Barnstolar för datorn

Hur man väljer rätt bilbarnstol för studier

Korrekt utrustad arbetsplats en växande människa - nyckeln till dess framtida hälsa. Välja barns skola stol är viktigt för att upprätthålla god syn, formation hållning, förebyggande av spinal krökning.

Alla problem som orsakas av felaktigt plockade upp en stol, omärklig vid första att använda den, men senare kommer de att manifestera allvarliga och svårbehandlade sjukdomar.

Krav för barnstolar för studier

Barnstol för anställning måste uppfylla ett antal parametrar, på grund av barnets säkerhetskrav och behovet av att bevara sin hälsa.

Apelsin stol med ergonomisk ryggstöd och en roterande bas

Modern ergonomisk stol. Rygg upprepa konturerna av en frisk ryggrad, säten avsedda för lång vistelse i dem.

För unga användare behöver elementet gränser stolar rundad form. Det är viktigt för säkerheten och fartyg i benen inte nypa, blodcirkulationen.

Höjden på sätet för barnet fastställs utifrån matematiska beräkningar. Med tillväxten av 110-120 cm elev säte bör ligga på en nivå av 32 cm. För varje 10 cm tillväxt användare till platsen av platser bör lägga 3 cm. För den unga tillväxt 154 cm höjd stol bör vara 44cm (32 + 3 + 3 + 3 + 3 ).

Samtida stol för eleven växer med ditt barn

Information om bredden på arbetsområdet, vilket också påverkar hållningen hos barnet kan hittas i artikeln på ett skrivbord för två barn.

Den internationella standarden för barns dator stolar -. Skall höjden vara högst 55 cm Dessa krav uppfylls av den italienska, tyska och ryska producentansvar.

Den idealiska landning bör ge en rät vinkel mellan lår och vader vid hållplatsen, monterade på golvet smidigt. Om ett barn, som sitter på sätet inte når golvet, är det nödvändigt att organisera ett fotstöd.

Detta kan vara en heltid metallhylla på basen av stolen, och en fristående struktur. Bredden på stand - inte mindre än längden på foten.

Movable podstava ben stol gör mångsidig för många år framöver

Djupet av stolen bör vara tillräcklig för att säkerställa att barnets rygg vidrör ryggstödet, men barns knäskålarna inte röra kanten av stolen.

Det optimala förhållandet mellan djupet av sätet och barnets lår längd - 2: 3. Annars kommer studenten att försöka ta det mest bekväma, men det är inte tillåtet liggande läge, vilket kommer att öka belastningen på ryggen och leda till dess krökning.

Företrädesvis hög rygg stol, placerade i rät vinkel mot sätet. Då studenten kommer att kunna luta sig tillbaka, inte mycket bakåtlutad.

Sitsen kan inte vara för mjuk. Så att barnet kommer att falla, och sätet själv gradvis förlorar sin form.

Ortopedisk modell för att korrigera hållning och förebyggande av skolios Särskilda stol för en tonåring stöder tillbaka i rätt läge

Nuvarande modeller av stolar har ofta hjulspinn och det är farligt för små barn, men det är bekvämt för studenter.

Säten för småbarn företrädesvis baserad på fyra ben, som de är stabila. Alternativ på hjulbas, särskilt med ryggen, som har en relativt fri hiss, endast tillåtet för tonåringar.

Tillgången på armstöd är inte en nödvändighet, men för barn är förbjuden. De kommer inte att hålla rastlösa och kommer inte att stoppa honom.

Detta lägger en del av komfort i stunder av avkoppling eller läsning, men kommer att bidra till den skeva huset under drift, måste införa hållning, bildar en vana att sitta på fel sätt.

Fysiologiska läge när man arbetar vid bordet ger plats för armbågen på bordet och inga ytterligare stödpunkter i form av armstöd.

Rygg och sits är tillverkade av hög kvalitet säten eller hållbar plast eller trä. Detta är viktigt. Stolen är en del av det inre av ett barns rum och kan användas i spelet, och brutet möbler är potentiellt farlig. Modeller av trä ursprungligen utrustad med ett fotstöd.

Bärelementen bör vara av metall. Basis, särskilt på en hjulbas modeller bör viktas. Annars kan det kantra.

Trästol har ekologisk säkerhet

Hur man väljer en dator stol

Innan du köper en viss modell av dator stol är nödvändig för att observera ett antal enkla rekommendationer:

 • Kontrollera att ryggstödet justering och dess form, liksom möjligheten att ändra höjden och avlägsna platser. Tja, om det finns en mekanism för en gas-lift med dämpning;
 • utrusta arbetsplatsen baserat på elev tillväxt. Model "för tillväxt" har för mycket sittande och ryggen är oacceptabelt hög. De kommer inte att kunna uppfylla sitt huvudsakliga syfte - att bli en grundpelare i den växande ryggraden;
 • om det finns träelement, är det nödvändigt att spåra kvaliteten på deras behandling. Närvaron av splitter, är oacceptabelt spår av separation eller andra defekter;
 • Betyg kvaliteten på klädseln gillade modellen. Perfekt om Viskos (artificiellt material tillverkat av träflis), naturlig bomull eller softeks. Klädsel bör inte orsaka allergier eller irritation. Det bör vara lätt att torka bort damm och smuts, en föredragen utföringsform med avtagbara eller löstagbara lock;
 • att se till att sitshöjden är i överensstämmelse med tillväxten av barnet. Om du gillar modellen är hög, måste stå. Det är bättre att göra det regelbundet. Under knäet och ovanför hälen på barnet medan den är i stolen ska vara rät vinkel;
 • Nackstöd behov av förebyggande av smärta i nacken;
 • alla kontrollmekanismer måste drivas med en hand, som sitter på sätet. Endast på detta sätt kan justeras och att ge den mest bekväm ställning.

Alla ovanstående är viktigt att känna till föräldrarna, att ta hand om hälsan hos den yngre generationen. Och barn och tonåringar kommer i första hand att utvärdera utseendet på möbler. De behöver det vara ljusa och intressant.

Färg alternativ som romantiska flickor Korrekt plantering kommer att minska belastningen på ryggraden när man arbetar på en PC En snurrande bas lämplig för gymnasieelever eller elev Sitsen är medelhårt lämpar sig för ett långsiktigt arbete vid datorn

Så rätt ortopediska stolar har en distinkt utseende med ergonomisk ställbart ryggstöd, armstöd, nackstöd, och de kan lätt höjas eller sänkas.

Bra modeller inkluderar möjligheten att justera ryggstödet, inte bara från vinkeln på dess benägenhet att sätet, men rätt stöd i bröstet och midjan, vilket hindrar utvecklingen av interkostal neuralgi, degenerativ disksjukdom, ischias.

Genom att välja en stol för att studera barnet bör behandlas mycket allvarligt, eftersom en felaktig hållning i bildandet av barnet i förr eller senare leda till problem med ryggen. Därför är denna fråga bättre att inte spara pengar och välj stolen med normala ortopediska egenskaper som stöder baksidan av barnet i rätt läge där han kommer att vara bekväm att göra sina läxor.

Min man och jag under en lång tid och noggrant välja en stol för datorarbete för oss, nu växer upp dotter och frågan har återigen blivit mycket allvarligt. Stolen bör närma på många kriterier. Förresten, är utseendet en viktig roll för den lilla finsmakaren, men som för mig, ordförande multifunktionella och väl reglerad är ganska löjligt utseende, de är besvärliga och hårda.

Hur man väljer ett barns dator stol?

Bekväma och väl utvalda möbler för barn är av stor betydelse för bevarandet av barnets hälsa. Speciellt behövs seriös inställning när du vill köpa barns dator stol. Från detta beror inte bara korrekt hållning, men också humör och elevernas resultat. Bland de olika stolar, presenterade idag på möbelaffärer, kan vara svårt att navigera, så en pre-värt att undersöka de viktigaste kriterierna som måste åtgärdas.

Detta är en av de viktigaste kriterierna vid valet. Utformningen ska vara sådan att barnets fötter vilade på ytan av golvet eller steg och böjdes i en vinkel på 90 grader och ryggstödet stöder ryggraden, särskilt i ländryggen. Detta kommer att bidra till att bilda en korrekt hållning och även justera redan dykt upp kränkningar. En stor roll i detta är rätt form, ryggvinkel, och dess styvhet. barn dator stolar ofta inte har armstöd. Det bidrar till att stärka ryggmusklerna. Förutom att tvinga barnet sitter rakt, inte lutande och slapp. Men alltför mobila barn eller barn med alla kränkningar av kroppshållning, inte köpa en stol med armstöd.

Hållfasthet - ett obligatoriskt krav för möbler avsedd för barn. Dessa rastlös, kärleksfull och skiftade povertetsya, även lyckas ta en tur på stolen. Bamstol utrustad med en dator, vanligtvis en tvärstycke tillverkat av en mycket stark plast eller metall. Dess radie bör inte vara mindre än 530 mm, vilket ger större stabilitet.

För ett barn under skolåldern är det rekommenderat att få en mer stabil sits, så det är bäst om det är utan hjul. Behandla inte används för att tillbringa en längre tid sitta på ett ställe, och troligen kommer att använda stolen som en gungstol eller transport.

Baby dator stol för pojkar och äldre flickorna kan köpas på hjul.

Stolen bör justeras i höjdled för att ge bekvämlighet i drift samt säkerhet för ryggen och vyn. Barn växer snabbt, så se till att vara justerbar med bred marginal. Nuvarande modeller är utrustade med hydrauliska lyftsystemet ger bra stötdämpning och mer. Du kan välja varianten med möjlighet att ändra sittdjupet, rygghöjd, dvs. nästan fullt frisk säte för barn på grund av dess anatomiska funktioner.

Baby dator stol tillhör inte den kategori av saker som måste köpas för tillväxt. På grund av en alltför hög baksätet eller stora skapar inte ett stöd för ryggen, vilket negativt kan påverka hållning och leda till trötthet. Därför, om det inte finns några möjligheter att justeringen stolen bör väljas i enlighet med hy av barnet. Nackstöd, finns i vissa modeller, för att undvika smärta i halsryggen. Dessutom kommer det att hjälpa att kontrollera avståndet mellan ögonen och skärmen, vilket bidrar till att bevara synen.

Alla moderna barnmöbler görs vanligtvis av miljövänliga material. barns dator stol är inget undantag. Vid deras tillverkning och användning naturliga vävnadsmaterial på en naturlig basis, oförmögen att orsaka allergiska reaktioner och hudirritation. Det är bäst för barnet lämplig möbler, klädda i bomullsmaterial. I det här fallet bör du inte oroa dig för överhettning eller överkylning.

Utbudet på marknaden, tilltalande mängd olika färger, gör att datorn stolen för att passa in i alla interiörer. Men första stolen ska vara som sin lilla ägare. Därför är det rekommenderat att schemalägga en resa till butiken med barnet och se till att lyssna på hans åsikt. Barn som möbler ljusa färger, med en bild av din favorit saga tecken och seriefigurer. Till exempel kan barns dator stol för flickor köpas i en vacker vit och rosa toner, dekorerad med ytterligare dekorationer. En sådan lyxiga "tron" kommer att vara glad att någon liten prinsessa.

En utmärkt lösning på frågan om hygien och renlighet är avtagbar klädsel för barnstolar, som alltid kan tvättas vid behov.

Ortopedisk dator stol

Vissa rehabiliteringscenter rekommenderar att få för barn ortopedisk stol. De har ett system med olika korrigering av ryggraden, vilket hindrar utvecklingen av degenerativ disksjukdom, ischias, interkostal neuralgi och andra sjukdomar i rörelseapparaten. Baby dator stol ortopediska omvandlas som barnet växer, med ryggen ordentligt och ge bra stöd för ryggen. Under alla belastningsförhållanden det kan ge komfort och hälsa.

Rätt val av säte för ditt barn - är detta en möjlighet att bidra till bildandet av korrekt hållning, förbättra humöret och prestanda. Detta är särskilt viktigt under skoltiden, eftersom det vid denna tidpunkt lagt grunden för framtida hälsa ryggen och formade hållning.

Det finns inga standardlösningar, så väljer barnet dator stol måste vara med alla funktioner i ett visst barn. Kunskap om grundläggande principer och kriterier för val kommer att ta den mest korrekta beslut.

En bra dator stol baby - bekvämlighet och förebyggande av skolios

Med tillkomsten av datorer, våra liv blir mer fast. En betydande del av den tid de tillbringar på bildskärmarna genom att lära sig grunderna i datavetenskap så tidigt som grundskolan. Till detta barnet, förresten, kan det ta upp till två timmar per dag (och det är bara i början, och sedan - mer). Så det är mycket viktigt att förbereda arbetsplatsen för honom, i synnerhet dator stol. Efter ryggraden, men bräcklig, behöver den ett bra stöd. Annars skolios - ett stenkast.

Har ett urval av barn dator stolar

Omedelbart varnade för att de flesta så kallade "office" modell för yngre elever är inte lämpliga. När allt kommer omkring är de anpassade till egenskaperna hos en vuxen siffra, vilket inte är samma sak som barn. I varje fall är det nödvändigt att utgå från de individuella egenskaperna hos barnet, hans vikt, längd. Att sitta bekvämt, inte distraheras från skolan något, och att alla nödvändiga objekt (lärobok, mus, tangentbord, skrivare, mikrofon), kan du lätt nå.

Vi beröra den strukturella element, såsom en armstöd. Du kanske märker att de inte tillhandahålls i många barnmodeller. Och det är ingen tillfällighet - deras närvaro kan störa flytta upp en stol nära för bekväm arbetar vid en dator. Dessutom kan barnet vara stödd på dem att sitta ordentligt och kollapsa, sag.

Men det viktigaste urvalskriterierna är:

 • stommematerialet måste vara stark och pålitlig, och säker och inte innehåller farliga komponenter. Gjuten aluminium och stål - god tillgänglighet.
 • Den korrekta formen av ryggstödet med svankstöd och rygg. Inte illa, om den har en pendelstöd.
 • För att trimma särskilda krav på styrka och slit sönder. Tja, om tyget från den är tillverkad, har en allergivänliga egenskaper.
 • Förekomsten av avtagbar klädsel gör att du snabbt ta bort fläckar och smuts (som är barnmöbler ofta förekommer).
 • Stolen bör inte hindra den fria rörligheten för barnet och måste vara tillräckligt stabil. För att undvika misstag vänds upp och ner.
 • Nödvändigtvis närvaron av justeringen (höjdläge) med robusta mekanismer.

Och en annan sak: bättre att välja en stol med sin dotter eller son. När allt kommer omkring, har en och samma modell ofta en hel del designalternativ. Låt ditt barn välja sin smak. Små bitar som hjältar karikatyrerna, tonåringar - abstrakta och roliga bilder, flickor - prinsessor, pojkar - bilar. Men titta alltför ljusa interiören inte distrahera från lärdomarna från den unga rastlösa. Och sedan finns det barn som har svårt att koncentrera sig. För dem sevärd något tyst.

Baby dator stol BDCY-18

ortopediska produkter

Visuellt liknande modeller kännetecknas av det faktum att de vilar mer massiv. Tack vare sin speciella form samt möjligheten att variera lutningsvinkeln stöder helt den bräckliga barnets ryggrad. Inte bara det - ortopediska effekt gör att även korrekt hållning när det började försämras. Seat i dessa modeller alltför bekvämt, ofta sadel liknande. Dess höjd kan ändras.

Populära tillverkare stolar är ett italienskt företag «Kulik System», Sydkorea - «DUOREST» (en av ledarna på denna marknad, som erbjuder en modell med en mycket bekväm dubbel justerbart ryggstöd), «TCT NANOTEC» från Taiwan.

Ortopedisk dator stol för ett barn

Specialister har funnit att för rätt sittställning knävinkel bör vara 90 grader. Denna situation bidrar till den minsta belastningen på ryggraden och inte trött under långa sitter vid datorn. Och barnen ofta benen till golvet inte få det - även om sätet sänks till maximalt.

Det störde vissa tillverkare av de minsta datoranvändare, släppa en stol med ett fotstöd ingår. Att allt var korrekt och hjälpsam. Förresten, är detta ofta ortopediska modeller. Hur populära koreanska stol «DUOREST barn» med ergonomiska ryggstöd av två oberoende halvor, sadel sits och fotstöd, höjdjusterbara. Då är det lätt kan tas bort. Designad modellen på 5 år.

Baby dator stol med ett fotstöd

Som redan nämnts, stolen, berövas armstöd, anses vara mer användbart för barn. Men om barnet shalovliv och mobil, fortfarande bör hålla ett öga på honom för en variant av produkten där sådana designförslag. De kommer inte att låta falla från sin stol, drömma och började spela. Företräde ges till en ortopedisk barns dator stol, kan du köpa dem på många möbelaffärer.

Som stol «Duorest Unge-Comp DR-280d», som är lämplig för barn från 7 år och är utrustad med armstöd är mycket bekväm form med möjlighet till justering. De är utformade så att de tillåter och med en glidande tangentbord att arbeta, och att driva upp nära bordet. Vidare är modell utrustad med ett fotstöd.

Baby dator stol med armstöd

MINISTYLE GTS

Företag-tillverkare av denna modell - «NS Nowy Styl» - arbetar framgångsrikt på marknaden för datorer och kontorsstolar sedan 1997. Hon är från Ukraina. «MINISTYLE GTS» modell avser billiga utföranden. Förkortning «GTS» medel för att justera säteshöjden gas lyftmekanism används. Skruvar kan du ändra höjden på ryggstödet och sittdjup.

Inga armstöd. klädselalternativ - många. Det kan vara bomull eller polyester i olika utföranden, färger från en färg till abstrakt eller älva. Ser särskilt intressant nyhet - tyget «lyckliga djur» med originalritningar av djur: katter, ugglor, pingviner.

Bredden och djupet av produkter - 0,415 och 0,4 meter. Sitshöjd - från 0,445 till 0,58 meter. Rygghöjd - 0,4 meter. Bas på fem rullar.

Barns dator stol MINISTYLE GTS - en ljus och eleganta möbler, som framgår av följande video:

Denna tyskt märke, vars produkter skiljer sig speciell ergonomisk design som tar hänsyn egenheter barn inte stark kropp. De flesta modeller finns utan armstöd. Det finns alternativ som en tjock och elastisk med en mask ryggstöd. Base - fem rullar.

Exempel - modell «Open Art Junior» måste "andas" en hög rygg, som är lämpligt att ramen är böjd, och i ländryggsområdet är anordnat för stödplattan. Anatomiskt formade sätet är justerbar i djup och höjd. Gasfjäder är utrustad med en stötdämpare. Finns i tio färger trevlig. Sitthöjden varierar från 0,36 till 0,48 meter, djup - 0,3-0,36 m. Rygghöjden varierar från 0,54 till 0,59 meter.

Baby dator stol Topstar - tillförlitlighet och kvalitet. Om hur man tillverkar sådana produkter, kommer att berätta nästa video:

Det kinesiska företaget producerar tillräckligt hög kvalitet och billiga barns dator stol. Bland modellerna finns välkända produkter «DUOREST» - utrustad med den ursprungliga dubbel tillbaka. När de är flera gånger mindre.

Till exempel modellen «LB-C07», ryggstöd som består av två halvor, håller barnets rygg inte bara tillbaka, men också på båda sidor. Det finns inbyggt stöd för nedre delen av ryggen. Allt detta bidrar till uppkomsten av en korrekt hållning. Front avfasade kanten på sätet gör det mycket bekvämt. Nedan - rullar med broms. Sitthöjden ändras från 0,33 till 0,53 meter, resten - från 0,39 till 0,56 meter.

Baby dator stol Libao LB-C01 - ergonomisk och bekvämt, som ni kan se av följande videorecension:

Slutligen talar vi om produkterna i den berömda ryska tillverkaren - "byråkrat" företag. De är av högsta kvalitet och bra pris. Det finns modeller med båda armarna, och utan dem. De flesta av dem har en hel del justeringar.

Ett exempel på en modell barns dator stolar, som kan köpas från företaget "byråkrat" - en modell av «KD-2" , som du kan ändra höjden på sätet och dess avvikelse från ryggen och ryggstödet höjd och luta den. Hörnet rack typ mekanism tillåter för regleringen samtidigt att variera sittdjupet, höjden och rygghöjd (som är seg och har bra stöd för ryggraden). Nedan - bekväma videor, bakom - handtaget för transport. Klädsel - allergivänliga material. Djup och bredd - av 0,45 och 0,6 meters höjd - 0,99 m.

Om var man kan köpa billiga barns dator stol för hemmet och vad prismodeller för våra unga flickor och pojkar kommer att berätta mer.

De bästa alternativen för platser där du kan köpa barns dator stol: specialiserade nätbutiker, stormarknader, tillverkarnas webbplatser, distributionsföretag (om varumärket är utländska).

Vi listar priserna på vissa dator stol för barn som har fått goda betyg

 • Modell «DUOREST KIDS DR-289SG» med fotstöd - 19 tusen rubel;
 • modell barns dator stol «Duorest Kids-Comp DR-280d» med fotstöd och justerbara armstöd - 26,4 tusen rubel;
 • Modell «MINISTYLE GTS» - från 2,5 tusen rubel;
 • modell «Open Art Junior» från företaget «Topstar» - 13,2 tusen rubel;
 • Modell «LB-C07» av företaget «Libao» - 6,9 tusen rubel;
 • Modell «KD-2" från 'byråkrat' - 8,3 tusen rubel.

Bilder populära barn dator stolar

DICK CJ-02 DuoFlex Junior Combi Fly Halmar Kasper

Gillar du? Prenumerera på plats uppdateringar i VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus och Twitter.

Prenumerera på uppdateringar på e-post:

Berätta för dina vänner om den här artikeln till din favorit sociala nätverk med hjälp av knapparna nedan.

Lämna en kommentar

arbetsplats

navigering

sovrum

vardagsrum

stoppade möbler

badrum

Kontakter:

nya diskussioner

Cool! Det är hyllan bredvid sängen för glasögon, smart telefon, bärbar musikspelare.

Och jag såg en annan sådan variant: en säng med ett podium, mycket.

Tack för den värdefulla och detaljerad information! Mycket användbart exempel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 6