jacuzzi storlekar

Hur olika storlek Jacuzzi (oskaftade, rund, kantig modell)?

Hittills är en badtunna en lyx och elegant vardagsrum index, liksom en användbar och funktionell VVS enhet. Det ger organism avkoppling efter arbetsdagar stärker immunförsvaret, förbättrar blodcirkulationen, hjälper artrit, åderbråck och andra. Enheten producerar terapeutisk och profylaktisk effekt, och därför rekommenderas för alla. Men få Rörmokare, ta hänsyn till att måtten på rummet och bad matchades.

Tänk på befintliga konfigurationen och storleken på en jacuzzi och försöka lista ut vilken enhet är bättre.

Om domaren kan delas in i form, då dessa sanitära anordningar:

 • Rektangulära (dimensioner 1,8 x 1,1 m) eller kvadratiska,
 • Round (minimistorlek på 1,3 X 1,3 m) eller oval.

En metod för mottagning av en hydromassage är:

Om du bor i ett hus, då området inte kommer att tillåta att etablera en storskalig bad och har monterat modellen, som visuellt öka storleken på detta rum. För dem som inte gillar kantig form, erbjuder marknaden en rektangulär, men det har en annan konfiguration.

Detta är viktigt! Ångbad för användning i storlek från 1,5 meter i sin uppsättning innehåller två nackstöd. Sådan badtunna avsedd för två, men eftersom dessa enheter används för avkoppling och avkoppling av kroppen, då de kommer att vara trångt, så det är bäst att köpa en vinkel designen med måtten 1,4 x 1,4 m. Här kan du bekvämt sitta en person, men bara ligga ner eller liggande.

Standard vinkeldimensioner bubbelpool som är populära bland konsumenterna, kan vara 1,5 X 1,5 X 1,8 m eller 1,8 m, och djupet av en sådan sanitetsanordning, tillsammans med styrelsen är 0,7 m.

En separat låda är upptagen runda baljor som ska installeras i mitten av rummet, men till enheten såg trevligt, måste golvytan vara stora.

Om badtunnan har en liten storlek, då de är avsedda för beslutsfattandet i sittande ställning. En sådan anordning är kortare än 0,35 m, men dess djup är 1 m. Denna modell är inte lämplig för personer med funktionshinder och för äldre, eftersom det är svårt att klättra. Med tanke på det faktum att badet har ett större djup, måste vi vara försiktiga när man tar ett förfarande barn.

Om liggande design, då dimensionerna bubbelbad innefattar :. 1,8 x 0,8 m Den kan ersätta den gamla felaktiga enheten.

Experter rekommenderar att komma ihåg att:

 • Jacuzzi bör ha ett djup av 42 cm;
 • Längd av från 150 till 170 cm.

Vad du behöver tänka på när du väljer och köper VVS fixturer?

Oavsett vilken storlek på en jacuzzi behövs när man köper uppmärksamma det faktum att:

 • I fallet där flera automater, medan praktiskt för många tillämpningar och bör vara möjligt att reglera vattenflödet och ändrar sin riktning;
 • bad eller skål struktur måste vara enhetlig, trots det applicerade materialet;
 • Produkten skall ha en väggtjocklek av 5 mm;
 • Färgen på hela ytan måste vara densamma, utan gulnar och fläckar;
 • Förväg tänka igenom processen att tätnings spalter mellan väggen och arbetsstycket;
 • Om lägenheten är en modell projekt, ska du inte sätta en jacuzzi i mitten av badrummet och i den privata sektorn, är det möjligt,
 • Även för ett hyreshus inte förvärva produkten med böjda kanter och en stor jacuzzi, som lämpar sig för stora förorts trädgård;

Hittills kan marknaden för sanitetsvaror, tillsammans med akryl och plastmodeller köpas järn- och stålprodukter. Med tanke på det faktum att de har en hög värmeledningsförmåga, är de inte anses vara fullständig och högkvalitativa produkter för medicinska procedurer.

Genom att köpa en jacuzzi finns ingen anledning att ha specialkunskaper, utan till en badtunna hjälper till att slappna av kroppen och lindra trötthet efter hårt arbete, till frågan bör komma med ansvar.

Jag bläddra din webbplats för material på tunnan, eftersom jag själv var. Det är intressant att skriva. Men här är frågan: Jag har säljaren hävdade att munstyckena på väggarna i badet inte arrangeras på måfå, och deras placering noggrant räknas av specialister. Om de inte skingra som rekommenderas, kommer den terapeutiska effekten bli. Det är alla väl genomtänkt?

Placeringen och antalet munstycken beror på kvaliteten på de förfaranden och när det passar dig. Experter rekommenderar inte att fördela jets över hela området - även om de kommer att vara 5-6, men de kommer att påverka de rätta ställena. Observera att i den nuvarande mekanismen munstycken Jacuzzi inställning - (. Öka eller minska kraften i jet, vända sig i rätt riktning, och så vidare) kan du hantera dem Notera att ju större antalet munstycken är din badtunna, desto starkare måste vara motorn. Optimal samma terapeutiska effekt uppnås med ett vattenstråletryck vid utloppet av munstycket inte är lägre än 2 bar. När det gäller den elektriska pumpen, bör dess prestanda vara minst 250 l.min. Och när du slår på det bör inte göra ett ljud högt.

Varje tillverkare deras särskilda placering munstycken. Men allt det är förenligt med reglerna för akupressur.

Copyright © 2014 SantehKrug - Val, installation och reparation av VVS

Hur man väljer ett hörnbadkar jacuzzi

För många moderna människor jacuzzi är det inte bara ett mått på lyx och bekräftelse status, men verkligen mycket användbar och mångsidig enhet. Med denna utrustning är det möjligt att ge de bästa förutsättningarna för vila och avkoppling efter en hektisk dag. Upplev den mirakulösa effekt massage rekommenderas för alla, det viktigaste som gör att du kan ställa in storleken på badrum Jacuzzi hörn eller rektangulära.

Funktioner hörnbadkar konstruktion

Arbetsprincipen för anordningen är som följer: vattnet tas direkt från badet i sig, och kommer in i varma system i vilket blandas med luften. Nästa, är flödet av vatten och trycksatt luft som tillförs genom munstycken i badrummet och påverkar den mänskliga kroppen är nedsänkt i vatten.

Faktorer som påverkar kvaliteten på hydromassage:

 • antalet och konfigurationen av munstycken,
 • läge i bubbelpool objekt.

Den mindre utrustningens storlek, desto mindre antalet munstycken. I det här fallet bör du ägna särskild uppmärksamhet åt deras konfiguration och plats.

Däckelementen måste inriktas på de problemområden: den nedre delen av ryggen, nacken, fötter. Eftersom det nödvändigtvis måste vara möjligt att justera riktningen.

I enkla modeller med jacuzzi hörnbadkar tillhandahålls endast en operation. I en mer "avancerade" utföringsformer fastställs komplexa system som tillhandahåller sinus och pulserande massagemönster för aromaterapi, ljus av olika färger och så vidare. Hantera utrustning genom att använda fjärrkontrollen. Han kommer att välja lägen och vattenkraft. Allt detta gör att vi kan uppnå hög avslappnande effekt. I vissa modeller finns desinfektionssystemet.

Det material av vilket för att producera uvanny jacuzzi

Vid val av utrustning, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt materialet från vilket det är framställt. Ledande tillverkare använder akryl Materials Group. De ger en behaglig yta känsla, inte rör sig för, har tillräckliga värmeisolerande egenskaper och en hög motståndskraft mot belastningar. Kvalitet utrustning skall ha en enhetlig struktur och jämn färg (mörk och inga gula fläckar). akryl bubbelbad Tjocklek vinkel - minst 5-7 mm.

montering akryl utrustning kan producera en man på grund av dess försumbara vikt. Den behåller värmen bättre än gjutjärn, men det har en kostnad betydligt lägre. Nackdelarna inkluderar bräcklighet flänsarna. Men kan kompetent utfört installationen för att lösa detta problem.

gjutjärn badkar De är ett klassiskt alternativ, som används under en längre tid. Det är hållbara, pålitliga och hållbara produkter. Livslängd av utrustningen är praktiskt taget obegränsad. Efter portion som tiotals år, är detta bad utsätts för restaurering och kan tillfredsställa dig igen. Bevis på detta är de produkter som tillverkas i sovjettiden. Gjutjärn håller värmen mycket bra, så att skriva i det varma vattenbadet, kan du i en timme för att njuta av vattenbehandlingar. Den enda svaga punkten i gjutjärn hårdvara - de höga kostnaderna.

alternativ stål till dess popularitet är inte sämre än gjutjärn. Till sina obestridliga fördelar innefattar hög styrka, låg vikt (3 gånger lägre järn) och enkel installation. När det gäller priset på stålbadet är den mest tillgängliga. Den enda nackdelen - hög värmeledningsförmåga. Skrivit varmvatten kan vara bara 20-25 minuter.

Med tanke på att de flesta av toaletter inte kan skryta med ett stort område, har tillverkarna hittat det enda rätta beslutet - började producera utrustning vinkel typ. Med en jacuzzi kan du inte bara skapa en stilfull interiör, men visuellt förstora den användbara området. Samtidigt har du möjlighet att förvärva både symmetriska och asymmetriska modell. Formen kan likna asymmetrisk bad kronblad släppa och även fläkt beskrivs en rät vinkel.

Den idealiska djup av spa börjar från 42 cm, längd och bredd och från 120 till 200 cm eller mer. Asymmetriska modeller kan vara storlek, till exempel 120h140sm.

Tack vare den rika mångfalden av former och storlekar hörnbadkar med jacuzzi, känner de positiva effekterna av hydromassage i dag kan vara vem som helst.

Relaterade artiklar: En annan 44

För många moderna människor bad med bubbelpool Det är inte bara ett mått på lyx och bekräftelse status, men

bad - en plats där du kan koppla av och njuta av luftskum. utseende hörn modeller blir verklig

funktionalitet. Kriterier för val av diskbänkar Före hur vidare till val av produkter, bör du bestämma på platsen

inköp bubbelpool även om det inte är en lyx, men inte alla har råd att fördela ur budgeten

vårt land. I själva verket är det samma traditionella bad, Endast utrustad med lämpliga anordningar

situation någon skulle vilja ha hemma bubbelpool, och inte bara för att samla inköps modell med händerna

Alla barrel! Snacka om paradise semester?

Jacuzzi - bad med hydromassage. På ett annat sätt är det också kallas "bubbelpooler".

Idag är detta ord absolut flesta människor förknippar med ordet "semester", "avkoppling", "comfort". Och det är ingen tillfällighet! När allt kommer omkring är själva definitionen av en jacuzzi sade att detta bad har utvecklats för att förebygga flera sjukdomar och rekreation.

Skapa en badtunna hela världen är skyldig familjen av italienare som emigrerade till USA i början av 20-talet. Företaget, som grundades 1917, fick sitt namn efter efternamn - Yakutstsi ( Jacuzzi), men tack vare den amerikanska uttal, förvandlades till en jacuzzi. Arbetsområden var fast och skapandet av flygplan, och produktionen av pumpar jordbruket. Först efter mer än femtio år sedan Yakutstsi familjens ankomst till Amerika en av bröderna - Candido - skapade jacuzzi. Så 1956 föddes den första hot tub, och det bildades och massproduktion inom en snar framtid.

Son yngre bror var sjuk med reumatoid artrit och behöver ständig massage. Sedan Candido Yakutstsi beslutat att utrusta badkaret luftningspump, vilket skulle göra det möjligt att massera kroppen med hjälp av strålar av vatten och luftblandning. Därefter, jacuzzi genomgått upprepade översyn och förbättring. Family Yakutstsi har utfärdat cirka 250 patent relaterade till bubbelpoolen. Tack vare sin uppfinningsrikedom, världens var en av de bästa typerna av bad, som tillsammans är lika trevlig och användbar.

Det var en gång tänkt att ha råd att installera en jacuzzi kan endast mycket rika människor, men moderna produktionsteknik och material har gjort badtunna tillgängliga för alla uppstickare.

Vad skiljer sig från jacuzzi badtunna

Denna fråga är av intresse för många. Ofta tror att jacuzzi nödvändigtvis måste vara "drunkna" i golvet och en bubbelpool - nej.

I själva verket är svaret på denna fråga helt enkelt: badtunna är inte annorlunda från spa, bland annat i form av installation.

Jacuzzi - och det har ett badkar utrustad med hydromassage.

Läs mer om valet av en badtunna, kan du läsa i vår artikel om badtunnor.

Funktionalitet och fördelar

Candido Yakutstsi skapade jacuzzi, för att hjälpa sin son vid behandling av reumatoid artrit. Idag är svårt att överskatta fördelarna med bubbelbad i kampen mot sjukdomar i rörelseapparaten. Dessutom, Jacuzzi har en stor psykoterapeutisk effekt, att hjälpa till att lindra stress, slappna av och normalisera känslomässiga tillstånd.

Jacuzzi tillsammans ofta, gör det möjligt att stärka relationen med din älskade, slappna av och lasta känslomässigt.

Interaktion med vatten i sig har positiva känslor. Massage effekten av luft-vattenströmmar ger goda resultat vid behandling av sjukdomar i kropp och själ.

"Hjärtat" bubbelpool kan säkert kallas en pump och en kompressor. Utan dem helt enkelt omöjligt att genomföra bubbelpool.

Endast de mindre modellerna bubbelpool pump installeras ofta. Han pumpar vatten in i munstycket systemet. På grund av att lufttrycket skillnaden regulator och en vattenström fångar luft från atmosfären (principen utstötnings). De tryckvattenstrålar ökar. Det är värt att notera att ett sådant bad kan ha en lägre kostnad än modeller utrustade med en kompressor, dock, och antalet flödesjusteringar i dem är begränsad. Jacuzzi, Utrustad bara pumpa mer lämpade för avkoppling och det är osannolikt att kunna erbjuda effektiv hjälp vid behandling av allvarliga sjukdomar.

Bästa massage resultat uppnår kompressor tvingade luft blast munstycke. Detta ökar lufttrycks vattenflöde som kan sträcka sig upp till 70 cm, utan att förlora den masse styrka.

Särskild uppmärksamhet när man väljer en jacuzzi ska betalas till staten och kvaliteten på kompressorn och pumpen. Eventuella skador på höljet eller äktenskap under montering kan orsaka elektrisk chock (!).

Genom att hänvisa till matningsström för bubbelpool munstycken är indelade i tre typer:

 1. bubbelpool. Genom små öppningar förses med vatten.
 2. Aeromassazhnye. Principen är densamma, pumpar endast kompressorluften som ett genombrott i munstyckshålet införes i badet i en ström av små bubblor
 3. kombinerade. När tillföres genom ett munstycke och ett vattenflöde och luft.

Utformningen av munstycket beror på vilken typ skulle vara att en ström av vatten med vilken trycket han kommer att matas och vid vilken vinkel. Varje tillverkare har ett badkar till flera tiotals olika utföranden av munstycken. Till exempel, i tillägg till standardmunstycken som är anslutna till rör och pumpsystemet, det finns modeller som producerar sin egen vattenintag direkt från badet och sedan kasta det i form av en dynamisk flöde.

Beroende på området, som kommer att ges till effekterna av hydromassage, strålar av olika storlekar. För rygg och höfter inställd större munstyckes områden i halsen och ett stopparrangemang monterat munstycke mindre.

Elementär ström munstycken ge direkt emission. Det finns också moderna modeller som kör swing och gör att du kan ändra riktningen på luft- och vattenstrålar. Vissa företag har utvecklat munstycke, skapa turbulens blandning av vatten och luft, vilket förbättrar egenskaperna hos massage bubbelpool.

Bubbelbad munstycken kan vara tillverkad av plast eller metall. Valet av material beror snarare på vad du föredrar än av hållfasthetsegenskaper. Men plast injektor har fortfarande ett antal fördelar:

 • De inte korroderar. Men om du väljer strålarna av metall, skall de göras av mässing
 • Plast gör ingen elektrisk ström. Denna kvalitet är i synnerhet sant för bad av akryl-, där användningen av plast injektor eliminerar oavsiktlig elektrisk stöt på grund av oregelbundenheter i pumpen eller kompressorn.

För dem vars estetiska smak inte kan tolerera typ av plast kan vara lämpligt att använda plastmunstycken med en metallisk färg.

Den hydromassage i jacuzzin utförs på följande sätt:

 • Pumpen drar vatten från badet
 • Enligt munstycken trycksatt vatten matas till munstycket
 • Trycket hos vattenströmmen injiceras med luft genom en kompressor (möjlig inneslutning av luft genom regulatorer)
 • Riktat av vatten och luftflöde under tryck ut genom munstycket, som påverkar kroppen.

Munstyckena för hydromassage i olika modeller av bubbelbad monterad i väggen eller i bottnen.

Aeromassazhnye munstycken som kännetecknas av miniatyrisering. Genom dem är badet pumpas av kompressorn luftflödet. Aeromassazhem i bubbelpoolen - är snarare att komplettera avkoppling än för behandling av sjukdomar. Kombinationen av luft- och bubbelpool i jacuzzin kan du programmera mer än 10 massagelägen.

Komforten i användningen av Jacuzzi är till stor del beroende av sådana små detaljer som fjärrkontrollen.

Pneumatisk styrning tjänar bara till att reglera massage intensitet. En riktigt bekväm jacuzzi utrustad med elektronisk styrning. Det kan användas inte bara för att ändra flödeshastigheten, men för att växla lägen av massage, för att upprätthålla badets förutbestämd nivå och vattentemperatur. De flesta av dagens modeller har en bubbelpool aromasystemet, belysning, radio och TV, som också styrs av fjärrkontrollen.

Att ge installation av en jacuzzi, är det inte nödvändigt att vara ägare av ett rymligt badrum. Idag, återförsäljare erbjuder en mängd olika modeller av standard och hörnbadkar, utrustad med vattenmassage.

Den minsta storleken för sådana bad kan vara 120x120 cm. Modeller för vinkel- och 150x90 cm. För asymmetriska rektangulära tubs.

De mest populära storlek bubbelpool hörn -. 150x150 cm, och en höjd varierar vanligtvis från 48 cm till 70 cm ..

För rymliga rum fit Jacuzzi modeller med oval, rund eller rektangulär typsnitt och storlek från 160 till 200 cm. i längd och bredd, vilket gör att du kan ta vatten behandlingar, inte bara för en person.

För vanliga lägenheter är perfekt storlek jacuzzi standardbadkar. Om du har ett rymligt badrum, är storleken och formen av barrel begränsas endast av dina önskemål och finansiella möjligheter.

Hörn jacuzzi modeller och modeller av små placeras i ett hörn eller en vägg anslutning. Stor jacuzzi prioritet installeras i mitten av rummet.

De bästa materialen för bubbelbad är akryl, metakryl, Kuar. De är perfekt behålla värmen och är lätta att formning, vilket är särskilt viktigt när man skapar komplexa geometri bad.

akryl. Moderna polymermaterial alltmer förskjuta järn- och stålproduktions bad. Han är en 10 (!) Gånger lättare än gjutjärn, är inte sämre än honom i styrka; nästan två gånger långsammare ger värme än järn och inte skramlar som stål vid en inställd vattenbad. Lätt att formning och färg.

metakryl. Polimetilmetakrila producerad från granuler. Bad från metakryl 2,5 gånger ljusare än akryl modeller och 8 gånger starkare. Detta lättviktsmaterial utmärkt motstå mekaniska och termiska effekter, är inert mot verkan av okoncentrerade syra har hög styvhet och hållfasthet. Också eftersom det är möjligt att framställa ett transparent bad, som särskilt uppskattas av konstruktörer. I det här fallet har metakryl bättre transparens än akryl.

Kuar. Detta material producerades också från polimetilmetakrila, men med tillsats av kiseldioxid fin sand. Sätta sand gör kuarilovye bada den starkaste bland polymer teckensnitt. Detta bad är utmärkt behåller värmen, även om dess vikt är något mer akryl produkter. Och priset på badet Kuar kosta ungefär en tredjedel dyrare än dess motsvarighet akryl.

Förutom en bubbelpool, av polymer material, kan VVS-butiker hittas och de Jacuzzi modeller av gjutjärn eller stål.

Mer information om gjutjärnbad kan du lära av från vår andra artikel.

De första bubbelpoolerna, som skapades av Yakuzzi-familjen, var utrustade med endast ett bubbelpoolssystem. Med tiden började många modeller kombinera hydro och aeromassage. Idag introducerar tillverkare innovativa system, till exempel ultraljudsmassage.

Mer och mer populärt är kombinationen av hydromassage och kromatoterapi. Jacuzzin är utrustad med ljusrör som belyser vattenstrålar med den angivna färgen. Med hjälp av den elektroniska konsolen kan du inte bara välja en färg utan programmera dess intensitet och färgförändring, frekvensen av ljuspulsationer etc.

Köpa en jacuzzi, det är att föredra att välja en modell med en längd av minst 150 cm och ett djup på 42 cm för att överflöda. I badrummet med mindre parametrar är det ganska svårt att slappna av.

Köp en jacuzzi från polymerer, var uppmärksam på följande punkter:

 • Jacuzzins väggar måste vara minst 5-7 mm. Det är särskilt viktigt att denna parameter inte bryts i modeller av asymmetrisk och komplex konfiguration.
 • Från storleken på jacuzzin kommer att bero, en du kommer att ta vattenbehandlingar eller två.
 • Färgen på produkten ska vara likformig, utan fläckar, olika i färg och streck. Färgfel indikerar orättvis produktion.
 • Ytan på produkterna ska vara jämn, utan fördjupningar och grovhet, behaglig att röra vid.
 • Kontrollera fastsättningen av handtag och nackstöd, kvaliteten på de installerade injektorerna och deras fixering i badkarets kropp.

När du köper en bubbelpool, se till att badet passerar genom dörren och i badrumsområdet kan du trycka bubbelbadet framåt ca 50 cm (för underhåll).

Prissättningen på Jacuzzi-marknaden bestäms av följande faktorer:

 • Material från vilket jacuzzin är gjord
 • Badstorlek
 • Utrustning och kapacitet för elektrisk utrustning (endast pumpen eller pumpen + kompressorn är installerad)
 • Antal massagebehandlingar
 • Ytterligare alternativ (musik, radio, tv, podstvetka)
 • Baddesign

Författarens design är naturligtvis inte billigt, och ofta återspeglas tillverkarens högljudda namn i kostnaden för jacuzzin.

När det gäller kostnaden, börjar priset för en standard- eller hörnbad Jacuzzi från märket 25-30 tusen rubel. För en exklusiv modell med stor storlek kan du betala 100 000 rubel eller 700 tusen.

Innan du köper och installerar en jacuzzi, bör du säkerställa tillförlitligheten hos de bärande strukturerna i rummet där badet kommer att installeras. För varje modell anges dessa krav i det tekniska passet, men i genomsnitt ger den fyllda jacuzzin en belastning på 225 kg per 1 kvadratmeter. område.

Proceduren för att installera ett bubbelbad är ungefär följande:

 • Kontrollera lokalerna för att uppfylla tekniska krav. Förberedelse av rummet.
 • Installation av vattenförsörjning och avloppssystem.
 • Installera ett vattenfiltreringssystem före inlämnandet på jacuzzin.
 • Montering av stödramen.
 • Monteringen av badet i ramjustering.
 • Installation av elektrisk bubbelutrustning (pumpen placeras under badrummet eller installeras med kompressor och extra utrustning på den angivna platsen).
 • Anslutning av jacuzzins hydrauliska system till vattenförsörjningen och avloppet, kontrollera anslutningarna.
 • Elektrisk anslutning. Obligatorisk jordning!
 • Installation av en dekorativ skärm.

Jacuzzi rektangulär form sätta minst 6 ben, vinklade modeller - 8. Benen måste ha en höjdjustering.

Alla dekorativa skärmar som stänger badet bör ge snabb och enkel åtkomst till anslutningarna.

Installationen av bubbelpoolen är något annorlunda än installationen av ett enkelt bad.

Den samvetsgranna tillverkaren lägger alltid i leveransuppsättningen den detaljerade tekniken. pass för installation, användning och vård av bubbelpoolen. Det är dock optimalt att överlåta installationen till specialister, eftersom en oberoende installation kan avbryta garantiförpliktelserna i butiken.

Ju större bubbelbadet är och desto mer komplicerat är dess form, desto pålitligare är den stödjande strukturen att vara. Perfekt kommer att vara användningen av en metallram.

Innan du köper ser du hur du reparerar bubbelpoolen och läser om vad som orsakar nedbrytningarna. Det är bättre att veta om möjliga problem på en gång.

Asymmetriskt bad: Den ursprungliga lösningen för icke-standardiserade interiörer

Gjutjärnbad - klassisk, tidtestad

Badkar av gjutmarmor: ett elegant val för ett lyxigt liv

Bad av stor storlek - för absolut komfort

Badskärm - en snygg och effektiv lösning

Foldningsbad för spädbarn

Alla rättigheter förbehållna, 14+

Kopiering av webbplatsmaterial är endast möjligt om du installerar en aktiv länk till vår webbplats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

51 − = 44