Trä pergola med sina händer foton och teckningar

Hur man gör en berså av trä: instruktioner med foton

Lusthus i landet eller på gården - en plats för te fester och samvaro på sommaren. I byggnader storleken på lite mer kan installeras grill. Då är det möjligt att anse att dess glasyr: barbecue på vintern - en sällsynt behandla, och grill kommer att vara på samma gång varm luft inuti. Vanligtvis börjar med modeller enklare och billigare: lusthus byggt med egna händer, är det dags ofta inte tillräckligt. Därför ett sådant val. Om du vill veta hur man gör det på rätt sätt, om material, tekniker, konstruktionsmetoder kommer att tala vidare.

Viss teori: vad är lusthuset

Inget komplicerat: vi talar om vilka typer av paviljonger och de material som de är byggda. De första byggnaderna av denna typ är indelade i öppet (sommar) och stängda (glasade). Detta betyder inte att det bara finns två typer av dessa: det finns kombinationer med en löstagbar glaserade, och det finns tält gjorda av transparent film, som sträckte sig över en ram lusthus, om det behövs. Ett annat alternativ - en del av väggarna är stängd, och några - öppna. Välj den som är närmare dig.

En annan lusthus kan delas in i de med och utan golv. Lusthus utan ett golv placeras på en förberedd område beläggnings kakel, gjuten betong, som gatsten etc. Även om ingen bryr sig om att bygga vidare på gräset. Endast ramen måste behandlas enligt följande: direkt kontakt med jorden kräver förbättrade skyddsåtgärder. När det kommer till en trä lusthus, är det impregneras mot röta och svampinfektioner, om den är gjord av metall, som behandlats med kompositionen enligt rost.

Detta trä-frame lusthus utan sex. Observera att taket fyrkantigt, och lusthus sig med avfasade hörn

Pergola med golvet föreslår en stiftelse. Oftare än inte barer. De kan göras av tegel eller grus, häll betong, sätta grundstenar. Om du har stora stenblock med en platt topp, kan hon räkna med att bygga, använda dem. Men allt detta är - om konstruktionen av ljus - på en ram av trä eller metall. För hållare av tegel som krävs band foundation, men ytlig läggning (20-30 cm under matjorden nivå).

Detta är också ett lusthus av trä, men med ett trägolv. Eftersom det är upp på stöden. Det är dekorerad med en ursprunglig överdel - omslaget till de bearbetade tunna skivor ser bra

Om du vill ha ett golv i lusthuset för trädgården kaklat, har gjuten betongplatta isolerad, och det redan om frosttåliga typer av plattor. Och isoleringsskivan måste vara minst 50 cm bredare på alla sidor än att bygga på det. Och dessa 50 cm gör en svag sluttning, så att droppande våt. Detta är faktiskt en blind område, som inte kommer att frysas marken under pergolan. Eftersom plattorna inte kommer att vända och det kommer inte att spricka.

Frame stuga trädgård eller paviljonger är tillverkade av tre olika material:

 • sac eller trä stockar med liten diameter;
 • ett stålrör (profilen för bekvämlighet);
 • Polymerrör (PVC).

Det enda material som inte kräver skydd - är polymerer. De inte ruttnar, inte påverkas av svampar. Vissa arter tål nedfrysning och upptining utan mycket skada. Så att de kan stanna för vintern. Det är bara att ge ett lusthus gjord av PVC-rör var solid, de behöver en fast diameter och tjock vägg. Och även i detta fall beroende på ramen behöver inte: att behöva sätta detta möbler som inte kommer att sätta press på plasten. Tja, du behöver att grilla kommer att avsättas (om sådan finns).

Plast PVC-röret kan tjäna inte bara ramen, men väggarna och rotting

Till trä lusthus lång behåller tala, allt trä som kommer att användas i konstruktion, måste först beläggas med en skyddande impregnering i ett eller två lager. Den billigaste idag är impregnerings SENEZH och Manor, och recensioner om dem och deras skyddande egenskaper är mycket bra. Dessa tillverkare har, och Kohler kompositioner.

Metallram lusthus för bearbetas två gånger. Första gången röret flödas innan konstruktion, och sedan genomgå en grundlig primer svets. Och om det finns rost, eller renas eller passera en rostomvandlare och först därefter primas. Varför är det så svårt? Utseende var länge en solid. Efter primern har torkat alla täckta med färg för metall för utomhusbruk.

Gazebo gjord av plast. Kanske inte ofarliga, men inga problem med målning, svampar eller rost

Mantlar lusthus för trädgården kan vara praktiskt taget alla. Vanligaste trä. Det är planerat ombord, blockhus, foder, loggar med liten diameter. Om det b / pallar, de demonteras, slipat styrelsen och dess FÖRHYDA den nedre delen av ramen. Det visar sig mycket sparsamt. Och på grund av det faktum att virket länge har torkat upp efter bearbetning av skyddande föreningar är lång.

Paviljonger för stugor och trädgårdar FÖRHYDA följande material:

Metallramen i kombination med ett skal av tonad polykarbonat

Detta var en ram lusthus. Nu om ramlösa. Det är här på ett band fundament eller platta på en monolitisk isolerad uppföra väggar av tegel, byggstenar (vanligen av luftad) till en höjd av cirka 2 meter. En eller två väggar kan ha en höjd under taket. Å andra göra kolumner som vilar och fackverket systemet. Att bygga en pergola - inte billigt.

EXEMPEL kapital glaserade Arbor trimmas vilda sten. Nedan kan vara någon byggsten. glaserade tvåglasfönster

Murverk, om det görs vackert, kan du lämna utan efterbehandling. Om du bygger ett lusthus från skumblocken, avslutar det är inte skiljer sig från målgång i samma hus. FÖRHYDA ytan av metallnätet under gips, sedan gips. På väggarna är i linje kan du sätta någon efterbehandling: dekorativa gips trots sten. Trädgård sten lusthus, tegel och skum betongblock ofta glaserade: På vintern blir det varmt i dem.

Valet av takkonstruktionen är helt beroende på formen av lusthuset. Om det finns ett stort utbud av rektangulär, en eller gavel, cheturehskatnaya. Square lusthus bygga det enklaste sättet för pent tak. Gable är inte mycket, men mer komplicerat.

Sommar rektangulär arbor av ett sadeltak pinnar

Om formen på berså är mer komplicerat: femkantiga, sexkantiga, åttakantig, då måste man göra en hip tak. Det är ännu svårare: vi måste ta reda på hur man gör anslutningen av takstolarna i mitten.

Dome tak - det svåraste. Om berså är byggd med sina egna händer för första gången och erfarenhet av trä få bättre hitta ett annat alternativ

Vid användning av ett flexibelt tak och metall eller PVC som takramen kan allmänt rundade. Rörböj är de säkrade med packningar material för bultar eller skruvar. Sådana trädgårds paviljonger är mycket lätt att titta på, för att bygga upp dem (med förmåga att hantera svetsmaskinen och rör Bender) kan vara ett par timmar.

Detta är förmodligen den enklaste lusthus, två böjda rör som är fästa på baksidan av trädgård bänkar. För rör fästa polykarbonat. Sommar lusthus redo

Det är allt. Andra har mycket sällan. Förresten, om du är intresserad i lusthuset under samma tak med huset, kallas de terrasser. Läs om dem kan vara här.

Hela denna teori kort. Det kan finnas några andra specialfall: en hel del material, liksom möjligheterna att deras kombination. Den mest intressanta ursprungliga lusthus från undermåliga material kommer att publicera i slutet av artikeln. Och nu - bruket.

Hur man gör egna händer Arbor

Oftast vi bygger sin egen trädgård paviljonger gjorda av trä. Andra plats i popularitet - metallen. Alla andra gör ofta. Tegel och andra byggmaterial på grund av det faktum att är dyra, av PVC-rör - eftersom materialet är inget förtroende.

Vi går igenom ett exempel på konstruktion utformningen av trä pergolor. Men även om du kommer att göra det av metall eller PVC kommer operatorprioritet vara densamma. En annan princip av anslutnings frame material, men annars är allt lika.

I drift, med dess pre-träd som ska behandlas med antibakteriella och flamskyddsmedel (som minskar brännbarhet av material) impregneringar. Först efter torkning formuleringar kan fungera. Om detta inte görs, kommer träet mörkna mycket snabbt och förlorar sitt överklagande.

Vi har genomfört två liknande projekt, en typ: rektangulär lusthus under sadeltak, men med olika storlekar och de behandlas på olika sätt. Ritning en av dem ser på bilden nedan.

Rektangulär lusthus med valmat tak (i ​​samma projekt på ett sadeltak ersatt)

Det börjar med beredningen av platsen. Om det turf - det tas bort, tas bort och matjord. Om du inte gör det kommer rötter, örter och alla rester ruttnar. På sandiga eller sandig lerjord jordar i gropen hällde grus, krossad sten skräp, allt RAM, toppen täckt med sand. På lerjordar, där vatten går dåligt i gropen är bättre att somna och att stämpla sin egen mark (lera, men utan matjord). Annars kommer gropen ansamlas och stagnera vatten, vilket leder till uppkomsten av en obehaglig lukt. Det är inte vad du behöver.

Välja typ av fundament och waistrail

Om lite tid, troligen på komprimerade kudden satt färdig betongblock. Mer tid kommer att behöva spendera om fällbara pelare av tegel, ännu mer - för att fylla dem i betong. Avståndet mellan stöd bör inte vara mer än 1,5-2 meter. Mer specifikt beror på tjockleken av virket, som kommer att göra selen. Enligt timmer 100 * 100 mm längd - 1,5 meter under metall profilerade röret 60 * 60 mm kan ställas in på 2 meter.

När alla stöden installeras och ut på den nivå (använd pinnar, sträckte spets och byggnadsnivå), lade de tätskikt. Denna takpapp eller pappers tjära, vikta i två lager, eller bituminösa mastix, som också är två gånger impregnerade yta. Då passar bottenskena virkes pergola. Samla ihop alla naglar minst 150 mm lång anslutna eller träskruvar. För större styrka används hörn (om du kan hitta förstärkt - som i bilden - det skulle vara bra). Även lusthus och byggde ursprungligen som en sommar, efter en viss tid, beslutar majoriteten dess glasyr. Det är då säkerhetsmarginal och behov.

Här är den insamlade waistrail

Därefter ställer stället från en bar. De är placerade i hörnen, framför båda sidor om ingången, å andra sidan - ovanför barer stöd. Top är också ansluten band.

I detta skede av bygg lusthus viktig pelare sätta vertikalt. Använd byggnadsnivå är inte önskvärt: det har ett stort fel, särskilt i inhemska modeller, som normalt används utvecklare. Eftersom vi tar den gamla goda lod och utsätta honom. Kontrollera den vertikala från två angränsande sidor till rack kommer inte fylls upp.

Fast ställsträvorna (Foto visar). Om de kommer att fortsätta att komma i vägen, kan du göra en tillfällig alternativ, både på vänster sida. Om höljet är opak i botten, göra capitally: sköljs ned bar vid 45 ° (geringslåda är mer praktiskt att använda) och spika två eller tre spikar snett. Check knackade om efter installationen av varje klippning. Dessa små trianglar stelna hela strukturen och det upphör att vara ostadiga.

Två projekt och två sätt att ställa in rätt vinkel barer. Vänster - jib tid efter att ha installerat rörledningar, de kommer att tas bort, till höger - permanent

Vidare, efter alla ställningar är installerade och säkrade monterade cantrail. Det bör inte finnas några problem. För att förbättra tillförlitligheten i anslutning använder hörnen. Racks är för övrigt också på sidorna kan du fixa hörnen. Särskilt om de permanenta stöttor inte. Annars kan det hända att utformningen av sidobelastningar uppstår.

Efter det lade golv. Deras mycket önskvärt att behandla alla sidor antibiotikum impregnerat trä är i direkt kontakt med marken. Det finns två sådana sammansättning i "Senezh". En av dem kallas "Senezh" andra "Senezh Ultra". Kännetecknas av det faktum att "Ultra" inte fläckar på trä och "Senezh" ger en grönaktig färg. Om du ska täcka alla mörk fläck, osynlig grön, under ljuset av en sådan struktur är inte lämplig.

Impregnering av trä är i direkt kontakt med marken

Efter att lägga golv är bättre att måla, eller tills de avsluta byggandet smutsig. Så ta tid, applicera lack eller toning färg baserad på olja - det bästa alternativet för ett träd på gatan. Inte att förväxla med oljefärger! Dessa föreningar betecknas ofta som olja för timmer, eftersom basen - olja, till vilken sättes skyddande medel och pigment. Som ett resultat, tar träet på en annan nyans (även rosa eller grönt, om du kändes som det), men strukturen blir tydligare och inte målas.

Nästa steg - att sätta bindande medium, om det är för projektet. Under bar i rack borttagna kvartal - en liten depression, i detta fall, verktygsfältet 100 * 100 mm, en fjärdedel - är 25 mm.

Som den genomsnittliga fasta skenan

Nästa, ram kan målas samma sammansättning som golvet.

Medan torkning ram trä pergola samla spännverket. Det är en triangel (se bilden nedan).

Trianglar under taktäckningsmaterialet

De installeras på ramen. I detta projekt är taket överhäng inte. Eftersom de helt enkelt vertikalt och spikas direkt på balken toppen trim. Det sätter detta tak är lätt, men regn kommer att hälla in mycket även med lite vind.

Om du ska göra med överhäng (tak till förmån för lusthus omkrets) kommer verktygsraden måste skära "platser" under takstolarna. De har formen av trianglar (se bilden).

Hur man gör ett tak på lusthuset: sågade takbjälkar

Det visar två varianter. I själva verket finns det mer, men taket erhålls är liten, och den första, den mest enkla, räcker. För att undvika att mixtra med varje triangel, podpilivaya träskiva, göra en mall. Du tar en bit kartong, skär ut ett hål önskad form, prova, kontrollera att anpassa. Sedan är det bara vända sätter alla takbjälkar, stroke ett fint vass penna och skär. Snittet är mer praktiskt? Jigsaw, men du kan handsåg. Efter beredning alla trianglar, gjutning upp dem och som (långa naglar snett med andan i partiet, kan du ändå fixa hörnen). Innan fastställande glöm inte att kontrollera den vertikala och horisontella.

Efter installation trianglar fyllda inlägg: två på vardera sidan av åsen, och sedan steg om som är beroende av den typ och den typ av takmaterial. Under mjuk kakel, till exempel, behöver i allmänhet fast låda. Då hela fackverket systemet är målad. Och efter takmaterialet är monterad (i detta fall metallprofilen).

Finish sist spikade botten. I detta projekt används foder, som sedan målas med olja för trä.

Slutskedet av byggandet. Berså med händerna redo

Denna sommar hållare i kategorin "enkel, snabb, billig." Med det som ett exempel, kan du göra något av sig själva, mer än i din åsikt, attraktiv. Här, till exempel, vad som hände på samma projekt, men i ett annat utförande: verandan mantlar blockhus, som är målad i en ljus färg och ram - i mörker.

En annan version av samma projekt

Och ändå - detta alternativ: Chalet lusthus på projektet erhålls mycket olika

En något mer komplexa projekt med ritningar och dimensioner publicerar nedan och ännu mer intressant foto, utan ritningarna längst ner. Kan någon komma till hands ...

Skisser hållare med ritningar och dimensioner

Tillgängliga dimensioner kan proportionellt ökas eller minskas. Det är viktigt att du förstår att den betydande ökning av storleken på ramen krävs mer kraftfulla. Glöm inte det, och allt du får: ett lusthus gjort med sina egna händer kommer att bli en vacker och säker.

Nästan samma design, men med andra dimensioner: upphöjd ovanför den högsta punkten på taket, på grund av vad visuellt verkar det lättare. Arbor också fyrkantiga, tak - tält.

Square lusthus i trä för trädgård trädgård

Vid enheten av ett tak av de mest problematiska - det är två platser (Node) markerade cirklar. Hur de ser på bilden nedan.

Problematiska enhetsnoder i ett tält tak på Arbor

Ungefär så kan du markera dess höjd och fyll lådan under takmaterialet

Lusthus i kinesisk stil (med ritningar och dimensioner)

Projektet med alla dimensioner, märkning grunden, takstol systemet, etc. Arrangeras i fotogalleyu.

Innan du bygger denna lusthus krävs för att göra en remsa stiftelse. Dess parametrar beror på jorden, det material som du ska använda för ramen: metall eller trä, och vad det kommer osteklyat. I allmänhet, bredden tejp av ca 20 cm, djupet av - 20-30 cm djupt skikt av matjord. På puchnistyh jordar bättre svaynorostverkovy foundation.

Stort lusthus enligt inglasning

Lusthus swing kräver särskild uppmärksamhet: den är ansluten mycket fast en alternerande belastning inte splittras eller slås design. För att göra detta, kan du förlänga benen ner, för dem att gräva ett hål, fyll med grus, packas och sedan hälla all vätska konkret lösning. Om ramverket gör från röret, inte problemen inte uppstår för trädet, kan du använda "U" -format montage med inbyggd i den nedre delen av stiftet. Här är det möjligt att böja och hälla betong.

För ännu större tillförlitlighet för att fästa benen på korset, som är något försänkt i marken. De täppa till U-formade hållaren.

Enligt denna siffra, kan du bygga ett lusthus, gunga med armarna

Trä pergola med sina händer: steg för steg instruktioner, ritningar, fotoalternativ

Lusthus på tomten - vad kunde vara bättre? Men vad händer om det inte gör det? Hur man skapar egna händer? Hur mycket förvänta sig?

Hur mycket att laga mat? räkneexempel

Beroende på designområdet utvecklades uppskattning bestämmer mängden av kostnaderna.

Tydligt tala om hur mycket pengar inte fungerar, priset beror på komplexiteten i produkten.

Räkneexempel är som följer:

Denna mängd material är en hel del, men med hjälp av tabellen tidigare funnit kostnaden är fullt möjligt.

Fasas sekvens av åtgärder

Det första du ska göra - att ge plats för byggandet av sopor, skära ner träd och ta bort buskar.

Efter avslutad det förberedande arbetet, verk är steg för steg algoritm enligt följande:

 1. Skapa ett projekt. Fastställande Square pergola, göra en teckning eller minska den tid och använda färdiga ritningar och scheman.
 2. markera området lusthus för byggandet av sina egna händer. Du måste köra i hörnen av kvadratiska pinnar och dra i repet, så kolla diagonalen (bör vara lika).
 3. Gör en grop för framtiden för källaren och ställ in formen. Det kan användas kantning trä med en tjocklek på 2 cm.
 4. I det tredje steget hälldes betongfundament lösning. När ett stort område av fundamentet rekommenderas att installera fyrar.
 5. På beredd grund som keramikhäll (Det är möjligt att använda en annan slags valfri beläggning). Det viktigaste att komma ihåg här - beläggning används året runt, bör det vara frostbeständig.
 6. Inget behov av att gräva i marken i hörnstolparna. För långtids drift av lusthus i landet eller på ett annat ställe tillräckligt ställa in referensstrålen in i fundamentet. För att framställa n-fästen med inre dimensioner 10 cm. Med hjälp av dymlingar eller ankare konsoler monterade på hörnen och mitten av strukturen.
 7. produceras installation av vertikala stöd med hjälp av skruvar till den U-formade fästelement. Perfekt anpassad 5mm skruvar med en längd av 3 cm. Särskild uppmärksamhet ägnas till taket (benägna att vara eller inte).
 8. Installation av de längsgående balkarna utfördes vid 10 och 90 cm till en meter ovanför golvet. balk storlek varierar mellan 50-50 mm. Stänger används för att ställa in sidokomponenterna som skall förstärkas genom vertikala distanselement eller tvär lameller.
 9. inuti, toppen av stolparna måste göras jack en längd av 12 cm och ett djup av 3 cm. Bolted M8h120 monterade taksparrar. Du kan använda ombord parametrarna 30h120 mm önskad längd.
 10. Nästa steg blir stomarmeringen. Göras med hjälp av tvärgående element, som är fästa till stödstolparna och takbjälkar, efter amplifierade vinkelstänger.
 11. I slutskedet fyllda obreshetochnye brädor på takstolarna.
 • i slutändan du behöver för att montera vindkortet, annars taket ser inte så över;
 • lusthus (detta timmer) som skall bearbetas skyddsutrustning: färg, färg. Garanterar en lång livslängd.

För att förstå hur man kan skapa en framtid lusthus, behöver dra. De ser ut så här:

Ritning lusthus med ett tak med en vinkel.

Teckning med en rundad tak och förhöjda form.

Den använder en av dem, om så önskas.

Del 2: trä galler lusthus för dina händer

För att skapa framtiden för gitter av trä kräver 4 bars dimensioner 20h45 mm.

Monterad mellan ett bättre system med spår och tappar. Om erfarenhet av snickeri där, skivorna sällskap av: jack slutar vid 45 grader och i samband med skruvar eller lim för trä.

Insidan av ramen nödvändigt att montera en konsol med avsnitt 10h20mm. Vid varje ram ta upp till 8 bar. De kan visuellt nära ändarna med trä gitter.

Installation och samla trä gitter

I detta skede, fortsätter vi till den mest grundläggande - fyllning. Här är det nödvändigt att förbereda racket. Placeras slumpmässigt, men på samma avstånd på diagonalen. Det är nödvändigt att följa det exakta avståndet mellan de befintliga skenorna. Det är bättre att använda en mall.

Flera tillverkade lameller anslutna så att de överlappar varandra och passa väl. Ramarna är förbundna med varandra med spik eller skruv.

Om du vill skapa ökad spaljé för klätterväxter i framtiden, då ramen inte behövs, eftersom gitter, och kommer att utgöra ramen, vilket ger den nödvändiga styrkan och styvhet.

Vid val av egenskaperna hos de brädor med stor storlek (20x40 mm eller mer) är monterad direkt på spindeln (ram).

Efter slutförandet av monteringen av gittret ska slipas och bearbeta safener (färg, lack) för kontinuerlig drift.

Beroende på erfarenhet av snickeri, kan du bygga en trä lusthus i landet på din fritid.

Överväga de olika alternativen hållare i bilden.

Snidade lusthus är ganska ovanligt, eftersom värdet på den högsta (i genomsnitt 200 tusen rubel). Men med erfarenhet av carving trä kan göra en sådan skönhet:

Fotot togs på en av forum på Internet. Hans anges användare under namnet mordbrand. I hans ord för byggandet av sommarstugor det tog 3 månader, 2,5 av dem enbart i träsnideri. Även om det visade sig ganska bra.

Det här alternativet på egen lusthus att bli lätt. Här är det inte klart att vann vacker - taket eller frame lusthus. I varje fall skapar det själv är svårt, och om den görs på beställning, är det nödvändigt att bereda 400 tusen rubel.

Dessa lusthus är populära med förmögna medborgare, eftersom priset kan nå en miljon rubel. Varje detalj är genomtänkt till marken, inga nackdelar (med undantag för priset). Skapa en varelse på egen hand, utan att behöva snickeri utrustning och stor erfarenhet, är det helt enkelt omöjligt.

Lusthus med grill - vad kunde vara bättre? Föreställ regnet utanför, men inuti - ljus och utsökt smak. Vad göra? Svaret är enkelt, när det finns ett lusthus med en inbyggd grill. Hur? Det är inte så svårt, svaret på bilden:

Att skapa en version av lusthus, är mer uppmärksamhet inte ramen och brasa, som ursprungligen gjorde grunden, sedan monteras ram. Skapa skönheten i dess tillräckligt enkla krafter. Det viktigaste - Förekomsten av lust. Inget extra i design nr.

Denna variant är lämplig endast lusthus för sommarbruk och i torrt väder. Bygga sin egen enkla, grundläggande design - utgör grunden och bygga en grill.

På bilden ovan exempel på en standard trä lusthus ryska sommarboende och ägare av småhus. Av bilderna är det klart att design skapar blandade känslor. Å ena sidan - det är inte avslutad (du kan även ställa in trä gitter), och å andra sidan - inget mer, allt är enkelt och samtidigt vacker.

Pergolor, skapandet av som använde sten och trä, fascinerande för sin skönhet och har imponerande utseende.

När du skapar villan lusthus kan initialt sätta alla de vanliga tegel och efter införa dekorativ sten och lägga till en träkonstruktion. Du kan göra en sådan konstruktion av något slag och formen av de viktigaste, om så önskas - planera framåt.

Ett sådant alternativ, som i bilden ovan - ganska ovanligt. Den största svårigheten är att skapa fönster. Taket är gjort enligt följande: först som takpapp, och toppen vissnade vass. Antik effekt i ansiktet.

Vacker, och samtidigt bara

Konstruktioner kan se mycket elegant, bättre än någon annan polerade skräddarsydda produkter. Och allt tack vare det faktum att det finns en personlighet.

Den vanliga styrelse och skalade bark av trädgrenar - det kan vara lättare att skapa en enkel och samtidigt en vacker pergola? Skapat en sådan maximum skönhet för en vecka, och så snart som strukturen är imponerande.

För att skapa ett lusthus finns det ingen anledning i källaren, eftersom golvet ligger på en liten höjd över marken. Enkelt och ovanligt. När du skapar med hjälp av standardskivor, som sedan behandlas med färger och lacker.

Ovanliga lusthus kan skapa 3 eller fler månader. Det beror på hur snabbt vända för att hitta de nödvändiga material. Men ingenting kan stoppa genom en sådan skönhet i bilden:

Svårigheten ligger i att hitta den nödvändiga trä. Att hitta rätt material, kan du montera strukturen inom 1-2 dagar.

Den ursprungliga lusthus - med? Skapa en design är svårt, men genomförbart. Option skrivit på ett forum användare med smeknamnet forymchanin. Enligt honom, Det tog honom 4 månader, men vyn är fascinerande.

Självgjorda mönster är alltid efterfrågan eftersom de är enkla och vackra. För uppbyggnad av ett lusthus för trädgården, som i föregående bild, kommer det att ta upp till 8000 rubel. Bit del försköna blommor och vackra utseende tillhandahålls.

Alternativ med ett sadeltak är populär bland trädgårdsmästare. Designen är inte komplicerat, för sin konstruktion ta upp till 3 dagar. Själva åsynen av en bra, kompakt lusthus med rymd och komfort i ansiktet.

Hex hållare är alltid på modet och är inte mindre relevant. Relativt enkla och ändå komplex design låtsas gazebo original och betonar individualitet. Träbord betonar konstruktion inredning.

Vad händer om sidorna Arbor ordna vinstockar? Överens, ett lusthus ser bra ut. Men det vore bättre om vi lägger runt grönska.

En tydlig steg för steg video instruktioner om att göra enkla trä pergola.

Paviljonger med sina händer: ritning och mått, diagram, skisser och projicerar ljus byggnader

Innan du börjar konstruktion, måste ordentlig dokumentation utvecklas. Detta gäller även för byggandet av berså med sina händer: ritning och mått, diagram, skisser och projekt framtida byggnaderna kommer att ge en klar uppfattning om formen av byggmaterial som krävs för att bygga, var alla komponenter. Komplexa grafiska dokument gör det möjligt att beräkna kostnaderna för konstruktion och för att undvika orimliga finansiella kostnader.

En metall arbor med lyftsemi visir

Former för själv konstruktion av paviljonger

Utseendet på byggmarknaden en mängd olika material med unika egenskaper som tillåts att avvika från de vanliga modellerna av paviljonger och lätt design gör olika former av icke-trivial. Har moderna paviljonger förändrats mycket och nu är det inte bara paviljonger, där du kan koppla, men också en fullfjädrad sommar kök eller mysiga lägenheter.

På grund av den enkla konstruktionen av paviljonger för de faktiska byggmaterial, många med våld för att bygga och installera byggandet av sina egna. Komplexiteten i konstruktionen beror på vilken typ av lusthus händer. Foto bekräftar mångfalden av former och syften lättviktskonstruktioner.

Väl inne i glas pergola kan njuta av landskapet

Med tanke på de olika egenskaperna hos bersån kan delas upp i flera grupper:

 • open - lätt konstruktion, som huvudsakligen används för sommarsemestern;
 • sluten - solid konstruktion med väggar, dörrar och fönster. De kan användas både på sommaren och på vintern,
 • Bärbar - säsongs hopfällbara strukturer som lätt tas bort och kan installeras var som helst.

Listan över material som används för att bygga paviljonger, ganska varierande. Dessa kan vara föremål tillverkade av trä, metall, glas, plast, sten, tegel, och kombinationer därav. Dessutom mycket populära lusthus från skrot, där kursen något, ibland mycket oförutsägbara och råvaror: glas- och plastflaskor, träpallar, trädstammar och mer, beroende på fantasin hos hantverkare.

Låst berså av brädor mångfärgade

Storlekar av paviljonger väljs baserat på plats storlek: om området är liten, kommer storleken av materiella utformning titta på sin plats. Som för konfigurationen av byggnader - vare sig det konstruktionen av en kvadratisk, rektangulär, cirkulär, hexagonal, oktagonal, och konstruktionen av några andra komplexa modeller, inklusive i form av en halvsfär.

Tips! Om arbetet med att bygga strukturer dig för första gången följer rekommendationerna, bilder, ritningar paviljonger med sina egna händer, lämnade av användare på Internet. Detta kommer att bidra till att undvika eventuella installationsfel.

Runda metall lusthus i trädgården

För tak skiffer används i gazebos, korrugerad, cellulär och monolitisk polykarbonat, bältros och andra material. Med tanke på plasticitet av många beläggningar kan takkonstruktioner göra annorlunda: Shed, mnogoskatnye, sfärisk, kupol, valmat, välvd och multi-level. Ganska vanligt berså, där taket och väggarna är de levande vinstockar.

Nyligen allt populärare funktionell lusthus, i egenskap av sommarkök med grill, grill eller öppen spis. Förekomsten av sådan utrustning ställer vissa krav på tekniken för deras konstruktion, observera att du kan bygga ett lusthus med händerna. Ritningar och dimensioner, system och projekt, skisser och poryadovye ugnar lägger planerna kommer att underlätta uppförande av byggnader så mycket som möjligt och bidra till att exakt beräkna kostnaden för konstruktion.

Trädgårdsmöbler av trä med den utrustad bänk swing

Paviljonger med sina händer: ritning och mått, diagram, skisser och designar projekt

Hur man bygger ett lusthus med händerna? Projekt, bilder, ritningar av olika form och design anläggningar finns i en myriad av på internet. Men du kan utveckla dig själv din individuella val. För dem som inte är säker på att han ordentligt kunde förbereda alla systemen, eller som har valt för komplicerad struktur, är det rekommenderat att använda färdiga ritningar.

Utarbetandet lusthus projektet ingår flera faser: att skapa en skiss av den framtida konstruktion och beredning av arbetsritningar. Diagram och skisser kommer att ge möjlighet i detta skede för att planera placeringen av lusthus på tomten, för att planera placeringen av möbler och utrustning, fast kommunikation matar punkt och att bestämma förbrukningen av byggmaterial.

Skissa ett öppet lusthus nära dammen

Skapa en arbets utkast av de mest korrekt att låta några av rekommendationerna:

 • strukturer av valda öppna eller stängda;
 • tänka noga genom utformningen av lusthus, som ska matcha stilen på befintliga byggnader och byggmaterial, bestäms;
 • valda platsen för framtida byggnation på plats del;
 • arbor mått på ritningen måste passa den tilldelade utrymme. I ritningen indikerar höjd, längd, bredd, struktur, platsreferensstapelinför, och formen och höjden av inneslutningen;
 • innefattar prognoser projekt ritningar: fasadbildsektioner, layout och kretsdesign tekniknoder. Visa alla storlekar och former av arbor;

3D-konstruktion med rektangulär trä pergola

 • Om det antas sluten konstruktion, föreskrivna ventilationskretsen;
 • separat utveckla ett arbetsfundamentplan som indikerar dess typ (band, kolumnär eller MDF bas);
 • beskriva kretsenheterna: Anger storlek och dörrinstallationsplatsen, fönster, trappor;
 • separat manövrera taket krets med utseendet av dess storlek, konfiguration, vinklar, höjd av beläggningsmaterialet;
 • indikerar den teknik konstruktion av väggar, tak, grillen (om det antas). För hållare med eldstäder, spisar, grillar gör planen poryadovoy om tegelstenar som visar hela utrustningens storlek;
 • driva elektrisk krets och leverans;

Projektet är original lusthus med ugn-grill

 • utarbeta en plan för att rymma fixturer, möbler och utrustning;
 • upp specifikationer för byggnadsmaterial, inklusive fästelement, metall verktyg och impregnering.

Ju mer noggrant kommer att genomföras i projektet, desto mer exakt beräkning av erforderlig mängd material, kommer det att bli lättare att göra konstruktionen och mer troligt att strukturen kommer att vara tillförlitlig och robust. Användning vid framställning av ett foto av basen projektet, Arbors ritningar ge sina egna händer, som gärna delar hantverkare.

Trädgårdsmöbler: enkel och vacker, ett foto av den ursprungliga paviljonger. Lätta konstruktioner tillverkade av olika material. Paviljonger av polykarbonat. Hur man arrangerar och dekorera lusthus. Översikt över lusthus priserna.

Trä trädgårdsmöbler med sina egna händer. Foton och ritningar av konstruktioner

Val av material för konstruktion av paviljonger, många föredrar trä. Trä modeller passar perfekt i utsidan av det lokala området och harmoniskt utseende i trädgården. Dessutom är trädet ganska tålig, miljövänliga och hållbara material som är lätt att bearbeta. Som regel trä berså verka i ett öppet formulär. Används för byggandet av timmer, stockar, brädor, en mängd barer och andra trädetaljer.

Lusthus på gården, byggd av trä

Rektangulär lusthus av trä med sina händer

Det enklaste alternativet för oberoende design och konstruktion av en pergola av en kvadratisk eller rektangulär form. Det är lätt att öppna struktur bestående av stödpelare, tak och staket. Ritningarna återspeglar konstruktions dimensioner, höjden av stöttorna, tak konfiguration med höjden och lutningsvinkeln, höjd och mönster staket.

Utförda ritningar frontal och profil utsprång Arbor. En separat fundament för ordningen angivna struktur (columnar Basen används vanligen). Här anger värdet på grav polerna och avståndet mellan dem, vilket beror på storleken av lusthus.

Projektet är en rektangulär trä lusthus med räcke och trappor

Tips! För att underlätta arbetet, är det nödvändigt att göra projektet en detaljerat schema av tekniska enheter, där varianter av fästelement tillsammans kommer att noteras.

I ritningarna takstolen systemet att visa indikerande fästmetod cantrail, lägre stöd för takstolar (mauerlat) och ställa stigningen mellan spärrarna.

När alla ritningar och diagram kommer att vara redo, kan du börja själv konstruktionsdesign. Först av allt, förbereda och markera byggarbetsplatsen. För att göra detta, använder pinnar till bygg sladden. När omkretsen är fast, fortsätt till anordningens bas.

Dimensional rita en kvadrat trä lusthus

Att utföra grunden, enligt ritningar grävde grop djup av ca 70-80 cm, deras botten är fylld med sand, och sedan in i stödpelarna och cementerats. När arbetet måste vara noga med att kontrollera vertikalitet alla stöd och på samma avstånd från varandra längs hela höjden.

Fortsätt sedan att genomföra tröskeln och golvet av enheten eftersläpning. För att göra detta, använd träbalkar. När golvramen monteras, ordna en golv av brädor. Nästa, den övre tappen fäst uppsamlades takramen med användning den förberedda kretskortet FÖRHYDA ram och belagda takmaterial.

Stegvis konstruktion diagram trä Dornar

Montering staket görs när arbor enheten är färdig och installeras. Första fixerade horisontella staplar som tjänar som en ledstång, och därefter fast de vertikala stöden (ståndare) stängsel. Om utkastet som trä lattice staket är anordnad, varvid ramen framställd från strålen av givna dimensioner, inuti vilka är fyllda i ett gallerband.

Projekt trä hållare med grill, grill

Innan du börjar utarbeta mest lusthus med en grill eller öppen spis, måste du utföra en skiss, som indikerar placeringen av lusthus på webbplatsen. Med tanke på att sådana strukturer matas ofta vatten och gas, är det nödvändigt att planera installationsplatsen. Dessutom bör det ta hänsyn till vindriktningen, där röken från spisen inte skulle sprida sig till andra byggnader.

Rymlig lusthus i trä utrustat med ugn-grill

Trä pergola med grill, spis eller eldstad brukar ersättas med sommar kök funktionalitet. Sådana strukturer kan byggas både öppen och stängd. Alternativ inneslutna byggnader ofta används på vintern, så vid utformningen kan åstadkomma termisk isolering av väggar och närvaron av ventilations högkvalitativ.

Design av paviljonger med grill, grill eller öppen spis är en ganska komplicerad process. För sådana konstruktioner är det viktigt att ta hänsyn inte bara till grund för de flesta av paviljongen, men också direkt till ugnen utrustning tegelbyggnad har en tillräckligt stor vikt. Oftast under grillen eller spisen ordna en separat grundplatta, och för de flesta lusthus - kolumner eller tejp.

Skiss pergola av tegel och trä, med grill och ugn

Tips! För att undvika sprickor i betongfundament under grillen eller spisen, måste du tillämpa stavarna grundförstärkning stål.

I ritningarna visar alla dimensioner bersån, layout beteckning plats grill eller öppen spis. Separat diagram avbildas grund och skorstenen. Projektet inkluderar även ritningar av grillen anger formerna och dimensionerna av frityrgrytan de belopp emplacements och poryadovuyu lägger tegelstenar i konstruktionen.

3D-projekt för byggandet av ett trä lusthus med en braskamin

Utveckla en plan lusthus, krävs för att producera rätt zonindelning området. Det är nödvändigt att sörja för säker plats för matbordet och garantera fri tillgång till brasa eller härd för underhålls- och serviceaktiviteter. Det är också oerhört viktigt att ange storleken på golvytan runt ugnen utrustning, som kommer att läggas eldfast material.

Använda paviljonger med grill och ugn som en sommar kök innebär att summera dem vattennätverk, gas och elektricitet. I detta avseende omfattar design krets ledningar elektrotochek anger läget och ledningskretsnätverk gas och vatten.

Scan arbor vägg med dimensioner och platser av ugnen och skorstenen

Genomföras korrekt projekt av trä paviljonger med eldstäder, spisar och grillar, för att undvika fel i en ganska komplicerad konstruktion av sådana anläggningar.

Trädgårdsmöbler av metall med sina händer. Foton, ritningar och byggsystemen

Förutom trä, för att bygga arbors använder ofta metall järn eller aluminium. Detta material är hållbart och dess produkter inte är i behov av reparation. En förening elementen görs genom svetsning. Modeller av metall arbors kan ha en fast eller hopfällbar konstruktion. I fallet med hopfällbart utförande används som ett fästbultförband.

Tips! Ett av villkoren är hållbarheten hos metallstrukturen ytbehandlingsmedel och antikorrosiva snabb färgning.

Hexagonal metall lusthus med ett spetsigt tak

När man planerar placeringen av lusthus, måste du ta hänsyn till att de metalliska elementen i det varma vädret mycket varmt. I detta sammanhang är det rekommenderat att utföra sådana anläggningar öppna och ligger i en trädgård.

Innan projektet är det nödvändigt att beakta konstruktions pergolor, som skulle matcha den befintliga stilen på utsidan. Mått läggs i ritningarna metall berså med sina händer, beroende på det förväntade antalet människor som kan vara inuti den, samt möbler och närvaron av viss utrustning (grill, grill).

Ritning metall arbor med smidda element

Många system är redo för att bygga paviljonger av metall med sina händer, kan ett foto som finns på Internet. Relativt lätt att installera en rektangulär design med måtten 2,5h3 m. Den här modellen inte kommer att vara besvärligt och samtidigt är det möjligt att arrangera ett bord och några stolar för komfort.

Pergola formade röret med händerna. Ritningar, foton prefabricerade

Genom en mängd olika egenskaper hos profilerad metallröret, många använder detta material för konstruktion av spindeln. Konstruktioner av profilen är lätt konstruktion, utmärkt väderbeständighet och hållbarhet. Vidare är detta material relativt billigt, och strukturen gjord av profiler är värda snyggt utseende.

Prat av en formad tub, markisväven kompletterat

Innan du börjar att tillverka berså, måste du välja den typ och utformning av formen, förbereda ritningar, kontrollera tillgången till nödvändiga material och verktyg för installation. Foton av paviljonger formade röret med händerna visar olika konfigurationer av dessa strukturer: rektangulära, hexagonala, kvadratiska och andra mer komplicerade former.

Tips! För dem som inte har tillräckliga kunskaper för att arbeta med svetsmaskin, samt första gången utför installationen av lusthus, är det rekommenderat att välja utformningen av enkla former.

utvecklingsprojekt rektangulär lusthus av metallplåtar

Skisser och ritningar av lusthus kan utföra på egen hand eller använda färdiga system i förhållande till de föränderliga dimensioner på sin version. I ritningar måste du ange alla storlekar, så exakt som möjligt att utföra alla beräkningar, eftersom det beror på utseendet av design och val av lämpliga material.

Att uppföra konstruktionen kommer att behövas sådana material är: betong, profilerade rör, primer för behandling av metallytor, möbler, takmaterial. Av de verktyg du behöver: byggnad nivå, en borr med en uppsättning av borr, bulgariska, svetsare, spade, fästelement.

Utkast kvadrat arbor av ett metallrör med träbänkar

Välja och markera en plats i konstruktionen, starta gropar enhet. Deras antal beror på antalet poler, enligt ritningarna. Groparna gör ett djup av ca 60 cm. Höjden av staget tas som svar på detta värde. För bärare som används med profilen sektion av 80x80 mm och en väggtjocklek av 3 mm, vilket är svetsat till metallunderlaget av hälen. Det kommer att ge ytterligare stabilitet åt strukturen.

Den nedre delen av gropen fylls med grus beredd försiktigt stampas, sätt i stödpelarna och cementerats. I detta skede är det viktigt att observera den maximala vertikalt monterade rack. För att göra detta, när betongen har hårdnat lite, är läget för varje ben kontrolleras och anpassas till nivån.

Rita lusthus profil med ett kvadratiskt tvärsnitt

Efter installationen av stöden måste tåla ca 2 dagar att slutföra inställningen av betong, och fortsätt sedan till botten av den horisontella rörledningar. För dess mindre tvärsnitt profil används som är svetsad till stöden på en viss höjd ovanför marken. Avståndet från marken till den horisontella rören tas så att det var möjligt bekvämt in i bersån.

Därefter startar tillverkningen av taket. Profilen bildas fackverk system enligt schemana. För gaveln formad profil är svetsad vid en vinkel av 15 grader. För att underlätta fastställande av taktäckningsmaterialet, är svetsad vid takramen profilerade röret som basmaterial steg om 45 cm. Detta anses vara monterade ramen arbor.

Schema hopfällbar arbor storlek av proftruby 20h20h2 mm

Trädgårdsmöbler av polykarbonat med sina händer. Bilder av de ursprungliga modellerna

De främsta fördelarna med transparent polykarbonat är dess förenlighet med andra material. Paviljonger av polykarbonat kan försköna någon gård. Polykarbonatskivor kan utfärdas inte bara tak lusthus, utan för att fullborda den från väggarna i paviljongen eller använda som ett staket.

Bildar hållare gjord av polykarbonat

Modell hållare polykarbonat skiljer otrolig mängd olika former. Detta beror på plastmaterialet, låg vikt och enkel installation. Konstruktioner hållare kan ha oval, rund, rektangulär, sfärisk form och en asymmetrisk form. Anläggningar utförde öppen eller stängd.

Delvis stängd arbor är byggd med polykarbonat

Tak hållare belagda polykarbonat kan vara enkelriktad, mnogoskatnymi, välvd, poluarochnymi, tält-formade, sfäriska, kupolen och skiktad. Mängd olika färger gör polykarbonatpaneler ger utrymme inuti lusthus någon nyans, med hänsyn till dina önskemål.

Konstruktioner hållare av polykarbonat kan utföras i samband med en profilerad rör, smidda metall, trä, sten, tegel och kombineras från flera olika typer av material. Ganska ofta möjligt att uppfylla med en välvd struktur belagd med en baldakin i anslutning till huvudhuset. Välja spindeln med ett polykarbonat beläggning av ett material beror på närvaron i de yttre liknande element.

Rita lusthus med polykarbonat tak välvd

Genom funktionalitet polykarbonat pergola kan användas som lekplatser, sommar kök, vilorum och rum. Mått mönster kan vara skrymmande med utrustning grill eller grill och ganska liten, under vilka ligger ett par små butiker och ett litet bord.

Foton av polykarbonat paviljonger med sina händer visar de ursprungliga modellerna i olika former.

Byggandet av bersån med sina händer från metall och polykarbonat

För att påbörja byggandet av lusthus bör vara att utveckla ritningar och skisser. På ritningarna är nödvändigt att beskriva en konstruktiv ramordningen, alla storlekar och sätt att fästelement. Detta kommer att bidra till att beräkna de nödvändiga material och exakt utföra arbete ramelementen och täck kapning.

Metall och polykarbonat är perfekta för att dekorera lusthus

Tips! Skär polykarbonat bör såg med små tänder eller små hastighetskvarn. Detta kommer att hjälpa till att få ett rent snitt och kommer inte att låta plast samman.

För konstruktionen av basen under lämpligt betongplatta. Att avlägsna dess anordningslagret vegetationen placerad 5-6 cm tjock krossad sten och betongskiktet hälles lösningen till 10 cm. Om du planerar att summerings el arbor måste först sättas under en kopplare tråd placeras i ett flexibelt korrugerat rör för elektriska ledningar.

Utkast arrangemang lusthus gjord av metall och polykarbonat

Installation frame-stöder strävor sker samtidigt med anordningen bas. Genom att göra hörnen på omkretsen av gropdjupet på 60 cm, och däri är införd i tvärsnittet röret profil 50x50 mm. Efter det racket betong, att uppmärksamma den vertikala installation och identitet penetrations varje av dem.

Efter att ha installerat stödpelarna till dem genom svetsning är fast övre stud och horisontella balkar (körningar) hos profilröret. Dessa element kommer sedan att ligga till grund för fastställande av bänkar och staket gjorda av polykarbonatpaneler. Eventuellt staket kan åstadkommas inte bara av plast, men också av annat material, såsom natursten, trä eller smidda element.

Hexagonal arbor konstrueras med användning av polykarbonat

Tak arbor kan utföras i uni utföringsformen. För detta ändamål profilen cantrail små segment svetsade rör, därefter svetsade till den lutande röret. Höjden av pelarna är vald med hänsyn för att säkerställa att tillräcklig förspänning för att samla regn från ett tak. Att göra styvheten hos takkonstruktionen, i mitten av det mellanliggande lutning svetsade rör, som kommer att knytas till panelen av polykarbonat.

polykarbonatskivor är placerade under montering så att kanalerna (cell) inom ett maximalt ark belägen vertikalt: det kommer att ge utgångs fukt utåt. Notera att den märkta ytan av arken måste vara uppåt, där materialet behandlas med en skyddande film. plastpaneler placeras slut på slutet, är sammankopplade med en speciell profil.

Tredimensionell design lusthus av trä och polykarbonat

Hål för fästelement fungerar något större diameter än skruvarna. Avståndet från kanten av arket till den första anslutningen bör inte vara mindre än 40 mm. paneler dockning line bör placeras längs ramelementen. För att säkerställa integriteten av punktförbindelser - med hjälp av thermowashers färg plast.

Efter avslutad arbete bör korrekt hantera kanterna. För detta ändamål är den övre änden sluten lufttät band och botten - den perforerade bandet. Sådan behandling tillåter inte inträngning av damm in i panelen och på samma gång tillhandahålla den utgående fukt av plastkanaler.

Genomförandet av det gemensamma mellan ark av polykarbonat

Paviljonger av polykarbonat och andra material som samlats in oberoende i strikt överensstämmelse med de ritningar och scheman, kommer att vara robust och kommer att pågå länge nog. De dekorera perfekt platsen och blivit en favorit semestermål för hela familjen.

Skjutdörrar med sina händer: ritningar, diagram, skisser design. Hur man samlar och montera

Dressing sina egna händer: ritningar, diagram och foto funktionella system

Paviljonger med händerna av skrot: Ett foto av originella lösningar

Byggandet av toaletter i landet med sina egna händer, ritningar, dimensioner

Ritningar och bilder Garden svänger sina metallarmar: storlek och instruktioner för att skapa

Trädgårds svänger från ett träd med sina egna händer: bilder och ritningar, dimensioner och rekommendationer för tillverkningsindustrin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

52 − = 42