Dispouzer

Dispouzer eller papperskorgen?

En av de mest unappetizing föremål i köket - papperskorgen. Krossar, även kallade dispouzerom, rädda dig från det. matresterna kommer inte längre att locka skadedjur och publicera en oacceptabel lukt.

Vad är dispouzer?

Dispouzer - apparaten, på en design som liknar juicer, vanligtvis ligger mellan diskbänken och dräneringsröret avlopp. Principen för operationen är mycket enkel dispouzera. Först öppnar du ventilen med kallt vatten, vrid sedan sopor dokumentförstörare. Sedan kan du dumpa matavfall i diskhon. Centrifugalkraften i dispouzera kammar kraft instängd i det föremål fördelade längs väggarna. Malningskammaren är utrustad med kammar som blir dessa egenskaper i damm.

Nuvarande modeller har en back cam styrsystem som gör det möjligt att åstadkomma en effektivare slipning genom att variera rörelseriktning kammen. Processen är nästan ljudlös och tar väldigt lite tid. Observera att dispouzere inga knivar eller blad.

Den ovan beskrivna driften av den elektriska apparaten. Särdrag är värt att uppmärksamma, om du väljer att köpa dig en hjälpare:

  • effekt
  • den faktiska volymen av malningskammaren,
  • materialtillverkningskrosselement (bästa alternativet - rostfritt stål).

Dessutom finns det elektriskt eller hydrauliskt driven mekanisk. De arbetar på vattnet, och slipning sker genom roterande blad stål. I deras val måste ta hänsyn till att det tar ett visst tryck med vatten (2,8-6 atmosfärer), med låg-head, kan han inte klara sin uppgift.

Mekanisk enhet för att klara av kycklingben från avokado, med skal och skinn, skal och även bitar av trasiga keramik. Till att börja sitt arbete bör endast öppet vatten.

One "men" - om du har barn, är det bättre att välja en elektrisk, det är säkrare.

Ett annat val av nyans: en kontinuerlig eller satsvis process.

Med den kontinuerliga spridningen mer. Först är de som ingår i jobbet, och sedan lastas avfallet.

Sats: först är avfall sedan tas i drift.

Vanligtvis fragmentering utformas så att de kan installeras under diskbänken som den gamla provet och det nya, med en speciell lås. De huvudsakliga tvättparametrar som kan ställas in dispouzer inmatas höjd dränerar från golvet (ej mer än 35 cm) och diametern hos dräneringshålet (9 cm, och för de nuvarande modeller, såsom Evolution 100 5 cm), vilket för sänkor stål kan öka. Chopper kan monteras samtidigt med en diskmaskin och även upprätta en multi-avsnitt tvätt.

Dispouzera möjligheter och dess begränsningar

Med den kan du bli av med grönsaker, frukt, små kött ben, valnötsskal, makaroner, vattenmelon peeling. En icke-naturligt avfall från det att klara endast med servetter och cigarettfimpar. För att göra sig av med stora ben eller andra oätliga avfall måste du använda förbränningsugnen.

Om dokumentförstöraren har fått något som han inte klarar - inte panik. Anordningen kommer att vara låst, och objektet kan hämtas med hjälp av den medföljande med dispouzerom verktyg.

Notera också att överdriven fibrösa och trådiga avfall sannolikt intrasslad i ett system av kammar, så att från ett bananskal, tråd och majskolvar bättre att bli av med något annat.

Om sådana element är lindade på manöveraxeln, att överbelastningsanordningen öka temperaturen och termisk blockering arbete. Efter att enheten måste demonteras för att ta bort störningar.

Försök att inte hälla i dispouzer fetter och oljor.

Sopor i dispouzere avlägsnades i mindre än 4 minuter, och ljudnivån i fallet av de mest styva delar (ben) av 70 dB (högst tvättmaskinen vid centrifugering), men varje ny modell är tystare tidigare.

Det finns två typer dispouzerov. Vanligare är den typ med kontinuerlig urladdning. Som tidigare beskrivits, gör dig vattnet chopper aktivera knappen, och sedan gradvis kasta avlopps matavfall. Men det finns en annan typ av - chopper Batch. Det avfall lastas i portioner, och införandet utförs genom att rotera locket belägen på dräneringsrengöringshålet. En annan skillnad mellan dem.

Förbrukning av vatten som används under slipavfall är cirka 3 liter per person per dag. En effektförbrukningen per 1 månad är jämförbar med användningen av upptagandet av 100-watts lampa under en timme. Så att enheten kan kallas en mycket, mycket sparsam.

Vanligtvis alla vill köpa dispouzer intresserade av en och samma statistik - hur ofta igensatt rör när den används? Studier i USA har visat att om i processen för återvinning används tillräckligt med vatten, är dokumentförstöraren inte bara skadliga för avloppssystemet, men också användbar. Undantag är korrugerade rör.

Man tror att dispouzeru inte behöver underhåll på grund av brist på reservdelar, och alla dess höghållfasta delar är skyddade mot korrosion, så det förmodligen kommer att tjäna dig mer än 20 år, medan den kan garantera upp till 5 år.

Den lägre prisnivån på fragmentering som ligger i närheten av $ 200. Om du vill dispouzer med ytterligare säkerhetssystem, måste du punga ut en extra $ 300-400. Största tillverkarna av företaget: ISE, HYDROMAID, Bosch, Frigidaire, bubbelpool.

Observera att installationen av enheten inte är billig.

Dispouzer aldrig att kunna helt ersätta din sophantering, men kommer att göra köket renare, mer behaglig och bekväm.

Dispouzer

Under sovjettiden fanns det vissa rännor speciella behållare för matavfall, som gav ut en fruktansvärd stank i flera dagar. Nu är de borta och utstrålar stanken av sopor och avfallsschakten själva.

Av de rännor på ventilationssystemet, dessa varelser tränger in i vår lägenhet, och från dem är mycket svårt att bli av med.

Denna anordning består av en malkammare, liknar juicepress där med hjälp av speciella käftar under inverkan av centrifugalkraften matavfall mals till ett pulver och tillsammans med flödet av vatten som lämnar avloppet.

Allt är enkelt: avfallet släpps ut i dräneringshålet, mekanismen startas och vatten ingår.

Installation och användning av kvarnar

Dispouzer under bordet tar liten plats tack vare sin kompakthet.

För att undvika skador på apparaten, skulle jag inte rekommendera att försöka skicka in detta mirakel maskin poster såsom:

  • nonfood avfall (utom de ovan nämnda restprodukter);
  • stora ben;
  • trådiga och fibröst avfall (kött senan, selleri stjälkar, peeling av bananer, majskolvar);
  • tråd;
  • plastpåsar;
  • ångad lök skal;
  • het olja (eller smält smör).

Om du av misstag träffar en stor ben i dokumentförstöraren mekanismen inaktiveras av ett låssystem. Benet kan tas bort med ett specialverktyg som medföljer dokumentförstöraren.

I detta fall kommer en mekanism måste demonteras för att ta bort huden.

Principen för drift av denna typ av dokumentförstöraren är baserad på det faktum att den första mekanismen aktiveras, och sedan lägga avfallet i den.

I detta fall den första malningskammaren är placerad i en viss del av avfallet, då mekanismen aktiveras.

Den huvudsakliga skillnaden mellan dessa två typer av kvarnar där, den enda skillnaden i sekvens av operationer.

Observera att när du använder dispouzera oönskad närvaro korrugerade rör - i Korrugerade böter fastnat skräp.

Av förzinkad rostfritt stål med hög hållfasthet, dispouzera element har en livstids garanti mot korrosion. I dispouzere inga blad, som kräver skärpning, så mekanismen inte kräver ytterligare underhåll.

Dispouzery kunna fungera i mer än 20 år och har en löptid på säkra garantier från tre till fem år.

Bland de mest kända och väletablerade företag kan noteras:

Och glöm inte dokumentförstöraren enheten bäst avgörs av de yrkesverksamma, men det är en extra kostnad, som regel guiden kommer att kosta $ 30-50 mer.

Interagera med solljus, kan vissa tvätt tapeter släppa skadliga ämnen.

Hur man installerar dispouzer i en stad lägenhet

Krossar för matavfall, som blev populär över hela världen tack vare amerikanerna, vinner marknadsandelar i Ryssland. Recycle berättar hur man väljer rätt dispouzer, liksom vad den borde kasta.

Den första matavfall dokumentförstörare - inställning som slipar matavfall och spolar dem i vattnet - uppfanns 1927 av amerikanske arkitekten John Hames. Patenterade uppfinningar, skapade han InSinkErator företag, och i slutet av 1930 denna produkt finns på marknaden. Amerikanerna är så glad att det inte längre behöver hamstra papperskorgen under diskbänken som kastades in i dispouzer inte bara matavfall utan också kapsyler, papper och annat skräp. Detta ledde till att de lokala myndigheterna även har förbjudit användningen av tids dispouzerami.

Men på 1950-talet. Den amerikanska byrån bekräftade att när de används på rätt sätt dispouzery inte skapar problem för avlopp, och de rekommenderas för installation i alla byggnader under konstruktion. Dispouzerami idag är mer än 50% av amerikanerna.

"Intresset för dispouzeram dök upp i Ryssland i mitten av 90-talet tack vare den amerikanska filmer och möjlighet för import av hushållsapparater från utlandet, - säger Irina Rodina, chef för försäljningsavdelningen" 100m39raquo;. - Nu efterfrågan på fragmentering i storleksordningen 500-1000 enheter per månad i Moskva. Dess främsta fördel - en mindre mängd avfall som du tar ut soporna ".

Hur fungerar en modern chopper

Modern dispouzery kan installeras i någon lägenhet: tillverkare garanterar att strimlad avfall inte är igensatt rör, även i den gamla "hruschevke9raquo;. De huvudsakliga elektriskt blockviktmedel 8-12 kg monterade under sink och ansluten till avloppssystemet. Top visar en speciell pnevmoknopka (för sin installation måste betala extra i regionen 1000 rubel).

Att mala avfallet, är tillräckligt för att inkludera kallt vatten och sedan - matavfallet dokumentförstörare och avfall i avloppet skalet.

Att du inte kan kasta in dispouzer

Om du vill att helikoptern tjänat dig så länge du kan kasta på honom bara matavfall, till exempel från potato skins, kycklingben (vissa dispouzerov det finns en gräns), äggskal. Men stora kött ben, majskolvar och, märkligt nog, skrov i fören, det är inte nödvändigt att kasta.

Detta gäller även alla icke-matavfall: Undvik kontakt med garn enheten, inklusive tepåsar, långlivade och plastfilmer. Notera: i en diskho där dispouzer installerad kan du inte använda kloroform och schelochesoderzhaschuyu hushållskemikalier.

Som regel priset dispouzera beror på tre faktorer: varumärke, ljud och power. Den vanligaste kinesiska dispouzer PYRAMIS varumärke med pnevmoknopkoy kommer att kosta dig 6750 rubel. Detta är den grundläggande modellen av bullriga (70dB), som kommer att pågå 5-8 år.

Dispouzery dyraste kostnad i regionen 25-40 tusen rubel. Bland dem är den allra första amerikanska dispouzery InSinkErator, som sedan uppfinning förblir marknadsledande. Som regel de titatovy bostäder, ökad garantiperioden och högre effektkapacitet. Dessutom är de mer tyst (40 dB).

Kan fingrarna få i helikoptern

Huvud horror - olycka själv något att mala, är inte hållbar. Använd dispouzerom säkrare än nedladdning morot i juicer. Det faktum att slipbladen ligger djupt inne tills de bara inte få handen. Dessutom, för att underlätta för kit med helikoptern innehåller en särskild påskjutare för avfall.

Se vidare: Vad händer om du sätter en solpanel på balkongen

Separat insamling av avfall, energisparande och ansvarsfull konsumtion. användningen av

Materialåtervinning är tillåtet endast med aktiv länk till publikationen. Webbplatsen kan innehålla

innehåll som inte är avsedd för personer under 18 år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 2 =