En bilbarnstol på en cykel

Att välja en säker och bekväm för barnet velokreslo

Barn Gå på cykeln med en vuxen bör inte bara vara roligt och givande, men först och främst säkra tidsfördriv i familjekretsen.

För komfort och säkerhet för unga passagerare finns en särskild enhet - en cykelsadeln. Lär dig att välja hög kvalitet och bekväm produkt.

Cykel platser för barn är tillverkade av samma typ, liksom automotive. Motiv varierar beroende på typ av montering och installation:

 • med fastsättning på cykelramen;
 • stol, fäst vid bålen;
 • att montera på sadelstolpen.

Överväga varje typ av detalj.

Barn cykelsadeln fäst på ramen

Sådana modeller är installerade framför, mellan ratten och vuxna. Du kan montera enheten för att bära ett barn på styrröret eller på de främre triangelrören. Sätet är monterat på ramen, den har ett antal fördelar:

 • Perfekt för cykelmodeller med bak-typ stötdämpare;
 • Du ser alltid vad som händer med ditt barn hur han känner, kan kommunicera med honom, för att ta reda på om ditt barn behöver hjälp;
 • Med denna typ av infästning, kommer du att vara helt gratis trunk - kan transporteras inte bara barnet utan också last.

Men denna typ av barn velokresel det finns också nackdelar:

 • Den nivå av komfort för barnet är ganska låg - velokreslo är monterad på ramen är smal och stel. Med tillväxten av små passagerarsätet måste bytas ofta. Många modeller har fotstöd;

 • Det är svårt att plocka velokreslo ramen för olika modeller av cykeln. Ofta är helt enkelt oförenliga. Detta gäller särskilt för modeller i vilket ramen är för kort, lutande eller är låg (mestadels på sportmodeller);
 • produkt kapacitet. Stolar med fäst på en ram avsedd för barn som väger mindre än 15 kg, det vill säga upp till ca 2 år ..;
 • Obekvämt för en vuxen. För att inte skada den lilla passageraren under åkturen, allmänt har fött upp i sidan av benet eller handenhet och bort från ratten tillbaka. Detta är obekvämt, men kroppen snabbt tröttnar på konstant spänning. Det visar sig att så långt du är från stolen inte går bort;
 • Inte mycket tillförlitliga när det gäller säkerhet. Om cykeln hamnar i en olycka, kommer hans ansikte vägen eller den ansikte med ett annat fordon, kommer passageraren velokresla i riskzonen eftersom ligger framför oss.
 • Velokreslo med fäst på stammen

  Modellen är fast fast och säkert i bagageutrymmet, eller monteras i stället, om cykeln inte ursprungligen hade stammen. En sådan plats på en cykel för ett barn har ett antal fördelar, skiljer den från de andra:

  • Vikt 20 kg. Det finns modeller som klarar vikten av passagerarna om 25 kg. Du kommer att kunna bära i en stol barn äldre än 5 år;
  • Mångsidighet. Sitter på cykeln med fäste på bagagerums lämpar sig för praktiskt taget alla typer av cyklar och bagage.

  För att bestämma val, måste du veta och nackdelar med dessa modeller. Det viktigaste - avsaknaden av avskrivningar. Men detta är inte ett problem om du har en cykel som mellan bagageutrymmet och huset monterade stötdämpande fjädrar.

  Cykelsadeln med installation på sadelstolpen

  Strukturen är fäst på ramen med hjälp av låset, vars kropp är försedd med två stålstänger som sträcker sig från cykelsadeln. Det har många fördelar, som ger den här typen av mycket populära cykelutrustning:

  • Montera och ta bort sätet är lätt. Längre passar låset, som är i behov av noggrant fästa skruvar på önskad höjd;
  • Hög lastkapacitet. Det tål vikt som en vanlig stam. Du kommer att kunna bära en barnstol i denna tid av 7-8 år;
  • Mångsidighet. Lämplig för olika modeller och märken av cyklar. Det har praktiskt taget inga begränsningar i användning.

  Skyddsutrustning för barn velokresel

  För att skydda små passagerarsäten är utrustade med olika skyddsmetoder: bälten, bälten, fotstöd.

  Det finns tre vanliga säkerhet:

  1. Bälten, som omfattar området för höftleder. Barnet är säkrad i bältet velosidene och ben hålla elastiska klämmor, liksom på fotstöden. Om barnet faller fortfarande från sin stol, finns det en risk att få skadade händer och eventuellt fötter.
  2. Montering ben från höften till foten. Ett barn med hjälp av ett bälte fastsatt i stolen och fötterna bekvämt på fotplattan. Efter att ha fallit från en sådan produkt kan påverkas händer.
  3. Bälten, fullt säkra passageraren. Det anses vara den mest kompletta och tillförlitliga låssystem. Inbyggd säkerhetsbälten noggrant fäst vid stolen och hålla barnet, utan att begränsa hans rörelser. Ben också bekvämt fixerad på fotsteg, i en sådan situation, kan även barnet sova. Under hösten allvarlig skada inte kommer att vara högst mindre skador.

  Vi väljer kvalitet, tillförlitlighet och säkerhet

  Vad bör "rätt" velokresla barn:

  • hög säkerhetsnivå, ju yngre barnet är, desto starkare måste vara skyddssystemet;
  • bekväm foder och ett mjukt material av sätet;
  • hål eller en speciell fördjupning för att barnet kan bära en skyddshjälm,
  • Stå under fötterna;
  • reflektorer på de bakre och främre ytor.

  För att vara säker på säkerheten för ditt barn före sin plats till cykelsadeln för alla företag och typ, se till att den är korrekt och inte är skadad. Inspektera det för all nödvändig skyddsutrustning, säkerhetsbälten. När strukturen är monterad på cykeln, kontrollera tillförlitligheten hos fäst. Först då kommer ut på vägarna med en ung fan av cykling.

  Barnvakt på en cykel

  barn innan de planteras på bålen eller på ramen, som var fylld med oavsiktlig droppar. Situationen förändrades med tillkomsten av barnstolar med en mängd olika monteringsalternativ. Nu även nyligen lärt sig att sitta, kan barnet gå med dig på en resa. Dessutom kommer cykla med barnet vara användbar både för hälsan hos nyblivna föräldrar och barn, av de framtida cyklister som sedan barndomen kommer att vänja sig färdas på tvåhjuliga transport.

  Så barnet inte kommer att falla ut av misstag under resan, och även om han tappar cykeln, velokreslo rätt barnet mjuka hösten och bidra till att undvika skador.

  Vad du ska titta efter när du väljer en plats för ditt barn:

  • för en barnstol på en cykel ska vara av hög kvalitet slagtåligt material;
  • Närvaron av högt ryggstöd och armstöd och handtag;
  • Sidoskydd i höftleden;
  • Justerbara säkerhetsbälten att ditt barn kommer att vara svårt att ångra sig själv;
  • Mjuka insatser på barnstolen;
  • Bekväma steg med låsning ben;
  • Justerbart ryggstöd är önskvärt att ändra positionen av kroppen;
  • För de små på stolen ska vara en horisontell stång, som barnet kommer att kunna hålla händerna.

  Att välja en barnstol, glöm inte om de enkla reglerna för ridning med honom alltid kontrollera integriteten av fästet, inte ladda barnen velokreslo extra vikt, vara säker på att fästa barnets säkerhetsbälte och bär den på barns hjälm.

  Valet av platser beror på barnets ålder, egenskaper tvåhjuliga transport och personliga preferenser. Det finns 2 typer av barnstolar:

  Fram till 3 år gamla barn kan köra åtminstone i fronten, åtminstone i baksätet, men äldre barn kommer att bära endast den bakre. Framsäten har en mycket mindre storlek och därmed bärighet. Det bör också ta hänsyn till det faktum att barnet växer och kan hindra vyn. Baksätet i detta avseende är mycket mer praktiskt, men skulle det inte vara intressant för ditt barn på grund av den slutna framsidan av översyn. Från baksätet minus kan också konstatera att föräldrar kommer att få svårt att titta på ditt barn eller prata med honom under resan.

  Beslutet om vilken montering välja - på ratten, ramen eller sadelstolpen, är det värt att ta på grundval också utformningen av din tvåhjuliga transport. Till exempel, inte barnet velokreslo bli fäst vid ramen, om det lutar eller hennes pass-bromskablar och kopplingshastigheter. Cykelhållare kan komplicera hanteringen och passar snarare för kort cykling, till skillnad från monterings stammen. Men gör det har sina nackdelar - det knappast ger dämpning. I detta fall är det bättre att uppmärksamma modeller med en inbyggd stötdämpare. Fixering till sadelröret är ett lås med två stål "mustasch", som sträcker sig från stolen. Detta säte är enkel att installera och ta bort nästan alla cykel, oavsett om det är på stammen eller inte. På ett tillräckligt avstånd från stammen eller bakhjulet är stol ger utmärkt dämpning.

  Oavsett vilken bilbarnstol du väljer, se till att följa installationsanvisningarna eller kontakta butiken. Kom ihåg att säkert fast, bekväma och säkra barnet velokreslo ge nöjet att cykel barn och deras föräldrar.

  barnstol på en cykel

  Kopiering av material är möjligt, förutsatt att installationen av de aktiva indexerade länkar till vår webbplats!

  En bilbarnstol på en cykel på ramen

  Att ha ett barn i familjen i viss mån bidrar till livet för varje förälder sina egna justeringar, utan att ge upp sina intressen inte nödvändigtvis! Så fans av cykling kan enkelt ta med dig på en resa i hans åriga kid, satte honom på en speciell barnstol. Sådana besök nödvändigtvis få glädje inte bara för dig utan även den minsta medlemmen i familjen.

  Tidigare barn rida också en cykel, men sätet för dem var som regel antingen ramen eller stammen. För barn under 3 år att installera speciella metallram sits. Men om han kunde sitta under en lång tid under sådana förhållanden ett barn? Fördel idag gjorde många extra tillbehör till cykeln, såsom nya stol för barn med hög komfort och säkerhet, samt med möjligheten att installera antingen på ramen eller på stammen.

  Typer av barns cykel platser:

  1. Framsätet, som är monterad på ramen eller på rattstången. Den är utformad för barn upp till 3 år, har en låg rygg, små dimensioner och vikt. I detta säte barnet känner sig bekväm, eftersom innan det öppnar hela området och det kan kännas som en förare, och bakom sitt hemland person sitter. Parent-rider också kommer att bli tystare rida, om barnet är på framsidan under ständig uppsikt, eftersom det vid denna ålder för dem att hålla ett öga.

 • Baksätet, som är fäst på stöveln eller sadelröret. Den är utformad för barn upp till sex år (från 9 till 25 kg). Den har en hög rygg, mer slutna, kan justeras ryggstödet. För att ta hand om barnet, är det nödvändigt att sätta backspegeln.

 • Fördelar och nackdelar med en barnstol på en cykel på ramen

  • barn hela tiden i synfältet av en förälder;
  • båda är fästa vid ramen och rattstången;
  • barn finns det ingenting som hindrar att begrunda världen omkring oss;
  • barn nöjd med resan, eftersom han känner sig chefen vid rodret;
  • gratis stammen kan användas för transport med nödvändiga saker.

  framsätes nackdelar:

  • lämplig för korta cykelturer, exempelvis i parken. Under övervinna långa avstånd barn kan vara trött;
  • en lägre nivå av säkerhet än den för det bakre sätet;
  • vetroneproduvaemoy behov av kläder, eftersom framsätet på barnet inte är skyddad från vinden;
  • Vissa stolsmodeller kan störa en cyklist trampa;
  • cyklist kan inkräkta på hakan veloshlem deras barn.

  Barnstol på ramen och säkerhet

  När du köper en barnstol på en cykel, bör du förstå att din bil kommer att vara mindre lättmanövrerad och snabb. Detta är inte att glömma under åkturen. Att resa med ett barn på en cykel kommer att vara säkra om cyklisten är en erfaren och säker förare.

  Det är också nödvändigt att förstå att nu när man kör föräldern kommer att spendera mer energi, tillsättas på grund av vikten av cykelsadeln och barn.

  Att ditt barn var i en maximal säkerhet under gemensam cykling, är det viktigt att följa dessa regler:

  1. Barnets vikt får inte överstiga den maximala markeringen anges i instruktionerna till sätet (vanligtvis platser är avsedda för barn upp till 25 kg).
  2. Köp bara behöver en stol med bilbälten som tillförlitligt kommer att fixa barnet.
  3. För varje cykel måste bära en speciell unge veloshlem.
  4. Cykelsadeln bör göras av starkt material, och tillförlitligt skydda barnet bakifrån och på sidorna. Särskilt stöd bör skydda foten väl. Korrekt valt barnstol försäkra sig mot skador vid ett fall cykel.
  5. På en cykel och barnstol under kvällen eller natten resor bör vara ljus eller reflekterande element.

  Viktigt! När du väljer velokresla bör vara uppmärksamma på den typ av fästelement. De måste vara sådan att när du reser barnet inte kunde SPÄNNA själv.

  Välja barn cykelsadeln och gemensamma resor

  Under de senaste åren, är cykling blir allt mer populärt och på vägarna finns det fler och fler av oss cyklister. Och där det finns efterfrågan, och efterfrågan växer: ett ökande antal tillverkare såsom cyklar och relaterade produkter. Därför marknaden velokresel från alla representerade olika modeller är fullt möjligt att plocka upp barnstolen som bäst passar dig och din cykel, och viktigast, ditt barn.

  Bland de mest populära tillverkarna av barns velokresel kan skilja Bellelli, Polisport, Romer, Hamax.

  Med ett sortiment av barns velokresel Bellelli hjälper bekanta videorecension:

  När du väljer en barnstol utöver de tidigare nämnda aspekter som är viktiga att ta hänsyn till förenligheten bilagor med din cykel.

  Så, har du köpt en stol och installerat den. Där kan du gå på en cykeltur med ditt barn?

  Först av allt, ridning med en baby, glöm höga hastigheter och platser med tung trafik! Det bästa stället för cykling är en gemensam park, park, trädgårdar, flod, etc. Eftersom barnet inte kommer att kunna sitta stilla i en timme, eller ännu längre i stolen, är det värt att leta efter platser på sträckan där de kunde lämna sina fordon i sidan och bara köra bollen eller posobirat blommor, det vill säga bortsett från resan.

  Cykla, försök att undvika gupp och gropar, samt platser där du kan hitta herrelösa hundar, eftersom de ofta rusa till cykeln. Denna situation inte bara skrämma barnet, men också mycket farligt.

  Följ de säkerhetsregler och få glädje av de gemensamma besök!

 • Hur man väljer en pump för cykel

 • "SportZum" - en specialiserad sport portal som innehåller information om de mest populära sport, stora idrottstävlingar, berömda idrottsmän, varumärken sport, etc. Föreliggande resurs kan ha innehåll 18+. Obehörig användning av material som släpps ut på webbplatsen är förbjudet enligt lagen om upphovsrätt. Använda referensmaterial till platsen krävs.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  88 − 84 =