Efterbehandling paneler på insidan dörrar foto

Dörr transoms på innerdörrar: typer, installations bilder

Ganska enkelt yrke är installation av innerdörrar. Men i det här fallet, det finns många nyanser att vara medveten om. Annars utför en kvalitet installation av dörrkonstruktionen blir helt enkelt omöjligt. Speciellt svår uppgift det kan vara för den som startar första gången ett sådant problem, eftersom installation av innerdörrar. På de grundläggande krångligheter utföra installationsarbetet kommer att diskuteras i denna artikel.

Vi tror att det skulle vara logiskt att börja med de mest enkla. Ska jag använda när du arbetar tvärbalkar? Många människor vet inte ens vad det är. Finishing paneler för på innerdörrar är en särskild nämnd, som bredden inte är mindre än 5 cm. I längd det oftast når 215 cm. Behovet av sådana remsor kan vara ägare av lägenheten i fallet i fråga om bredden av dörrlåda är lägre än tjockleken av väggen, i vilken dörrkonstruktionen är installerad. Det måste sägas att installationen av fasad görs direkt i ramens innerdörrar.

Transoms - är inte bara funktionella delar av innerdörrar, men även komponenter som utför en viss estetisk funktion.

De främsta fördelarna med sin ansökan:

 • med deras hjälp täcker backen med en ojämn yta av dörren;
 • de ger skydd mot föroreningar;
 • De är en bra lösning, om uppgiften är att stärka dörren ordentligt;
 • eliminerar skevhet dörr.

Observera att installationen av träplankor kan utföras inte bara under dörren installationen, men i händelse av att dörren redan är installerad.

Vad görs för slutmontering i styrelsen?

Om du inte vill köpa i butiken och betala för dessa poster, då kan du säkert att göra sina egna händer, spendera lite tid och samtidigt spara pengar. Några svåra stunder i den här branschen där. Ofta används för framställning av konventionella lång bräda med blank yta, som är skuren från ytterligare element.

Används ofta för att producera decking tvärposter stor väggtjocklek. Om väggarna är inte bara tjock, men dessutom de ansamlas fukt kan vattenbeständig plywood användas för tillverkning av tvärbalkar. För att ge en sådan attraktionselementet kan utföra med sin yttre yta omslags speciell självhäftande film.

Efterbehandling paneler av plywood, såväl som från annat material, Den har vissa fördelar:

 • Under drift är bunten utesluten;
 • Om uppgiften är att utföra fina arbete på kanterna, sedan använda plywoodtvärposter, kommer det att vara möjligt sprickbildning;
 • Fukt på plywood transoms kommer inte heller att påverka dess utseende och tillförlitlighet. Därför, är möjlig även i köket, där luftfuktigheten är hög för att upprätta sådana ytterligare element - ett vanligt fenomen.

Beslutet att ta fram ytterligare element för innerdörrar med sina händer - det är verkligen fördelaktigt för husägaren. Men du kan spendera lite pengar för att köpa högkvalitativa objekt, om du gör opt Finishing paneler MDF. Ser att bygga i butiken, utan några problem, kan du hitta dessa objekt med storlekar från 80 till 550 cm. Prislappen på dem kan vara mycket olika, det beror på tillverkaren och produktstorlekar.

Elementet fick väl är det nödvändigt när man väljer en seriös inställning till en viss storlek. För att hitta rätt storlek för dessa element inte har lång förbryllad. Allt du behöver göra - att subtrahera från bredden av väggen i dörrkarmen. Till dessa resultat behöver lägg 2 extra centimeter, som kommer att användas för ersättningar. Tillsätt inte för mycket, annars måste du klippa onödig.

Om lägenheten väggarna inte har en särskilt slät yta, i detta fall, mätningarna ska utföras på tre olika ställen. Då beräkning av fasad att repelleras från mätningarna maximal hastighet.

Det enklaste sättet att installera

Det finns olika metoder som kan användas för installation av ytterligare element på innerdörrar. Om vi ​​talar om den mest enkla, då så är installationen av fasad med dörrkonstruktioner. I det här fallet, deras installation Det kommer att göras i följande ordning:

 • Du bör börja med det faktum att skolan innerdörr behöver sätta upp motsatt sida till gångjärnen. Det är bäst att sätta honom på stolarna.
 • Därefter måste du spendera arbeta på utjämning av vinklar. De bör vara strikt rektangulär. För att uppfylla sin verifiering kan vara diagonal. Alla diagonaler måste vara lika långa.
 • Om skolan inte har en inre dörrtvärposter kvartal under, är det i detta fall nödvändigt att göra dessa element med sina egna händer. Det kommer att behöva tillgripa med hjälp av en fräsmaskin. Djupet på en fjärdedel bör vara densamma som för tvärbalkar. Bredden är densamma.
 • Att skapa en framgångsrik gloria är inte en förutsättning. För den övre remmen kan använda endast två kanter, är den sida 4 tillräckligt papperslappar. För fastsättning av plywood, kan du använda vanliga naglar. Om du väljer att arbeta med gipsskivor, då i detta fall, skruvarna ska användas.
 • Sedan behöver du skurna transoms på innerdörrar. Mellan de två sido övre dörrband skall placeras. Därför måste du utföra beskärning dem, med fokus på den övre kvartalet. När det gäller sidopanelerna, när de behöver för att fokusera på att minska storleken på sidoväggarna i lådan.
 • Vidare använde klistret på trä, vilken appliceras till punkten för handgjorda. Om han inte var i ditt hem, kan du ta någon av klisterkompositionen är avsedd för montering. Det är lämpligt att använda kvalitativa sammansättning. På detta beror tillförlitligheten i installation av ytterligare element. När klisterkompositionen av de starkare, tvärposter införda i dess ställe, sedan vänta tills limmet gripskopor.
 • Nu återstår det att utföra box uppriktning innerdörr på ett referensplan. Då ska den placeras exakt i bredd. För att göra detta, använd speciella strap-stag.
 • För att säkerställa optimal horisontell övre taket, ovanför den driver också en kil.
 • När huvud fas i arbetet är avslutat, är det nödvändigt att stänga en spalt bildas med hjälp av en skumkärna.
 • Slå ut golvlisterna och dörrfoder färdig installation tvärbalkar.

Som ni kan se, är installationen på transoms av innerdörrar inte en svår uppgift. Du kan köpa dem i butiken och kan göra med sina händer. I det senare fallet, kommer du att spara mycket pengar på att göra dem. Stora svårigheter att självinstaller transoms uteslutas. Det viktigaste - Vet montera teknik dessa element tydligt och utföra allt arbete i en viss sekvens. Detta kommer att undvika misstag, och då du inte behöver göra om arbetet.

Dörr transoms: art, storlek, installation

Bara installera dörröppningen till en presentabel vänlig nog. Till dörren - men ingången, men interiör - såg bra ut, är det nödvändigt att utfärda den med dörrfoder och tvärbalkar. Dessa uppgifter ger slutgiltighet som anges i konstruktionen och göra ser mer snyggt och respektabel. Det handlar om tvärbalkar och kommer att diskuteras i vår artikel. Vi kommer att ta reda på vilka typer och mängder av dessa element är som i allmänhet utgör en tvärposter som de väljer och installera själv.

I enkla termer, tvärposter - det trimmar från motsvarande dörr materialet som maskerar väggöppningen. Således dessa delar egendomligt sätt "samla dessutom" saknas bredd dörrlister. Därför, i själva verket, deras namn.

Dörr transoms - en platt trä eller plastremsa, som täcker alltför breda backar vid dörren. Ibland är naturligtvis räcker det mesta av dörrkarmen och dörrfoder, för att täcka alla "fyllning" av dörren. Men nu, när många av husen och lägenheterna är byggda enligt enskilda projekt, mer och mer av dessa element är inte tillräckligt, så att "nakna" sidoväggar öppningen är i full storlek. Det var då, och komma till hjälp av tvärbalkar, slutföra installationen av dörren och ger hela kompositionen ett snyggare utseende.

Du kanske också kunna vara intresserade av information om hur man använder tätning för innerdörrar lon.

I videon - hur man installerar dörrtvärbalkar:

Ta reda på vilka alternativ är standard dörrtvärposter, och om möjligt att tillverka dessa delar till enskilda åtgärder.

Utan tvekan, bortsett från de vanliga transoms parametrar lämplig standard dörr, är det möjligt att beställa alla "ekonomi": själva dörren, trim, box och transoms på de individuella storlekar. För att göra detta, se till att vara i din stad företag som tillverkar dessa produkter. Men ofta, trots allt, människor får transoms standardstorlekar. Detta är förståeligt - trots allt, de flesta bor i modellen hem med en standardtjocklek av dörröppningar. Och här är hur man smörja hopfällbara gångjärn, och hur man gör det. anges här.

Så nu, höjden på en vanlig dörr, som görs en masse, är två meter. Därför, de relaterade komponenter: ramar och tvärposter, också har en liknande längd. Men efterfrågan är stabil och euro alternativet när bladlängd med komponenter lika med 2,10 meter.

Helt enkelt det är med tvärbalkar bredd: ofta kommersiellt tillgängliga färdiga produkter i bredder från 10 cm till 40 cm.

Tjockleken av delarna är också viktigt. Det bör vara identisk med tjockleken på spåret i dörrkarmen, så det är viktigt att inte missa ett mål. Det är bäst att köpa alla noggrant mäta flera gånger. I de flesta fall är denna tjocklek 10 mm, men i enskilda planerings lägenheter och hus kan variera, men bara något.

Varning: det råkar vara så att i det förvärvade dörrkarm slot transoms inte. I det här fallet, om du planerar att installera transoms kan du göra din egen spår, drack han en router.

Du kan också vara nyttig och intressant att lära sig om hur input vadderade utomhus metalldörrar.

Låt oss ta reda på vad slags dörr transoms finns till försäljning, och hur de skiljer sig åt.

Standard sorter transoms är som följer:

De två första typerna - en rak platta remsor, med jämna sidokanterna. Det är bäst att välja transoms med en kant eftersom den befintliga höljet inte kan stänga alla skurna delar som påverkar den övergripande utformningen av formen, ge dörren en slarvig utseende. Enkla Finishing paneler är monterade direkt på väggen i dörröppningen.

slät

Teleskoptvärbalkar - modernare och "avancerade" arter. Till skillnad från enkla att teleskop har ett spår genom vilken det är möjligt att stadigt och säkert fästa en detalj, även utan lim. Montering utförs enligt principen av laminat: som såg spår i denna golvbeläggning, eller montera den själv, han vet vad de betyder. Teleskop produkter är bra för det faktum att de kan användas för att maskera öppningen oavsett tjocklek. Det är också värt att veta mer om hur installationen av teleskop transoms på innerdörrar.

teleskopisk

Vidare tvärbommar och varierar beroende på den typ av material av vilket görs. Vanligtvis denna del motsvarar materialet i dörrbladet: trä dörr levereras med samma trä tvärbalkar, plast - plast. Du kanske också är intresserad av att lära mer om hur man ser ut som en vanlig storlek dörröppningar entrédörrar.

Plast Finishing paneler för dörrar

Efterbehandling paneler är gjorda av trä plankor: cut, även ibland och trall. Men modern standard alltmer tvingar tillverkarna att erbjuda sina kunder Efterbehandling paneler av MDF. I detta fall är objektet tillverkas enligt följande: en träram fäst tunn MDF, plywoodskivor. Inuti dessa transoms inte fast utan görs på grundval av cellerna, vilket gör dem mycket enklare och bekvämare att installera. Ovanpå dem tillämpas dekorativ beläggning av faner, PVC eller plastfilm.

Spontat Finishing paneler för dörrar

också betala sin uppmärksamhet mot utseendet på luftridån över dörren, och för vilka den är installerad.

En titt på installationen av dörr transoms process. Tänk på installation av standard transoms för innerdörr.

Bara notera att denna typ av arbete alltid utförs efter installationen av dörrblad och karm, och efter hårdnar skum som användes under drift.

Om dörrarna är försedd med ett spår låda, måste den rengöras från smuts, damm och skumrester. Om facket inte är närvarande, är det nödvändigt att skära en router.

Initialt ställa in övre transoms - över dörrar. Justera denna detalj för att passa längden, skär först efter noggrann mätning. Bredd måste också justeras, men det är bättre att göra det efter kapning. Arbetet med bredden och längden justering enklast med hjälp av en elektrisk sticksåg, vilket gör att du snabbt och korrekt avskurna onödiga delar av materialet.

Före installation de övre tvärbalkar likaledes justera längden och bredden av sidopanelerna. Titta noga för att undvika sprickor och eventuella luckor.

På videoinstallation av dörrtvärposter:

För att ställa in storleken på den justerade objektet, måste du först använda kilarna gör utrymmet mellan ramen och dörröppningen. Det är nödvändigt att undvika uppkomsten av sprickor.

Passar rem, och testades sedan jämnhet inställningar: Obligatorisk kontrollerade leder, kilning och justeras vid behov. Efter kontroll av kontrollen, varvid tillses att allt är smidig, med skum på lågtrycks blåses gap mellan remsan och öppningen. Trim sätts först när skummet härdar helt, det vill säga tidigast nästa dag.

Värt en titt, eftersom det är utfyllnad ingångs trädörr, och varför detta görs visas här.

Notera: Allt arbete måste utföras så noggrant som möjligt, så nonchalant klippa och på något sätt fasta transoms kan förstöra utseendet på någon, även de dyraste dörren. Därför, om krafterna är osäker är det bättre att bjuda in till denna enkla men fina arbete expert, så att dörren är garanterad att få en ordentlig titt.

Folk långt från konstruktion och bearbetningsarbeten, kan tyckas komplicerade urvalsprocessen transoms i en butik eller på webbplatsen. Därför ger vi några användbara råd för att underlätta denna svåra val.

När du köper, ägna särskild uppmärksamhet åt det faktum att som ett resultat av en överblick över dörren såg harmoniskt. Detta är den viktigaste uppgiften, därför måste utvalda dekorativa detaljer överensstämmer med färg och material på dörren. Dessutom måste du ha samma mönster och struktur av material.

Det bör noteras att de specifika skillnaderna när du väljer Finishing paneler för inmatning av metall och trä innerdörrar där: principen är densamma. Den största skillnaden i anläggningen samt en låda av metall dörren har inget spår, så du måste använda anslutningsdelar.

Var uppmärksam på kostnaden för material. Inte snåla på transoms, köpa laminat modell, om själva dörren från dyra array. En explicit mismatch disharmoni och billigare helhetsbild av dörrkonstruktionen.

Video om hur du väljer Finishing paneler för dörrar:

Innan du går till järnaffären eller utsläppande på motsvarande webbplats, se till att noggrant avlägsna mätningarna genom att ställa in exakta parametrarna för dörröppningen. Om väggen där dörren är installerad har en bredd på upp till 8 cm, är det möjligt att göra utan transoms, tillräckligt blir lådan och duk. Men om väggen är tjockare, även om 5 cm av fasad tycker det är vettigt.

Om du planerar att installera dekorativa objekt med sina händer, är det bättre att inte köpa dem "rygg mot rygg", men med en liten marginal, i händelse av att det var möjligt att korrigera "skolor" och defekter.

Det bästa alternativet - att köpa transoms i en butik och sedan, när han får dörren enheten. I det här fallet kan du plocka upp prydnadsföremål som exakt matchar mönster och textur av materialet dörren.

Och här är hur man installerar bolt på dörren, och hur man hittar rätt anges häri.

Vi tar reda på vem av de moderna tillverkare erbjuder köparna det bästa valet för dörrar Efterbehandling paneler för optimal kostnad.

Företaget är verksamt från Tula, styrs av italiensk teknik. Därför erbjuder den huvudsakligen produkter vid europeiska standarder, som är 210 cm lång. Så, tvärbalkar av företaget angivna längden, tjocklek 10 mm m bredd på 5 cm kommer att kosta 330 rubel. Och om bredden på 10 cm - 640 rubel.

Från proizvoditeely Mario Rioli

Yaroslavl varumärke arbetar också med "europeiska normer." Företaget kan erbjuda kunderna, inklusive teleskopisk och tvärbalkar. Produkten är 210 cm lång, 10 mm bred och 10 eller 15 cm kommer att vara 440 rubel.

Matadoor från producent

Om bredden ökas till 40 cm, priset går upp till 1100 rubel. Teleskop bredder 15 cm kommer att kosta 500 rubel.

Produktionsbolaget av Reutov transoms erbjuder till ett lågt pris med relativt god kvalitet. Till exempel, kommer Euro-längd produkt av standardtjocklek av 10 mm och en bredd av 10 cm kostar endast 270 rubel. Om bredden - 15 cm, 380 rubel. Dessutom erbjuder varumärket sina kunder icke-standardbredd på 20 cm till ett pris av 500 rubel.

Uberture från producent

Företag från Moskva drottningen har en riktigt bra kvalitet. Därför, priserna är högre än den andra. Sålunda är produkten Europa-längd på 10 mm och en bredd av 10 cm 600 rubel. Bredd av 15 cm kommer att kosta 700 rubel, och 20 cm - 800 rubel.

Från producenten Astral Design

Vi granskade de speciella dörrtvärbalkar. Som ni kan se, denna enkla detalj kan kvalitativt dekorera dörren, för att göra entrén till huset och utrymmet mellan rummen mer lättillgängligt och snyggt. Med våra tips du enkelt orientera i mängder och typer av dessa objekt, och kan även, med lite ansträngning och flit, för att upprätta sin egen.

Efterbehandling paneler för innerdörrar: installation, mått, bilder, priser

Ofta, är tjockleken hos de inre väggarna är större än bredden av dörrkarmen. I detta fall är det nödvändigt att dra en sluttning. Den optimala varianten av registrering - Finishing paneler för innerdörrar: de kan användas för att stänga backen snabbt och korrekt. Efter deras uppsättning kan du fästa kåpan.

Efterbehandling paneler för innerdörrar inte alltid behövs. Ännu mer sällan gör de bilaterala, på båda sidor av dörren. Endast i fall där det finns ett behov av att öka lådan, vilket gör det visuellt större. När det gäller installation av detta förändrar ingenting, fördubblar bara den mängd arbetsbelysning.

Du kan köpa färdiga Finishing paneler med ramar, om de inte ingår i lådan dörren. Och du kan göra dem sina egna händer: plocka upp panelen önskad färg och konsistens och skär av dessa styrelser.

Konstruktionsmaterialen för de tvärposter - MDF, spånskivor, trä, faner, laminat, med en ytterligare beläggning (t ex faner MDF +) eller utan den (se bilden.).

Standard storlekar transoms för innerdörrar är:

- tjockleken kan vara från 0,5 till 2 cm;

- Finishing paneler för dörrar bredd från 7 till 40 cm (i teorin, ofta upp till 15, mer - på begäran).

Om rutan är utrustad med en speciell spår för installation transoms, väljer styrelsen du behöver fokusera på spårbredden (om transoms blir tjockare, det kommer inte att gå ner i spåret).

Denna konstruktion visar sig starkare och lättare att installera. Det händer ofta att det inte finns någon spåret och gör det inte möjligt. Det förmodas att i detta fall är det bättre att ta tvärposter tjocklek av 1 cm, kommer det att bli starkare hölje.

Men i princip tjocklek av styrelsen kan vara vilket värde har endast bredden. Plocka upp brädan behovet på sådant sätt, att hela konstruktionen (box + transoms) var bredden av inte mindre än väggöppningen.

Färdiga transoms för innerdörrar ofta är gjorda av MDF (som på bilden). Covering - faner, polyuretanlack, emalj. Fanerade skivor är gjorda för olika träslag: ek, vit ask, valnöt, mandel, mahogny, blekt ek, etc.

Priset av fasadprofiler för innerdörrar är olika beroende på bredden på, till exempel, kostar 8-centimeter ombord ett genomsnitt på 400 rubel per aktie (2,1 höjd av 1 cm tjocklek), 15-cm - 700.

I samma priskategorin emalj MDF (emalj mocka, vanilj, vit satin, blekt ek, Ivory et al.). Mycket dyrare lackerad MDF: 8cm här kostar ca tusen, 15 - från en halv till två tusen (fullt guld krakolet, pärla och så vidare).

Det bästa alternativet - monterade transoms samtidigt med dörrkarmen. Det vill säga, den första lådan är ansluten till tvärbalkar, sedan hela strukturen är inställd i öppningen. Emellertid, i denna utföringsform, är det svårare att anpassa vertikalt.

Ganska ofta i rutan innerdörrar utom blad och ram omfattar även transoms och ramar. I detta fall har alla detaljer bygganslutningsspår.

Videor "Installations Finishing paneler för innerdörrar":

Om lådan är ingen kortplats för slutmontering av styrelsen, är det önskvärt att göra. Därefter mäta bredden på väggöppningen med den skurna spåret och tvärbalkar. Dess höjd bör vara lika med höjden på lådan. Likaledes bereda andra och tredje (horisontellt) av brädan (den horisontella längden lika med bredden av öppningen).

När det finns en klar tvärposter önskad bredd, är det helt enkelt sätts in i spåret. Placera sömmen måste först beläggas med lim. Första uppsättning tvärposter vertikalt, därefter horisontellt.

Videoinstallation med minimala verktyg - sofistikerat sätt!

I avsaknad av spåret tvärposter installation av innerdörrar är lite annorlunda. Dobornye Kort monterat nära lådan och sätta på lim eller små spikar. Kan fästas vid läktbräda av tre eller fyra stänger, jämnt fördelade längs längden av öppningen vägg, med användning av samma lim (företrädesvis "flytande nagel"). Spjällåda knutna till öppningen med skruvar.

Om väggarna är mycket böjda och det är inte möjligt att anpassa dem, måste du beskära transoms med expansion i en viss riktning.

Vissa installatörer rekommenderar fästs med skruvar Finishing paneler för innerdörrar. Att det blir behövs tillräckligt estetiskt tilltalande, dekorativa plastlock. Men i allmänhet, inte i backen inte för tunga laster, det finns tillräckligt med fäst med lim. Om väggen är så bryts att styrelsen sätter limmet inte är möjligt, måste du först ta lutningen, dvs. rikta väggen plåsterlösning.

Efter installationen av innerdörrar Efterbehandling paneler måste fylla luckorna med skum, vänta för att bota, trimma överskott och installera trim.

Ibland, är krökningen av väggarna så att det är omöjligt att sålla täta höljet till de tvärbommar för innerdörrar. Om annars, kan den inte korrigeras, kan spalten mellan mellanmanteln och väggen fyllas med akryl tätningsmedel.

Om gapet är för stor, kommer tätningsmedlet måste sätta två gånger. Innan du börjar denna procedur måste du hålla maskeringstejp huset själv och allt som kan bli smutsig (tapeter, etc.).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 28 = 37