trä ljuskrona

trä ljuskronor

Ka Märkligt nog, men en sådan möbel, som trä ljuskrona går ur mode för flera århundraden. Trä - ett ekologiskt naturmaterial, vilket är ganska lätt att arbeta med, förvärvar olika komplicerade former, med utmärkt varmhållning.

En mängd olika former, ovanlig design, armaturen i massiv ek, furu eller andra träslag, vilket gör belysningen mer mjuk, och i hemmet atmosfär av hemtrevnad och värme råder. Om vad är trätak ljuskrona, får du lära dig i denna artikel.

Hur man väljer en ljuskrona gjord av trä?

Till att börja med, att elementet av belysning och inredning alltid framgångsrikt passar i det inre av nästan alla stil. Så, till exempel, är det svårt att föreställa sig i rummet, lagras i en lantlig stil, utan trä ljuskronor med grov och något klumpiga hantering eller bor i en japansk stil, utan ljuskronor gjorda av trä och rispapper.

Mycket populärt nuförtiden att använda trä fixturer i kinesiska, japanska och andra orientaliska stilar. De är kvadratiska och rektangulära former perfekt komplement till motsvarande inre. Normalt är dessa trä ljuskronor kombinerar element av trä och metall, är fästa vid taket eller suspenderas.

Om du tittar upp och se uppfyllelsen av den antika trä ljuskrona, transporteras sedan den fascinerande världen av balsalar fulla av dans, musik, människor. Dessa mästerverk är alltid lyxig och elegant, de perfekt kompletterar inredningen i stil chalet, land, lantligt, gammalt ryska och klassiska stilar. Dessutom de ökar humör, psykologiska lättnad genom att du några århundraden sedan.

Trä ljuskronor hjul, antik ofta dekorerade bad, land hus, hotell, restauranger, kaféer. Deras belysning skapar en atmosfär av komfort och fred, och glödlampor imiterar ljusen, som i gamla kök eller restauranger, bara understryka värmen av trä.

Om du väljer att köpa en ljuskrona av trä för köket, uppmärksamma ljuset i form av ett hjul, är det möjligt med metallelement. Ett utmärkt alternativ som väl bli en ljuskrona, vide japansk stil vide eller bambu. Tyvärr trä ljuskrona för köket - inte ett mycket bekvämt alternativ, en stor mängd rök och oönskade stänk, kommer att orsaka så mycket mer kommer att behöva ta hand om lampan och torka den med speciella tvättmedel. Därför är det bättre att installera en ljuskrona med trä skär eller trä, de genomförs i olika färger: wenge, bok, ibland kaffe och svart kaffe. I detta fall kommer du inte tänka på att tiden det ursprungliga utseendet ljuskrona kan förändras.

Den viktigaste funktionen trä ljuskronor i modern stil är subtil och invecklad träförädling och ett stort antal ogenomskinliga glaselement. Sådana varianter trä kristallkronor ser bra ut i kombination med moderna modeller av stoppade möbler, bord, stolar, inredning, sovremennymishkafami coupe, tapeter och en mängd olika typer av efterbehandling material, golvsocklar och taklister. Detta är ett klassiskt som aldrig går ur mode.

Numera kan du hitta ett stort urval av ljuskronor gjorda av trä, för varje smak och färg. Men innan du gör ett köp, är det nödvändigt att återigen definiera stilen på inredningen, är det bara rätt sorts trä ljuskrona kommer att ge ditt hem önskad atmosfär av värme och lätthet.

Kopiera information är tillåten endast med direkta och indexe hänvisning till källan

Self-made trä ljuskronor, ljuskronor av trä Foto

Inredningen i restaurangen, café eller hus på landet i dag sällan komplett utan ett träd, denna miljövänliga material. Det finns, men strukturen är vacker och smidig med skicklig hantering.

Ljuskronor och lampor tillverkade av konstgjorda material, inklusive plast, felplacerade att skapa den inre, om det innebär användning av trä. De ser ganska intressant och billig.

Stål eller trä produkter, skräddarsydda eller med händerna, ger fasthet i rummet, och även bli en höjdpunkt i inredningen. Det ser stora kombinerade varianter av stål och trä eller trä av olika träslag.

Denna artikel kommer att tala om fördelar och nackdelar med trä ljuskronor, berätta om stilen på inredningen, som framgångsrikt passar trä belysningsutrustning, samt bekanta läsare med kreativa idéer designers, kan du försöka göra dessa lampor med sina egna händer.

Ljuskronor tillverkade av trä, är bilder av dem listas nedan kan du plocka upp någon dekor. De är särskilt förtjust i att använda i det inre av orientalisk stil. Geometriskt korrekta former utan metallinneslutningar japanska och kinesiska konstnärer kan vara nedsänkt i lugn och föregå med gott humör.

Den ljuskrona i stil med landet har blivit mycket populärt på senare tid. Dessa ljuskronor är olika trä naturliga färg, avsaknad av hörn och metallelement. Dessa modeller har i allmänhet en massiv utseende, så skapa en hemtrevnad i de övergripande områden, såsom matsal stugor.

Skapa en unik atmosfär inredd i en vintage stil i rummet kommer att vara grov och otympliga fixturer. Medeltida smak uppnås "yxa jobb" mästare. Modell av denna typ är ofta skapas i form av hjul på en vagn och hängde från taket med ett rep. På den i en cirkel monterad lampa, som har en form av ljus. Också efterfrågan på loggar lampor som hängde från taket, är glödlampor fast på den. Dessa modeller är helt passar in i rustik stil i det inre av ett hus på landet eller lägenhet och ser fantastiska, de kan observeras i en stiliserad bad, kaféer, restauranger.

Gå till någon av de stilar, oavsett om det är land, chalet, modern, du kan plocka upp din unika trä ljuskrona. Och med användning av lättillgängliga material, såsom en kedja, smidda artiklar, rep, kan den omvandlas till en konstnärlig mäster.

Fördelar med trä ljuskronor:

 1. Miljö renhet;
 2. Möjligheten att lagra värme;
 3. Enkel hantering, installation.
 1. brännbarhet;
 2. Känslighet för skador av insekter;
 3. Envishet att luftfuktighet och lufttemperatur.

För att undvika alla dessa nackdelar, ett naturligt material, trä som behandlats med en speciallösning. Detta förhindrar bunten deformation, eld, uppkomsten av skadedjur.

Till det ursprungliga utseendet av trä kronor bevaras, bör det inte installeras i köket eller i badrummet, påverkar ökad fuktighet dessa lokaler. Det är inte heller det bästa sättet att påverka trädet, och temperaturskillnaden i köket, så det är bäst att installera i hallen, sovrum, vardagsrum.

Lampa hakar med sina händer

Varje haken i skogen har sin egen unika böjning, skapad av naturen själv, som är i behandlingen är nödvändig för att försöka att inte bryta. Först måste du rensa haken från barken och trä smittat, torkas sedan. Sedan slipa träytan med sandpapper. Sedan var det dags för urval av tillbehör och ett urval av lampor. Eftersom trä brännbart material bör besluta till förmån för LED och energibesparing, kommer de inte att värmas upp.

Detta följs av borrhål för kabeldragning lång och tunn borr. Efter utläggning av kablar shpaklyuyut hål anpassade till färgen på trä kitt. Eller så kan du använda en mejsel med en smal blad, för att bana spåren för ledningarna i trädet från taket. Alla trädelar behandlas med lack flera gånger. Patroner med lampor och nyanser är fästa ändarna av hakar.

Armaturen i styrelsen, och kaffeservering

Denna intressant design kan monteras på en vägg eller tak. Hur man gör:

 1. Ta styrelse ask, ek eller furu, behandlat bets eller lack.
 2. Diamond borrhål borrade i botten av koppar och fat för mer dekorativa bättre lämpad genomskinlig, tunn cup.
 3. Anslut ledningarna till kraft patroner, petar hål i koppar och fat och därefter fästes till styrelsen.
 4. På den omvända sidan av kortet mellan en tråd och en matningstråd är anslutna.
 5. Med användning av tvinnad lina eller kedjor upphängda från en innertakskonstruktion.

Om koppar och fat ersättas av lerkrukor, och brädan är varmåldrat kommer kompositionen vara helt annorlunda.

Även vanliga trä klädnypor kan användas som material för ståndpunkt och i skickliga händer förvandlas till en ganska ovanlig hantverk. För dess produktion behöver förbereda en ram av metallnät eller tråd, och sedan bifoga de lack eller färg peggar, alla redo lampskärm.

Intressanta originalverk som skapats av tunn björkplywood med hjälp av en hand pussel verktyg. ljuskronor som tillverkar teknik i nästa.

 1. Slipat plywoodskiva, och sedan dragna objekt överförs från överförings papperet till faner.
 2. Skära de beskrivna delarna av armaturen.
 3. Inom varje mönster hål borras i till 1 mm.
 4. Skärs och avlägsnas onödiga inre element.
 5. Liten med en fil som hanteras av kanterna.
 6. Med hjälp av lim gå till alla delar. PVA lim är bättre att inte använda, eftersom det blir gul eller försiktigt bort yttersidan av dess rester. Trälim ett bättre val.
 7. Vidare är det nödvändigt att lacka produkten.

Observera säkerhetsbestämmelserna och kassera lampan så långt som möjligt från träytan.

Idén att använda i inre trä ljuskronor är oändliga, eftersom detta material är universell. Fet och kreativ inställning till verksamheten och du är säker på att lyckas!

Ljuskronor av trä. Hemlagad ljuskrona gjord av trä

På senare tid, trä ljuskronor var infall rika herrar. Möjligheten att köpa dem hade bara adeln, ägare av slott, företrädare för den högsta adeln. Idag är dessa taklampor är tillgängliga för alla. Vackra trä kronor perfekt komplement till huvud utrymmena, ta med en viss färg, understryker den varma atmosfären i hemmet.

Idén om belysning dök upp i XVI-talet. Då, ljuskronor var tredimensionella strukturer av stora trädgrenar, som placerades vid kanterna av ljuset. Oftast placeras de i kyrkorna för ljuset, och i slott och husen av rika tjänstemän.

De tidigaste ljuskronor bildades från två bitar av trä i form av ett kors, som är fäst till ljuset. De var på den tiden gjordes av animaliskt fett rester. Serveras sådana enheter är inte så mycket föremål för interiören, som ljuskälla. På design och skönhet hade inte ens tänkt på.

Storleken av de gamla ljuskronor verkligen imponerad. De var stora, spridning. På ramen fästes ett stort antal ljus, eftersom den viktigaste uppgiften för de ljuskronor den tiden var en imponerande täckning av storleken på utrymmet. Människor som har liten inkomst och bor i vanliga hus också haft taklampor, men mer blygsam utseende. Och de tända dem bara när det är nödvändigt.

I de århundraden av trä ljuskronor inte var tillgängliga för den vanliga människan på grund av dess höga pris. Med tiden började de att mutera och bli vackra konstverk. Idag marknaden erbjuder ett stort urval av alla typer av belysning, från produktdesign till antika ovanliga instrument. Överväga alla alternativ i detalj.

Det förmedlar en atmosfär av gamla franska taklampor. De är gjorda av kvalitet trä, har en massiv bas, dekorerad med sniderier. Dessutom är dessa trä ljuskronor försedda med flera hål, i vilka är placerade ljus. Denna design ser meningsfullt, påminner hans utseende om tider av det gamla Europa.

En av de unika typer av trä ljuskronor - denna antika lampor. De får oss att vända sig till sidorna i det förflutna. De flesta av dessa element i det inre är gjorda av rådjur horn, rådjur, älg, eller från olika typer av trä, men i form av horn. Och de monterade en liten glödlampa, ibland - ljus. De finns som enkel- och multi-tier. Dessa ljuskronor, antika utfört, anses klassiker antikviteter.

Ljuskronor i form av horn som produceras i Frankrike, Tyskland och Danmark. De är gjorda av träd som ek, tall, scotch mahogny. Ibland modellen lampan består inte bara av trä, utan också av de kedjor, lyktor, ringar, olika smidda element tillverkade av järn, koppar, mässing. Ljuskronor av trä ser bra ut i en situation med ett land eller en lodge, fjällstugor, liksom i rummen, inredda i en rustik stil.

Vackra och ovanliga ljuskrona kan tjäna inte bara källan av de viktigaste ljus, men också perfekt komplement insidan av alla rum. Det är möjligt att betona högtidlighet i möte eller en mer avslappnad miljö. Vad belysning alternativ du skulle välja, utan originallampan du inte kan göra.

Ljuskronor med händerna från ett träd gör ofta framstående mästare. Till exempel den anordning som visas ovan, som skapas av den kända designern Mikko Paakkanen. Vid ändarna av denna ovanliga ljuskrona kan placeras LED-lampor och mönster på de träelement motsats till glöd, vilket skapar en känsla av komfort. Oavsett var du väljer att placera en lampa på verandan eller i vardagsrummet, kommer han att fylla rummet med mjukt ljus och påminna dig om själen sommarkvällar.

På tal om informellt och icke-traditionella möbel minns dekorativa arbete Bobo (Bobo Spännande Objects) linje, se till att ge intresse för allt vad de ser. Vid den tiden, en bekant till de två europeiska antikhandlare ledde till bildandet av bolaget, som handlar om mystiska mönster och prydnadsföremål. Bland dem är belysningen tema inte den sista. Bobo raden av ljuskronor görs i stil med "borgerliga bohemer". De tillverkas i Frankrike, Belgien, Polen. Detta förklarar stil - det är en enkel, sval, jordnära, kombinerar fransk elegans och renhet i den belgiska. Särskilt intressanta ljuskronor hakar. Se den ursprungliga och ovanliga.

Taklampor i interiör och exteriör design - alltid ett intressant ämne. De är i ett särskilt rum eller täcka gräsmattan runt huset. Bäst av alla sådana enheter erhålls, om de kommer upp och genomföra sina egna. Hemlagad ljuskrona i trä ska bli intressant att titta på, när du tar som utgångspunkt, till exempel ett gammalt äppelträd i trädgården. Det är möjligt att göra hängande lampor.

Attraktiva trä ljuskronor kan skapas genom att ta några glödlampor och ganska smala plankor. Knock ihop sin geometriska utformning eller som prompt fantasi, får du en fantastisk möbel.

En annan intressant alternativ kan vända från en träpall och Glas martini. Var kreativ och lite uppfinningsrikedom kan du skapa en egen ljuskrona med glasskärmar. Det kommer att vara djärv och kreativ.

Skapa ljuskronor med händerna i trä är en kick. När allt kommer omkring kan mänsklig entusiasm, intelligens och hårt arbetande händer utföra de mest vågade och fantastiska idéer.

Ljuskronor av trä: bilder, idéer, optioner

Sammanfattningsvis erbjuder vi dig att bekanta sig med intressanta alternativ downlights, tillverkade av olika träslag. Kanske en av idéerna kommer att locka till dig.

1. Trä ljuskrona som en discokula.

2. Taklampa gjord av träribbor.

3. Ljuskrona av thailändska trä.

4. Trä ljuskronor från Italien. Budget alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 5