Huset wa

Billigaste hem. Hur man bygger ett billigt hus

För de flesta människor, att bygga ditt eget hem - en ouppnåelig dröm. Anledningen är att alla byggkostnaderna är mycket, mycket dyrt. Ta en titt på erbjudanden om försäljning av fastigheter - huspriser få människor har råd med. Därför är många inte ens tänka på möjligheten att lösa bostadsproblemet på detta sätt.

Numera är dock, vars användning är en mängd modern teknik och byggmaterial kunna skingra denna pessimism. Alltmer, kan vi se till att byggde huset med sina egna händer är ganska kunna vara tillförlitliga, estetiskt tilltalande och, viktigast av allt, billigt!

Låt oss försöka förstå vad som är gemensamma drag som ingår i budgeten nya byggnader. Utgör principen om billiga bostäder? Priserna på material och tjänster till entreprenörer, eftersom ingen har avbrutit. Men om det är korrekt uppfylla vissa villkor, kan byggkostnaderna minskas med nästan en tredjedel.

Så tecken på subventionerade bostäder. Det är först och främst dessa hus (stugor), som är optimalt planeras. De kan inte bara modern, men också funktionell, genomtänkt, kompakt. Användbar område bör uppta största möjliga fraktionen (helst 90-95%). Framgångsrikt planerade ett hus, vi kommer att uppnå minst 20% besparingar.

"Counter" den andra - att använda moderna byggmaterial och effektiv hantering av byggprocessen av de nya högteknologiska metoder. Detta kommer att ge oss en besparing på cirka 40% av vår budget.

Både externa och interna utformningen av huset bör vara så funktionell, enkel, inte innehåller några överdrifter. På detta faktiskt kommer att spara cirka 10% av budgeten. Taket bör göras antingen gavel eller pyatiskatnoy. Golv bör vara enda. Lyxhus, stugor med balkonger och kolumner - är inte vår alternativ. Området var ursprungligen hemma bör förses med en liten förändring, som att lägga till ytterligare anläggningar i framtiden.

behövs inte källare. Bör begrava grunden är inte särskilt stark. Om de geologiska och klimatförhållandena tillåter, är det bättre att göra det lätt. Efterbehandling både internt och externt, bör väljas så mycket som möjligt okomplicerad. För fasaden är ganska bra variant av cement-kalk gips. Tro mig, och hennes hus kan se bra.

Betydande "tyngre" konstruktion uppskatta närvaron av många fönster (särskilt icke-standard form), mnogoskatnaya tak med svår terräng, flera våningar, ett stort antal skiljeväggar, ett överflöd av dekorativa element av det yttre. Allt detta äter upp en stor summa pengar. Undvik onödiga kostnader, samtidigt som de grundläggande funktionerna, är det ganska verkligt. Dessutom landet hus, byggt fattat utan ett överflöd av "klockor och visselpipor", ser elegant och stilfull.

En annan viktig del av ekonomin - användningen av deras eget arbete. Teoretiskt kan du bygga ett privat hus och dig själv. Omkring 90% av alla byggnadsverk nästan vem som helst kraft att utföra med sina egna händer. Anställa från folket vettigt endast för komplexa jobb, skapa sina egna som inte tillåter utbildningsnivå. Eller de som i princip en lekman inte kan göra.

Obligatorisk tillstånd budget hold "inom" - en hård och ständig kontroll över kvaliteten på arbetet (om det är en legosoldat brigad). Kontrollera och övervaka definitivt behöver och priserna på inköpt material, och processen för förvärvet. Detta, återigen, är att leveransen kommer att vara att engagera arbetstagarinflytande.

Fullt motivera kostnaderna för att anlita en specialist ingenjör för att hjälpa till att anpassa den valda standardutförande för specifika önskemål som tar hänsyn till klimatförhållanden. I varje "tipovik" kan göras lönsamt att ändra budgeten. Till exempel för att ersätta en del av byggmaterial billigare motsvarigheter. Samma projekt är fullt möjligt att modifiera de specifika kraven. I denna mening, privata hus - obrukade fält för kreativitet.

Optimera kan också inkorporeras i konstruktionen teknisk utrustning system som kommer att ge ytterligare besparingar i drift för underhåll och uppvärmning. Den billigaste hus vackert kosta inhemska utrustning som på ett antal parametrar inte ger något importeras. VVS och andra delar bör också väljas så enkel som möjligt.

Att köpa byggmaterial, bör man komma ihåg att förvärv av ett stort parti antar en bra rabatt. Men innan du går till marknaden eller till affären, är det bäst att granska priser, säsongrensade, utbudet av tillgängliga produkter (både importerade och inhemska), träffa recensioner, att ta reda på om tillgänglig för den aktuella kampanjer och Erhållet välja optimal när det gäller pris och kvalitet.

För varje val, alltför fascinerad av processen för sparande, riskerar du att köpa undermåliga material. Även de billigaste hem ska se estetiskt tilltalande och har en säkerhetsmarginal. Glöm inte att bostäder byggs i årtionden framöver. Därför bör "komponenter" köpas så snyggt som möjligt, eftersom din plånbok tillåter. Annars "lyser" behovet av merkostnaderna för omarbeta äktenskap och snabb reparation.

Det bästa alternativet - att använda säsongens rabatter. På vintern, på grund av nedgången i priserna på byggmaterial efterfrågan kan minskas avsevärt. Spara dessutom kan köpas på en fristående leverans till byggarbetsplatsen.

Om du absolut inte kan eller inte vill utföra arbete med händerna, är det nödvändigt "att böja" till experterna. Det är bäst att bjuda in en brigad omedelbart. Genom att välja det bör närma sig så allvarligt som möjligt. Ta dig tid att ställa alla kandidaterna i detalj, prata med dem som anlitade dem precis innan du utforska recensioner. Det senare sparar inte bara en anständig summa pengar, men också tid och dyrbara nerver.

Att locka proffs, är det viktigt att ingå ett skriftligt avtal med dem. Det bör göras mest detaljerat sätt, vilket indikerar de minsta nyanserna: prestanda tid, volym och kvalitet, den totala kostnaden. Överenskommelsen måste preciseras sådana faktorer som typ och mängd av påföljder för brott mot dess villkor, liksom alla andra skyldigheter för båda parter. Dessa inkluderar ett stycke på att säkerställa arbetarnas boende, verktyg, hushålls bekvämligheter och, om nödvändigt, makt.

För underlåtenhet att följa med de angivna villkor måste föreskrivas straff. Om ett team av kontrakt har brutits, är det bäst att säga upp avtalet och att anställa andra människor, eller att fullfölja alla sina egna. Gör undermåliga arbete kommer mycket dyrare.

Hur man sparar på ett underlag? Om projektet är litet (område mindre än 40 kvadratmeter. M och det är ett hus), kan du göra en stapel. Det är den mest kostnadseffektiva, även om inte den mest tillförlitliga alternativet. Uppehålls större tunga bärande strukturer kräver remsa grund. Han - den mest hållbara, men det är också den dyraste.

Lösningen kan vara en mellanliggande version med en kombination av båda typerna, som kan vara en rimlig kompromiss med bevarandet av alla fördelar. Igen: hur och i något skede av konstruktion, som bär det maximala antalet jobb till enheten när grunden kan spara en hel del pengar. På egen hand är det fullt möjligt att gräva en grop eller ett dike, montera formen, eller gräva ett hål under högen.

Beräkning av grunden måste göras mycket noggrant. Dess bredd tejp eller antal pålar måste vara tillräcklig för en tillförlitlig bäraren för samlingen. Samtidigt, i onödan belasta det bör inte vara - igen, för att spara.

Låt oss vända på väggarna. Hur du kan spara på en låda hemma? För att uppnå detta lättare genom att ta billiga byggmaterial - timmer, stockar, betongblock. En av de bästa alternativen för budgeten - prefabricerade hus. Köpa och installera i deras område ram hus billigt och utan alltför mycket besvär vi är kallade till många leverantörer av företaget. En sådan färdigbyggd (kanadensisk typ) har nyligen fått enorma popularitet på grund av kombinationen av pris och möjlighet till snabb montering.

Detta alternativ - inte den mest hållbara i våra klimatförhållanden. Men med noggrann montering ett sådant hus kan pågå i flera decennier. Sedan Kanadas klimat liknar en rysk tillverkas av det teknik billiga prefabricerade hus inte kräver särskild avslutad. Det är bara viktigt att uppmärksamma den värmeledningsförmåga material, som kommer att behandlas väggen. I allmänhet är kostnaden du ram hus billigt och kan vara ett bra utlopp för dem som inte är benägna att det "långsiktig konstruktion."

Genom att köpa material för taket, leta efter bältros, korrugerad plåt eller plåttak. Naturligtvis kan du välja något material, noggrant studera och jämföra för- och nackdelar. Det är klart att semesterhuset byggs för att uppfylla kraven är inte lika stränga som i fallet med bostäder för permanent uppehållstillstånd.

Först av allt, inte försöka göra det på bekostnad av kvaliteten på inköpt material. När allt kommer omkring, direkt påverkar det hur kommer ditt hus. Inte heller kommer "att fejka" i byråkratin (dokumentation och få ett bygglov). Detta förfarande är tyvärr kräver mycket personlig tid och vissa kostnader.

All registrering bör göras innan du börjar bygga något. Annars i slutet du måste arbeta mindre smärtsam procedur för att legitimera din obehöriga konstruktion. Dessutom, korrekt och snabb bearbetning av dokument - nyckeln till installation och anslutning av verktyg vid den optimala tiden.

Inte bra att spara på kvaliteten på stiftelsen hälls. Detta är fallet när kvalitetsfaktorn och tillförlitligheten är i grunden viktigare än några besparingar. Takramen - inte heller den mest lämpliga artikeln för besparingar. Bättre och säkrare om den är gjord av träbalkar.

Material liner verktyg bör inledningsvis välja hög kvalitet och moderna (rör av plast, en tillförlitlig elkablar) och inte att spara på deras professionella sammanhang. Var noga med att behöva teknisk övervakning under projektgenomförandet. Han höll en besökande ingenjör bör som en sista utväg - en erfaren builder bekant. Även de billigaste hem kräver en sådan övervakning. Det är särskilt nödvändigt när det gäller självständigt arbete prestanda eller meningsskiljaktigheter med legosoldat brigaden. Erfarna ögonspecialist kommer att kunna omedelbart identifiera brister och att normalisera förbindelserna med entreprenörer.

Således, för att bygga en billig hus - är ganska verklig, och hur snabbt du gör det är helt upp till dig.

Regler planering av bostäder från trädgården till stugan

Hur bekväm kommer att vara i byggnaden och den intilliggande område, till stor del beror på den ursprungliga utrymme layout. På vilken sida av området för att sätta huset där positionerings uthus vilket hörn kommer att vara optimal för badet arrangemang där skriv lusthus - svaren på dessa frågor ska visas innan byggandet. Också glöm inte om en så viktig del, som kommunikation och teknik seti.Planirovka kommer privata hem inte bara kompetent ordna alla byggnader på platsen, för att organisera det inre av stugan, men också för att undvika konflikter med sina grannar på grund av brott mot krav och regler om placeringen av byggnader och grönområden i gränsområdet, liksom problem med de olika inspektionsorgan och myndigheter.

Att välja en plats för bygg

Att bygga ett hus på en kulle, kan du avsevärt spara på el och värme, som är på plats, om du har valt rätt layouten av huset, kommer att säkerställa maximal penetration av solljus i rummen. Modern byggteknik gör att vi inte bara använda naturlig energi för naturlig belysning bostäder stuga, men också för att ackumulera värme som alstras genom att använda den för att värma upp byggnaden.

Orientera huset till kardinal

När man bygger ett hus med ett skjul tak, så öppen som fasaden bör ägnas åt söder och taklutningen orienterad mot norr. Med byggandet av den klassiska sadeltak eller tak av komplex design kan finnas vissa avvikelser från det gemensamma området av huset rekomendatsiy.Na ska placeras i den nordöstra delen. Detta gör det möjligt att bygga för att få högsta möjliga mängden solljus, och skapa ett minimum av skugga på det omgivande området. Denna faktor är sällan beaktas i den inledande uppbyggnadsfasen, och därefter skapar en hel del problem med arrangemanget av rekreationsområdet, områdesplanering och landskapsplanering dizayna.Planirovka hus som utförs på ett sådant sätt att den centrala fasad i söderläge. Huset kan förlängas massiv veranda, utomhus veranda eller terrass. Ligger på den soliga sidan, kommer de att vara en perfekt plats för friluftsliv.

När den valda platsen, definierat platsen för byggandet av huset och lådan är inriktad på väderstrecken, kan du vara hemma plan. Layout av rummen inuti kommer också att bero på väderstrecken:

 • Öst och sydöst - föräldrarnas sovrum och rum;
 • Syd- och sydöstra - vardagsrum, barnrum och sovrum;
 • West och sydväst - vardagsrum, allrum, matsal,
 • North - kök, vardagsrum, icke-bostadsbyggnader, lagringsutrymmen.

Olika arrangemang av rum kan vara på grund av reglerna i feng shui. Forskarna föreslår val av rummets läge inne i huset i enlighet med ägarens egenskaper. Även om de allmänna principer också proslezhivayutsya.Planirovka hus ska byggas på ett sådant sätt att i rummen är avsedda för avkoppling och fritid, från fönstret med utsikt över den vackra utsikten.

Det kan vara en vacker trädgård, en innergård med en lämplig konstruktion, trevlig omgivande landskapet. Det är bättre att undvika placeringen av huset, där fönstren vilar på en döv staket, uthus eller grannens hus.

Rita upp en karta eller hur man organiserar utrymme

Grundregeln Uppdelning av land - för att hålla den högsta nivån av solinstrålning, och inte störa luftväxling i området. För att göra detta är att överge byggandet av döva höga murar och staket. Ett undantag kan nå norr och väster - hur ofta blåser starka och kalla vindar. Och innan en sommar kök, måste du bestämma vinden ökade, och göra det på ett sådant sätt att röken från kol och färdiglagade rätter inte reser tillsammans till din webbplats, och genast gick över stängslet.

Classic staket och alternativ

Bygg höga fasta staket - det är inte alltid möjligt och lämpligt. Byggnormer, till exempel, förbjuda put stängsel ovanför en meter mellan två intilliggande delar. I det här fallet kan du använda ofarliga, men mycket prålig alternativ. I rollen som stängslet kan vara:

 • uthus;
 • grönområden;
 • rutnät och stödet för klätterväxter;
 • trädgårdsskärmar, pergolor och valv.

Om delen tillåter orientering kan stänga ute från grannarna hem direkt, placera den så att den täcker gården från nyfikna ögon.

Hus med ett garage eller ett garage i närheten av huset

Inbyggda garaget kan vara uppvärmda och ouppvärmda rum, som ligger i källaren eller på samma nivå med den första våningen i byggnaden. Andra projekt omfattar olika versioner av tillträde till lokalerna. För att komma till garaget är möjlig endast från gatan, genom grindarna och en särskild port. Förbättrad beslut - en vidareutveckling av den andra input-output: garaget kan nås direkt i huset, förbi ulitsu.Stoimost bygga ett garage, i kombination med huset byggs på samma grund med honom under samma tak och delade väggar - betydligt högre än separat stående faciliteter. Emellertid, tillförlitlighet, funktionalitet och dess användning markant överstiger den isolerade byggnaden.

Varje utföringsform garage arrangemanget antar närvaron av en liten parkeringsplatsen. Det är mycket bekvämt att lämna bilen framför huset och inte ha den i garaget, om under dagen du ofta får bakom ratten. Dessutom kommer parkering njuta av dina vänner när de kommer till gosti.Parkovka och garage ska placeras så nära porten. Det ideala anses vara en direkt inträde, vilket eliminerar onödiga manövrar på territoriet av webbplatsen. Det är mer praktiskt när det gäller drift och fördelaktiga när det gäller markanvändning.

Tvåvåningshus

Traditionellt är två våningar hus lösa privata rum på övervåningen, och nedervåningen vanliga och tvättstugor. Andra regler, den övre delen av huset gör området för barn och gäster, och under utrusta föräldrazonen. Layout av hus i en våning antar samma division, men använder en horisontell orientering. I en del av huset finns vardagsrum - främst i söder och öster. Allmänna och tvättstugor grupperade i en annan del av huset - norra och zapadnoy.Esli struktur är begränsad till små storlekar, vissa av rummen kan du inte göra själv, hängiven. Några av dem är fullt möjligt att kombinera. Till exempel, en brunn på plats i anslutning till kök, matsal och vardagsrum. Det räcker med att visuell zonindelning och kompetent möbler.

Veranda eller terrass: ett trevligt tillägg av ett hus på landet

Det enda inslag i husen och terrasser planering i lokala klimatförhållanden är arrangemanget av en täckt område med ett stort glas område. Detta möjliggör användning av ouppvärmda rum i dåligt väder, längre behålla inredningsmaterial i rätt form, skydda dem från effekterna av regn.

Tre pelare Planering av bostadshus

Hur varje uppgift, på grund av närvaron av teknisk möjlighet att ansluta till ett centraliserat system, kommer storleken på själva byggnaden, liksom funktionssätt lösas hemma. El ofta sammanfattas med projektet. Ansluta till ett nätverk är inte ett problem. Rörledningen är mycket ovanligare, men dess närvaro är mycket reducerad uppvärmningskostnader doma.Vodosnabzhenie och avlopp i enskild byggnad ofta självständigt. Närvaron av en central linje - en mycket sällsynt fenomen. Den vanligaste layout av stugan ger borra egna brunnar för vatten. Och avfalls avloppsvatten och avfallsbehandlingsanläggningar mänskliga stängd septiktankar används.

Den slutliga utformningen av husen kan göras först efter att bestämma placeringen av tekniska in- och utgångar. På detta beror den interna utformningen av huset där badrum finns, där köket kommer att kunna stå spis, diskbänk, diskmaskin, där det är mer logiskt att placera tvätten. Planshus mönster kan du göra bara en ingång och utgång. I detta fall, är toaletter anordnade på båda våningar ovanför varandra och bredvid densamma är ansluten och kommunikations kuhnya.Planirovka hus i en våning är något annorlunda från mallen. En ingång och utgång är möjligt, men ett stort område av flera sådana händelser är mer vanligt förekommande. Detta gör det möjligt att fördela jämnt badrum i huset, och i köket för att göra i stället, eftersom du är bekväm, och inte där kraften av kommunikation.

Projektdokumentation, lantmäteri, layout av huset och tomten, kartlägga anslutnings verktyg - allt detta tar tid, vilket ofta inte byggare. Efter att ha köpt mark för byggande, inte kan vänta med att gå direkt till toppen rabot.Odnako kompetent organisation av utrymme, detaljplanering och genomtänkt layout som byggnaderna på platsen och lokaler kommer att undvika många fel inne i huset, som identifierats under operationen, göra huset bekväm, och det omgivande området och bekvämt att bo i många år framöver.

Projekt av hus och stugor: de mest framgångsrika versioner

Vad kan vara bättre än sitt eget hus på landet i det fria, särskilt om det finns en sjö eller älv? Men till huset uppfyller alla dina krav, är det viktigt att bygga det. Och i hjärtat att bygga en behöriga lay-utformade projekt av hus och villor. Moderna designers erbjuder ett stort utbud av projekt, så att du kan bygga ett hus med material av hög kvalitet och med någon lämplig för dig att planera. Vi erbjuder att studera individuellt, samt överväga bilder av framgångsrika projekt i landet hus och stugor.

Bland de avancerade material som lämpar sig för snabb och hög kvalitet byggande av hus, kan det noteras lättbetong. På grund av de unika egenskaperna hos detta material, eftersom det är möjligt att bygga energieffektivt hus är billigt, men kvalitet. I den här stugan kommer att vara varm och mysig, i själva verket layout stugor och hus av skum block projekt erbjuder en mängd olika. Materialet är helt ofarligt för hälsan, i en bostadshus är lugn och varm, med den yttre utformningen av stugan kan göras nästan omedelbart efter konstruktion. projicerar hemlighet av populariteten av skumblocken enligt följande:

 1. Effektivitet av konstruktion, som är anordnad på grund av stora format block.
 2. Miljösäkerhet.
 3. Låg vikt gör det enkelt och billigt att bygga en grund.
 4. Den låga förbrukningen av material och en lösning på grund av den stora storleken blocken.

Var uppmärksam! Jämfört med tegel byggprojekt från skumblocken är billigare, och målet av den färdiga stugan kan göras nästan omedelbart. Utseende beror på dina inställningar, som kan reflekteras, om du beställer enskilt projekt hem byggföretag.

Brick: presentabel och elegant

Konstruktion genomfördes kompetent och stegvis, är det viktigt att välja rätt projekt av hus och villor. Fotoprojekt från tegel visar att beslutet att stugan - en av de vackraste. Dock enligt värmeisolerande egenskaper är mycket sämre än andra material, och processen för byggandet av huset snarare arbetskrävande. Men stugan kommer att glädja tillförlitlighet och motståndskraft mot olika influenser.

När man tänker genom projekt av hus av tegel, är det värt att komma ihåg om bräckligheten av materialet och dess absoluta instabilitet i kompression och spänning. Det är därför det är viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt byggandet av grunden: det måste vara resistent mot eventuella markrörelser. Å andra sidan, tegelväggarna är idealiska för ytterligare beklädnad, även om de inte behöver det - de ser vacker och intressant. Brick - perfekt när det gäller konstruktionsmaterial, vilket gör det möjligt att bygga arkitekturen av komplexitet för att göra framtiden för stugan individuella form. Projekt av tegelhus och stugor, kan du se i följande bilder.

Foto Cottages projekt bygger på ram-teknik, göra det klart att dessa stugor helt uppfyller moderna krav från kunder. Prefab hem är populära på grund av den låga kostnaden och effektiviteten i byggprojekt. Enligt graden av värmeisolering sådana hus är inte sämre trä eller skumbetong. Det är svårt att tro, men bara en och en halv månad, kan du bygga en ny, färdig att använda stugan. Upprättande projekt av hus på ram-teknik har sina egna egenskaper. Sålunda, för att skapa slaktkroppen kan användas en metall eller träbjälkar, men behöver tänka utvidgningskoefficienter, som uppstår när temperaturen sjunker. Utvecklingen av projektet börjar med att tänka igenom grunden: för att underlätta konstruktionen är det lämpligt att montera en pålverk, som sedan fästs.

Tack vare effektiviteten av konstruktion, kan du bygga en rymlig stuga bostadsprojekt på 150 kvm och mindre. I detta vackra hus tillräckligt med utrymme för allmänna utrymmen, det vill säga vardagsrum och kök, samt tekniska rum och rastplatser med sovrum.

Trä: traditionella och miljövänliga

Den mest traditionella för den ryska bostäder material - detta träd, de arter det idag finns en enorm mängd. Träet värderas för miljövänlighet och vacker struktur, som gör det möjligt att sända den naturlighet och naturlighet av stugorna. Dessutom är dessa hem är mycket i samklang med det omgivande landskapet, särskilt om alla delar av projektet sker i samma stil.

Oftast används för att bygga hus rundtimmer, är diametern på material som väljs beroende på klimatförhållanden i regionen som huset är byggt. Naturligtvis har trä som byggmaterial sina egna egenskaper, som med nödvändighet måste ta hänsyn till arkitekt, utveckla projekt av hus och villor. Projekt inkluderar en hel rad av sektioner, vilka var och en är viktig. Vid utarbetandet av trähus är viktigt att inte glömma den krympning som uppstår som en följd av torkning av virke under påverkan av naturliga faktorer. Detalj bör tänka igenom hela utformningen av huset, det vill säga, bör alla delar av ett timmerhus, tak, fönster och dörröppningar anpassas till varandra.

Var uppmärksam! Moderna metoder för projektutveckling tillstånd att bygga ett trähus i vilken form som helst - från ett hus på landet till en lyxig herrgård. Se själv genom att titta på färgglada fotoprojekt av hus och villor. Som populära material för byggandet av hus i dag använder profilerade eller laminerade faner virke, stockar.

Idag kan du enkelt ladda ner gratis projekt stugor: ritningar och fotografier av många utvecklingar i det offentliga rummet. Men det finns ingen garanti för att de passar till de specifika funktioner i din förortsområde, kan du njuta av interna layout och arkitektur stuga. Det är därför experter rekommenderar fortfarande att kontakta den specialiserade byggföretag, eftersom utarbetandet bör inte finnas några fel och nyanserna i den här branschen en hel del:

 • fastställandet av den plats där du står stuga;
 • område bostadshus;
 • typ av fundament;
 • material av vilka huset är att resas;
 • särskilt summering av verktyg till huset;
 • möjligheten att ytterligare arrangemang av stugan - sin expansion eller tillsats av ett garage eller andra byggnader.

Vid utarbetandet projekt av hus och stugor ritningar spelar en viktig roll, eftersom de tar hänsyn till de viktigaste punkterna i konstruktionen. Således kommer projektet att lyckas om landskapet utvärderades på rätt sätt och den är lämplig för byggandet av stugan. Det är viktigt att undersöka tillståndet i grundvatten - detta är nödvändigt för att avgöra vilken typ av fundament. Designprojekt innebär skapandet av det ursprungliga utseendet av stugan. Allt detta i slutändan påverkar kvaliteten och enkel drift av stugan.

Tips! Även om du fick tag på bra projekt av hus och villor gratis, måste du ändra dem så att de uppfyller de egenskaper din webbplats.

Moderna köpare stor efterfrågan på projekt av hus och villor med garage. Detta är ingen tillfällighet: första, är det svårt att föreställa sig livet moderna människan utan bil. För det andra, denna utveckling möjliggör effektiv användning av tillgängliga stugor lagringsutrymme, särskilt om garaget är ansluten till ett hus. en sådan utföringsform är användbar av flera skäl:

 1. För att komma till garaget, inte behöver gå ut som ett garage som ett annex har en gemensam vägg med huset.
 2. Rummet kommer att vara varmt på grund av det faktum att taket på huset är en vanlig och allmänt värmesystem.
 3. Garage kan användas inte bara för bilar, men också som en plats att lagra inventering eller annat som inte har tillräckligt med utrymme i huset.
 4. Modern stuga med garage projekt gör det möjligt att bygga ett bostadsområde anläggning, som kommer att ha en individuell look, ett stort område och effektiv planeringslösning.

Med bottenvåningen eller källaren

Detta rum ligger under märket av planeringen av mark och många människor anser att det är en obestridlig fördel av varje stuga. Är detta sant? Låt oss se! Så överväga de fall där det verkligen motiveras enligt överenskommelse:

 1. Om du har stora planer för nästa hus och i ett tidigt skede av planeringen du förstår att området våningar ovan mark är för liten för att genomföra dem. I detta fall bör projektet göras och utan tvekan bottenvåningen.
 2. Naturligtvis i utarbetandet av de största vinsterna tillbaka rollen av storleken på tomter. Ibland marken är så liten att byggandet av en stor stuga bara omöjligt. Under dessa omständigheter bidrog till projektet källaren kommer att spara situationen och kommer att expandera vardagsrummet i huset.
 3. Funktioner naturlig lättnad är också kritiska i beredningen av projektet i stugan. Om du planerar att bygga ett hus på en plats med en signifikant skillnad (på sluttningen), sedan gå vidare och göra sockeln i projektet. Detta kommer inte bara att öka den totala arealen av stugan, men också att göra en höjdpunkt i det inre av lokalerna.
 4. ägarna ofta inte vill vara begränsad till standardprojekt, som vill bygga ett rekreationsområde med pool och bastu. I det här fallet, utan källare inte kan göra.

Men det finns ett antal skäl, väcker frågor om möjligheterna att bygga ytterligare en våning:

 1. Dess konstruktion kräver specialstudier och speciella kunskaper. Innan det till stugan projektet ska undersöka marken på tomter, mäta nivån av grundvatten och bedöma fukt. Överskottet fuktförhållanden rum snabbt börja syret och man måste hela tiden kämpa svampen och mögel.
 2. På grund av karaktären av lokalerna finns det ett behov av dräneringsanläggningar, installation av isolering och tätskikt av strukturer. Detta kommer att avsevärt höja priset på projektet. Dessutom får vi inte glömma att källaren kräver förbättrade ventilations- och värmesystem.
 3. Genomförandet av ett så komplext projekt endast av professionella konstnärer. Varje misstag kan leda till katastrofala följder, så valet av ett företag som kommer att utföra projektet, bör behandlas med yttersta ansvar.

När det inte finns någon möjlighet och nödvändighet i ett stort hus, men jag vill göra det till en två våningar, väljer många intressanta projekt av hus och stugor med en vindsvåning. Denna utvidgning ser mycket elegant i byggandet av material, och för dess konstruktion inte kräver byggandet av ytterligare stödstrukturer. Ja, och på att planera det här rummet kan du ordna en mängd olika sätt, för att lämna plats för sovrum, spelområdet eller ett stort allrum.

Har sådana projekt och nackdelar: det uttrycks i sluttande tak, på grund av vilka utrymmet i rummet är mindre. Dessutom kommer stugan är standard. Fönsteröppningar på vinden ofta små, så du måste tänka på kvalitet belysning hemma. Å andra sidan, för att bygga ett loft billigare än att utrusta andra våningen. Du kan se det själv, för gratis visning ritningar och originella projekt av hus och villor.

Valet av antal våningar är väldigt viktigt när du skriver ut. Det framtida huset bör byggas med hänsyn till alla detaljer, därför är beslutet helt beroende av vilken storlek tomten, hur många människor som bor och huruvida den fortsatta expansionen av familjemedlemmarna är planerad. Alla dessa krav uppfylls av standardutformningar av hus och stugor. Teckningar och bilder i dem visar all viktig information för köparna, så att det byggda bostadshuset var bekvämt, rymligt och rationellt utrustat.

Om familjen är liten är det ingen mening att bygga ett stort hus: det existerande utrymmet kan användas på rätt sätt, ha utrustat med ett badhus, ett lusthus eller något annat. Och om familjen är stor och jag vill ha mer utrymme i stugan, är det meningsfullt att bygga en pompös herrgård. Det är sant att det är värt att beakta att driften av ett sådant hus inte kommer att vara dyrt, och byggandet av projektet i sig kommer att kosta en stor del.

Enligt experter är området för huset 120-150 kvm. är tillräckligt för en bekväm vistelse. Naturligtvis, desto mer utrymme, desto mer frihet till handling, inklusive för inredning. Men detsamma är det nödvändigt att börja med de ekonomiska möjligheterna. Om du vill spara pengar är det lättare att bygga upp en våning, men ett långt hus och lägga till det på vinden: i det här fallet kommer stugan inte ta upp mycket utrymme, men inuti utrymmet får du definitivt nog! Men det viktigaste är att välja rätt projekt hemma, eftersom det beror på dess kvalitet och läskunnighet av genomförandet beror på bekvämligheten med att driva en stuga!

En gång i veckan och ingen spam.

 • Svara ikon
 • 1
 • 0

Vi köpte en tomt på vilken stiftelsen redan hälldes, men det finns fortfarande inget projekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 13 = 20