Borrdiameter gängade

Val av borrdiametern gängade med tabellerna och i synnerhet

Varje brutet förening skriver nödvändigtvis kräva närvaro av gängan. Det är värt att notera att all hårdvara utvändigt gängade bultar, i synnerhet, kan köpas var som helst: att bygga en stormarknad eller marknad. Men det är mycket svårare med den interna typen tråden. Det bör skäras i egna händer eller genom användning av specialverktyg.

Idag visar vi dig hur du plocka upp en borr med en diameter under en viss tråd, som ni kan se tabellen diametrar.

Behovet av att borra matchande tråd

Att göra sin egen invändig gänga Ta ett ämne och borra ett hål i den, vilket kommer att motsvara diametern på verktyget, som är utformad för skärning. Och vart och ett av dessa hål måste strikt matcha storleken på verktyget. Det är därför du behöver för att noga välja en borrdiameter av tråden.

Hittills är försäljningen en borr med olika diametrar i storlek. Med början från den minsta storlek på 0,5 mm till stora koniska borrstorlek av ca 0,05 mm. Beroende på vilken typ av arbete som utförs genom borrning kan göra hål med olika diametrar för dessa eller andra ändamål.

Borrurvalsparametrar för tråd: table

Om du behöver borra ett hål med en större diameter, måste du ta en speciell maskin, där en borr försedd med avsmalnande svansar, men den vanliga borr utrustad med cylindriska svansar. På den stora borren kon har en femtedel av storleken. Sålunda, de koniska parametrar direkt beroende på diametern borra, borra större diameter, desto större är behovet konen. Till exempel:

 • diameter av från 6 till 10 mm;
 • önskad kon storlek av 11 till 22 mm.

Välj så noggrant borrdiameter för en viss tråd kan baseras på en särskild tabell storlek val.

Om det finns behov av att skapa invändig gänga, bör hålets diameter väljas efter diametern och gängstigningen av de gängade parametrarna. Dessa data i tabeller betecknad M8 × 1, där:

 • M - en metrisk gänga;
 • figur - en gängstigning;
 • Om det anges bara M8 och utan siffror, är det nödvändigt att tillämpa standarden stort steg. Detta steg är det vanligaste alternativet och justera enligt de normer för de flesta borrstorlekar.

Diametrarna om behovet i valet av lämplig hålstorlek. Tabellen innehåller en lista över de mest populära storlekar som vanligtvis måste ta itu med i det dagliga livet i utförandet av vissa arbeten.

Utvändigt gängad som ett spiralformigt spår med konstant tvärsnitt. bara Det finns två typer av det:

På dessa typer har vi tidigare nämnt. Föreningar med den gängade typ som används överallt. De måste detalj det kan roteras med hjälp av progressiva rörelser. Utan skruv är anslutning svårt att föreställa sig den normala driften av maskiner eller komplicerade maskiner. De är också en enda tråd eller flera ingångar.

Och i riktning mot sina guider, de delas in i:

Om vi ​​talar om storleksklassificering, Det är dessa typer av:

Metrisk gänga kännetecknas av sin speciella trekantiga profil vars vinkel är 60 grader. Alla parametrar anses tråd i millimeter. Om gängstigningen är stor, som redan nämnts, har vi ett antal och en bokstavsbeteckning. Digital anger således storleken på den yttre diametern av gängan, varigenom det är möjligt att välja eller borra. Tekniska ritningar nödvändigtvis måste inkludera egenskaperna hos tråden eller dess analoger. Om du behöver skicka en metrisk gänga med fin ovanligt steg, är det nödvändigt att lägga till ett nummer som anger ett steg.

Ett annat värde av vinkelprofilen är specifik för den typ av gängad anslutning tum. en sådan vinkel kan vara är 55 grader, värde beräknas och öppningarna i inches, förändrar steget antalet filament.

En gängad rörformig typ som skiljer sig från den andra sin ursprungliga diameter, som beror direkt på storleken på hålet i röret. Uppdelning utförs i ett sådant fall endast den yttre.

För gäng med olika utrustning, såsom:

 • sverlovochnogo typ maskin;
 • Turning park;
 • olika anordningar för skärning.

I detta fall kan skär utföras antingen med mekaniska medel det manuellt. Till exempel för interna applikationer kan använda speciella gängade kranar och utomhus - plattor. Kranar som borrkronor, valda beroende på håldiametern. de delas in i följande kategorier:

I grund och botten Hand tap set består av tre enheter, varav två som behövs för att utföra det inledande arbetet, och den senare är en bryn verktyg som du är den ultimata formen av tråd och justeras under vissa storlekar. Taps är numrerade. Om medföljer plashkoderzhatelem inte tre, men två enheter, är den första preliminära och den andra efterbehandling. Taps göras på grundval av höglegerat stål.

Yttergängan erhålls genom att tillämpa dör. Dessa verktyg kan vara rund eller prismatisk form. För runda dör användning knopp.

Metoder för att göra invändig gänga

För att göra ett hål på den plats där den behövs prestanda skärning, måste du först välja borrstorleken.

Vid tillämpningen av avtappningshålet är det nödvändigt att bearbeta försänkning tills du får önskad renhetsgrad. Vid utförande av skärning extruderad metall gradvis.

Passa borrkronan måste vara något större än innerdiametern av det gängade verktyget.

Vid sågning av metall hårdhet inte är alltför påverkar diametern hos hålet. Men om den låga trådmaterial som används, kan diametern av hålet väsentligen förändras. Sålunda, om den största öppningen och den inre diametern av borren exakt matchar varandra, då skärmaterialet pressas och dess tänder verkar på överskottet av kranen. Vid upphettning, marker fastnar, varigenom en kran kan bryta ner, och tråden kommer att ha rivna gänga.

När man arbetar med borrkronor och gängade anslutningar, måste du noga välja parametrar att arbeta så småningom gjordes kvalitativt. Detta kommer att hjälpa särskild tabell visar parametrarna för en viss tråd och andra värdefulla tips.

Borrdiameter gängade

Idag metall laserskärning är det mest effektiva och billigaste sättet att skära plåttjocklekar upp till 20-25 mm. Vi erbjuder skärning rostfri stålplåt, svart plåt, aluminium, koppar och mässing arket.

 • vattenskärnings mest mångsidiga sättet att något befintligt material upp till 100-150. Vi utför alla typer av skärmetall PCB, glas, kakel, marmor, granit, plast, glas, aluminium, koppar.

 • Plasmaskärning av metall är en optimal metod för att skära metalltjocklek av 4 till 40 mm som inte kräver hög noggrannhet (± 1 mm). Plasmaskärning tjocka material över 20mm är mer fördelaktig i jämförelse med laserskärning.

  Håldiametern (borr) Gängad

  Skruva vanligaste metriska gängor. Förutom den metrisk gänga finns det fortfarande en hel del olika typer av tråd på dem, kommer vi inte att sluta.

  En invändig gänga skärs med hjälp av kranar. Tap - skärande verktyg för att utnyttja förborrade hål. Det finns manuella och maskinverktyg kranar. När du skär ett djupt tråd vanligaste uppsättning av två eller tre kranar: första Tap - färdigskurna blister tråd, skär den andra tråden en fullständig och när det sker Metchik tredje tråd kalibrering.

  Av stor betydelse är den korrekta val av diametrarna hos hålen för tråden. Om håldiametern är större än det borde vara, kommer den interna gängan har en komplett profil - anslutningen är bräcklig. Med en diameter mindre än den nödvändiga kranen ingången är svårt att det leder detta till störningar trådar i det första eller i värsta fall skador och störning av kranen.

  Den första kolumnen i nedanstående tabell redovisas metrisk gänga från M2 till M48. I den andra kolumnen representerade ett stort steg som används för varje metrisk gänga. När gäng av dessa steg bör följas värden som möjligt. Den tredje kolumnen anger diametern hos hålet (borr) en metrisk gänga med en stor stigning. I vissa undantagsfall, måste du använda en mindre stigning håldiameter litet steg som presenteras i följande tabell kolumner.

  Bords hål metrisk gänga

  Hämta GOST 19.257-73 - Hål skär metriska gängor.

  Diameter hål för metriska gängor: bordets storlek efter GOST

  Trots att avlyssning inte är en komplicerad process operationer finns det vissa funktioner i förberedelserna för förfarandet. Så bör det exakt bestämma storleken på det förberedande hålet avlyssning, samt att välja rätt verktyg, som använder en särskild tabell borrdiametrar för tråden. För var och en av de typer av tråd du behöver använda ett lämpligt verktyg och beräkna diametern på den preliminära hålet.

  Diametern på tråden och genom hålet måste uppfylla normerna, annars spår kommer för lite och gängad anslutning är opålitlig

  Variation och gängfunktioner

  Parametrarna som tråden är uppdelad i olika typer är:

  • beräknings diameter enheter (metriska, Inch et al.);
  • antalet gängtappar (mono-, di- eller trehzahodnaya);
  • form, varvid bildade profilelementen (triangulär, rektangulär, rund, trapetsformiga);
  • riktning lyftspolar (höger eller vänster);
  • placering på en artikel (yttre eller inre);
  • ytform (cylindriska eller avsmalnande);
  • utnämning (fastställande, fästande, tätning, suspension).

  Parametrar metrisk gänga

  Beroende på ovanstående parametrar följande typer av tråd:

  • cylindrisk, vilket betecknas med bokstäverna MJ;
  • metriska och konisk, respektive betecknad M och MK;
  • rör, för att indikera vilken använder bokstäverna G och R;
  • med en rund profil, uppkallad efter Edison och märkas med bokstaven E;
  • trapetsformad, betecknad Tr;
  • runda, som används för installation av sanitetsarmaturer - Cr;
  • resistenta och resistenta förstärkta, igenkännbar både S och S45, respektive;
  • tums tråd, som också kan vara cylindrisk eller konisk, - BSW, UTS, NPT;
  • användas för anslutning av rör monterade i oljekällor.

  De typer av tråd enligt GOST am

  Innan du börjar threading, är det nödvändigt att bestämma diametern på den preliminära hålsborrning och köra den. För att underlätta denna uppgift var det utvecklats av relevant Standard, som innehåller tabeller som exakt fastställa diametern på hålen för tråden. Dessa data gör det enkelt att välja borrstorleken.

  Threading metrisk typ på de inre väggarna i hålet som gjorts med hjälp borr kran - spiralformig verktyg med skärspår, formad som en stång som kan vara cylindrisk eller konisk form. På dess sidoyta finns det speciella spår som är anordnade längs axeln och dividera arbetsdelen till individuella segment, som kallas matriser. Vassa kanter kammar är bara arbetsytorna på kranen.

  Tap design och parametrar

  Till varven hos den invändiga gängan vände rent och snyggt, och dess geometriska parametrar motsvarar de önskade värdena, bör det gradvis skära genom stegvis avlägsnande av tunna skikt av metall med maskinbearbetade ytor. Det är därför för detta ändamål användning eller kranar, verksam del vars längd är uppdelad i sektioner med olika geometriska parametrar, eller uppsättningar av sådana verktyg. Enstaka kranar, arbetsmiljö som har samma geometriska parametrar längs hela dess längd, behövs i de fall där det är nödvändigt att återställa den befintliga tråden.

  Minimal uppsättning med vilken kan tillräckligt utföra bearbetning kvalitativt gängade hål ställs in som består av två kranar - grov och finish. Den första skär ett hål med väggen hos den metriska gängskär tunt metallskikt och bildar dem grunt spår, den andra är inte bara fördjupar bildade spåret, men också kan rengöra den.

  Variation av kranar för gängning och hur de skiljer sig

  Minimum av kranar

  De kombinerade två-pass kranar eller satser bestående av två verktyg används för spetsdragning i borrningar med liten diameter (3 mm). För bearbetning av metriska gäng hål med större diameter bör användas kombinationsinstrumentet eller tre pass uppsättning bestående av tre kranar.

  Att manipulera kranen används en speciell anordning - ratten. Den viktigaste parametern för sådana anordningar, som kan ha olika utformning är storleken på beslaget hålet, som just ska matcha storleken på verktygsskaftet.

  Vissa arter är vändbara för kranar

  Vid användning av en uppsättning av tre kranar som skiljer både i sin konstruktion och geometriska parametrar måste strikt sekvens av deras tillämpning. För att skilja dem från varandra är möjligt vid särskild risk stöds på axlar, och av designfunktioner.

  1. Knacka detta hål för spetsdragning metrisk gänga bearbetas i första hand, olika minimidiameter bland uppsättningen av verktyg och skärtänder, den övre delen av vilken är kraftigt kapas.
  2. Det andra trycket har en kortare del av insugnings och längre åsar. Dess arbetsdiameter tar ett mellanliggande värde mellan diametrarna hos de andra instrumenten i uppsättningen.
  3. Den tredje kran som hål för spetsdragning metrisk gänga bearbetas i sista hand, är det kännetecknas av fullständig topparna på skärtänder och en diameter, som exakt bör matcha storleken på den bildade tråden.

  En uppsättning av tre kranar

  Taps används främst för gäng metriska typ. Betydligt mindre än det metriska, kranar som används för behandling av de inre väggarna i rören. De ligger i linje med deras syfte kallas rör och kan skilja dem med bokstaven av G, förekommer i märkningen.

  knacka Technology

  Som nämnts ovan, innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att borra ett hål vars diameter bör passa precis under tråden av en viss storlek. Man bör komma ihåg: om diametrarna hos hålen är avsedda för att skära metriska gängor väljs felaktigt kan detta leda inte bara till genomförandet av dålig kvalitet, men också att peka brott.

  Med tanke på att kranen bildande gängade spår, skär inte bara metall, men också pressar den, borrdiametern för utförandet av tråden bör vara något mindre än dess nominella diameter. Till exempel bör borren underutnyttjande M3 tråd har en diameter av 2,5 mm, M4 - 3,3 mm bör väljas för att M5 borr 4,2 mm diameter tråd M6 - 5 mm, M8 - 6,7 mm, M10 - 8,5 mm och för M12 - 10,2.

  Tabell 1. Key Håldiametrar metrisk gänga

  Tabell 2: Diametrar av hål tums gänga

  Alla borrdiameter gängade GOST resulterar i speciella tabeller. I dessa tabeller visar resultatet av en borrdiameter av gängan som standard och en minskad stigning, bör man komma ihåg att för dessa ändamål borrade hål med olika diametrar. Vidare, om tråden skares till produkter av de spröda metaller (såsom järn), borrdiametern för tråden som erhållits från tabellen bör minskas till en tiondel av en millimeter.

  Bekanta sig med bestämmelserna i GOST, reglering skära metriska gängor, är det möjligt genom att ladda ner dokumentet i pdf-format via länken nedan.

  Borrdiameter för metriska gängor kan beräknas oberoende. Från gängdiameter du vill klippa, måste du dra av värdet av dess stigning. Sam gängstigning är vars storlek används när du utför dessa beräkningar kan vi lära av de speciella uppslagstabeller. För att bestämma en diameter hos hålet som skall göras med en borr i händelse som kommer att användas trehzahodny kran, är det nödvändigt att använda följande formel för att knacka:

  Dom - diametern hos det hål som skall utföras med användning av en borr,

  Dm - diametern hos kranen, som kommer att behandlas borrade elementet.

  Scheme knacka kran

  Reversibel in i vilken är införd en gängad gängtapp kan vara försedd med en enkel struktur eller ratchet. Att arbeta med sådana enheter som fastställs i dem verktyg för att vara mycket försiktig. För att få en hög kvalitet och ren tråd av kranen medurs rotation, begått ett halvt varv, måste varvas med det från att vrida ett kvarts varv counter-gängstigning.

  Tråden kommer att skäras betydligt lättare om under loppet av detta förfarande att använda ett smörjmedel. Rollen av sådana smörjmedel för gängning en produkt av stål kan spela linolja, och vid bearbetning av aluminiumlegeringar - alkohol, terpentin eller fotogen. Om sådana vätskor är inte till hands, för smörjning av gängskärnings kranen och kan använda konventionell motorolja (men det har mindre effekt än de ämnen som anges ovan).

  • Metriska gängor: storlek diagram och parametrar enligt GOST
  • Whitworth gäng: storlek bord, märkning, GOST
  • Kranar för gäng - typer, storlekar bord, kraven i GOST 3266-81
  • Hur man skär gängtapp: algoritmen rekommendationer, storleken på bordet
  • Diametrarna av rör av rostfritt stål - och bordsstorlekar
  • Sortiment trösklar - bordens mått, märkning enligt GOST

  för tappning av maskin- eller nycklar kranar i detalj stålborrdiameter måste tas vid 0, 1 0, 2 mm större än de som anges i denna tabell. eftersom kranar inte bara klippa av tråden, men också att "höja" metallen genom att klämma den. Då du kranarna kommer att tjäna lång och passar gäng mätare.

  Lägg till en kommentar avbryta svar

  Steg för steg video tutorials praktiska Q & A

  Fråga en expert litteratur

  Böcker metallbearbetnings dokumentation

  Pass verktygsmaskiner GOST

  Katalog över populär gäst

  väggtjocklek: mm

  väggtjocklek: mm

  Plåttjocklek: mm

  Total yta: m 2

  Total yta: m 2

  väggtjocklek: mm

  väggtjocklek: mm

  väggtjocklek: mm

  Användning av material används med full aktiv länk till källan.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  20 − 12 =