träbearbetningsmaskiner

Träbearbetning multifunktionshushållsmaskiner

Maskiner för träbearbetning - detta är nödvändig utrustning för verkstads alla som har åtagit sig att skapa användbara och vackra träslöjd för sig själva, nära och kära, eller för försäljning. Men om du väljer att göra denna fascinerande jobb, är det viktigt att utrusta din butik och välja de mest lämpliga verktyg och träbearbetningsmaskiner.

Handgjorda trä, särskilt i små mängder, har alltid haft ett högre pris än massproduktion av massprodukter gjorda på fabriken löpande bandet. Låt deras pris är mycket dyrare, men vetskapen om att detta produkten har fått en djupare fokus under tillverkningen än industrin motsvarigheter, leverera master och köparen en känsla av djup tillfredsställelse.

Verktyg för hem verkstad

Med tanke på vilka produkter du vill skapa och måste du välja multifunktions träbearbetningsmaskiner hushåll. Sorter av träprodukter det finns så många, liksom trä från vilka de är tillverkade. För att skapa olika produkter behöver olika typer av verktyg.

En av de viktigaste faktorerna i beslutet att köpa en viss maskin är någon fri utrymme du har. I princip träbearbetningsmaskiner tar liten plats, men deras arbete kommer också att kräva extra utrymme och till arbetsplatsen kan bekvämt rymma befälhavaren, och i maskinen - den tomma som guiden kommer att köras.

Det material som du köper för att skapa en användbar och vackra saker, och har en bestämd form och volym. Oftast befälhavaren köpa brädor eller balkar. Eftersom bland de första att skapa en verkstad bör ges till minicirkelsåg. Det finns modeller med teleskoputdragbara guider, de ger möjlighet att hantera ett brett plankor upp till 60 cm. Detta är för övrigt en viktig punkt om du väljer att delta i behandlingen av träskivor med ytterligare användning vid tillverkning av möbler. Men få göra cut styrelsen att skapa olika produkter som behövs ytterligare bearbetning.

Aspekter av din bar eller styrelse måste göra helt slät. att göra detta, använda mini-marking gauge. Eller i den enklaste versionen - planet. Han sålde vanligtvis komplett med en cirkelsåg.

Efter formning av förformen måste oshlifovat önskade dimensioner. Och om du behöver göra träsnideri, är det nödvändigt att tillhandahålla närvaron i hemmastudion, pussel maskin. Dess skillnader från manuell pussel ganska stora, kan du se hela ytan av arbetsstycket, utan att behöva oroa sig för arbete under sågen, eftersom det är strukturellt införlivas direkt i maskinen.

De andra enheter endast komplettera hushålls träbearbetningsmaskiner: för borrning, slipning, där du kan ställa ytterligare fästen för fräsning falsning, kanter och andra dekorativa lösningar av problem med din produkt.

Det bör noteras att en mängd olika anordningar för denna kombination låter 2 till 1 och 3 till 1, i detta fall en cirkelsåg kan anslutas fräsar, men ibland en kombination av funktioner leder till det faktum att var och en av dess parametrar är lite sämre än de enskilda varianter av liknande utrustning.

Således om till transportörer viktiga motorsågar Det viktigaste för routern - det är hastighet. Försök att kombinera egenskaperna hos dessa instrument kan leda till att virket är inte tjock och sågade och behandlas med en router kant kommer inte ut som han ville. För alla andra parametrar i beslutet att förlita sig enbart på ditt val.

Multifunktionshushålls träbearbetningsmaskiner

Träbearbetning multifunktionsmaskiner används för att göra de halvprofessionella och inrikes workshops av olika skäroperationer. Mekanisk träbearbetning involverar sådana tekniker på trä effekter:

 • hyvling;
 • verksamhet,
 • borrning;
 • fräsning;
 • Slipning och så vidare.

Dragen av inhemska träbearbetningsmaskiner

Träbearbetningsmaskiner för hem arrangerade så att vid byte av verktygsutbytes målenhet. Fast ett skärelement för hyvling göra av maskin hyveln cirkelsåg - Saw. Dessutom strömförbrukningen konstant och lönsamt ekonomiskt i ett hem med hjälp av denna elektriska utrustning.

Mångsidigheten hos träbearbetningsmaskiner för hemmet ger dem en hel del popularitet under många sysslor. Detta gör det möjligt att spara tid och energi.

Huvudarbetselement träbearbetningsmaskin

Inrikes skärmaskinverktyg är:

 • kutterblock;
 • cirkelsåg;
 • borr;
 • klippare,
 • hyvel axel;
 • slipskiva och t. d.

Den hushållsmaskiner arbetsredskapet är löstagbar, beroende på munstycket förändras och destinationsenheten. Dessutom, för att reglera skärdjupet (t ex fräsning, sågning) att ändra höjden på skrivbordet. Tabell utelämnas, om så önskas för att öka djupet och stiger när den minskar. En viktig indikator på skrivbordet ansåg sin styvhet. Bearbeta arbetsstycket exakt, när det inte finns någon vibrationsbord, och, respektive, och objektet därpå. Den största styvhet ger arbetare kastade tavlorna.

Motorn producerar rörelse, som överförs till arbetsverktyget. Anläggningskapacitet är större ju högre rotorhastigheten och driveffekt.

Fördelarna med trä-bearbetningsmaskiner

De främsta fördelarna med maskinen på ett träd:

 • maskinoperatören under drift trött mycket mindre. Arbetet som handverktyg kräver mycket mer ansträngning från överansträngning person förlorar makt för observation och mindre tid för att producera delar.
 • Maskinen är en garanti för kvalitet. Under arbetet med den, kan även en nybörjare behärska omedelbart uppnå hög noggrannhet. Bara i behandlingen av trä eller elektriska handverktyg den flyttas på arbetsstycket under användning av maskinen, tvärtom, flytta objektet. Detta gör det möjligt för operatören att styra processen och se snittet bättre.
 • Det gör det möjligt att avsevärt förbättra produktiviteten. Under samma tid på maskinerna är 7 gånger mer produkter än med elektriska och handverktyg.

Enas, fördelarna med att använda maskiner uppenbara. Och ta reda på vilken utrustning du behöver är i ditt fall är det bäst att använda den klassificering som utvecklats av proffs. Den hålls på ett antal skäl.

Variation av verktygsmaskiner för bearbetning av trä

Klassificering efter ändamål och körbara verksamhet innebär produktionsuppgifter och ger dem möjlighet att välja ett lämpligt verktyg.

 • barr (Klippning och skärdelar, krökta, tvärgående och längsgående sågning ämnen) - Sticksåg maskin, bandsåg, cirkulär, Format panelen, crosscut.
 • kompakt (Produktion av MDF, spånskivor, plywood) - manuell press, press.
 • hyvling (Behandling delar och planet för profilen, gör det möjligt att erhålla en plan yta av bar, ark, planka) - hyvel, hyvel, hyveln.
 • tråkigt (Gör hål) - borrning, fyllmedel, radiella, vertikala.
 • fräsning (Konstverk på trä, ram bearbetning och sköldar längs konturformnings delar) - fyra Sågning, nyckel-skärning, fräsning.
 • polering (Grader avlägsnas, vågor, ta bort sag, släta skarpa kanter kalibrerade komponenter, används för att förläna viss ytråhet).
 • slipning (Behandling av cylindriska föremål) - svarv.

Ytterligare utrustning gör jobbet utan att ändra storleken och formen av produkten.

Universal, specialiserad och specialmaskiner

Produktionen används ofta en speciell utrustning som är avsedd för behandling av samma delar, skiljer sig endast i storlek. Således är format-skärmaskin speciellt. Denna utrustning är sågade plattor och paneler. Den används till exempel för tillverkning av dörrar och möbler.

Verktyg som är utformade för att utföra specifika operationer, förena i specialiserad utrustning grupp. Till exempel, Edge maskiner för inriktning ramar, profiler, kanterna hos skivorna och möbler utrustad snickeri.

Universal Instruments har ett stort användningsområde. De kan användas med framgång för att producera en mängd olika uppgifter. Denna enda enhet kan ersätta ett antal särskilda, men sämre än dem i effektivitet och noggrannhet. Men om anläggningens storlek eller verkstad av en liten, sådana olägenheter kan lätt klara. Till exempel tar en Hyvel-hyvel enhet upp mycket mindre utrymme än separata enheter för hyvel och hyvling, desto billigare det kostar.

Om universell utrustning (fräsning, hyvling, svarvning, borrning) är bäst lämpad för parti och små tillverkningsserier är det möjligt för hemmet verkstad köp kombinerad maskin. Det gör några operationer: utföra hål hyvlat, sågade, etc ...

Hur man väljer en maskin för ett träd?

Plocka upp en snickerimaskin, måste du bestämma vad maximal belastning den tål. Power är en av de viktigaste tekniska parametrar.

Det är också viktiga egenskaper såsom maximal skärdjup, maximal bredd och djup hyvling, minimilängden av ämnet, den maximala borrdjupet.

Dessutom uppmärksamma den typ av ram. apparat med svetsad bädd används för små och medelstora företag, för behandling av medelstora delar. Enheten med en gjuten bädd används för stora produkter. Dessa enheter är priset lite dyrt.

Fördelar av träbearbetningsutrustning:

 • Säkerhetssystem mot överbelastning stänger automatiskt av utrustning i händelse av överhettning. Detta gör det möjligt att avsevärt öka den tid enheten service.
 • Hög säkerhet.
 • Enkel service och underhåll.
 • Små buller ger en bekväm arbete.
 • Överkomligt pris.

Med hänsyn till de funktionella egenskaper, är maskiner delas in i tre typer:

 • Högspecialiserade maskiner kommer att vara den bästa lösningen om du behöver göra en mycket hög kvalitet och korrekt behandling. Specialutrustning används för specifika uppgifter, som att klara bättre med den tilldelade arbetet. För ultra exakt bearbetning av delar i stora produktioner begagnade maskiner med kapacitet 2500-12000 watt. Alla industriella maskiner som kännetecknas av ett stort skärdjup och bredden på hyvling och som olika andra lägen.
 • universalmaskiner används för små verkstäder och småindustrier. De har lite makt 450-3000 watt. Dessa enheter är multifunktionella, de kan göra sågning, hyveln, fräsning och borrning. Universal maskiner kan ersätta ett antal specialiserade enheter, vilket ger en möjlighet att avsevärt spara arbetsytan.
 • hushållsmaskiner perfekt för hemmabruk. Pris maskin för hemmabruk är mycket låg, i motsats till andra produkter.

Trots att strömmen och priset på dessa maskiner är liten, är de fortfarande tillverkade av hållbart material, och de kan fungera i många år. Alla enheter har en elmotor, vilket gör dess användning i hemmiljö. Kvalitet maskiner har en bekväm bänk, som ger utrymme för bekväm arbetsplats. Det finns enkla och komplexa maskiner, som kan hyvlade, sågas, borras, har en router, och så vidare. On. Men i alla fall, för att fastställa egenskaperna hos ditt arbete, du först rådgöra med en specialist, och sedan att köpa.

Träbearbetsningsmaskiner kombinerade Home

Hittills köper en träbearbetning maskin i huset, är var och en kan. Med den kan du utföra en mängd olika funktioner. Arbete ovan anordningar är i stånd att på ett säkert sätt med plywood, spånskivor och olika andra träbaserade material. I storlek maskiner är helt olika, såväl som i dess funktionella delar. Nominell kapacitet på enheten är cirka 2500 watt.

Beroende på dess förändringar och arbetsfrekvens modellen. Många konsumenter, när man väljer en maskin för hemmet, uppmärksamma sågnings olika vinklar. Den viktiga roll som storleken på bordet direkt. Den skärdjup kan vara annorlunda, och detta bör beaktas.

Användning träarbeten kombinerade svarvar, kan utövas skarvvinkel. Yet denna process är känd som hyvling. Kant med arbetsstycket kan placeras på ett säkert sätt.

Om skörd av liten storlek, är det möjligt att göra hyvling kanterna. Vid sågning samma kan göras på olika sätt. I vissa fall är det nödvändigt att göra det hela korn. Genom att använda rätt elverktyg, ändra placeringen av arbetsstycket är alltid möjligt utan problem. Det skulle också göra snittet exakt längs träfibrerna.

Träbearbetning kombinerades (universell) av denna storlek är optimala. För skarvning, många modeller är idealiska. Den maximala skärdiametern är cirka 250 mm. Skärdjup kan justeras med en spak. Ändfräsen installeras i alla modeller med 12 mm diameter.

Sågbordet ingår i satsen är ganska trevlig. Reglera det tomt kan vara helt lugn. Den nominella rotationsfrekvensen är 7 tusen. Rpm. enhet spänning i genomsnitt är cirka 230 V. skyddssystem i alla modeller tillförlitliga.

"Starman" företagets kombinerade träbearbetningsmaskiner recensioner är bra, och många köpare föredrar modellerna från detta märke på grund av att underlätta för deras användning. Vinklarna kan ställas in för att skära någon. För hyvling planet träarbeten kombinerade maskiner är idealiska.

Också de kan vara engagerade i fräsning, och detta bör beaktas. Stängsel för sågklingan levereras som standard med. Också inställd på att maskinen kan du hitta spaltkniven. För den tvärgående sågning av trä tillverkare har gett en speciell hållare. Dess vinkel kan också justeras. Från knivaxeln vid maskinen är inhägnad.

Träbearbetning kombination maskin D300 på parametrarna är ganska underlägsna moderna motsvarigheter. Detta beror primärt på den låga effektanordningen på 1500 watt. Observera dessutom att gränsfrekvensen hos mekanismen är knappt 40 Hz. Således gör minut axeln små svängar.

Genom sågning trä maximal vinkel är det möjligt att ställa in 45 grader. Diametern hos skärhjulet träbearbetning maskinbordet (kombinerad) är 125 mm. Finish hål tillhandahålls för den av tillverkaren. Hyvling djup i denna modell kan justeras på grund av att kontrollgruppen.

Många kunder väljer Träbearbetning kombinerade maskiner av detta märke på grund av sin höga kvalitet. De flesta modeller kan användas för raka hyvling av trä. Skarvning arbetsstycket i en vinkel kan också utföras. Motorer installeras endast asynkron typ och märkeffekt genomsnittet är cirka 2300 watt.

Enheter som är utrustade med ett skyddshölje. Anslut dammsugaren till mekanismen, är det möjligt, kommer tack vare arbetsplatsen alltid vara fri från damm. Powered träbearbetningsmaskiner utförs endast av en enfasig nätverk. En minut axel kan utföra mer än 5000. Rev. Chuck som standard försedd med en diameter av 15 mm. Arbetsfrekvensen för anordningen är i ett område av 45 Hz.

Maskiner att företaget är mycket bekvämt att justera vinkeln på snittet. I det här fallet, klippen är ganska tillförlitliga. Som ett resultat är det möjligt att arbetsstycket att åtgärda väl under arbetet. Planer på ett plan kan göra. För raka hyvling Träbearbetsningsmaskiner kombinerade passar dåligt. Men skarvning av kanterna kan göras ganska effektivt.

På tomgång axel per minut gör mer än 5500 rpm. Hyvling djup som är lika med högst 3 mm. bladlängd, som är tillgänglig i en uppsättning, är 240 mm. Sågblad, har typiskt en tjocklek av 1,8 mm. Bland de brister bör noteras noisiness verktyg. På ett avstånd av 10 meter anordning utmatar en genomsnittlig 89 dB.

Vilka egenskaper hos verktygsmaskiner "JET"?

Motorerna i alla modeller installerade enfas. Kör kondensatorer de innehåller en serie av "C6". Nominell spänning modell är ca 230 V. Avvikelsen sålunda den maximala kan vara upp till 10 V. arbetsfrekvens av mekanismerna är vid 43 Hz. Mått tabeller varierar.

Justera positionen av arbetsstycket hållaren kan använda. Skyddskåpa i träbearbetningsmaskiner installerade. Området av vinklar av skurna arbetsstycket varierar från 0 till 45 grader. Diametern hos öppningen är 30 mm. I sin tur, är tjockleken av skärskivan 10 mm. Skärdjup för alla modeller kan justeras.

Modell av detta märke är mest lämplig för fräsning. Hyvling av trä på ett plan kan göra. Dessutom träbearbetningsmaskiner i en hemmiljö används ofta för den längsgående sågning av arbetsstycket. Gör det möjligt för ett hörn eller kant. Nominell effekt modeller - cirka 2450 watt. Motorerna är monterade på en ram uteslutande asynkron typ.

På tomgång axel kortnummer tillräckligt snabbt. Det maximala djupet för hyvling av trä är lika med 3 mm. Sågbladet i uppsättningen inkluderade 250 mm i diameter. Ansluta dammsugaren till anordningarna som möjligt. I detta fall är dammet under drift absorberas direkt.

Rysk tillverkare av "Energomash"

Många träbearbetningsmaskiner (kombinerade) för detta märke hemma skiljer sig från andra enheter med dess prestanda. Detta beror till stor del installation av ytterligare glidlager. Distanserna i träbearbetningsmaskiner kunna säkerställa fastställande stelhet av arbetsstycket. Säkerhetssystemet installeras i samtliga modeller. Vid minsta fel i mekanismen för låset aktiveras omedelbart.

Den nedre ramen är gjord av svetsade på maskiner, och det skiljer sig hög tillförlitlighet och är i stånd att motstå tunga laster. Noggrannheten i bearbetning av trä från hållaren. Vinkeln kan justeras dem genom att ändra positionen av hävarmen. Fräs arbete kan utföras på maskinerna varierade. Hyvling vinkel ovanstående modeller passar bra. Dessutom är livsvillkor har möjlighet att enkelt engagera sig i både längs- och tvärgående sågsnitt ämnen.

Träbearbetningsmaskiner "Titan"

Maximal hyvling bredd vid modeller företaget gör i genomsnitt ca 200 mm. I detta intervall av djup kan justeras från 0 till 5 mm. Såg max bladdiametern. 200 mm. Ändfräs uppsättning storlek av 12 mm, och inpassningshålet av sågbladet - 32 mm. Tabeller finns en mängd olika dimensioner.

Rotation skär kan utföra med en enda spak. Motorerna i alla modeller som tillhandahålls av tillverkaren av den asynkrona typen. Kondensatorer i dem är märkta "C6". Nominella effektspänningen är cirka 200 V. Indikator driftsfrekvensen är vid 30 Hz.

Många kunder väljer inhemska kombinerad träbearbetning sade företaget på grund av sin mångsidighet. Det arbete de kan utföra en mängd olika. Skydd för alla modeller som tillhandahålls av tillverkaren. Dammsugnings dammsugare för att mekanismen är det möjligt att ansluta. Chuck som standard finns det 15 mm i diameter. motorer makt i genomsnitt är cirka 2500 watt. Vid tomgång drivaxeln per minut gör mer än 5000. Rev.

Noggrannheten hos träförädling garanterar hög. Justera vinkeln på snittet på alla modeller som möjligt. hållare på borden fixeras mycket hårt. På grund av detta, kan arbetsstycket monteras i nästan vilken position som helst. Mekanismen för att ändra vinkeln på snittet där, och vakter som standard ingår. Som ett resultat kan man säga att modellerna av detta märke är lika effektiv förmåga att hantera hyvling, skarvning och såg hugga ved.

Hushålls universella träbearbetningsmaskiner: enhetstyper, egenskaper

Universal träbearbetningsmaskiner kategoriseras som multi-purpose utrustning. I ett enda paket tillsammans flera typer av verktyg, vilket sparar utrymme för små verkstäder eller hemma. Apparaten omkonfigureras snabbt och enkelt från en process till en annan, kompakt och i stånd att utföra de flesta av de uppgifter som vetter mot snickare.

Universal maskiner för trä är indelade i:

Stationära maskiner är amatör kategori och kan utföra från 2 till 5 behandlingar. De verkar från en enda driveffekt av 0,9 - 3 kW. amatör kategori Utrustning som används på gården, små verkstäder. De huvudsakliga alternativ för dessa maskiner - vid sågning och hyvling. För vissa modeller kan hittas yta mätare, men de flesta av hans verk imiterar topptrycket.

Fristående universell utrustning avsedd för professionell användning i industriell skala. Det är stora och tunga maskiner med flera funktioner. De kan utföra praktiskt taget alla driften av skärvinkel och tvärs räffling. I motsats till amatör professionella utrustad med alla tänkbara enheter för säker och bekväm drift: lådor, proppar, klämmor. Fristående universella maskiner krävs för att säkerställa att ett system chip och damm.

Kraftindustriapparater 3 till 5 kW, vanligen utrustad med två eller tre motorer. Det finns kommersiella multifunktionella modell för trä med två motorer som är verksamma på olika källor. One - el, den andra - diesel eller bensin.

Funktion och universella maskiner för träbearbetning

Universal apparater för hemmet löper från en elektrisk motor, vilket gör konstruktionen mer miniatyr. Elmotorn är gömd i sängen under arbetsbordsskivan. Praktiska och användarvänlighet tillhandahålls av zonindelning arbetsyta. Typiskt är bänkskivan uppdelat längs styrskenan. Å ena sidan är monterad cirkelsåg, å andra sidan - hyveln. Valfri sida fästes en liten lekplats för delen och en patron för fastsättning av borrar, fräsar. Inkluderade är hållplatser, linjer och klämmor. På vissa enheter kan vissa typer av arbeten utföras samtidigt. multifunktionsutrustning för trä behandlingsfunktioner:

 • skärning utförs: cirkelsåg, för vissa modeller, kompletterad med modul knivar;
 • hyvling eller yta hyvel: knivaxeln är monterad i den centrala delen av ytan vald för denna funktion. Normalt är detta den största delen av bänkskivor;
 • fräsning och borrning: för att spara utrymme, dessa två funktioner kombineras vanligen, axeln är horisontellt hålls av ett universellt verktygschuck;
 • Slipning: bandet kan tillhandahållas särskilda rullar, ofta slipskiva monterad i borrmodulen.

Enheten kan användas för amatör arbete i hemmet eller på möbler, snickerimedelstora volymer. När du väljer bör ta hänsyn till verkstaden, och ger enkel tillgång till någon fungerande enhet.

Icke-specialutrustning är försedd med ytterligare alternativ:

 • bibehålla motorhastigheten på samma nivå oberoende av belastningen;
 • Skydd mot överspänning;
 • övertemperatur varning av en termostat;
 • mjukstart;
 • magnetbrytare;
 • automatiska delar utfodrings;
 • nödstoppsbrytare;
 • vibrationsdämpning.

När du planerar att köpa en universell maskin, bör det förstås att kvaliteten på behandlingen kommer det att bli något sämre än på en specialiserad.

Tekniska egenskaper för en universell maskin

 • Kraft Parametrar: Hushållsbordsmodeller som drivs av en två-fas 220 V, trefas industriella 380 V;
 • elkraft: minimieffekt stationär apparat är 1500 watt, är det tillräckligt för låga belastningar. Med ett intensivt arbete klara cylindervolym på 2200 W;
 • hastighet: mätt i varv per minut, påverka kvaliteten och hastigheten för bearbetning: minimum - 2800, den maximala ovan 7500. För amatör verk av lämplig maskin med 3600 varv per minut;
 • diameter cirkelsåg: den bestämmer skärdjupet trä, så ju mer - desto bättre, den maximala - 260 mm;
 • hyvling Djup: kan vara från 0 till 3 mm per passage;
 • Möjligheten att mitra - vinkeln kan vara från 0 till 45 grader, i hemmet, är det här alternativet används sällan, så det kan sparas;
 • storlek arbetsstycken: för olika typer av behandling kan vara olika till denna figur bör behandlas mer noggrant;
 • Materialbädden: Amatör maskiner verkar i svetsade höljen stål, professionell - av gjutjärn. Den andra är mycket svårare, mer stabil och dyrare;
 • storlek och vikt.

Ju större antal funktioner inbyggda i enheten, desto dyrare det kommer att kosta! Det är inte tillrådligt att spara pengar och köpa begagnade enheter, vars arbete ingen kan garantera.

Fördelar och nackdelar med universella maskiner

Komma ut av sågade trävaror av färdiga produkter sker i flera steg på olika typer av maskiner. Första stammar sprider sig till sågverket, då kortet är i markeringsmätaren, router eller rikthyvel. Den multifunktionella enheten kan du utföra hela processen i ett hem eller butik, vilket sparar mycket resurser.

Fördelarna med den universella utrustning för träbearbetning:

 • funktionalitet: det är möjligt, på plats för att tillbringa några operationer;
 • lätthet att drift och underhåll;
 • fördelar: inköp av en enhet är mycket mer lönsam än ett fåtal;
 • genomförbarhet: vissa behandlingar som utförs ganska ofta, så det är ingen mening att köpa en separat mekanism;
 • tyst drift: för hemmabruk;
 • kompakthet: många alternativ är gömda i små och även skrivbords chassi som kan monteras på ett skrivbord, köksbordet eller arbetsbänk.
 • Det trotsar förbättringar eller förändringar;
 • genomförandet av vissa funktioner kan drabbas på bekostnad av andra,
 • för allvarliga produktion inte passar - är mer lönsamt för varje operation för att sätta en person i en viss maskin.

Innan du köper en universell utrustning för träbearbetning, är det nödvändigt att noga överväga de funktioner du behöver. Det saknas velat modellen kan ersätta handverktyget.

Regler arbete på den universella träbearbetningsutrustning

 • Före behandlingen timmer ska sorteras efter storlek och kvalitet;
 • hyvling att först helt bearbetas av en enda yta, sedan den andra. Ibland endast efter den första passagen detekteras defekter arbetsstycken av trä, inte gör det möjligt att bearbeta dem vidare;
 • Det uppmuntras att arbeta med väl torkat trä. Detta kommer att minska belastningen på utrustningen och förbättra kvaliteten på behandlingen;
 • hålla lager en typ av var och en av skärverktyget, kommer det att undvika driftstopp;
 • Försök inte att vässa knivarna! Entrust personal med professionella slip druvor, så att de håller längre och mer effektivt;
 • hugga ved enkelt med stora diskar några tänder och en ren sågsnitt - grunda delen av tänderna;
 • att maskinen var praktiskt ska fungera måste det vara stelt fäst vid arbetsbänken. Typiskt, fastsättning tillhandahålls av tillverkaren.

I videon visar en universalmaskin för trä ML, utomhus hushållsmaskin MD Premier och Belmash:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

70 + = 79