförandet av det mesta av arbetet blir bara på vintern. Under vintern och våren träet är bäst att ändra sin volym och förlorar fukt. Om byggnaden är klar på vintern, på sommaren är det fullt får sin slutliga form.

En liten korrigering: om det arbete som inleddes under våren och slutade ungefär i sommar kommer krympningen ta mer än 9 månader.

Deformation trä kommer att pågå i 3 år, men den mest intensiva processen sker endast under det första året. Omkring 90% fukt under denna period lämna tomt.

Vilka material är bäst att välja?

För att torka materialet bör minimiperioden väljas en viss typ av trä. Dessutom är en viktig faktor i form av tackor, som kommer att användas i ramkonstruktionen.

Det billigaste alternativet - en tall. Obehandlad furu har en lång period av förlust av fukt, men är mycket billig. Ett mer bekvämt alternativ - laminerade faner virke göras från de torkade furubräder. House of tall timmer under krympning att bygga ganska lönsamt. krympning processen tar 2 gånger snabbare än den för obehandlat trä, ca 5 månader.

Cylindriskt arbetsstycke har en enhetlig krympning som är en mycket viktig parameter i konstruktionen. När de används förskjutning konstruktion praktiskt taget inte uppstår.

Timmerstuga är en relativt billigt alternativ för snabb montering av strukturer. I vissa fall, timmerstugor gjorda av balk under krympning.

Profilerad bar stål som används i byggandet av mer och oftare. Ämnena har en lämplig form för att börja arbeta och inte kräver ytterligare bearbetning. Dessutom har de en relativt låg torktid - fem månader. House of formade timmer ser mycket snyggt och sällan har snedvridningar, även efter det att träet har torkat.

Krympning av träkonstruktioner märkbart bromsa byggandet av bostäder. Dessutom fullbordandet av de senaste åren. Men byggare har skapat en särskild arbetsschema för att minska tidsförlust till ett minimum. torkade beredda material används för att minska torktiden.

Med "usadku9raquo; eller "nyckelfärdiga"

Konstruktion av timmer från år till år blivit mer populär. När det gäller byggande av hus med hjälp av Balk med naturlig fuktighet, byggnader som är konstruerade av det, ge en liten krympning. Men inte alla människor som bestämde sig för att bygga ett hus från en bar, har en idé om vad som krymper och vad som händer med huset efter henne. Till den efterlängtade drag inte överskuggades av de obehagliga överraskningar, är det underförstått att en sådan krympning, innebär att för att bygga hus under krympning och vad är skillnaden i processen för byggandet av en nyckelfärdig hem.

Krympning - en naturlig process för torkning av trä, vilket leder till en minskning i storlek hos materialet. Som ett resultat av torknings timmer reduceras i höjd. Denna process är naturligt och anses vara den rätta för alla som noggrant gick över till baren formade stuga byggprocessen och att uppfylla alla fungerar. Enligt tekniken bygga ett timmerhus kronor en krympning produceras uteslutande i trä stift. Detta säkerställer tillförlitliga fästelement och inga onödiga rörelser när torkmaterial.

Att bygga en krympning ger möjlighet att bygga en byggnad i etapper. Detta alternativ lämpar sig för de människor som inte kan omedelbart spenderas för att betala för projektet. Under byggtiden enligt krympning kan investera i delar, men inte för att tillbringa en stor summa på en gång. I den första etappen av sådant arbete hemma kit kommer att kosta relativt billig. Beställa en ram för krympning, bara du får grunden till ett hus: väggar, bjälklag, golvet och fackverk med takmaterial. När krympningen är klar, är du redo att utföra efterbehandling, som betalas separat.

Krympning av byggandet av virke i genomsnitt tar ungefär ett år. Först då kan du gå vidare till slutfinishen, installation av dörrar och fönster, väggisolering och andra verk.

Konstruktion under krympning kan du spendera pengar i en uppmätt, men på grund av ett sådant genomförande av projektet kommer att kosta lite dyrare än att bygga en nyckelfärdig. Trots den högre kostnaden och den tid som krävs, är konstruktionen under krympning mer kvalitativ och effektiv, eftersom processen av arbete, kan du undvika de brister och brister som uppstår i byggandet av nyckelfärdiga.

Denna variant av projektet omfattar byggandet av ett enda steg med dekoration och heminredning. Med andra ord omfattar nyckel konstruktion installation av fönster, dörrar, ytbehandling, montering av golv och golvlister, isolering och tätskikt av byggnaden. Du kan hitta ett företag som kommer att ansluta och upprätta all kommunikation (vatten, värme, el). Men som regel inte ingår i standarduppsättning av tjänster och extra kostnader.

Byggnation ger kunden möjlighet att få byggnaden, klar för inflyttning. Denna variant av konstruktion är idealisk för människor som vill bygga ett hus så snabbt som möjligt och omedelbart organisera flytten. Eftersom arbetet utförs så snabbt som möjligt, de har överkomligt pris. Därför nyckelfärdiga byggandet av en märklig sätt att spara för dem som inte kan investera en massa pengar i byggandet.

Särskilt i efterfrågan på marknaden nyckelfärdiga fritidshus ekonomiklass. Sådana bostäder skapas för en säsongsbetonad bostad, inte kräver ytterligare arbete med isolering eller tätskikt, ägare som används för att leva i de varmare månaderna.

Nyckel House genomgår också naturligt krympning. Men i detta fall, med hjälp av speciella krympning bultar från tid till annan är det nödvändigt att strama upp, för att inte anstränga inträffat. Och i fönster och dörrar är installerade Royko, som kan kompensera för krympning processen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + = 19