Köksdesign 7 kvm foton

Smart design kök 7 kvadratmeter. m -. tips om arrangemang av smart-utrymme

Enligt moderna arkitektoniska och bostadskraven optimal köket ska vara 12 kvadratmeter. m. I jämförelse med dessa figurer 7 kvadratmeter kök utrymme verkar ganska blygsam. Men inte klaga öde - i inhemska verkligheten anses genomsnittliga plats. Efter att ha bekantat med de grundläggande principerna för köksdesign 7 kvm. m. (Foto mycket framgångsrika varianter bifogas nedan), kan du förvandla den till en rymlig och estetiskt tilltalande område.

Avgörande ögonblick - planering rum ↑

Per definition, den berömda amerikanska arkitekten, ett kök - det är ett hem verkstad. Till hemmafru kan spara upp till 30% av sin tid och ansträngning, bör kök utrymme ordentligt distribueras och ergonomiskt utrusta. Lösning på en rimlig utformning av arbetsområdet kompliceras ytterligare av behovet att placeras på samma område ganska övergripande möbler och utrustning, i synnerhet, en matsal grupp och ett kylskåp.

Superb litet kök

Allt du behöver i en liten film

Hur man gör kök layout plan ↑

Skapa en visuell skiss av de viktigare ju mindre kommer att omorganiseras, och, naturligtvis, är jobbet bättre att anförtro en kvalificerad designer. Men om du väljer att utveckla din egen köksdesign 7 kvm. m., måste du komma ihåg lärdomarna från ritning och teckning, för att kunna spela in sina idéer, förfina och demonstrera ämnet inte bara hushållen utan också mästare, som kommer att genomföra ditt projekt till liv.

Hur testet utförs cuisine

Scan väggarna i professionell prestanda

Köksdesign i ett online-program

Först av allt, uppmärksamma funktionerna i din inre miljön. Tja, om rummet är kvadratiska eller rektangulära i form, men du kan stöta på, och med en mer komplex version, till exempel när det finns en nisch i köket eller låda. I vilket fall som helst, alla ytor noggrant mäta och omfattningen av dataöverföringen till kretsen - det måste lämna in en detaljerad plan kök.

Tips! Noggrannheten i ett litet område är oerhört viktigt - försök i beredningen av systemen inte försumma någon centimeter. Det är viktigt att hålla sig till en enda skala i varje figur.

Rita på jakt och sopa tomma väggar, så att senare, när du behöver dem, det fanns inga fel i mätningarna delen. I dessa skisser kan du senare dra alternativen för köksluckor design, för att bestämma höjden och placeringen av möbler och utrustning, låg sida vid sida på din förkläde, beräkna förbrukningen av material och så vidare. D. Så se till att göra några kopior av färdiga utvecklingen.

Skissa för beräkning av rampen

Mirror utformningen av rampytor

Förkläde för linjär kök

Hur man väljer ett verktyg för att skissa - du bestämmer. Det är acceptabelt att måla kretsen för hand, med en penna och rita skala kan du använda datorprogram (Kitchen, GoogleSketchup, ArchiCAD, Sweet 3D, Adobephotoshop, Corel - välj lämpligt alternativ i fråga om komplexitet och skapa modeller i 2D och 3D).

Virtual placering av köksmöbler ↑

Den resulterande svart-vit bild behöver måla, men det ändå inte kommer att vara färgkökslösning. Olika nyanser du anger så kallade centers verksamhet - kylskåp, diskbänk och spis, samt set och ett matbord med stolar eller område. För att få alla relevanta familjens behov planen köket av 7 meter, dela upp den i 4 zoner:

 • för livsmedelsförsörjningen;
 • för rätter, förbrukningsmaterial och tillbehör;
 • för tvättning och matlagning;
 • för måltider.

Schematisk kök zonindelning

Ergonomi i köket - alla inom räckhåll

Som formgivare och möbeltillverkare för produktion av möbler placering och använda grundläggande normer, vilket är en synd att inte dra nytta av en nybörjare i designbranschen. Typiska alternativ, som mycket väl kan användas för att utforma kök av 7 meter med ett kylskåp, är kantig, linjära och delvis U-formade typer av arrangemang.

Det linjära arrangemanget av alla zoner, utom dining avser koncis och enkel lösning, som även anses budgeten. På ena sidan av väggen är vanligen placerad kylskåp och handfat, den andra - hällen. Denna lösning ger maximalt utrymme, men begränsar mängden lagringsutrymme

Det linjära arrangemanget av möbler

Corner kök med diskbänk fönster

Scheme köksdel området 7 kvadratmeter. m

Vinkel layout är olika rengörings platser variationer - ett fönster eller i ett hörn. Plus, är den första lösningen som den aktiverade extra utrymme nära fönsteröppningen, under vilka du kan fortfarande bygga och garderob. Men minskar detta matsalen, detta alternativ är mer lämplig familj på 2-3 personer. Standard boende rengöring låter dig organisera den perfekta arbets triangeln.

Om familjen tycker om att göra inventering och för ytterligare utrymme redo att offra fri yta, kan möblerna placeras i tre väggar, varigenom en U-formad kök. Användning av ett sådant projekt till 7 eller 7,5 kvm. m. nog är tveksamt, eftersom i detta fall det övre lagret rekommenderas att fixera endast en av väggarna, eller möbler kommer att "push" på nuet. Exempel på icke-standardiserade layouter:

Andra visdom planeringsprocessen ↑

För frun i huset är viktigt att tänka på sin arbets triangel. Avståndet mellan topparna - diskbänken, spis och kylskåp - det är bättre att minimera och ännu mer oacceptabelt, om rörelsen är svårt i det. Idealt, skalet som den viktigaste centrum för aktivitet som tar upp 40% av tiden, det är bättre placerad i centrum av triangeln är ca 1-1,5 m från plattan och i 1.2-2 m från kylenheten.

I detta skede lån också räkna antalet nödvändiga köksprylar - från utvinning och diskmaskiner till brödrosten och vattenkokare. Det är troligt att all utrustning inte får plats, och måste ge upp sina inköp till förmån för en mer funktionell. Lägg en befintlig teknik kommer att hjälpa detaljerad studie av förvaringsutrymmen.

Utdragbar hylla för apparater

En plats för matberedare

Plats för små enheter

För mer information kan du ta med din familj och tillsammans med dem för att spela vanliga vardagssituationer - frukost med hela familjen, laga mat, mottagning. Det finns en annan metod för distribution av rymden - med pappersmönster som ställs på köksdesign. Flytta villkorade objekt kan du bestämma deras mest bekvämt läge.

Kitchen Design - stil och inredningslösningar ↑

Även i en typisk prefabricerade hus konstruktion kök på 7 meter, om att närma sig honom med entusiasm som kan vända släpptes rum i en mysig plats under resten av familjen. I tillägg till det begränsade utrymmet, problemet utrymmet av kök - lågt i tak, icke-funktionella fickor, flikar, specifika tak lederna. Men i portföljen designutvecklingen, det finns många lösningar för dekoration i rummet i den givna ramen.

Spännare glansiga tak

Alternativet uppgradering ventilationskanaler

Från en ful ankunge till en svan - det rätta valet av stil ↑

Frånvaron av stilistisk riktning i det inre av köket gör det opersonliga, och viljan att fylla den med alla gillade detaljerna för att skapa kaos och disharmoni. Samtidigt, välja en stil, och står honom i detalj - konsten, över vilken ingen slår designer.

Därför är nybörjare i detta fall bättre att uppmärksamma de klassiska stilar, det föredragna design för köket 7 kvm. m.:

 • Minimalism - elementära former, ett blygsamt belopp och det minsta antalet som krävs föremål skapa en illusion oändlighet utrymme; grundfärg - vit och grå, kompletterat endast krom rördelar, glas lyster eller blanka ytor.
 • Hi-tech - en stil som främjar användningen av glas, metall och plast; inga smycken kompenseras av färgade lysdioder av elektroniska prylar, ett överflöd av LED-bakgrundsbelysning och "smarta tillbehör".
 • Moderna - som kännetecknas av flytande linjer, asymmetriska fasader, diskreta inredning och dämpad palett; lämplig utformning av ytor med mosaik och målat glas, tapeter blomtryck är acceptabelt med en komplex sammanflätningen mönster - alla dessa detaljer att göra köket funktionella och samtidigt mysigt.
 • Japanska - dekorativa stil är etniskt twin minimalist; i hans kök hjälp form kök med fasader i shoji trä spaljé, bambu persienner, skugga Akari, och i varje fri nisch - netsuke eller ikebana.

High tech i köket rymden

Besluta om stil, kommer du att kunna förstå de olika möbler, dekorativa smycken, belysning alternativ och ytdesign belysa exakt vad som kommer att betona individualitet köksutrymme i din lägenhet.

Påfyllning av inredning - möbler alternativ ↑

Med standard möbler erbjuds i bygg stormarknader och möbelaffärer, kan lösas genom att placera problemet, men de optimala layout och utrymmesbesparingar det inte ger. För 7 kvm. m. Köket är bättre att göra i ordning, eftersom du kommer inte bara att neutralisera alla brister i rummet, men också göra dem till fördelar.

Gasutrustning i ett skåp

Så kan du enkelt slå nisch, ofta hittas i prefabricerade höghus, sätta ytterligare skåp icke-standardbredd, vänlig bänkskivan för mikrovågsugn eller ugn. Också värt gömma i specialtillverkade penna gas kolonn, som ofta clutters redan litet kök i en panel byggnad. Detta kommer dock att skum tjäna mer fasad än något Lagringsutrymme för.

Viktigt! Installation möbler kan inte inte skada integriteten hos luftkanalen sträcker sig längs den övre delen av nisch.

Förutom arrangemanget av problemområden, hjälper skräddarsydda köksmöbler att använda maximalt utrymme. Speciellt sådana egenskaper har följande struktur:

 • Möbler-transformator - några smarta modeller kan fällas helt eller ersätta två eller flera matlagning element;
 • mobilt kök - detta alternativ är i första hand lämplig för de boende i de hyreslägenheter, som LBW plugin-moduler, samt möjligheten att justera höjden och bredden gör dem lätta att transportera och kompakt att placera i en ny plats;
 • Modular set - det bästa alternativet på grund av det stora utbudet av förslag (om försäljning är färdiga uppsättningar av en mängd olika skåp, piedestaler och kapslarna, gör det möjligt att välja möbler för varje budget).

Ovanlig boende matplats

System med full utsträckning lådor

Modernt kök smarta möbler

Om av någon anledning du vistas i en vanlig headset och normal mat grupp, välja en modell med en glänsande och transparenta ytor tillverkade av ljust trä eller färgglada MDF.

Tips! Inte snåla på dyra "fyllning" skåp - lådor med maximal förlängning och hållbarhet karusell lagt betydligt ergonomi.

Gör det inte - 5 tabu för små rätter ↑

Trots att layout och design av köket 7-7,5 m 2 - är inte det sämsta alternativet, som kan förekomma, det finns några dåliga idéer som kan minska till noll alla ansträngningar för att utöka utrymmet:

 • använda övergripande interiör - oavsett hur du gillar en ljuskrona, hängande, eller inte vara lämpligt tapet med stora utskrifter, kasta dem till förmån för sammansättningen av ljus runt omkretsen och tapeter med en liten figur;
 • försök att göra köket i mörker och / eller ljus basfärgen - i dessa spel vinner endast kontrasterar med designproffs, nybörjare är det bättre att begränsa palett pastell och en eller två accentfärger;
 • zaveshivanie enda fönster med tunga draperier - Noble jacquard eller sammet ledighet för vardagsrummet och modern köksinredning 7 kvm. M. innebär användning av romerska persienner eller österrikiska eventuellt - ljusridå från lin, satin eller organza;
 • anordnande av flera nivåer tak - upphängd struktur eller helt plan yta i ett litet område definitivt ser mer fördelaktigt;
 • Införandet av ett överskott av tillbehör och dekoration - små saker kvar att se, stjäla konkret utrymme, och som om det inte lät uppviglande till köksskenor hjälpa.

Använd pastellfärger

Stäng inte fönstret tätt vävda

Kasta den massiva möbler

Och ditt kök kommer att bli föremål för stolthet

För att vara säker på framgång innan du ordnar i köket på 7 meter, försök att visualisera sina idéer så mycket som möjligt med samma datorprogram eller flera av de vanliga collage. Visuella bilder gör det möjligt att följa en rad brister i tid för att rätta till dem och slå genomsnittet i alla avseenden rummet till en källa till gott humör och ett exempel på god smak.

Video: piggy idéer för 7-fots kök ↑

Designers Chrusjtjov hus styrs av syftet att spara utrymme för det som kompakt uppgörelse, och arvingar i lägenheten vid tidpunkten.

Hur öka utrymmet litet kök med 4 kvadratmeter och omger sig bekvämt

Välja tabellen för köket kan vara en svår uppgift om den har en blygsam område. Du måste styras inte bara stilistiska lösning av interiören.

Köksbord för ett litet kök - välja detaljer och organisation av utrymme med foto exempel

I moderna lägenheter kök är inte bara för matlagning. Det kan också vara en matsal och ett litet vardagsrum. På vardagsrummet köksdesign.

Kitchen Design 7 kvm (100 bilder)

 • En liten del av prefabricerade hus - en hård verklighet som många invånare har att möta de postsovjetiska länder. I dessa utrymmen, måste vi ta itu med utformningen av köket 7 kvm, 12 kvm i stället för normaliseras, vilket gör det svårt att utforma en bekväm och vacker interiör, men gör det inte omöjligt. I denna artikel kommer vi i detalj analysera varje steg i utformningen malogabaritki och hjälpa dig att välja färger, material och inredning.

  Det första steget 7 kvm kök projekt - Valet av stil. Vissa lösningar kan perfekt anpassa sig till den ovanliga layout, andra behöver ändra och justera. Gränserna mellan anvisningarna i modern design är suddig, så även ett så litet område inte blir en begränsning för intressanta idéer.

  Kök 7 kvm i stil med minimalism

  Om du vill "låta" maximalt ljus och rymd i en 7 kvadratmeter. meter är det rekommenderat att använda detta rum så lite som möjligt detaljer. Med detta krav bäst klarar minimalism är vars sammansättning baserad på renheten av former och linjer, naturlig palett, liksom praktiska.

  Fasader av headsetet - slutna, släta och fasta, uppmärksammats av en glansig finish eller textur av materialet. På ett kök finns det ofta multifunktionsposter, såsom stänger i form av skiljeväggar.

  Kök 7 kvm skandinavisk stil

  Rationella människor i nordliga länder vet hur man skapar komfort i rummet med ovanlig layout. Köksmöbler i skandinavisk stil kännetecknas av genomtänkt design, interna innehåll och ergonomi än motiverat sitt breda popularitet i Europa.

  Style inneboende minimalism, bara här det är "utspädda" ljusa, mysiga detaljer: vackra uppsättningar, textilier och växter. Men bäst av alla problem i köket kan hantera vita färgen karakteristisk för de nordiska interiörer.

  Högteknologi för att göra livet enklare, lättare och mer produktiva. Med denna hjälp är inte instrument i en science fiction-filmen, och införandet av avancerade material, trender och behaglig att använda föremål.

  Sådan kök inredningen till delar: exempelvis pressmekanism för lådor, med en ögla-spole som ger tyst stängning av dörrar, och flernivåbelysningssystem. Möbler är önskvärt att välja en inbyggd och färger - kall mellantoner.

  Kök 7 kvm i stil med moderna klassiker

  Autentiska klassisk stil sällan i malogabaritki vars storlekar för de ädla och rikt dekorerade riktningar kommer inte att räcka. Men för att förverkliga den önskade bilden, kan du använda en modern tolkning av klassikerna, som kommer att bidra till att skapa en strikt men typ av mysiga.

  Det rekommenderas att välja möbler med en mer "utsmyckade" fasader, material som simulerar naturlig yta, sätta i förgrunden de klassiska rätter och högkvalitativa textilier med mönster. Köket måste finnas ett litet bord med stolar som matplats.

  Style franska byar verkar inte provinsiell, utan tvärtom - köket ger sofistikerad lyx och enkelhet. Färgskalan bör bestå av pastellfärger som verkar bleka under den brännande solen.

  Tidsandan är normalt närvarande i möbler av trä, målade i en ljus färg och varmåldrat. Men det finns ett dyrare alternativ - köpa vintage headset som förbättrar den önskade effekten.

  Var uppmärksam på tyget i linne eller bomull med blommönster. Sådana detaljer kommer att betona stilistiska kökstillbehör.

  När det finns ett behov av ett utrymme korrigering måste du söka hjälp från färgerna. Faktum är att kombinationen av färger bildar en viss stämning och konstnärlig bild av rummet. Tänk på grundläggande alternativ för en liten 7-meters rätter.

  Detta intervall anses vara den mest bekväma och trevliga läsbar, eftersom den består av naturliga nyanser som smälter med varandra. De bidrar till att visuellt utöka området i rummet, fylla den med ljus.

  Vit har en dominerande ställning i paletten och kan kompletteras med en touch av trä, dekorativa sten eller grå kyla av teknik. Det rekommenderas att följa den grundläggande principen i utformningen av köket: golvet ska vara några nyanser mörkare än väggarna och taket - den lättaste i denna trio.

  Till de vita delarna är inte så smutsig snabbt, måste du välja plana ytor som inte behåller smuts och är lätt att rengöra.

  Om du behöver dekorera insidan lätta rätter, kan du välja den kolorist av pastellfärger. Denna "utspädda" vit härlett från mer mättade färger som upprätthåller en känsla av färg sort.

  Denna lösning passar perfekt i Provence, men det är också tillämpas på andra stilar. Samtidigt kan du bo på en lugn monokrom design, som är uppbyggd kring tonerna i samma färg, eller en kombination av harmoniska vyer.

  Det är lämpligt i köket 7 kvm ser och mättade färger om deras balans neutral. För att göra detta genom att välja små delar: ett förkläde, kylskåp, en vägg eller möbel.

  Detta beslut visar att små utrymmen kan vara visuellt intressant och varierande, om kompetent närmar att utforma färgscheman.

  Facing - en garanti för att din inredning kommer att pågå en lång. Trots allt, i det rum där bakytorna är konstanta "attack" av höga temperaturer, fukt, livsmedelsbitar och fettdroppar. Men valet av material bör inte glömma den viktigaste uppgiften - att inte skada utformningen malogabaritki.

  Den mest optimala för 7-meters rätter är keramiska plattor. Det är billigt, pålitlig, hållbar, lätt att installera och rena, och har en mängd olika konstruktionslösningar.

  På andra plats på praktiska är granit, som simulerar en ädel textur av natursten. Modern linoleum passar perfekt i köket på någon stil, även om dess miljövänlighet har ett dåligt rykte, men valde de dyrare objekt praktiskt taget eliminerar denna nackdel.

  Traditionellt trä är tillräckligt stark och estetiskt tilltalande, men det är dåligt tåla de negativa effekterna av köket. Situationen kan förbättra skyddslackskiktet, även om det i vissa fall är det bättre att välja ett laminat.

  förkläde område - den mest sårbara delen av köket. Det är bättre att inte experimentera med den visuella designen och fokus på rationella formen - en keramiska plattor. Detsamma gäller för väggar, beläget nära spishällen. Tja ser fina vanligt produkter eller de som efterliknar murverk.

  I matsalen kan du använda en del av non-woven tapet med diskret mönster eller måla väggarna i en färg. Det rekommenderas inte att skapa en ljus, i den ett litet kök accenter bildar ofta möbler.

  Om det i ett litet kök område med 7 kvm tur med takhöjd kan du ställa in de vita drag strukturer - de gömmer ytdefekter, kommunikationsmedel och monterade inbyggda lampor. I det motsatta fallet - är det bättre att stanna på målningen.

  Kitchen förutsätter att det finns en viss uppsättning av möbler och utrustning, utan vilken utrymmet inte skulle vara komplett. Listan innehåller följande: lagringsutrymme (skåp, lådor, hyllor vägg), bänkskivan som ett arbetsområde, en tallrik, ugn, kylskåp, tvätt. Beroende på kraven är det möjligt att lägga till en diskmaskin, men i våra hem ett sådant beslut, tyvärr, är inte särskilt vanligt.

  Rymma en sådan stor uppsättning av 7 kvm Du kan bara ha att ge företräde åt kompakta modeller. Spara värdefull centimeter hjälp till möbler med integrerade apparater. Sådana produkter är värda att köpa på beställning, men de är garanterade att passa under köks geometri.

  Så mycket som inte ville visa den vackra tjänsten, disken bättre att gömma sig bakom de stängda, monolitiska skåp fronter och den fria ytan tar bara de mest nödvändiga apparater.

  Ofta köket finns en matplats, så att rummet är viktigt att sätta tabellen med sittplatser. För trångt bankett, han verkligen inte tänkt, men för att passa en familj på tre eller fyra personer kan. Notera mini-soffor med lagring eller barer som kan fungera som en barriär för studiolägenheter.

  Ett annat tips: använd område bredvid fönstret. Till exempel, kan fönsterbrädan omvandlas till en bordsskiva eller bar tabell.

  Vid montering av köksskåp måste ta hänsyn till geometrin av utrymme, eller ett kök är inte lätt att hantera. Totalt finns det tre optionsprogram:

  1. Linjär boende - möbler placeras längs den långa väggen. Ofta parallellt med arbetszonen kan vara en matsal. används ofta i en rektangulär utformning.

  2. Vinkel eller L-formad - under möbler används ett hörn. I det motsatta hörnet sätta ett runt bord med stolar. Lämplig för kvadratiska eller rektangulära rätter.

  3. U-formad typ - som omfattar bara tre väggar, medan en matsal ges tillräckligt litet utrymme. Variant för rektangulära kök.

  Det är nödvändigt att uppmärksamma sekvensen av vardagliga föremål - beror på bekvämlighet medan matlagning. Således är det vanligaste arrangemanget anses vara sådant kylskåp (ta mat), biltvätt (tvätt), arbetsområdet (förbereda) och spis (cook).

  Antalet dekorativa element beror på vilken typ av mat. Till exempel, om i sin design används ljusa färger eller möbler, bör du överväga bara de praktiska detaljerna: bestick, kärl set, tillbehör och textilier.

  De minimalistiska inredningen kan anges med en dekorativ funktion för att späda ut dess svårighetsgrad och skapa en känsla av komfort. Estetiskt tilltalande utseende bild med skyddsglas, en vas med blommor, även älskad av många en resenär magneter.

  I köket 7 kvm inte nödvändigtvis hänga gardiner, men om du behöver gömma sig från solen och nyfikna ögon är bra, rekommenderas att stanna på ljuset gardiner, persienner eller gardiner-cafe. Om deras textilier att vara "i samklang" med duken, kommer det att ge integriteten av designen.

  Belysning bör vara multilevel, eftersom en av den centrala källan är otillräcklig för att äta eller arbetsområdet. Du måste installera downlights: över bänkskivor, spis, diskbänk och matbord. Bidra till att öka effekten av inbyggda apparater.

  Little 7-fots kök kommer inte meningen, om du vet om layoutalternativ och noga överväga interiören. Vi har valt ut bilder som visar designmöjligheter för små utrymmen. Du inspiration och goda idéer!

  Köksdesign 7 kvadratmeter (real foto)

  Köket är inte särskilt tydligt i 7 kvadratmeter. Det är därför du måste inkludera alla deras design fantasi för att ordna allt du behöver i köket och lämnar utrymme för möjligheten att arbeta på det.

  Vad man inte ska göra i ett litet kök

  1. Det är inte nödvändigt att ge företräde åt anpassningen av köksön. Även U-formad plan är olämpligt att köksstorlek 7 kvadratmeter.
  2. Försök att välja en kompakt möbler för att spara utrymme.
  3. Undvik stora dimensioner i det inre. Inte heller bör hänga tapet med en stor siffra, eftersom de minskar utrymmet visuellt.
  4. Häng inte tunga gardiner fönster - naturligt ljus i köket på en liten storlek är ett måste.
  5. Multilevel tak "stjäla" den visuella utrymme i ditt kök.
  6. Försök att undvika köksskåp för mörka färger - ljusa färger kan skapa en illusion av mer utrymme.
  7. Inte röran i köket med överskott tillbehör.

  Att välja kök som kök 7 rutor värt att titta på två versioner, nämligen kantig och linjär.

  U-formad design också kan komma, men bara för en lägenhet-studio eller under förutsättning att du har middag i ett annat rum, eftersom sådant arrangemang headset lämnar lite utrymme för ett matbord.

  Det linjära arrangemanget av kök enheter anordnade längs den långa väggen, betyder inte försumma höjden av skåpen, är begränsat utrymme, försök att göra dem så högt som möjligt, vilket ger rymd.

  Den motsatta sidan av köket kommer att vara gratis att placera matbordet eller baren. På väggen är en plats för TV, och om du i köket för någonting, är det möjligt att tillhandahålla ytterligare hyllor för köks användbara saker.

  Hörn headset anses vara den mest lämpade för små kök. I det här fallet, det finns en plats för tvättanordning varianter: på kanten av headsetet eller i hörnet.

  Hörn rengöring boendet mer lämpligt, som i hörnet kommer att kunna bädda in en större sjunka utan att offra värdefulla territorium bänkskivor.

  Även när ett hörn kök som du kommer att kunna bilda en perfekt triangel av köket, som består av ett kylskåp, diskbänk och spis. Det är mycket önskvärt att bryta sin dörröppningen.

  Innehåll förkläde är bäst att matcha köket färgschema, men då är man fri att välja själv.

  Det är önskvärt att använda keramiska plattor för efterbehandling stora förkläde - det kommer att bli dyrt, eftersom det kommer att ha en hel del beskärning. Det är bättre att använda kakel är inte stora eller ens mosaik. Detta förkläde ser harmoniskt i det lilla köket.

  Material för bänkskivor kan vara vad som helst, spånskivor, MDF, natursten eller betong. Det beror på din ekonomiska möjligheter.

  Ett tips - bänkskivor arbetsyta kan ökas genom att ersätta henne fönsterbrädet.

  När du väljer mellan bordet och baren är värt att ta hänsyn till är samma brist på utrymme. Om du är en anhängare av klassisk bord, sedan vara villiga att donera ledigt utrymme. Stolar bättre att välja ljus, eftersom de ofta har flyttat i trånga förhållanden.

  Men det bästa alternativet skulle vara ett fällbart bord-transformator som kan fällas mot väggen. Men i detta fall bättre att inte vara snål - i ett konstant utspelas billigaste alternativet snabbt kan bli oanvändbart.

  Valet av bar och stolar är också lämpliga för mini-kök - det kommer att spara värdefulla centimeter och kan användas inte bara för att äta, men också som ett köksutrymme.

  Det verkar en bagatell - gardiner i köket, men också använda dem som en möjlig visuellt förstora utrymmet och "stjäla" en bra bit av territoriet.

  Här är de viktigaste kriterierna som måste styras i valet av gardiner för ett litet kök:

  • Oönskade mörka färger och stora mönster på gardiner. Också, inte hänga gardiner på golvet. Blont kort gardiner passar mycket bättre för små medelstora kök.
  • Köks gardiner bör ha ökad bandbredd att köket tändes även när gardinerna dras.
  • Köks gardiner bör behandlas med särskild impregnering, avvisande smuts och fett.
  • I det lilla köket gardiner kan vara nära spis, så det är bäst att skydda sig mot brand av naturlig vävnad, vilket inte är så känslig för antändning som syntetmaterial.
  • Att visuellt utöka den smala rummet med ett fönster, bör du hänga en gardinstång som är längre än bredden på fönstret på mitten. Gardiner hjälper även till med horisontella ränder eller mönster. De vertikala Samma utskrifter kan göra ett tak längre.

  Ljuskrona eller taklampor

  Som redan nämnts ovan, övergripande saker är extremt önskvärda i ett litet kök, så den stora vackra ljuskrona bör glömmas bort. Men medelstora ljuskrona är bra, särskilt i köket dimensioner gör det möjligt att belysa hela utrymmet på bara en lampa.

  Men strålkastare fortfarande verkar föredra, eftersom den visuella, även en liten ljuskrona kommer att ta bort utrymme.

  Det är att oroa sig för arbetsområdet belysning. Det är mycket viktigt av säkerhetsskäl, eftersom du måste ta itu med ett vasst föremål. Alternativt kan du ställa in inbyggda skåp lampor, som inte upptar mycket utrymme.

  Efter alla råd om planering och arrangemang av köket 7 kvm, kan du spara mycket utrymme och göra det till en varm och funktionell verkstad för att förbereda kulinariska mästerverk.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  6 + 2 =