Utformningen av ett stort kök

Stort och vackert kök - 100 snygga foto

Idag, stora, lyxiga lägenheter, som regel, är utrustade med kök otillåten tidigare fast material. Det är inte förvånande att innan de lyckliga nya bosättarna får ett naturligt problem med val i utformningen av stora kök.

Som praxis visar, är det inte en så enkel sak, som det kan tyckas vid första anblicken.

Vi engagerade i planeringen av ett stort kök utrymme

Efter att ha tagit del av några av våra rekommendationer och att inkludera din fantasi och fantasi, kommer du inte att bli svårt att göra en bekväm självhushåll och visa släktingar, vänner och bekanta er utmärkt smak.

Den viktigaste och den första råd vi vill ge dig, nästa - visualisera! Föreställ dig hur du ser ditt kök, hur situationen är lämpligast för dig. Plocka upp en penna och ett papper. Draw den önskade på ett ark.

Uppmärksamma att utjämna de till synes små saker. Till exempel, måste du dra den schematiska, hur man bäst för att rymma uttag för hushållsapparater, strömbrytare och planlagd central belysning. Den här lektionen tar dig en viss tid, särskilt om du har liknande projekt har aldrig gjort, men tro mig, det kommer att spara tid och ansträngning under arbetet, bli av med förhastade beslut, vars antagande du ångrar, och mer än en gång.

Enligt tradition och styrs av rent praktisk erfarenhet, alla designers, experter rekommenderar att dela gemensamma utrymme på tre aktiva zoner:

Denna uppdelning av zoner skapar ett stort antal alternativ för ergonomisk placering av köksmöbler. Här är de mest intressanta och prisvärda alternativ för möbler arrangemang i det stora köket.

Alternativ №1. Det linjära arrangemanget av möbler i det stora köket

Ett särdrag hos denna lösning är att bearbetningen och matplats är belägna längs den motsatta väggen. Till exempel, är ett kylskåp, en gasspis och handfat placeras längs ena väggen. Om utrymmet tillåter, sedan mellan dessa element kan placeras arbetsytor (tabeller, hyllor, skåp med lådor).

För förvaring av köksredskap på rätt plats skum eller högskåp. Mittemot den första raden av möbler längs den motsatta väggen, matplats. Där du sätter ett matbord, stolar eller mjuk soffa. Lyckligtvis gör ett stort kök för idéer. Alternativt kan du överväga inomhus grönområde. Det kommer att växa, inte bara traditionella krukväxter, men också kryddiga örter, buskar, varm paprika, tidigt mognande sorter av sallad. Winter Greens inte bara lysa upp dystra dagar, men kommer att lägga till dig till bordet med färska vitaminer.

Alternativ nummer 2. Ön placeringen av möblerna i det stora köket

en sådan utföringsform kräver en rymlig område. I mitten av rummet är placerade på samma ö, som ofta kombinerar skrivbordet, spis och diskho. Under häll utrusta olika lagringsplatser detalj, spannmål, fat, etc.

Geometri "ostrova9raquo; kan vara mycket olika: rektangulära, kvadratiska, ovala, diamantformade. Längs de fria väggarna lätt kan anordnas ytterligare arbetsytor, skåp och hushållsapparater (tvättmaskiner, ugnar, etc.). I omedelbar närhet av "ostrova9raquo; placera en matplats. Detta kan vara en bar, och en vanlig matbord. I en sådan interiör ser stora stolar med höga ben.

Alternativ nummer 3. tvåradigt layout av ett stort kök

Denna utföringsform anses vara den mest ergonomiska, eftersom det mesta av varje centimeter av fritt utrymme. Oftast på ett sådant sätt utrusta kommunicerande rätter i vilket är beläget mittemot utgångszonen av inbjudan till loggian. Med denna metod av möbler ligger längs alla väggar runt omkretsen. Fördelen med denna lösning består i användningen av ergonomiska väggskåp och golvarbetsytorna (skåp, skrivbord, hyllor). Sedan tvåradigt interiör förblir fri hela mitten av rummet, det är där utrusta en matplats. Den rymliga rum kan du ställa in här är ganska stort runt bord och en uppsättning stoppade säten.

Alternativ nummer 4. L-formad tvåradigt layouten för ett stort kök

Detta är den mest effektiva metoden för att behandla en kvadrat kök. I detta fall, är möblerna anordnade utmed två intilliggande väggar. Med minimala kunskaper så att du kan lägga något som kan vara användbar i köket hängande hyllor och skåp, arbetsbord, gasspis med inbyggd ugn, diskbänk, diskmaskin, kyl. För att dekorera matsalen är fortfarande en av den fria väggen. Bredvid henne ordinarie set eller fällbart matbord och uppsättning stolar.

Observera att kyl, frys, diskbänk, gasspis och ugn ska placeras i nära anslutning till varandra i ett område där det kommer att finnas utbildning och direkt matlagning. Detta gör att du inte rusa till det stora köket där och tillbaka, att förlora styrka och tålamod, och helt ge sig att förbereda kulinariska mästerverk.

Kom ihåg att den centrala kök - matbord. Ofta förlorar köket idag sin strikt funktionellt syfte. I det här rummet ska nu koppla av, träffa vänner och familj. Därför, om tillräckligt utrymme kan placeras i köket och en mysig soffa och ett par stolar, bredvid sätta ett runt bord och några bekväma stolar.

Vi begrundar ett stort kök belysning

Det är viktigt att förstå att belysningen i köket måste vara speciell. Var noga med att ta hand om kvaliteten på arbetsområdet belysning. Du kommer att behöva några fläckar med PTZ eller efter diodkomponentblock. Individuella lampor, den mest levande, bör omfatta diskhon, ett bord för att skära mat, spis och ugn. Mer dämpad belysning menas över en matplats. Vissa designers erbjuder ursprungliga lösningen - en mysig bord nära lampan.

För din information, kan du ändra någon känsla av rymd med ljus. Om ljuskällan är placerad på yttre murar kommer den gemensamma köket visas större, vertikalt anordnade lampor visuellt pripodnimut tak. Detta gör att du kan göra redan stort utrymme feeling "glubiny9raquo;.

Slutföra utseendet på ditt kök kommer att ge ett stort utbud av tillbehör. Komfort och charm kommer att presentera utvalda för att matcha textilierna. Gardiner, dukar och servetter ska vara i harmoni med färgen på väggarna och köksmöbler. Rätter kan också väljas i en enda ton. Detta tillåter oss att betrakta rymden som ett slags enhetlig design ensemble. Men blir inte mindre intressant att titta på och redskap kontrasterande färger. Ljusa färger accenter i form av tallrikar, muggar, tekannor späda inre avskildhet, vilket ger en "fri anteckningar".

Utformningen av ett stort kök - 50 bilder av interiörer

Det huvudsakliga syftet med att använda köket - matlagning. Processen innebär tillfredsställande gastronomiska behov, gör det möjligt att realisera kreativa potential genom matlagning. För att snabbt laga mat, gör det med alla bekvämligheter du behöver för att rationellt ordna köket.

Konstruktionen gör det möjligt att använda ett stort kök med moderna apparater är inbyggda i möbler. Integration av kaffemaskinen, skördare, diskmaskin, kan andra tekniker användas ett kök med en anständig nivå av komfort.

Även alla relaterade möbler som är sammansatt av enskilda enheter som ska användas i ett svävande tillstånd. Sedan kommer det att visas större och utrymmet gör det möjligt att vända sig till familjemedlemmar. Använd vinkel modellen för skrymmande passa.

Huvudregeln i kompositionen köksdesign av enheten är att ett kylskåp, diskbänk, bör kokplattor placeras på toppen av en långsträckt triangel område som under tillagningen, du har inte flyttat in flera gånger mer på grund av behovet av att använda alla objekt samtidigt.

Företräde gavs till delar, så att du kan ha en fri syn från alla håll.

Här är några tips:

 • Bygg all utrustning, beroende på om du är högerhänt eller vänsterhänt. Om befälhavaren hand du har rätt, då föremålen från kylskåpet till bordet ska placeras från vänster till höger. Om vänsterhänt respektive tvärtom.
 • För att underlätta för justeringen, såväl som i det känt att undvika ryggskador eller knä göra ytan av bordet arbetsområdet av 14 centimeter under nivån av händerna, böjda vid armbågen i en vinkel på nittio grader.
 • Gör dig bekväm vistelse i köket med följande element: en stol med justerbar styrelse med ett glidelement, bänkskiva med möjlighet till vikning.
 • Justera placeringen av skåpets höjd, som kommer att använda dem för det mesta.

 • Säker tätning av arbetsytan. Ta hand om soliditet.
 • För att skydda luften från blandningen av lukter, ställ in spisfläkt, tillräcklig ventilation och, om så önskas, ytterligare element som tillåter luft att "gå."
 • Tänk på plats i tabellen. Eftersom det tar en hel del utrymme, tycker om dess placering i det andra rummet. Om du vill lägga det rätt i köket, på plats, åtminstone en och en halv meter från skåpen för att möjliggöra fri rörlighet.
 • Dela upp rummet i två delar - arbets- och matplats.
 • Om du vill sätta ribban, sedan justera den genom en stående person. Det används under frukosten. Du kan också ställa in modellen med möjlighet att justera höjden för att säkerställa en korrekt nivå av komfort.

Lista över material för tillverkning och efterbehandling av köksbänkar, tillräckligt bred. Fasaden kan vara gjord av trä eller metall material. Bordsskiva gjord av aluminium, trä spånskivor, marmor, granit, laminat, keramik och andra material.

Om du tänker använda metallföremål, kom ihåg att de är åtminstone stark, men har en hög risk för att repas. Användning av laminatet försvaga slag mot plånboken inte ger en känsla av naturmaterial. Natursten ger atmosfär tillförlitlighet, estetik, men det kommer att bli obehagliga spår av olika vätskor. Vid användning av konstgjord sten risken för skador minskar och förekomsten av eventuella brister, kan de lätt elimineras.

Den 21-talet kännetecknas avstötning av material såsom plast och laminat. Används alltmer trä, kakel eller metall. Med dessa material det ser mer ut som lyx restaurang har en trevlig atmosfär för måltider.

Typiska designelement bör fullt ut återspegla karaktären. För att göra detta, det finns nya trender, vilket ger köket en viss kultur funktionalism. En av de aspekter av utvecklingen är installationen av möblerna runda formen.

Även inställningen passar bra utan hängande skåp och skåp med lätta förlängnings lådor och dörrstängare på dörrarna.

Det finns möjlighet att öppna fasader genom att trycka på händer, fötter (även de är), och stängnings utförs automatiskt genom att trycka på. På dessa fronter, kommer du inte hitta den klassiska penna finns en gemensam slot. Ganska ofta, fasaderna har kontrasterande yta - det ger en unik stil.

De lägre block du behöver för att sätta på höga ben - det kan ge en viss lätthet. Cap försöker att sjunka djupare. Det är också en bra idé att hänga stora block för att göra ytterligare rumslig komfort för fötterna.

En av de senaste trenderna är att kombinera vardagsrum och kök. Det används även i den klassiska inre av ett stort kök. Detta motiveras, om du inte är orolig blandning av dofter i vardagsrummet och har en god luftcirkulation. För att varna lukt i vardagsrummet, ställa tydliga, gipsskivor eller trä partition. Det aktuella området kommer att förbli densamma, men fördelningen kommer att hjälpa till att lösa problem med smaker från matlagning.

För att göra konstruktionen av ett stort kök med klassisk stil, är det nödvändigt att göra en inriktning mot landet.

Konstruktionen stöds av fönster med målat glas, paneler och andra element.

Till stor kök gör rummet, gör det ännu mer liberal användning Transformerbar möbler. Bland dem finns olika tabeller med en sufflett, ökningen av arbetsområdet nära fönstret, fönsteröppningen arrangemang av hyllor. Lägga till olika funktioner i systemlagringsprodukter under taket, bord eller organiserad nisch.

Ta hand om ett tillräckligt antal platser, eftersom de senaste åren är det en central plats för familjen och kamratskap. Nu kan du laga den, värma mat, bara dricka te med vänner eller bara för att prata.

Det finns också en tendens rak heldragen linje. Brännare är belägna i en linje tvätt förvärvar horisontell form och köksredskap och andra ytan är under det ledade locket. TV är också inbäddad i en del av skåpen och ventilen är gömd i väggen. Den grundläggande principen för att arbeta inom design - det är mindre liknar en vanlig mat, mer elegant det är.

Först och främst är det värt att komma ihåg att våra hjärnor avvisar smutsiga och sura färger automatiskt. Det är därför det är inte nödvändigt att göra ett urval av färger till grå-brun, ljus grön eller rosa. Allt detta kommer att skapa en känsla av något giftig atmosfär.

Bättre vi uppfattar naturliga färger. De skapar en trevlig atmosfär och bidra till en förbättring av aptiten. Mycket väl lämpad trä varma färger. Dessutom uppfattar hjärnan helt enkla färger - kaffe med mjölk, beige, grädde, etc. Den vita färgen är också väl lämpad, men eventuella defekter på den kommer omedelbart visas.

Det borde ta hand om väl upplyst arbetsplats och en restaurang. Bristen på dagsljus gör oss slöa, och det gör ett överskott på däck snabbt. Mjukt, spritt ljus - det är vad du behöver för att bearbeta ett stort kök design.

Fashionabla för "Feng Shui" innebär att inredningen påverkar den finansiella situationen för familjen som bor i det här huset. Följa eller inte - är helt och hållet ditt val. Några tips:

 • väljer att inte skära ögon ton (gul, orange);
 • undvika de mörkblå och liknande mättade färger;
 • kombinera trä med metall;
 • säkerställa god solinstrålning;
 • hålla skrivbord för;
 • bli av med öppna hyllor och vassa föremål;
 • isolera en plats där du äter från vardagsrummet;
 • Blanda inte processen att göra mat med något annat (tittar på TV, prata, etc.);
 • undvika vinkel möbler och tunga gardiner.

Dessa tips är inte den sista utvägen, men många av dem är ganska logiskt, testade under åren och mycket användbart i en praktisk tillämpning.

Stort kök designidéer

Vid arrangemang av rum, måste du först ta hand om stilen i rummet. Utformningen av ett stort kök innebär ett stort ansvar som vilar på dina axlar. Hur korrekt välja mellan ett stort utbud av stilistiska trender? Det är också inte mindre viktigt att korrekt välja färg och tillbehör för interiören.

Alla stilist trender inom inredning är mycket viktigt och intressant i vårt samhälle. Men när det kommer till en rymliga rum, bör du välja klassiker. Självständigt skapa en harmonisk bild kommer inte alla, men hjälp av designade kök. Den enda frågan i storlek, kan du behöva göra en enskild order möbler.

Det finns en mängd olika idéer till det inre av kök. Jag vill lyfta fram den ljusaste av dem:

 1. Två av ön. Denna inredning är perfekt för ett stort rum. Mellan Fristående skåp måste vara tillräckligt med utrymme. Typiskt, en "ö" har en rent dining bordsskiva, och den andra - funktion, till exempel, med ett kontaktdon för tvättning eller matlagningsytan. Om du har ett andra alternativ, så glöm inte att ställa över spisen huven trevlig och attraktiv. Ljuskronor bör vara två - på varje enskilt område, tvärs över taket kan monteras spotlights;

Den klassiska stilen i rummet för att få intrycket av glamour och rikedom. Även i en stor prydnad plan mönster och klassiska inredningsmaterial skapar en känsla av mjukhet och komfort. Denna effekt bör eftersträvas alltid, men framför allt så där dimensionerna är mycket stora. Var inte rädd för att använda både ljusa och mörka färger och nyanser, liksom deras kombination.

Om ditt kök utrymme känns kall och tom, betyder det att du snabbt behöver design för köket! Inte nödvändigtvis för att kommunicera med kända designers och ordning oöverkomligt dyr inredning. Man behöver bara titta på vad du redan har och kanske samlar damm på vinden. Vad kan göra rummet varmare och mysigare? Naturligtvis vanliga hushållsartiklar:

 • Vaser och stora salladsskålar. Kanske du inte använder dem och de fick du ärvt eller doneras till någon. I ett sådant fall, nå för allt och sätta på ett bord under frukten eller hängande skåp ovanpå;
 • Flowers hjälpa alltid "smak" kall atmosfär. Dessa kan vara levande och rum och artificiell sammansättning. Som en inredning idéer med färg i olika delar av köket - på ett skrivbord, hylla, bordsskiva, på golvet;

Trots att den klassiska stilen kommer alltid att vara på toppen av popularitet, många fler verkar intressant, moderna linjer och former. I själva verket är det ett minimum av delar, enkla möbler, inga bilder eller kurvor, enkel eller ljusa färger fasader, men avancerade funktioner. Till exempel är en mycket ovanlig design av köket, där sittgrupp kombineras med öar delen av headsetet bokstavligen "back to back". Så en del av skåpen är placerade där du enkelt kan lagra köksredskap, och å andra sidan - inbyggd soffa och det finns ett bord med poufs. Att vila och samtidigt den bakre väggen av "ön i" inte så svårt, längs den, placera mjuka kuddar. I stället för en enkel ljuskrona med hjälp av några kinesiska lyktor i olika färger!

En annan vacker design ett kök i en modern stil, som jag vill berätta för dig - det är en blandning av glans och naturlig skönhet. Detta är möjligt om du använder:

 1. Möbler av trä;
 2. Teknik metallicfärg;
 3. Förkläde för plattan av skimrande plattor.

Interiören kommer att betona den mörka golv, ljus i olika delar av rummet, metall tillbehör. Sista handen och vaser, och lampor, och en del av köksredskap. Dock är bestick att välja silver, när det gäller instrument och vit keramik när du väljer rätter.

Det är viktigt att inte överdriva det med detaljerna. Låt köket är bara det mest nödvändiga, och resten - lämna butiken. Vad bör utrustas med bra kök:

 • Ställ för förvaring av redskap;
 • Rengöring och under den - en plats för bin;
 • Spis eller spishällen och separat ugn;
 • Matbord och bekväma stolar, är det önskvärt, med ryggen;
 • Extrahera med lågt buller men hög produktion. Det skulle vara trevligt att ha en modell belystes;
 • Kylskåp stor och rymlig, om nödvändigt - extra frys;
 • Lighting. Det finns många alternativ och passar allt som säkerställer kvalitet resultat;
 • Husgeråd, mat, utrustning och mycket mer.

Tänka stort kök design är mycket svårt att få rätt. Oftast nybörjare gör misstag i inredning, så du bör använda sig av specialister. Professionella designers kommer att bidra till att återskapa den bild som du visualisera i ditt sinne, utan att skada hela utrymmet. Enkelt - det betyder inte tomt, det bara beskriver takt och smak av ägarna i rummet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 6 = 8