timrade hus

Tudor-stil hus: vad är det? Modern Fachwerk.

om som är Korsvirkeshus känd även av dem som inte vet deras namn. En byggnad med en typisk pekar av väggarna är en mycket igenkännlig tysk stil. Faktum är att första huset på denna teknik har byggts i medeltiden och de äldsta bevarade byggnaderna nästan sju hundra år.

Denna teknik används ofta inte bara i territorium dagens Tyskland, men också i hela norra Europa. Bygga sådana hus av tyska teknik i Ryssland.

Byggandet av "Korsvirkeshus" hus på tekniken avser rama bostäder, är en av sitt slag.

Sålunda specifika former av anslutningar som görs i olika vinklar, ge ramen och respektive inrymma en speciell styvhet. En viktig detalj är frånvaron av metallelement för fixturer, alla docknings timmer och träbjälkar köra shkantami, pinnar och andra objekt.

något material kan användas för uppförande av väggarna i huset. Från början var det allt, men i moderna hem använda tegel, OSB och även glas. Det är fullt möjligt, eftersom väggarna inte är bärande konstruktion, och hela bördan faller på ramen, som inte heller dölja, utan tvärtom är en aktiv arkitektoniskt element.

Korsvirkeshus är mycket varmt, bland annat med hjälp av värmeelement och en stor bonus kommer att vara obegränsad plan.

Denna typ av ramkonstruktion är ganska komplicerat det är i termer av ramenheten, men att bygga korsvirkeshus med sina egna händer är fullt möjligt, om det finns en del skicklighet att arbeta med trä. Dessutom krävs det kunskap om den rumsliga geometri.

Därför själv byggandet av den färdiga bättre domokomplekta, men alla rationella - att anförtro jobbet till proffs. I det här fallet, inte bara kan du vara säker på kvaliteten och tillförlitligheten i design, men även byggandet av huset tar inte mycket tid.

Funktioner i byggandet av ram hus på "korsvirkes" teknik

Liksom alla byggnader uppförda på ram-teknik, korsvirkeshus har alla sina meriter och därför nackdelar, men det finns också karakteristiska unika för denna typ.

Fördelar och nackdelar med korsvirkeshus

Oftast den första plats bland de fördelar urskilja estetiskt tilltalande av husen, deras skillnad från andra. Därför, om utvecklaren har en önskan att fördela ditt hus hundratals andra - det är det lämpligaste alternativet.

Men inte bara denna begränsade känsla Fachwerk. För bostadshus:

  Bland de brister korsvirkeshus bör vara uppmärksamma på:

  • behovet av regelbunden behandling av trä objekt skyddande föreningar (antiseptika, brandskyddsmedel och vattenbeständighet förbättrande material);
  • Om konstruktionen är i hårda klimatförhållanden, de extra kostnader som krävs för anordningen tillförlitlig och effektiv värmeisolerande skikt, vilket kommer att öka väggtjockleken, och därmed kuggstången och balken bör ha en större tvärsektion;
  • med hänsyn till design, kommer kostnaden för projektutveckling och byggande av huset kosta lite dyrare än en liknande område konventionell ram byggnad.

  Konstruktion teknik korsvirkeshus: funktioner och material

  Komplexiteten hos de beräkningar som är förknippade med det faktum att när ramen konstruktion används den förening som är specifika för den typ av hus. Till exempel för att utforma och att placera föreningar såsom Mann, poluman eller hörn Mans "St Andrews kors" vilderman och många andra, behöver vi en djup kunskap om denna speciella stil, med stöd av det civila praxis.

  Fundamentet och ramenheten ram hus

  Direkt konstruktion börjar med byggandet av fundamentet och förbereda timmer för ramen produktion. Den mest effektiva för att utföra dessa två operationer samtidigt.

  På platsen självständigt genomfört hälla grunden, och fabriken strikt enligt projektet gjort produktionen av alla komponenter.

  Efter läggning av det vattentätande skiktet utförs skena, vilken stödstång är monterad på ett fundament ( eller "Konda") Vilka bör ha en stel förbindelse med basen. För detta ändamål ankare skruvförband.

  För att isolera golvet nästa hem utförs samtidigt om termiskt isolerande material, som kan vara en polystyren eller mineralullsbrädor.

  Vid dockning vertikal, är lutande, horisontella distansstänger med nödvändighet används så kallade "varma" förening med en spik. Den mest populära är "laxstjärt" och "pan-spik" och stel fixering uppnås genom att använda trä pinnar.

  Projektet är en envånings korsvirkeshus, videon:

  Typer av material för att fylla väggarna i huset i stil med Korsvirkeshus

  Efter slutförandet av arbeten i samband med byggandet av ramen, kan du gå vidare till tätning av dess gitterperioder ("Fachwerk" på tyska "såll"), Det vill säga att fylla väggarna.

  Du kan använda tegel, sten, cellulära betongprodukter (betongblock, betong och så vidare. d.), Men i moderna hem, oftast i stället för olika skivmaterial - cementbundna spånskivor, OSB, gipsovolokno, foder och andra. I det här fallet, det viktigaste kravet för dem:

  • fuktbeständighet;
  • hållfasthet;
  • lätt vikt;
  • energieffektivitet;
  • miljövänlighet.

  Ha alltid i åtanke att ramen fylls på ett sådant sätt att dess utsida lämnades öppen på framsidan. När det gäller inredning, beror mycket på beslutet inredning. Det vill säga, med tanke på denna punkt, och väljer vägen till konstruktion och efterbehandling av inredning partitioner.

  Ofta i hemmen av "fachwerk", en del av väggarna, eller nästan helt fylld med alla glaskonstruktioner, oftast glaserad. I ett sådant hus skapar en unik syn på världen omkring oss.

  Men i de hårda klimatförhållanden, ett stort område av glasrutor, även med installation av energieffektiva tvåglasfönster, knappast kommer att kunna bevara värmen i huset.

  Men i alla fall, oavsett metod och materialet inte skulle ha valts ut för att fylla väggarna, fönstren i ett hus byggt i korsvirkesstil, ges stort utrymme.

  Som en avslutande fyller väggarna, kan du använda en mängd olika fasadbeklädnadsmaterial, till exempel efterlikna murverk, men är populär och puts som oftast används dekorativa kompositioner.

  Den vanligaste formen av ett sadeltak, som aktivt stöder den övergripande arkitektoniska stilen på huset. Frånvaron av vinden och vinden - är den första karakteristiska särdraget, och den andra - närvaron av breda överhäng som skyddar väggen av huset från regnet, och lokalerna - från överdrivna mängder av solljus.

  Som ett taktäckningsmaterial helt naturligt kommer Ondulin (evroshifer), Metall, olika typer av mjuka tak och andra produkter. Men det rekommenderas inte, på grund av den stora vikt, att använda naturliga former av bältros.

  Inledningsvis husen byggda i stil med "fachwerk," det var så kallade våningar projektioner, den viktigaste funktionen sammanfaller med rollen som moderna breda överhäng.

  För de människor som aldrig har varit inne i huset, som byggdes på fachwerk teknologi, ofta verkar det som inuti har samma form som det från framsidan.

  I vissa fall är detta sant, och det enda alternativet blir då heminredning: tätt "korsvirke", skandinavisk, vilket tyder på design i vitt och gott om lagringsutrymme och andra autentiska variation.

  Är helt acceptabelt, även high-tech stil, som kännetecknas av metall lyster och minimalism. Förbudet mot användningen av metalldelar i konstruktionen av ramen absolut inte sträcker sig till det inre, som kommer att vara av organisk några metallelement och speciellt smidda.

  Men, läsa recensioner av ägarna till dessa hem, många av dem i det inre gynnade en mer traditionell stil, och framför allt klassikerna. Därför finns det absolut ingen risk för att genom byggandet av korsvirkeshus, kommer att behålla sin stil helt alltid och överallt.

  Trots det faktum att "ram" anger tonen - det är i första hand en byggteknik som ger vissa möjligheter både under byggandet av huset, och vid tidpunkten för sin design.

  Naturligtvis bör det noteras att ett stort antal av ljus kräver först och främst varma och ljusa färger i inredningen, särskilt eftersom strålen lätt kan klara av uppgiften att skapa en kontrast, om att måla dem i mörka färger.

  Gillar du? Visa det till dina vänner:

  Se vidare DimDom.ru:

  Hela artikeln dina kommentarer, foton och videor:

  Korsvirkeshus

  Om vi ​​talar om Bayern Tyskland - vi står inför en fantastisk bild i form av pepparkakor, hus - är husen byggda i korsvirkesstil. Modern Ryssland är inte främmande för att bygga hus på deras territorium, desto mer så att konstruktionen tar en kort period, och resultatet är en vacker, varm, vackert hus.

  • Framework 1 - hus som hans build
  • 2 hur man designar en korsvirkeshus
  • 3 regler bygga korsvirkeshus
  • 4 Hur lång tid att bygga ett hus
  • 5 Det inre av huset

  Korsvirkeshus - huset, som hans build

  Över 500 år gammal, och enligt vissa rapporter, och 1000 år sedan började bygga strukturer i form av ett stelt skelett av balkar.

  Troligtvis inledningsvis att bygga en skyddande struktur horisontella, vertikala och diagonala balkar.

  Genom att konstruera en sådan ram fylld inuti hjälpmaterial i form av lera, sten, kvistar och annat skräp.

  Konstruktionen visade sig ganska stabil, det kan skydda människor från fiendens angrepp eller ett vilddjur.

  Ytbehandling inte alltid behövs, huvudsaken är att det inre innehållet i att inte få tillräckligt med sömn.

  Så småningom insåg fördelarna med en sådan konstruktion, dess enkelhet och därför tusentals år senare, korsvirkeshus är berättigade. Naturligtvis användning av modern konstruktion och moderna material. För värmeisolering har ett stort antal olika typer av isolering och sandwichpaneler.

  Modernt hus i korsvirkeshus stil är utan tvekan en mycket intressant utseende från utsidan.

  För att förhindra att fukt tränger in i huset, är ytterväggarna cased med fuktbeständigt material.

  Därefter, i enlighet med den ordning i värd händer efterbehandling sten, tegel, olika paneler.

  Men i alla finish, bör det vara synlig ram av byggnaden.

  Effektivitet och attraktionskraft korsvirkeshus är ansluten till balkar, pelare, väggar som delar huset i separata sektioner.

  Taket på huset är korsvirkeshus gavel eller valmat.

  Totalt - vi har framför oss en korsvirkeshus i form av sektionsstrukturer.

  Hur man designar en korsvirkeshus

  Projektet hemma - det är som att ha ett barn, är det svårt och dyrt.

  Om projektet gjort effektivt och korrekt - få friska barn. Eftersom projektet är dyrt, kan det göras själv, hur man gör layouten av huset kommer att bidra till en särskild webbplats.

  I projektet, bör du överväga alla dina önskemål, eftersom korsvirkeshus är olika, och den interna layout och storlek och efterbehandling metoder.

  Du måste bestämma höjden av huset, med antalet våningar, är det nödvändigt att bestämma antalet ingångar, antal fönster, balkonger och terrasser. Tekniken i denna byggnad ger projektioner av golv - dessa prognoser i gamla dagar, försvarade de nedre våningarna i nederbörd, just nu, kan skyddet ske på andra sätt.

  Men om du vill bygga ett riktigt hus korsvirkeshus, prognoser mellan våningarna, desto mer ökar denna del av de övre våningarna.

  Regler för konstruktion timrade hus

  Modern byggnad teknik förblev mestadels oförändrade, även om moderna arkitekter och byggare gör sina ändringar.

  Timrade huset, som tidigare, bygger på en fast ram av trä.

  Men kan inte använda skarvning, eftersom den inte har några naturliga kvistar och sprickor och är mer hållbara.

  Eftersom skarvbalkarna utan brister, moderna ser mycket vacker fasad dessutom att balken längd kan vara från lägsta till högsta - av valfri längd.

  Korsvirkeshus byggs mycket snabbt, på grund av byggandet av byggnader av lättmetallkonstruktioner.

  Men till skillnad från stålbyggnader, inte korsvirkeshus inte igen några metall fästen - allt bör göras av trä i form av stift, etc.

  Gamla hus i stil med Korsvirkeshus är mer än ett sekel - det är en garanti för tillförlitlighet.

  Moderna byggare fortfarande använda metallelement i hållaren, men djupt dölja dem, eller tvärtom, utställnings dekor element. Eftersom byggandet av trä - huset visar sig lätt för honom, respektive, för en billig Foundation.

  Mezhkarkasnoe moderna rumsvärmare eller läggs ut i form av fönster - tvåglasfönster.

  Frame bas ger enkel montering av glas, kan de glasyr hela väggen.

  Modern glas har en hög grad av tätning av fönster, vilket i sin tur bidrar till att minska värmeförlusterna.

  Tomma väggar Isolera använder mineralull eller en lätt gasbetong.

  Isolering, är direkt beroende av regionen är bosatt, på kundens önskemål och ekonomi.

  För att förbättra ljudisoleringen, innerväggar är mantlad ark gipsovolokna, skyddar mot brand och kyla.

  Om du beställer en färdig ram, sedan vid anläggningen under perioden från en månad till två kommer att producera en ram för tvåvåningshus - under denna tid måste du förbereda grunden.

  Efter leveransen av den färdiga ramen på plats för två eller tre månader, är det möjligt att montera ramen, fyll upp, att uppföra taket, täcker den och göra den grova inredningen.

  Totalt, i bästa fall, för tre eller fyra månader i huset är klar, är det nu nödvändigt att ge värme, vatten, avlopp och el. Eftersom huset ramen kan all teknisk utrustning döljas i väggen. Värme kan vara ugn, ånga, vatten och andra saker.

  Timrade huset tyder på förekomsten av levande eld, det vill säga Helst - en eldstad.

  Eftersom huset ramen - det upptäcker närvaron av balkar innebär av balkar och vi dansar.

  Allt kan slå i någon stil, från land till modern minimalism.

  Balkarna kan åldras artificiellt i dekoration att använda mycket trä, installera en massiv grov möbler, dekorera grova textilier och moderna apparater gömda bakom fasader av moderna möbler.

  Här innan du är den moderna tyska lantlig stil.

  Om väggarna är glaserade över ett stort område glas - välj minimalism.

  Här, rena linjer, ljusa färger, ram och taksparrar målade i vitt, öppen spis, utför i en enkel stil, etc.

  Om du vill välja en klassisk stil - balkar täcker ristningar, golven är gjorda av trä, väggarna i tapetklister över, inställd på klassiska möbler, hänga dyra textilier.

  Inredningen kan vara olika, men det finns alltid en levande eld och rambalkar.

  • 16 januari 2018

  Locket på toaletten bidé: hjälp att välja ...

  Boende i standardpanel höghus ...

  Drömmen om varje bilist - för att hålla kylan ...

  Om värmaren i ett hem eller lägenhet ...

  Pumpar fast och permanent in i våra liv.

  Trä hushållsartiklar och trähus är ...

  Korsvirkeshus - modern romantik och praktiska medeltiden

  Korsvirkeshus - ett slags symbol för medeltiden, som fick i det tjugonde århundradet återfödelse. Deras arkitektur slår alltid en unik bild, ekonomi och rimlig konstruktivt system. Kännetecknande för fasader - inte gömd bakom huden, utan tvärtom uppvisade visas träram. Dessa gamla gatorna är mycket romantiska och moderna byggnader - en visning av lyxig livsstil, längtan efter frihet och originalitet.

  Nuvarande trenden av lyx bostäder i dag - en kombination av genombrutna träelement och Stora glasytor:

  historia Frame

  Även tusentals år sedan av gamla arkitekter observerades att den mest effektiva och ekonomiska användningen av trä - inte använder den för att bygga solida väggar och för uppförande av rumslig ram av vertikala, horisontella och lutande element som kommer att tjäna som ett stöd för taket. Särskilt populära detta system som förvärvats i områden som kännetecknas av brist på trä. Hon var känd i antiken, greker, romare, egyptier, kinesiska. I synnerhet är en stor del av befolkningen i Pakistan och Indien för närvarande bor i dessa hem.

  Förbättring av snickeri, ansamling av konstruktion erfarenhet, strävan efter billiga bostäder i XV-talet, ledde till uppkomsten i Tyskland korsvirkeshus byggteknik. Dessa bostäder blivit utbredd i hela Europa, i synnerhet i de nordliga områdena, från Polen till Bretagne. Namnet på den konstruktiva systemet till fullo återspeglar dess väsen och kommer från det tyska «Fach» (panel) och «Werk» (konstruktion).

  Romberg medeltida byggnader på torget i Frankfurt, Tyskland:

  I Europa under medeltiden konstruktioner av massivt trä, och den fria utrymme plan vägg fylld med en blandning av lera med en halm, vass, kvistar och annat skräp. Smala speciella egenhet fasader gav kombinations stolpar, balkar och strävor, kvar i sin ursprungliga form, och putsade ytor. Rika medborgare skulle ha råd att använda dyra träpaneler, dekorerad med sniderier. Just nu bevarade vi sådana hus, vars ålder överstiger 500 år.

  Sedan 1995, den historiska delen av den tyska staden Quedlinburg, där mer än 1300 bevarad föremål färgstarka arkitektur, skyddad av UNESCO:

  Revival Fachwerk popularitet

  Traditionellt utförande fachwerk ser inte mindre imponerande i utförandet av moderna material än medeltida.

  En tid präglad av mass enskild byggnad på 1970-talet gav upphov till en ny teknik, men i nytänkande, futuristiska form vad viktiga roll som den berömda tyska skolan Bauhaus. I stället för trä vid denna tid arkitekterna började använda armerad betong och stål. Popularitet fick stort glas plan, som ersatte de tråkiga väggar. Uppfinningen i några decennier plywood möjliggjort en ny teknik för att förverkliga en gammal byggnad. Detta material är mer hållbara och perfekt i jämförelse med traditionell bar. För närvarande dessa hem i ett uppdaterat formen är mycket prestigefyllda och populär i Sverige, Schweiz, Tyskland och många andra länder, USA och Kanada - är inget undantag.

  Tack vare framsteg inom teknik och förändrade arkitektoniska smak har stilen nu fått en ny variant:

  • skelett som inte har några diagonala elementen;
  • stora panoramafönster, ger utmärkt täckning och har goda isolerande egenskaper;
  • fachwerk simulering utförs med de allmänna trädelar som fäster de på förhand putsade väggar - detta alternativ är rent dekorativa.

  Kager hemifrån med showcase windows har vacker utsikt över det omgivande området.

  Dragen av strukturella layout hem

  Det viktigaste kännetecknet fachwerk - att utföra funktionerna hos lagerramen, medan väggarna är uteslutande för inomhus kapslingar. Användningen av ram-frame-teknik kan du samtidigt spara material och minska vikten på konstruktionen, vilket ger möjligheten att bygga en lätt foundation, hållbarhet och hårdnande strukturer, vilket minimerar byggtiden.

  Lagerelement av väggar och tak är tillverkade av laminerat fanervirke, företrädesvis tall. Rack och horisontella balkar bildar skelettet av väggarna. Diagonalstag ger styvhetsramar och seismiska motståndskraft av strukturen. Brus Sill fäst till fundamentet tätskikt beläggningsskiktet genom ankarbultarna. På den del av golvet sker med polystyren skumisolering.

  Inre skiljeväggar och har en skelettstruktur gjord av trä, fäst vid stödelementen medelst pluggar och ram är fylld med ljuddämpande material.

  Montering av lagerdelar traditionellt utförs av tillräckligt komplexa och precisa föreningar - stansning, för att "laxstjärt" försänkt spik och liknande. För närvarande tillåts i särskilt viktiga fixturer använda metall hörn, tallrikar, häftklamrar. Det är önskvärt att anordna räckvidden blick.

  Fyllning av cellerna i ramen utförs efter installation av fönster och dörrblock. För detta ändamål används nästan alla plåtmaterial:

  • antiseptisk tallskog;
  • Polymerpaneler - det vanligaste och budgetalternativet;
  • cementpartikelplattor (DSP);
  • lattor;
  • gipsfiberplattor (GVL);
  • vattentät plywood.

  En mängd olika alternativ för dekoration gör att du kan skapa både strikta och eleganta fasader, för vilka förformarna är förmålade med fuktresistenta föreningar eller välja en färgad foder. Då är materialet fäst vid strukturskelettet med hjälp av skruvar. Värm huset med mineralull från basalt eller kvartsfiber.

  Varianter av extern ytbehandling:

  En populär lösning för tillfället är ett glasmålning av värmebesparande isoleringsglas med låga utsläpp baserat på argonfyllmedel. De minskar värmeförluster och därmed kostnaden för uppvärmning. Huvuddelen av glasrutan är döv, i separata celler är påsarna med öppningstransformerna monterade. Windows sätts direkt in i ramen med ett förutvalt kvartal.

  Intressant! Sedan antiken har fasaderna av korsvirkeshus dekorerats med amuletter:

  • imitation av bokstaven "S" på hörnen - skydd mot blixten;
  • rosetter, som symboliserar solen, lockar överflöd och välstånd;
  • Kusliga masker i hörnen kör bort onda andar;
  • en symbol som liknar "F", skyddar mot brand.

  Fasad dekorerad med rosetter

  Ledningen av elkablar och vattenförsörjning sker inom kakvlocket. All kommunikation läggs i korrugerade slangar. Polyetylenledningar används för vattenförsörjning. I hus, speciellt färgat glas, är en praktisk lösning installationen av varma golv. Distributionen till uttag, brytare, belysningsenheter utförs inom skivorna. Ofta är ett komplext system med tvångsventilation anordnad.

  Husets tak är traditionellt takfäste med två eller fyra skridskor, men det finns också moderna arkitektoniska lösningar med platt tak. En karakteristisk egenskap är avsaknaden av ett vind och en vind, närvaron av brett överhäng som skyddar väggarna från atmosfärisk nederbörd.

  Som täckning av ett takmetall kan appliceras, ondulin, olika typer av ett mjukt tak. Användningen av en väsentlig naturlig kakel eller skiffer är oönskade - de ökar belastningen på stödkonstruktionerna. Begreppet glasmålning kan fortsättas på takdelen. Modern teknik erbjuder för detta ändamål elektrokroma genomskinliga fyllningar, vilket ger automatisk skuggning och höghållfast beläggning.

  För tillfället kan taket ha en ganska bisarr konfiguration med bevarande av det traditionella överhänget av nivåer och stort överhäng av överhäng.

  Funktioner av inredning

  Den vanligaste stilen på inre utrymme i huset motsvarar dess utseende - det här landet, provence, Ecostyle skandinavisk minimalism, som är inneboende i överflöd av ljus, öppen planlösning, några asketiska och ljusa nyanser. Mindre ofta kan du möta klassiker eller postmodernism. Idealiskt ser interiören ut i stil med högteknologi med minimalism och ett överflöd av metall.

  Konstruktionselement i inredningen:

  Den minimalistiska inredningen i sovrummet är formad av mörka takbjälkar, kontrasterande med ljusa nyanser av dekoration:

  Ultramodern inredning i högteknologisk stil, byggd på kontrast:

  Ett vardagsrum med panorama av floden:

  Träet i inredningen sätter sin stil:

  Fördelar och nackdelar med korsvirkes teknik

  Byggnader glädja ögat med precision och lätthet, men ur en praktisk synvinkel, kännetecknas de av enkel konstruktion av processen - det är likvärdig med hopsättningen och konstruktören utförs på kort tid med minimal hantering underhåll. I detta fall präglas byggnaderna av en lång livslängd och hållbarhet - de trehundraåriga byggnaderna är fortfarande bevarade i utmärkt skick.

  Fördelarna med husen är:

  • Möjligheten att designa rum av alla dimensioner utan konstruktion av inre lagerväggar;
  • estetisk överklagande
  • hög hastighet på erektion med avseende på tegel-, sten- och timmerhus;
  • ekologisk kompatibilitet
  • frånvaro av krympning och enkel konstruktion, vilket möjliggör användning av lätta grundar;
  • breda möjligheter att förverkliga designidéer;
  • motstånd mot deformation och seismisk aktivitet;
  • Möjligheten att använda panoramaglasering på grund av att det praktiskt taget inte finns någon krympning.
  • lätthet i förklädande ingenjörskommunikation;
  • möjligheten att överlappa balkar stora spänner.

  Stil gör att du kan genomföra de mest våldsamma arkitektoniska idéerna och skapa spektakulära exteriörer. De ljusa yttre trapporna kombineras perfekt på fasaderna med strukturella element och ett tak av ovanlig konfiguration:

  Tyvärr upptäckte mänskligheten inte den ideala konstruktionen, men de flesta problemen i flera århundraden av byggandet av bindingsverk har lösts. Väggarna från adobe förlorade betydligt för tegelbyggnaderna i deras förmåga att behålla värme, men just nu har situationen förändrat framkomsten av ny innovativ isolering.

  Minus av teknik inkluderar:

  • hög byggkostnad:
  • låg brandsäkerhet, som är typisk för alla trähus;
  • Behovet av regelbunden behandling med speciella medel för att skydda träet mot skador av insekter, svampar, mögel.

  Intryck av personer som bor i korsvirkeshus

  Från ett mysigt hus med glasmålningar på första våningen kan du se gräsmattan och den omgivande skogen, vilket gör det möjligt att känna enighet med naturen.

  Recensioner av hyresgästen skiljer sig åt olika, men mestadels har de en positiv eller neutral färg. Värdarna betonar det för att bygga dem, speciellt projekt som involverar panoramaglasering, helst utanför staden. Sådana hus kännetecknas av ökad komfort, utmärkt naturlig belysning, ljudisolering och värmebesparande egenskaper. Men när man väljer en variant med stora glasplattor, även i Rysslands centralremsa, är uppvärmningskostnaderna 30% högre än vid drift av vanliga byggnader.

  Recensionerna betonar separat rymden i rummen och det faktum att all kommunikation är dold i golvet och inte förstöra inuti interiören. Det noteras arkitekturens universalitet - du kan dekorera inredningsytan i vilken modern stil som helst. Den mest populära för närvarande åtnjuter land, minimalism, högteknologi.

  Recensionerna noterar också sådana olägenheter av byggnader som är inneboende i alla trähus. Detta är en nödvändighet i strikt överensstämmelse med brandsäkerhet och regelbunden bearbetning av konstruktioner för att skydda mot mögel och insekter.

  Byggnader kan byggas på färdiga ritningar eller enskilda projekt. Huvudproblemet med deras utveckling är den nödvändiga maximala detaljeringen av alla strukturella element. Till exempel, om 1000 behövs för deras konstruktion, måste var och en av dem beräknas separat och ritas separat. Detsamma gäller för alla noder, anslutningar och så vidare.

  Projektet av huset "Davinci-haus" med ett område på 579 m 2 på sluttning och bank av floden från företaget LLC "Lidwood House" kännetecknas av sin originalitet och harmoniskt blandar sig i det omgivande landskapet:

  Inredning av byggnaden:

  Poolinredning med utsikt över floden:

  Layout av lägre nivå med pool, bar och gym:

  Den andra nivån med ett rymligt vardagsrum:

  Övre nivå:

  "Köpenhamn" med en yta på 381 m2 med panoramavinduer från företaget "freeDomHaus" i byn Liikola Slub, belägen i Leningradregionen:

  Plan på 1: a våningen med kontor och SPA-zon:

  Planen på 2: e våningen med 4 sovrum och ett rymligt omklädningsrum:Projektet "Accord 162" med ett område på 241 m 2, utvecklat av finska företaget "Lumi Polar":

  1: a våningen med två terrasser, en veranda och det överflödiga utrymmet i den gemensamma zonen:

  Andra våningen med andra vardagsrum ljus och inre balkong:

  Huset med en yta på 224 m 2 med en partiell panoramafyllning av plan med dubbla fönster från studion "ASPDOM":

  Plannivå 1:

  Mansard nivå plan med fyra sovrum:

  Projektet av företaget "Good Wood" med ett område på 184 m 2

  Layout av 1: a våningen:

  Layout på vinden golv:

  Alternativ ovanligt stuga område på 244 m 2 med ett platt tak från studion "Faсhwerk":

  Vardagsrum - träbjälkar skapar en trivsel i rummet:

  Plan på 1: a våningen med rymliga terrasser och frizonanslutning:

  Planen på andra våningen med andra ljuset i vardagsrummet och galleriet:

  Projektet "Euro-House" med ett område på 259,47 m 2 är utvecklingen av studion "Drevgrad". Mörkt trä och panoramaglas passar harmoniskt i skogslandskapet:

  Layout av 1: a våningen med garage, två terrasser, ett gemensamt område och ett kontor:

  Layout av 2: a våningen med två sovrum och ett andra ljus över vardagsrummet:

  Enhöjdsstuga från företaget "Moderna trähus" - målat vitt trä kombinerat med stora glasplan:

  Planen av stugan med fri överflöde av den gemensamma zonen, 4 sovrum och en bastu:

  Hannover-herrgården med ett område på 234 m2 från INTECH-bolaget med ett tak av cement-sandplattor:

  Plan på 1: a våningen med gemensamt område, garage och gästrum:

  Plan på vinden med 3 sovrum:

  Projektstuga på 118 m 2 med fyllning av väggar med keramiska kvarter och kakeltak från företaget «Z500»:

  1: a våningen med gemensamma rum, studie och terrass:

  Mansard nivå med 3 sovrum:

  Historiskt skilde sig sådana hus i olika länder beroende på själva under byggandet av arkitektonisk stil och de nationella funktionerna. För närvarande är det mest elitalternativet - närvaron av panoramaglasering, fyllning av ramen. Bekväma mikroklimat i lokalerna skapas på grund av användningen av modern teknisk utrustning av bostaden. För att fylla väggarna kan också användas traditionell tegelsten, betongblock, smörgåspaneler.

  Fachwerk-arkitektur - icke-standardiserat tillvägagångssätt:

  Den sällsynta "landsbygdens romantik" i modern utförande:

  Stuga-slott från en saga barndom:

  Rackrad bindkroppsstruktur - den optimala lösningen för de södra regionerna:

  Exempel på tyska bindingsverkshus

  I det moderna Tyskland finns det nära 2 miljoner byggnader av denna typ. Det finns flera stilar av tyska strukturer, men deras gemensamma tendens är en önskan om fasadernas ursprungliga dekoration.

  Moderna Application design för en bro i Berlin:

  En annan tolkning fachwerk i höghus arkitektur Tyskland:

  Möjlighet att behålla historiska byggnader i Kramerburge:

  Korsvirkeshus med glasmålningar

  Glas kan nå 60% av ytan av de yttre väggarna, att i dag är ett tecken på elit konstruktion. Detta beslut "späder" gränserna för hemmet, vilket bidrar till den enhet av personen och det omgivande landskapet.

  Panoramafönster i en modern variant av huset - är först och främst, förmågan att slå samman det inre och det omgivande landskapet, möjligheten för en person känna sig ett med världen, inte avgränsar med honom:

  Till exempel är i huset, kvar på kusten:

  Skogen är också en bra idé, trots radikalt modern syn på arkitektur:

  OBS! Utanför kan landskapet också visas men din personliga liv förblir dolt från nyfikna ögon:Och detta kontor - korsvirkeshus struktur med fyllning innovativa glas:

  Detta är det mest prisvärda alternativet stugor av denna typ, trots användningen av moderna material och tekniker. Höjden på en våning, ger ingen vind extra enkel design som gör att du kan spara pengar på byggandet av grunden och hela byggnaden. Området av dessa hus som inte överstiger 100 m 2 gör det enkelt att placera dem i små områden och ger en bekväm miljö för livet för en familj på 3 personer.

  Cottage «Kova Fahverk» görs i traditionell stil med tillägg av en stor terrass och stora fönster på framsidan upplysande levande:

  Litet hus av ovanlig form med sol delar idealisk för privatlivet:

  Stugområde på 122 m 2 erbjuder en bekväm miljö för familjer:

  Ovanliga förverkligande teknik "vilda" loggar:

  Pris och villkor för konstruktion "nyckelfärdiga"

  På grund av de speciella konstruktionslösningar, är design och kostnaden för byggandet av korsvirkeshus betydligt högre än den konventionella ramen huset. Det totala beloppet beror på komplexiteten i arkitektonisk, design och teknik en del av projektet, använt material. Byggandet av stödramen huset kostar i genomsnitt nära till $ 300. Resterande medel - fyller väggkonstruktionen, uppförande av väggar, tak, uppfräschningsarbeten, läggning av verktyg.

  Val av projektet beror på dina behov, smakpreferenser och finansiella kapacitet:

  Fullgångna konstruktion, vilket kan göras när som helst på året, från 3 till 6 månader. När helt redo att konstruera, kan tillverka chassi i produktionen ta upp till 2 veckor, samma - dess montering på plats. Den kvarvarande verksamhet kan utföras under 2 månader.

  Viktiga ögonblick i byggandet av sina egna händer

  Korsvirkeshus - en av de mest sofistikerade ram teknik, så byggandet av en sådan byggnad är den mest pålitliga förtroende experter. Själv byggandet av stugan kräver betydande kompetens och erfarenhet med trä mönster, noggrann rumsliga ordningar stelhet beräkningsförmåga. Negativa exempel finns nu i närheten av St Petersburg - ett stort antal korsvirkeshus på grund av brott mot tekniken snart kollapsade, men i Europa de står i århundraden.

  Inte den mest tekniskt komplicerade för att bygga sina egna händer ett alternativ:

  Tillverkaren levererar till platsen klar träkonstruktioner förbehandlade medel mot insekter och röta och har spår för att ansluta delar. Vid montering av huset med sina egna händer är skyldig att ta hänsyn till den tekniska sekvens av verk:

  • det första steget - byggandet av fundamentet är vanligtvis underlättas typ, en bredd av 0,5 m;
  • tätskikt och bindning stapling virke med fastställande ankare;
  • montering ram av laminerade faner virke i noggrannhet som tillhandahålls av tillverkaren av systemen;
  • konstruktion av inre skiljeväggar av timmer mindre sektion med fastställande av dem till golvramen ankare;
  • installation av takstolar;
  • installation av väggpaneler så att ramelementen förblir utanför;
  • prestanda gällande värmeisolering;
  • om ledningar ingenjörstjänster i golvet och ramen;
  • med användning av panoramaglasrutor - installationen av golvvärmesystem;
  • taktäckningsmaterial flooring;
  • Den yttre och inre efterbehandling.

  Trots detta, vid första anblicken, ett komplext projekt kan genomföras med sina egna händer:

  Välj din stil fachwerk - stor demonstration av sina egna unika egenskaper och samtidigt en viss engagemang klassikerna. Det är särskilt relevant nu, när folket, tack vare modern teknik, praktiskt taget oberoende av väderförhållanden. Idag finns en stor potential för att ersätta en enkel copy-stil introduktion in i hans nya extraordinära poster.

  Monteringen av korsvirkeshus

  Videon nedan modelleras över tid bygga order korsvirkeshus, vilket möjliggör ett par minuter att förstå essensen och egenheter av uppförande av byggnader.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  40 − 38 =